Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE  nr. 584 din 2 august 2018  pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.218/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 584 din 2 august 2018 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.218/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 714 din 17 august 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 1.218/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 845 din 13 octombrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 4, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă prevăzute de prezenta hotărâre se aplică în cazul în care agenţii chimici periculoşi sunt prezenţi sau pot fi prezenţi la locul de muncă, cu respectarea dispoziţiilor privind măsurile de protecţie împotriva radiaţiilor aplicabile agenţilor chimici, potrivit prevederilor legislaţiei naţionale care transpun directivele adoptate în conformitate cu Tratatul de instituire a Comunităţii Europene a Energiei Atomice."

    2. La articolul 5 punctul 2, litera c) se abrogă.
    3. La articolul 5, punctul 5 va avea următorul cuprins:
    "5. valoare-limită biologică - limita concentraţiei, în mediul biologic corespunzător, a agentului chimic şi/sau a metabolitului/metaboliţilor săi şi/sau a unui indicator de efect;"

    4. La articolul 8, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Valorile-limită biologice obligatorii naţionale, prevăzute la alin. (1), se stabilesc potrivit art. 44, pe baza unei evaluări ştiinţifice şi a disponibilităţii tehnicilor de măsurare, reflectă factorii de utilitate pentru a menţine sănătatea lucrătorilor la locul de muncă şi sunt prevăzute în anexa nr. 2. Aceste valori-limită, împreună cu studiile, evaluările ştiinţifice, datele ştiinţifice şi tehnice relevante, precum şi cu alte informaţii relevante despre supravegherea sănătăţii, sunt comunicate Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale."

    5. La articolul 12, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    (1) Angajatorul, în îndeplinirea obligaţiilor stabilite la art. 7 alin. (4) şi la art. 12 alin. (1) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, trebuie să determine existenţa oricărui agent chimic periculos la locul de muncă."

    6. Articolul 13 va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    Angajatorul trebuie să se afle în posesia unei evaluări a riscului, în conformitate cu art. 12 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, şi să identifice ce măsuri au fost luate potrivit art. 11 şi 17-24 din prezenta hotărâre."

    7. La articolul 17, partea introductivă şi litera g) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    Angajatorul este obligat să ia măsuri de eliminare sau de reducere la minimum a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor în procesele de muncă în care sunt implicaţi agenţi chimici periculoşi, prin:
    …….........................................................................................
    g) proceduri de lucru adecvate care includ măsuri privind manipularea, depozitarea şi transportul, toate în condiţii de siguranţă, la locul de muncă, ale agenţilor chimici periculoşi şi ale deşeurilor care conţin asemenea agenţi chimici."

    8. La articolul 20, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
    "(4) Ghidurile practice pentru aplicarea măsurilor de protecţie şi prevenire în vederea reducerii riscului sunt elaborate potrivit art. 44."

    9. Articolul 22 va avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    Angajatorul efectuează măsurările necesare ale agenţilor chimici care pot prezenta un risc pentru sănătatea lucrătorilor la locul de muncă, în mod regulat şi ori de câte ori se produce vreo schimbare a condiţiilor care pot afecta expunerea lucrătorilor la agenţi chimici, în special cu privire la valorile-limită de expunere profesională, cu excepţia cazului în care demonstrează prin alte mijloace de evaluare că, în conformitate cu art. 20, au fost luate măsuri adecvate de prevenire şi protecţie."

    10. Laarticolul 24, alineatele (3)-(5) vor avea următorul cuprins:
    "(3) Echipamentele de muncă şi sistemele de protecţie asigurate de angajator pentru protecţia lucrătorilor trebuie să fie conforme cu prevederile legislaţiei naţionale şi ale Uniunii Europene în vigoare cu privire la proiectare, producţie şi livrare, avându-se în vedere asigurarea sănătăţii şi securităţii.
(4) Măsurile tehnice şi/sau organizatorice luate de angajator trebuie să fie conforme cu clasificarea grupelor de echipamente în categorii, prevăzută în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 245/2016 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor şi sistemelor de protecţie destinate utilizării în atmosfere potenţial explozive.
(5) Angajatorul ia măsuri pentru a asigura un control adecvat al instalaţiilor, echipamentelor şi maşinilor sau pentru a pune la dispoziţie echipamentele de suprimare a exploziilor ori de descărcare a presiunii de explozie."

    11. La capitolul II, titlul secţiunii a 5-a va avea următorul cuprins:
    " SECŢIUNEA a 5-a
    Informarea, instruirea şi consultarea lucrătorilor
"

    12. La articolul 30 alineatul (1), partea introductivă va avea următorul cuprins:
    "ART. 30
    (1) Cu respectarea prevederilor art. 16,17, 20 şi 21 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, angajatorul se asigură că lucrătorilor sau reprezentanţilor acestora li se furnizează:"

    13. Articolul 33 va avea următorul cuprins:
    "ART. 33
    Consultarea şi participarea lucrătorilor şi/sau a reprezentanţilor acestora privind problemele reglementate de prezenta hotărâre se realizează potrivit art. 18 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare."

    14. Laarticolul 38, alineatele (1), (2) şi (4) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 38
    (1) Cu respectarea prevederilor art. 24 şi 25 din Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, Ministerul Sănătăţii introduce măsurile necesare pentru realizarea supravegherii adecvate a stării de sănătate a lucrărilor pentru care rezultatele evaluării, prevăzute la art. 12-16, indică un risc pentru sănătate. Aceste măsuri, inclusiv cerinţele specificate pentru dosarele medicale şi expuneri, precum şi disponibilitatea acestora sunt introduse în conformitate cu prevederile legislaţiei şi practicii naţionale.
    (2) Supravegherea stării de sănătate, de ale cărei rezultate se va ţine seama la aplicarea măsurilor de prevenire la respectivul loc de muncă, se efectuează acolo unde se îndeplinesc simultan următoarele condiţii:
    a) expunerea lucrătorului la agentul chimic periculos este de aşa natură încât se poate stabili o legătură între o boală identificabilă sau un efect negativ al expunerii asupra sănătăţii şi respectiva expunere;
    b) atunci când există posibilitatea ca boala sau efectul să apară în condiţiile specifice activităţii/muncii lucrătorului;
    c) tehnica de investigare prezintă un risc scăzut pentru lucrători.
    ……………………………………………………………………
    (4) În situaţia în care este stabilită o valoare-limită biologică obligatorie, astfel cum se prevede în anexa nr. 2, supravegherea stării de sănătate, potrivit metodelor din anexa respectivă, este o cerinţă obligatorie în cazul desfăşurării unei activităţi cu respectivul agent chimic periculos."

    15. Articolul 43 va avea următorul cuprins:
    "ART. 43
    La elaborarea politicilor naţionale de securitate şi sănătate a lucrătorilor, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Sănătăţii ţin cont de recomandările practice elaborate de Comisia Europeană."

    16. La articolul 46, alineatul (1) se abrogă.
    17. Articolul 47 va avea următorul cuprins:
    "ART. 47
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta hotărâre."

    18. Menţiunea privind transpunerea normelor europene va avea următorul cuprins:
    "Prezenta hotărâre transpune următoarele directive:
    a) Directiva 98/24/CE a Consiliului din 7 aprilie 1998 privind protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici în muncă [a paisprezecea directivă specială în sensul articolului 16 alineatul (1) din Directiva 89/391/CEE], publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene, seria L, nr. 131 din 5 mai 1998;
    b) Directiva 91/322/CEE a Comisiei din 29 mai 1991 privind stabilirea valorilor-limită cu caracter orientativ prin aplicarea Directivei 80/1.107/CEE a Consiliului privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi chimici, fizici şi biologici la locul de muncă, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene, seria L, nr. 177 din 5 iulie 1991;
    c) Directiva 2000/39/CE a Comisiei din 8 iunie 2000 de stabilire a primei liste de valori-limită orientative ale expunerii profesionale în aplicarea Directivei 98/24/CE a Consiliului privind protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici la locul de muncă, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene, seria L, nr. 142 din 16 iunie 2000;
    d) Directiva 2006/15/CE a Comisiei din 7 februarie 2006 de stabilire a unei a doua liste de valori-limită orientative de expunere profesională în aplicarea Directivei 98/24/CE a Consiliului şi de modificare a Directivelor 91/322/CEE şi 2000/39/CE, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) seria L, nr. 38 din 9 februarie 2006;
    e) anexa III a Directivei 2004/37/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă [a şasea directivă specială în sensul articolului 16 alineatul (1) din Directiva 89/391/CEE a Consiliului], publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene, seria L, nr. 158 din 30 aprilie 2004;
    f) Directiva 2009/161/UE a Comisiei din 17 decembrie 2009 de stabilire a unei a treia liste de valori-limită orientative de expunere profesională în aplicarea Directivei 98/24/CE a Consiliului şi de modificare a Directivei 2000/39/CE a Comisiei, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria L, nr. 338 din 19 decembrie 2009;
    g) articolul 4 din Directiva 2014/27/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 26 februarie 2014 de modificare a Directivelor 92/58/CEE, 92/85/CEE, 94/33/CE, 98/24/CE ale Consiliului şi a Directivei 2004/37/CE a Parlamentului European şi a Consiliului pentru a le alinia la Regulamentul (CE) nr. 1.272/2008 privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria L, nr. 65 din 5 martie 2014;
    h) anexa Directivei (UE) 2017/164 a Comisiei din 31 ianuarie 2017 de stabilire a unei a patra liste de valori-limită orientative de expunere profesională în temeiul Directivei 98/24/CE a Consiliului şi de modificare a Directivelor 91/322/CEE, 2000/39/CE şi 2009/161/UE ale Comisiei, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria L, nr. 27 din 1 februarie 2017.“"

    19. Anexa nr. 1 se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
    20. Anexa nr. 2 se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.
    21. La anexa nr. 4, nota de la sfârşitul tabelului „Valori-limită pentru pulberi“ va avea următorul cuprins:
    "NOTE:
    - fibre/cmc: se referă la fibrele respirabile care au diametrul < 3 µm (micrometri) şi lungimea fibrelor > 5 µm (micrometri), iar raportul lungime/diametru ≥/= 3/1;
    – mg/mc: miligrame pe metru cub de aer la 20°C şi 101,3 kPa (760 mm coloană de mercur)."



    ART. II
    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi până la 21 august 2023 se instituie o perioadă de tranziţie în cazul exploatărilor miniere subterane şi al şantierelor de săpare a tunelurilor şi puţurilor în ceea ce priveşte valorile-limită ale următorilor agenţi chimici:
    a) monoxidul de azot, nr. CAS 10102-43-9;
    b) dioxidul de azot, nr. CAS 10102-44-0;
    c) monoxidul de carbon, nr. CAS 630-08-0.

    (2) Pe parcursul perioadei de tranziţie se aplică valorile-limită prevăzute în anexa nr. 3, iar după această perioadă se aplică cele stabilite în anexa nr. 1.
    (3) Începând cu data de 21 august 2023, anexa nr. 3 la prezenta hotărâre se abrogă.

    ART. III
    (1) Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 21 august 2018.
    (2) Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    (3) Hotărârea Guvernului nr. 1.218/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 845 din 13 octombrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

    Prezenta hotărâre transpune Directiva (UE) 2017/164 a Comisiei din 31 ianuarie 2017 de stabilire a unei a patra liste de valori-limită orientative de expunere profesională în temeiul Directivei 98/24/CE a Consiliului şi de modificare a Directivelor 91/322/CEE, 2000/39/CE şi 2009/161/UE ale Comisiei, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria L, nr. 27 din 1 februarie 2017.


