Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 57 din 17 ianuarie 2002  privind modificarea Ghidului de proceduri pentru acordarea de stimulente financiare, prin Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de munca, provenite din activitatea miniera şi din activităţile conexe acesteia, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2000     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 57 din 17 ianuarie 2002 privind modificarea Ghidului de proceduri pentru acordarea de stimulente financiare, prin Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de munca, provenite din activitatea miniera şi din activităţile conexe acesteia, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2000

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 102 din 6 februarie 2002
    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 28 din Ghidul de proceduri pentru acordarea de stimulente financiare, prin Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de muncă, provenite din activitatea miniera şi din activităţile conexe acesteia, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2000,
    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.
    ART. I
    Ghidul de proceduri pentru acordarea de stimulente financiare, prin Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de muncă, provenite din activitatea miniera şi din activităţile conexe acesteia, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 552 din 8 noiembrie 2000, se modifica după cum urmează:
    1. Alineatele (2) şi (3) ale articolului 6 vor avea următorul cuprins:
    "(2) Campania de informare publică va fi repetată semestrial, în condiţiile în care prin rectificarea bugetului de stat se majorează fondul sau dacă din fondul anual prevăzut în bugetul AND au mai rămas sume necontractate.
(3) AND va face publică lunar, prin modalităţile prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d), şi trimestrial, prin publicarea într-un cotidian naţional de mare tiraj, lista cuprinzând informaţii privind solicitanţii eligibili de stimulente financiare, cu care au fost încheiate contracte, şi numărul de posturi ocupate cu persoane fără loc de muncă."

    2. Litera a) a articolului 11 va avea următorul cuprins:
    "a) valoarea stimulentului financiar ce revine pentru fiecare loc de muncă ocupat în conformitate cu prevederile prezentului ghid de proceduri sa reprezinte echivalentul în lei al sumei de maximum 720 dolari S.U.A./an/post, pentru un program de lucru de 40 de ore pe săptămâna;"

    3. Articolul 18 va avea următorul cuprins:
    "ART. 18
    În termen de 60 de zile de la notificarea angajatorului, în cazul în care acesta nu a luat măsurile corespunzătoare, AND va retine din suma stimulentelor financiare ce i se cuvin angajatorului pentru lunile imediat următoare datei la care a fost făcuta constatarea contravaloarea sumelor plătite, la care se adauga dobânda calculată la nivelul ratei medii a dobânzii de pe piaţa interbancara, comunicată de Banca Naţionala a României, aferentă perioadei de neîndeplinire a obligaţiilor contractuale."

    4. Alineatul (2) al articolului 22 va avea următorul cuprins:
    "(2) Angajatorii sunt obligaţi sa pună la dispoziţie responsabililor pentru verificare: fişele de pontaj, statele de plată, documentele de plată a obligaţiilor fata de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, Fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi Fondul de asigurări sociale de sănătate, carnetele de muncă, documentele privind respectarea graficului de instruire, calitatea instruirii, raportarile trimestriale şi bilanţul anual, documentele privind respectarea clauzelor prevăzute în contract, copii legalizate de pe actele de stare civilă care să certifice calitatea de membru al familiilor - soţ/sotie, fiu/fiica - persoanelor provenite din activitatea miniera şi din activităţi conexe acesteia ca urmare a concedierilor colective."

    5. Anexa nr. 1 la ghidul de proceduri "Lista cuprinzând localităţile din zonele miniere în care pot fi acordate angajatorilor stimulente financiare" se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
    6. Litera e) din anexa nr. 2 la ghidul de proceduri "Definiţii" va avea următorul cuprins:
    "e) persoane fără loc de muncă - personal disponibilizat conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective, provenit din activitatea miniera şi din activităţi conexe acesteia, precum şi membrii familiilor acestora fără loc de muncă - soţ/sotie, fiu/fiica;"

    7. Anexa nr. 4 la ghidul de proceduri "Condiţiile de eligibilitate a solicitanţilor de stimulente financiare, documentele şi autorităţile care le certifica" se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.
    8. Anexa nr. 9 la ghidul de proceduri "Contract-cadru pentru acordarea de stimulente financiare în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de muncă, provenite din activitatea miniera şi din activităţi conexe acesteia" se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezenta hotărâre.

