Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, Guvernul României adopta prezenta hotărâre. ART. UNIC Hotărârea Guvernului nr. 479/1999 privind unele măsuri aplicate la importul de porci vii, carne de porc, carne de pasare şi preparate din carne de porc şi de pasare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 22 iunie 1999, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica după cum urmează: 1. Articolul 1 va avea următorul cuprins: "ART. 1 Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se suspenda temporar concesiile la importul unor sortimente de carne de pasare şi preparate din carne de porc şi de pasare, originare din Republica Ungara." 2. Articolul 2 va avea următorul cuprins: "ART. 2 Taxele vamale aplicabile importurilor menţionate la art. 1 sunt prevăzute în anexa nr. 1 din prezenta hotărâre." 3. Articolul 2^1 se abrogă. 4. Articolul 3 va avea următorul cuprins: "ART. 3 Realizarea operaţiunilor de import al produselor prevăzute în anexa nr. 1, indiferent de ţara de origine, se face în baza unor licenţe automate, cu scop statistic, eliberate de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru comerţ exterior şi promovare economică. Acelaşi regim de monitorizare a importurilor prin licenţe automate, cu scop statistic, se aplică şi produselor prevăzute în anexa nr. 2." 5. Articolul 3^1 va avea următorul cuprins: "ART. 3^1 Anexele nr. 1-3 se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre. " 6. Articolul 4 va avea următorul cuprins: "ART. 4 Prezenta hotărâre se aplică până la data de 31 decembrie 2001 inclusiv." PRIM-MINISTRU ADRIAN NASTASE Contrasemnează: Ministrul afacerilor externe, Mircea Geoana p. Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, Ovidiu Natea, secretar de stat Ministrul finanţelor publice, Mihai Nicolae Tănăsescu ANEXA 1 TAXELE VAMALE aplicate la importul în România al unor sortimente de carne de pasare şi preparate din carne de porc şi de pasare, originare din Republica Ungara
┌─────────────┬─────────────────┬──────┐
│Poziţia │ │Taxa │
│tarifara │Produsul │vamală│
│ │ │(%) │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │Carne şi organe │ │
│ │comestibile │ │
│ │proaspete, │ │
│ │refrigerate sau │ │
│02.07 │congelate de la │ │
│ │păsările de la │ │
│ │poziţia nr. 01.05│ │
│ │- De cocosi şi de│ │
│ │gaini: │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│0207.12 │- - Netăiate în │45 │
│ │bucăţi, congelate│ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │- - Bucăţi şi │ │
│0207.14 │organe, congelate│45 │
│ │- De curcani şi │ │
│ │de curci: │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│0207.27 │- - Bucăţi şi │ │
│ │organe, congelate│ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│0207.27.91 │- - - - Ficat │45 │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │Alte preparate şi│ │
│16.02 │conserve din │ │
│ │carne, din organe│ │
│ │sau din sânge: │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │- Preparate │ │
│ex.1602.10.00│omogenizate (de │45 │
│ │porcine) │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│1602.20 │- Din ficat de │ │
│ │orice animal │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ex.1602.20.90│- - Altele (de │45 │
│ │porcine) │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │- - Din cocosi │ │
│ │sau gaini (specia│ │
│ │Gallus │ │
│ │domesticus) │ │
│1602.32 │- - - Care conţin│ │
│ │carne sau organe │ │
│ │în proporţie de │ │
│ │minimum 57% din │ │
│ │greutate │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│1602.32.11 │- - - - Nefierte │45 │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│1602.32.19 │- - - - Altele │45 │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │- Din specia │ │
│ │porcine │ │
│1602.42 │- - Spete şi │45 │
│ │părţi din │ │
│ │acestea: │ │
├─────────────┼─────────────────┼──────┤
│ │- - Altele, │ │
│1602.49 │inclusiv │45 │
│ │amestecurile │ │
└─────────────┴─────────────────┴──────┘
ANEXA 2 LISTA produselor supuse licenţelor de import automate, altele decât cele din anexa nr. 1
┌──────────┬───────────────────────────┐
│Poziţia │Produsul │
│tarifara │ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Animale vii din specia │
│01.03 │porcine │
│ │- Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0103.91 │- - Cu o greutate sub 50 kg│
├──────────┼───────────────────────────┤
│0103.91.10│- - - De animale din specia│
│ │porcine domestice │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0103.91.90│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Cu o greutate de │
│0103.92 │minimum 50 kg │
│ │- - - De animale din specia│