                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
                    Lia-Olguţa Vasilescu
                    p. Ministrul sănătăţii,
                    Dan-Octavian Alexandrescu,
                    secretar de stat
                    Viceprim-ministru, ministrul mediului,
                    Graţiela Leocadia Gavrilescu
                    p. Ministrul afacerilor externe,
                    Dănuţ Sebastian Neculăescu,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul delegat pentru afaceri europene,
                    Cristian-Gabriel Winzer,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 2 august 2018.
    Nr. 584.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.218/2006)
    VALORI-LIMITĂ OBLIGATORII
    de expunere profesională la agenţi chimici

┌────┬──────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────┬────────┬───────────────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │ │Valoare-limită maximă │ │
│ │ │ │ │ ├───────────┬───────────┤ │
│ │ │ │ │Acţiunea│ │Termen │ │
│Nr. │CAS(^1) │EC(^2) │Denumirea agentului chimic │cutanată│8 ore(^4) │scurt (^5) │Menţiuni(^8) │
│crt.│ │(EINECS) │ │(^3) │ │(15 min.) │ │
│ │ │ │ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┤ │
│ │ │ │ │ │mg/mc│ppm(^│mg/mc│ppm(^│ │
│ │ │ │ │ │(^6) │7) │(^6) │7) │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│1. │75-07-0 │200-836-8│Acetaldehidă/Etanal │ │90 │50 │180 │100 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│2. │140-11-4 │205-399-7│Acetat de benzil │ │50 │8 │80 │13 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│3. │112-07-2 │203-933-3│Acetat de 2-butoxietil │P │133 │20 │333 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│4. │123-86-4 │204-658-1│Acetat de n-butil │ │715 │150 │950 │200 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│5. │108-84-9 │203-621-7│Acetat de 1,3 dimetilbutil/Acetat de hexil │ │150 │25 │250 │42 │ │
│ │ │ │secundar │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2000/│
│6. │625-16-1 │- │Acetat de 1,1 dimetilpropil/Acetat de terţ pentil │ │270 │50 │540 │100 │39 Amilacetat, │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │terţ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│7. │141-78-6 │205-500-4│Acetat de etil │ │400 │111 │500 │139 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│8. │111-15-9 │203-839-2│Acetat de 2-etoxietil/Acetat de etilglicol │P │11 │2 │- │- │R1B Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│9. │110-19-0 │203-745-1│Acetat de izobutil │ │715 │150 │950 │200 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│10. │123-92-2 │204-662-3│Acetat de izopentil │ │270 │50 │540 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│11. │108-21-4 │203-561-1│Acetat de izopropil │ │400 │96 │600 │144 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│12. │79-20-9 │201-185-2│Acetat de metil │ │200 │63 │600 │188 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│13. │626-38-0 │210-946-8│Acetat de 1-metilbutil │ │270 │50 │540 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│14. │110-49-6 │203-772-9│Acetat de 2-metoxietil │P │4,8 │1 │- │- │R1B Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│15. │108-65-6 │203-603-9│Acetat de 2-metoxi-1-metiletil │P │275 │50 │550 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│16. │628-63-7 │211-047-3│Acetat de pentil │ │270 │50 │540 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│17. │620-11-1 │- │Acetat de 3-pentil │ │270 │50 │540 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│18. │109-60-4 │203-686-1│Acetat de propil │ │400 │96 │600 │144 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│19. │108-05-4 │203-545-4│Acetat de vinil │ │17,6 │5 │35,2 │10 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│20. │141-97-9 │205-516-1│Aceto-acetat de etil/Acetil-acetat de etil │ │100 │19 │200 │38 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│21. │67-64-1 │200-662-2│Acetonă │ │1210 │500 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│22. │64-19-7 │200-580-7│Acid acetic │ │25^ │10 │50^ │20 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │29^ │ │59^ │20^ │Directiva 2017/│
│23. │79-10-7 │201-177-9│Acid acrilic │ │(13) │10 │(13) │(14) │164 │
│ │ │ │ │ │ │ │(14) │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│24. │10035-10-6│233-113-0│Acid bromhidric/Bromură de hidrogen │ │- │- │6,7 │2 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│25. │107-92-6 │203-532-3│Acid butiric │ │15 │4 │30 │8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2017/│
│26. │74-90-8 │200-821-6│Acid cianhidric (exprimat în CN) │P │0,5 │0,45 │1 │0,9 │164 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Cianură de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │hidrogen │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│27. │79-11-8 │201-178-4│Acid cloracetic │ │- │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│28. │7647-01-0 │231-595-7│Acid clorhidric/Clorură de hidrogen │ │8 │5 │15 │10 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│29. │598-78-7 │209-952-3│Acid 2-cloropropionic │ │1 │0,2 │2 │0,4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│30. │75-99-0 │200-923-0│Acid 2,2-dicloropropionic │ │2 │0,3 │10 │1,7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│31. │756-80-9 │212-053-9│Acid O,O dimetilditiofosforic │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│32. │7664-39-3 │231-634-8│Acid fluorhidric/Fluorură de hidrogen │ │1,5 │1,8 │2,5 │3 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│33. │64-18-6 │200-579-1│Acid formic │ │9 │5 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│34. │7782-79-8 │231-965-8│Acid hidrazoic │ │1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│35. │79-41-4 │201-204-4│Acid metacrilic │ │30 │8,5 │45 │13 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│36. │7697-37-2 │231-714-2│Acid nitric/Acid azotic │ │- │- │2,6 │1 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│37. │7664-38-2 │231-633-2│Acid ortofosforic │ │1 │- │2 │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│38. │144-62-7 │205-634-3│Acid oxalic │ │1 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│39. │88-89-1 │201-865-9│Acid picric │ │0,1 │- │- │- │Directiva 91/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│40. │79-09-4 │201-176-3│Acid propionic │ │31 │10 │62 │20 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Particule │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lichide │
│41. │7664-93-9 │231-639-5│Acid sulfuric (^9) │ │0,05 │- │- │- │pulverizate (^ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │10) Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│42. │107-02-8 │203-453-4│Acrilaldehidă/Acroleină │ │0,05^│0,02 │0,12^│0,05 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│43. │79-06-1 │201-173-7│Acrilamidă │P │0,03 │- │- │- │C1B; M1B; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│44. │141-32-2 │205-480-7│Acrilat de n-butil │ │11 │2 │53 │10 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│45. │140-88-5 │205-438-8│Acrilat de etil/Etilacrilat │ │21 │5 │42 │10 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│46. │96-33-3 │202-500-6│Acrilat de metil/Metilacrilat │ │18 │5 │36 │10 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│47. │107-13-1 │203-466-5│Acrilonitril │P │5 │2,3 │10 │4,6 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│48. │15972-60-8│240-110-8│Alaclor/2-cloro-2’,6’-dietil-N- (metoximetil) │ │20 │- │30 │- │ │
│ │ │ │acetanilidă │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│49. │107-18-6 │203-470-7│Alcool alilic │P │4,8 │2 │12,1 │5 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│50. │64-17-5 │200-578-6│Alcool etilic/Etanol │ │1900 │1000 │9500 │5000 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│51. │98-00-0 │202-626-1│Alcool furfurilic │ │50 │12,5 │100 │25 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│52. │111-70-6 │203-897-9│Alcool heptilic/1-Heptanol │ │150 │31,5 │250 │53 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│53. │111-27-3 │203-852-3│Alcool hexilic/1-Hexanol │ │150 │36 │250 │60 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│54. │123-96-6 │204-667-0│Alcool izooctilic/2- Octanol │P │150 │28 │250 │47 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│55. │67-63-0 │200-661-7│Alcool izopropilic/2- Propanol │ │200 │81 │500 │203 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│56. │71-23-8 │200-746-9│Alcool propilic/1- Propanol │ │200 │81 │500 │203 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│57. │123-72-8 │204-646-6│Aldehidă butirică │ │- │- │25 │9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│58. │107-20-0 │203-472-8│Aldehidă cloracetică │ │- │- │3 │1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│59. │123-73-9 │204-647-1│Aldehidă crotonică/2- Butenal │ │- │- │25 │9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │Aldrin sau izodrin/1, 2, 3, 4, 10, 10 -hexaclor 1,│ │ │ │ │ │ │
│60. │309-00-2 │206-215-8│4, 4a, 5, 8, 8a- hexahidro- 1, 4, 5, │P │0,2 │- │0,25 │- │ │
│ │ │ │8-diendodimetilen naftalină │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│61. │107-11-9 │203-463-9│Alilamină │ │0,1 │- │0,4 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│62. │- │- │Aluminiu şi oxizi │ │3 │- │10 │- │(Pulberi) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│63. │- │- │Aluminiu şi oxizi │ │1 │- │3 │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│64. │92-67-1 │202-177-1│4 aminodifenil │ │- │- │- │- │Fp │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│65. │141-43-5 │205-483-3│2-aminoetanol/Etanolamină │P │2,5 │1 │7,6 │3 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│66. │75-31-0 │200-860-9│2-aminopropan/Izopropilamină │ │7 │3 │10 │4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│67. │61-82-5 │200-521-5│Amitrol │ │0,2^ │- │- │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│68. │7664-41-7 │231-635-3│Amoniac │ │14 │20 │36 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│69. │108-24-7 │203-564-8│Anhidridă acetică │ │15 │3,6 │25 │6 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│70. │106-31-0 │203-383-4│Anhidridă butirică │ │1 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(Vapori şi │
│71. │85-44-9 │201-607-5│Anhidridă ftalică │ │2 │0,3 │5 │0,8 │aerosoli de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │condensare) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│72. │108-31-6 │203-571-6│Anhidridă maleică │ │1 │0,25 │3 │0,75 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│73. │62-53-3 │200-539-3│Anilină │P │3 │0,8 │5 │1,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│74. │90-04-0 │201-963-1│o-Anisidină │P │0,3 │0,06 │0,5 │0,1 │C1B; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│75. │536-90-3 │208-651-4│m-Anisidină │P │0,3 │0,06 │0,5 │0,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│76. │104-94-9 │203-254-2│p-Anisidină │P │0,3 │0,06 │0,5 │0,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│77. │7440-36-0 │231-146-5│Antimoniu/Stibiu │ │0,2 │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│78. │86-88-4 │201-706-3│Antu/1-(1-naftil)-2-tiouree │ │0,2 │- │0,6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(Metalic); │
│79. │7440-22-4 │231-131-3│Argint │ │0,1 │- │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│80. │- │231-131-3│Argint (compuşi solubili exprimaţi în Ag) │ │0,01 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│81. │- │- │Arsen şi compuşi anorganici (exprimaţi în As) │ │0,01 │- │0,1 │- │C 1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│82. │7784-42-1 │232-066-3│Arsină/Hidrogen arseniat │ │0,1 │0,03 │0,3 │0,09 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│83. │8052-42-4 │232-490-9│Asfalt │ │5 │- │- │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│84. │1912-24-9 │217-617-8│Atrazină │ │1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│85. │26628-22-8│247-852-1│Azidă de sodiu │P │0,1 │- │0,3 │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│86. │- │- │Bariu (compuşi solubili exprimaţi în Ba) │ │0,5 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │C1A; M1B; │
│87. │71-43-2 │200-753-7│Benzen │P(^11) │3,25 │1 │- │- │Directiva 2004/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │37 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│88. │50-32-8 │200-028-5│3,4-benzpiren/Benzo[a]piren │ │- │- │- │- │Fp; C1B; M1B; │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│89. │92-87-5 │202-199-1│Benzidină │P │- │- │- │- │Fp; C1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│90. │- │- │Benzine (carburanţi) │ │300 │- │500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│91. │93-89-0 │202-284-3│Benzoat de etil │ │200 │33 │300 │49 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│92. │106-51-4 │203-405-2│p-Benzochinonă/Chinonă │ │0,3 │- │0,4 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│93. │- │- │Beriliu (compuşi de Be) │ │0,002│- │- │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│94. │111-44-4 │203-870-1│Bis(2-cloroetil)eter/2,2’ Dicloro dietil eter │P │40 │6,8 │60 │10,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│95. │542-88-1 │208-832-8│Bis (clorometil) eter │ │- │- │- │- │Fp; C1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│96. │14324-55-1│238-270-9│Bis (dietilditiocarbamat ) de zinc │ │3 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│97. │80-05-7 │201-245-8│Bisfenol A/4,4’-Isopropilidendifenol │ │2^ │- │- │- │inhalabilă R2; │
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│98. │7726-95-6 │231-778-1│Brom │ │0,7 │0,1 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│99. │74-96-4 │200-825-8│Brometan/Bromura de etil │ │400 │90 │500 │112 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│100.│74-83-9 │200-813-2│Brommetan/Bromura de metil │P │20 │5 │30 │7,5 │M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│101.│593-60-2 │209-800-6│Bromură de etilenă │ │22 │5 │- │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│102.│106-99-0 │203-450-8│1,3 Butadienă │ │22 │10 │- │- │C1A; M1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│103.│71-36-3 │200-751-6│n-Butanol │ │100 │33 │200 │66 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│104.│78-93-3 │201-159-0│2 Butanonă/Etil metil cetonă/Butanonă │ │600 │200 │900 │300 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│105.│110-65-6 │203-788-6│2-butină-1,4-diol │ │0,5^ │- │- │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│106.│109-73-9 │203-699-2│Butilamină │P │- │- │15 │5 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│107.│106-35-4 │203-388-1│Butil etil cetonă/ Heptan-3-onă/3-heptanonă │ │95 │20 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│108.│111-76-2 │203-905-0│2-Butoxietanol/Etilenglicol monobutileter │P │98 │20 │246 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│109.│112-34-5 │203-961-6│2-(2-Butoxietoxi)-etanol/ Dowanol DB │ │67,5 │10 │101,2│15 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│110.│2426-08-6 │219-376-4│Butil glicidil eter │ │100 │19 │200 │38 │C2; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│111.│- │- │Cadmiu şi compuşi (exprimaţi în Cd) │ │0,05 │- │- │- │C1B; M2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│112.│76-22-2 │200-945-0│Camfor │ │1 │6 │3 │18 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(Pulberi, │
│113.│105-60-2 │203-313-2│ε-Caprolactamă/ Ciclohexanon-iso-oximă │ │10 │- │40 │- │vapori) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│114.│63-25-2 │200-555-0│Carbaril/1-naftil metilcarbamat │ │2 │- │5 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│115.│105-58-8 │203-311-1│Carbonat de dietil │ │700 │145 │1000 │207 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│116.│497-19-8 │207-838-8│Carbonat de sodiu │ │1 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│117.│12070-12-1│235-123-0│Carbura de tungsten │ │2 │- │6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│118.│463-51-4 │207-336-9│Cetenă │ │0,5 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│119.│420-04-2 │206-992-3│Cianamidă │P │1 │0,58 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│120.│75-05-8 │200-835-2│Cianometan/Acetonitril │P │70 │40 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│121.│151-50-8 │205-792-3│Cianură de potasiu (exprimată în CN) │P │0,5 │- │1 │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│122.│143-33-9 │205-599-4│Cianură de sodiu (exprimată în CN) │P │0,5 │- │1 │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│123.│- │- │Cianuri (altele decât cele de la poziţiile 121 şi │P │0,5 │- │1 │- │ │
│ │ │ │122) şi cianogeni (exprimare în CN) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│124.│110-82-7 │203-806-2│Ciclohexan │ │700 │200 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│125.│108-93-0 │203-630-6│Ciclohexanol │P │100 │25 │200 │50 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│126.│108-94-1 │203-631-1│Ciclohexanonă │P │40,8 │10 │81,6 │20 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│127.│110-83-8 │203-807-8│Ciclohexenă │ │700 │208 │1200 │357 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│128.│108-91-8 │203-629-0│Ciclohexilamină │ │20 │5 │40 │10 │R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│129.│542-92-7 │208-835-4│Ciclopentadienă │ │100 │35,5 │200 │75 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│130.│12079-65-1│235-142-4│Ciclopentadienil tricarbonil mangan │ │0,1 │- │0,3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│131.│75-19-4 │200-847-8│Ciclopropan │ │500 │290 │700 │407 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│132.│7782-50-5 │231-959-5│Clor │ │- │- │1,5 │0,5 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│133.│108-90-7 │203-628-5│Clorbenzen/monoclorbenzen │ │23 │5 │70 │15 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│134.│74-97-5 │200-826-3│Clor brom metan │ │700 │132 │1000 │189 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│135.│506-77-4 │208-052-8│Clorcian │ │- │- │1 │0,4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│136.│57-74-9 │200-349-0│Clordan/1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 8-octaclor- 3a, 4, 7,│ │0,3 │- │0,6 │- │C2 │
