Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 735 din 20 septembrie 1995  privind declararea produselor agricole de importanţă naţională în anul 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 735 din 20 septembrie 1995 privind declararea produselor agricole de importanţă naţională în anul 1996

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 224 din 29 septembrie 1995

    În temeiul art. 1 din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli,

    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC
    (1) Se declară de importanţa naţională, pentru anul 1996, următoarele produse agricole:
    a) grâu pentru panificaţie;
    b) lapte crud de vacă şi de bivoliţă;
    c) porcine pentru tăiere;
    d) păsări pentru tăiere.
    (2) Condiţiile tehnice, regulile pentru verificarea calităţii şi metodele de analiza a grâului pentru panificatie, a laptelui crud de vacă şi de bivoliţă, a porcinelor şi păsărilor pentru tăiere, pentru preluarea acestora la fondul de consum, sunt prevăzute în anexa, care face parte din prezenta hotărâre.

                              PRIM-MINISTRU
                            NICOLAE VĂCĂROIU

                            Contrasemnează:
                            ---------------
                      Ministrul agriculturii şi
                             alimentaţiei,
                            Valeriu Tabără

                          Ministrul de stat,
                        ministrul finanţelor,
                          Florin Georgescu

    Bucureşti, 20 septembrie 1995.
    Nr. 735.


    ANEXA 1


                    CONDIŢIILE TEHNICE, REGULILE PENTRU
                VERIFICAREA CALITĂŢII ŞI METODELE DE ANALIZĂ
           A GRÂULUI PENTRU PANIFICAŢIE, A LAPTELUI CRUD DE VACĂ
          ŞI DE BIVOLIŢĂ, A PORCINELOR ŞI PĂSĂRILOR PENTRU TĂIERE

    A. Grâu pentru panificaţie (STAS 813-68)

    Proprietăţi fizice şi chimice
    - Masa (greutatea) hectolitrică (kg minim): 75
    - Umiditate (% maxim): 14
    - Corpuri străine: (% maxim): 3


    Celelalte proprietăţi fizice, chimice, organoleptice, precum şi regulile pentru verificarea calităţii, metodele de analiza şi condiţiile de ambalare, depozitare şi transport sunt prevăzute în STAS 813-68.

    B. Lapte crud integral de vacă şi de bivoliţă (STAS 2418-61)

    Proprietăţi fizice şi chimice
    - Grasime (% minim): 3,2 pentru lapte de vacă;
                                  6,5 pentru lapte de bivoliţă.
    - Aciditate (grade Thomer): 15-19 pentru lapte de vacă;
                          maximum 21 pentru lapte de bivoliţă;
    - Densitate: minimum 1,029 pentru lapte de vacă;
                                  1,031 pentru lapte de bivoliţă.
    - Temperatura: maximum 14 grade C pentru lapte de vacă şi de
                                  bivoliţă.


    Celelalte proprietăţi fizice şi chimice, biochimice, precum şi regulile pentru verificarea calităţii, metodele de analiza, condiţiile de ambalare, depozitare şi transport pentru lapte crud integral sunt prevăzute în STAS 2418-61.

    C. Porcine pentru tăiere (STAS 12512-87)

    Categoria:
    ----------
    - Porcine de carne: Grupa de greutate:
                                    ------------------
                                    - peste 110 kg
                                    - 101 - 110 kg
                                    - 90 - 100 kg
     - Scroafe reformate Grupa de greutate:
                                    ------------------
     recondiţionate şi vieri
     reformaţi, castraţi şi
     recondiţionaţi - peste 110 kg.


     Celelalte condiţii tehnice de calitate, reguli şi metode pentru verificarea calităţii, transport şi documente sunt prevăzute în STAS 12512-87.

     D. Păsări pentru tăiere (STAS 6997-74)

     Condiţii tehnice:
     -----------------
     Pui de găină
     - Clasa de calitate: I, II, III.
     - Masa corporală (kg minim): clasa I = 1,100; clasa II = 0,900;
                                     clasa III = 0,700.
     Găini şi cocoşi
     - Clasa de calitate: I, II.
     - Masa corporală (kg minim) clasa I = 2,000; clasa II = 1,700
       pentru găini: pentru rasele grele şi mixte şi
                                     1,300 pentru rase ouătoare.
     - Masa corporală (kg minim) - clasa I = 1,800;
       pentru cocoşi: clasa II = 1,600.


     Celelalte condiţii tehnice, reguli pentru verificarea calităţii, metode de verificare, ambalare, marcare, transport şi documente sunt cele prevăzute în STAS 6997-74.


                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016