Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 518 din 5 mai 2021  pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 518 din 5 mai 2021 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 516 din 18 mai 2021
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut la art. 1 se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    ART. 3
    Ministerul Sănătăţii, prin Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ Bucureşti, răspunde, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prezentei hotărâri.



                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Ilie-Dan Barna
                    Ministrul sănătăţii,
                    Ioana Mihăilă
                    Ministrul finanţelor,
                    Alexandru Nazare

    Bucureşti, 5 mai 2021.
    Nr. 518.
    ANEXA 1

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente
    proiectului de investiţii „Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică
    Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti“
    Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ (SCUBA) este una dintre cele mai importante unităţi sanitare cu paturi din Bucureşti, situată în sectorul 4, care deserveşte o populaţie de aproximativ 4 milioane de locuitori din capitală şi judeţele limitrofe. Spitalul dispune de un număr total de 558 de paturi şi în cadrul lui se realizează circa 8.000 de intervenţii chirurgicale/an.
    Spitalul funcţionează din anul 1975 ca centru naţional de referinţă de neurochirurgie sub conducerea prof. dr. Constantin Arseni, în cadrul Spitalului „Gh. Marinescu“ - de unde se desprinde ca entitate aparte în 1993 prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.411/1993, sub titulatura de spital de urgenţă, multidisciplinar, redenumit „Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. D. Bagdasar»“, sub conducerea prof. dr. Al. Constantinovici. Din anul 2001, sub conducerea prof. dr. A. V. Ciurea a început construirea unui nou corp de clădire dotat la standarde europene, conceput ca Centru de Excelenţă în Neurochirurgie, care a fost inaugurat în anul 2005 şi în care, din 2006, funcţionează un sector de ATI cu 17 paturi, 7 săli de operaţie, servicii de radiologie, cabinete medicale de diverse specialităţi şi servicii unicat în România (neurochirurgie funcţională, radiochirurgie stereotactică Gamma-Knife şi embolizare endovasculară cerebrală).
    Încadrarea la nivelul de competenţă I M a Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ are la bază faptul că pivotul central al activităţii spitalului rămâne Clinica de neurochirurgie, ce cuprinde singurele secţii cu specific de neurochirugie pediatrică, traumatologie vertebromedulară şi neurochirurgie funcţională din ţară, unitatea fiind şi sediul Societăţii Române de Neurochirurgie.
    Blocul operator, cu un total de 18 săli de operaţii, asigură condiţii optime desfăşurării celor mai delicate intervenţii neurochirurgicale, de chirurgie generală, ortopedie, chirurgie plastică şi reparatorie, chirurgie bucomaxilofacială, oftalmologie, ORL. Instrumentarul şi echipamentul operator includ microscoape operatorii, aparatură necesară intervenţiilor endoscopice în chirurgia generală, neurochirurgie sau ortopedie, aspirator ultrasonic, radiologie şi ecografie intraoperatorie, echipament de abord stereotaxic, monitorizare video pentru învăţământul superior şi postuniversitar medical.
    Serviciului de terapie intensivă i se acordă o deosebită atenţie în ceea ce priveşte dotarea la cele mai înalte standarde. Rezultatele în susţinerea funcţiilor vitale ale pacienţilor în stare critică adresaţi spitalului nostru din toată ţara sunt într-un evident progres, apropiindu-se de cerinţele actuale europene, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea funcţiilor vitale ale pacienţilor decedaţi cerebral, potenţial donatori, ce se încadrează în programul naţional de transplant de organe.
    Clinica de neurochirurgie rămâne în continuare pivotul central al activităţii spitalului, fiind singura clinică de neurochirurgie din România acreditată la nivelul Uniunii Europene.
    Singurele secţii cu specific deosebit de neurochirugie pediatrică, traumatologie vertebromedulară şi neurochirurgie funcţională ale ţării se găsesc în Spitalul „Bagdasar-Arseni“. Asistenţa neurochirurgicală generală oferită de clinica noastră include toată paleta extrem de vastă a patologiei sistemului nervos central (tumorală, degenerativă, malformativă, vasculară, traumatologie craniocerebrală şi vertebromedulară).