│ │ │ │7a-tetrahidro-4,7-metanoindan │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│137.│106-89-8 │203-439-8│1-clor-2,3-epoxipropan/ Epiclorhidrină │P │1 │0,2 │4 │0,8 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│138.│95-57-8 │202-433-2│2-Clorfenol │ │- │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│139.│74-87-3 │200-817-4│Clormetan/clorură de metil │ │75 │36 │150 │72 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│140.│100-00-5 │202-809-6│1-Clor-4 nitrobenzen │P │- │- │1 │0,16 │C2; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│141.│600-25-9 │209-990-0│1-Clor-1 nitropropan │ │50 │10 │75 │15 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│142.│532-27-4 │208-531-1│2-Cloroacetofenonă │ │- │- │0,3 │0,05 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│143.│106-47-8 │203-401-0│4-Cloroanilină │P │2 │- │5 │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│144.│75-00-3 │200-830-5│Cloretan │ │268 │100 │- │- │C2 Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2006/15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│145.│40507-94-6│254-947-1│6-Cloro-3-(clorometil)-1,3 benzoxazolonă │ │15 │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│146.│53469-21-9│- │Clorodifenil (42% clor) │P │- │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│147.│11097-69-1│- │Clorodifenil (54% clor) │P │- │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│148.│75-45-6 │200-871-9│Clorodifluorometan │ │3600 │1000 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│149.│107-07-3 │203-459-7│2 Cloroetanol/Etilenclorhidrină │P │3 │1 │10 │3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│150.│67-66-3 │200-663-8│Cloroform/Triclormetan │P │10 │2 │- │- │C2 Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2000/39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│151.│96-30-0 │202-497-1│2-cloro-N-metilacetamidă │ │10 │- │14 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│152.│563-47-3 │209-251-2│3 Cloro-2metil propenă/Clorură de metalil │ │80 │22 │150 │41 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│153.│97-00-7 │202-551-4│1-Clor 2,4 dinitrobenzen │ │- │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│154.│126-99-8 │204-818-0│Cloropren/2 Clor-1,3 butadienă │P │30 │8 │50 │14 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│155.│75-29-6 │200-858-8│2-clorpropan/clorură de izopropil │ │400 │125 │500 │156 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│156.│96-24-2 │202-492-4│3-cloro-1,2-propandiol/ Monoclorhidrină │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│157.│107-05-1 │203-457-6│3-clorpropenă/clorură de alil │ │3 │1 │6 │2 │C2; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│158.│2039-87-4 │218-026-8│o-Clorstiren │ │50 │9 │100 │18 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│159.│95-49-8 │202-424-3│2-clortoluen │ │150 │30 │250 │50 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│160.│106-43-4 │203-397-0│4-clortoluen │ │150 │30 │250 │50 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│161.│100-44-7 │202-853-6│α Clor toluen/clorură de benzil │ │5 │1 │8 │1,5 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│162.│75-36-5 │200-865-6│Clorură de acetil │ │2 │0,6 │5 │1,6 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│163.│12125-02-9│235-186-4│Clorură de amoniu │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│164.│98-88-4 │202-710-8│Clorură de benzoil │ │5 │0,9 │10 │1,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│165.│79-04-9 │201-171-6│Clorură de cloracetil │ │10 │2 │20 │4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│166.│79-36-7 │201-199-9│Clorură de dicloracetil │ │3 │0,5 │5 │0,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│167.│10545-99-0│234-129-0│Clorură de sulf │ │2 │0,4 │5 │0,9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│168.│7791-25-5 │232-245-6│Clorură de sulfuril │ │2 │0,4 │5 │0,9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│169.│7719-09-7 │231-748-8│Clorură de tionil │ │15 │3 │25 │5 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│170.│75-01-4 │200-831-0│Clorură de vinil (monomer) │ │7,77 │3 │- │- │C1A; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2004/37 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│171.│7440-48-4 │231-158-0│Cobalt │ │0,05 │- │0,1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│172.│8050-09-7 │232-475-7│Colofoniu (produşi de descompunere la lipire cu │ │0,1 │- │- │- │ │
│ │ │ │fludor, exprimaţi în formaldehidă) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│173.│1319-77-3 │215-293-2│Cresoli (toţi izomerii) │P │22 │5 │- │- │Directiva 91/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│174.│18540-29-9│- │Crom hexavalent │ │0,05 │- │- │- │C1A; M1B; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│175.│- │- │Crom metalic, compuşi anorganici ai Cr(II) şi │ │2 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │compuşi anorganici insolubili ai Cr(III) │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│176.│13530-65-9│236-878-9│Cromat de zinc │ │0,01 │- │- │- │C1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│177.│- │- │Crom trivalent (compuşi solubili) │ │0,5 │- │- │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│178.│98-82-8 │202-704-5│Cumen/Izopropilbenzen │P │100 │20 │250 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│179.│7440-50-8 │231-159-6│Cupru │ │- │- │0,2 │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│180.│7440-50-8 │231-159-6│Cupru │ │0,5 │- │1,5 │- │(Pulberi) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│181.│94-75-7 │202-361-1│2,4 D/acid 2,4-diclor-fenoxiacetic │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│182.│1596-84-5 │216-485-9│Daminozidă/Alar │ │1 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│183.│533-74-4 │208-576-7│Dazomet/ │ │- │- │3 │- │ │
│ │ │ │tetrahidro-3,5-dimetil-2H-1,3,5-triadiazin-2-tionă│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│184.│50-29-3 │200-024-3│DDT/p,p’-diclorodifenil-tricloretan │P │0,5 │- │1 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│185.│95828-55-0│- │DDVP/o,o’-dimetil-2,2diclordivinil-fosfat │P │0,5 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│186.│17702-41-9│241-711-8│Decaboran │P │0,1 │0,016│0,3 │0,05 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│187.│91-17-8 │202-046-9│Decahidronaftalină/Decalină │ │100 │18 │200 │36 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│188.│112-30-1 │203-956-9│1-Decanol │ │100 │15 │200 │30 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│189.│8065-48-3 │- │Demeton/Sistox │P │0,05 │- │0,15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│190.│8022-00-2 │- │Demeton metil │P │0,2 │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│191.│431-03-8 │207-069-8│Diacetil/Butandionă │ │0,07^│0,02 │0,36^│0,1 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│192.│124-02-7 │204-671-2│Dialilamină │ │0,5 │0,1 │2 │0,5 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│193.│37764-25-3│253-658-8│N,N dialil 2,2 dicloroacetamidă │ │7 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│194.│999-21-3 │213-658-0│Dialil maleat │ │1 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│195.│334-88-3 │206-382-7│Diazometan │ │0,3 │0,2 │0,5 │0,3 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│196.│19287-45-7│242-940-6│Diboran │ │0,1 │0,1 │1 │1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│197.│106-93-4 │203-444-5│1,2 Dibrometan │P │0,8 │0,1 │2 │0,3 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│198.│74-95-3 │200-824-2│Dibrommetan/Bromură de metilen │ │10 │1,4 │50 │7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│199.│111-92-2 │203-921-8│Di-n-butilamină │ │- │- │6 │1,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│200.│142-96-1 │205-575-3│Di-n-butil eter/Dibutil eter │P │30 │6 │50 │9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│201.│107-66-4 │203-509-8│Dibutilfosfat │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│202.│84-74-2 │201-557-4│Dibutilftalat │ │2 │- │5 │- │R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│203.│95-50-1 │202-425-9│1,2-diclorbenzen/o-Diclorbenzen │P │122 │20 │306 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│204.│106-46-7 │203-400-5│1,4-diclorbenzen/p-Diclorbenzen │P │12^ │2 │60^ │10 │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │2017/164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│205.│22591-21-5│245-111-7│1,1 Diclor-3,3 dimetil-2-butanonă/ │ │- │- │10 │- │ │
│ │ │ │Diclorpinacolonă │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│206.│75-34-3 │200-863-5│1,1-dicloretan │P │412 │100 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│207.│107-06-2 │203-458-1│1,2 Dicloretan │ │30 │7 │70 │17 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│208.│75-35-4 │200-864-0│1,1 Dicloretilenă/Clorură de viniliden │ │8^ │2 │20^ │5 │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │2017/164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│209.│540-59-0 │208-750-2│1,2 Dicloretilenă │ │200 │50 │300 │76 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│210.│75-09-2 │200-838-9│Diclormetan/Clorură de metilen │P │353^ │100 │706^ │200 │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │2017/164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│211.│594-72-9 │209-854-0│1,1 Diclor-1-nitroetan │ │10 │1,7 │40 │7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│212.│78-87-5 │201-152-2│1,2 Diclorpropan/Clorură de propilen │ │100 │22 │200 │44 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│213.│96-23-1 │202-491-9│1,3 Diclor-2-propanol/1,3 Diclorhidrină │P │5 │0,95 │10 │1,9 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│214.│18671-97-1│- │2,6-diclorchinoxalină │ │50 │- │100 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│215.│75-71-8 │200-893-9│Diclor-difluor metan/Freon 12 │ │2000 │494 │3000 │741 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│216.│75-43-4 │200-869-8│Diclormonofluor metan/Freon 21 │ │42 │10 │- │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│217.│6607-45-0 │- │1,2 Diclorvinil-benzen/α,β Diclorstiren │ │30 │- │50 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│218.│76-14-2 │200-937-7│1,1 Diclor-tetrafluoretan/Freon 114 │ │3000 │430 │5000 │715 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│219.│60-57-1 │200-484-5│Dieldrin │P │0,2 │- │0,25 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│220.│109-89-7 │203-716-3│Dietilamină │ │15 │5 │30 │10 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│221.│100-37-8 │202-845-2│2-Dietilaminoetanol │P │30 │6 │45 │9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│222.│91-66-7 │202-088-8│N,N Dietilanilină │ │10 │1,6 │20 │3,2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│223.│91-65-6 │202-087-2│N,N Dietilciclohexilamină │ │15 │- │30 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│224.│122-39-4 │204-539-4│Difenilamină │ │4 │- │6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│225.│80-10-4 │201-251-0│Difenildiclorsilan │ │5 │05 │7 │0,7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│226.│25167-94-6│246-696-1│Difenilpropan │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│227.│8004-13-5 │- │Difil/dinil/dowterm/amestec de difenil şi oxid de │ │2 │- │4 │- │ │
│ │ │ │difenil │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│228.│75-61-6 │200-885-5│Difluordibrom-metan │ │600 │70 │800 │93 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│229.│120-80-9 │204-427-5│1,2 Dihidroxibenzen/Pirocatecol │ │10 │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│230.│123-31-9 │204-617-8│1,4-dihidroxibenzen/Hidrochinonă │ │1 │- │2 │- │C2; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│231.│25167-70-8│246-690-9│Diizobutilenă │ │2000 │- │2500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│232.│27205-99-8│248-322-2│O,O Diizopropil ditiofosfat de sodiu │ │- │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│233.│127-19-5 │204-826-4│N,N-dimetilacetamidă │P │36 │10 │72 │20 │R1B; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2000/39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│234.│124-40-3 │204-697-4│Dimetilamină │ │3,8 │2 │9,4 │5 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│235.│121-69-7 │204-493-5│N,N Dimetilanilină │P │25 │5 │49 │10 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│236.│103-83-3 │203-149-1│Dimetil-benzilamină │ │5 │0,9 │10 │1,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│237.│75-97-8 │200-920-4│3,3 Dimetil-2-butanonă/Pinacolonă │ │60 │15 │150 │37 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│238.│75-78-5 │200-901-0│Dimetil-diclorsilan │ │3 │0,6 │6 │1,2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│239.│1331-15-3 │- │2,5 Dimetil 1,4 dioxan │ │50 │- │100 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│240.│115-10-6 │204-065-8│Dimetil eter/Oxid de dimetil │ │1920 │1000 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│241.│68-12-2 │200-679-5│N,N Dimetilformamidă │P │15 │5 │30 │10 │R1B; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│242.│868-85-9 │212-783-8│Dimetilfosfit │ │12 │- │- │- │(Distilat) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│243.│108-83-8 │203-620-1│2,6 Dimetil 4 heptanonă/Diizobutil cetonă │ │150 │26 │250 │43 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│244.│57-14-7 │200-316-0│N,N Dimetilhidrazină │P │0,7 │0,3 │1,5 │0,6 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│245.│77-78-1 │201-058-1│Dimetilsulfat │P │0,5 │0,1 │- │- │C1B; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│246.│120-61-6 │204-411-8│Dimetiltereftalat │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│247.│60-51-5 │200-480-3│Dimetoat │ │7 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│248.│109-87-5 │203-714-2│Dimetoximetan/Metilal │ │1500 │531 │2500 │885 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│249.│628-96-6 │211-063-0│Dinitrat de etilenglicol │P │0,3 │0,05 │1 │0,2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│250.│25154-54-5│246-673-6│Dinitrobenzen (toţi izomerii) │P │1 │0,15 │1,5 │0,2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│251.│51-28-5 │200-087-7│2,4 Dinitrofenol │P │0,7 │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│252.│534-52-1 │208-601-1│4,6 Dinitro-o-cresol/DNOC │P │0,05 │- │0,2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│253.│25321-14-6│246-836-1│Dinitrotoluen │P │1 │- │1,5 │- │C1B; M2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│254.│88-85-7 │201-861-7│Dinoseb/6 sec butil 2,4 dinitrofenol │ │0,1 │- │0,5 │- │R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│255.│2813-95-8 │220-560-1│Dinosebacetat │ │0,7 │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│256.│117-84-0 │204-214-7│Dioctilftalat/Dietil-hexil 2-ftalat │ │2 │0,1 │5 │0,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│257.│123-91-1 │204-661-8│1,4 Dioxan │P │73 │20 │- │- │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valorile-limită│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru dioxidul│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de azot se │
│258.│10102-44-0│233-272-6│Dioxidul de azot │ │0,96^│0,5 │1,91^│1 │aplică în │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │condiţiile │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prevăzute la │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │art. II din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Hotărârea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Guvernului nr. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │584/2018 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│259.│124-38-9 │204-696-9│Dioxid de carbon │ │9000 │5000 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│260.│10049-04-4│233-162-8│Dioxid de clor │ │0,1 │0,04 │0,3 │0,11 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│261.│7446-09-5 │231-195-2│Dioxid de sulf/Anhidridă sulfuroasă │ │1,3^ │0,5 │2,7^ │1 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│262.│13463-67-7│236-675-5│Dioxid de titan │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│263.│142-84-7 │205-565-9│Dipropilamină │ │1,7 │0,4 │2 │0,5 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│264.│298-04-4 │206-054-3│Disulfoton/O,O-dietil-S-2-(etiltio) │ │0,1 │- │0,2 │- │ │
│ │ │ │etil-fosforditionat │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│265.│2179-59-1 │218-550-7│Disulfura de alil-propil │ │10 │1,7 │20 │3,4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │Endrin/1,2,3,4,10,10 Hexaclor-6,7- │ │ │ │ │ │ │
│266.│72-20-8 │200-775-7│epoxy-1,4,4a,5,6,7,8, 8a-octahidro- 1,4,5,8 │P │0,03 │- │0,1 │- │ │
│ │ │ │dimetanonaftalină │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│267.│106-87-6 │203-437-7│1,2 epoxi-4-epoxietil ciclohexan/diepoxid 4-vinil │P │57 │10 │- │- │C2 │
│ │ │ │ciclohexenă │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│268.│4016-14-2 │223-672-9│2,3 Epoxipropil izopropil eter/Izopropil glicidil │ │50 │10,5 │100 │21 │ │
│ │ │ │eter │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│269.│111-43-3 │203-869-6│Eter n-propilic/Dipropil eter │ │1000 │- │1500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│270.│108-20-3 │203-560-6│Eter izopropilic/Diizopropil eter │ │1000 │- │1500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│271.│75-04-7 │200-834-7│Etilamină │ │9,4 │5 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│272.│100-41-4 │202-849-4│Etilbenzen │P │442 │100 │884 │200 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│273.│5459-93-8 │226-733-8│N–etilciclohexil amină │ │15 │2,9 │30 │5,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│274.│107-15-3 │203-468-6│Etilendiamină/1,2 Diaminoetan │ │20 │8 │30 │12 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│275.│3566-10-7 │222-651-1│Etilen-bis-ditiocarbamat de amoniu │ │20 │- │25 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│276.│107-21-1 │203-473-3│Etilenglicol/Etandiol │P │52 │20 │104 │40 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│277.│109-86-4 │203-713-7│Etilenglicol monometil eter/2-Metoxietanol │P │3,2 │1 │- │- │R1B; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│278.│151-56-4 │205-793-9│Etilenimină │P │0,5 │0,3 │1 │0,5 │C1B; M1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│279.│104-76-7 │203-234-3│2-etilhexan-1-ol │ │5,4^ │1 │- │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│280.│577-11-7 │209-406-4│2 Etilhexil-sulfo-succinat de sodiu │ │- │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│281.│75-08-1 │200-837-3│Etil mercaptan/Etan tiol │ │- │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│282.│622-96-8 │210-761-2│4-Etil toluen │ │300 │61 │400 │81 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│283.│110-80-5 │203-804-1│2-Etoxietanol/Etilenglicol monoetil eter │P │8 │2 │- │- │R1B; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│284.│2370-63-0 │219-135-3│2 Etoxi-etil-metacrilat │ │100 │- │200 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│285.│101-84-8 │202-981-2│Fenileter/Difenileter │ │5 │0,7 │10 │1,4 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│286.│122-60-1 │204-557-2│Fenil glicidil eter/PGE/2,3-epoxipropil fenil eter│ │6 │1 │10 │2 │C1B; M2 │
