Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 982 din 13 decembrie 2018  pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 982 din 13 decembrie 2018 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1064 din 17 decembrie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ARTICOL UNIC
    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 870 din 19 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La punctul 2.d), litera e) de la definiţia „prospect de emisiune“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) elementele specifice, respectiv valoarea bonusului de dobândă, numărul de deţinători de titluri de stat care vor primi bonusul, precum şi mecanismul utilizat pentru selectarea, în condiţiile legii, a deţinătorilor de titluri de stat cărora li se va acorda bonusul, în cazul emisiunilor de titluri de stat pentru populaţie cu bonus de dobândă acordat unui număr limitat de investitori;"

    2. La punctul 2.d), definiţia „bonus de dobândă“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    " bonus de dobândă - element de natura dobânzii, exprimat în valoare absolută, acordat, în condiţiile legii, unui număr limitat de deţinători de titluri de stat destinate populaţiei;"

    3. La punctul 4.1 a), b).1^1, subpunctul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. prospectul de emisiune va include atât precizări în ceea ce priveşte derularea operaţiunilor de piaţă primară şi piaţă secundară, detalii privind intermediarul/sindicatul de intermediere, perioada de subscriere, metoda de adjudecare, caracteristicile principale ale titlurilor de stat, şi anume: valoarea nominală a unui titlu, moneda, scadenţa, cuponul, datele de plată, cât şi alte elemente considerate relevante de către emitent, intermediarul/sindicatul de intermediere şi Bursa de Valori Bucureşti - S.A. Prospectul de emisiune nu reprezintă un prospect în sensul prevederilor Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacţionare şi de modificare a Directivei 2001/34/CE şi Regulamentului (CE) nr. 809/2004 al Comisiei din 29 aprilie 2004 privind implementarea Directivei 2003/71/CE în ceea ce priveşte informaţiile cuprinse în prospecte, precum şi formatul, includerea şi publicarea acestor prospecte şi diseminarea materialelor publicitare. Rata dobânzii la titlurile de stat destinate populaţiei lansate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti - S.A. şi supravegheată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară poate include o primă de până la 100 puncte de bază peste cotaţiile titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa interbancară."

    4. La punctul 4.1.a), b).1^1, subpunctul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "9. În cazul emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei pentru care se acordă un bonus de dobândă unui număr limitat de deţinători, prospectul emisiunii va include valoarea bonusului de dobândă şi mecanismul utilizat pentru selectarea deţinătorilor de titluri de stat cărora li se va acorda bonusul, precum şi numărul deţinătorilor care vor beneficia de acest bonus. Bonusul de dobândă reprezintă cheltuială a bugetului de stat şi se suportă de la bugetul Ministerului Finanţelor Publice - Acţiuni generale cap. 55.01 «Tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi», titlul 30 «Dobânzi», art. 30.01 «Dobânzi aferente datoriei publice interne», alin. 30.01.01 «Dobânzi aferente datoriei publice interne directe"

    5. La punctul 4.1.a), b).1^1, după subpunctul 9 se introduce un nou subpunct, subpunctul 10, cu următorul cuprins:
    "10. Independent de programul de derulare a emisiunilor de titluri de stat pentru populaţie, ministrul finanţelor publice va aproba momentul organizării selecţiei beneficiarilor bonusului de dobândă, înainte sau la scadenţa titlurilor de stat, eligibilitatea participanţilor şi a emisiunilor pentru care se acordă bonus de dobândă, modalitatea de acordare şi valoarea acestuia, termenul de plată a bonusului de dobândă şi alte elemente considerate relevante de către emitent."

    6. La punctul 4.1.a), b).1^2, subpunctele 3 şi 4 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "3. Prospectul de emisiune se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice şi include condiţiile de derulare şi termenii specifici fiecărei emisiuni, caracteristicile principale ale titlurilor de stat, după caz, mecanismul de acordare a bonusului de dobândă şi alte elemente considerate relevante de către emitent.
4. Referatul de aprobare a ordinului privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populaţiei va cuprinde, după caz, principalele elemente caracteristice ale emisiunilor, cum ar fi: suma anunţată, perioada de subscriere, maturitatea sau structura de maturităţi, plafonul alocat fiecărei emisiuni, nivelul de dobândă pentru fiecare maturitate propusă şi alte elemente considerate relevante de către emitent. Rata dobânzii la titlurile de stat pentru populaţie, distribuite prin reţeaua Trezoreriei Statului subunităţilor poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română - S.A. şi instituţiilor de credit, poate include o primă de până la 100 puncte de bază peste cotaţiile titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa interbancară."

    7. La punctul 4.1.a), b).1^2, după subpunctul 4 se introduce un nou subpunct, subpunctul 4^1, cu următorul cuprins:
    "4^1. Independent de programul de derulare a emisiunilor de titluri de stat pentru populaţie, ministrul finanţelor publice poate aproba momentul organizării selecţiei beneficiarilor bonusului de dobândă, înainte sau la scadenţa titlurilor de stat, eligibilitatea participanţilor şi a emisiunilor pentru care se acordă bonus de dobândă, modalitatea de acordare şi valoarea acestuia, termenul de plată a bonusului de dobândă şi alte elemente considerate relevante de către emitent."

    8. La punctul 4.1.a), b)2, după subpunctul 11 se introduc trei noi subpuncte, subpunctele 11^1-11^3, cu următorul cuprins:
    "11^1. În cadrul Programului pot fi structurate emisiuni de tipul plasamentului privat a căror documentaţie contractuală face parte din documentaţia Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat «Medium Term Notes».
11^2. Contractarea împrumuturilor de tipul plasamentului privat în cadrul Programului se poate realiza prin parcurgerea procedurii prevăzute la pct. 4.1.a), b).5.
11^3. Asistenţa juridică cu privire la împrumuturile de tipul plasamentului privat în cadrul Programului se realizează de către societatea/societăţile profesională/profesionale civilă/civile de avocaţi din România şi/sau din străinătate selectată/ selectate. În situaţia în care Ministerul Finanţelor Publice se află în imposibilitatea de a selecta o societate de avocatură, asistenţa juridică pentru astfel de tranzacţii este asigurată de către structura de specialitate juridică internă."

    9. La punctul 4.1.a), b)5, după subpunctul 1 se introduce un nou subpunct, subpunctul 1^1, cu următorul cuprins:
    "1^1. ministrul finanţelor publice aprobă oportunitatea şi/sau necesitatea utilizării plasamentelor private, având în vedere condiţiile şi termenii financiari ai acestora, necesităţile de finanţare a deficitului bugetar şi de refinanţare a datoriei publice guvernamentale, precum şi alte aspecte strategice privind activitatea de finanţare şi implementarea strategiei de administrare a datoriei publice;"

    10. La punctul 4.1.a), b)5, subpunctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "3. în cazul în care oferta este considerată avantajoasă prin raportarea la condiţiile respective de piaţă şi/sau în funcţie de necesităţile de finanţare a deficitului bugetar şi refinanţare a datoriei publice guvernamentale, se supune aprobării ministrului finanţelor publice mandatul de negociere a ofertei -condiţiile şi termenii financiari, precum şi alte condiţii, dacă este cazul;"

    11. La punctul 4.1.a), b)5, după subpunctul 5 se introduce un nou subpunct, subpunctul 5^1, cu următorul cuprins:
    "5^1. plasamentul privat se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice;"





                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 13 decembrie 2018.
    Nr. 982.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016