Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 850 din 16 noiembrie 2016  pentru aprobarea Amendamentului nr. 5 şi a Amendamentului pentru anularea sumei de 82,590 milioane euro netrase din împrumut, convenite prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 10 februarie 2016 şi la 11 februarie 2016 şi la Luxemburg la 8 ianuarie 2016 şi, respectiv, la 8 februarie 2016 între Guvernul României, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii şi Administraţia Naţională a Drumurilor pentru finanţarea Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a, semnat la Bucureşti la 8 martie 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 850 din 16 noiembrie 2016 pentru aprobarea Amendamentului nr. 5 şi a Amendamentului pentru anularea sumei de 82,590 milioane euro netrase din împrumut, convenite prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 10 februarie 2016 şi la 11 februarie 2016 şi la Luxemburg la 8 ianuarie 2016 şi, respectiv, la 8 februarie 2016 între Guvernul României, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii şi Administraţia Naţională a Drumurilor pentru finanţarea Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a, semnat la Bucureşti la 8 martie 2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 936 din 22 noiembrie 2016

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 159/2002 privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii şi Administraţia Naţională a Drumurilor pentru finanţarea Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a, semnat la Bucureşti la 8 martie 2002, aprobată prin Legea nr. 86/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Amendamentul nr. 5 şi Amendamentul pentru anularea sumei de 82,590 milioane euro netrase din împrumut, convenite prin schimbul de scrisori*) semnate la Bucureşti la 10 februarie 2016 şi la 11 februarie 2016 şi la Luxemburg la 8 ianuarie 2016 şi, respectiv, la 8 februarie 2016 între Guvernul României, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. la Contractul de finanţare dintre România Banca Europeană de Investiţii şi Administraţia Naţională a Drumurilor pentru finanţarea Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a, semnat la Bucureşti la 8 martie 2002, ratificat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 159/2002, aprobată prin Legea nr. 86/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
──────────
    *) Traducere.
──────────

                                 PRIM-MINISTRU
                              DACIAN JULIEN CIOLOŞ

                                Contrasemnează:
                                 -------------
                         Ministrul finanţelor publice,
                                Anca Dana Dragu

                           Ministrul transporturilor,
                                Petru Sorin Buşe

                        p. Ministrul afacerilor externe,
                            Marius Cristian Bădescu,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 16 noiembrie 2016.
    Nr. 850.


                                                Banca Europeană de Investiţii

    Trimis prin DHL
    Ministerul Finanţelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
    RO-650741 Bucureşti, România
    În atenţia domnului Attila Gyorgy, secretar de stat
    Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
    Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, România

                                                      EXP BEI-EIB
                                                 B 000122 08. JAN 16

    În atenţia domnului Cătălin Homor, director general

                                                 JUOPS/SEE/AIA/amc nr.

    Luxemburg, 8 ianuarie 2016
    Subiect: REABILITAREA DRUMURILOR V (FL.21.489)
             Contract de finanţare semnat de către şi între România, Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ("CNADNR") la 8 martie 2002 din Bucureşti, după cum a fost ulterior amendat ("Contract de finanţare")
             Amendament nr. 5 la Contractul de finanţare

    Stimaţi domni,
    referirea este făcută la:
    (i) Contractul de finanţare, după cum este definit mai sus;
    (ii) Scrisoarea dumneavoastră datată 8 iunie 2015.