│ │ │ │/1,2-epoxi-fenoxipropan │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│287.│100-63-0 │202-873-5│Fenil hidrazină │P │15 │3 │25 │6 │C1B; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│288.│98-86-2 │202-708-7│Fenil metil cetonă/Acetofenonă │ │100 │20 │200 │41 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│289.│106-50-3 │203-404-7│p-Fenilendiamină │P │0,07 │0,01 │0,1 │0,02 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│290.│95-54-5 │202-430-6│o-Fenilendiamină │ │- │- │10 │- │C2; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│291.│108-95-2 │203-632-7│Fenol │P │8 │2 │16 │4 │M2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│292.│12604-58-9│603-118-6│Ferovanadiu │ │0,5 │- │1,5 │- │(Pulberi) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│293.│7782-41-4 │231-954-8│Fluor │ │1,58 │1 │3,16 │2 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│294.│62-74-8 │200-548-2│Fluoroacetat de sodiu │P │0,02 │0,004│0,05 │0,01 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│295.│7789-75-5 │232-188-7│Fluorură de calciu │ │1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│296.│2699-79-8 │220-281-5│Fluorură de sulfuril │ │15 │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│297.│- │- │Fluoruri anorganice │ │2,5 │- │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│298.│50-00-0 │200-001-8│Formaldehidă │ │1,2 │1 │3 │2 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│299.│75-12-7 │200-842-0│Formamidă │ │20 │11 │30 │16 │R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│300.│109-94-4 │203-721-0│Formiat de etil │ │200 │66 │300 │99 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│301.│107-31-3 │203-481-7│Formiat de metil │P │125^ │50 │250^ │100 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│302.│7803-51-2 │232-260-8│Fosfină/Hidrogen fosforat │ │0,14 │0,1 │0,28 │0,2 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│303.│7723-14-0 │231-768-7│Fosfor roşu │ │0,05 │- │0,15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│304.│75-44-5 │200-870-3│Fosgen/clorură de carbonil │ │0,08 │0,02 │0,4 │0,1 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│305.│732-11-6 │211-987-4│Fosmet/Imidan/Ortadox │ │1,5 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│306.│98-01-1 │202-627-7│2-Furaldehidă │ │10 │2,5 │15 │4 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│307.│- │- │Gaze lichefiate (în principal C3-C4) │ │1200 │- │1500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│308.│7440-56-4 │231-164-3│Germaniu │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│309.│556-52-5 │209-128-3│Glicidol/2,3-epoxi-1-propanol │ │50 │16,5 │100 │33 │C1B; M2; R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│310.│7440-58-6 │231-166-4│Hafniu │ │0,2 │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│311.│151-67-7 │205-796-5│Halotan/2-Brom-2-clor-1,1,1-trifluoroetan │ │400 │50 │- │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│312.│76-44-8 │200-962-3│Heptaclor/1,4,5,6,7,8,8-heptaclor │ │0,3 │- │0,6 │- │C2 │
│ │ │ │3a,4,7,7a-tetrahidro-4,7-metanoindan │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│313.│142-82-5 │205-563-8│Heptan/n-Heptan │ │2085 │500 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│314.│110-43-0 │203-767-1│2-heptanonă/metil amil cetonă │P │238 │50 │475 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│315.│110-54-3 │203-777-6│n-Hexan │ │72 │20 │- │- │R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2006/15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│316.│118-74-1 │204-273-9│Hexaclorbenzen │ │0,5 │- │1 │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│317.│87-68-3 │201-765-5│Hexaclor-1,3-butadienă │P │- │- │0,2 │0,02 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│318.│67-72-1 │200-666-4│Hexacloretan │ │5 │0,5 │8 │0,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│319.│124-09-4 │204-679-6│Hexametilendiamină │ │1 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│320.│822-06-0 │212-485-8│Hexametilen-diizocianat │ │0,05 │0,007│1 │0,14 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│321.│302-01-2 │206-114-9│Hidrazină │P │0,1 │0,08 │1 │0,8 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│322.│- │- │Hidrocarburi alifatice (white spirit, solvent │ │700 │- │1000 │- │ │
│ │ │ │nafta, ligroină, petrol lampant, motorină) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│323.│- │- │Hidrocarburi policiclice aromatice (fracţia │ │0,2 │- │- │- │C1B │
│ │ │ │extractibilă în ciclohexan) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│324.│7783-07-5 │231-978-9│Hidrogen seleniat │ │0,07 │0,02 │0,17 │0,05 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│325.│7803-52-3 │- │Hidrogen stibiat │ │0,2 │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│326.│7783-06-4 │231-977-3│Hidrogen sulfurat/Sulfură de hidrogen │ │7 │5 │14 │10 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│327.│1305-62-0 │215-137-3│Hidroxid de calciu/Dihidroxid de calciu │ │1^ │- │4^ │- │respirabilă │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│328.│118-29-6 │204-241-4│N-Hidroximetilftalimidă │ │50 │7 │75 │10 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│329.│123-42-2 │204-626-7│4-Hidroxi-4metil 2 pentanonă/ Diaceton-alcool │ │150 │32 │250 │53 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│330.│75-86-5 │200-909-4│2-hidroxi-2-metilpropionitril/ Acetoncianhidrină │P │2 │0,6 │10 │2,9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│331.│- │- │Hidroxizi alcalini (exprimaţi în hidroxid de │ │1 │- │3 │- │ │
│ │ │ │sodiu) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│332.│7580-67-8 │231-484-3│Hidrură de litiu │ │- │- │0,02^│- │inhalabilă │
│ │ │ │ │ │ │ │(13) │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│333.│111-40-0 │203-865-4│2,2’-iminodietilamină/ Dietilentriamină │P │2 │0,5 │4 │1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│334.│7553-56-2 │231-442-4│Iod │ │0,5 │0,09 │1 │0,2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────────────┤
│335.│74-88-4 │200-819-5│Iodură de metil │P │15 │2,5 │25 │4,2 │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┴┬────┼───────────────┤
│336.│78-83-1 │201-148-0│Izobutanol/2- metil 1-propanol │ │100 │33 │200 │66 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│337.│624-83-9 │210-866-3│Izocianatul de metan/Metilizocianat │ │0,02 │0,008│0,05 │0,02│R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│338.│78-59-1 │201-126-0│Izoforonă/3,5,5-trimetil 2 ciclohexen-1-onă │ │25 │4,42 │50 │8,84│C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│339.│58-89-9 │200-401-2│Lindan/γ HCH │P │0,3 │- │0,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│340.│8018-01-7 │- │Mancozeb/Etilen-bis-ditiocarbamat de zinc şi │ │100 │- │200 │- │ │
│ │ │ │mangan │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│ │ │ │ │ │0,2^ │- │- │- │inhalabilă │
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │Mangan şi compuşi anorganici de mangan (exprimaţi │ │ │ │ │ │164 │
│341.│- │- │în Mn) │ ├─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│ │ │ │ │ │0,05^│- │- │- │respirabilă │
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│342.│121-75-5 │204-497-7│Malation/1,2-bis (etoxicarbonil) etil O,O-dimetil │ │7 │- │10 │- │ │
│ │ │ │fosforoditioat │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │Mercur şi compuşii anorganici bivalenţi ai │ │ │ │ │ │R1B Directiva │
│343.│- │- │mercurului, inclusiv oxidul de mercur şi clorura │ │0,02 │- │- │- │2009/161 │
│ │ │ │mercurică (măsuraţi ca mercur) ^(12) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│344.│- │- │Mercur (compuşi organici) │P │- │- │0,01 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│345.│67-56-1 │200-659-6│Metanol /Alcool metilic │P │260 │200 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│346.│108-67-8 │203-604-4│Mesitilenă/1,3,5-trimetilbenzen │ │100 │20 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│347.│97-88-1 │202-615-1│Metacrilat de N-butil │ │150 │25 │250 │43 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│348.│97-63-2 │202-597-5│Metacrilat de etil │ │150 │32 │250 │54 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│349.│80-62-6 │201-297-1│Metacrilat de metil/ Metil 2-metilpropenoat │ │205 │50 │410 │100 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│350.│74-82-8 │200-812-7│Metan │ │1200 │1834 │1500 │2292│ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│351.│74-99-7 │200-828-4│Metil-acetilenă/Propină │ │1300 │793 │1500 │915 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│352.│100-61-8 │202-870-9│N-Metilanilină │P │7 │16 │10 │23 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│353.│75-55-8 │200-878-7│2-Metilaziridină/Propilenimină │P │3 │- │5 │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│354.│78-78-4 │201-142-8│2- metil butan/Izopentan │ │3000 │1000 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│355.│123-51-3 │204-633-5│3-metil 1-butanol │ │100 │- │200 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│356.│591-78-6 │209-731-1│Metil butil cetonă/2-hexanonă │ │200 │49 │300 │80 │R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│357.│108-87-2 │203-624-3│Metil ciclohexan │ │1200 │300 │1500 │375 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│358.│25639-42-3│247-152-6│Metil ciclohexanol │ │200 │42 │300 │64 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│359.│583-60-8 │209-513-6│2-Metil ciclohexanonă │P │250 │54,5 │350 │76 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│360.│96-34-4 │202-501-1│Metil cloracetat │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│361.│80-63-7 │201-298-7│Metil alfa cloracrilat │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│362.│101-14-4 │202-918-9│4,4’Metilen-bis-(2 clor-anilină) │P │0,22 │- │- │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│363.│101-68-8 │202-966-0│4,4’Metilendifenil diizocianat │ │- │- │0,15 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│364.│101-77-9 │202-974-4│4,4’ Metilen dianilină │P │0,8 │- │0,22 │- │C1B; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│365.│27137-41-3│248-253-8│Metil furan/Silvan │ │10 │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│366.│541-85-5 │208-793-7│5-metilheptan-3-onă │ │53 │10 │107 │20 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│367.│110-12-3 │203-737-8│5-metilhexan-2-onă │ │95 │20 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│368.│60-34-4 │200-471-4│Metil hidrazină │P │0,37 │- │- │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│369.│74-93-1 │200-822-1│Metil mercaptan/Metan tiol │ │- │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│370.│109-02-4 │203-640-0│4-metilmorfolină/N-metilmorfolină │ │- │- │70 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│371.│108-11-2 │203-551-7│4-metil 2-pentanol/Metil izobutil carbinol │P │60 │- │100 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│372.│141-79-7 │205-502-5│4 Metil-3-penten-2-onă/Oxid de mesitil │ │50 │12 │100 │24 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│373.│108-10-1 │203-550-1│4-metilpentan-2-onă │ │83 │20 │208 │50 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│374.│872-50-4 │212-828-1│n-metil-2-pirolidonă │P │40 │10 │80 │20 │R1B; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│375.│107-87-9 │203-528-1│Metil propil cetonă/2-pentanonă │ │250 │71 │300 │85 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│376.│98-83-9 │202-705-0│α-metilstiren/2-fenilpropenă │ │246 │50 │492 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│377.│100-80-1 │202-889-2│3-Metil stiren │ │250 │51 │350 │72 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│378.│23564-05-8│245-740-7│Metil tiofanat │ │- │- │10 │- │M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│379.│75-79-6 │200-902-6│Metil triclorsilan │ │1 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│380.│124-70-9 │204-710-3│Metil vinil diclorsilan │ │3 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│381.│2554-06-5 │219-863-1│4- Metil -4-vinil siloxan │P │30 │- │50 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│382.│72-43-5 │200-779-9│Metoxiclor [1,1,1-triclor-2,2 di(p-metoxi-fenil) │P │10 │- │15 │- │ │
│ │ │ │etan] │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│383.│111-77-3 │203-906-6│2-(2-metoxietoxi)-etanol │P │50,1 │10 │- │- │R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2006/15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│384.│34590-94-8│252-104-2│(2-metoximetiletoxi)-propanol/Dipropilenglicol │P │308 │50 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │monometileter/Eter metilic al dipropilenglicolului│ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│385.│107-98-2 │203-539-1│1- Metoxi-2-propanol/1-metoxipropan-2-ol │P │375 │100 │568 │150 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│386.│21087-64-9│244-209-7│Metribuzin/4-amino-4,5-dihidro-6-(1,1-dimetiletil)│ │1 │- │2 │- │ │
│ │ │ │-3-metiltio-1,2,4 -triazin-5-onă │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│387.│7786-34-7 │232-095-1│Mevinfos/2-metoxicarbonil -1-metil vinil dimetil │ │0,05 │- │0,15 │- │ │
│ │ │ │fosfat/Fosdrin │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│388.│- │- │Molibden (compuşi insolubili) │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│389.│- │- │Molibden (compuşi solubili) │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│390.│2212-67-1 │218-661-0│Molinat/S-etil perhidroazepină-1-carbotioat │ │- │- │0,5 │- │C2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valorile-limită│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │monoxidul de │
│391.│10102-43-9│233-271-0│Monoxid de azot │ │2,5^ │2 │- │- │azot se aplică │
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │în condiţiile │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prevăzute la │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │art. II din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Hotărârea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Guvernului nr. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │584/2018. │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │R1A │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valorile-limită│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │monoxidul de │
│392.│630-08-0 │211-128-3│Monoxid de carbon │ │23^ │20 │117^ │100 │carbon se │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │aplică în │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │condiţiile │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │prevăzute la │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │art. II din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Hotărârea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Guvernului nr. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │584/2018. │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│393.│74-89-5 │200-820-0│Mono-metilamină │ │10 │8 │15 │12 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│394.│110-91-8 │203-815-1│Morfolină │ │36 │10 │72 │20 │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│395.│8030-30-6 │232-443-2│Nafta/Gudron de huilă │P │100 │- │200 │- │C1B; M1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│396.│91-20-3 │202-049-5│Naftalină │ │50 │10 │- │- │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │91/322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│397.│91-59-8 │202-080-4│2-Naftilamină │P │- │- │- │- │Fp; C1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│398.│135-88-6 │205-223-9│N-2-naftilanilină/N-fenil-2-naftilamină │ │- │- │- │- │Fp; C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│399.│135-64-8 │205-208-7│Naftol AS-SW/3-hidroxi-N-2-naftil-2- naftamidă │ │500 │- │1000 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│400.│90-15-3 │201-969-4│1-Naftol │P │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│401.│463-82-1 │207-343-7│Neopentan │ │3000 │1000 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│402.│- │- │Nichel şi compuşi (exprimaţi în Ni) │ │0,1 │- │0,5 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│403.│13463-39-3│236-669-2│Nichel tetracarbonil │ │0,05 │- │0,1 │- │C2; R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│404.│54-11-5 │200-193-3│Nicotină/3-(N-metil-2-pirolidinil) piridină │P │0,5 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│405.│1712-64-7 │216-983-6│Nitrat de izopropil │ │20 │5 │25 │7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│406.│627-13-4 │210-985-0│Nitrat de n-propil │ │75 │17,5 │100 │23 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│407.│100-01-6 │202-810-1│p-Nitroanilină │P │3 │0,5 │5 │0,9 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│408.│100-17-4 │202-825-3│p-Nitroanisol │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │C2; R2; │
│409.│98-95-3 │202-716-0│Nitrobenzen │P │1 │0,2 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│410.│627-05-4 │210-980-3│1-Nitrobutan │ │50 │- │75 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│411.│92-93-3 │202-204-7│4-Nitrodifenil │P │- │- │- │- │Fp; C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│412.│79-24-3 │201-188-9│Nitroetan │P │62^ │20 │312^ │100 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│413.│100-12-9 │202-821-1│4-Nitroetilbenzen │P │15 │2 │20 │3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│414.│55-63-0 │200-240-8│Nitroglicerină/Trinitrat de glicerol │P │0,095│0,01 │0,19^ │0,02│Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │^(13)│ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│415.│75-52-5 │200-876-6│Nitrometan │ │100 │40 │150 │60 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│416.│86-57-7 │201-684-5│1-Nitronaftalină │ │20 │3 │30 │4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│417.│79-46-9 │201-209-1│2-Nitropropan │ │- │- │30 │8 │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│418.│88-72-2 │201-853-3│2-Nitrotoluen │P │10 │1,8 │30 │5,3 │C1B; M1B; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│419.│99-08-1 │202-728-6│3-Nitrotoluen │P │10 │1,8 │30 │5,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│420.│99-99-0 │202-808-0│4-Nitrotoluen │P │10 │1,8 │30 │5,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│421.│62-75-9 │200-549-8│N-Nitrozodimetilamină │P │- │- │- │- │Fp; C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│422.│143-08-8 │205-583-7│1-nonanol/Alcool nonilic │ │150 │25 │250 │42 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│423.│111-65-9 │203-892-1│Octan │ │1500 │322 │2000 │429 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│424.│127-90-2 │204-870-4│Octaclor dipropil eter │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│425.│152-16-9 │205-801-0│Octametil pirofosforamidă/ Schradan │P │0,3 │- │0,6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│426.│111-87-5 │203-917-6│1-Octanol/Alcool octilic │P │150 │28 │250 │47 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│427.│111-13-7 │203-837-1│2-Octanonă/Metil hexil cetonă │ │100 │19 │200 │38 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│428.│2809-67-8 │- │2-Octină │ │500 │- │700 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│429.│111-46-6 │203-872-2│2,2’ oxibisetanol/Dietilenglicol │ │500 │115 │800 │184 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│430.│2238-07-5 │218-802-6│2,2’-[oxibis(metilen)]-bis oxiran/ Diglicidil eter│ │0,5 │0,1 │2 │0,4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│431.│47110-30-5│- │Oxichinolat de cupru │ │5 │- │9 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│432.│1344-28-1 │215-691-6│Oxid de aluminiu │ │2 │- │5 │- │(Aerosoli) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│433.│1303-86-2 │215-125-8│Oxid boric │ │10 │- │15 │- │R1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│434.│1306-19-0 │215-146-2│Oxid de cadmiu │ │0,05 │- │0,1 │- │(Fumuri) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │C1B; M2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Fracţie │
