Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.609 din 4 decembrie 2008  privind infiintarea Agentiei de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare prin reorganizarea Oficiului pentru Administrare si Operare al Infrastructurii de Comunicatii de Date Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.609 din 4 decembrie 2008 privind infiintarea Agentiei de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare prin reorganizarea Oficiului pentru Administrare si Operare al Infrastructurii de Comunicatii de Date "Roedunet"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 847 din 16 decembrie 2008
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 11 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informaticã pentru Educaţie şi Cercetare, denumitã în continuare Agenţia, ca instituţie publicã de specialitate, cu personalitate juridicã, în subordinea Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã, prin reorganizarea Oficiului pentru Administrare şi Operare al Infrastructurii de Comunicaţii de Date "Roedunet", care se desfiinţeazã.
(2) Sediul Agenţiei este în municipiul Bucureşti, str. Mendeleev nr. 21-25, sectorul 1.
(3) Agenţia administreazã Reţeaua naţionalã de informaticã pentru educaţie şi cercetare, definitã în plan european prin sintagma NREN (National Research and Education Network), denumitã în continuare Reţea.
ART. 2
Obiectul de activitate al Agenţiei îl constituie administrarea, operarea şi dezvoltarea Reţelei, precum şi cercetarea ştiinţificã în domeniul reţelelor de comunicaţii.
ART. 3
La Reţea se pot conecta urmãtoarele tipuri de entitãţi:
a) unitãţi şi instituţii publice subordonate Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului;
b) unitãţi şi instituţii de cercetare-dezvoltare acreditate şi definite conform <>art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţificã şi dezvoltarea tehnologicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) unitãţi şi instituţii de cercetare-dezvoltare atestate şi definite conform <>art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 324/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, numai pentru activitatea de cercetare-dezvoltare;
d) unitãţi şi instituţii de educaţie de toate gradele, atestate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului;
e) clinici şi spitale universitare atestate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului şi Ministerul Sãnãtãţii Publice, potrivit prevederilor <>Legii învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
f) biblioteci, muzee şi instituţii publice de culturã subordonate sau în coordonarea Ministerului Culturii şi Cultelor.
ART. 4
Agenţia are urmãtoarele atribuţii principale:
a) asigurã administrarea şi operarea Reţelei şi a conexiunilor internaţionale ale acesteia în scopul interconectãrii reţelelor de comunicaţii ale unitãţilor şi instituţiilor conectate la Reţea;
b) desfãşoarã activitate de cercetare ştiinţificã, participã la proiecte de cercetare ştiinţificã europene, naţionale, regionale şi locale în calitate de administrator şi operator al Reţelei;
c) elaboreazã şi pune în aplicare proiecte de dezvoltare şi modernizare a Reţelei naţionale de informaticã, precum şi proiecte pentru introducerea de noi servicii în acord cu cerinţele comunitãţii de cercetare, educaţie şi academice din România şi a obligaţiilor asumate în cadrul parteneriatelor în domeniu din care România face parte;
d) îndeplineşte toate atribuţiile specifice stabilite în plan naţional şi european în calitate de Reţea naţionalã de informaticã pentru educaţie şi cercetare (NREN - National Research and Education Network);
e) oferã asistenţã tehnicã şi consultanţã în domeniul comunicaţiilor de date instituţiilor conectate la Reţea, prin contracte de consultanţã sau de expertizã;
f) realizeazã alte atribuţii specifice domeniului de activitate stabilite prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al Agenţiei de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Cercetare Ştiinţificã.
ART. 5
(1) Structura organizatoricã a Agenţiei este formatã din aparatul central, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Mendeleev nr. 21-25, şi 4 unitãţi fãrã personalitate juridicã în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit anexei care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Conducerea Agenţiei este asiguratã de un director general, un director tehnic şi 4 şefi ai unitãţilor fãrã personalitate juridicã.
(3) Numirea directorului general al Agenţiei se face prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã, pe baza rezultatelor concursului organizat în condiţiile legii. Directorul general al Agenţiei numeşte directorul tehnic şi şefii unitãţilor fãrã personalitate juridicã, în condiţiile legii.
ART. 6
(1) Operarea şi administrarea Reţelei se realizeazã astfel:
a) la nivel internaţional şi naţional, prin Nodul de comunicaţii naţional care va asigura conexiunile internaţionale şi conexiunile cu nodurile operaţionale ale reţelei;
b) la nivel zonal, prin nodurile operaţionale ale reţelei care vor opera conexiunile dintre acestea şi nodurile judeţene;
c) la nivel judeţean, prin nodurile judeţene care vor asigura conexiunile la nivelul fiecãrui judeţ cu unitãţile şi instituţiile de cercetare şi de educaţie.
(2) Nodurile de comunicaţii funcţioneazã astfel:
a) Nodul naţional, în str. Mendeleev nr. 21-25, cod 010362, sectorul 1, Bucureşti, România;
b) nodurile operaţionale funcţioneazã în spaţiile universitãţilor, potrivit anexei, şi sunt subordonate unitãţilor fãrã personalitate juridicã, conform deciziei conducerii Agenţiei;
c) locaţia nodurilor judeţene şi subordonarea acestora la unitãţile fãrã personalitate juridicã va fi stabilitã de conducerea Agenţiei.
(3) Nodul naţional şi nodurile operaţionale pot realiza interconectãri cu alte reţele de comunicaţii în vederea minimizãrii traficului pe magistralele proprii.
ART. 7
(1) Finanţarea Agenţiei se asigurã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Veniturile proprii provin din activitãţi de consultanţã, tarife pentru servicii prestate instituţiilor conectate la Reţea, venituri din activitãţi de cercetare-dezvoltare, donaţii, sponsorizãri şi din alte venituri, dobândite în condiţiile legii.
ART. 8
(1) Agenţia funcţioneazã cu un numãr maxim de 50 de posturi, cu încadrare în numãrul maxim de posturi aprobate pentru unitãţile din subordinea Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
(2) Salarizarea personalului Agenţiei se face potrivit reglementãrilor legale în vigoare aplicabile personalului bugetar din administraţia publicã centralã şi serviciilor descentralizate ale acesteia.
(3) Statul de funcţii, structura organizatoricã şi Regulamentul de organizare şi funcţionare ale Agenţiei se aprobã prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã.
ART. 9
(1) Agenţia este succesoarea în drepturi şi obligaţii a Oficiului pentru Administrare şi Operare al Infrastructurii de Comunicaţii de Date "Roedunet", aceasta dobândind inclusiv drepturile de membru în organizaţii internaţionale şi dreptul de folosire a numelui reţelei de comunicaţii "Roedunet".
(2) Personalul existent la data reorganizãrii Oficiului pentru Administrare şi Operare al Infrastructurii de Comunicaţii de Date "Roedunet" este preluat de cãtre Agenţie, în condiţiile prevãzute de lege.
(3) Patrimoniul Oficiului pentru Administrare şi Operare al Infrastructurii de Comunicaţii de Date "Roedunet" se preia de Agenţie, pe bazã de protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, conform situaţiilor financiare încheiate la data de 30 septembrie şi datelor din evidenţa contabilã aferentã exerciţiului financiar pe anul 2008.
ART. 10
La anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.449/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţificã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.101 din 7 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, numãrul curent 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"9. Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informaticã pentru Educaţie şi Cercetare - Venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat".
ART. 11
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 515/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului pentru Administrare şi Operare al Infrastructurii de Comunicaţii de Date "Roedunet", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 312 din 27 august 1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul educaţiei, cercetãrii şi tineretului,
Anton Anton

