Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.153 din 24 septembrie 2008  privind aprobarea schemei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.153 din 24 septembrie 2008 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2008"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 683 din 6 octombrie 2008

Având în vedere prevederile Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.535/2007 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producţiei de produse agricole,
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta hotãrâre stabileşte cadrul juridic de acordare a sprijinului financiar prevãzut de schema "Ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor agricole în toamna anului 2008", în conformitate cu prevederile art. 3 din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.535/2007 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producţiei de produse agricole.
(2) În sensul prezentei hotãrâri, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) ajutoare de minimis - ajutoare acordate exploataţiilor agricole în conformitate cu prevederile art. 3 din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007;
b) exploataţii din sectorul producţiei agricole - exploataţii active în producţia primarã de produse agricole;
c) produse agricole - produsele prevãzute în anexa nr. I la Tratatul de instituire a Comunitãţilor Europene, cu excepţia produselor piscicole de acvaculturã, care intrã în sfera de aplicare a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 104/2000 privind organizarea comunã a pieţelor produselor piscicole şi de acvaculturã.
ART. 2
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, asigurã gestionarea sprijinului financiar şi respectarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.535/2007.

CAP. II
Criterii de eligibilitate

ART. 3
(1) Sunt eligibili pentru acordarea de sprijin financiar, conform schemei de ajutor de minimis, producãtorii agricoli persoane fizice şi juridice active în producţia primarã de produse agricole, care exploateazã suprafeţe de teren arabil, individual sau în orice formã asociativã prevãzutã de lege şi înfiinţeazã culturi în toamna anului 2008.
(2) Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului financiar, solicitanţii trebuie sã fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã cu suprafeţele de teren pe care le exploateazã şi pe care înfiinţeazã culturi în toamna anului 2008.
(3) Lista cuprinzând beneficiarii şi sumele acordate acestora în cadrul schemei de ajutor de minimis va fi publicatã pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.

CAP. III
Modalitatea de acordare a schemei de ajutor de minimis

ART. 4
Valoarea sprijinului financiar acordat se exprimã sub forma unei subvenţii, conform art. 3 alin. (4) din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007.
ART. 5
(1) Se acordã sprijin financiar de 200 lei/ha pentru o suprafaţã pe care se înfiinţeazã culturi de toamnã de minimum 1 ha, pânã la maximum 120 ha inclusiv, pe exploataţie.
(2) Resursele financiare necesare aplicãrii schemei de ajutor de minimis prevãzute de prezenta hotãrâre sunt de 235.715,0 mii lei şi se asigurã de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe anul 2008.
ART. 6
(1) Sprijinul financiar se acordã pentru fiecare beneficiar într-o singurã tranşã.
(2) Solicitanţii sprijinului financiar nu pot renunţa la calitatea de beneficiar pe perioada derulãrii schemei de sprijin financiar.
(3) Suma maximã a sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu poate depãşi 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, conform prevederilor art. 3 alin (2) din Regulamentul (CE) nr. 1.535/2007.

CAP. IV
Modalitatea de derulare a schemei de ajutor de minimis

ART. 7
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar solicitanţii întocmesc cereri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, şi le depun la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãror razã teritorialã se aflã terenul pe care înfiinţeazã culturi, însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate pentru persoanele fizice sau copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare pentru persoanele juridice, dupã caz;
b) adeverinţã în original, eliberatã de centrele locale sau judeţene, dupã caz, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care certificã suprafaţa exploataţiei conform cererilor de platã pentru schemele de sprijin pe suprafaţã pentru anul 2008.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), sunt valabile şi se iau în considerare în cazul solicitãrii de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis adeverinţele eliberate de centrele judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã şi depuse de cãtre beneficiari la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, odatã cu solicitarea sprijinului financiar pentru achiziţia de motorinã cu preţ redus utilizatã la înfiinţarea culturilor agricole în toamna anului 2008.
(3) În situaţia în care un producãtor agricol deţine în exploataţie suprafeţe de teren care sunt situate în unitãţi administrativ-teritoriale din judeţe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin financiar, care se depun la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã în a cãror razã teritorialã se aflã suprafeţele în cauzã, cu obligaţia încadrãrii în plafonul ajutorului de minimis prevãzut la art. 5.
(4) Cererile se întocmesc în douã exemplare: un exemplar, împreunã cu documentele justificative anexate, se depune la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, iar al doilea exemplar se pãstreazã de cãtre solicitant.
(5) Termenul-limitã de depunere a cererilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis este data de 15 noiembrie 2008 inclusiv.
ART. 8
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, înregistreazã cererile în Registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor din toamna anului 2008, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, le verificã împreunã cu documentele anexate şi aprobã sumele aferente reprezentând sprijin financiar.
ART. 9
(1) În vederea efectuãrii plãţilor, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar pentru fiecare beneficiar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, pe care o transmit decadal Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Pe baza situaţiei centralizatoare comunicate de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale întocmeşte situaţia centralizatoare, conform anexei nr. 4, care va însoţi cererea pentru deschiderea de credite bugetare transmisã Ministerului Economiei şi Finanţelor.
(3) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate, vireazã sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, conform legislaţiei în vigoare.
ART. 10
Evidenţa sprijinului financiar acordat potrivit prezentei hotãrâri se pãstreazã la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe o perioadã de 10 ani fiscali de la data la care a fost acordat ajutorul.
ART. 11
(1) Reprezentanţii direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã în prezenţa beneficiarilor de sprijin financiar suprafeţele înfiinţate de cãtre aceştia în toamna anului 2008 şi întocmesc pânã la data de 15 mai 2009 inclusiv procesul-verbal de recepţie, compensare şi restituire, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5
(2) În cazul în care se constatã cã nu au fost realizate suprafeţele menţionate în cererea de acordare a sprijinului financiar, beneficiarii vor restitui sumele aferente reprezentând sprijin financiar nejustificat.
(3) Procesele-verbale de recepţie, compensare şi restituire se înregistreazã în Registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor din toamna anului 2008, prevãzut în anexa nr. 2.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 12
Utilizarea în alte scopuri de cãtre beneficiari a sprijinului financiar acordat potrivit prezentei hotãrâri se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 17 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , cu completãrile ulterioare.
ART. 13
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale verificã permanent modul de acordare şi utilizare a sumelor reprezentând sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis.
ART. 14
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Departamentul pentru Afaceri Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea,
secretar de stat

