Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 82 din 23 octombrie 2018  pentru modificarea Normelor privind înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 67/2018     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 82 din 23 octombrie 2018 pentru modificarea Normelor privind înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 67/2018

EMITENT: Camera Auditorilor Financiari din România
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 971 din 16 noiembrie 2018
    În temeiul:
    - art. 5 alin. (1) şi (2), art. 6 alin. (3) şi art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 2 alin. (1)-(4), art. 13 alin. (3) lit. k), art. 15 alin. (1) şi (2) şi art. 33 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Conferinţei Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 2/2018;
    – art. 4 din Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 51/2015 privind modalitatea de adoptare a hotărârilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România,

    Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România întrunit în şedinţa din data de 23.10.2018, adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Normele privind înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 67/2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 711 din 16 august 2018, se modifică după cum urmează:
    1. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) În vederea înscrierii ca membru al CAFR şi înscrierea în Registrul membrilor CAFR, auditorii financiari trebuie să depună la Cameră (la sediul CAFR sau la reprezentanţele regionale) cerere de înscriere, datată şi semnată (anexa nr. 1) însoţită de copia actului de identitate/paşaportului.
    (2) În completare, Compartimentul servicii şi asistenţă membri (CSAM) adaugă pentru persoana care a solicitat înscrierea, alături de documentele menţionate la alin. (1), şi ordinul preşedintelui ASPAAS de autorizare ca auditor financiar."

    2. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Cererea prevăzută la art. 4 este verificată de către CSAM sau de către reprezentanţele regionale ale CAFR, după caz. După verificare, CSAM înaintează cererea Consiliului Camerei spre aprobare."

    3. La articolul 5, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Cererea auditorilor financiari de înscriere ca membru al CAFR se aprobă prin hotărâre a Consiliului Camerei."

    4. La articolul 5, alineatele (3)-(5) se abrogă.
    5. La articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    (1) Auditorii financiari care au fost înscrişi ca membri CAFR primesc certificat (anexa nr. 3 la prezentele norme), carnet şi parafă de membru al Camerei, după aprobarea de către Consiliul CAFR a hotărârii prevăzute la art. 5 alin. (2)."

    6. La articolul 7, alineatele (1) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Cererea pentru înscrierea firmei de audit ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România (anexa nr. 4 la prezentele norme) este semnată de reprezentantul legal al firmei de audit şi se depune la sediul CAFR sau la reprezentanţele regionale ale CAFR şi este însoţită de un dosar de înscriere ce conţine următoarele documente:
    a) copia actului constitutiv actualizat, care atestă structura organului administrativ sau de conducere al firmei, repartizarea drepturilor de vot în cadrul acesteia, precum şi obiectul principal de activitate care atestă exercitarea activităţii de audit financiar, conform prevederilor legale;
    b) copia certificatului constatator, la zi, eliberat de registrul comerţului;
    c) copia certificatului de înregistrare de la registrul comerţului;
    d) lista cu persoanele fizice sau juridice, membri CAFR, care efectuează auditul financiar în numele firmei de audit;
    e) listă cu toţi membrii consiliului de administraţie sau de conducere şi membrii asociaţi/acţionari, precizând numele, prenumele şi numărul certificatului de membru/denumire firmă şi numărul autorizaţiei;
    ..................................................…
    (5) Cererea şi dosarul prevăzute la alin. (1) sunt verificate de către CSAM sau de către reprezentanţele regionale ale CAFR, după caz. După verificarea documentelor prevăzute la alin. (1), CSAM le înaintează spre aprobare Consiliului Camerei."

    7. La articolul 7, alineatele (2), (3), (4), (6), (7) şi (8) se abrogă.
    8. La articolul 10, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    (1) Registrul membrilor CAFR se actualizează în urma solicitărilor transmise prin formularul de actualizare a informaţiilor personale din Registrul membrilor CAFR (anexele nr. 2, 7 şi 8 la prezentele norme). Totodată actualizarea Registrului membrilor CAFR se face conform situaţiilor de sancţionare prevăzute în ROF."

    9. Anexele nr. 1, 2 şi 4 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    10. Anexa nr. 6 se abrogă.


    ART. II
    În tot cuprinsul Hotărârii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 67/2018, termenul „Departamentul servicii pentru membri“ se înlocuieşte cu termenul „Compartimentul servicii şi asistenţă membri“ şi termenul „DSM“ se înlocuieşte cu termenul „CSAM“.