│435.│1305-78-8 │215-138-9│Oxid de calciu │ │1^ │- │4^(13)│- │respirabilă │
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│436.│1307-96-6 │215-154-6│Oxid de cobalt (II) │ │0,05 │- │0,1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│437.│1333- 82-0│215-607-8│Oxid de crom (VI) │ │0,05 │- │- │- │C1A; M1B; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│438.│60-29-7 │200-467-2│Oxid de dietil/Dietil eter/ Eter etilic │ │308 │100 │616 │200 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│439.│55720-99-5│- │Oxid de difenilclorat/Hexaclor difenil eter │P │0,5 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│440.│75-21-8 │200-849-9│Oxid de etilenă │ │1,8 │1 │- │- │C1B; M1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│441.│1309-37-1 │215-168-2│Oxid feric │ │5 │- │10 │- │(Fumuri, │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pulberi) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│442.│20619-16-3│243-922-0│Oxid de germaniu │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│443.│1309-48-4 │215-171-9│Oxid de magneziu │ │5 │- │15 │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│444.│1003-73-2 │213-714-4│N-Oxid 3-metil piridină │ │2 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│445.│75-56-9 │200-879-2│Oxid de propilenă │ │50 │21 │- │- │C1B; M1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│446.│1314-61-0 │215-238-2│Oxid de tantal │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│447.│1314-13-2 │215-222-5│Oxid de zinc │ │5 │- │10 │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│448.│- │- │Oxizi de azot, cu excepţia celor prevăzuţi la pct.│ │5 │3 │8 │4 │ │
│ │ │ │258 şi 391 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│449.│10028-15-6│233-069-2│Ozon │ │0,1 │0,05 │0,2 │0,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│450.│8002-74-2 │232-315-6│Parafină │ │2 │- │6 │- │(Fumuri) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│451.│56-38-2 │200-271-7│Parathion (ISO)/O,O-dietil O-4-nitrofenil │P │0,05 │- │0,15 │- │ │
│ │ │ │fosforotioat │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │Parathion-metil (ISO)/ O,O-dimetil O-4-nitrofenil │ │ │ │ │ │ │
│452.│298-00-0 │206-050-1│fosforotioat/Tiofosfat de di-O-metil şi │P │0,1 │- │0,3 │- │ │
│ │ │ │O-p-nitrofenil/ Metil-parathion │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│453.│19624-22-7│243-194-4│Pentaboran │ │0,05 │0,02 │0,15 │0,06│ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│454.│76-01-7 │200-925-1│Pentacloretan │ │40 │- │60 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│455.│87-86-5 │201-778-6│Pentaclorfenol │P │0,5 │0,04 │1 │0,09│C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│456.│117-97-5 │204-224-1│Pentaclortiofenat de zinc │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│457.│10026-13-8│233-060-3│Pentaclorură de fosfor │ │1 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│458.│5714-22-7 │227-204-4│Pentafluorură de sulf │ │0,1 │- │0,3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│459.│109-66-0 │203-692-4│Pentan │ │3000 │1000 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│460.│71-41-0 │200-752-1│1-Pentanol │ │100 │- │200 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│461.│1314-56-3 │215-236-1│Pentaoxid de difosfor │ │1 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│462.│1314-62-1 │215-239-8│Pentaoxid de vanadiu │ │0,05 │- │0,1 │- │(Fumuri) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │M2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│463.│1314-62-1 │215-239-8│Pentaoxid de vanadiu │ │0,1 │- │- │- │(Pulberi de V^ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2O^5) M2; R2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│464.│1314-80-3 │215-242-4│Pentasulfură de difosfor │ │1 │- │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│465.│594-42-3 │209-840-4│Perclorometil mercaptan │ │0,5 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │După eliminarea│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lactonelor │
│466.│8003-34-7 │232-319-8│Piretru │ │1 │- │- │- │sensibilizante │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│467.│110-86-1 │203-809-9│Piridină │ │15 │5 │- │- │Directiva 91/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│468.│29232-93-7│249-528-5│Pirimifos-metil/Orafon │ │0,5 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│469.│110-85-0 │203-808-3│Piperazină │ │0,1 │- │0,3 │- │R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2000/39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(Metalică) │
│470.│7440-06-4 │231-116-1│Platină │ │1 │- │- │- │Directiva 91/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│471.│- │- │Plumb şi compuşii săi anorganici (exprimaţi în Pb)│ │0,15 │- │- │- │Directiva 98/24│
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│472.│8050-81-5 │- │Polidimetilsiloxan │ │60 │- │80 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│473.│74-98-6 │200-827-9│Propan │ │1400 │778 │1800 │1000│ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│474.│107-10-8 │203-462-3│N-Propilamină/Monopropilamină │ │0,5 │0,2 │0,8 │0,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│475.│3126-95-2 │221-509-6│N-Propil glicidil eter │ │100 │- │200 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│476.│57-57-8 │200-340-1│1,3-Propiolactonă │ │1,5 │- │- │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│477.│107-12-0 │203-464-4│Propionitril/Cianură de etil │ │0,1 │0,04 │0,3 │0,13│ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│478.│108-46-3 │203-585-2│Rezorcinol/1,3-benzendiol │P │45 │10 │- │- │Directiva 2006/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│479.│70281-37-7│- │Rodamină de tetrametil │ │70 │- │- │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│480.│- │- │Seleniu şi compuşi (exprimaţi în Se) │ │0,1 │- │0,2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│481.│78-10-4 │201-083-8│Silicat de etil/Ortosilicat de tetraetil │ │44^ │5 │- │- │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│482.│- │- │Staniu (compuşi anorganici exprimaţi în Sn) │ │2 │- │- │- │Directiva 91/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │322 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│483.│- │- │Staniu (compuşi organici) │ │0,05 │- │0,15 │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│484.│100-42-5 │202-851-5│Stiren │ │50 │12 │150 │35 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│485.│7704-34-9 │231-722-6│Sulf │ │- │- │15 │- │(Pulberi) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│486.│7773-06-0 │231-871-7│Sulfamat de amoniu │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│487.│3689-24-5 │222-995-2│Sulfotep/O,O,O,O tetra etil-ditio-pirofosfat │P │0,1 │- │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│488.│75-15-0 │200-843-6│Sulfură de carbon │P │15 │5 │- │- │R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2009/161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│489.│93-76-5 │202-273-3│2,4,5T/Acid 2,4,5 triclorfenoxi acetic │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│490.│7440-25-7 │231-135-5│Tantal │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│491.│13494-80-9│236-813-4│Telur │ │0,05 │- │0,15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│492.│61788-32-7│262-967-7│Trifenil hidrogenat │ │19^ │2 │48^ │5 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│493.│107-49-3 │203-495-3│TEPP/Tetraetil-pirofosfat │P │0,05 │- │0,1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│494.│33693-04-8│251-637-8│Terbumeton │ │0,5 │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│495.│8006-64-2 │232-350-7│Terebentină │P │400 │- │500 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│496.│1634-04-4 │216-653-1│Terţ-butil metil eter/ 2-metoxi-2-metilpropan │ │183,5│50 │367 │100 │Directiva 2009/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │161 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│497.│98-51-1 │202-675-9│4-terţ butil toluen │ │45 │7,5 │60 │10 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│498.│79-27-6 │201-191-5│1,1,2,2 Tetrabrometan/ Tetra bromură de acetilenă │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│499.│76-11-9 │200-934-0│1,1,1,2 Tetraclor-2,2-difluor etan │ │3000 │303 │4000 │404 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│500.│76-12-0 │200-935-6│1,1,2,2 Tetraclor -1,2-difluor etan │ │3000 │303 │4000 │404 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│501.│79-34-5 │201-197-8│1,1,2,2 Tetracloretan │P │20 │3 │30 │4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│502.│630-20-6 │211-135-1│1,1,1,2 Tetracloretan │P │20 │3 │30 │4 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│503.│127-18-4 │204-825-9│Tetracloretilenă │P │50 │7 │100 │14 │Directiva 2017/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│504.│56-23-5 │200-262-8│Tetraclorură de carbon/Tetraclormetan │P │6,4^ │1 │32^ │5 │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │(13) │ │(13) │ │2017/164 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│505.│7550-45-0 │231-441-9│Tetraclorură de titan │ │1 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│506.│78-00-2 │201-075-4│Tetraetil de plumb │P │0,01 │- │0,03 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│507.│109-99-9 │203-726-8│Tetrahidrofuran │P │150 │50 │300 │100 │C2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2000/39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│508.│119-64-2 │204-340-2│1,2,3,4 Tetrahidronaftalină/ Tetralină │ │100 │- │200 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│509.│509-14-8 │208-094-7│Tetranitrometan │ │3 │0,4 │6 │0,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│510.│479-45-8 │207-531-9│Tetril/N-metil-N-2,4,6 tetranitro anilină │P │1 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│511.│20816-12-0│244-058-7│Tetraoxid de osmiu │ │0,001│- │0,003 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│512.│- │- │Thaliu (compuşi solubili exprimaţi în Tl) │P │- │- │0,05 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│513.│137-26-8 │205-286-2│Thiram/Disulfură de tetrametil tiuram │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│514.│7440-29-1 │231-139-7│Thoriu │ │0,02 │- │0,05 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│515.│7440-32-6 │231-142-3│Titan │ │10 │- │15 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│516.│108-88-3 │203-625-9│Toluen │P │192 │50 │384 │100 │R2; Directiva │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │2006/15 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│517.│- │- │Toluendiamină (amestec de izomeri) │ │5 │1 │10 │2 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│518.│584-84-9 │209-544-5│Toluen-2,4-diizocianat/ 2-metil-m-fenilen │ │0,07 │0,009│0,15 │0,02│C2 │
│ │ │ │diizocianat │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│519.│119-93-7 │204-358-0│4,4’-bi-o-toluidină/o-tolidină │P │- │- │- │- │Fp; C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│520.│95-53-4 │202-429-0│o-Toluidină/2-aminotoluen │P │3 │- │5 │- │C1B │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│521.│106-49-0 │203-403-1│p-Toluidină/4-aminotoluen │P │3 │- │5 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│522.│8001-35-2 │232-283-3│Toxafen │P │0,3 │- │0,5 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│523.│43121-43-3│256-103-8│Triadimefon/ 1-(4-clorfenoxi)-3,3-dimetil- 1- │ │3 │- │5 │- │ │
│ │ │ │(1,2,4-triazol-1-il)butanonă │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│524.│102-70-5 │203-048-2│Trialilamină │P │1 │- │4 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│525.│102-82-9 │203-058-7│Tributilamină │ │- │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│526.│126-73-8 │204-800-2│Tributilfosfat │ │2 │- │5 │- │C2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│527.│75-87-6 │200-911-5│Tricloracetaldehidă/Cloral │ │2 │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│528.│120-82-1 │204-428-0│1,2,4-triclorbenzen │P │15,1 │2 │37,8 │5 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│529.│71-55-6 │200-756-3│1,1,1-tricloretan/Metil cloroform │ │555 │100 │1110 │200 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│530.│52-68-6 │200-149-3│Triclorfon/Dimetil │ │1 │- │2 │- │ │
│ │ │ │2,2,2-triclor-1-hidroxietilfosfonat │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│531.│79-01-6 │201-167-4│Tricloretilenă │P │100 │18,5 │150 │28 │C1B; M2 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│532.│25267-55-4│- │2,4,5 Triclorfenolat de cupru │ │0,5 │- │1,5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│533.│75-69-4 │200-892-3│Tricolorfluormetan/Freon 11 │ │4000 │625 │5000 │781 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│534.│76-06-2 │200-930-9│Triclornitrometan/Cloropicrină │ │0,5 │0,07 │0,7 │0,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│535.│108-77-0 │203-614-9│2,4,6 triclor-1,3,5 triazină/clorură de cianuril │ │- │- │1 │0,1 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│536.│25735-29-9│247-216-3│Triclorpropan │P │100 │16,5 │150 │25 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│537.│98-07-7 │202-634-5│α,α,α-triclortoluen/Triclormetil benzen/Triclorură│ │2 │0,3 │5 │0,7 │C1B │
│ │ │ │de benzil/Fenilcloroform │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│538.│76-13-1 │200-936-1│1,1,2 Triclor-1,2,2 trifluor etan/Freon 113 │ │5000 │- │7000 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│539.│7719-12-2 │231-749-3│Triclorură de fosfor │ │2 │- │5 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│540.│10025-87-3│233-046-7│Triclorură de fosforil/Oxiclorură de fosfor │ │1 │0,15 │5 │0,8 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│541.│3982-91-0 │223-622-6│Triclorură de tiofosforil/Clorură de tiofosforil/ │ │2 │- │5 │- │ │
│ │ │ │Tiotriclorură de fosfor │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│542.│1330-78-5 │215-548-8│o-Tricrezilfosfat │P │0,1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│543.│121-44-8 │204-469-4│Trietilamină │P │8,4 │2 │12,6 │3 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│544.│5224-23-7 │- │Trietil de plumb │P │0,01 │- │0,03 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│545.│112-27-6 │203-953-2│Trietilenglicol/[2,2’-(etilendioxi) dietanol] │ │700 │114 │1000 │163 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│546.│112-24-3 │203-950-6│Trietilentetramină/3,6-diazaoctantilendiamină │ │10 │1,7 │20 │3,3 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│547.│115-86-6 │204-112-2│Trifenilfosfat │ │2 │- │4 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│548.│75-63-8 │200-887-6│Trifluoro-mono-brom metan │ │5000 │- │7000 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│549.│7783-54-2 │232-007-1│Trifluorură de azot │ │20 │- │30 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│550.│7637-07-2 │231-569-5│Trifluorură de bor │ │- │- │3 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│551.│7790-91-2 │232-230-4│Trifluorură de clor │ │- │- │0,4 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│552.│75-50-3 │200-875-0│Trimetilamină │ │1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│553.│526-73-8 │208-394-8│1,2,3-trimetilbenzen │ │100 │20 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│554.│95-63-6 │202-436-9│1,2,4-trimetilbenzen │ │100 │20 │- │- │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│555.│75-77-4 │200-900-5│Trimetilclorsilan │ │3 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│556.│121-82-4 │204-500-1│Trimetilen-trinitramină/Hexogen │P │2 │- │6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│557.│118-96-7 │204-289-6│2,4,6 Trinitrotoluen/TNT │ │0,5 │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│558.│102-69-2 │203-047-7│Tripropilamină │ │3 │0,5 │4 │0,7 │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│559.│7440-33-7 │231-143-9│Tungsten │ │2 │- │6 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│560.│63148-62-9│- │Ulei polidimetil-siloxanic │P │200 │- │300 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│561.│- │- │Uleiuri minerale │ │5 │- │10 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│562.│25013-15-4│246-562-2│Vinil toluen │ │300 │- │400 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│563.│81-81-2 │201-377-6│Warfarină │P │0,1 │- │0,3 │- │R1A │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│564.│1330-20-7 │215-535-7│Xilen, izomer mixt, pur │P │221 │50 │442 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│565.│108-38-3 │203-576-3│m-xilen │P │221 │50 │442 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│566.│95-47-6 │202-422-2│o-xilen │P │221 │50 │442 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│567.│106-42-3 │203-396-5│p-xilen │P │221 │50 │442 │100 │Directiva 2000/│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │39 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│568.│576-26-1 │209-400-1│2,6 Xilenol │ │15 │- │20 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│569.│1300-73-8 │215-091-4│Xilidină │P │1 │- │2 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│570.│12122-67-7│235-180-1│Zineb/Etilen-bis-ditiocarbamat de zinc │ │0,5 │- │1 │- │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────┼──────┼────┼───────────────┤
│571.│- │- │Zirconiu şi compuşi │ │5 │- │10 │- │ │
│ │ │ │(exprimaţi în Zr) │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴──────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────┴──────┴────┴───────────────┘


