Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTĂRÂRE nr. 548 din 31 iulie 2019 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 76/2005 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale
EMITENT: Guvernul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 644 din 2 august 2019
În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2018/1.475 al Parlamentului European şi al Consiliului din 2 octombrie 2018 de stabilire a cadrului juridic al Corpului european de solidaritate şi de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1.288/2013, a Regulamentului (UE) nr. 1.293/2013 şi a Deciziei nr. 1.313/2013/UE,
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
Hotărârea Guvernului nr. 76/2005 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 122 din 8 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 1, alineatul (1^1) va avea următorul cuprins:
"(1^1) Agenţia este organ de specialitate al administraţiei publice centrale şi funcţionează, la nivel naţional, în calitate de organism delegat al Comisiei Europene desemnat pentru implementarea programelor Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate în România. De asemenea, Agenţia are calitatea de Unitate Naţională Eurydice şi Birou Naţional Eurodesk, gestionând şi activitatea experţilor naţionali ECVET."
2. La articolul 2, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
"ART. 2
(1) Agenţia funcţionează cu un număr maxim de 75 de posturi, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat."
3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
"ART. 4
(1) Beneficiarii proiectelor Erasmus+ pot suporta din bugetele proprii cofinanţarea aferentă proiectelor.
(2) Instituţiile publice, în calitate de beneficiar al unui proiect Erasmus+, au dreptul de a cheltui din bugetul propriu maximum 20% din bugetul total al proiectului finanţat, în condiţiile contractului de finanţare.
(3) Avansul de până la 20% din fondurile publice se foloseşte de către beneficiarul instituţie publică exclusiv pentru cheltuielile eligibile aferente proiectului finanţat, urmând a fi recuperat de la Agenţie, după aprobarea raportului final."
PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
Contrasemnează:
Ministrul educaţiei naţionale,
Ecaterina Andronescu
Ministrul finanţelor publice,
Eugen Orlando Teodorovici
Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
Marius-Constantin Budăi
Bucureşti, 31 iulie 2019.
Nr. 548.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: