Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 940 din 8 mai 1968  privind unele măsuri pentru folosirea posturilor telefonice şi receptoarelor de radio şi de televiziune de către organizaţiile socialiste    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 940 din 8 mai 1968 privind unele măsuri pentru folosirea posturilor telefonice şi receptoarelor de radio şi de televiziune de către organizaţiile socialiste

EMITENT: Consiliul de Miniştri
PUBLICAT: Buletinul Oficial nr. 59 din 10 mai 1968
        Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotărăşte:
    ART. 1
     Deţinerea şi atribuirea posturilor telefonice la ministere, la celelalte organe centrale ale administraţiei de stat, la comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi la organizaţiile subordonate acestora, se va face conform normativelor prevăzute în anexele nr. 1-3.
        Ministerul Forţelor Armate, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Securităţii Statului şi Agenţia Română de Presă "Agerpres", vor stabili, în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri, normative proprii pentru deţinerea şi atribuirea de posturi telefonice în sectoarele respective, prin adaptare la specificul activităţii lor a normativelor prevăzute în alineatul precedent.

    ART. 2
        Ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti vor comunica Ministerului Finanţelor şi Ministerului Poştelor şi Telecomunicaţiilor, în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri, situaţia numărului de posturi telefonice care urmează a fi desfiinţate ca urmare a aplicării normativelor prevăzute în articolul precedent precum şi situaţia pe întreprinderi a economiilor valorice pentru comunicaţiile telefonice urbane şi interurbane ce urmează a se realiza în cursul anului 1968. În acelaşi termen, vor lua măsuri ca organizaţiile subordonate să comunice unităţilor teritoriale ale Ministerului Poştelor şi Telecomunicaţiilor posturile telefonice ce rămîn disponibile.

    ART. 3
     În termen de 6 luni de la data aplicării normativelor prevăzute la articolul 1, Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor va instala la populaţie posturile telefonice principale directe rămase disponibile ca urmare a aplicării prevederilor prezentei hotărîri.

    ART. 4
        Ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, cu avizul Ministerului Finanţelor, vor stabili în sectoarele lor de activitate, începînd cu data de 1 mai 1968, plafoane maxime pentru limitarea convorbirilor telefonice locale şi interurbane pe posturile telefonice.

    ART. 5
        În termen de 60 zile de la data prezentei hotărîri, ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti vor comunica Ministerului Poştelor şi Telecomunicaţiilor necesarul de centrale telefonice de interior pentru întreprinderile şi instituţiile în subordine.

    ART. 6
        Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini va asigura producţia de centrale telefonice de interior, eşalonat pe ani, în conformitate cu protocolul încheiat între Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini şi Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor pentru, perioada 1966-1970.

    ART. 7
     Deţinerea şi folosirea receptoarelor de radio şi de televiziune de către ministere, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat, de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti şi de către organizaţiile subordonate acestora se stabileşte conform normativului prevăzut în anexa nr. 4.
        Ministerul Forţelor Armate, Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Securităţii Statului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Învăţămîntului şi Comitetul de Stat pentru Cultură şi Artă vor stabili în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri normative proprii în sectorul lor de activitate pentru deţinerea şi folosirea receptoarelor de radio şi de televiziune.

    ART. 8
     Ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti vor comunica Ministerului Finanţelor şi Ministerului Comerţului Interior, în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri, situaţia receptoarelor de radio şi de televiziune ce vor rămîne disponibile ca urmare a aplicării normativului prevăzut în articolul 7.

    ART. 9
        Receptoarele de radio şi de televiziune, precum şi accesoriile lor, rămase disponibile, vor fi vîndute la populaţie prin unităţile, comerciale de stat, cu plata integrală sau în rate, în condiţiile care se vor stabili prin instrucţiuni ce se vor emite de Ministerul Comerţului Interior, cu avizul Comitetului pentru Preţuri, în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri.
        Organizaţiile socialiste de stat deţinătoare de receptoare de radio şi de televiziune vor preda unităţilor comerciale de stat, în termenul prevăzut la articolul 8, receptoarele disponibile şi accesoriile lor, în vederea valorificării acestora la populaţie.