    NOTE:
    ^(1) CAS: număr de înregistrare al Chemical Abstracts Service.
    ^(2) EC (EINECS): număr de înregistrare din: Inventarul european al substanţelor (chimice) existente introduse pe piaţă/Catalogul european al substanţelor comercializate (European Inventory of Existing Chemical Substances).
    ^(3) Menţiunea „P“, care însoţeşte valoarea-limită de expunere profesională indică posibilitatea unei penetrări cutanate importante.
    ^(4) Măsurate sau calculate în raport cu o perioadă de referinţă de opt ore ca medie ponderată în timp (MPT).
    ^(5) Nivel de expunere pe termen scurt. Valoare-limită peste care nu trebuie să existe o expunere şi care se raportează la o perioadă de cincisprezece minute, cu excepţia cazului în care se prevede altfel.
    ^(6) mg/m3: miligrame pe metru cub de aer la 20°C şi 101,3 kPa („760 mm coloană de mercur“), dacă nu se precizează altfel.
    ^(7) ppm: părţi per milion, volume de contaminant la 106 volume de aer (ml/mc).
    ^(8) Notaţiile din această coloană au următorul înţeles:
    C1A, C1B - poate provoca apariţia cancerului;
    C2 - susceptibil de a provoca apariţia cancerului;
    M1B - poate provoca anomalii genetice;
    M2 - susceptibil de a provoca anomalii genetice;
    R1A, R1B - poate dăuna fătului; poate dăuna fertilităţii;
    R2 - susceptibil de a dăuna fertilităţii [conform Regulamentului (CE) nr. 1.272/2008 - anexa VI];
    Fp - foarte periculos. Concentraţia (prezenţa în mediul de muncă) acestor agenţi chimici trebuie să fie, practic, 0.
    Directiva XXXX: se indică directiva europeană în care a fost stabilită o valoare-limită orientativă pentru respectivul agent chimic, la nivel european. Numărul directivei poate fi însoţit şi de denumirea în limba română/engleză a agentului chimic respectiv, sub care îl regăsim în acea directivă.

