Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 80 din 1 martie 2018  pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul forţei de muncă    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 80 din 1 martie 2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul forţei de muncă

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 224 din 13 martie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 181 din 18 martie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 8, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Termenul de 60 de zile, prevăzut la alin. (1) şi la art. 17 alin. (2) lit. a) din lege, se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 60a zile, calculată de la data absolvirii.
(4) În situaţia în care termenul calculat conform alin. (3) se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte până la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează, ora 24,00."

    2. La articolul 15 alineatul (3), după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
    "g) persoanele care realizează venituri incluse în baza de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă şi care se acordă de către angajator sau plătitorul de venit persoanelor prevăzute la art. 19 din lege, ulterior încetării contractului individual de muncă, contractului de muncă temporară, raportului de serviciu, mandatului pentru care au fost numite sau alese, contractului de management sau contractului de mandat, conform prevederilor legale, cu excepţia veniturilor din salarii şi asimilate salariilor stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile/hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi executorii."

    3. La articolul 16, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    Prin sintagma «nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii», potrivit art. 34 alin. (1) lit. c) din lege, se înţelege:"

    4. La articolul 16, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) nesolicitarea pensionării anticipate sau anticipate parţial, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege."

    5. La articolul 18, alineatele (1), (2), (3), (4) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 18
    (1) În vederea certificării stagiului minim de cotizare prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a) din lege şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj stabilită potrivit art. 39 alin. (2^1) din lege şi baza lunară de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă stabilită potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, pentru fiecare lună din ultimele 12 luni, înainte de data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, în care s-a realizat stagiul de cotizare şi pentru care s-a datorat conform prevederilor legale, la bugetul de stat, contribuţia asiguratorie pentru muncă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 26.
    (2) Obligaţia prevăzută la alin. (1) se aplică şi plătitorilor veniturilor persoanelor cărora le-a încetat activitatea desfăşurată exclusiv în baza unui raport juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) lit. c), d^1), k) şi l) din lege, precum şi persoanelor cărora le-a încetat activitatea desfăşurată exclusiv în baza unui raport juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) lit. m) din lege.
    (3) Adeverinţa prevăzută la alin. (1) va conţine şi date cu privire la perioadele în care s-a prestat activitatea, perioadele în care raporturile de muncă sau de serviciu ori raporturile juridice prevăzute la art. 17 alin. (1) din lege au fost suspendate, precum şi data şi motivul încetării acestora. Datele privind raporturile de muncă sau de serviciu se verifică şi se certifică de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pe baza înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă, pentru perioadele până la data de 31 decembrie 2010, şi în situaţia raporturilor de muncă pe baza informaţiilor care se pun la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă prin sistemul informatic al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă de către Inspecţia Muncii, pentru perioade ulterioare datei de 31 decembrie 2010.
    (4) Datele referitoare la baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj şi baza de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă din adeverinţa prevăzută la alin. (1) se verifică şi se certifică de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, pe baza informaţiilor cuprinse în declaraţiile lunare privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, prevăzute în Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, depuse de angajator sau plătitorul de venit ori persoanele prevăzute la art. 19 lit. i) din lege, care se pun la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă electronic, din sistemul informatic al Ministerului Finanţelor Publice.
    .……........................................................................................
    (6) În situaţia în care sunt identificate neconcordanţe între conţinutul adeverinţei şi informaţiile din cuprinsul declaraţiilor prevăzute la alin. (4) depuse de angajator sau plătitorul de venit ori persoana prevăzută la art. 19 lit. i) din lege şi/sau înscrisurile efectuate în carnetul de muncă până la data de 31 decembrie 2010 ori se constată că angajatorul sau plătitorul de venit ori persoana prevăzută la art. 19 lit. i) din lege nu a depus potrivit prevederilor legale declaraţia lunară, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă solicită în scris acestora corectarea respectivelor documente şi depunerea lor la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii solicitării, cu excepţia declaraţiei lunare care se depune potrivit prevederilor din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    6. La articolul 19 alineatul (2), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) informaţiilor cuprinse în declaraţiile lunare privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, prevăzute în Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, depuse de persoana prevăzută la art. 19 lit. i) din lege, care se pun la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă electronic, din sistemul informatic al Ministerului Finanţelor Publice;"

    7. La articolul 19, alineatele (5) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(5) În situaţiile în care, pentru perioadele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b), desfăşurarea raporturilor de muncă sau de serviciu ori a raporturilor juridice prevăzute la art. 17 alin. (1) din lege nu poate fi dovedită prin declaraţiile prevăzute la alin. (2), stabilirea şi certificarea stagiului de cotizare se pot face şi pe baza altor acte juridice, întocmite în condiţiile legii, în temeiul cărora s-au născut şi desfăşurat raporturile juridice.
    .……........................................................................................
(7) Prin excepţie, în situaţia persoanelor care au fost asigurate obligatoriu prin efectul legii, prevăzute la art. 19 din lege, certificarea stagiului minim de cotizare prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a) din lege se face pe baza informaţiilor din cuprinsul declaraţiilor de natura celor prevăzute la alin. (2) şi a adeverinţei eliberate potrivit art. 18 sau, după caz, doar pe baza adeverinţei eliberate potrivit art. 18, în cazul în care se constată că nu s-a depus declaraţia de natura celor prevăzute la alin. (2)."

    8. La articolul 19^1, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19^1
    (1) Veniturile care constituie baza de calcul al indemnizaţiei de şomaj prevăzute la art. 39 alin. (2^1) din lege sunt veniturile care constituie baza de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă."

    9. La articolul 19^1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Baza de calcul al indemnizaţiei de şomaj şi baza lunară de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă, pentru fiecare lună din ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiu de cotizare, sunt cele din cuprinsul declaraţiei lunare privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, prevăzută la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, depusă potrivit prevederilor legale şi pusă la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, pe cale electronică, din sistemul informatic al Ministerului Finanţelor Publice."

    10. La articolul 19^1, alineatele (2) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru persoanele care au fost asigurate facultativ în baza unui contract de asigurare pentru şomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzută la art. 39 alin. (2) lit. b) din lege, se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj la care aceste persoane s-au asigurat, potrivit legii, şi la care s-a calculat şi s-a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj prevăzută la art. 20 alin. (2) din lege.
    .……........................................................................................
(9) În situaţia consilierilor locali, judeţeni sau ai municipiului Bucureşti, care realizează venituri reprezentând indemnizaţie de şedinţă, în condiţiile în care aceste persoane nu au calitatea de pensionar, perioada reprezentând luna în care se realizează astfel de venituri constituie stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj."

    11. La articolul 31, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Cererea prevăzută la alin. (2) se depune fie personal, fie prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin fax sau e-mail.
(4) În situaţia în care cererea transmisă prin modalităţile prevăzute la alin. (3) nu este lizibilă sau completă, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acesteia în termen de 5 zile de la data primirii solicitării."

    12. La articolul 40, alineatele (1^2) şi (1^4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(1^2) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (1^1), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(1^4) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (1^2), aceasta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute la art. 72 din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de toate documentele prevăzute la alin. (1), în termenul de decădere din drepturi de 60 de zile prevăzut la alin. (1)."

    13. Articolul 43^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 43^1
    (1) Dreptul sub formă de primă de inserţie, prevăzut la art. 73^1 alin. (1) din lege, se acordă absolvenţilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ sau absolvenţi ai şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, şi se înregistrează în termen de 60 de zile de la absolvire la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa;
    b) nu se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute la art. 73^1 alin. (3) din lege;
    c) nu au avut raporturi de muncă sau de serviciu în perioada cuprinsă între absolvirea studiilor şi încadrarea în muncă;
    d) se încadrează în muncă potrivit art. 73^1 alin. (1) din lege în termen de 60 de zile de la data absolvirii ulterior înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa;
    e) în perioada cuprinsă între data absolvirii şi data solicitării dreptului nu au fost admişi în unul dintre nivelurile de învăţământ, conform prevederilor legale.
    (2) Pentru acordarea primei de inserţie prevăzute la art. 73^1 alin. (1) din lege, persoanele îndreptăţite vor depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, unde se află în evidenţă, în termen de maximum 60 de zile de la data angajării, următoarele documente:
    a) cerere al cărei model este prevăzut în anexa nr. 23;
    b) actul de identitate al absolventului, în copie;
    c) actul de absolvire a instituţiei de învăţământ, în copie;
    d) actul în baza căruia absolventul a fost încadrat în muncă, în copie;
    e) declaraţie pe propria răspundere a absolventului că la data absolvirii studiilor şi în perioada cuprinsă între această dată şi încadrarea în muncă nu a avut raporturi de muncă sau de serviciu, precum şi că în perioada cuprinsă între data absolvirii şi data solicitării dreptului nu a fost admis în unul dintre nivelurile de învăţământ, conform prevederilor legale;
    f) declaraţie pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă, cu excepţia situaţiei în care, pentru persoanele respective, aceşti angajatori au încheiat contracte individuale de muncă pe perioada vacanţelor, în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, precum şi că nu are obligaţia, potrivit legii, de a o angaja;
    g) angajamentul absolventului asumat în conformitate cu prevederile art. 76 alin. (1) din lege, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 13 şi care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
    (3) Termenul prevăzut la alin. (2) este termen de decădere din dreptul de a beneficia de prima de inserţie prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege.
    (4) Absolvenţii prevăzuţi la art. 73^1 alin. (1) din lege beneficiază de dreptul sub formă de primă de inserţie o singură dată pentru fiecare dintre următoarele niveluri din cadrul sistemului naţional de învăţământ reglementat prin Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare:
    a) învăţământ secundar superior - ciclul inferior al liceului;
    b) învăţământ secundar superior - ciclul superior al liceului sau învăţământ profesional;
    c) învăţământ terţiar nonuniversitar - învăţământ postliceal;
    d) învăţământ superior.
    (5) Documentele prevăzute la alin. (2) se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail.
    (6) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (5), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    (7) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (6), aceasta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute art. 73^1 alin. (1) din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de toate documentele prevăzute la alin. (2), în termenul de decădere din drepturi de 60 de zile prevăzut la alin. (2).
    (8) În cazul în care persoanele optează pentru depunerea documentelor la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, actul de identitate se prezintă în original sau în copie legalizată în vederea efectuării de către personalul agenţiei a unei copii certificate pentru conformitate cu originalul prezentat. În cazul în care persoanele optează pentru transmiterea documentelor prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail, actul de identitate şi celelalte documente se transmit şi se acceptă în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către titular.
    (9) Termenul de 60 de zile, prevăzut la alin. (1) şi la art. 73^1 alin. (1) din lege, se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 60-a zile, calculată de la data absolvirii.
    (10) În situaţia în care termenul calculat conform alin. (9) se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte până la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează, ora 24,00."

    14. Articolul 43^2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 43^2
    (1) În aplicarea art. 73^1 alin. (2) din lege, prima de inserţie prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege se plăteşte în două tranşe, astfel:
    a) prima tranşă, egală cu 50% din cuantumul stabilit, se plăteşte în luna următoare lunii în care s-a solicitat acordarea acestei prime de inserţie, odată cu achitarea indemnizaţiilor de şomaj cuvenite şomerilor;
    b) a doua tranşă, egală cu 50% din cuantumul stabilit, se plăteşte în luna următoare lunii în care expiră perioada de 12 luni de la angajare, odată cu achitarea indemnizaţiilor de şomaj cuvenite şomerilor.
    (2) Perioada de 12 luni de la angajare, prevăzută la alin. (1) lit. b), expiră la sfârşitul zilei corespunzătoare datei încadrării în muncă din cea de-a 12-a lună calculată începând cu data încadrării în muncă.
    (3) În situaţia prevăzută la art. 73^1 alin. (4) din lege, perioada de 12 luni de la angajare, prevăzută la alin. (1) lit. b), se calculează conform alin. (2) de la încadrarea în muncă la primul angajator.
    (4) Plata celei de a doua tranşe a primei de inserţie se efectuează de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau, după caz, a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă şi care a plătit prima tranşă a primei de inserţie."