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 24 septembrie 2008.
Nr. 1.153.

ANEXA 1
- model -




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ........./Municipiul Bucureşti │
├─────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┤
│Numãr ............. data .................. │Se aprobã suma de ............ lei │
├─────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│Verificat │Director executiv .......................... │
│Reprezentantul Direcţiei pentru agriculturã │ (nume şi prenume) │
│şi dezvoltare ruralã │ │
│Nume/prenume/semnãtura .................... │Semnãtura Ştampila │
│ │ │
└─────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────────┘

Cerere pentru ajutor de minimis în agriculturã
Subsemnatul: a) persoanã juridicã ................................................, cu
sediul în localitatea ...................................., judeţul ............., înscrisã
la registrul comerţului sub nr. ............................., cod CAEN ...........,
reprezentatã de director/preşedinte ..............................., contabil-şef/director
economic ...................................., cod numeric personal(CNP) .................;
sau b) persoanã fizicã ....................., domiciliatã în localitatea .............,
judeţul ................., str. ............................... nr. ......, deţinãtoare
a B.I./CI seria ..... nr. ....., eliberat/eliberatã la data de ................ de .......,
CNP ...........................................,
solicit sprijin financiar conform schemei de minimis, pentru suprafaţa de teren pe care
înfiinţez culturi în toamna anului 2008, situatã pe raza administrativ-teritorialã a
localitãţii comunei/oraşului ............., judeţul ............, fundamentat astfel:
1. suprafaţa de teren aflatã în exploatare în anul 2008 conform adeverinţei APIA
......................... (ha);
2. suprafaţa totalã de teren pe care înfiinţez culturi în toamna
anului 2008 .................. (ha);
3. suprafaţa totalã de teren pe care înfiinţez culturi în toamna anului 2008 şi
pentru care solicit sprijin financiar conform schemei de minimis - .......(ha),
din care:
- grâu ................................. ha;
- rapiţã ............................... ha;
- orz/orzoaicã ......................... ha;
- alte culturi ..........................ha.
4. sprijin financiar unitar .........lei/ha;
5. sprijin financiar total ..........lei(5=4x3);
Coordonate bancare: nr. cont (IBAN) .................... Banca/Trezoreria ............. .
Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente*): ...................................


*) Se înscriu toate documentele depuse, indicându-se distinct tipul documentului,
numãrul şi data acestuia. Documentele depuse în copie se certificã de cãtre reprezentantul
împuternicit cu verificarea şi avizarea cererii.

Mã oblig sã particip la recepţionarea suprafeţelor şi, în condiţiile în care nu
realizez suprafeţele conform prezentei cereri, sã restitui sumele reprezentând sprijin
financiar nejustificat.
Declar cã am solicitat/nu am solicitat alt sprijin financiar conform schemei de minimis
pentru suprafaţa de teren de .......... ha, situatã pe raza administrativ-teritorialã a
localitãţii comunei/oraşului ..............., judeţul ........ .
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm
pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.
Prezenta cerere s-a întocmit în 2 (douã) exemplare şi dupã aprobare un exemplar
rãmâne la beneficiar şi un exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã
...................................... .

Beneficiar,
...................................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)


ANEXA 2
- model -

REGISTRU SPECIAL DE EVIDENŢĂ
a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut de schema
de ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor agricole
în toamna anului 2008




┌──────┬───────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ │ │ Suprafaţa pentru care se solicitã sprijinul │ │
│ │ ├──────────────────┬────────────────────────────────────┤ │
│ │ │ │ Din care │ Proces-verbal │
│ Nr. │ Producãtor agricol │ Total ├────────┬────────┬────────┬─────────┤de recepţie, compen-│
│ crt./│ (Numele şi prenumele, CNP/ │ │ Grâu │ Rapiţã │ Orz/ │ Alte │ sare şi restituire │
│ data │ CUI, localitatea) │ │ │ │Orzoaicã│ culturi │ │
│ │ ├─────────┬────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┬─────────┤
│ │ │ ha │ lei │ ha │ ha │ ha │ ha │Nr./data │Sume de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │restituit│
├──────┼───────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ (0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8) │ (9) │
├──────┼───────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│......│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┘

Întocmit
.....................................
(nume, prenume, semnãtura şi ştampila)



ANEXA 3
- model -

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .................

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare reprezentând sprijin
financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis
pentru înfiinţarea culturilor agricole în toamna anului 2008


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Suprafaţa şi sumele reprezentând sprijin financiar │
├────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Din care │
│ Total ├─────────────┬────────────────┬──────────────┬─────────────┤
│ suprafaţã │ Grâu │ Rapiţã │ Orz/Orzoaicã │ Alte culturi│
│ │ │ │ │ │
├────────┬───────┼─────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ ha │ lei │ ha │ ha │ ha │ ha │
│ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼─────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │
├────────┼───────┼─────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼─────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────────┴───────┴─────────────┴────────────────┴──────────────┴─────────────┘

Director executiv, Director executiv adjunct,
...................... ......................



ANEXA 4
- model -



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Se aprobã.
Ordonator principal de credite,
..................................................

SITUAŢIE CENTRALIZATOARE

┌───────────┬──────────────────┬───────────────────┬───────────────────────────┐
│ Nr. crt. │ Cultura │ Suprafaţa │ Suma solicitatã │
│ │ │ │ │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ (0) │ (1) │ (2) │ (3) │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ 1. │ │ │ │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ 2. │ │ │ │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ 3. │ │ │ │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ .... │ │ │ │
├───────────┼──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │
└───────────┴──────────────────┴───────────────────┴───────────────────────────┘


Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene,
Director general,
..................................
(semnãtura şi ştampila)



ANEXA 5
- model -

PROCES-VERBAL
de recepţie, compensare şi restituire


Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .........................

Nr. .......... din ..............

Beneficiar: a) persoanã juridicã .........................., cu sediul în
localitatea ..................................,judeţul ............., înscrisã
la registrul comerţului sub nr. ......................, cod CAEN ........... ,
reprezentatã de director/preşedinte ........................................,
contabil-şef/director economic ...................................., cod
numeric personal (CNP) .........................................;
sau b) persoanã fizicã ......................................, domiciliatã
în localitatea ................................., judeţul ...................,
str. .................................. nr. ......, deţinãtoare a B.I./CI
seria .......... nr. ....., eliberat/eliberatã la data de ................. de
........................................., CNP ............................. .
Reprezentantul Direcţiei pentru Agriculturã şi Dezvoltare Rurale a Judeţului
......................./Municipiului Bucureşti ............... , am procedat
(nume şi prenume)
la verificarea suprafeţelor înfiinţate de beneficiar în toamna anului 2008,
conform angajamentului formulat în Cererea nr. ......... din ..............,
pentru care a primit suma de.................. lei, reprezentând sprijin
financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor
agricole din toamna anului 2008.



1. În urma verificãrii am constatat urmãtoarele:




┌──────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────────┬───────────────────┐
│ Cultura │Suprafaţa totalã │ Suprafaţa din │Suprafaţa │Suma primitã │Suma justificatã/│Suma nejustificatã,│
│ │ realizatã cu │ cerere pentru │realizatã │ (lei) │ compensatã │ care se restituie │
│ │culturi de toamnã│ care s-a │ (ha) │ │ (lei) │ (lei) │
│ │ (ha) │ acordat │ │ │ │ │
│ │ │sprijin financiar│ │ │ │ │
│ │ │ (ha) │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ (0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ ....... │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ ....... │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ ....... │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ ....... │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────────┼───────────────────┤
│ TOTAL: │ X │ X │ X │ X │ X │ X │
└──────────┴─────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────────┴───────────────────┘
2. Suprafeţele recepţionate pe culturi se pot compensa între ele, pânã la nivelul suprafeţei totale
realizate pentru care s-a acordat sprijin financiar.
3. Sumele de restituit, de ........... lei, se vireazã în contul Direcţiei pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã .............., numãrul ................., deschis la ..........................,
pânã la data de ................... .
4. Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 2 (douã) exemplare, dintre care unul rãmâne la beneficiar, iar
al doilea exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ............./Municipiului
Bucureşti.

Beneficiar, Reprezentantul Direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã,
...................................... ..........................................
(nume şi prenume, semnãtura/ştampila) (nume şi prenume, semnãtura/ştampila)



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016