    ART. II
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. III
    Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2000 privind măsuri pentru acordarea de stimulente financiare, prin Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, antreprenorilor locali, în vederea angajării şi instruirii persoanelor fără loc de muncă provenite din activitatea miniera şi din activităţi conexe acesteia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 552 din 8 noiembrie 2000, cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    PRIM-MINISTRU
                    ADRIAN NĂSTASE
                    Contrasemnează:
                    Ministrul industriei
                    şi resurselor,
                    Dan Ioan Popescu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Mihai Nicolae Tănăsescu
                    p. Ministrul muncii
                    şi solidarităţii sociale,
                    Ion Giurescu,
                    secretar de stat

    ANEXA 1


    -------
    (Anexa nr. 1 la ghidul de proceduri)
    ------------------------------------
    LISTA
    cuprinzând localităţile din zonele miniere în care pot fi acordate
    angajatorilor stimulente financiare


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Judetul Alba Arges Bacau Bihor Bistrita- Caras-Severin Cluj Covasna Dambovita
      Colectiv Alba Ploiesti Comanesti Voivozi Nasaud Anina/Moldova Rodna Ploiesti Ploiesti
        zonal Rodna Noua
      ANDIPRZM

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Totalul
    localitatilor 35 7 7 18 14 31 5 2 2
       miniere

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Localitati Zona miniera Aninoasa Asau Zona Zona Bigar Aghiresu Valea Sotanga
    miniere defavorizata Berevoiesti Brusturoasa miniera miniera Cozla Iara Crisului Tatarani
                   Apuseni, Boteni Palanca defavorizata defavorizata Jitin Ticu Zona
                   conform Dofteana Stei-Nucet, Rodna, Liubcova Baisoara miniera
                   Hotararii Campulung Zona conform conform Zona Capusu defavorizata
                   Guvernului Muscel miniera Hotararii Hotararii miniera Mare Baraolt,
                   nr. 813/1999 defavorizata Guvernului Guvernului defavorizata conform
                   Alba Iulia Godeni Comanesti, nr. 194/1999 nr. 640/1999 Rusca Hotararii
                   Aiud conform Montana, Guvernului
                   Albac Poenari de Hotararii Zona Lesu conform nr. 209/1999
                   Arieseni Muscel Guvernului miniera Magura Ilvei Hotararii
                   Avram Iancu nr. 207/1999 defavorizata Ilva Mare Guvernului
                   Campeni Schitu Borod- Nasaud nr. 197/1999
                   Garda de Sus Golesti Suncuius- Zona
                   Horea Dobresti- miniera
                   Ighiu Vadu defavorizata
                   Intregalde Crisului, Bocsa,
                   Livezile Metes conform conform
                   Ocna Mures Hotararii Hotararii
                   Ocolis Guvernului Guvernului
                   Poiana Vadului nr. 195/1999 nr. 198/1999
                   Ponor Zona Zona
                   Posaga miniera miniera
                   Ramet defavorizata defavorizata
                   Scarisoara Popesti- Moldova
                   Santimbru Derna- Noua-Anina,
                   Unirea Alesd, conform
                   Vadu Motilor conform Hotararii
                   Vidra Hotararii Guvernului
                                                              Guvernului nr. 199/1999
                                                              nr. 196/1999 Garnic
                                                              Rosia Pojejena
                                                              Bratca Socol
                                                              Pomezeu Dalboset
                                                              Astileu Doclin
                                                              Tauteu Eftimie
                                                              Campani Murgu
                                                              Brusturi Iablanita
                                                              Suplacu de Lapusnicu
                                                              Barcau Mare
                                                                                          Racasdia
                                                                                          Sopotu Nou

