Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 652 din 26 septembrie 1998  pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de recepţionare, depozitare şi păstrare a grâului din recolta anului 1998    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 652 din 26 septembrie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de recepţionare, depozitare şi păstrare a grâului din recolta anului 1998

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 28 septembrie 1998

    În temeiul art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 49/1998 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998,

    Guvernul României hotărăşte:

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Normele metodologice privind modul de decontare a cheltuielilor de recepţionare, depozitare şi păstrare a grâului din recolta anului 1998, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

             PRIM-MINISTRU
              RADU VASILE

                  Contrasemnează:
                  ---------------
               Ministrul agriculturii
                  şi alimentaţiei,
                  Dinu Gavrilescu

                Ministrul finanţelor,
                Decebal Traian Remeş

    Bucureşti, 26 septembrie 1998.
    Nr. 652.


    ANEXĂ


                               NORME METODOLOGICE
                 privind modul de decontare a cheltuielilor de
     recepţionare, depozitare şi păstrare a grâului din recolta anului 1998

    1. Potrivit art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 49/1998, fondurile necesare acoperirii cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998, proprietate a producătorilor agricoli şi a societăţilor comerciale de morărit şi/sau de panificaţie, se suportă din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei pe anii 1998 şi 1999.
    Recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 49/1998, se fac în spaţiile de depozitare ale societăţilor comerciale "Comcereal" - S.A., "Cerealcom" - S.A., "Romcereal" - S.A. şi ale societăţilor comerciale din reţeaua "Nutricomb".
    2. Se consideră spaţii de depozitare şi de păstrare a grâului următoarele tipuri de spaţii:
    a) silozuri;
    b) magazii;
    c) şoproane multifuncţionale, amenajate pentru depozitarea grâului.
    3. Beneficiarii depozitarii grâului din recolta anului 1998 în condiţiile prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998 sunt:
    a) producătorii agricoli individuali, asociaţiile agricole familiale, asociaţiile agricole fără personalitate juridică, prevăzute de Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, societăţile agricole cu personalitate juridică, societăţile comerciale agricole cu capital privat, societăţile comerciale agricole cu capital majoritar sau integral de stat;
    b) arendaşii care dovedesc aceasta calitate prin contractele de arenda încheiate şi înregistrate la consiliile locale;
    c) societăţile comerciale de morărit şi/sau de panificaţie care dovedesc calitatea de proprietari de grâu pe baza borderourilor de achiziţie şi a facturilor de cumpărare a acestuia de la producătorii agricoli prevăzuţi la lit. a) şi b).
    4. Recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului în condiţiile prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998 se asigura beneficiarilor prevăzuţi la pct. 3 pentru o perioada de maximum 8 luni, dar nu mai târziu de 31 martie 1999.
    Operaţiunea de recepţie cuprinde:
    a) preluarea de probe, analize de laborator, emiterea documentelor de calitate, cântărirea mijloacelor de transport, emiterea documentelor referitoare la cantitate, repartizarea la spaţiile de depozitare pe grupe de calitate, stabilirea operaţiunilor necesare privind depozitarea în condiţii de siguranţa a conservării;
    b) descărcarea mijloacelor de transport la buncărele de recepţie, manipularea pe fluxurile tehnologice din incinta subunităţii în magazii sau celule în vederea depozitarii, cântărirea mijloacelor de transport la ieşire, emiterea documentelor de recepţie, întocmirea evidentei contabile şi gestionare.
    Operaţiunea de depozitare şi păstrare cuprinde: controlul periodic al calităţii produsului, aerări active, recirculări, tratamente chimice preventive şi de combatere a dăunătorilor de depozit.
    5. Cheltuielile pentru recepţionare, depozitare şi păstrare reprezintă tarifele de recepţionare, depozitare şi păstrare ale societăţilor comerciale prevăzute la pct. 1. Tarifele cuprind şi taxa pe valoarea adăugată.
    6. În vederea stabilirii tarifelor de recepţionare, depozitare şi păstrare în lei/tona/zi, pe tipuri de spaţii de depozitare, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca unităţi în subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, va organiza la nivel judeţean negocierea tarifelor cu societăţile comerciale deţinătoare ale spaţiilor de depozitare şi păstrare. Rezultatele negocierii tarifelor de recepţionare, depozitare şi păstrare se materializează în note de negociere semnate de către ambele părţi.
    În cazul în care în structura tarifelor de recepţionare, depozitare şi păstrare intervin modificări substanţiale ale unor elemente de cost care fac ca tariful iniţial să nu mai acopere costurile, tarifele pot fi renegociate.
    7. Beneficiarii alocaţiilor de la buget pentru acoperirea cheltuielilor aferente recepţionării, depozitarii şi păstrării grâului din recolta anului 1998, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, sunt societăţile comerciale "Comcereal" - S.A., "Cerealcom" - S.A., "Romcereal" - S.A. şi societăţile comerciale din reţeaua "Nutricomb", care dispun de spaţii de depozitare şi păstrare de tipul celor prezentate la pct. 2.
    8. Decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998, se face lunar, pe baza deconturilor justificative, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
    9. Deconturile justificative întocmite de către societăţile comerciale nominalizate la pct. 1 se depun la direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti până la data de 5 a lunii curente pentru luna precedenta.
    Direcţiile generale pentru agricultură şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor verifica realitatea şi legalitatea sumelor solicitate, precum şi existenţa stocurilor de grâu depozitat pentru care se solicită alocaţii de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
    10. Direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, după verificarea şi avizarea deconturilor justificative primite de la societăţile comerciale nominalizate la pct. 1, centralizează şi transmit în termen de două zile Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei centralizatorul deconturilor potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, în vederea alimentării conturilor. Acestea vor fi însoţite de copiile de pe deconturile justificative care au fost centralizate.
    11. În baza centralizatoarelor de deconturi transmise de direcţiile generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare către Ministerul Finanţelor la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Subvenţii".
    12. După aprobarea cererii de credite bugetare de către Ministerul Finanţelor se face alimentarea conturilor direcţiilor generale pentru agricultura şi alimentaţie judeţene şi a municipiului Bucureşti care, pe baza deconturilor justificative, verificate şi avizate, efectuează plata către beneficiarii de alocaţii, reprezentând cheltuielile pentru recepţionarea, depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998.
    13. Beneficiarii fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor aferente recepţionării, depozitarii şi păstrării grâului din recolta anului 1998 au obligaţia de a conduce o evidenta distinctă a cheltuielilor ce se decontează din sumele alocate de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi răspund conform legilor în vigoare de realitatea şi corectitudinea datelor înscrise în deconturi.
    14. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    ANEXA 1
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