    ART. 10
        Prevederile articolului 1 alineatul 1 intră în vigoare în termen de 30 zile de la data prezentei hotărîri.

    ART. 11
        Comitetul de Stat al Planificării şi Ministerul Finanţelor sînt autorizate să modifice secţiunile de plan ale Ministerului Poştelor şi Telecomunicaţiilor, Comitetului de Radiodifuziune şi Televiziune, ale celorlalte ministere şi organe centrale ale administraţiei de stat şi ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, ca urmare a aplicării prezentei hotărîri.

    ART. 12
        Se recomandă organizaţiilor cooperatiste, de masă şi obşteşti să normeze numărul posturilor telefonice şi al convorbirilor telefonice, precum şi al receptoarelor de radio şi de televiziune, prin asimilare cu normativele stabilite pentru organizaţiile de stat.



                                      p. Preşedintele Consiliului de Miniştri,
                                                ILIE VERDEŢ

        Bucureşti, 8 mai 1968.
        Nr. 940.
    ANEXA 1

                                        NORMATIV
                        privind atribuirea posturilor telefonice
                      la ministere şi la celelalte organe centrale

┌────────────────────────────────────────────────────────────┐
│NORMATIV │
│privind atribuirea posturilor telefonice la ministere şi la │
│celelalte organe centrale │
├────┬────────────┬──────────────┬┬──────────────┬───────────┤
│ │ │Posturi ││Posturi în │ │
│ │ │directe cu ││centrala de │ │
│ │Denumirea │oraşul ││interior │ │
│Nr. │funcţiei sau├─────┬────────┤├─────┬────────┤Posturi BC │
│crt.│a locului de│ │prin ││ │prin │interurbane│
│ │muncă │în │secretar││în │secretar│ │
│ │ │birou│sau în ││birou│sau în │ │
│ │ │ │birou ││ │birou │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Ministru, │ │ ││ │ │ │
│ │prim-adjunct│ │ ││ │ │ │
│ │al │ │ ││ │ │ │
│ │ministrului,│ │ ││ │ │ │
│1. │adjunct al │- │1 ││- │1 │1 │
│ │ministrului │ │ ││ │ │ │
│ │şi │ │ ││ │ │ │
│ │asimilaţii │ │ ││ │ │ │
│ │acestora │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Secretar │ │ ││ │ │ │
│2. │general şi │- │1 ││- │1 │1*) │
│ │asimilaţii │ │ ││ │ │ │
│ │acestuia │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Director │ │ ││ │ │ │
│ │general şi │ │ ││ │ │ │
│3. │central şi │- │1 ││- │1 │1*) │
│ │asimilaţii │ │ ││ │ │ │
│ │acestora │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Director │ │ ││ │ │ │
│ │general │ │ ││ │ │ │
│ │adjunct, │ │ ││ │ │ │
│ │director, │ │ ││ │ │ │
│4. │director │- │1**) ││- │1 │- │
│ │adjunct, şef│ │ ││ │ │ │
│ │de oficiu şi│ │ ││ │ │ │
│ │asimilaţii │ │ ││ │ │ │
│ │acestora │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Şef serviciu│ │ ││ │ │ │
│5. │şi │1***)│- ││1 │- │- │
│ │asimilaţii │ │ ││ │ │ │
│ │acestuia │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│6. │Şef birou şi│- │- ││1 │- │- │
│ │dispeceri │ │ ││ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Protocol, │ │ ││ │ │ │
│ │garaj, │ │ ││ │ │ │
│ │poartă, │ │ ││ │ │ │
│ │birou │ │ ││ │ │ │
│7. │informaţii, │1*) │- ││1*) │- │- │
│ │casierie, │ │ ││ │ │ │
│ │bufet, vile │ │ ││ │ │ │
│ │şi case de │ │ ││ │ │ │
│ │oaspeţi │ │ ││ │ │ │
└────┴────────────┴─────┴────────┴┴─────┴────────┴───────────┘