    Aceeaşi cuprindere totală a patologiei specifice este proprie şi secţiilor de chirurgie generală, ortopedie, chirurgie plastică şi reparatorie. Clinica de cardiologie, cu preponderentă implicare în asistenţa medicală de urgenţă, îşi aduce aportul în completarea armamentariumului terapeutic al unui spital de urgenţă, cu rezultate deosebite, îndeosebi după dotarea cu un cardioangiograf de ultimă generaţie folosit în diagnosticul şi tratamentul pacienţilor coronarieni.
    Baza de explorări funcţionale şi laboratorul de analize medicale asigură actualmente rapid şi eficient o investigare completă şi complexă a pacienţilor.
    Abordul pluridisciplinar al patologiei grave în condiţii de colaborare eficientă, într-o atmosferă colegială, destinsă şi condescendentă, reprezintă elementul central în obţinerea de bune rezultate şi reprezintă concepţia de lucru a colectivului Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“, unitate medicală care, prin eforturi deosebite, se impune ca unul dintre punctele de sprijin majore ale sistemului de ocrotire a sănătăţii din România.
    Deşi spital cu caracter de urgenţă în Bucureşti, beneficiază de adresabilitate crescută la nivel naţional (peste 60% din pacienţii internaţi), datorată în principal serviciilor medicale de înaltă performanţă oferite pentru toată gama extrem de vastă a patologiei sistemului nervos central (tumorală, degenerativă, malformativă, vasculară, traumatologie craniocerebrală şi vertebromedulară), completate cu specialităţile necesare îngrijirii pacienţilor politraumatizaţi (medicină de urgenţă, anestezie-terapie intensivă, ortopedie şi traumatologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, chirurgie generală, cardiologie, recuperare neuromusculară).
    Numărul de pacienţi internaţi în SCUBA depăşeşte constant 22.500/an; chiar şi în anul 2020, cu toate restricţiile impuse de pandemie, au fost trataţi un număr de 12.522 de pacienţi. Marea majoritate a accidentelor de circulaţie din Bucureşti şi împrejurimi şi aproape în totalitate cele care implică politraumă sau traumatisme craniocerebrale şi vertebromedulare din aceeaşi zonă de referinţă sunt transportate de asemenea la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“. Gradul ridicat de adresabilitate la nivel naţional are ca motiv principal rezultatele deosebite sau unice în ţară, obţinute de specialişti în managementul cazurilor atât prin abordarea clasică, dar mai ales prin utilizarea unor metode terapeutice de înaltă performanţă, respectiv: chirurgia epilepsiei, chirurgia şi/sau tratamentul dischineziilor cerebrale şi al bolii Parkinson prin implantarea de neurostimulatoare profunde, electrocorticografie intraoperatorie şi monitorizarea potenţialelor somatosenzoriale intraoperator, chirurgia durerii cronice, spasticităţii, epilepsiei farmacorezistente, radiochirurgie stereotactică Gamma-Knife, neuroreabilitare etc. În Clinica de neurochirurgie, în cadrul secţiei a V-a, se poate dobândi acreditarea profesională în Neurochirurgia funcţională, secţia reprezentând un reper regional continental. În panoplia de metode terapeutice de înaltă performanţă aplicate în clinică figurează şi chirurgia epilepsiei, tratamentul dischineziilor cerebrale şi al bolii Parkinson prin implantarea de neurostimulatoare profunde, electrocorticografie intraoperatorie şi monitorizarea potenţialelor somatosenzoriale intraoperator. Astfel, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ funcţionează singura secţie de neurochirurgie stereotactică şi funcţională care se adresează chirurgiei bolii Parkinson şi a distoniilor, chirurgiei durerii cronice, spasticităţii, epilepsiei farmacorezistente. Secţia neurochirurgie V este locul unde s-au efectuat primele implantări din ţară de neurostimulatoare cerebrale profunde pentru boala Parkinson, de pompe de infuzie cronică intratecală cu opiozi şi baclofen pentru durerea cronică şi spasticitatea invalidantă, de electrozi cerebrali de profunzime (stereo-EEG) pentru chirurgia epilepsiei, monitorizarea intraoperatorie a micropotenţialelor cerebrale în chirurgia bolii Parkinson şi epilepsiei.