    ART. III
    Departamentele din cadrul aparatului executiv al Camerei Auditorilor Financiari din România vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

    ART. IV
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România,
                    Ciprian Teodor Mihăilescu

    Bucureşti, 23 octombrie 2018.
    Nr. 82.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la norme)
    CERERE
    pentru înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România
    şi în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România
    Subsemnatul/Subsemnata, ........................., născut(ă) la data de ..................., sex feminin/masculin, cu adresa de corespondenţă în localitatea ….....…..…......., str. ................. nr. ..., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ..........................., solicit înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România, fiind autorizat ca auditor financiar prin Ordinul preşedintelui Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (ASPAAS) nr. .......... din ..................... .
    Anexez la prezenta cerere copia actului de identitate/paşaportului.
    Declar pe propria răspundere următoarele:
    1. Îndeplinesc criteriile de bună reputaţie astfel cum sunt stabilite conform Legii nr. 162/2017 privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative şi potrivit Normelor privind buna reputaţie a stagiarilor în activitatea de audit financiar, a auditorilor financiari şi a firmelor de audit, aprobate prin Ordinul preşedintelui ASPAAS nr. 89/2018.
    [] Da
    [] Nu

    2. Potrivit criteriilor de încadrare a auditorilor financiari, conform art. 23 alin. (1) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Conferinţei Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 2/2018, mă încadrez în categoria auditorilor financiari:
    [] activi
    [] nonactivi^1

    3. Modalitatea în care îmi desfăşor activitatea din punct de vedere economic (PFA, PFI, alte forme de exercitare a activităţii din punct de vedere economic prevăzute de lege) este: ............................ .
    4. Numele, adresa, adresa paginii de internet, dacă este cazul, şi numărul de înregistrare a firmelor de audit la care sunt angajat sau cu care sunt asociat ca partener sau în vreun alt mod, dacă este cazul: .....................................................................
    5. Înregistrări la alte organisme profesionale din ţară sau la autorităţile competente ale altor state membre şi/sau ale altor ţări terţe: .........................................................
    6. Mă angajez să respect prevederile legale în domeniu şi să îndeplinesc obligaţiile care îmi revin în calitate de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România.
    Date de contact:
    [] telefon: ............................
    [] adresa de e-mail: .......................................



    Data .....................................
    Semnătura ...........................
    ^1 La declararea statutului de auditor financiar nonactiv se indică legea care stabileşte starea de incompatibilitate cu exercitarea activităţii de audit financiar. Nu se poate declara statutul de auditor financiar nonactiv la cerere, decât cu respectarea prevederilor art. 23 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Conferinţei Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 2/2018.

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la norme)
    DECLARAŢIE
    privind încadrarea în categoria auditorilor financiari activi sau nonactivi
    Subsemnatul/Subsemnata, ..............................................................................................., în calitate de membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, posesor al certificatului/carnetului de auditor financiar nr. ….......…,
    declar pe propria răspundere că, potrivit criteriilor de încadrare a auditorilor financiari, conform art. 23 alin. (1) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Conferinţei Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 2/2018, mă încadrez în categoria auditorilor financiari:
    [] activi
    [] nonactivi^1

    De asemenea mă oblig ca în situaţia schimbării statutului declarat de auditor financiar activ sau nonactiv să comunic în scris Camerei Auditorilor Financiari din România, în termen de 30 zile de la modificarea situaţiei existente anterior.
    Data
    ....…………….
    Semnătura
    .............................................
    ^1 La declararea statutului de auditor financiar nonactiv se indică legea care stabileşte starea de incompatibilitate cu exercitarea activităţii de audit financiar. Nu se poate declara statutul de auditor financiar nonactiv la cerere, decât cu respectarea prevederilor art. 23 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Conferinţei Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 2/2018.

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 4 la norme)
    CERERE
    pentru înscrierea firmei de audit ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România
    şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România
    Subsemnatul/Subsemnata, ..............................................., auditor financiar membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), posesor al carnetului nr. ..........., în calitate de reprezentant legal al firmei de audit ................................., solicit pentru aceasta înscrierea ca membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înscrierea în Registrul membrilor Camerei Auditorilor Financiari din România.
    Anexez la prezenta cerere următoarele:
    [] copia actului constitutiv actualizat, care atestă structura organului administrativ sau de conducere al firmei, precum şi repartizarea drepturilor de vot în cadrul acesteia, conform prevederilor legale;
    [] certificat constatator, la zi, eliberat de registrul comerţului, copie;
    [] copia certificatului de înregistrare de la registrul comerţului;
    [] lista cu persoanele fizice sau juridice, membri CAFR, care efectuează auditul financiar în numele firmei de audit;
    [] listă cu toţi membrii consiliului de administraţie/conducere şi membrii asociaţi/acţionari, precizând numele, prenumele şi numărul certificatului de membru/denumire firmă şi numărul autorizaţiei.

    Declar pe propria răspundere că firma îndeplineşte criteriile de bună reputaţie astfel cum sunt stabilite conform Legii nr. 162/2017 privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative şi potrivit Normelor privind buna reputaţie a stagiarilor în activitatea de audit financiar, a auditorilor financiari şi a firmelor de audit, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar nr. 89/2018.
    [] Da
    [] Nu

    Menţionez că societatea este/nu este membru la următoarele organisme profesionale de profil din ţară sau din străinătate….... .
    Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt corecte şi complete.
    Auditor financiar - administrator,
    …………
    Data
    .............................
    Datele de contact ale firmei de audit:
    Telefon mobil: ..............................
    Adresă de e-mail: ..........................................................
    Adresa de website (dacă este cazul): ………………….....
    Adresa de corespondenţă (alta decât sediul social, dacă este cazul):
    Localitatea .............................., str. ........................................ nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ...........
    Persoană de contact: ………..........................

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016