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Judetul Gorj Harghita Hunedoara Maramures Mehedinti Prahova Salaj Satu Suceava Tulcea Valcea
      Colectiv Targu Jiu Balan Deva- Baia Mare/ Targu Jiu Ploiesti Voivozi Mare Gura Deva-Brad Targu Jiu
        zonal Brad/ Borsa Baia Humorului
      ANDIPRZM Petrosani Mare

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Totalul
    localitatilor 39 1 28 38 16 5 12 2 27 2 21
       miniere

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Localitati Targu Jiu Zona Deva Zona Baia de Urlati Maeriste Turt Dragoiesti Baia Alunu
    miniere Pades miniera Ghelari miniera Arama Bocsa Supur Paltinoasa Zona Ramnicu
                   Tismana defavori- Teliucu defavorizata Floresti Zona Nusfalau miniera Valcea
                   Pestisani zata Inferior Baia Mare, Baia miniera Samsud defavorizata Voineasa
                   Dragutesti Balan, Hunedoara conform Baia Noua defavorizata Zona Valea Altan- Babeni
                   Borascu conform Calan Hotararii Corcova Filipesti, miniera Moldovei Tepe, Dragasani
                   Bolbosi Hotararii Rachitova Guvernului Cazanesti conform defavorizata conform Balcesti
                   Slivilesti Guvernului Unirea nr. 203/1999 Husnicioara Hotararii Ip, Vama Hotararii Malaia
                   Vagiulesti nr. 993/1998 Zona Zona Simian Guvernului conform Manastirea Guvernului Berbesti
                   Turceni Sandominic miniera miniera Grozesti nr. 205/1999 Hotararii Humorului nr. 210/1999 Cernisoara
                   Ionesti defavorizata defavorizata Sovarna Zona Guvernului Izvoarele Copaceni
                   Ciuperceni Brad, Borsa-Viseu, Dubova miniera nr. 200/1999 Sucevei Otesani
                   Godinesti conform conform Isverna defavorizata Zona miniera Sadova Horezu
                   Alimpesti Hotararii Hotararii Ponoarele Ceptura, defavorizata Moldova- Costesti
                   Prigoria Guvernului Guvernului Obarsia- conform Hida- Sulita Ocnele
                   Bengesti- nr. 991/1998 nr. 204/1999 Closani Hotararii Surduc- Dorna Mari
                   Ciocadia Zona Sighetu Brosteni Guvernului Jibou-Balan, Candrenilor Brezoi
                   Sacelu miniera Marmatiei Drobeta- nr. 206/1999 conform Zona Popesti
                   Crasna defavorizata Seini Turnu Hotararii miniera Sinesti
                   Musetesti Valea Jiului, Targu Lapus Severin Guvernului defavorizata Rosiile
                   Saulesti conform Budesti nr. 201/1999 Bucovina, Lapusata
                   Zona Hotararii Cernesti Zona miniera conform Stroesti
                   miniera Guvernului Copalnic- defavorizata Hotararii Mateesti
                   defavorizata nr. 992/1998 Manastur Sarmasag- Guvernului
                   Albeni, Cupseni Chiesd- nr. 208/1999
                   conform Dumbravita Bobota,
                   Hotararii Farcasa conform
                   Guvernului Grosi Hotararii
                   nr. 191/1999 Lapus Guvernului
                   Zona Ocna nr. 202/1999
                   miniera Sugatag
                   defavorizata Recea
                   Schela, Sacalaseni
                   conform Suciu de
                   Hotararii Sus
                   Guvernului Moisei
                   nr. 192/1999 Salistea de
                   Zona Sus
                   miniera Sacel
                   defavorizata Viseu de
                   Motru- Jos
                   Rovinari, Repedea
                   conform Poienile de
                   Hotararii sub Munte
                   Guvernului Rozavlea
                   nr. 193/1999

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    ANEXA 2


    ------------
    (Anexa nr. 4 la ghidul de proceduri)