    15. Articolul 43^3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 43^3
    (1) În cazul încadrării în muncă într-o localitate din alt judeţ, dreptul sub formă de primă de inserţie, prevăzut la art. 73^1 alin. (1) din lege, se acordă de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă, urmând ca dosarul acestuia să fie transferat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază îşi stabileşte noul domiciliu sau noua reşedinţă, care va acorda, după caz, celelalte drepturi prevăzute de lege şi va urmări respectarea obligaţiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
    (2) Trimestrial, până la data de 15 a lunii următoare fiecărui trimestru, beneficiarii dreptului prevăzut la art. 73^1 alin. (1) din lege sunt obligaţi să prezinte la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistraţi sau, după caz, la care le-a fost transferat dosarul dovezile emise de angajator că sunt încadraţi, precum şi, în situaţia prevăzută la art. 73^1 alin. (4) din lege, documentele prevăzute la art. 43^1 alin. (2) lit. d) şi f).
    (3) Documentele prevăzute la alin. (2) se prezintă fie personal, fie prin scrisori recomandate cu confirmare de primire, fie prin fax sau e-mail.
    (4) În situaţia în care documentele transmise în termen prin modalităţile prevăzute la alin. (3) nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    (5) Beneficiarilor care nu prezintă sau nu transmit documentele prevăzute la alin. (2) li se va cere, în scris, de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă să prezinte aceste documente în termen de 15 zile de la data primirii comunicării.
    (6) Dacă în urma solicitării prevăzute la alin. (4) sau (5), absolventul nu redepune documentele care nu sunt lizibile, respectiv nu prezintă actele doveditoare, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă va contacta angajatorul cu care s-a încheiat raportul de muncă sau de serviciu pentru clarificarea statutului acestuia şi, în funcţie de constatările făcute, se vor adopta măsuri în conformitate cu prevederile legale.
    (7) În situaţia prevăzută la alin. (1), documentele prevăzute la alin. (2) se transmit de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază persoana are stabilit noul domiciliu sau reşedinţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau, după caz, a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă, în vederea efectuării plăţii celei de a doua tranşe a primei de inserţie."

    16. Articolul 43^4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 43^4
    Dreptul prevăzut la art. 73^1 alin. (1) din lege, stabilit şi neîncasat de beneficiar, se prescrie în termenul prevăzut la art. 2.517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare."

    17. La articolul 43^5, alineatele (2), (5) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Nu beneficiază de prima de activare prevăzută la art. 73^2 din lege:
    a) persoanele care se încadrează în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 3 luni, iar ulterior încadrării în muncă se schimbă durata încadrării în muncă pe perioadă determinată mai mare de 3 luni sau nedeterminată;
    b) persoanele care se încadrează în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, în termen de 30 de zile de la data încetării plăţii indemnizaţiei de şomaj conform art. 44 lit. l) din lege.
    .……........................................................................................
(5) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (4), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(7) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (5), aceasta poate solicita acordarea dreptului prevăzut la art. 73^2 din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de toate documentele prevăzute la alin. (3), în termenul de decădere din dreptul de a beneficia de prima de activare de 30 de zile prevăzut la alin. (3)."

    18. La articolul 45 alineatul (1), literele e) şi h) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "e) declaraţie pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă, precum şi că pentru persoana în cauză asigură sau nu asigură transportul ori suportă sau nu suportă cheltuielile aferente acestuia;
    .……........................................................................................
h) declaraţie pe propria răspundere a persoanei încadrate în muncă din care să rezulte că autoritatea publică locală sau centrală asigură sau nu asigură locuinţă de serviciu ori suportă sau nu suportă cheltuielile aferente din fonduri publice persoanei respective ori familiei acesteia, că persoana şi, după caz, soţul, soţia acesteia, copiii aflaţi în întreţinere sau orice altă persoană care, împreună cu aceasta, constituie o familie în sensul art. 2 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, nu se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 75^1 alin. (4) lit. i) din lege, precum şi că soţul, soţia acesteia nu au beneficiat de primă de relocare în ultimele 36 de luni premergătoare solicitării, în situaţia solicitării primei de instalare prevăzute la art. 75 din lege;"

    19. La articolul 45 alineatul (1), după litera h) se introduce o nouă literă, litera h^1), cu următorul cuprins:
    "h^1) declaraţie pe propria răspundere a persoanei încadrate în muncă din care să rezulte că autoritatea publică locală sau centrală asigură sau nu asigură transportul ori suportă sau nu suportă cheltuielile aferente acestuia din fonduri publice persoanei respective, precum şi că persoana şi, după caz, soţul, soţia acesteia, copiii aflaţi în întreţinere sau orice altă persoană care, împreună cu aceasta, constituie o familie în sensul art. 2 din Legea nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, nu se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 75^1 alin. (4) lit. h) din lege, precum şi că soţul, soţia acesteia nu au beneficiat de primă de relocare în ultimele 36 de luni premergătoare solicitării, în situaţia solicitării primei de încadrare prevăzute la art. 74 din lege;"

    20. La articolul 45, alineatele (6) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(6) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (5), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(9) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (6), aceasta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute la art. 74 sau 75 din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de toate documentele prevăzute la alin. (1) şi (3), după caz, în termenele de decădere din drepturi de 30 de zile, respectiv de 60 de zile prevăzute la alin. (1) şi (3)."

    21. La articolul 45^3, alineatele (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (3), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
(5) În situaţia în care persoana nu redepune documentele solicitate care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc, în termenul prevăzut la alin. (4), plata drepturilor lunare prevăzute la art. 74 din lege se va face odată cu achitarea indemnizaţiilor de şomaj cuvenite şomerilor pentru luna în care beneficiarul a prezentat documentele lizibile sau a transmis documentele care lipsesc."

    22. La articolul 45^5, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) Prima de instalare prevăzută la art. 75 din lege se poate cumula cu drepturile prevăzute la art. 72 din lege sau cu prima de inserţie prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege, după caz.
(4) În cazul încadrării în muncă într-o localitate din alt judeţ, prima de instalare prevăzută la art. 75 din lege se acordă de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau, după caz, a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă, urmând ca dosarul acestuia să fie transferat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază îşi stabileşte noul domiciliu sau reşedinţa, care va acorda celelalte drepturi prevăzute de lege şi va urmări respectarea obligaţiilor ce decurg din acordarea drepturilor."

    23. La articolul 45^5, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) În situaţia în care prima de instalare se acordă în 2 tranşe, plata celei de a doua tranşe se efectuează de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau, după caz, a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă şi care a plătit prima tranşă a primei de inserţie."

    24. La articolul 45^9, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Documentele prevăzute la alin. (1) se transmit de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază persoana are stabilit noul domiciliu sau reşedinţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau, după caz, a municipiului Bucureşti, unde beneficiarul s-a aflat în evidenţă, în vederea efectuării plăţii celei de a doua tranşe a primei de instalare."

    25. La articolul 45^11, alineatele (3) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (2), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(6) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc, în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (3), aceasta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute art. 75 din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de documentele prevăzute la alin. (1), în termenul prevăzut la alin. (1)."

    26. La articolul 46^3 alineatul (2), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) persoanele care deţin în proprietate sau coproprietate o locuinţă în localitatea în care se încadrează în muncă sau în localităţile învecinate acesteia, precum şi persoanele ale căror soţ, soţie, copii aflaţi în întreţinere sau orice altă persoană care împreună cu acestea constituie o familie în sensul art. 2 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, deţin în proprietate sau coproprietate o locuinţă în localitatea în care persoana îşi schimbă domiciliul sau îşi stabileşte reşedinţa sau în localităţile învecinate acesteia, ca urmare a încadrării în muncă."

    27. La articolul 46^4 alineatul (1), litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "h) declaraţie pe propria răspundere a persoanei încadrate în muncă din care să rezulte că autoritatea publică locală sau centrală asigură sau nu asigură locuinţă de serviciu ori suportă sau nu suportă cheltuielile aferente din fonduri publice persoanei respective ori familiei acesteia, că persoana şi, după caz, soţul, soţia acesteia, copiii aflaţi în întreţinere sau orice altă persoană care, împreună cu aceasta, constituie o familie în sensul art. 2 din Legea nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, nu se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 76^3 alin. (3) lit. g) din lege, precum şi că persoana şi, după caz, soţul, soţia acesteia nu au beneficiat de primă de relocare sau de una dintre primele de mobilitate în ultimele 36 de luni premergătoare solicitării;"

    28. La articolul 46^4, alineatele (3) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (2), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(9) În situaţia în care persoana nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc, în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (3), aceasta poate solicita acordarea primei de relocare prevăzute la art. 76^2 din lege prin depunerea unei noi cereri însoţite de toate documentele prevăzute la alin. (1), în termenul prevăzut la alin. (1)."

    29. La articolul 46^6, alineatele (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (3), nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
(5) În situaţia în care persoana nu redepune documentele solicitate care nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, în termenul prevăzut la alin. (4), plata drepturilor lunare prevăzute la art. 76^2 din lege se va face odată cu achitarea indemnizaţiilor de şomaj cuvenite şomerilor pentru luna în care beneficiarul a prezentat documentele lizibile sau a transmis documentele care lipsesc."

    30. La articolul 46^7 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) cheltuielile pentru plata facturilor emise de furnizorii de utilităţi, respectiv: energie electrică, energie termică, gaz, apă, canal, deşeuri menajere, după caz, pentru spaţiul locativ care face obiectul contractului de închiriere înregistrat la organul fiscal competent sau cheltuielile pentru plata utilităţilor prevăzute în lista de plată cu cotele de contribuţie la plata cheltuielilor asociaţiei de proprietari/locatari şi evidenţiate în documentul prevăzut la art. 46^6 alin. (1) lit. b), în situaţia în care suma reprezentând 75% din chiria lunară stabilită în acest contract este mai mică de 900 lei/lună. În situaţia facturilor emise de furnizorii de utilităţi care cuprind o perioadă de facturare mai mare sau mai mică decât perioada pentru care se acordă prima de relocare, cuantumul cheltuielilor pentru plata acestor facturi se stabileşte proporţional cu numărul de zile calendaristice din luna pentru care se acordă prima de relocare."

    31. Articolul 51 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 51
    (1) Contribuţia asiguratorie pentru muncă, prevăzută la art. 77^2 alin. (2) lit. b) din lege, se calculează la valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare în luna în care se încheie contractul de finanţare prevăzut la art. 49 alin. (1).
    (2) Cota contribuţiei asiguratorii pentru muncă, prevăzută la alin. (1), este cea în vigoare în luna în care se încheie contractul de finanţare prevăzut la art. 49 alin. (1)."

    32. La articolul 54, alineatul (3) se abrogă.
    33. La articolul 54, alineatele (4), (5), (5^1) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) Pentru verificarea şi acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 80 din lege, angajatorii depun până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, un tabel nominal întocmit, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 16, însoţit de copia certificată de angajator pentru conformitate cu originalul a extraselor din pontaj şi din statul de plată.
(5) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (4) sau le completează cu încălcarea prevederilor legale ori cu date eronate, măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege nu se acordă.
(5^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (4) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea acestor măsuri de stimulare.
    .……........................................................................................
(8) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (7), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora, până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea măsurii de stimulare."

    34. La articolul 59, alineatele (9) şi (10) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(9) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (8), nu sunt lizibile sau angajatorul nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
(10) În situaţia în care angajatorul nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite toate documentele în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (9), acesta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute la art. 85 din lege, prin depunerea documentelor prevăzute la alin. (3), în termenul prevăzut la alin. (1)."

    35. La articolul 60, alineatul (4) se abrogă.
    36. La articolul 60, alineatele (5), (6), (6^1) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(5) Pentru verificarea şi acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 85 din lege, angajatorii depun până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, un tabel nominal întocmit, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 20, însoţit de copia certificată de angajator pentru conformitate cu originalul a extraselor din pontaj şi din statul de plată, precum şi, după caz, o declaraţie pe propria răspundere dată prin reprezentantul legal al angajatorului, din care să rezulte că, în raport cu numărul de angajaţi, angajatorul şi-a îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a angaja persoane cu handicap, respectiv că nu are, potrivit legii, obligaţia de a angaja persoane cu handicap.
(6) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (5) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege nu se acordă.
(6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (5) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea acestor măsuri de stimulare.
    .……........................................................................................
(9) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (8), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea măsurii de stimulare."

    37. La articolul 60^4, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) În situaţia în care documentele transmise în vederea încheierii convenţiei prevăzute la alin. (1), prin modalităţile prevăzute la alin. (3), nu sunt lizibile sau angajatorul nu transmite toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    38. La articolul 60^5, alineatele (4), (5), (6), (8), (9) şi (11) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) Pentru verificarea şi acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 93^4 din lege, angajatorii de inserţie depun până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, un tabel nominal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 29, însoţit de copia certificată de angajator pentru conformitate cu originalul a extraselor din pontaj şi din statul de plată.
(5) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (4) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, măsura de stimulare prevăzută la art. 93^4 din lege nu se acordă.
(6) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), măsura de stimulare prevăzută la art. 93^4 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (4) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea acestei măsuri de stimulare.
    .……........................................................................................
(8) Documentele prevăzute la alin. (4) care se depun la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti se pot depune personal de angajator prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, ca urmare a deţinerii unui certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001, republicată.
(9) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (8), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora, până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea măsurii de stimulare.
    .……........................................................................................
(11) Termenul prevăzut la alin. (9) se împlineşte la sfârşitul ultimei zile, ora 24,00, din luna următoare."

