Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 96 din 2 martie 2017  privind reaprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 96 din 2 martie 2017 privind reaprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Modernizarea şi retehnologizarea remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă «HERCULES»"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 164 din 7 martie 2017

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Se reaprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Modernizarea şi retehnologizarea remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă «HERCULES»", prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut la art. 1 se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
    ART. 3
    Ministerul Transporturilor răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.


               PRIM-MINISTRU
           SORIN MIHAI GRINDEANU

                  Contrasemnează:
                 -----------------
           p. Ministrul transporturilor,
                  Dragoş Titea,
                secretar de stat

           Ministrul finanţelor publice,
                 Viorel Ştefan


    Bucureşti, 2 martie 2017.
    Nr. 96.


    ANEXĂ

                          NOTĂ DE FUNDAMENTARE
         referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor
          aferente proiectului de investiţii "Modernizarea şi retehnologizarea
         remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă «HERCULES»"

    Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM este instituţie publică cu personalitate juridică ce a fost înfiinţată prin Ordonanţa Guvernului nr. 33/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2004 prin reorganizarea Grupului de Intervenţie şi Salvare Navală Constanţa. ARSVOM Constanţa este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi intervenţii în caz de poluare.
    În îndeplinirea obiectului său de activitate, ARSVOM are următoarele atribuţii:
    a) duce la îndeplinire obligaţiile ce revin statului român prin convenţiile şi acordurile internaţionale la care acesta este parte, referitoare la activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare;
    b) îndeplineşte sarcinile care îi revin din Planul naţional de pregătire, răspuns şi cooperare în caz de poluare marină;
    c) execută intervenţii în caz de poluare.
    ARSVOM are în dotare un parc de 12 nave: un remorcher maritim multifuncţional, trei nave SAR (Search and Rescue - căutare şi salvare), cinci şalupe de servitute şi trei şalupe de intervenţie pentru lansarea şi manevrarea barajului antipoluant.
    Remorcherul maritim multifuncţional "HERCULES" a fost construit în perioada 1986-1988 cu predarea finală în 1989, după un proiect elaborat în anul 1984. Nava are următoarele dimensiuni principale:

    a) lungimea Lmax./Lpp m 68,55/61,74
    b) lăţimea maximă m 16,50
    c) pescaj maxim/minim m 7,65/5,80
    d) înălţime de construcţie m 7,88
    e) deplasament navă goală to 2.388


