Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HOTĂRÂRE nr. 87 din 5 iulie 2018 referitoare la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului de modificare a Directivei 93/13/CEE a Consiliului din 5 aprilie 1993, a Directivei 98/6/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, a Directivei 2005/29/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte o mai bună asigurare a respectării normelor UE de protecţie a consumatorilor şi modernizarea acestor norme - COM (2018) 185 final
În temeiul dispoziţiilor art. 67 şi art. 148 alin. (2) şi (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale Protocolului nr. 2 privind aplicarea principiilor subsidiarităţii şi proporţionalităţii, anexat Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 13/2008, în baza Raportului Comisiei pentru afaceri europene nr. LXII/295 din 21.06.2018, Senatul adoptă prezenta hotărâre. ART. 1 Senatul României: Consideră că propunerea de Directivă respectă principiul subsidiarităţii, încadrându-se în domeniul de reglementare al articolelor 114 şi 169 TFUE. Caracterul european al protecţiei consumatorilor, ce necesită punerea în aplicare a unor măsuri corespunzătoare la nivelul UE, este evident în cazul practicilor ilegale care afectează concomitent consumatorii din mai multe state membre. Astfel de încălcări pe scară largă ale drepturilor consumatorilor au fost definite acum din punct de vedere juridic, prin revizuirea Regulamentului CPC, care creează un puternic cadru procedural pentru cooperarea între autorităţile naţionale de asigurare a respectării normelor. În ceea ce priveşte comerţul online nu este posibil să se abordeze în mod suficient la nivel naţional problemele cu care se confruntă consumatorii. În special, multe pieţe online şi numeroşi furnizori de servicii digitale îşi comercializează produsele şi serviciile în întreaga Europă şi la nivel transfrontalier. De asemenea, propunerea de Directivă respectă principiul proporţionalităţii, măsurile prevăzute în propunere fiind proporţionale cu obiectivele de îmbunătăţire a respectării legislaţiei privind protecţia consumatorilor, de modernizare şi de reducere a sarcinilor administrative.
ART. 2 Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Această hotărâre a fost adoptată de Senat în şedinţa din 5 iulie 2018, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
p. PREŞEDINTELE SENATULUI, ADRIAN ŢUŢUIANU
Bucureşti, 5 iulie 2018. Nr. 87. ----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email