    39. La articolul 60^7 alineatul (3), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) adeverinţa prevăzută la art. 18 pentru fiecare persoană pentru care se menţine raportul de muncă, care în această situaţie va conţine, în ceea ce priveşte baza de calcul al contribuţiei asiguratorii pentru muncă şi raportul de muncă, informaţii până la data ultimei zile calendaristice a lunii în care expiră perioada pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate."

    40. La articolul 60^7, alineatele (8), (9) şi (11) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(8) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (7), nu sunt lizibile sau angajatorul nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
(9) În situaţia în care angajatorul nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite documentele care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (8), acesta poate solicita acordarea măsurilor de stimulare prevăzute la art. 93^6 din lege, prin depunerea documentelor prevăzute la alin. (3), în termenul prevăzut la alin. (1) şi (4).
    .……........................................................................................
(11) Termenul de 5 zile prevăzut la alin. (8) se împlineşte la ora 24,00 a celei de-a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    41. La articolul 60^8, alineatele (5), (6), (7) şi (10) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(5) Pentru verificarea şi acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 93^6 din lege, angajatorii de inserţie depun, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, un tabel nominal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 31, însoţit de copia certificată de angajator pentru conformitate cu originalul a extraselor din pontaj şi din statul de plată.
(6) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (5) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, măsura de stimulare prevăzută la art. 93^6 din lege nu se acordă.
(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), măsura de stimulare prevăzută la art. 93^6 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (5) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea acestei măsuri de stimulare.
    .……........................................................................................
(10) Prevederile art. 60^5 alin. (8)-(12) se aplică în mod corespunzător şi în situaţia depunerii documentelor prevăzute la alin. (5)."

    42. Articolul 61 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 61
    Sumele lunare cuvenite conform art. 80, 85, 93^4 şi 93^6 din lege se acordă de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data de 1 a lunii următoare expirării termenului de depunere a documentelor necesare pentru verificarea şi acordarea acestor sume."

    43. Articolul 61^1 se abrogă.
    44. Articolul 61^2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 61^2
    (1) În situaţia angajatorilor persoane juridice care au sucursale şi/sau puncte de lucru, încheierea convenţiilor în baza cărora se acordă măsurile de stimulare care se adresează angajatorilor se realizează între respectivii angajatori, denumiţi în continuare unităţi centrale, şi agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială aceştia îşi au sediul.
    (2) Controlul respectării condiţiilor în care convenţiile au fost încheiate se efectuează de către organele de control măsuri active din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, care au încheiat convenţiile, respectiv de către organele de control măsuri active din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au sediul şi îşi desfăşoară activitatea sucursalele şi/sau punctele de lucru ale unităţilor centrale, la solicitarea agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti care au încheiat convenţiile."

    45. Articolul 61^3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 61^3
    (1) În cazul în care angajatorii care au încheiat convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru a beneficia de drepturi băneşti lunare, acordate, potrivit prevederilor legale, îşi schimbă sediul sau, după caz, domiciliul ori reşedinţa şi, prin urmare, sunt înregistraţi fiscal la un alt organ fiscal teritorial subordonat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în perioada în care, după caz, beneficiază, conform prevederilor legale, de respectivele drepturi băneşti sau au obligaţia legală de a menţine raporturile de muncă, dosarul care conţine documentele în baza cărora se acordă sau au fost acordate drepturile băneşti respective se transferă în copie certificată conform cu originalul agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti în a cărei rază se află sediul, domiciliul sau reşedinţa.
    (2) Transferul dosarului prevăzut la alin. (1) se realizează în baza comunicării scrise a angajatorului către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, cu care a încheiat convenţia, şi verificării informaţiilor electronic, prin sistem informatic sau orice altă modalitate, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi, după caz, la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sau la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, după caz, sau la unităţile teritoriale ale acestora.
    (3) Comunicarea prevăzută la alin. (2) se poate depune la sediul agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti sau transmite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail.
    (4) Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană sau a municipiului Bucureşti în a cărei rază se află noul sediu, domiciliu sau reşedinţă şi înregistrarea fiscală a angajatorului va acorda drepturile băneşti respective de care mai poate beneficia angajatorul, cu respectarea dispoziţiilor legale care reglementează acordarea acestora, şi se subrogă în drepturile şi obligaţiile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care a încheiat convenţia."

    46. Articolul 62 se abrogă.
    47. Anexele nr. 13, 15, 16, 19, 20, 23, 26, 28, 30 şi 33 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-10 la prezenta hotărâre.
    48. Anexele nr. 21 şi 24 se abrogă.


    ART. II
    Procedurile privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 377/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 310 din 10 mai 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 67, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Prin această măsură se urmăreşte reducerea perioadei de şomaj prin stimularea încadrării în muncă a persoanelor prevăzute la art. 17 alin. (1) din lege care beneficiază de indemnizaţie de şomaj."

    2. La articolul 68, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 68
    (1) Beneficiarii acestei măsuri sunt persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) din lege cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj, în condiţiile legii, şi care, înainte de expirarea perioadei pentru care sunt îndreptăţite să primească indemnizaţia, se încadrează cu normă întreagă, pe durată mai mare de 12 luni, la angajatori cu care nu au mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani."

    3. La articolul 69, alineatele (1^1), (1^3) şi (1^5) vor avea următorul cuprins:
    "(1^1) Nu beneficiază de sumele reprezentând completarea veniturilor potrivit art. 72 din lege persoanele care solicită acordarea acestora după expirarea termenului prevăzut la art. 40 alin. (1) din norme şi nici persoanele care nu redepun documentele care nu sunt lizibile sau care nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 40 alin. (1^2) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 40 alin. (1^4) din norme.
    .……........................................................................................
(1^3) În situaţia în care documentele transmise în termen nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la art. 40 alin. (1^2) din norme, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(1^5) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 40 alin. (1^2) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    4. Articolul 70^1 va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^1
    (1) În conformitate cu art. 73^1 alin. (1) din lege, completarea veniturilor absolvenţilor constă în acordarea unei prime de inserţie neimpozabile, egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare la data încadrării.
    (2) Prin măsura prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege se urmăreşte stimularea încadrării în muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi a absolvenţilor şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti."

    5. Articolul 70^2 va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^2
    (1) Beneficiarii măsurii prevăzute la art. 73^1 alin. (1) din lege sunt absolvenţii care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute la art. 43^1 alin. (1) din norme.
    (2) Nu beneficiază de această măsură absolvenţii prevăzuţi la alin. (1), care solicită acordarea acesteia după expirarea termenului prevăzut la art. 43^1 alin. (2) din norme, şi nici absolvenţii prevăzuţi la alin. (1) care nu redepun documentele care nu sunt lizibile sau care nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 43^1 alin. (6) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 43^1 alin. (7) din norme."

    6. La articolul 70^3, alineatele (1^1) şi (1^3) vor avea următorul cuprins:
    "(1^1) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la art. 43^1 alin. (5) din norme, nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc în termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^1 alin. (6) din norme, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(1^3) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^1 alin. (6) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    7. Articolul 70^4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^4
    (1) Trimestrial, până la data de 15 a lunii pentru trimestrul anterior, beneficiarii drepturilor prevăzute la art. 73^1 alin. (1) din lege sunt obligaţi să prezinte la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistraţi sau, după caz, la care le-a fost transferat dosarul dovezile emise de angajator că sunt încadraţi.
    (2) Dovada se poate depune prin modalităţile prevăzute la art. 43^3 alin. (3) din norme, respectiv: personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail.
    (3) În situaţia în care dovada transmisă în termen nu este lizibilă, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acesteia în termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^3 alin. (4) din norme, iar dovada transmisă ca urmare a acestei solicitări este considerată a fi depusă în termen.
    (4) Persoanele aflate în situaţia prevăzută la art. 73^1 alin. (4) din lege vor depune odată cu dovada încadrării în muncă, prevăzută la alin. (1), şi documentele prevăzute la art. 43^1 alin. (2) lit. d) şi f) din norme.
    (5) Beneficiarilor care nu prezintă sau nu transmit dovada prevăzută la alin. (1) şi, după caz, documentele prevăzute la art. 43^1 alin. (2) lit. d) şi f) din norme li se va cere, în scris, de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă să prezinte această dovadă şi, după caz, documentele respective în termen de 15 zile de la data primirii solicitării.
    (6) Dacă în urma solicitării prevăzute la alin. (3) sau (5) absolventul nu redepune documentele care nu sunt lizibile, respectiv nu prezintă actele doveditoare, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă aplică prevederile art. 43^3 alin. (6) din norme.
    (7) În situaţia în care se constată că raportul de muncă sau de serviciu al absolventului care a beneficiat de prima prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege a încetat într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul unuia dintre motivele prevăzute la art. 76 din lege, şi nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 73^1 alin. (4) din lege pentru menţinerea primei acordate, dreptul la această primă încetează prin dispoziţie a directorului executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, iar recuperarea sumei se face pe baza angajamentului beneficiarului prevăzut la art. 43^1 alin. (2) lit. g) din norme, care constituie titlu executoriu.
    (8) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^3 alin. (4) din norme şi termenul de 15 zile prevăzut la alin. (1) şi (5) şi art. 43^3 alin. (2) şi (5) din norme se calculează, în mod corespunzător, conform art. 70^3 alin. (1^3) şi (1^4)."

    8. Articolul 70^5 se abrogă.
    9. Articolul 70^6 se abrogă.
    10. La articolul 70^7, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^7
    (1) Sumele reprezentând prima de inserţie prevăzută la art. 73^1 alin. (1) din lege, neîncasate de beneficiar, se prescriu în termenul prevăzut la art. 2.517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."

    11. La articolul 70^8, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^8
    (1) În conformitate cu art. 73^2 din lege, completarea veniturilor şomerilor înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, constă în acordarea unei prime de activare, în cuantum de 500 lei, neimpozabilă."

    12. La articolul 70^9, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 70^9
    (1) Beneficiarii măsurii prevăzute la art. 73^2 din lege sunt şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă."

    13. La articolul 70^9 alineatul (2), litera f) va avea următorul cuprins:
    "f) solicită acordarea primei de activare după expirarea termenului prevăzut la art. 43^5 alin. (3) din norme sau nu redepun documentele care nu sunt lizibile ori nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 43^5 alin. (5) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 43^5 alin. (7) din norme."

    14. La articolul 70^10, alineatele (2) şi (4) vor avea următorul cuprins:
    "(2) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la art. 43^5 alin. (4) din norme, nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^5 alin. (5) din norme, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(4) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 43^5 alin. (5) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    15. La articolul 72 alineatul (4), litera e) va avea următorul cuprins:
    "e) solicită acordarea primei de încadrare după expirarea termenului prevăzut la art. 45 alin. (1) din norme sau nu redepun documentele care nu sunt lizibile ori nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 45 alin. (6) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 45 alin. (9) din norme;"

    16. La articolul 72 alineatul (5), litera e) va avea următorul cuprins:
    "e) solicită acordarea primei de instalare după expirarea termenului prevăzut la art. 45 alin. (1) din norme sau nu redepun documentele care nu sunt lizibile ori nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 45 alin. (6) din norme, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 45 alin. (9) din norme;"

    17. La articolul 72^1 alineatul (2), litera f) va avea următorul cuprins:
    "f) solicită acordarea primei de instalare după expirarea termenului prevăzut la art. 45^11 alin. (1) din norme sau nu redepun documentele care nu sunt lizibile ori nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 45^11 alin. (3) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 45^11 alin. (6) din norme;"

    18. La articolul 75, alineatele (2) şi (4) vor avea următorul cuprins:
    "(2) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la art. 45 alin. (5) şi, după caz, art. 45^11 alin. (2) din norme, nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termenul de 5 zile prevăzut la art. 45 alin. (6), respectiv la art. 45^11 alin. (3) din norme, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(4) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 45 alin. (6) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    19. La articolul 78, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care preiau dosarele persoanelor prevăzute la alin. (1) achită în continuare drepturile reglementate de lege, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 45^5 alin. (5) din norme, şi urmăresc îndeplinirea de către persoane a obligaţiei ce le revine, potrivit legii, de a menţine raporturile de muncă sau de serviciu pe perioada pentru care au această obligaţie, conform legii."

    20. La articolul 80^2 alineatul (3), litera e) va avea următorul cuprins:
    "e) solicită acordarea primei de relocare după expirarea termenului prevăzut la art. 46^4 alin. (1) din norme sau nu redepun documentele care nu sunt lizibile ori nu transmit documentele care lipsesc în termenul prevăzut la art. 46^4 alin. (3) din norme, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 46^4 alin. (8) din norme."

    21. La articolul 80^4, alineatele (2) şi (4) vor avea următorul cuprins:
    "(2) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la art. 46^4 alin. (2) din norme, nu sunt lizibile sau persoana nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă solicită persoanei redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termenul de 5 zile prevăzut la art. 46^4 alin. (3) din norme, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(4) Termenul de 5 zile prevăzut la art. 46^4 alin. (3) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    22. La articolul 80^7, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 80^7
    (1) Pentru persoanele care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc noua reşedinţă în alt judeţ, prevăzute la art. 46^3 alin. (4) din norme, dosarul care a stat la baza stabilirii şi, după caz, a plăţii drepturilor se va transfera, în original, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază îşi stabilesc noul domiciliu sau noua reşedinţă, iar la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă care a stabilit şi, după caz, a plătit dreptul rămâne dosarul cu copiile de pe acte."