│ │porcine domestice │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - - - Scroafe cu │
│0103.92.11│greutatea minima de 160 kg,│
│ │care au fatat │
│ │cel puţin o singură dată │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0103.92.19│- - - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0103.92.90│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Carne de animale din specia│
│02.03 │porcine, prospata, │
│ │refrigerata │
│ │sau congelata: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Organe comestibile de │
│ │animale din speciile │
│ │bovine, porcine, │
│02.06 │ovine, caprine, cai, de │
│ │magari sau de catari, │
│ │proaspete, │
│ │refrigerate sau congelate: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- Din specia porcine, │
│0206.30 │proaspete sau refrigerate: │
│ │- - Din specia porcine │
│ │domestice: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.30.20│- - - Ficat │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.30.30│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Altele │
│0206.30.80│- Din specia porcine, │
│ │congelate │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.41 │- - Ficat │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.41.20│- - - Din specia porcine │
│ │domestice │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.41.80│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.49 │- - Altele: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.49.20│- - - Din specia porcine │
│ │domestice │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0206.49.80│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Carne şi organe comestibile│
│ │proaspete, refrigerate sau │
│ │congelate │
│02.07 │de la păsările de la │
│ │poziţia nr. 01.05: │
│ │- De rate, gaste şi │
│ │bibilici: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Altele, congelate: │
│0207.36 │- - - Organe: │
│ │- - - - Ficat: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0207.36.81│- - - - - Ficat gras de │
│ │gasca │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0207.36.85│- - - - - Ficat gras de │
│ │rata │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0207.36.89│- - - - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Carne şi organe │
│ │comestibile, sarate sau în │
│ │saramura, uscate │
│02.10 │sau afumate; făina şi │
│ │pudra, comestibile, de │
│ │carne sau de organe │
│ │- Carne din specia de │
│ │porcine: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Jamboane, spete şi │
│0210.11 │părţi din acestea, │
│ │nedezosate: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0210.12 │- - Piept (impanat) şi │
│ │părţi din acesta │
├──────────┼───────────────────────────┤
│0210.19 │- - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Carnati, carnaciori, │
│ │salamuri şi produse │
│ │similare, din carne, │
│1601.00 │din organe sau din sânge; │
│ │preparate alimentare pe │
│ │baza acestor │
│ │produse: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1601.00.10│- De ficat │
│ │- Altele: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Carnati şi carnaciori, │
│1601.00.91│uscati sau pentru tartine, │
│ │nefierti │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1601.00.99│- - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │Alte preparate şi conserve │
│16.02 │din carne, din organe sau │
│ │din sânge: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ex. │- Preparate omogenizate │
│1602.10.00│(din carne de pasare) │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- Din ficat de orice │
│1602.20 │animal: │
│ │- - De ficat de gasca sau │
│ │rata: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - - Care conţin ficat │
│1602.20.11│gras minimum 75% din │
│ │greutate │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1602.20.19│- - - Altele │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Altele (exclusiv │
│ex. │porcine) │
│1602.20.90│- Din păsări de curte de la│
│ │poziţia nr. 01.05 │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - Din curcani │
│ │- - - Care conţin carne sau│
│1602.31 │organe în proporţie de │
│ │minimum │
│ │57% din greutate: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1602.32 │- - Din cocosi sau gaini │
│ │(specia Gallus domesticus):│
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │- - - Conţinând carne sau │
│1602.32.30│organe în proporţie de │
│ │minimum 25%, │
│ │dar sub 57% din greutate │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1602.32.90│- - - Altele: │
├──────────┼───────────────────────────┤
│1602.39 │- - Altele: │
└──────────┴───────────────────────────┘
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.