    SOCIETATEA COMERCIALĂ ......................
                          (denumirea şi sediul)
    Cont nr. ...................................
    Banca ......................................


                                        Verificat şi avizat
                                        -------------------
                                         DIRECŢIA GENERALĂ
                                PENTRU AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE
                              A JUDEŢULUI .........../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

                                           Director general,

                          DECONT JUSTIFICATIV
        privind decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea,
      depozitarea şi păstrarea grâului din recolta anului 1998,
           conform Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998,
                 în luna ....... anul .........


┌───┬────────────┬─────────────┬────────────────┬────────┬─────────────────────┐
│ │ │ Cantitatea │Tariful negociat│Nr. zile│ Suma ce va fi │
│ │ │ (tone) │ la nivel de ju-│de depo-│ alocată de la buge- │
│ │ │ │ deţ pentru: │ zitare │ tul de stat pentru: │
│ │ Tipul de ├──────┬──────┼────────────────┼────────┼──────┬────────┬─────┤
│Nr.│ spaţii de │ re- │depo- │ recep-│ depozi-│ │ re- │ depozi-│ │
│crt│ depozitare │ cep- │ zita-│ ţiona-│ tare, │ │ cep- │ tare, │TOTAL│
│ │ şi păstrare│ ţio- │ ta, │ re │ păstra-│ │ ţio- │ păstra-│(mii │
│ │ │ nată │ pas- │ (lei/ │ re │ │ nare │ re │ lei)│
│ │ │ │ trata│ tona) │ (lei/ │ │(mii │ (mii │(7+8)│
│ │ │ │ │ │tona/zi)│ │ lei) │ lei) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(2x4) │(3x5x6) │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ 1.│ Siloz .... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ │ TOTAL SILOZ│ │ │ x │ x │ x │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ 2.│ Magazie ...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ MAGAZIE │ │ │ x │ x │ x │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ 3.│ Şoproane │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ multifun- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ cţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ......... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ŞOPROANE: │ │ │ x │ x │ x │ │ │ │
├───┼────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────┼────────┼─────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ GENERAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────┴──────┴──────┴───────┴────────┴────────┴──────┴────────┴─────┘

        Director general (manager), Director economic,



    ANEXA 2
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

    JUDEŢUL .........../MUNICIPIUL BUCUREŞTI
    DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI ALIMENTAŢIE

                             CENTRALIZATORUL
      deconturilor privind decontarea cheltuielilor pentru recepţionarea,
  depozitarea şi păstrarea grâului, conform Ordonanţei Guvernului nr. 49/1998,
                   în luna ....... anul ................

┌─────┬────────────┬────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │ │ Cantitatea (tone) │ Sumele ce vor fi alocate de la │
│ Nr. │ Societatea │ │ bugetul de stat pentru: │
│ crt.│ Comercială ├──────────┬─────────┼─────────────┬─────────────┬─────────┤
│ │ │ recepţio-│ depozi- │ recepţiona- │ depozitare, │ │
│ │ │ nată │ tată, │ re │ păstrare │ TOTAL │
│ │ │ │ păstra- │ (mii lei) │ (mii lei) │ (mii │
│ │ │ │ ta │ │ │ lei) │
├─────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │
│ │ GENERAL: │ │ │ │ │ │
└─────┴────────────┴──────────┴─────────┴─────────────┴─────────────┴─────────┘

        Director general, Contabil-şef,

                                  ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016