    De asemenea, Clinica de cardiologie a spitalului permite efectuarea unui spectru complet de investigaţii medicale pentru diagnosticul şi tratamentul medical în regim de urgenţă al bolnavilor cardiaci acuţi, precum şi în vederea derulării cercetării medicale. La nivelul Secţiei clinice cardiologie există Unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici (USTACC), cu 10 paturi dotate conform standardelor, astfel încât pacienţii trataţi în acest compartiment beneficiază de toate condiţiile necesare în astfel de cazuri, inclusiv posibilitatea efectuării unui spectru complet de investigaţii medicale. Totodată, cu ajutorul angiografului cardiac biplan din cadrul Laboratorului de cardiologie intervenţională se realizează şi tratamentul urgenţelor coronariene prin proceduri de cardiologie invazivă cu rezultate deosebite în montarea de stenturi şi în amplasarea stimulatoarelor cardiace.
    La nivelul spitalului se derulează permanent activităţi didactice (elevi ai şcolilor postliceale de asistenţi medicali, studenţi, cursuri pentru învăţământ postuniversitar, programe de rezidenţiat), ştiinţifice şi de cercetare, programe naţionale (AP-ATI, PN boli cardiovasculare, PN prelevare ţesuturi şi organe, PN ortopedie - cu subprogram endoprotezare şi implanturi de fixare, PN diagnostic şi tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă, inclusiv stimulare cerebrală profundă la bolnavii cu distonii generalizate sau distonii focale/segmentare rezistente la terapia cu toxină botulinică).
    Este esenţială partea de formare şi supraspecializare a tinerilor medici specialişti neurochirurgi, precum şi a rezidenţilor neurochirurgi în diagnosticul de urgenţă pe segmente de patologie, prin tehnici de simulare (neuroimagistică).
    Pentru toată această patologie tratată în Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ este necesară dotarea spitalului cu echipamente performante chirurgicale şi de imagistică.
    Analizând situaţia tehnică existentă în acest moment în cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, este de precizat faptul că există zone cu deficit major concretizate prin disfuncţionalităţi şi defecţiuni aleatorii ale aparaturii existente (din cauza vechimii şi uzurii morale) care creează dificultăţi în realizarea examinărilor curente radioimagistice în condiţii de performanţă, precum şi în asigurarea preluării rapide a solicitărilor de examinări radioimagistice.
    Standardele şi recomandările Societăţii Europene de Radiologie (ESR) subliniază necesitatea upgradării echipamentelor radioimagistice după 5 şi 7 ani, pentru a beneficia de noutăţile tehnologice şi de soft, şi a înlocuirii acestora după 10 ani.
    Aparatele radioimagistice din cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală (LRIM) sunt total insuficiente pentru a asigura şi a absorbi în condiţii optime fluxul de pacienţi şi pentru a avea siguranţa unor detalii diagnostice în contextul patologiei extrem de complexe explorate radioimagistic. Pentru a întări această afirmaţie prezentăm numărul total de investigaţii radioimagistice (de pacienţi exploraţi) realizate în anul 2020 pe tipuri de explorări radioimagistice:
    1. computer-tomografie - 7.928 de pacienţi, dintre care 6.255 au fost examinări în regim de urgenţă;
    2. imagistică prin rezonanţă magnetică - 3.338 de pacienţi, cu menţiunea că în perioada pandemiei a fost limitat numărul internărilor;
    3. angiografie - proceduri intervenţionale - 115 pacienţi;
    4. radiologie standard - 76.528 de pacienţi, din care 50.071 au fost examinări în regim de urgenţă.