    ------------------------------------
    CONDIŢIILE DE ELIGIBILITATE
    a solicitanţilor de stimulente financiare, documentele
    şi autorităţile care le certifică


    --------------------------------------------------------------------------------
     Autoritatea care certifica Documentul care certifica Condiţia de
      condiţia de eligibilitate respectarea condiţiei eligibilitate
                                       de eligibilitate

    --------------------------------------------------------------------------------
               0 1 2

    --------------------------------------------------------------------------------
    Camera de Comerţ şi Industrie Copie de pe certificatul Persoana fizica
    a României şi a Municipiului de înregistrare autorizata potrivit
    Bucureşti Dovada desfăşurării legii sau persoana
                                    activităţii economice juridică legal
                                    în zona de operare a constituită, cu
                                    schemei de stimulente capital majoritar
                                    financiare privat
                                                              Solicitantul desfa-
                                                              soara activitate
                                                              economică în zona de
                                                              operare.
    Administraţia financiară Ultimul bilanţ contabil, Solicitantul:
                                    ultimul formular de - nu se afla în situ-
                                    raportare contabila sau atie de faliment,
                                    ultima balanţa de verifi- lichidare sau
                                    care, avizate de organele încetare de plati ori
                                    competente într-o procedura
                                    Scrisoare de confirmare legală ce poate
                                                              determina un asemenea
                                                              efect;
                                                              - nu înregistrează
                                                              datorii la plata
                                                              obligaţiilor salari-
                                                              ale;
                                                              - nu înregistrează
                                                              datorii la plata
                                                              obligaţiilor fata de
                                                              bugetul de stat.
    Direcţia generală de munca Scrisoare de confirmare Solicitantul nu
    si solidaritate socială înregistrează datorii
    (Casa de Pensii şi Alte la plata obligaţiilor
    Drepturi de Asigurări fata de bugetul asi-
    Sociale) gurarilor sociale de
                                                              stat.
    Casa de asigurări sociale Scrisoare de confirmare Solicitantul nu
    de sănătate înregistrează datorii
                                                              la plata obligaţiilor
                                                              fata de Fondul asi-
                                                              gurarilor sociale de
                                                              sănătate.
    Consortiul local Recomandare Solicitantul are un
                                                              comportament civic
                                                              corespunzător.
    Agenţia judeţeana pentru Scrisoare de confirmare Solicitantul nu
    ocuparea forţei de munca înregistrează datorii
                                                              la plata obligaţiilor
                                                              fata de Fondul pentru
                                                              plata ajutorului de
                                                              şomaj.
                                    Copie de pe solicitarea Dovada publicării si
                                    publica de angajare transmiterii către
                                    cu număr de înregistrare agenţia pentru
                                    la agenţia pentru ocupare ocupare şi formare
                                    şi formare profesională profesională judeţeana
                                    judeţeana a solicitării de
                                    Copie de pe solicitarea angajare
                                    publica de angajare cu
                                    număr de înregistrare la
                                    AND
                                    Adeverinţa Solicitantul nu a
                                                              derulat, cu mai puţin
                                                              de 12 luni înaintea
                                                              solicitării de stimu-
                                                              lente financiare, un
                                                              program de
                                                              restructurare în zona
                                                              de operare, din care
                                                              sa fi rezultat
                                                              reduceri de personal
                                                              pentru locuri de munca
                                                              similare celor pentru
                                                              care solicita stimu-
                                                              lente financiare.
    Solicitantul Declaraţie pe propria Solicitantul nu a fost
                                    răspundere întocmită de parte la un contract
                                    persoana fizica autori- finanţat de Guvernul
                                    zata potrivit legii sau României, organisme si
                                    de administratorul bănci internaţionale
                                    societăţii comerciale şi care a încetat
                                    solicitante (anexa nr. din cauza nerespec-
                                    3A) tarii termenelor si
                                    Declaraţie pe propria condiţiilor
                                    răspundere întocmită contractuale de
                                    de persoana fizica către solicitant.
                                    autorizata sau de
                                    administratorul soci-
                                    etatii comerciale
                                    solicitante (anexa nr.
                                    3A)
                                    Un exemplar din publica-
                                    tia în care a fost
                                    făcut anunţul

    --------------------------------------------------------------------------------



    ANEXA 3


    --------
    (Anexa nr. 9 la ghidul de proceduri)
    ------------------------------------
    CONTRACT - CADRU
    pentru acordarea de stimulente financiare în vederea
    angajării şi instruirii persoanelor fără loc de muncă,
    provenite din activitatea miniera şi activităţi conexe acesteia
    nr. ....... din ............