Ministrul comunicaţiilor si tehnologiei informaţiei,
Karoly Borbely

Ministrul muncii, familiei şi egalitãţii de şanse,
Mariana Câmpeanu

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian


Bucureşti, 4 decembrie 2008.
Nr. 1.609.


ANEXĂ


Adresele unde funcţioneazã unitãţile fãrã
personalitate juridicã şi nodurile operaţionale ale Agenţiei


1. Unitatea fãrã personalitate juridicã Bucureşti şi Nodul operaţional Bucureşti: Universitatea "Politehnica" Bucureşti, Spl. Independenţei nr. 313, corp R, camera R506, R507, sectorul 6, 060042, Bucureşti
2. Unitatea fãrã personalitate juridicã Iaşi şi Nodul operaţional Iaşi: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, bd. Carol I nr. 11, corp A, camera 167-169, 700506, Iaşi
3. Unitatea fãrã personalitate juridicã Cluj şi Nodul operaţional Cluj-Napoca: Universitatea Tehnicã din Cluj-Napoca, str. George Bariţiu nr. 26-28, camera 22, 400027, Cluj-Napoca
4. Unitatea fãrã personalitate juridicã Timişoara şi Nodul operaţional Timişoara: Universitatea Tehnicã din Timişoara, str. Vasile Pârvan nr. 2, corp B, camera 521, cod. 300223, Timişoara
5. Nodul operaţional Galaţi: Universitatea "Dunãrea de Jos" Galaţi, Str. Ştiinţei nr. 2, corp Y, camera 010, 800146, Galaţi
6. Nodul operaţional Târgu Mureş: Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş, str. Nicolae Iorga nr. 1, camera 204, 540088, Târgu Mureş
7. Nodul operaţional Craiova: Universitatea din Craiova, bd. Decebal nr. 107, camera 308, 200440, Craiova.

-------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016