    Având în vedere faptul că Clinica Hiperdia nu va mai efectua investigaţii de imagistică medicală de înaltă performanţă în clădirea adiacentă SCUBA şi ţinând seama de evoluţia tehnologică din radioimagistică cu includerea unor softuri de inteligenţă artificială pentru un suport în diagnostic, sunt imperios necesare înlocuirea aparaturii radioimagistice învechite şi neperformante, precum şi lărgirea numerică a bazei tehnice, proces fără de care vom fi limitaţi în a oferi pacienţilor detalii suplimentare legate de diferitele tipuri de patologii, de a limita doza de iradiere, precum şi de a eficientiza la maximum preluarea solicitărilor de explorări radioimagistice din ce în ce mai numeroase şi mai complexe.
    Precizăm că în cadrul LRIM lucrează 17 medici specialişti şi primari de radiologie şi imagistică medicală şi 46 de asistenţi medicali de radiologie. Activitatea din cadrul serviciului de radiologie se derulează în ture de câte 6 ore + gardă, acoperindu-se efectiv cele 24 de ore dintr-o zi, 7 zile/săptămână (3 linii de gardă).
    Justificarea necesităţii şi oportunităţii: având în vedere specificul activităţii SCUBA - politraumă, traumatisme craniocerebrale şi vertebromedulare, urgenţe de chirurgie generală sau chirurgie plastică, mari arşi, ortopedie-traumatologie -, cea mai mare parte a prezentărilor necesită abordare chirurgicală imediată sau într-un timp mult mai scurt cu aparatură performantă.
    Necesitatea: imagistica secţională, care are ca exponenţi de vârf computer tomografia (CT) şi imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM), reprezintă una dintre cele mai efervescente şi dinamice arii medicale, care permite un diagnostic rapid, robust şi performant absolut necesar în managementul multidisciplinar (MD) şi personalizat al fiecărui pacient în parte. Pentru a răspunde optim fluxului din ce în ce mai mare de cazuri explorate radioimagistic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“, extrem de complexe, cu patologii intricate, în multe cazuri cu simptomatologie acută suprapusă unei patologii oncologice sau cronice preexistente, sunt imperios necesare lărgirea şi diversificarea platoului tehnic din cadrul departamentului de radiologie, care să permită acte medicale complete şi fără fisuri, de la un diagnostic rapid conform maximei „Time is brain“ la un tratament optimizat, care să scurteze durata de spitalizare şi să permită pacientului o recuperare totală. În acest context, pentru evitarea stopării activităţii prin defecţiuni tehnice care apar din cauza gradului ridicat de uzură al aparaturii radioimagistice existente este necesară dotarea cu: 1 computer tomograf multislice din gama de vârf (256 de coroane de detectori) care să asigure 24/24 de ore accesul urgenţelor şi care printr-un diagnostic rapid să contribuie la îmbunătăţirea şi eficientizarea îngrijirii pacientului. Pentru cazurile subtile sau discordante între aspectul clinic şi aspectele CT, cazuri care şi ele devin din ce în ce mai frecvente în practica curentă, este necesar 1 aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorările neurologice, vasculare, whole body, abdominopelvine, oncologice, pediatrice. Pentru urgenţele neurochirurgicale, în scopul reducerii timpilor de aşteptare de la sosirea în SCUBA şi până la diagnosticul CT/RM este necesară optimizarea căilor de acces către CT, RM şi sălile de radiologie intervenţională cu circuite predefinite în funcţie de tipul de urgenţă şi gravitatea fiecărei urgenţe în parte, precum şi dotarea cu un angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive destinate pacienţilor cu patologie în principal neurochirurgicală. Realizarea unei conexiuni prin intermediul unui sistem de arhivare PACS performant între platformele de diagnostic radiologic standard, ecografic, CT, IRM şi cele de radiologie intervenţională va permite analiza completă a dosarului imagistic al pacientului în dinamica extrem de utilă pentru aprecierea evoluţiei bolii şi a managementului corect.
    În concluzie, prin aceste dotări dorim ca neurochirurgia să rămână în continuare pivotul central al activităţii spitalului, prin secţiile cu specific deosebit de neurochirugie pediatrică, traumatologie vertebromedulară şi neurochirurgie funcţională.