    23. La articolul 91, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
    "(4) Cota contribuţiei asiguratorii pentru muncă este cea în vigoare în luna în care se încheie contractul de finanţare prevăzut la art. 49 alin. (1) din norme."

    24. La articolul 92 alineatul (1), litera b) va avea următorul cuprins:
    "b) statele de plată, care să prevadă distinct drepturile salariale ale persoanelor pentru care se acordă subvenţia din bugetul asigurărilor pentru şomaj, acordată potrivit art. 77^2 din lege, iar în perioada 1 noiembrie-31 martie să prevadă şi contribuţia asiguratorie pentru muncă datorată de angajator pentru persoanele respective, calculată la valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă şi a cotei contribuţiei asiguratorii pentru muncă în vigoare în luna în care se încheie contractul de finanţare prevăzut la art. 49 alin. (1) din norme;"

    25. La articolul 97, alineatele (4), (6) şi (9) vor avea următorul cuprins:
    "(4) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (3), nu sunt lizibile sau angajatorul nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, solicită angajatorului redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(6) Termenul de 5 zile prevăzut la alin. (4) se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc.
    .……........................................................................................
(9) În situaţia în care angajatorul nu redepune documentele care nu sunt lizibile sau nu transmite toate documentele în termenul de 5 zile prevăzut la alin. (4), acesta poate solicita acordarea drepturilor prevăzute la art. 80 din lege, prin depunerea documentelor prevăzute la alin. (1), în termenul de decădere din dreptul de a beneficia de măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege de 12 luni, prevăzut la art. 52 alin. (1) din norme."

    26. La articolul 98, alineatele (1), (7) şi (7^1) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 98
    (1) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege se acordă angajatorilor lunar, pe o perioadă de 12 luni şi, respectiv, de 18 luni în cazul angajatorilor care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap începând cu data încheierii convenţiei prevăzute la art. 96 alin. (1), şi constau în acordarea, potrivit legii, a unei sume lunare în cuantumul prevăzut la art. 80 alin. (1) din lege.
    .……........................................................................................
    (7) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege nu se acordă pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevăzute de lege pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite pentru luna respectivă în termenul prevăzut la art. 54 alin. (4) din norme sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate.
    (7^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (7), măsurile de stimulare prevăzute la art. 80 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (7) sunt corectate şi depuse până la împlinirea termenului prevăzut la art. 54 alin. (5^1) din norme."

    27. La articolul 98, alineatul (2) se abrogă.
    28. La articolul 99 alineatul (2), partea introductivă va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru a beneficia de sumele cuvenite potrivit art. 80 din lege, aferente unei luni, angajatorii au obligaţia de a depune în termenul prevăzut la art. 54 alin. (4) din norme la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, următoarele documente:"

    29. La articolul 99, alineatul (2^3) va avea următorul cuprins:
    "(2^3) Termenul prevăzut la art. 54 alin. (8) din norme se împlineşte la ora 24,00 a ultimei zile din luna următoare lunii pentru care solicită acordarea măsurii de stimulare."

    30. Articolul 104 va avea următorul cuprins:
    "ART. 104
    (1) La solicitarea angajatorilor care doresc să încadreze persoane din categoriile prevăzute la art. 103, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă vor prezenta liste cuprinzând persoanele înregistrate în evidenţele proprii, care fac parte din aceste categorii şi care corespund din punctul de vedere al calificării profesionale.
    (2) În vederea identificării tinerilor NEET, la înregistrarea în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă conform prevederilor legale, persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 ani, în situaţia în care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, vor depune o declaraţie pe propria răspundere în acest sens."

    31. La articolul 105, alineatele (3) şi (5) vor avea următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la art. 59 alin. (8) din norme, nu sunt lizibile sau angajatorul nu a transmis toate documentele, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, conform art. 59 alin. (9) din norme, solicită angajatorului redepunerea acestora, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc, în termen de 5 zile de la data primirii solicitării, iar documentele transmise ca urmare a acestei solicitări sunt considerate a fi depuse în termen.
    .……........................................................................................
(5) Termenul de 5 zile prevăzut la alin. (3) şi art. 59 alin. (9) din norme se împlineşte la ora 24,00 a celei de a 5-a zile, calculată de la data primirii solicitării transmise de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă privind redepunerea documentelor care nu sunt lizibile, respectiv transmiterea documentelor care lipsesc."

    32. La articolul 106 alineatul (2), partea introductivă va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru a beneficia de sumele lunare, cuvenite potrivit art. 85 din lege, angajatorii au obligaţia de a depune până la data prevăzută la art. 60 alin. (5) din norme la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, următoarele documente:"

    33. La articolul 106, alineatul (2^3) va avea următorul cuprins:
    "(2^3) Termenul prevăzut la art. 60 alin. (9) din norme se împlineşte la ora 24,00 a ultimei zile a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea măsurii de stimulare."

    34. La articolul 107, alineatele (1), (9) şi (9^1) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 107
    (1) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 alin. (1) şi (2) din lege se acordă angajatorilor pe o perioadă de 12 luni de la data încheierii convenţiei prevăzute la art. 59 alin. (1) din norme şi constau în acordarea, potrivit legii, a unei sume lunare în cuantumul prevăzut la art. 85 alin. (1) din lege.
    .……........................................................................................
    (9) Măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege nu se acordă pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevăzute de lege pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite pentru luna respectivă până la data prevăzută la art. 60 alin. (5) din norme sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate.
    (9^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (9), măsurile de stimulare prevăzute la art. 85 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (9) sunt corectate şi depuse până la data prevăzută la art. 60 alin. (6^1) din norme."

    35. La articolul 107, alineatul (2) se abrogă.
    36. Capitolul 9 „Facilităţi acordate angajatorilor“, alcătuit din articolele 111-115, se abrogă.


    ART. III
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 705 din 18 noiembrie 2013, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 20 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) actele de studii care atestă îndeplinirea condiţiilor de acces la formare profesională prin ucenicie pe nivelurile de calificare prevăzute de legislaţia în vigoare, în original şi în copie;"

    2. La articolul 20 alineatul (2), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins
    "c) actele de studii, recunoscute şi/sau echivalate, potrivit legii, care atestă îndeplinirea condiţiilor de acces la formare profesională prin ucenicie, pe niveluri de calificare conform prevederilor legale în vigoare, în original şi în copie;"

    3. La articolul 34, alineatul (4) se abrogă.
    4. La articolul 35, alineatele (1)-(3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    (1) Verificarea şi acordarea sumei cuvenite lunar potrivit art. 16 alin. (2) din lege se efectuează în baza următoarelor documente care se depun de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă:
    a) un tabel nominal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6;
    b) fişa de evidenţă zilnică a salariaţilor şi statul de plată pentru luna respectivă, în copie certificată de angajator;
    c) raportul de monitorizare prevăzut la art. 9 alin. (1) lit. d).
    (2) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (1) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, suma cuvenită lunar conform art. 16 alin. (2) din lege nu se acordă.
    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), suma cuvenită potrivit art. 16 alin. (2) din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (1) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care se solicită această sumă."

    5. La articolul 35, după alineatul (6) se introduc trei noi alineate, alineatele (7)-(9), cu următorul cuprins:
    "(7) Documentele prevăzute la alin. (1) se pot depune personal de angajator prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, ca urmare a deţinerii unui certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.
(8) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (7), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea sumei prevăzute la art. 16 alin. (2) din lege.
(9) Pentru luna pentru care angajatorii nu redepun documentele care nu sunt lizibile până la data prevăzută la alin. (8) ca urmare a solicitării agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, drepturile băneşti lunare prevăzute la art. 16 alin. (2) din lege nu se acordă, această perioadă fiind inclusă în perioada de acordare a drepturilor respective."

    6. Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 36
    Suma cuvenită conform art. 16 alin. (2) din lege se acordă de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data de 1 a lunii următoare expirării termenului de depunere a documentelor necesare pentru verificarea şi acordarea acestei sume."

    7. Anexa nr. 5 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 11 la prezenta hotărâre.


    ART. IV
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 449 din 19 iunie 2014, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 35, alineatele (1)-(3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    (1) Verificarea şi acordarea sumei cuvenite lunar potrivit art. 28 alin. (1) din lege se efectuează în baza următoarelor documente care se depun de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care se solicită această sumă:
    a) un tabel nominal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 7;
    b) fişa de evidenţă zilnică a salariaţilor stagiari şi statul de plată pentru luna respectivă, în copie certificată de angajator.
    (2) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele până la expirarea termenului prevăzut la alin. (1) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, suma cuvenită lunar conform art. 28 alin. (1) din lege nu se acordă.
    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), suma cuvenită potrivit art. 28 alin. (1) din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (1) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care se solicită această sumă."

    2. La articolul 35, după alineatul (6) se introduc trei noi alineate, alineatele (7)-(9), cu următorul cuprins:
    "(7) Documentele prevăzute la alin. (1) care se depun la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, se pot depune personal de angajator prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, ca urmare a deţinerii unui certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.
(8) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (7), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea sumei prevăzute la art. 28 alin. (1) din lege.
(9) Pentru luna pentru care angajatorii nu redepun documentele care nu sunt lizibile până la data prevăzută la alin. (8) ca urmare a solicitării agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, drepturile băneşti lunare prevăzute la art. 28 alin. (1) din lege nu se acordă, această perioadă fiind inclusă în perioada de acordare a drepturilor respective."

    3. Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 36
    Suma cuvenită conform art. 28 alin. (1) din lege se plăteşte de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data de 1 a lunii următoare expirării termenului de depunere a documentelor necesare pentru verificarea şi acordarea acestei sume."

    4. Anexa nr. 6 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 12 la prezenta hotărâre.


    ART. V
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 477 din 17 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 6, alineatele (1), (2) şi (2^1) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    (1) Pentru a beneficia de suma lunară, cuvenită potrivit art. 1 din lege, angajatorii au obligaţia de a depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, următoarele documente:
    a) tabel nominal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2;
    b) pontaj şi statul de plată, în copie.
    (2) Angajatorii care nu depun documentele în termenul prevăzut la alin. (1) sau le completează altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate nu beneficiază de stimulentul prevăzut la art. 1 din lege, cuvenit pentru luna respectivă.
    (2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), stimulentul prevăzut la art. 1 din lege se acordă pentru luna pentru care documentele prevăzute la alin. (1) sunt corectate şi depuse până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care se solicită acest stimulent."

    2. La articolul 6, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4)-(6), cu următorul cuprins:
    "(4) Documentele prevăzute la alin. (1) se pot depune personal de angajator prin prezentare la sediul agenţiei, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale, ca urmare a deţinerii unui certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.
(5) În situaţia în care documentele transmise în termen, prin modalităţile prevăzute la alin. (4), nu sunt lizibile, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită angajatorului redepunerea acestora până în ultima zi a lunii următoare lunii pentru care solicită acordarea stimulentului financiar prevăzut la art. 1 din lege.
(6) Pentru luna pentru care angajatorii nu redepun documentele care nu sunt lizibile până la data prevăzută la alin. (5) ca urmare a solicitării agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, stimulentul financiar lunar prevăzut la art. 1 din lege nu se acordă, această perioadă fiind inclusă în perioada de acordare a acestui stimulent."

    3. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    Suma reprezentând stimulentul financiar cuvenită conform art. 1 din lege se plăteşte de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data de 1 a lunii următoare expirării termenului de depunere a documentelor necesare pentru verificarea şi acordarea acestei sume."

    4. Anexele nr. 1 şi 2 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 13 şi 14 la prezenta hotărâre.


    ART. VI
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.038 din 28 decembrie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 1 se abrogă.
    2. Articolul 2 se abrogă.
    3. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Contribuţiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvenţă, potrivit art. 13 alin. (2) din lege, sunt:
    a) contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, inclusiv contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, datorate de angajator conform prevederilor legale până la data de 1 ianuarie 2018;
    b) contribuţia asiguratorie pentru muncă şi, după caz, contribuţia de asigurări sociale, datorate de angajatori conform prevederilor legale începând cu data de 1 ianuarie 2018."



    ART. VII
    (1) Pentru persoanele care solicită acordarea indemnizaţiei de şomaj, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, după data de 1 ianuarie 2018, în vederea stabilirii stagiului de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj, sunt aplicabile următoarele dispoziţii:
    a) pentru perioadele ulterioare datei de 1 ianuarie 2018, prevederile privind stagiul de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta hotărâre;
    b) pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2018, prevederile privind stagiul de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în forma anterioară intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (2) Pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2018, baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj din cuprinsul adeverinţei prevăzute la art. 18 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta hotărâre, se completează cu baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj în cota prevăzută de lege, determinată în conformitate cu dispoziţiile titlului V „Contribuţii sociale obligatorii“ cap. IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare până la data de 1 ianuarie 2018.