    Remorcherul maritim "HERCULES" a fost utilizat la activităţile specifice de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare, salvare şi remorcare a navelor maritime aflate în pericol şi operaţiuni de depoluare şi a fost solicitat de-a lungul timpului să efectueze şi operaţiuni de spargere a gheţii pe sectorul maritim al Dunării. Activitatea de spargere a gheţii reprezintă un efort deosebit din punct de vedere tehnic, financiar şi uman, remorcherul maritim "HERCULES" fiind una dintre cele două nave construite şi echipate pentru acest fel de operaţiuni din România. Nava are un caracter strategic pentru România.
    Având în vedere că remorcherul maritim "HERCULES" era depăşit tehnologic şi nu mai corespundea din punct de vedere tehnic, serviciile de modernizare şi retehnologizare au demarat în anul 2013, starea de uzură a corpului navei fiind de aproximativ 20%, iar uzura motoarelor principale, diesel generatoarelor, instalaţiilor, precum şi altor echipamente fiind de aproximativ 75%.
    Pentru ca această navă să îşi poată obţine certificatele de navigaţie şi să îşi reia rolul în condiţii minime de siguranţă sunt necesare retehnologizarea şi modernizarea navei. Achiziţionarea unei nave multifuncţionale noi, similare ca dimensiuni şi putere, ar fi ajuns la o valoare de achiziţie de aproximativ 30 milioane de euro.
    Prin proiectul de modernizare nava este supusă unei reconfigurări complexe în compartimentul maşină. Reconfigurarea a intervenit prin elaborarea proiectului de modernizare avizat de către societatea de clasificare Bureau Veritas, nava trebuind să respecte condiţiile de siguranţă impuse de Convenţia internaţională din 1974 privind ocrotirea vieţii pe mare (SOLAS) şi Convenţia internaţională din 1973 pentru prevenirea poluării de către nave (MARPOL). De asemenea, conform proiectului tehnic se vor executa lucrări care vor asigura capacităţi extinse ale navei prin obţinerea notaţiilor de clasa ICE CLASS 1 A SUPER (spărgător de gheaţă) şi FIRE-FIGHTING SHIP E (navă cu capabilităţi de stingere a incendiului).
    Valoarea estimată a investiţiei la nivelul anului 2012 a fost de 36.506 mii lei, inclusiv TVA. Serviciile de modernizare şi retehnologizare au demarat în anul 2013. Etapele principale ale contractului sunt: realizarea proiectului tehnic şi execuţia serviciilor de modernizare şi retehnologizare a navei. Stadiul fizic şi valoric al serviciilor de modernizare şi retehnologizare a remorcherului maritim "HERCULES", din contractul iniţial, la nivelul lunii decembrie 2016, este de 95%. Din suma aprobată de 36.506 mii lei s-au executat lucrări în valoare de 34.718 mii lei. Valoarea restului de executat este în sumă de 12.699 mii lei, din care suma de 10.911 mii lei reprezintă lucrări suplimentare. Finanţarea este asigurată integral de la bugetul de stat.
    Pe parcursul execuţiei serviciilor de modernizare a apărut necesitatea suplimentării volumului de servicii şi de executare a unor lucrări noi pentru obţinerea funcţionalităţii şi siguranţei navei şi pentru obţinerea permisului de navigaţie. Aceste lucrări suplimentare derivă din proiectul de modernizare avizat de societatea de clasificare Bureau Veritas, care a impus reconfigurarea completă a compartimentului maşini. După demontarea echipamentelor care urmează a fi înlocuite în compartimentul maşină, s-a putut constitui imaginea volumului de lucrări care nu fac obiectul contractului, dar sunt necesare pentru asigurarea funcţionalităţii navei în condiţii de siguranţă.
    Principalii indicatori tehnico-economici ai proiectului de investiţii "Modernizarea şi retehnologizarea remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă «HERCULES»" sunt următorii:


                  INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI
       aferenţi proiectului de investiţii "Modernizarea şi retehnologizarea
        remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă «HERCULES»"

    Titular: Ministerul Transporturilor
    Beneficiar: Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - Constanţa
    Amplasament: port Constanţa

    Indicatori tehnico-economici:

    - Valoarea totală actualizată a investiţiei,
      inclusiv TVA mii lei 47.417
    Aviz CTE - MT nr. 49/58 din 15 iulie 2016;
    (1 euro = 4,5 lei)
    - Valoarea totală a investiţiei aprobată iniţial,
    inclusiv TVA mii lei 36.506
    Aviz CTE - MT nr. 95/104 din 27 septembrie 2012
    - Valoarea lucrărilor executate în perioada
    2013-2016, inclusiv TVA mii lei 34.718
    - Valoarea lucrărilor suplimentare, inclusiv TVA mii lei 10.911
    - Valoarea rest de executat la data de
    31 decembrie 2016, inclusiv TVA mii lei 12.699
    - Eşalonarea proiectului rest de executat
    - Anul I mii lei 9.206
    - Anul II mii lei 3.493
    - Capacităţi:
    a) instalaţia de propulsie - două propulsoare cu
       puterea nominală de 3.300 CP
    b) centrala electrică compusă din:
    - două diesel generatoare de marş cu putere
      nominală minimă de 630 KVA;
    - un diesel generator de avarie/staţionare cu putere
      nominală minimă de 165KVA;
    c) instalaţie de remorcare cu o forţă de tracţiune de
       minimum 100 tf
    - Durata totală de realizare a investiţiei luni 60
    din care:
    - durată rest de executat luni 16


    Finanţarea investiţiei
    Finanţarea proiectului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

                    ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016