    1. INTERPRETARE
    Numai în cazul în care nu este definit altfel, termenii scrişi cu majuscule, utilizaţi în această scrisoare, au acelaşi înţeles cu cel atribuit acestora în Contractul de finanţare. Referirile la articolele din această scrisoare sunt referirile la articolele din Contractul de finanţare.
    În prezenta scrisoare "Data efectivă" înseamnă data la care Banca confirmă Împrumutatului în scris, inclusiv prin poşta electronică sau prin alte mijloace că Banca a primit în formă şi conţinut satisfăcătoare acesteia două (2) originale ale prezentei scrisori contrasemnate în mod corespunzător din partea Împrumutatului şi din partea CNADNR, împreună cu o copie certificată a semnăturilor autentificate, în cazul în care nu s-a prevăzut deja altfel, şi copia oricărei altei autorităţi sau oricărui altui document, opinie sau asigurare pe care Banca o consideră necesară sau de dorit (dacă s-a notificat Împrumutatul în mod corespunzător) în legătură cu semnarea şi executarea tranzacţiei avute în vedere de această scrisoare sau pentru valabilitatea şi aplicabilitatea prezentei scrisori.
    2. AMENDAMENTE LA CONTRACTUL DE FINANŢARE
    Cu efect de la data intrării în vigoare, Contractul de finanţare va fi amendat a se citi după cum s-a stabilit mai jos.
    Modificări în cadrul anexei A - Descrierea tehnică
    În anexa A propoziţia "Data de finalizare estimată este mijlocul anului 2015" se va amenda a se citi "Data estimată de finalizare este 30 iunie 2017".
    3. OBLIGAŢII CONTINUE
    Prevederile Contractului de finanţare vor, cu excepţia a ceea ce s-a amendat prin prezenta scrisoare, rămâne în vigoare şi efect. Împrumutatul ia la cunoştinţă şi este de acord cu faptul că, altfel decât stabilit şi agreat prin prezenta, această scrisoare nu constituie o derogare garantată de către Bancă sau un amendament sau orice alt termen sau orice altă condiţie a Contractului de finanţare. Banca îşi rezervă oricare dintre şi toate drepturile contractuale şi juridice pe care le deţine în conformitate cu Contractul de finanţare şi legea aplicabilă.
    Împrumutatul va întreprinde, la solicitarea Băncii şi pe cheltuială proprie, toate acele acţiuni şi lucruri necesare sau dezirabile care să aducă la îndeplinire amendamentele executate sau care urmează a fi realizate în conformitate cu prezenta scrisoare.
    4. LEGEA DE GUVERNARE ŞI JURISDICŢIA
    Prezenta scrisoare va fi guvernată de legea franceză, iar părţile prezente se adresează Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
    Dacă sunteţi de acord cu cele de mai sus, vă rugăm să returnaţi două (2) exemplare originale ale acestei scrisori la Bancă, în atenţia doamnei Adela Ioana Florescu (tel. +352 4379 86483, e-mail: a.iacomucci@eib.org), iniţializate pe fiecare pagină, datate şi semnate în mod corespunzător în numele şi din partea României, reprezentată de Ministerul Finanţelor Publice, şi a CNADNR, împreună cu o copie certificată a semnăturilor autorizate, în cazul în care nu a fost deja furnizată, până şi nu mai târziu de 15 februarie 2016. Ulterior unei astfel de date, Banca îşi rezervă dreptul, la discreţia sa, prin notificarea Împrumutatului, să confirme dacă acceptarea acestei scrisori de către Împrumutat şi CNADNR este considerată ca acordată în mod valabil de către Împrumutat şi CNADNR.

                                 Cu sinceritate,
                        BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIŢII
                     Ditmar Dumlich Massimo Novo

    Luat la cunoştinţă şi agreat din partea
    României, reprezentată de către Ministerul Finanţelor Publice
    Attila Gyorgy - secretar de stat, data: 10 februarie 2016

    Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.
    Cătălin Homor - director general, data:


                                                 Banca Europeană de Investiţii

    Ministerul Finanţelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17
    70060 Bucureşti
    România

    În atenţia doamnei Anca Dana Dragu, ministrul finanţelor publice
    Luxemburg, 8 februarie 2016 OPS/CSEE/4/2016-36/FSC/si

    Subiect: Anularea sumei netrase din împrumut, Contractul de finanţare Fl no. 21.489
    Stimată doamnă ministru Dragu,
    Dorim să confirmăm faptul că suma netrasă din Împrumutul nr. 21.489, Reabilitarea drumurilor, etapa a V-a, a fost anulată.
    Ca urmare a reanalizării de către Bancă, în consultare cu Ministerul Finanţelor Publice şi cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a costurilor Proiectului, s-a agreat a se anula suma netrasă de 82.590.000 euro.
    Graficele de amortizare aferente împrumutului rămân cele comunicate cu ocazia fiecărei trageri din împrumut.
    Vă rugăm să nu ezitaţi a ne contacta în cazul în care aveţi nevoie de orice clarificări sau sprijin în continuare.

                                    Cu stimă,
                            BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIŢII

                Dietmar Dumlich, Flavio Schiavo Campo,
                 şef Direcţie reprezentant rezident BEI



    (SIGLA*) MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
      MFP) Secretar de stat
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 936 din 22 noiembrie 2016 la pagina 6 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


                                                            Bucureşti
                                                        11 februarie 2016

    Către:
    Domnul Dietmar Dumlich
    Şef Direcţie
    Banca Europeană de Investiţii
    Fax no: 00352-43 7704

    Domnul Flavio Schiavo Campo
    Şef Birou reprezentanţă BEI România
    Fax no: 021 3 179 090

    Ref.: Anularea sumei netrase din împrumut, Contract de finanţare nr. 21.489

    Stimaţi domni,
    Confirmăm, cu mulţumiri, primirea scrisorii transmise de către Banca Europeană de Investiţii la data de 8 februarie 2016 cu privire la anularea sumei netrase din împrumutul menţionat mai sus, de respectiv 82.590.000 euro.

    Cu sinceritate,
    Attila Gyorgy,
    secretar de stat

                                    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016