    Subliniem că ne bazăm pe un colectiv extrem de bine pregătit care cuprinde 46 de medici primari şi specialişti în neurochirurgie şi 5 linii de gardă pe neurochirurgie.
    De asemenea, profesioniştii Secţiei clinice ortopedie-traumatologie tratează (în special chirurgical - procentul pacienţilor operaţi depăşind 97%) pacienţi cu o patologie deosebit de variată, atât acută, posttraumatică (fracturi, luxaţii), cât şi cronică (în principal artroze şi instabilităţi articulare). O componentă importantă a tratamentului în patologia ortopedică o constituie şi recuperarea postoperatorie, recuperare care începe din a doua zi postoperator şi continuă pe secţie până la externarea pacientului. Prin dotarea materială solicitată cu echipamente de ultimă generaţie, atât pentru secţie, cât şi pentru sălile de operaţii aferente, dorim să asigurăm pacienţilor spitalului condiţii optime de tratament, îngrijire perioperatorie şi recuperare.
    Oportunitatea: achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale, este primordială pentru creşterea calităţii actului medical conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ Bucureşti, cât şi pentru celelalte spitale din proximitate (Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia“, Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca“).
    Precizăm faptul că spaţiul pe care dorim să îl dotăm cu Sistemul integrat de radiologie şi imagistică solicitat în prezenta notă de fundamentare va fi disponibil din 1.04.2021, dată de la care va pleca furnizorul privat care asigură serviciile de radiologie şi radioimagistică în acest moment pentru majoritatea spitalelor antemenţionate şi a populaţiei deservite de acestea.
    Menţionăm totodată că spitalul dispune de personalul de specialitate necesar asigurării utilizării echipamentelor solicitate.
    Obiective din strategia locală/regională/naţională de dezvoltare la a cărei realizare contribuie:
    Obiectivul urmărit a fi atins prin realizarea acestui proiect de investiţii îl constituie: „situarea pacientului în centrul sistemului de sănătate şi asigurarea accesului acestuia la servicii de sănătate la standarde europene“.
    În Programul de guvernare aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.284 din 23 decembrie 2020, se menţionează la secţiunea „Ministerul Sănătăţii“, capitolul II „Investiţii masive în sănătate“, lit. i):
    "Realizarea unei infrastructuri medicale moderne prin:
    - finanţarea dezvoltării şi modernizarea infrastructurii sanitare, precum şi dotarea unităţilor sanitare cu aparatură medicală, echipamente şi mijloace de transport sanitar specifice (...)"

    Echipamente necesare Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală şi blocului operator

┌──────────────┬────────────────────┬────┬─────────┐
│ │Sistem integrat de │ │ │
│ │radiologie şi │U.M.│Cantitate│
│ │imagistică, compus │ │ │
│ │din: │ │ │
│ ├──┬─────────────────┼────┼─────────┤
│Componenta 1 │1 │CT 256 SLICE │Buc.│1 │
│Sistem ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│integrat de │2 │IRM 3.0 T │Buc.│1 │
│radiologie ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│şi imagistică,│3 │ANGIOGRAF │Buc.│1 │
│compus din: ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │ │ECHIPAMENT │ │ │
│ │ │INFORMATIC │ │ │
│ │4 │INTEGRAT PENTRU │Buc.│1 │
│ │ │STOCARE ŞI │ │ │
│ │ │VIZUALIZARE │ │ │
│ │ │IMAGINI MEDICALE │ │ │
├──────────────┼──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │5 │APARAT RADIOLOGIE│Buc.│1 │
│ │ │C-ARM │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │6 │APARAT RX MOBIL │Buc.│1 │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │ │SISTEM DE │ │ │
│ │ │RADIOGRAFIE ŞI │ │ │