    ^(9) Pentru acid sulfuric: atunci când se alege o metodă adecvată de monitorizare a expunerii, trebuie să se ţină cont de limitările şi interferenţele potenţiale care pot apărea în prezenţa altor compuşi ai sulfului.
    ^(10) Pentru acid sulfuric: particulele lichide pulverizate se definesc ca fracţiune toracică.
    ^(11) Pentru benzen, la notaţia „Piele“: este posibil ca la inhalarea reglementată să se adauge o absorbţie cutanată.
    ^(12) Pentru mercur: în timpul monitorizării expunerii pentru mercur şi compuşii săi anorganici bivalenţi trebuie să se ţină cont de tehnicile relevante de monitorizare biologică care completează valorile-limită de expunere la mediul profesional.
    ^(13) mg/mc: miligrame pe metru cub de aer. Pentru substanţe chimice în fază gazoasă sau de vapori, valoarea-limită este exprimată la 20°C şi la 101,3 kPa.
    ^(14) Valoare-limită a expunerii pe termen scurt în raport cu o perioadă de referinţă de 1 minut.
    Semnul „/“ în coloana 4: separă denumirile alternative ale aceluiaşi agent chimic.


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.218/2006)
    VALORI-LIMITĂ BIOLOGICE
    1. Plumbul şi compuşii săi ionici
    1.1. Monitorizarea biologică trebuie să includă măsurarea nivelului de plumb din sânge (PbB) pe baza spectrometriei de absorbţie sau a unei metode care duce la rezultate echivalente.
    Valorile-limită biologice cu caracter obligatoriu sunt indicate la pct. 2 poz. 43.
    Valoarea biologică de 70 µg Pb/100 ml sânge este o valoare restrictivă.

