Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 710 din 28 septembrie 2016  pentru aprobarea participării României la expoziţia internaţională 2017 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 710 din 28 septembrie 2016 pentru aprobarea participării României la expoziţia internaţională 2017 "Energia viitorului", Astana, Kazahstan

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 783 din 5 octombrie 2016

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 12 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2016 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Se aprobă participarea României, cu un pavilion naţional, la expoziţia internaţională 2017 "Energia viitorului", Astana, Kazahstan, care se va desfăşura în perioada 10 iunie-10 septembrie 2017, denumită în continuare expoziţia internaţională.
    ART. 2
    (1) Reprezentarea Guvernului României în ceea ce priveşte organizarea şi participarea României la expoziţia internaţională prevăzută la art. 1 se asigură de comisarul Secţiunii Române, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, denumit în continuare MAE.
    (2) Pavilionul naţional, pus la dispoziţie de organizatorii expoziţiei internaţionale sub formă brută, este o construcţie cu caracter provizoriu care nu intră în categoria mijloacelor fixe şi care se restituie organizatorilor, după închiderea expoziţiei internaţionale, în forma în care a fost atribuit.
    ART. 3
    (1) În vederea participării României la expoziţia internaţională se constituie o comisie de organizare.
    (2) Comisia de organizare este condusă de comisarul Secţiunii Române şi are în componenţă câte un reprezentant, la nivel de secretar sau de subsecretar de stat, din cadrul următoarelor ministere:
    a) Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri;
    b) Ministerul Energiei;
    c) Ministerul Culturii;
    d) Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
    (3) Desemnarea reprezentanţilor prevăzuţi la alin. (2) se face prin ordin al ministrului de resort, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.
    (4) Comisia de organizare va coopera şi cu alte instituţii publice şi private, precum şi cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.
    (5) Comisia de organizare stabileşte regulile de funcţionare, prin regulament intern, aprobat în prima şedinţă a comisiei.
    ART. 4
    (1) Realizarea demersurilor şi luarea măsurilor necesare pentru pregătirea şi participarea României la expoziţia internaţională, precum şi coordonarea activităţilor întreprinse în contextul participării României la alte expoziţii mondiale se asigură de către Unitatea Proiecte Expoziţii Mondiale, denumită în continuare UPEM, care funcţionează în cadrul MAE, la nivel de direcţie, şi este în subordinea comisarului Secţiunii Române.
    (2) UPEM are următoarele atribuţii principale:
    a) implementează conceptul şi programul de participare a României la expoziţia internaţională şi asigură ilustrarea tematicii propuse de organizatori;
    b) colaborează cu organizatorii expoziţiei internaţionale pentru pregătirea şi realizarea activităţilor cuprinse în programul acestora şi realizează în numele statului român toate procedurile necesare pentru pregătirea şi participarea României la expoziţia internaţională;
    c) participă la elaborarea documentaţiei pentru procedurile de achiziţie publică organizate în condiţiile legii, pentru proiectarea de interior, realizarea şi organizarea pavilionului şi a celorlalte modalităţi şi forme prin care România va fi reprezentată la expoziţia internaţională;
    d) asigură managementul organizatoric şi monitorizarea realizării proiectului de participare a României la expoziţia internaţională, pe parcursul etapelor de pregătire, de desfăşurare a participării, de închidere a expoziţiei, inclusiv pe perioada de dezafectare şi de predare a pavilionului;
    e) elaborează propunerile privind bugetul necesar pentru desfăşurarea propriei activităţi, precum şi pentru asigurarea participării României la expoziţia internaţională;
    f) coordonează activităţile de editare, tipărire, difuzare a materialelor promoţionale, precum şi realizarea evenimentelor speciale de promovare a participării României la expoziţia internaţională;
    g) asigură îndeplinirea altor atribuţii şi sarcini stabilite de ministrul afacerilor externe pentru participarea în bune condiţii la expoziţia internaţională;
    h) prezintă periodic ministrului afacerilor externe rapoarte privind stadiul pregătirii şi desfăşurării participării României la expoziţia internaţională, precum şi modul de gestionare a fondurilor aferente.
    ART. 5
    (1) Se autorizează MAE, prin UPEM, să obţină venituri din închirierea unor spaţii cu destinaţia de desfăşurare de activităţi comerciale, de natura alimentaţiei publice cu specific naţional şi a vânzării de suveniruri româneşti reprezentative, în cadrul pavilionului României.
