Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 774 din 27 septembrie 2018  pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 774 din 27 septembrie 2018 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Platformă naţională integrată - Wireless Campus"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 852 din 8 octombrie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Platformă naţională integrată - Wireless Campus“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii se asigură din bugetul Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, din fonduri externe nerambursabile, respectiv prin Programul operaţional Competitivitate, şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, de la titlul 51 - Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    ART. 3
    Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare răspund de modul de implementare a proiectului prevăzut la art. 1, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    p. Ministrul educaţiei naţionale,
                    Irina Elisabeta Kovács,
                    secretar de stat
                    Ministrul fondurilor europene,
                    Rovana Plumb
                    Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale,
                    Petru Bogdan Cojocaru
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 27 septembrie 2018.
    Nr. 774.
    ANEXA 1

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Platformă naţională integrată - Wireless Campus“
    1. Context general
    Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (Agenţia ARNIEC/RoEduNet) asigură administrarea şi operarea reţelei RoEduNet, asigurând servicii de comunicaţii de date şi alte servicii conexe (servicii specifice reţelelor de date şi servicii nou-introduse de către reţeaua europeană) pentru instituţiile de cercetare şi academice de toate gradele din România. Agenţia ARNIEC/RoEduNet este membru în calitate de NREN (Research and Education Network - NREN) al reţelei paneuropene GEANT (reţeaua care interconectează toate reţelele pentru cercetare şi educaţie din ţările membre ale Uniunii Europene) din anul 2000. Viitorul educaţiei constă în capacitatea instituţiilor de învăţământ de a ajuta noua generaţie de elevi, oferindu-le posibilitatea de a utiliza tehnologii cu care ei sunt deja familiarizaţi pentru practicile academice şi educaţionale. Lumea educaţiei moderne este extrem de competitivă şi programele trebuie să fie flexibile, adaptate nu numai pentru a realiza sarcina de a educa elevii, ci, de asemenea, de a actualiza practici pedagogice care sunt potrivite pentru universul electronic. Instrumentele TIC care susţin procesul de învăţare sunt cele mai reprezentative pentru susţinerea dezvoltării în vederea absolvirii claselor şi pentru pregătirea continuă a cetăţenilor, dar şi pentru facilitarea incluziunii digitale. O astfel de abordare este perfect sincronizată cu strategia de dezvoltare economică bazată pe specializarea inteligentă care implică o abordare a dezvoltării economice şi inovaţiei în concordanţă cu specificitatea zonei şi avantajul concurenţial care ar putea fi dezvoltat.
    Disponibilitatea informaţiilor abundente, a tehnologiilor avansate, a societăţii în schimbare rapidă, a confortului sporit în viaţa de zi cu zi şi a competiţiei internaţionale tot mai puternice în orice domeniu are un impact mare asupra sistemelor educaţionale şi asupra modului în care sunt educaţi tinerii să trăiască şi să lucreze în această lume conectată digital. Pentru a se adapta acestei lumi în continuă schimbare, multe ţări îşi transformă sistemele educaţionale, astfel încât utilizarea progresivă a TIC să fie încorporată în activităţile de predare, învăţare şi evaluare în şcoli.
    Proiectul de faţă, prin scopul său de a realiza Platforma naţională Wireless Campus, va crea un mediu coerent integrat, administrat şi protejat centralizat pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării susţinute şi coerente a comunicaţiei multimedia ca resursă critică pentru procesul educaţional modern şi astfel se vor pune bazele unor modele de învăţământ flexibile, care facilitează şi susţin învăţarea.
    Proiectul se va derula în cadrul Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 2: Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

    2. Date generale privind investiţia propusă
    Titlul proiectului: „Platformă naţională integrată - Wireless Campus“
    Beneficiar: Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare
    Valoarea totală a proiectului de investiţii este de 209.921 mii lei, inclusiv TVA.
    Durata de realizare a proiectului de investiţii este de 36 de luni.
    Proiectul se va derula în cadrul Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 2: Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă - prioritatea de investiţii 2c - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, obiectivul OS 2.4. - Creşterea gradului de utilizare a internetului, acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate, e-cultură – secţiunea e-educaţie, cu o valoare totală de 209.921 mii lei (inclusiv TVA), din care asistenţă finanţabilă nerambursabilă 177.116 mii lei.

    3. Fundamentarea dezvoltării proiectului
    Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care va asigura, cu prioritate în şcoli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la reţele de date deschise interconectate, inclusiv la internet.
    Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
    1. crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie la minimum 2.000 de şcoli la finalul implementării proiectului;
    2. dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de unităţi gimnaziale cu echipamente wireless, prin implementarea proiectului;
    3. creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless campus la 15% la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

    Proiectul va contribui indirect la atingerea valorilor-ţintă ale indicatorilor din Agenda digitală, şi anume: procent instituţii de învăţământ preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 în educaţie. Ţintă: 50% până în 2020.
    Beneficiarul principal al investiţiei, Agenţia ARNIEC/RoEduNet, va asigura buna funcţionare a echipamentelor achiziţionate şi a platformei create din cadrul proiectului în vederea atingerii obiectivelor stabilite prin proiect.
    Beneficiarii indirecţi sunt următorii:
    - profesori şi elevi din cele 4.500 de şcoli conectate;
    – angajaţi ai Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare;
    – angajaţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

    În urma implementării proiectului, este vizată obţinerea următoarelor rezultate:
    - 4.500 de şcoli care vor beneficia de echipamente wireless;
    – 20.000 de echipamente wireless instalate;
    – 54 de persoane instruite pentru administrarea şi utilizarea infrastructurii.


    4. Valoarea şi finanţarea proiectului
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii
    Titular: Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare
    Beneficiar: Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare
    Amplasament: Bucureşti, str. Mendeleev nr. 21-25, sector 1
    Indicatori tehnico-economici

┌─────────────────────────┬────┬───────┐
│- Valoarea totală a │mii │ │
│proiectului de investiţii│lei │209.921│
│(inclusiv TVA) │ │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│- Eşalonarea investiţiei │ │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│Anul I │mii │2.276 │
│ │lei │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│Anul II │mii │168.586│
│ │lei │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│Anul III │mii │39.059 │
│ │lei │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│Capacităţi: │ │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│- şcoli care vor │ │ │
│beneficia de echipamente │nr. │4.500 │
│wireless │ │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│- echipamente wireless │nr. │20.000 │
│instalate │ │ │
├─────────────────────────┼────┼───────┤
│- Durata de realizare a │luni│36 │
│proiectului de investiţii│ │ │
└─────────────────────────┴────┴───────┘


    Finanţarea investiţiei
    Finanţarea proiectului de investiţii se asigură din bugetul Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, din fonduri externe nerambursabile, respectiv prin Programul operaţional Competitivitate, şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, de la titlul 51 - Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016