    ART. VIII
    (1) Angajatorii care, pentru acordarea măsurilor finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, republicată, cu modificările ulterioare, Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările ulterioare, şi Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, au încheiat convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, înainte de data de 1 ianuarie 2018, beneficiază de aceste măsuri în cuantumul şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile acestor legi, precum şi de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare, de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, şi de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare, în forma anterioară intrării în vigoare a modificărilor şi completărilor aduse prin prezenta hotărâre, cu respectarea, pentru perioadele fiscale începând cu anul 2018, a prevederilor art. IX.
    (2) Convenţiile încheiate cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti în vederea acordării măsurilor prevăzute la alin. (1), aflate în executare la data de 1 ianuarie 2018, îşi produc efectele în conformitate cu prevederile legilor prevăzute la alin. (1), precum şi ale normelor metodologice prevăzute la alin. (1), în forma anterioară intrării în vigoare a prezentei hotărâri, precum şi cu clauzele din cuprinsul acestor convenţii, cu excepţia prevederilor articolelor din aceste hotărâri care reglementează acordarea măsurilor prin deducere din contribuţia datorată de angajator la bugetul asigurărilor pentru şomaj, prevederi care în cuprinsul convenţiilor respective se consideră modificate în mod corespunzător.
    (3) Angajatorii care solicită acordarea măsurilor finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit Legii nr. 279/2005, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 335/2013, cu modificările ulterioare, şi Legii nr. 72/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi încheie convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, după data de 1 ianuarie 2018, beneficiază de aceste măsuri în cuantumul şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile acestor legi, precum şi de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare, de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, şi de Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta hotărâre, indiferent dacă încadrarea în muncă a persoanelor pentru care se încheie convenţiile respective s-a realizat anterior sau ulterior datei de 1 ianuarie 2018.

    ART. IX
    Începând cu perioada aferentă anului fiscal 2018, sumele cuvenite pentru măsurile finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru a căror acordare se prevede, potrivit dispoziţiilor legale, încheierea de convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, nu se mai deduc de către angajator conform prevederilor legale în vigoare până la data de 1 ianuarie 2018 şi ale prevederilor corespunzătoare din cuprinsul convenţiilor încheiate până la data de 1 ianuarie 2018 şi se plătesc de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, în condiţiile stabilite prin Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, şi Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
                    Lia-Olguţa Vasilescu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici


    Bucureşti, 1 martie 2018.
    Nr. 80.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 13 la normele metodologice  aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    ANGAJAMENT
    Subsemnatul(a), ..................., având cod numeric personal (CNP) ...................., posesor/posesoare al/a actului de identitate ....... (CI/BI) seria .... nr. ........., cu domiciliul în .................., str. ................... nr. ..., bl. ..., sc. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ................, şi, după caz, reşedinţa până la data de ........................... (Se completează numai în situaţia existenţei reşedinţei cu data până la care este stabilită reşedinţa, conform actului de identitate: zz/ll/aa.), în localitatea ..................., str. ........................ nr. ..., bl. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ......., înregistrat(ă) în evidenţa Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ..................../Municipiului Bucureşti, Agenţia Locală/Sectorul ......................., în calitate de beneficiar(ă) al/a dreptului/drepturilor prevăzut(e) la articolul/articolele .............................. (Se completează cu articolul/articolele din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.), din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare), prin prezentul angajament mă oblig să restitui imediat şi în mod integral sumele acordate, în situaţia în care raporturile de muncă/de serviciu încetează într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, nu sunt aplicabile dispoziţiile art. 73^1 alin. (4), respectiv art. 75^1 alin. (5) din aceeaşi lege, iar raporturile de muncă/de serviciu încetează în temeiul următoarelor prevederi legale:
    a) art. 55 lit. b), art. 56 alin. (1) lit. f) şi h), art. 61 lit. a) şi b) şi art. 81 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia în care încetarea este la iniţiativa angajatului;
    c) art. 97 lit. b) şi e), art. 98 alin. (1) lit. f) şi g) şi art. 101 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    De asemenea, în situaţia în care am beneficiat de prima de instalare în oricare dintre cuantumurile prevăzute la art. 75 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit art. 75 sau art. 76^1 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi într-o perioadă de 12 luni de la angajare am revenit la vechiul domiciliu sau vechea reşedinţă, astfel cum această sintagmă este definită, după caz, la art. 46 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, mă oblig să restitui imediat şi în mod integral prima de instalare acordată potrivit acestor texte legale.
    Potrivit art. 46 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, prin revenirea la vechiul domiciliu sau vechea reşedinţă, prevăzută la art. 76 alin. (2) din lege, se înţelege schimbarea domiciliului sau stabilirea reşedinţei la un domiciliu sau reşedinţă care se află în raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale: comună, oraş, municipiu în care se află vechiul domiciliu sau reşedinţa.
    Potrivit alin. (4) al aceluiaşi articol, în situaţia persoanelor de cetăţenie română care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în spaţiul Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European pe o perioadă de cel puţin 36 de luni, prevăzute la art. 76^1 din lege, prin revenirea la vechiul domiciliu sau vechea reşedinţă, prevăzută la art. 76 alin. (2) din lege, se înţelege schimbarea domiciliului sau stabilirea reşedinţei la un domiciliu sau reşedinţă care se află în orice alt stat decât România sau în raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale: comună, oraş, municipiu în care se află vechiul domiciliu sau reşedinţa din România, anterior perioadei de cel puţin 36 de luni în care s-a exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în spaţiul Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European, în situaţia în care la întoarcerea în România nu a revenit la acesta.
    Conform art. 76 alin. (3) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul angajament constituie titlu executoriu.
    Întocmit de subsemnatul(a) ................................. (Se completează numele şi prenumele persoanei care îşi ia angajamentul.) la data de ........................., în 2 (două) exemplare, dintre care 1 (un) exemplar se depune la AJOFM ....................../AMOFM Bucureşti:
    (Se bifează în mod corespunzător modalitatea de depunere a angajamentului.)
    [] în original, personal;
    [] în original, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
    [] în copie, prin fax;
    [] document scanat, prin e-mail.

    ...............................................................
    (semnătura persoanei care îşi ia angajamentul)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 15 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    CONVENŢIE
    Nr. ............/...............
    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ......................../a Municipiului Bucureşti, reprezentată prin domnul/doamna ..........................., având funcţia de ........, denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) ........................, cu sediul/adresa în ......................., judeţul ................, telefon ....................., cod fiscal (CUI) ......................., cont IBAN .......... deschis la Banca ........, reprezentată prin doamna/domnul ..........................., având funcţia de ........................, denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată un număr de ......................... absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu.
    Tabelul nominal cu absolvenţii încadraţi în muncă este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta convenţie.

    2. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 pe o perioadă de cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă;
    b) să restituie în totalitate agenţiei sumele încasate pentru fiecare absolvent pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă, în cazul în care încetează raporturile de muncă ale absolvenţilor prevăzuţi la pct. 1 anterior termenului de 18 luni, în temeiul unuia dintre motivele prevăzute la art. 83 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) să depună, pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite potrivit art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit prevederilor legale, la agenţie, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită aceste sume, tabelul prevăzut de lege în acest sens, însoţit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul de pe pontaj şi de pe statul de plată;
    d) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) să respecte dispoziţiile art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi celelalte dispoziţii legale în aplicarea acestui articol şi acordarea măsurii de stimulare;
    f) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    3. Agenţia se obligă să acorde sumele cuvenite potrivit art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acestora conform prevederilor art. 61 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Sumele cuvenite potrivit art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi constau în subvenţia prevăzută la art. 80 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    5. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) nerespectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie, precum şi de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi celelalte acte normative adoptate în aplicarea acestei legi.

    6. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 80 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.

    Prezenta convenţie s-a încheiat în două exemplare, un exemplar pentru agenţie şi un exemplar pentru angajator.
    Agenţia
    Director executiv,
    .........................................
    Angajatorul
    Director general sau altă persoană autorizată,
    .........................................
    ANEXA

    la convenţie
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) ...................................
    Codul de identificare fiscală ...........................................
    Cod CAEN .....................................................................
    Judeţul ...........................................................................
    Sediul/Adresa ...............................................................
    Contul IBAN/Banca .......................................................
    Telefon/Fax ...................................................................
    E-mail/Pagină de internet .............................................

    TABEL NOMINAL
    cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ încadraţi în muncă,
    conform prevederilor art. 80 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj
    şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare
    Convenţia nr. ......./........

┌────┬─────────┬────────┬────────────┬──────────────┬────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │Numărul şi │ │ │
│ │ │ │ │Anul │data │ │ │
│ │ │Codul │ │absolvirii/ │încheierii │ │ │
│Nr. │Numele şi│numeric │Categoria de│Numărul │contractului│Ocupaţia│Semnătura │
│crt.│prenumele│personal│absolvenţi*)│diplomei/ │individual │Cod COR │angajatului│
│ │ │ │ │certificatului│de muncă/ │ │ │
│ │ │ │ │/adeverinţei │data │ │ │
│ │ │ │ │ │angajării │ │ │
├────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
├────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
└────┴─────────┴────────┴────────────┴──────────────┴────────────┴────────┴───────────┘


    Angajatorul .......................................
                       (denumire/nume)
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..............................................
──────────
    *) Coloana 3 se va completa după cum urmează:
    - cod A - absolvenţi de învăţământ secundar inferior, ciclul inferior al liceului sau de învăţământ profesional, şcoală de arte şi meserii;
    – cod B - absolvenţi de învăţământ secundar superior sau liceal ori învăţământ postliceal;
    – cod C - absolvenţi de învăţământ superior.
    În situaţia în care absolvenţii provin din rândul persoanelor cu handicap, codurile corespunzătoare studiilor absolvite vor fi însoţite de litera „H“.

──────────

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 16 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    DATE DE IDENTIFICARE A ANGAJATORULUI
    Angajatorul (denumirea/numele) ……….........………………
    Codul de identificare fiscală ……….................………………
    Cod CAEN .……………………….............................…………
    Judeţul ……………………………........................……………
    Sediul/Adresa .......................................................................
    Contul IBAN/Banca ...............................................................
    Telefon/Fax ............................................................................
    E-mail/Pagină de internet .....................................................

    TABEL NOMINAL
    cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ încadraţi în muncă conform prevederilor
    art. 80 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă,
    cu modificările şi completările ulterioare, pentru stabilirea sumelor cuvenite
    angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru şomaj
    Luna .......... anul ..........

┌────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────┬──────────┬───────┬────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Suma │ │
│ │ │ │ │Codul │Categoria │Numărul│cuvenită│ │
│Nr. │Convenţia│Data │Numele şi│numeric │de │orelor │pentru │Observaţii│
│crt.│numărul │convenţiei│prenumele│personal│absolvenţi│efectiv│timpul │ │
│ │ │ │ │ │ │lucrate│efectiv │ │
│ │ │ │ │ │ │ │lucrat │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────────┴─────────┴────────┴──────────┴───────┼────────┼──────────┤
│TOTAL: │A1 │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┘


    Angajatorul ............................
                           (denumire/nume)
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ............................................
    Coloana 1 se completează cu numărul convenţiei încheiate cu AJOFM/AMOFM.
    Coloana 2 se completează cu data convenţiei încheiate cu AJOFM/AMOFM (zz/ll/aa).
    Coloanele 3 şi 4 se completează cu numele şi prenumele, respectiv codul numeric personal al absolventului.
    Coloana 5 se completează după cum urmează:
    - cod A - absolvenţi de învăţământ secundar inferior, ciclul inferior al liceului sau de învăţământ profesional, şcoală de arte şi meserii;
    – cod B - absolvenţi de învăţământ secundar superior sau liceal ori învăţământ postliceal;
    – cod C - absolvenţi de învăţământ superior.
    În situaţia în care absolvenţii provin din rândul persoanelor cu handicap, codurile corespunzătoare studiilor absolvite vor fi însoţite de litera „H“.

    Coloana 6 se completează cu numărul de ore efectiv lucrate de absolvent în lună (inclusiv orele aferente concediului de odihnă), pentru care se acordă suma cuvenită lunar din cuantumul subvenţiei prevăzute la art. 80 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, acordată angajatorului, conform prevederilor legale.
    Coloana 7 se completează cu suma cuvenită lunar din cuantumul subvenţiei prevăzute la art. 80 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, acordată angajatorului conform prevederilor legale.
    Coloana 8 se completează, după caz, cu data şi motivul încetării/suspendării/reluării după suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu.
    Total A1 - totalul sumelor care se completează în coloana 7.