        *) Dacă este necesar.
        **) Beneficiază de telefon direct numai în cazul cînd instituţia nu are centrală telefonică de interior.
        ***) Beneficiază de telefon direct numai şefii serviciilor de producţie, investiţii şi aprovizionare şi ai serviciilor asimilate acestora.
        NOTĂ:
    1. Posturi BC interurbane pot fi atribuite pentru funcţiile prevăzute la punctele 4, 5 şi 6 acolo unde există un volum mare de convorbiri interurbane.
    2. În cazul în care capacitatea centralei de interior nu poate satisface numărul de posturi telefonice prevăzute în normativ, pînă la mărirea capacităţii centralei, miniştrii sau conducătorii organelor centrale pot acorda în plus, pentru unele funcţii de răspundere, posturi telefonice directe în limita de 20%, din numărul total al posturilor telefonice directe ce revin conform normativului.
        De asemenea, prin redistribuire, în cadrul numărului de posturi telefonice directe prevăzute în normativ, pot acorda posturi telefonice directe şi altor funcţii de răspundere.

    3. Se exceptează de la prezentul normativ dispeceratul energetic naţional.
    4. Prin directori centrali se înţeleg directorii din ministere şi celelalte organe centrale care sînt direct subordonaţi conducerii ministerelor şi celorlalte organe centrale.


    ANEXA 2

                                          NORMATIV
                           privind atribuirea posturilor telefonice
                        la comitetele executive ale consiliilor populare

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│NORMATIV │
│privind atribuirea posturilor telefonice la comitetele executive │
│ale consiliilor populare │
├────┬───────────────────┬──────────────┬┬──────────────┬───────────┤
│ │ │Posturi ││Posturi în │ │
│ │ │directe cu ││centrala de │ │
│ │Denumirea funcţiei │oraşul ││interior │ │
│Nr. │sau a locului de ├─────┬────────┤├─────┬────────┤Posturi BC │
│crt.│muncă │ │prin ││ │prin │interurbane│
│ │ │în │secretar││în │secretar│ │
│ │ │birou│sau în ││birou│sau în │ │
│ │ │ │birou ││ │birou │ │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│1. │Preşedinte şi │- │1 ││- │1 │1 │
│ │prim-vicepreşedinte│ │ ││ │ │ │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│2. │Vicepreşedinte │- │1 ││- │1*) │- │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│3. │Secretar │- │1 ││- │1*) │- │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Director, director │ │ ││ │ │ │
│4. │adjunct şi │- │1**) ││1*) │- │- │
│ │asimilaţii acestora│ │ ││ │ │ │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│5. │Şef serviciu │1***)│- ││1 │- │- │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│6. │Şef birou │- │- ││1*) │- │- │
├────┼───────────────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Casierie, bufet, │ │ ││ │ │ │
│ │garaj, poartă, │ │ ││ │ │ │
│7. │birou informaţii, │1*) │- ││1*) │- │- │
│ │vile şi case de │ │ ││ │ │ │
│ │oaspeţi │ │ ││ │ │ │
└────┴───────────────────┴─────┴────────┴┴─────┴────────┴───────────┘

        *) Dacă este necesar.
        **) Beneficiază de telefon direct numai în cazul cînd instituţia nu are centrală de interior. Această prevedere se aplică şi pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar al comitetelor executive ale consiliilor populare orăşeneşti.
        ***) Beneficiază de telefon direct numai şefii serviciilor de producţie, investiţii şi aprovizionare şi ai serviciilor asimilate acestora, precum şi şefii celorlalte servicii în cazul în care instituţia nu are centrală telefonică de interior.
        NOTĂ:
        Pentru inspecţiile comerciale judeţene se poate atribui în plus un post telefonic direct în birou.