    I. Părţile contractului
    A. Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea şi Implementarea Programelor de Reconstrucţie a Zonelor Miniere, denumita în continuare AND, reprezentată prin ..................., având funcţia de director general, şi ......................., având funcţia de director economic, cu sediul în ............, str. ....... nr. ......, telefon ......., fax ........., cont bancar: cont special la Trezoreria Municipiului Bucureşti.
    B. Persoana fizica/Persoana juridică ........., denumita în continuare angajator, reprezentată prin ......, având funcţia de ..................., şi ......................, având funcţia de ........................, cu sediul în ..........., str. .......... nr. ...., telefon ......, fax ...., codul poştal ......, cont trezorerie ........

    II. Obiectul contractului
    Obiectul acestui contract este acordarea de stimulente financiare angajatorului pentru ocuparea a ..... posturi vacante, prevăzute în oferta publică de locuri de muncă vacante (anexa nr. 9A la contract), prin angajarea şi instruirea de persoane fără loc de muncă.
    Persoanele fără loc de muncă sunt persoanele definite în anexa nr. 2 la ghidul de proceduri.

    III. Durata contractului
    Durata contractului este de ... luni de la data semnării, dar nu poate depăşi data de 31 decembrie 2003.
    Angajatorul va începe derularea acestui contract cel mai târziu la 60 zile de la data semnării lui.

    IV. Valoarea contractului
    Valoarea estimată a contractului este egala cu echivalentul în lei la cursul de schimb valutar al dolarului S.U.A., comunicat de Banca Naţionala a României în ziua anterioară efectuării plăţilor, a: ..... dolari S.U.A. = nr. posturi solicitate x maximum 720 dolari S.U.A./post şi an.

    V. Modalităţi de plată a stimulentelor financiare
    Prima cerere de plată se depune de către angajator până la data de .... .
    Pentru restul plăţilor angajatorul va depune lunar cereri de plată, conform anexei nr. 9B la contract, până la data de 20 a fiecărei luni calendaristice.
    AND va efectua plata în contul ...., deschis de angajator în acest scop la trezoreria statului.
    Condiţiile de plată sunt cele stipulate la art. 11 şi 12 din ghidul de proceduri.
    AND va efectua plata în termen de 30 de zile calendaristice de la data acceptării documentelor care atesta plata de către angajator a drepturilor salariale pentru posturile ocupate în baza contractului, potrivit orelor de muncă prestate de angajaţi.

