Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 645 din 27 august 2019  pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 537/2001 privind înfiinţarea Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 645 din 27 august 2019 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 537/2001 privind înfiinţarea Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 731 din 5 septembrie 2019
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 537/2001 privind înfiinţarea Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 322 din 15 iunie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii este condus de un director numit prin decizie a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii, în condiţiile legii, ale cărui atribuţii vor fi stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare, aprobat prin decizie a inspectorului general de stat."

    2. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) În vederea realizării domeniului său de activitate, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii are, în principal, următoarele atribuţii:
    a) organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire profesională, precum şi a cursurilor de perfecţionare a pregătirii profesionale a personalului Inspecţiei Muncii şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, pe baza planului anual de perfecţionare profesională aprobat pentru personalul propriu;
    b) organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire profesională şi/sau de perfecţionare în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă pentru personalul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, pe baza planului anual de perfecţionare profesională aprobat pentru personalul propriu;
    c) perfecţionarea pregătirii profesionale a personalului cu atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă din toate sectoarele economiei naţionale şi din cadrul altor instituţii/autorităţi publice;
    d) organizarea şi desfăşurarea unor cursuri de formare a specialiştilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
    e) acordarea asistenţei de specialitate la elaborarea unor reglementări în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă;
    f) stabilirea de relaţii de colaborare cu instituţii de formare în domeniul muncii, cu instituţii similare din alte ţări, cu organizaţii internaţionale implicate în pregătirea şi perfecţionarea profesională în domeniul muncii;
    g) eliberarea de certificate de absolvire persoanelor care au urmat programele şi cursurile organizate;
    h) dezvoltarea, perfecţionarea şi punerea la dispoziţia persoanelor interesate de aplicaţii informatice necesare formării profesionale şi educaţiei permanente specifice domeniului relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă;
    i) editarea, tipărirea şi comercializarea de publicaţii de specialitate, potrivit domeniului său de activitate;
    j) organizarea şi întreţinerea unei baze de date, precum şi a unui centru de documentare;
    k) organizarea de manifestări ştiinţifice - mese rotunde, colocvii, ateliere, simpozioane, schimburi de experienţă şi de informare documentară cu instituţii, persoane juridice sau fizice, atât din ţară, cât şi din străinătate - în domeniile sale de competenţă.
    (2) Organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire şi perfecţionare profesională pentru personalul propriu, prevăzute la alin. (1) lit. a), se realizează în concordanţă cu prevederile art. 2^1 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 522/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Organizarea şi desfăşurarea cursurilor de formare profesională prevăzute la alin. (1) lit. b), c) şi d) se realizează prin obţinerea autorizaţiei ca furnizor de formare profesională autorizat, în concordanţă cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (4) Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii asigură, cu sprijinul Inspecţiei Muncii, formarea şi/sau perfecţionarea pregătirii profesionale a personalului din cadrul Inspecţiei Muncii şi inspectoratelor teritoriale de muncă în cadrul cursurilor de formare şi/sau perfecţionare profesională finanţate de la bugetul de stat, cu încadrarea în fondurile bugetare aprobate cu această destinaţie."

    3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, precum şi a cheltuielilor generate de activitatea de formare şi perfecţionare profesională a personalului Inspecţiei Muncii şi inspectoratelor teritoriale de muncă se asigură din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
    (2) Veniturile proprii ale Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii provin din tariful încasat pentru activităţile prestate potrivit domeniului de activitate, precum şi din chirii, publicaţii, prestaţii editoriale, proiecte şi altele asemenea.
    (3) Nivelul tarifului pentru plata formatorilor, specialiştilor şi pentru activităţile prestate de Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se stabileşte prin ordin al ministrului muncii şi justiţiei sociale."

    4. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Salarizarea personalului Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se stabileşte în condiţiile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare."

    5. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    (1) Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se organizează şi funcţionează cu un număr de 20 de posturi, personal contractual, inclusiv directorul centrului.
    (2) În cadrul Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii funcţionează compartimente specializate, potrivit structurii organizatorice aprobate prin ordin al ministrului muncii şi justiţiei sociale.
    (3) Atribuţiile compartimentelor din cadrul Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare prevăzut la art. 2.
    (4) În cadrul structurii organizatorice, prin decizie a inspectorului general de stat şi la propunerea directorului centrului, se pot organiza birouri şi alte compartimente, se stabilesc structurile de funcţii pentru compartimentele aferente şi statele de funcţii, cu încadrarea în numărul maxim de posturi şi a cheltuielilor de personal aprobate pentru bugetul centrului.
    (5) Pentru realizarea atribuţiilor din domeniul său de activitate, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii poate utiliza specialişti, în condiţiile legii, pe bază de contracte încheiate potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, şi/sau contracte de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor încheiate în baza Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."



    ART. II
    Organigrama, structurile şi statul de funcţii ale Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se aprobă prin decizie a inspectorului general de stat, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. III
    Hotărârea Guvernului nr. 488/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 594 din 25 iulie 2017, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. În anexa nr. 1, la articolul 2, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Finanţarea Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii se asigură din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale."

    2. În anexa nr. 2, la litera A, a treia liniuţă va avea următorul cuprins:
    " Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii - finanţat din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat."



    ART. IV
    Hotărârea Guvernului nr. 537/2001 privind înfiinţarea Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 322 din 15 iunie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
                    Marius-Constantin Budăi
                    Ministrul educaţiei naţionale, interimar,
                    Valer-Daniel Breaz
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 27 august 2019.
    Nr. 645.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016