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 19 la Normele metodologice aprobate
    prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    CONVENŢIE
    Nr. ................/............................
    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ....................../Municipiului Bucureşti, reprezentată prin doamna/domnul ......................, având funcţia de ........, denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) ........................., cu sediul/adresa în ....................., judeţul ......................, telefon ..................., cod fiscal (CUI) ...................., cont IBAN ................. deschis la Banca ....................., reprezentată prin doamna/domnul ......................., având funcţia de .........................., denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul încadrează în muncă:
    A. pe perioadă nedeterminată, un număr de:
    a) ...................... şomeri în vârstă de peste 45 de ani, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    b) ...................... şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    c) ...................... şomeri persoane cu handicap, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    d) ...................... şomeri de lungă durată, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    e) ...................... tineri NEET şomeri, înregistraţi în evidenţa agenţiei;

    B. un număr de:
    a) ...................... şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială;
    b) ...................... şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi nu îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială.
    Tabelul nominal cu persoanele încadrate în muncă este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta convenţie.


    2. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A pe o perioadă de cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă;
    b) să respecte dispoziţiile art. 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi celelalte dispoziţii legale în aplicarea acestui articol şi acordarea măsurii de stimulare;
    c) să restituie în totalitate agenţiei sumele încasate pentru fiecare persoană pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă, în cazul în care încetează raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A anterior termenului prevăzut la lit. a), pentru care are obligaţia de a menţine raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A;
    d) să depună, pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite potrivit art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit prevederilor legale, la agenţie, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită aceste sume, tabelul prevăzut de lege în acest sens, însoţit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul de pe pontaj şi de pe statul de plată, precum şi, în situaţia încadrării în muncă a unor persoane cu handicap, în condiţiile art. 85 din aceeaşi lege, o declaraţie pe propria răspundere dată prin reprezentantul legal al angajatorului, din care să rezulte că în raport cu numărul de angajaţi angajatorul şi-a îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a angaja persoane cu handicap, respectiv nu are, potrivit legii, obligaţia de a angaja persoane cu handicap*);──────────
    *) Se va completa în cazul în care angajatorul încadrează în muncă persoane cu handicap.
──────────

    e) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    f) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    3. Agenţia se obligă să acorde sumele cuvenite potrivit art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acestora conform prevederilor art. 61 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Sumele cuvenite potrivit art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi constau în subvenţia prevăzută, după caz, la art. 85 alin. (1), (2) şi (5) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    5. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) nerespectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie, precum şi de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi de celelalte acte normative adoptate în aplicarea acestei legi.

    6. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii, pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.
    Prezenta convenţie s-a încheiat în două exemplare, un exemplar pentru agenţie şi un exemplar pentru angajator.
    Agenţia
    Director executiv,
    ...................................
    Angajatorul
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ...................................
    ANEXA

    la convenţie
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) ..............................................
    Codul de identificare fiscală ......................................................
    Cod CAEN .................................................................................
    Judeţul ........................................................................................
    Sediul/Adresa ...........................................................................
    Contul IBAN/Banca ....................................................................
    Telefon/Fax ...............................................................................
    E-mail/Pagină de internet .........................................................

    TABEL NOMINAL
    cu persoanele încadrate în muncă conform prevederilor
    art. 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj
    şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare
    Convenţia nr. ......./........

┌────┬─────────┬────────┬─────────┬────────────┬────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Numărul şi │ │ │ │
│ │ │ │ │data │Data │ │ │
│ │Numele │Codul │Categoria│încheierii │îndeplinirii│ │ │
│Nr. │şi │numeric │de │contractului│condiţiilor │Ocupaţia│Semnătura │
│crt.│prenumele│personal│persoane^│individual │de │Cod COR │angajatului│
│ │ │ │1) │de muncă/ │pensionare^ │ │ │
│ │ │ │ │data │2) │ │ │
│ │ │ │ │angajării │ │ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
└────┴─────────┴────────┴─────────┴────────────┴────────────┴────────┴───────────┘


    Angajatorul …..............................
                          (denumire/nume)
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..............................................
──────────
    ^1) Coloana 3 se va completa după cum urmează:
    - cod A - şomeri în vârstă de peste 45 de ani înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod B - şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod C - şomeri persoane cu handicap înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod D - şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru acordarea pensiei anticipate parţiale;
    – cod E - şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi nu îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială;
    – cod F - şomeri de lungă durată, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod G - tineri NEET şomeri, înregistraţi în evidenţa agenţiei.

    ^2) Coloana 5 se va completa numai pentru categoriile de persoane prevăzute la codurile D şi E.
──────────

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 20 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    DATE DE IDENTIFICARE A ANGAJATORULUI
    Angajatorul (denumirea/numele) ……….........………………..
    Codul de identificare fiscală ………………….......……..........
    Cod CAEN .……………………………………..........…………
    Judeţul …………………………………….........………………
    Sediul/Adresa .......................................................................
    Contul IBAN/Banca ...............................................................
    Telefon/Fax ...........................................................................
    E-mail/Pagină de internet ........................................................

    TABEL NOMINAL
    cu persoanele încadrate în muncă conform prevederilor art. 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj
    şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare,
    pentru stabilirea sumelor cuvenite angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru şomaj
    Luna .......... anul ..........

┌────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────┬─────────┬───────┬────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Suma │ │
│ │ │ │ │Codul │Categoria│Numărul│cuvenită│ │
│Nr. │Convenţia│Data │Numele şi│numeric │de │orelor │pentru │Observaţii│
│crt.│numărul │convenţiei│prenumele│personal│persoane │efectiv│timpul │ │
│ │ │ │ │ │ │lucrate│efectiv │ │
│ │ │ │ │ │ │ │lucrat │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼──────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼──────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼──────────┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────────┴─────────┴────────┴─────────┴───────┼────────┼──────────┤
│TOTAL: │A1 │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┘


    Angajatorul …................................
                           (denumire/nume)
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ............................................
    Coloana 1 se completează cu numărul convenţiei încheiate cu AJOFM/AMOFM.
    Coloana 2 se completează cu data convenţiei încheiate cu AJOFM/AMOFM (zz/ll/aa).
    Coloanele 3 şi 4 se completează cu numele şi prenumele, respectiv codul numeric personal.
    Coloana 5 se completează după cum urmează:
    - cod A - şomeri în vârstă de peste 45 de ani înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod B - şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod C - şomeri persoane cu dizabilităţi înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod D - şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru acordarea pensiei anticipate parţiale;
    – cod E - şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială;
    – cod F - şomeri de lungă durată, înregistraţi în evidenţa agenţiei;
    – cod G - tineri NEET şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei.

    Coloana 6 se completează cu numărul de ore efectiv lucrate în lună de persoanele prevăzute la art. 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare (inclusiv orele aferente concediului de odihnă), pentru care se acordă suma cuvenită lunar din cuantumul subvenţiei prevăzute la art. 85 alin. (1), (2) şi (5) din aceeaşi lege, acordată angajatorului, conform prevederilor legale.
    Coloana 7 se completează cu suma cuvenită lunar din cuantumul subvenţiei prevăzute la art. 85 alin. (1), (2) şi (5) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, acordată angajatorului, conform prevederilor legale.
    Coloana 8 se completează, după caz, cu data şi motivul încetării/suspendării/reluării după suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu.
    Total A1 - totalul sumelor care se completează în coloana 7.

    ANEXA 6

    (Anexa nr. 23 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    Către
    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă .................../a Municipiului Bucureşti
    Subsemnatul(a), ........................................................., având cod numeric personal (CNP) ........................................, legitimat(ă) prin actul de identitate ............ (CI/BI)......... seria ....... nr. ................, eliberat la data de ................... (Se completează: zz/ll/aa) .......... de ........... (Se completează unitatea emitentă a actului de identitate.) ...................., absolventă/absolvent a/al instituţiei de învăţământ/şcolii speciale ........................., anul ................... luna ....................., înregistrat(ă) în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă .................../Municipiului Bucureşti, Agenţia Locală Sector ..........., de la data de ...... (Se completează: zz/ll/aa) ......, prin prezenta cerere solicit acordarea primei de inserţie prevăzute la art. 73^1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
    Menţionez că începând cu data de ...... (Se completează: zz/ll/aa) ............. sunt încadrat(ă) în muncă pe durată ........... (Se completează, după caz: nedeterminată sau determinată: xx luni/xx zile, din data ...... zz/ll/aa ...... până în data ...... zz/ll/aa) ......, la ................ (denumirea angajatorului) ......................., conform Actului nr. ........... (Se completează cu numărul şi data contractului individual de muncă sau al deciziei de numire.) .................., anexat în copie/original prezentei.
    Declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile legale privind falsul în declaraţii, că la data absolvirii studiilor şi în perioada cuprinsă între această dată şi încadrarea în muncă anterior menţionată nu am avut raporturi de muncă sau de serviciu, precum şi că în perioada cuprinsă între data absolvirii şi data solicitării acestei prime de inserţie nu am fost admis(ă) în unul dintre nivelurile de învăţământ, conform prevederilor legale.
    Data:
    (Se completează de către persoană data cererii.)
    (Se completează numele şi prenumele, semnătura persoanei care solicită prima de inserţie.)


    ANEXA 7

    (Anexa nr. 26 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    Număr de înregistrare la angajator .................. data .....................
    ADEVERINŢĂ
    A. Date de identificare
    Denumire/nume …………………………………...
    Codul unic de înregistrare/codul fiscal ...................
    Cod CAEN ................................................................
    Adresa .......................................................................
    Telefon/fax ..........................................................
    E-mail/pagină internet .............................

    B. Date pentru stabilirea în condiţiile legii a indemnizaţiei de şomaj
    B.1. Pentru doamna/domnul ……………………………………………………, CNP …………………………………, actul de identitate seria …… numărul ………………, veniturile care constituie bază de calcul al indemnizaţiei de şomaj şi veniturile care constituie bază de calcul al contribuţiei asigurătorie pentru muncă, datorată de angajator la bugetul de stat, potrivit prevederilor legale, pentru ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiul de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj şi s-a datorat această contribuţie sunt:

┌────┬────┬────────────┬─────────────┬────────────┬─────────────┐
│ │ │ │ │ │Natura │
│ │ │Baza de │Baza de │Numărul de │veniturilor │
│ │Luna│calcul │calcul al │înregistrare│din care este│
│Nr. │şi │Contribuţie │indemnizaţiei│a │constituită │
│crt.│anul│asigurătorie│de şomaj │declaraţiei │baza de │
│ │ │pentru muncă│(BCIS) │lunare │calcul al │
│ │ │(BC) │ │validate │indemnizaţiei│
│ │ │ │ │ │de şomaj │
├────┼────┼────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────┼────┼────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│1 │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│12 │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┘


    NOTĂ:
    - Se completează descrescător pentru maximum 12 luni în care s-a realizat stagiul de cotizare şi pentru care angajatorul are obligaţia de a vira în contul bugetului de stat sumele reprezentând contribuţia asigurătorie pentru muncă prevăzute de lege, începând cu luna încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ori a raporturilor juridice în temeiul cărora persoana este asigurată obligatoriu în sistemul asigurărilor pentru şomaj conform art. 19 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare. În situaţia în care încetarea se realizează cu data de 1 a lunii, se completează descrescător pentru maximum 12 luni începând cu luna anterioară lunii încetării.
    – Coloana 3 - BC - baza lunară de calcul al contribuţiei asigurătorie pentru muncă determinată în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
    – Coloana 4 - BCIS - baza lunară de calcul al indemnizaţiei de şomaj. Se completează cu veniturile care constituie baza de calcul al indemnizaţiei de şomaj în conformitate cu art. 19^1 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru perioadele anterioare datei de 1.01.2018 se completează cu baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj în cota prevăzută de lege, determinată în conformitate cu dispoziţiile titlului V „Contribuţii sociale obligatorii“ cap. IV din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare până la data de 1 ianuarie 2018.
    – Coloana 6 se completează cu natura veniturilor din care este constituită baza de calcul al indemnizaţiei de şomaj. Pentru perioadele anterioare datei de 1.01.2018 se completează cu natura veniturilor din care este constituită baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj în cota prevăzută de lege, determinată în conformitate cu dispoziţiile titlului V „Contribuţii sociale obligatorii“ cap. IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.


    B.2. În calitatea noastră de angajator (Se completează pentru perioada anterioară datei de 1.01.2018, după caz.):
    [] ne regăsim în una dintre situaţiile prevăzute la art. 34 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, astfel cum era în vigoare până la data de 1.01.2018, respectiv ............................. perioada .......................