    VI. Obligaţiile părţilor
    A. AND are următoarele obligaţii:
    a) sa faciliteze contactul dintre persoanele fără loc de muncă şi angajatori;
    b) să asigure asistenţă, la solicitarea angajatorilor, în problemele legate de obligaţiile care le revin acestora prin contract;
    c) sa atentioneze angajatorul cu privire la problemele reclamate de angajaţi, cu referire la obligaţiile ce îi revin acestuia prin contractul individual de muncă;
    d) să efectueze plata stimulentelor financiare la termenele şi în condiţiile convenite prin contract;
    e) sa urmărească modul în care angajatorul îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale;
    f) sa sprijine angajatorul pe durata derulării contractului, în vederea realizării obiectivelor acestuia;
    g) sa faciliteze angajatorului, la solicitarea acestuia, accesul la programul de consultanţa pentru afaceri.
    B. Angajatorul are următoarele obligaţii:
    a) sa încheie contracte de muncă individuale cu persoane fără loc de muncă, provenite din rândul persoanelor disponibilizate ca urmare a procesului de restructurare a unităţilor miniere sau conexe acestora, precum şi cu membrii familiilor acestora fără loc de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice de la data semnării contractului cu AND, pentru locurile de muncă nou-create sau devenite vacante ca urmare a fluctuatiei personalului (inclusiv prin demisie, transfer, deces sau pensionare);
    b) sa angajeze persoane în conformitate cu prevederile ghidului de proceduri, dar acest fapt sa nu aibă drept consecinţa încetarea unui alt contract de muncă pe durata nedeterminată;
    c) să asigure un tratament nediscriminatoriu în procesul de selectare a persoanelor fără loc de muncă pe care urmează să le angajeze;
    d) sa menţină contractele de muncă menţionate la lit. a) pentru o perioadă de cel puţin 12 luni, cu excepţia situaţiei în care încetarea unui contract de muncă intervine din cauze imputabile angajatului, potrivit art. 130 alin. (1) lit. i), j), k) şi l) din Codul muncii;
    e) sa angajeze în termen de 60 de zile o altă persoană în locul de muncă vacant, urmând aceleaşi proceduri de selecţie, în cazul în care încetarea unui contract de muncă intervine înainte de scurgerea perioadei de 12 luni din cauze imputabile angajatului;
    f) să asigure instruirea angajaţilor la locul de muncă, în concordanta cu oferta publică de locuri de muncă vacante (anexa nr. 9A la contract), astfel cum este prevăzut la art. 7 lit. h) din ghidul de proceduri;
    g) să depună la colectivul zonal o copie a contractului individual de muncă al fiecărui angajat, însoţită de un grafic de instruire pentru locul de muncă respectiv, conform anexei nr. 9C la contract;
    h) să asigure personalul necesar pentru instruirea angajaţilor;
    i) să solicite AND încheierea unui act adiţional la contractul de baza, în termen de 15 zile lucrătoare, dar nu cu mai puţin de 3 luni înainte de expirarea contractului, dacă din cauze neimputabile angajatorului acesta este obligat sa modifice structura de instruire stabilită prin contractul individual de muncă;
    j) să solicite AND în termen de 15 zile încheierea unui act adiţional la contractul de baza, pentru majorarea numărului de angajaţi în programul de stimulente, în cazul în care persoane angajate în temeiul contractului iniţial se afla în incapacitate temporară de muncă pe o perioadă mai mare de 60 de zile. Solicitarea poate fi înaintată cu minimum 6 luni înainte de data încetării contractului;
    k) sa informeze în scris colectivul zonal la care a depus cererea în legătură cu orice modificare intervenita în executarea contractelor individuale de muncă încheiate în baza contractului, în termen de 5 zile lucrătoare de la data apariţiei acesteia;
    l) sa utilizeze contul deschis în lei la trezoreria statului numai pentru operaţiunile financiare din cadrul programului, legate de acordarea de stimulente financiare în vederea facilitării verificărilor şi pentru asigurarea transparenţei în utilizarea sumelor primite;
    m) sa pună la dispoziţie toate documentele legate de executarea contractului, la cererea persoanelor responsabile desemnate prin decizie a directorului general al AND.