    (2) Suprafaţa alocată pentru activităţi comerciale nu poate depăşi 20% din suprafaţa construită totală a pavilionului.
    (3) Închirierea spaţiilor prevăzute la alin. (1) se face prin licitaţie publică. Prin ordin al ministrului afacerilor externe se aprobă norme interne pentru organizarea licitaţiei publice, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
    (4) Chiria încasată se virează integral la bugetul de stat.
    ART. 6
    (1) Cheltuielile aferente pregătirii şi participării României la expoziţia internaţională se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul MAE, capitolul 51.01 "Autorităţi publice şi acţiuni externe".
    (2) Comisia de organizare decide asupra modalităţilor prin care se elaborează conceptul de participare şi asupra organismelor consultate, care pot include asociaţii patronale şi profesionale, institute de arhitectură, institute de cercetare-dezvoltare, instituţii culturale.
    (3) În bugetul prevăzut la alin. (1) sunt incluse şi cheltuielile cu transportul şi indemnizaţia de deplasare ale reprezentanţilor mass-mediei, cheltuielile cu transportul şi indemnizaţia de deplasare ale unor specialişti în domeniu, precum şi cheltuielile cu transportul, indemnizaţia de deplasare sau onorariile pentru membrii colectivelor artistice, sportive, ştiinţifice şi altele asemenea, care vor participa la evenimentele organizate de România pentru participarea la expoziţia internaţională, cu respectarea dispoziţiilor legale privind drepturile şi obligaţiile personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
    (4) În completarea alocaţiilor bugetare prevăzute la alin. (1), pentru pregătirea şi participarea României la expoziţia internaţională, MAE, prin UPEM, poate atrage fonduri provenite din donaţii şi sponsorizări ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, din ţară şi din străinătate, precum şi alte surse atrase în condiţiile legii. În acelaşi scop, MAE, prin UPEM, poate primi donaţii şi sponsorizări în bunuri, în condiţiile legii.
    (5) Organizarea acţiunilor de reprezentare şi protocol în Kazahstan, pe durata desfăşurării expoziţiei internaţionale, se realizează în conformitate cu legislaţia în vigoare privind modul şi condiţiile în care misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe ale României în străinătate pot să organizeze acţiuni de protocol şi de reprezentare şi se efectuează cu aprobarea comisarului Secţiunii Române la expoziţia internaţională.
    (6) În vederea realizării activităţilor şi acţiunilor necesare participării României la expoziţia internaţională, MAE, prin UPEM, poate încheia contracte civile de prestări servicii.
    (7) Se autorizează MAE, prin UPEM, să închirieze sau să primească în comodat, în ţară şi în Kazahstan, autovehicule şi echipamente necesare pe durata pregătirii şi participării la expoziţia internaţională, în condiţiile legii.
    (8) Se autorizează MAE, prin UPEM, să efectueze cheltuieli legate de asigurarea, utilizarea, întreţinerea şi repararea bunurilor prevăzute la alin. (7), din bugetul prevăzut la alin. (1), în condiţiile legii.
    (9) În urma închiderii expoziţiei internaţionale, bunurile de natura mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar aparţinând pavilionului României, inclusiv structurile de construcţie şi amenajare, altele decât cele care alcătuiesc construcţia în formă brută, se scot din funcţiune, se casează, se transferă la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe ale României în străinătate, se donează, se repatriază sau se valorifică în Kazahstan, după caz, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
    (10) Lista bunurilor prevăzute la alin. (9) şi destinaţia acestora se aprobă prin ordin al ministrului afacerilor externe, la propunerea compartimentelor de specialitate, cu responsabilităţi în domeniu, ale MAE.
    (11) Comisarul Secţiunii Române răspunde de utilizarea fondurilor aferente organizării şi participării României la expoziţia internaţională, potrivit prevederilor legale.


                   PRIM-MINISTRU
               DACIAN JULIEN CIOLOŞ

                     Contrasemnează:
                    -----------------
             Ministrul afacerilor externe,
                   Lazăr Comănescu

                p. Viceprim-ministru,
           ministrul economiei, comerţului
          şi relaţiilor cu mediul de afaceri,
                 Claudiu Vrînceanu,
                  secretar de stat

               p. Ministrul energiei,
              Georgeta Corina Popescu,
                   secretar de stat

                  Ministrul culturii,
                    Corina Şuteu

            Ministrul educaţiei naţionale
              şi cercetării ştiinţifice,
                   Mircea Dumitru

            Ministrul finanţelor publice,
                  Anca Dana Dragu


    Bucureşti, 28 septembrie 2016.
    Nr. 710.

                         ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016