    C. Date privind raporturile de muncă/de serviciu/alte raporturi ale persoanei:
    Actul în baza căruia a fost încadrat în muncă sau Actul în baza căruia s-a stabilit raportul juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) din lege,
    număr şi data ....................................................................
    Data angajării/stabilirii raportului juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare ......................................
    Data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ori a raportului juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) din lege ........................................................................................
    Temeiul legal al încetării raporturilor de muncă sau de serviciu (art. şi act normativ).................................................
    Perioade pentru care raporturile de muncă sau de serviciu, respectiv, după caz, raportul juridic prevăzut la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, au fost suspendate*):
    Data de suspendare ...................., data de încetare a suspendării ..............., motivul suspendării **) .....................
    Cunoscând sancţiunile aplicate infracţiunilor de fals în înscrisuri, declar că am examinat întreg conţinutul acestei adeverinţe şi, în conformitate cu informaţiile furnizate, o declar corectă şi completă.

    Administrator/Director/Reprezentant legal,
    (în clar)
    ........................................
    (Numele şi prenumele, funcţia)
    Compartimentul ...................
    (în clar)
    ........................................
    (Numele şi prenumele, funcţia)
──────────
    *) Se completează pentru fiecare perioadă de suspendare.
    **) În cazul suspendării pentru incapacitate temporară de muncă se va specifica numărul de zile de concediu medical.
──────────

    ANEXA 8

    (Anexa nr. 28 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    CONVENŢIE
    Nr. ..../..........
    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ............./a Municipiului Bucureşti, reprezentată prin dna/dl ................, având funcţia de ...................................., denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) ...................., cu sediul/adresa în .................., judeţul ......................., telefon ......................, cod fiscal (CUI) ..............................., cont IBAN ................., deschis la Banca ..............., reprezentată prin doamna/domnul ...................., având funcţia de .................., denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul încadrează în muncă în conformitate cu prevederile art. 93^4 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, tineri cu risc de marginalizare socială care au încheiat cu agenţia contracte de solidaritate:
    A. pe perioadă determinată, până la expirarea contractului de solidaritate socială, astfel:
    a) ........ tineri care se află în sistemul de protecţie a copilului sau care provin din acest sistem;
    b) ........ tineri cu dizabilităţi;
    c) ........ tineri care nu au familie sau ale căror familii nu le pot asigura întreţinerea;
    d) ........ tineri care au copii în întreţinere;
    e) ........ tineri care au executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    f) ........ tineri care sunt victime ale traficului de persoane;

    B. pe perioadă nedeterminată astfel:
    a) ........ tineri care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acest sistem;
    b) ........ tineri cu dizabilităţi;
    c) ........ tineri care nu au familie sau ale căror familii nu le pot asigura întreţinerea;
    d) ........ tineri care au copii în întreţinere;
    e) ........ tineri care au executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    f) ........ tineri care sunt victime ale traficului de persoane.

    Tabelul nominal cu tinerii încadraţi în muncă este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta convenţie.

    2. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 pe perioada pentru care acestea au încheiat cu agenţia contractul de solidaritate, prevăzut de lege;
    b) să restituie în totalitate agenţiei sumele încasate pentru fiecare tânăr cu risc de marginalizare socială pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă, în cazul în care încetează raporturile de muncă ale tinerilor prevăzuţi la pct. 1 anterior datei la care expiră perioada pentru care aceştia au încheiat contractul de solidaritate, în temeiul unuia dintre motivele prevăzute la art. 83 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) să depună, pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite potrivit art. 93^4 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit prevederilor legale, la agenţie, până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare lunii pentru care solicită aceste sume, tabelul prevăzut de lege în acest sens, însoţit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul de pe pontaj şi de pe statul de plată;
    d) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 93^4 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) să respecte dispoziţiile art. 93^4 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi celelalte dispoziţii legale în aplicarea acestui articol;
    f) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    3. Agenţia se obligă să acorde sumele cuvenite potrivit art. 93^4 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acestora conform prevederilor art. 61 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Sumele cuvenite potrivit art. 93^4 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi constau în subvenţia prevăzută, după caz, la art. 93^4 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    5. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumei prevăzute la art. 93^4 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) nerespectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie, precum şi de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi celelalte acte normative adoptate în aplicarea acestei legi.

    6. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 93^4 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.

    Agenţia
    Director executiv,
    ………………………….
    Angajatorul
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ………………………….
    ANEXA

    la convenţie
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) ...............................................
    Codul de identificare fiscală .......................................................
    Cod CAEN .................................................................................
    Judeţul .......................................................................................
    Sediul/Adresa .............................................................................
    Contul IBAN/Banca ....................................................................
    Telefon/Fax ................................................................................
    E-mail/Pagină de internet ...........................................................

    TABEL NOMINAL
    cu tineri cu risc de marginalizare socială care au încheiat cu agenţia contract de solidaritate,
    încadraţi în muncă, conform prevederilor art. 93^4 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj
    şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare
    Convenţia nr. ......./........

┌────┬─────────┬────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │ │Data │Numărul şi │Suma │ │ │
│ │ │Codul │Categoria│Durata │ │încetării │data │reprezentând│ │ │
│Nr. │Numele şi│numeric │de │contractului│Data │contractului│încheierii │baza de │Ocupaţia│Semnătura │
│crt.│prenumele│personal│persoane^│individual │angajării│individual │contractului│calcul al │Cod COR │angajatului│
│ │ │ │1) │de muncă^2) │ │de muncă^3) │individual │măsurii de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │de muncă │stimulare^4)│ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────┼───────────┤
└────┴─────────┴────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────┴───────────┘


    Angajatorul
    ...............................................
    (denumire/nume)
    Director general sau altă persoană autorizată,
──────────
    ^1) Coloana 3 se va completa după cum urmează:
    - cod A - tânăr care se află în sistemul de protecţie a copilului sau care provine din acest sistem;
    – cod B - tânăr cu dizabilităţi;
    – cod C - tânăr care nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;
    – cod D - tânăr care are copii în întreţinere;
    – cod E - tânăr care a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    – cod F - tânăr care este victimă a traficului de persoane.

    ^2) Coloana 4 se va completa, după caz: determinată sau nedeterminată.
    ^3) Coloana 6 se va completa în situaţia contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată cu data până la care a fost încheiat contractul individual de muncă.
    ^4) Coloana 8 se va completa cu salariul de bază stabilit la data angajării tânărului, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare la data încadrării în muncă.
──────────

    ANEXA 9

    (Anexa nr. 30 la Normele metodologice aprobate
    prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    CONVENŢIE
    Nr. ..../..........
    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă ............./a Municipiului Bucureşti, reprezentată prin dna/dl ................, având funcţia de .........................., denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) ................................, cu sediul/adresa în .............................., judeţul ......................., telefon ..............., cod fiscal (CUI) ..................... cont IBAN ......................, deschis la Banca ..............., reprezentată prin doamna/domnul ...................., având funcţia de .................., denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul menţine raporturile de muncă cu următorii tineri cu risc de marginalizare socială, încadraţi în muncă în conformitate cu prevederile art. 93^4 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, după expirarea perioadei pentru care aceştia au încheiat cu agenţia contractul de solidaritate prevăzut de lege:
    a) ......... tineri care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acest sistem;
    b) ........ tineri cu dizabilităţi;
    c) ........ tineri care nu au familie sau ale căror familii nu le pot asigura întreţinerea;
    d) ........ tineri care au copii în întreţinere;
    e) ........ tineri care au executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    f) ........ tineri care sunt victime ale traficului de persoane.
    Tabelul nominal cu tinerii pentru care se menţin raporturile de muncă este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta convenţie.

    2. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1 după expirarea perioadei pentru care aceştia au încheiat cu agenţia contractul de solidaritate prevăzut de lege, dar nu mai mult de 2 ani;
    b) să comunice agenţiei încetarea raporturilor de muncă ale persoanelor prevăzute la pct. 1, precum şi orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 93^4 şi art. 93^6 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) să depună, pentru verificarea şi acordarea sumelor cuvenite potrivit art. 93^6 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit prevederilor legale, la agenţie, până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare lunii pentru care solicită aceste sume, tabelul prevăzut de lege în acest sens, însoţit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul de pe pontaj şi de pe statul de plată;
    d) să respecte dispoziţiile art. 93^6 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi celelalte dispoziţii legale în aplicarea acestui articol;
    e) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    3. Agenţia se obligă să acorde sumele cuvenite potrivit art. 93^6 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acestora conform prevederilor art. 61 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Sumele cuvenite potrivit art. 93^6 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi constau în subvenţia prevăzută, după caz, la art. 93^6 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    5. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumei prevăzute la art. 93^6 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) nerespectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie, precum şi de Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi celelalte acte normative adoptate în aplicarea acestei legi.

    6. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii, pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 93^6 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.
    Agenţia
    Director executiv,
    ………………………
    Angajatorul
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ………………………
    ANEXA

    la convenţie
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) ..............................................
    Codul de identificare fiscală .....................................................
    Cod CAEN .................................................................................
    Judeţul .......................................................................................
    Sediul/Adresa ............................................................................
    Contul IBAN/Banca ....................................................................
    Telefon/Fax ................................................................................
    E-mail/Pagină de internet ..........................................................

    TABEL NOMINAL
    cu tineri cu risc de marginalizare socială pentru care se menţin raporturile de muncă, în conformitate
    cu prevederile art. 93^6 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj
    şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare
    Convenţia nr. ......./........

┌────┬─────────┬────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────────┬────────────┬──────────┬────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Suma │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │reprezentând│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │50% din │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │indemnizaţia│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │Numărul │de şomaj │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │şi data │cuvenită │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Data │Data │actului │conform │ │ │
│ │ │Codul │Categoria│Durata │ │expirării │încetării │adiţional │legii, │ │ │
│Nr. │Numele şi│numeric │de │contractului│Data │contractului│contractului│la │prevăzută la│Ocupaţia│Semnătura │
│crt.│prenumele│personal│persoane^│individual │angajării│de │individual │contractul│art. 93^6 │Cod COR │angajatului│
│ │ │ │1) │de muncă^2) │ │solidaritate│de muncă^3) │individual│din Legea │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de muncă^ │nr. 76/2002,│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │4) │cu │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │modificările│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │şi │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │completările│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ulterioare^ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │5) │ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────┼────────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────┼────────────┼────────┼───────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────┼────────────┼────────┼───────────┤
└────┴─────────┴────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴──────────┴────────────┴────────┴───────────┘


    Angajatorul
    .............................................
    (denumirea/numele)
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..............................................
──────────
    ^1) Coloana 3 se va completa după cum urmează:
    - cod A - tânăr care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem;
    – cod B - tânăr cu dizabilităţi;
    – cod C - tânăr care nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;
    – cod D - tânăr care are copii în întreţinere;
    – cod E - tânăr care a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    – cod F - tânăr care este victimă a traficului de persoane.

    ^2) Coloana 4 se va completa, după caz: determinată sau nedeterminată.
    ^3) Coloana 7 se va completa în situaţia contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată, cu data până la care a fost încheiat contractul individual de muncă, în condiţiile în care menţinerea raportului de muncă se realizează în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată (inclusiv prelungirea prin act adiţional a duratei contractului individual de muncă).
    ^4) Coloana 8 se va completa cu numărul şi data actului adiţional la contractul individual de muncă încheiat pe durată determinată.
    ^5) Coloana 9 se va completa cu suma reprezentând 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, prevăzută la art. 93^6 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, stabilită şi comunicată de agenţie conform prevederilor legale.
──────────

    ANEXA 10

    (Anexa nr. 33 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002)
    ANGAJAMENT
    Subsemnatul(a), ............................................., având cod numeric personal (CNP) ....................., posesor/posesoare al/a actului de identitate ... (CI/BI) seria ........ nr. ........., cu domiciliul în ......................, str. ................. nr. ...., bl. ..., sc. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ................, şi, după caz, reşedinţa până la data de .................. (Se completează numai în situaţia existenţei reşedinţei cu data până la care este stabilită reşedinţa, conform actului de identitate: zz/ll/aa.) în localitatea ....................., str. .................. nr. ..., bl. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ......., înregistrat(ă) în evidenţa Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti, Agenţia Locală/Sectorul ................., în calitate de beneficiar(ă) al/a primei de activare, prevăzută la art. 73^2 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, prin prezentul angajament mă oblig să restitui imediat şi în mod integral suma acordată cu titlu de primă de activare, în situaţia în care raporturile de muncă/de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 3 luni de la data încadrării în muncă, nu sunt aplicabile dispoziţiile art. 73^2 alin. (3) din aceeaşi lege, iar raporturile de muncă/de serviciu încetează în temeiul următoarelor prevederi legale:
    a) art. 55 lit. b), art. 56 alin. (1) lit. f) şi h), art. 61 lit. a) şi b) şi art. 81 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia în care încetarea este la iniţiativa angajatului;
    c) art. 97 lit. b) şi e), art. 98 alin. (1) lit. f) şi g) şi art. 101 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    Conform art. 76 alin. (3) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul angajament constituie titlu executoriu.
    Întocmit de subsemnatul(a) ........................ (Se completează numele şi prenumele persoanei care îşi ia angajamentul.) la data de ...................., în 2 (două) exemplare, dintre care 1 (un) exemplar se depune la AJOFM ............./AMOFM Bucureşti:
    (Se bifează în mod corespunzător modalitatea de depunere a angajamentului.)
    [] în original, personal;
    [] în original, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
    [] în copie, prin fax;
    [] document scanat, prin e-mail.