    VII. Modificarea, suspendarea şi încetarea contractului
    Modificarea
    Modificarea contractului poate fi făcuta prin acordul de voinţa al părţilor, materializat în acte adiţionale la contract, întocmite în forma scrisă.
    Acordul de voinţa este limitat, în sensul că poate fi manifestat numai cu privire la clauzele contractului.
    Valoarea contractului poate fi modificată unilateral de către angajator, dar numai în sensul diminuării acesteia în funcţie de numărul de locuri de muncă efectiv ocupate la încheierea perioadei de 60 de zile de la data semnării contractului.
    Valoarea contractului poate fi modificată unilateral de către AND pentru locurile de muncă neocupate, în termen de 60 de zile calendaristice de la data semnării contractului de către angajator.
    Încetarea
    Prezentul contract poate înceta în următoarele condiţii:
    a) în cazul încetării finanţării, situaţie în care contractul este reziliat numai pentru viitor, lăsând neatinse prestaţiile succesive care au fost făcute anterior rezilierii; în acest caz pct. IX nu se aplică;
    b) prin acordul părţilor, cu achitarea de către angajator a obligaţiilor ce îi revin în conformitate cu art. 16 din ghidul de proceduri;
    c) în cazul în care angajatorul, din motive independente de voinţa lui, este silit sa înceteze activitatea sau sa modifice profilul acesteia, cu obligaţia notificării de către acesta AND în termen de 5 zile;
    d) în cazul intervenţiei cazurilor de forta majoră;
    e) la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat contractul, în baza raportului de evaluare al responsabilului AND.

    Actul juridic care determina încetarea contractului are eficienta egala fata de ambele părţi.

    VIII. Forta majoră
    Constituie cazuri de forta majoră evenimentele extraordinare, neprevăzute şi inevitabile pentru una dintre părţi, cum ar fi: război, cutremur, catastrofe naturale, incendii, inundatii, revoluţii.
    Cazurile de forta majoră exonerează de răspundere partea contractantă care din acest motiv nu îşi respecta şi nu poate executa obligaţiile contractuale.
    În aceasta situaţie partea care din cauza de forta majoră nu îşi poate respecta şi nu îşi poate executa obligaţiile contractuale va înştiinţa în scris, în termen de cel mult 5 zile de la data apariţiei acestei situaţii, cealaltă parte, urmând ca pe durata cazurilor de forta majoră contractul să fie considerat suspendat.
    Dovada existenţei cazurilor de forta majoră va fi certificată de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti.
    Omisiunea de a anunţa în scris apariţia forţei majore atrage răspunderea contractuală a părţii aflate în aceasta situaţie, pentru daunele cauzate.

    IX. Răspunderea pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale
    Pentru neexecutarea clauzelor prezentului contract părţile răspund potrivit legii.
    În cazul în care angajatorul nu îşi respecta obligaţiile asumate prin contract, AND va notifica angajatorului să depună toate diligenţele pentru executarea corespunzătoare a contractului.
    Dacă angajatorul nu se conformează în termen de 60 de zile de la primirea notificării, AND va proceda în conformitate cu prevederile art. 18 şi 19 din ghidul de proceduri.
    Rezilierea contractului din cauze imputabile angajatorului conduce la recuperarea de către AND a contravalorii în dolari S.U.A a stimulentelor financiare plătite până la data rezilierii contractului, la care se adauga dobânda la rata comunicată de Banca Naţionala a României, aferentă perioadei respective. La valoarea astfel determinata se adauga o penalitate de 0,15% pe zi, începând cu data rezilierii contractului şi până la data restituirii integrale a sumelor datorate.
    În cazul în care angajatorul prezintă dovezi acceptabile pentru AND ca o comanda sau un contract comercial legat de angajatul pentru care s-a plătit stimulentul a fost anulat din motive neimputabile angajatorului, prevederile alin. 1-4 ale acestui punct nu sunt aplicabile.
    În cazul în care AND nu îşi executa obligaţiile contractuale sau le executa în mod necorespunzător, aceasta datorează angajatorului penalităţi de 0,15% pe zi, stabilite în condiţiile legii.

    X. Litigii
    În caz de litigiu părţile vor incerca soluţionarea în mod amiabil a acestuia.
    În cazul în care nu se reuşeşte soluţionarea în mod amiabil a litigiului, părţile convin ca acesta să fie soluţionat de instanţele judecătoreşti competente.
    Anexele nr. 9A, 9B şi 9C fac parte integrantă din prezentul contract.

    XI. Semnături
    Angajator,
    ..........................
    Agenţia Naţionala pentru Dezvoltarea
    şi Implementarea Programelor
    de Reconstrucţie a Zonelor Miniere


    ------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016