    ANEXA 3

                                            NORMATIV
                             privind atribuirea posturilor telefonice
                             la întreprinderi şi instituţii subordonate
                           ministerelor, celorlalte organizaţii centrale
                            ale administraţiei de stat şi comitetelor
                                 executive ale consiliilor populare

┌───────────────────────────────────────────────────────────┐
│NORMATIV │
│privind atribuirea posturilor telefonice la întreprinderi │
│şi instituţii subordonate ministerelor, celorlalte │
│organizaţii centrale ale administraţiei de stat şi │
│comitetelor executive ale consiliilor populare │
├────┬───────────┬──────────────┬┬──────────────┬───────────┤
│ │ │Posturi ││Posturi în │ │
│ │Denumirea │directe cu ││centrala de │ │
│ │funcţiei │oraşul ││interior │ │
│Nr. │sau a ├─────┬────────┤├─────┬────────┤Posturi BC │
│crt.│locului de │ │prin ││ │prin │interurbane│
│ │muncă │în │secretar││în │secretar│ │
│ │ │birou│sau în ││birou│sau în │ │
│ │ │ │birou ││ │birou │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Director │ │ ││ │ │ │
│1. │general, │- │1 ││- │1 │1*) │
│ │director şi│ │ ││ │ │ │
│ │asimilaţi │ │ ││ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Inginer │ │ ││ │ │ │
│ │şef, │ │ ││ │ │ │
│ │director │ │ ││ │ │ │
│2. │adjunct, │- │1 ││- │1 │- │
│ │contabil │ │ ││ │ │ │
│ │şef şi │ │ ││ │ │ │
│ │asimilaţi │ │ ││ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Şef │ │ ││ │ │ │
│3. │serviciu şi│1**) │- ││1 │- │- │
│ │asimilaţi │ │ ││ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Şef birou │ │ ││ │ │ │
│4. │şi │- │- ││1 │- │- │
│ │asimilaţi │ │ ││ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Garaj, │ │ ││ │ │ │
│ │poartă, │ │ ││ │ │ │
│5. │pază şi │1*) │- ││1*) │- │- │
│ │birou │ │ ││ │ │ │
│ │informaţii │ │ ││ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼────────┼┼─────┼────────┼───────────┤
│ │Secţii, │ │ ││ │ │ │
│ │case de │ │ ││ │ │ │
│ │bilete, │ │ ││ │ │ │
│ │magazine, │ │ ││ │ │ │
│ │depozite, │ │ ││ │ │ │
│ │unităţi │ │ ││ │ │ │
│ │dispersate,│ │ ││ │ │ │
│6. │şantiere, │1*) │- ││1*) │- │- │
│ │ateliere, │ │ ││ │ │ │
│ │laboratoare│ │ ││ │ │ │
│ │şi locuinţe│ │ ││ │ │ │
│ │pentru │ │ ││ │ │ │
│ │delegaţi şi│ │ ││ │ │ │
│ │specialişti│ │ ││ │ │ │
│ │străini │ │ ││ │ │ │
└────┴───────────┴─────┴────────┴┴─────┴────────┴───────────┘

        TABEL
        *) Dacă este necesar
        **) Beneficiază de telefon direct numai şefii serviciilor de producţie, investiţii şi aprovizionare şi ai serviciilor asimilate acestora, precum şi şefii celorlalte servicii în cazul în care unitatea nu are centrală telefonică de interior.
        NOTĂ:
    1. Posturi BC interurbane pot fi atribuite şi pentru funcţiile prevăzute la punctele 2, 3 şi 4 unde există un volum mare de convorbiri interurbane.
    2. Se exceptează de la prezentele normative birourile de informaţii şi de comenzi, hotelurile, campingurile precum şi secţiile de reclamaţii şi de utilizare a energiei electrice şi dispeceratele unităţilor energetice care sînt solicitate intens cu convorbiri telefonice de către public, numărul de posturi stabilindu-se de conducătorul organului central.
    3. Pentru activitatea legată de producţie, miniştrii, conducătorii celorlalte organe centrale, preşedinţii comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti pot aproba, în mod excepţional, posturi telefonice prin centrala de interior şi pentru alte cazuri decît cele cuprinse în normativ.
    4. Asimilările prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 se vor face de miniştrii şi conducătorii celorlalte organe centrale ale administraţiei de stat, iar pentru consiliile populare, de către preşedintele Comitetului pentru Problemele Administraţiei Locale.