│Componenta 2 │7 │FLUOROSCOPIE ÎN │Buc.│1 │
│ │ │CONFIGURAŢIE │ │ │
│ │ │DIGITALĂ │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │ │SISTEM DE │ │ │
│ │8 │RADIOGRAFIE │Buc.│1 │
│ │ │DIGITALĂ CU │ │ │
│ │ │FIXARE ÎN PODEA │ │ │
├──────────────┼──┴─────────────────┴────┴─────────┤
│ │Echipamente necesare blocului │
│ │operator neurochirurgie │
│ ├──┬─────────────────┬────┬─────────┤
│ │9 │MICROSCOP │Buc.│1 │
│ │ │OPERATOR │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│Componenta 3 │10│MICROSCOP DE │Buc.│1 │
│neurochirurgie│ │ULTIMĂ GENERAŢIE │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │ │DISPOZITIV TĂIERE│ │ │
│ │11│ULTRASONICĂ │Buc.│1 │
│ │ │DEDICAT │ │ │
│ │ │NEUROCHIRURGIEI │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │12│MASĂ CHIRURGICALĂ│Buc.│1 │
├──────────────┼──┴─────────────────┴────┴─────────┤
│ │Echipamente necesare blocului │
│ │operator ortopedie │
│ ├──┬─────────────────┬────┬─────────┤
│ │13│ASPIRATOR │Buc.│2 │
│ │ │CHIRURGICAL │ │ │
│Componenta 4 ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ortopedie │14│MOTOR ORTOPEDIC │Buc.│6 │
│ │ │MULTIFUNCŢIONAL │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │15│MASĂ DE OPERAŢIE │Buc.│1 │
│ │ │CU ACCESORII │ │ │
│ ├──┼─────────────────┼────┼─────────┤
│ │16│LAMPĂ SCIALITICĂ │Buc.│1 │
├──────────────┼──┴─────────────────┴────┴─────────┤
│ │Echipament necesar Laboratorului │
│ │explorări funcţionale │
├──────────────┼──┬─────────────────┬────┬─────────┤
│Componenta 5 │ │ │ │ │
│Laborator │17│ELECTROCARDIOGRAF│Buc.│1 │
│explorări │ │ │ │ │
│funcţionale │ │ │ │ │
└──────────────┴──┴─────────────────┴────┴─────────┘


    Fondurile solicitate pentru dotarea Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală şi a sălilor de operaţii ale blocului operator din SCUBA: 65.241 mii lei.
    Fondurile necesare dotării Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală au fost estimate ca urmare a Anunţului de consultare a pieţei din SEAP nr. MC1013295 din data de 27.01.2021, precum şi prin analizarea preţurilor de piaţă pentru aparatele de radiologie, pentru microscopul operator şi pentru echipamentele necesare dotării sălilor de operaţii pentru ortopedie şi neurochirurgie.
    Toate aparatele listate în tabelul anexat vor beneficia de service all inclusive pe o durată de 5 ani. În acest proiect sunt incluse şi toate cheltuielile aferente recondiţionării încăperilor în care vor fi amplasate noile aparate, precum şi a spaţiilor comune din radiologie (holuri, zone de aşteptare pacienţi).

    Indicatori tehnico-economici
    Titular: Ministerul Sănătăţii
    Beneficiar: Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“
    Amplasament: şoseaua Berceni nr. 12, sectorul 4, Bucureşti

┌──────────────────────────┬────┬──────┐
│- Valoarea totală a │ │ │
│investiţiei (inclusiv TVA)│mii │ │
│(în preţuri valabile în │lei │65.241│
│luna februarie 2021; 1 │ │ │
│euro = 4,8737 lei) │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│Capacităţi: │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│- Sistem integrat de │buc.│1 │
│radiologie şi imagistică │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│- Echipamente bloc │buc.│1 │
│operator neurochirurgie │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│- Echipamente bloc │buc.│1 │
│operator ortopedie │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│- Echipament laborator │buc.│1 │
│explorări multifuncţionale│ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│Durata de execuţie a │luni│9 │
│proiectului de investiţii │ │ │
└──────────────────────────┴────┴──────┘

    Finanţarea investiţiei
    Finanţarea proiectului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016