┌────────────────────────────┬──────────────┐
│Ingrediente │Denumire │
├────────────────────────────┼──────────────┤
│"Muşchii scheletici ai │ │
│speciilor de mamifere │ │
│şi păsări, destinaţi │ │
│consumului uman, │ │
│inclusiv ţesuturile interne │ │
│sau aderente, │ │
│pentru care conţinuturile │ │
│totale de grăsime │ │
│şi ţesut conjunctiv nu │ │
│depăşesc valorile │ │
│înscrise mai jos şi când │ │
│carnea constituie │ │
│un ingredient al unui alt │ │
│produs alimentar. │ │
│Se exclud din prezenta │<<..... carne │
│definiţie produsele │(cărnuri)>> │
│care se supun definiţiei │urmat de │
│<<carne separată │numele*) │
│mecanic>>. │speciilor │
│Diafragma şi muşchii │de animale din│
│maseteri fac parte din │care provine │
│grupa muşchilor scheletici, │ │
│în timp ce inima, │ │
│limba, muşchii capului │ │
│(alţii decât cei │ │
│maseteri), carpieni, │ │
│tarsieni şi cei ai │ │
│cozii se exclud. │ │
│ │ │
│Conţinutul maxim de grăsime │ │
│şi ţesut conjunctiv │ │
│pentru ingredientele │ │
│desemnate prin termenul │ │
│<<carne (cărnuri)>>: │ │
│ │*) Pentru │
│ │etichetarea în│
│ │limba engleză,│
│ │această │
├──────────┬────────┬────────┤denumire poate│
│ │Conţinut│Conţinut│fi │
│Speciile │de │de ţesut│înlocuită cu │
│ │grăsimi │conjun- │numele │
│ │(%) │ctiv*1) │generic al │
│ │ │(%) │ingredientului│
│ │ │ │din specia │
├──────────┼────────┼────────┤animală │
│Mamifere │ │ │respectivă. │
│(altele │ │ │ │
│decât │ │ │ │
│iepurii şi│ │ │ │
│porcinele)│ │ │ │
│şi │25 │25 │ │
│specii │ │ │ │
│amestecate│ │ │ │
│în │ │ │ │
│care │ │ │ │
│predomină │ │ │ │
│mamiferele│ │ │ │
├──────────┼────────┼────────┤ │
│Porcine │30 │25 │ │
├──────────┼────────┼────────┤ │
│Păsări şi │15 │10 │ │
│iepuri │ │ │ │
├──────────┴────────┴────────┤ │
│ │ │
│*1) Conţinutul ţesutului │ │
│conjunctiv este │ │
│calculat pe baza raportului │ │
│dintre conţinutul │ │
│de colagen şi conţinutul de │ │
│proteine din │ │
│carne. Conţinutul de colagen│ │
│se obţine prin │ │
│multiplicarea conţinutului │ │
│de hydroxiprolină │ │
│cu 8. │ │
│Dacă aceste limite maxime │ │
│sunt depăşite, │ │
│dar toate celelalte criterii│ │
│pentru definirea │ │
│cărnii (cărnurilor) sunt │ │
│respectate, │ │
│conţinutul de carne │ │
│(cărnuri) trebuie │ │
│recalculat şi redus │ │
│corespunzător, iar în │ │
│lista de ingrediente trebuie│ │
│să se menţioneze │ │
│pe lângă termenul <<carne │ │
│(cărnuri)>> prezenţa │ │
│grăsimii şi/sau a │ │
│ţesuturilor conjunctive." │ │
└────────────────────────────┴──────────────┘