    ANEXA 4

                                      NORMATIV
                             privind folosirea receptoarelor de radio
                              şi de televiziune în sectorul de stat

┌────┬────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea funcţiei │Receptoare │ │
│crt.│sau a locului de ├─────┬───────────┤Observaţii│
│ │muncă │radio│televiziune│ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Ministru, asimilaţii│ │ │ │
│ │acestuia şi │ │ │ │
│1. │vicepreşedinţii │1 │1 │ │
│ │Comitetului de Stat │ │ │ │
│ │pentru Cultură şi │ │ │ │
│ │Artă │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Preşedinte al │ │ │ │
│ │comitetului executiv│ │ │ │
│2. │al consiliului │1 │1 │ │
│ │popular judeţean şi │ │ │ │
│ │al municipiului │ │ │ │
│ │Bucureşti │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Prim-adjunct al │ │ │ │
│3. │ministrului, adjunct│1 │- │ │
│ │al ministrului şi │ │ │ │
│ │asimilaţii acestora │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│4. │Secretar general şi │1 │- │ │
│ │asimilaţii acestora │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Prim-vicepreşedinte,│ │ │ │
│ │vicepreşedinte şi │ │ │ │
│ │secretar al │ │ │ │
│ │comitetelor │ │ │ │
│5. │executive ale │1 │- │ │
│ │consiliilor populare│ │ │ │
│ │judeţene şi al │ │ │ │
│ │municipiului │ │ │ │
│ │Bucureşti │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Serviciul de │ │ │ │
│ │protocol din │ │ │ │
│6. │ministere şi │1 │1 │ │
│ │celelalte organe │ │ │ │
│ │centrale, vile şi │ │ │ │
│ │case de oaspeţi │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Nave turistice │ │ │ │
│ │fluviale şi │ │ │ │
│ │maritime, cămine │ │ │ │
│7. │muncitoreşti şi │1 │1 │ │
│ │grupuri sociale de │ │ │ │
│ │la şantierele │ │ │ │
│ │izolate │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────┼───────────┼──────────┤
│ │Săli de │ │ │ │
│ │teleconferinţe, de │ │ │ │
│ │informări │ │ │ │
│ │meteorologice, │ │ │ │
│ │hidrologice, │ │ │ │
│ │meteorutiere, bordul│ │ │ │
│ │navelor fluviale şi │ │ │ │
│8. │maritime, │1 │- │ │
│ │autoturisme, săli de│ │ │ │
│ │aşteptare din gări, │ │ │ │
│ │autogări, aerogări, │ │ │ │
│ │gări maritime şi │ │ │ │
│ │fluviale şi │ │ │ │
│ │căpităniile de │ │ │ │
│ │porturi maritime şi │ │ │ │
│ │fluviale │ │ │ │
└────┴────────────────────┴─────┴───────────┴──────────┘

        NOTĂ:
        Se exceptează de la prezentul normativ receptoarele de radio şi de televiziune folosite de unităţile Comitetului de Radiodifuziune şi Televiziune, Ministerul Poştelor şi Telecomunicaţiilor, Agenţia Română de Presă "Agerpres", celelalte instituţii de presă şi redacţiile de ziare, pentru elaborarea, realizarea, transmisia controlul şi supravegherea programelor de radio şi televiziune şi a ştirilor şi informaţiilor, precum şi cele de la hoteluri, cabane, campinguri, unităţi de întreţinere şi reparaţii de receptoare de radio şi de televiziune, dispeceratul energetic naţional şi dispeceratele întreprinderilor de electricitate, pe baza aprobării conducătorului organului central.


                                        -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016