    1.2. Supravegherea medicală necesită măsuri speciale dacă:
    - expunerea implică o concentraţie de plumb în aer mai mare de 0,075 mg/mc, calculat ca medie ponderată în funcţie de timp pentru o perioadă de 40 de ore pe săptămână; sau
    – un nivel al plumbului în sânge de peste 40 µg Pb/100 ml sânge este constatat la lucrători.

    1.3. Indicaţiile practice pentru monitorizarea biologică şi supravegherea medicală trebuie să fie elaborate conform art. 44 din Hotărârea Guvernului nr. 1.218/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Acestea trebuie să includă recomandări cu privire la indicatorii biologici (de exemplu, ALAU, ZPP, ALAD) şi strategii de monitorizare biologică.

    2. Tabel cu valorile-limită biologice obligatorii (VLBO)

┌────┬─────────────────┬───────────────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┐
│Nr. │Substanţa │Indicatorul │Materialul│Momentul │VLBO │Menţiuni │
│crt.│ │biologic │biologic │recoltării│ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│1. │Acetonă │Acetonă │urină │sfârşit de│50 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│2. │Alcool │Acetonă │urină │sfârşit de│50 mg/l │ │
│ │izopropilic │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│3. │Alcool metilic │Metanol │urină │sfârşit de│6 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│4. │Aluminiu │Aluminiu │urină │sfârşit de│200 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│5. │Aldrin │Aldrin │sânge │sfârşit de│10 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │p-Aminofenol │urină │sfârşit de│10 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│6. │Anilină ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Methemoglobină │sânge │sfârşit de│1,5% Hb │ │
│ │ │ │ │schimb │totală │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│7. │Antimoniu │Antimoniu │urină │sfârşit de│1 mg/l │ │
│ │(stibiu) │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │urină │sfârşit de│50 µg/g C │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
│8. │Arsen şi AsH_3 │Arsen ├──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │păr │sfârşit de│0,5 mg/100│ │
│ │ │ │ │săptămână │g │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid s-fenil │urină │sfârşit de│25 µg/g C │ │
│ │ │mercapturic │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│9. │Benzen │Fenoli totali │urină │sfârşit de│50 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid t,t muconic │urină │sfârşit de│500 µg/g C│ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│10. │Benzidină │Benzidină │urină │- │absent │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│11. │Beriliu │Beriliu │urină │sfârşit de│2 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│12. │Bromură de metil │Brom │sânge │sfârşit de│2 mg/100 │ │
│ │ │ │ │schimb │ml │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │urină │sfârşit de│2 µg/g C │SCOEL │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ │Cadmiu ├──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│13. │Cadmiu şi compuşi│ │sânge │sfârşit de│5 µg/l │ │
│ │anorganici │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Proteine │urină │sfârşit de│2 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │4-Clorocatecol │urină │sfârşit de│150 mg/g C│ │
│ │ │total │ │schimb │ │ │
│14. │Clorbenzen ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │p-Clorfenol total │urină │sfârşit de│25 mg/g C │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │COHb │sânge │sfârşit de│5% Hb │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│15. │Clorură de │Clorură de metilen │sânge │sfârşit de│1 mg/l │ │
│ │metilen │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Clorură de metilen │urină │sfârşit de│0,3 mg/l │SCOEL │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │urină │în timpul │10 µg/g C │ │
│ │ │ │ │lucrului │ │ │
│16. │Crom │Crom ├──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │urină │sfârşit de│30 µg/g C │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │urină │sfârşit de│15 µg/l │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
│17. │Cobalt │Cobalt ├──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │sânge │sfârşit de│1 µg/l │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│18. │DDT │DDT │sânge │sfârşit de│20 µg/100 │ │
│ │ │ │ │schimb │ml │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│19. │Dieldrin │Dieldrin │sânge │sfârşit de│10 µg/100 │ │
│ │ │ │ │schimb │ml │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│20. │1,4 Diclorbenzen │2,5 Diclorfenol │urină │sfârşit de│150 µg/g C│ │
│ │ │total │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│21. │N,N-Dimetil │N-Metil acetamidă │urină │sfârşit de│30 µg/g C │ │
│ │acetamidă │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│22. │N,N-Dimetil │Metil formamidă │urină │sfârşit de│15 mg/l │ │
│ │formamidă │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│23. │Etilbenzen │Acid mandelic │urină │sfârşit de│1,5 g/g C │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│24. │Fenol │Fenoli totali │urină │sfârşit de│120 mg/g C│SCOEL │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│25. │Fluor şi compuşi │Fluor │urină │sfârşit de│5 mg/g C │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│26. │Halotan │Acid │sânge │sfârşit de│2,5 mg/l │ │
│ │ │trifluoroacetic │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│27. │Hexaclorbenzen │Hexaclorbenzen │ser │sfârşit de│150 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│28. │N-hexan │2,5 Hexandionă │urină │sfârşit de│5 mg/g C │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│29. │Hidrazină │Hidrazină │urină │sfârşit de│200 µg/g C│ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│30. │Lindan │g │sânge │sfârşit de│20 µg/l │ │
│ │ │Hexaclorciclohexan │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│31. │Mangan │Mangan │urină │sfârşit de│10 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Mercur │sânge │sfârşit de│10 µg/l │SCOEL │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│32. │Mercur şi compuşi├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │începutul │ │ │
│ │ │Mercur │urină │schimbului│30 µg/g C │ │
│ │ │ │ │următor │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│33. │Metiletilcetonă │Metiletilcetonă │urină │sfârşit de│2 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Tricloretanol total│urină │sfârşit de│30 mg/l │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Tricloretanol total│sânge │sfârşit de│1 mg/l │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
│34. │Metilcloroform ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Metil chloroform │sânge │sfârşit de│550 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid tricloracetic │urină │sfârşit de│10 mg/l │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│35. │Monoxid de carbon│COHb │sânge │sfârşit de│5% Hb │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│36. │Nichel │Nichel │urină │sfârşit de│3 µg/l │SCOEL │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │COHb │sânge │sfârşit de│5% Hb │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│37. │Nichel carbonil ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Nichel │urină │sfârşit de│15 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │p-Nitrofenol total │urină │sfârşit de│5 mg/g C │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│38. │Nitrobenzen ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Methemoglobină │sânge │sfârşit de│1,5% Hb │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │p-Nitrofenol total │urină │sfârşit de│500 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│39. │Paration ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Activitate │ │înaintea │Scădere > │ │
│ │ │colinesterazică │sânge │schimbului│30% │ │
│ │ │ │ │următor │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│40. │Pentaclor fenol │Pentaclor fenol │urină │sfârşit de│2 mg/g C │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│41. │Pesticide │Activitate │sânge │- │Scădere > │ │
│ │organofosforice │colinesterazică │ │ │30% │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Plumb │sânge │sfârşit de│70 µg/100 │Directiva│
│ │ │ │ │schimb │ml │98/24/CE │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Plumb │urină │sfârşit de│150 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Plumb │păr │sfârşit de│3 mg/cm │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│42. │Plumb ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid │urină │sfârşit de│10 mg/l │ │
│ │ │deltaaminolevulinic│ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Coproporfirine │urină │sfârşit de│300 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Protoporfirină │ │sfârşit de│100 µg/ │ │
│ │ │eritrocitară liberă│sânge │schimb │100 ml │ │
│ │ │ │ │ │eritrocite│ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │sfârşit de│800 mg/g C│ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ │Acid mandelic │urină ├──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │începutul │ │ │
│ │ │ │ │schimbului│300 mg/g C│ │
│ │ │ │ │următor │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│43. │Stiren │Acid fenilglioxalic│urină │sfârşit de│100 mg/g C│ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │sfârşit de│0,55 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│ │ │Stiren │sânge ├──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │începutul │ │ │
│ │ │ │ │schimbului│0,02 mg/l │ │
│ │ │ │ │următor │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid 2- │ │sfârşit de│ │ │
│ │ │tiotiazolidin 4 │urină │schimb │4 mg/l │ │
│44. │Sulfură de carbon│carboxilic │ │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Testul iodazidă │urină │sfârşit de│0,65 │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│45. │Telur │Telur │urină │sfârşit de│20 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │înainte de│ │ │
│ │ │ │ │ultimul │3 ppm │ │
│ │ │Tetracloroetilenă │în aerul │schimb al │(0,435 mg/│SCOEL │
│ │ │ │expirat │unei │m^3) │ │
│ │ │ │ │săptămâni │ │ │
│ │ │ │ │de lucru │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │înainte de│ │ │
│46. │Tetracloroetilenă│ │ │ultimul │ │ │
│ │ │Tetracloroetilenă │sânge │schimb al │0,4 mg/l │SCOEL │
│ │ │ │ │unei │ │ │
│ │ │ │ │săptămâni │ │ │
│ │ │ │ │de lucru │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │sfârşit de│ │ │
│ │ │Acid tricloracetic │urină │schimb şi │7 mg/l │ │
│ │ │ │ │sfârşit de│ │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Plumb dietil │urină │sfârşit de│25 µg/l │ │
│ │Tetraetil de │ │ │schimb │ │ │
│47. │plumb ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Plumb total │urină │sfârşit de│50 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │sfârşit de│ │ │
│48. │Tricloroetilenă │Acid tricloracetic │urină │schimb şi │20 mg/l │SCOEL │
│ │ │ │ │sfârşit de│ │ │
│ │ │ │ │săptămână │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │Acid hipuric │urină │sfârşit de│2 g/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
│49. │Toluen ├───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │o-Cresol │urină │sfârşit de│3 mg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│50. │Uraniu │Uraniu │urină │sfârşit de│10 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│51. │Vanadiu │Vanadiu │urină │sfârşit de│20 µg/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
├────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┤
│52. │Xilen │Acid metilhipuric │urină │sfârşit de│3 g/l │ │
│ │ │ │ │schimb │ │ │
└────┴─────────────────┴───────────────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┘



    NOTE:
    C - creatinină urinară
    Hb - hemoglobină
    COHb - carboxihemoglobină
    SCOEL - Scientific Committee for Occupational Exposure Limits (Comitetul Ştiinţific pentru Valori-Limită de Expunere Profesională)
    Directiva 98/24/CE - directiva în care a fost stabilită respectiva valoare-limită biologică la nivelul Uniunii Europene


    ANEXA 3

    LISTA
    valorilor-limită care se aplică în condiţiile prevăzute la art. II din hotărâre

┌────┬────────────┬──────────┬─────────┬─────────┬────────┬───────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │Valoare-limită │ │
│ │Nr. crt. din│ │ │ │ │maximă │ │
│ │anexa nr. 1 │ │ │ │ ├───────┬───────┤ │
│ │la Hotărârea│ │ │ │ │ │Termen │ │
│ │Guvernului │ │ │ │ │8 ore^ │scurt ^│ │
│Nr. │nr. 1.218/ │ │EC^(2) │Denumirea│Acţiunea│(4) │(5) (15│Menţiuni │
│crt.│2006 (fără │CAS^(1) │(EINECS) │agentului│cutanată│ │min.) │^(8) │
│ │modificările│ │ │chimic │^(3) ├──┬────┼───┬───┤ │
│ │aduse de │ │ │ │ │mg│ │ │ │ │
│ │prezenta │ │ │ │ │/ │ppm^│mg/│Ppm│ │
│ │hotărâre) │ │ │ │ │mc│(7) │mc │^ │ │
│ │ │ │ │ │ │(^│ │(6)│(7)│ │
│ │ │ │ │ │ │6)│ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┼──┼────┼───┼───┼─────────┤
│ │ │ │ │Monoxid │ │ │ │ │ │Directiva│
│1 │384 │10102-43-9│233-271-0│de azot │ │30│24 │- │- │91/322^ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(9) │
├────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┼──┼────┼───┼───┼─────────┤
│2 │385 │630-08-0 │211-128-3│Monoxid │ │20│17,5│30 │26 │R1A │
│ │ │ │ │de carbon│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┼──┼────┼───┼───┼─────────┤
│3 │441 │10102-44-0│233-272-6│Dioxid de│ │5 │3 │8 │4 │ │
│ │ │ │ │azot │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────┴─────────┴─────────┴────────┴──┴────┴───┴───┴─────────┘


    NOTE:
    ^(1) CAS: număr de înregistrare al Chemical Abstracts Service.
    ^(2) EC (EINECS): număr de înregistrare din: Inventarul european al substanţelor (chimice) existente introduse pe piaţă/Catalogul european al substanţelor comercializate (European Inventory of Existing Chemical Substances).
    ^(3) Menţiunea „P“ care însoţeşte valoarea-limită de expunere profesională indică posibilitatea unei penetrări cutanate importante.
    ^(4) Măsurate sau calculate în raport cu o perioadă de referinţă de opt ore ca medie ponderată în timp (MPT).
    ^(5) Nivel de expunere pe termen scurt. Valoare-limită peste care nu trebuie să existe o expunere şi care se raportează la o perioadă de cincisprezece minute, cu excepţia cazului în care se prevede altfel.
    ^(6) mg/m^3: miligrame pe metru cub de aer la 20°C şi 101,3 kPa („760 mm coloană de mercur“), dacă nu se precizează altfel.
    ^(7) ppm: părţi per milion, volume de contaminant la 10^6 volume de aer (ml/mc).
    ^(8) Notaţia R1A arată că agentul chimic respectiv poate dăuna fătului.
    ^(9) Directiva 91/322/CEE este directiva europeană în care a fost stabilită respectiva valoare-limită orientativă pentru monoxidul de azot, la nivel european.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016