    .............................................................
    (semnătura persoanei care îşi ia angajamentul)

    ANEXA 11

    (Anexa nr. 5 la Normele metodologice aprobate
    prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013)
    CONVENŢIE
    Nr. ....../..........
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ......................../Municipiului Bucureşti, reprezentată prin doamna/domnul ..........................., având funcţia de .............................., denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) ..........................., cu sediul/adresa în ..........................., judeţul ..............., telefon .................., cod fiscal (CUI) ....................., cont IBAN ..............................., deschis la Banca ................................, reprezentată prin doamna/domnul ................., având funcţia de ................, denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanei pe perioada pentru care a fost încheiat contractul de ucenicie;
    b) să restituie în totalitate agenţiei sumele încasate de la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru ucenic plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării contractului de ucenicie, în cazul în care încetează contractul de ucenicie prevăzut la lit. a) anterior datei expirării perioadei pentru care a fost încheiat acest contract, în temeiul art. 18 alin. (2) din Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, republicată, cu modificările ulterioare;
    c) să depună la agenţie, pentru verificarea şi acordarea sumei cuvenite lunar, potrivit art. 16 alin. (2) din Legea nr. 279/2005, republicată, cu modificările ulterioare, până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, următoarele documente:
    - tabelul nominal întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare;
    – fişa de evidenţă zilnică a salariaţilor şi statul de plată pentru luna respectivă, în copie certificată de angajator;
    – raportul de monitorizare a planului de activitate a ucenicului prevăzut la art. 9 alin. (1) lit. d) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare;

    d) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumei prevăzute la art. 16 alin. (2) din Legea nr. 279/2005, republicată, cu modificările ulterioare;
    e) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    2. Agenţia se obligă să acorde suma cuvenită potrivit art. 16 alin. (2) din Legea nr. 279/2005, republicată, cu modificările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acesteia conform prevederilor art. 36 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2013, cu modificările ulterioare.
    3. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 16 alin. (2) din Legea nr. 279/2005, republicată, cu modificările ulterioare;
    b) respectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie.

    4. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii, pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 16 alin. (2) din Legea nr. 279/2005, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.
    5. Angajatorul, prin prezenta convenţie, declară pe propria răspundere, sub sancţiunea prevăzută de Codul penal pentru fals în declaraţii, următoarele:
    a) Doamna/Domnul ..................., având CNP ........................., este încadrată/încadrat în muncă conform prevederilor legale, începând cu data de ..........., cu Contractul de ucenicie la locul de muncă nr. ............., încheiat în data de ........................, cu perioada de probă care expiră la data de ..........., durata contractului fiind de la data de ........... la data de .......... .
    b) Anterior încheierii contractului de ucenicie la locul de muncă menţionat la lit. a), angajatorul nu a avut încheiat cu persoana menţionată la lit. a) un alt contract de ucenicie la locul de muncă.


    Întocmită în două exemplare, dintre care un exemplar pentru Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti şi un exemplar pentru ....................... .
    Data .................
    Agenţia
    Director executiv,
    ………................………….
    (L.S.)
    Angajatorul
    Reprezentant legal,
    ………................………….
    L.S.)

    ANEXA 12

    (Anexa nr. 6 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014)
    CONVENŢIE
    Nr. .../..........
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ..................../a Municipiului Bucureşti, reprezentată prin doamna/domnul ,...................., având funcţia de ........................., denumită în continuare agenţia, şi angajatorul ..............................., cu sediul în ............................., judeţul ................................, telefon ..........................., cod de identificare fiscală (CIF) ................................., cont IBAN ......................, deschis la Banca .........................., reprezentată prin doamna/domnul ............................................, având funcţia de ..................., denumit în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul se obligă:
    a) să menţină raporturile de muncă ale persoanei pe perioada pentru care a fost încheiat contractul de stagiu, anexă la contractul individual de muncă;
    b) să restituie în totalitate agenţiei sumele încasate de la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru stagiar plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării contractului individual de muncă, în cazul în care contractul individual de muncă prevăzut la lit. a) încetează anterior datei expirării perioadei pentru care a fost încheiat contractul de stagiu, în temeiul art. 38 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014;
    c) să depună la agenţie, pentru verificarea şi acordarea sumei cuvenite lunar potrivit art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările ulterioare, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, următoarele documente:
    - tabelul nominal întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 7 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014;
    – fişa de evidenţă zilnică a salariaţilor şi statul de plată pentru luna respectivă, în copie certificată de angajator;

    d) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumei prevăzute la art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările ulterioare;
    e) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    2. Agenţia se obligă să acorde suma cuvenită potrivit art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările ulterioare, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acesteia conform prevederilor art. 36 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014.
    3. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea sumelor prevăzute la art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările ulterioare;
    b) respectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie.

    4. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii, pe perioada derulării acesteia şi pentru acordarea sumelor prevăzute la art. 28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările ulterioare, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.
    5. Angajatorul, prin prezenta convenţie, declară pe propria răspundere, sub sancţiunea prevăzută de Codul penal pentru fals în declaraţii, următoarele:
    a) doamna/domnul ........................................................, având CNP .........................., este încadrată/încadrat în muncă conform prevederilor legale, începând cu data de ..........., cu Contractul individual de muncă nr. ......................., încheiat în data de ..................., cu perioada de stagiu care expiră la data de ............................, durata contractului de stagiu fiind de la data de .............................. la data de ...........................;
    b) anterior încheierii contractului menţionat la lit. a), angajatorul nu a avut încheiat cu persoana menţionată la lit. a) un alt contract de stagiu pentru aceeaşi specializare absolvită.

    Întocmită în două exemplare, dintre care un exemplar pentru Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ................/a Municipiului Bucureşti şi un exemplar pentru ............................... .
    Data ................
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ..................../a Municipiului Bucureşti
    Director executiv,
    ......................
    (L.S.)
    Angajatorul
    Reprezentant legal,
    .............................
    (L.S.)

    ANEXA 13

    (Anexa nr. 1 la Normele metodologice aprobate
    prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007)
    CONVENŢIE
    Nr. ...../............
    Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Judeţului ........................./Municipiului Bucureşti, reprezentată prin doamna/domnul ............................................., având funcţia de ..............................., denumită în continuare agenţia, şi persoana juridică (fizică) .........................................., cu sediul/adresa în ................................, judeţul .................................., telefon ...................., cod fiscal (CUI) ...................., cont IBAN .................., deschis la Banca ...................., reprezentată prin doamna/domnul ..........................., având funcţia de ........................., denumită în continuare angajatorul, convin următoarele:
    1. Angajatorul încadrează în muncă, în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 72/2007, un număr de:
    a) ........... persoane având statut de elev, în perioada de vacanţă cuprinsă între data de .......... şi data de ...................;
    b) ........... persoane având statut de student, în perioada de vacanţă cuprinsă între data de .......... şi data de ................. .
    Tabelul nominal cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în muncă este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta convenţie.

    2. Angajatorul se obligă:
    a) să depună, pentru verificarea şi acordarea sumei cuvenite potrivit art. 1 din Legea nr. 72/2007, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii pentru care solicită această sumă, tabelul prevăzut la art. 6 alin. (1) lit. a) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare, însoţit de copii de pe pontaj şi statul de plată;
    b) să comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea stimulentului financiar lunar prevăzut de lege;
    c) să respecte prevederile Legii nr. 72/2007, precum şi prevederile din cuprinsul normelor metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare;
    d) să comunice agenţiei orice modificare a datelor sale de identificare şi a contului deţinut la bancă, inclusiv modificările care intervin în cazul sediului/adresei şi al datelor de contact.

    3. Agenţia se obligă să acorde sumele cuvenite potrivit Legii nr. 72/2007, în conformitate cu prevederile legale, prin plata acestora conform prevederilor art. 7 din normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Agenţia îşi exercită dreptul de control asupra:
    a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea stimulentului financiar lunar prevăzut de Legea nr. 72/2007;
    b) respectării de către angajator a obligaţiilor prevăzute de prezenta convenţie.

    5. În situaţia constatării nerespectării condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii şi pentru acordarea stimulentului financiar lunar prevăzut de Legea nr. 72/2007, precum şi a nerespectării de către angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevăzute de lege şi va recupera debitele conform legii.
    Agenţia
    Director executiv,
    ………………………
    Angajatorul
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..................................
    ANEXA

    la convenţie
    Date de identificare a angajatorului
    Angajatorul (denumirea/numele) ...............................................
    Codul de identificare fiscală .......................................................
    Cod CAEN .................................................................................
    Judeţul ........................................................................................
    Sediul/Adresa .............................................................................
    Contul IBAN/Banca .....................................................................
    Telefon/Fax ................................................................................
    E-mail/Pagină de internet ...........................................................

    TABEL NOMINAL
    cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în muncă în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind
    stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare
    Convenţia nr. ....../..........
    Perioada de vacanţă este cuprinsă între data de ...... şi data de ........

┌────┬─────────┬────────┬─────────┬─────────┬────────────┬────────────┬────────┬────────────┬───────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │Numărul de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │zile │ │
│ │ │ │Categoria│ │Numărul şi │ │ │lucrătoare │ │
│ │ │Codul │de │ │data │Tipul │ │pentru care │ │
│Nr. │Numele şi│numeric │persoane │Data │încheierii │contractului│Ocupaţia│s-a mai │Semnătura │
│crt.│prenumele│personal│(elev/ │angajării│contractului│de muncă*) │cod COR │acordat în │angajatului│
│ │ │ │student) │ │de muncă │ │ │cursul │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │anului │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │stimulentul │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │financiar**)│ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼───────────┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼───────────┤
└────┴─────────┴────────┴─────────┴─────────┴────────────┴────────────┴────────┴────────────┴───────────┘


    Angajator
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..............................................
──────────
    *) Coloana 6 se completează, după caz, astfel:
    "1" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "10" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "11" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "2" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "3" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "4" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "5" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "50" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "51" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "6" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "7" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "8" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore.

    **) Coloana 8 se completează cu numărul de zile lucrătoare pentru care angajatorul a mai beneficiat în cursul anului calendaristic, pentru elevul/studentul respectiv, de stimulentul financiar, în condiţiile legii.
──────────

    ANEXA 14

    (Anexa nr. 2 la Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 726/2007)
    TABEL NOMINAL
    cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în muncă în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind
    stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, pentru stabilirea
    sumelor cuvenite angajatorilor din bugetul asigurărilor pentru şomaj luna ........... anul ......
    Date de identificare a angajatorului:
    Angajatorul (denumirea/numele) ...............................................
    Codul de identificare fiscală .......................................................
    Cod CAEN .................................................................................
    Sediul/Adresa ............................................................................
    Contul/Banca .............................................................................
    Telefon/Fax ................................................................................
    E-mail/Pagini internet ...............................................................


┌────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Numărul de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │zile │ │
│ │ │ │ │ │Categoria│ │ │Suma │lucrătoare din│ │
│ │ │ │ │Codul │de │Tipul │Numărul │cuvenită │lună, pentru │ │
│Nr. │Convenţia│Data │Numele şi│numeric │persoane │contractului│orelor │pentru │care se │Observaţii│
│crt.│numărul │convenţiei│prenumele│personal│(elev/ │de muncă*) │efectiv │timpul │acordă, în │*****) │
│ │ │ │ │ │student) │ │lucrate**)│efectiv │condiţiile │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │lucrat***)│legii, │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │stimulentul │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │financiar****)│ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│… │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────────┴──────────┴──────────┴──────────────┴──────────┤
│TOTAL sumă cuvenită în condiţiile Legii nr. 72/2007: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Angajator
    Director general sau altă persoană autorizată,
    ..............................................
──────────
    *) Coloana 6 se completează, după caz, astfel:
    "1" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "10" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "11" - pentru toate raporturile de muncă cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "2" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "3" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "4" - pentru contractul individual de muncă cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "5" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "50" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "51" - pentru contractul de muncă temporară cu durata normală a timpului de muncă/lucru cu normă întreagă, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
    "6" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
    "7" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
    "8" - pentru contractul de muncă temporară cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore.

    **) Coloana 7 se completează cu numărul orelor efectiv lucrate în perioada de vacanţă din luna respectivă.
    ***) Coloana 8 se completează cu suma cuvenită lunar angajatorului, în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, pentru elevul/studentul respectiv.
    ****) Coloana 9 se completează cu numărul de zile lucrătoare din lună, pentru care se acordă, în condiţiile legii, stimulentul financiar.
    *****) Coloana 10 se completează, după caz, cu data şi motivul încetării/suspendării/reluării după suspendare a raporturilor de muncă, respectiv cu perioada de concediu de odihnă.
──────────
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016