Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 502 din 5 iulie 2018  privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate  şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 502 din 5 iulie 2018 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 614 din 17 iulie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, denumit în continuare ONAC, este instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Finanţelor Publice, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice.
    (2) ONAC este desemnat ca unitate de achiziţii centralizate care furnizează activităţi potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă.
    (3) ONAC are sediul în municipiul Bucureşti, Bulevardul Libertăţii nr. 16, sectorul 5.

    ART. 2
    (1) În exercitarea atribuţiilor sale, ONAC colaborează cu ministere şi organe de specialitate din subordinea Guvernului, cu alte instituţii publice şi organisme şi cu partenerii de dialog social.
    (2) În vederea îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin, ONAC poate încheia protocoale de cooperare/colaborare cu alte instituţii publice sau persoane juridice de drept public sau privat, din ţară sau din străinătate.

    ART. 3
    (1) În calitate de unitate de achiziţii centralizate, ONAC îndeplineşte următoarele funcţii:
    a) de strategie, prin care se asigură elaborarea şi implementarea strategiei grupelor de produse şi servicii, astfel încât să asigure îndeplinirea obiectivelor principale, prevăzute la art. 4 din ordonanţa de urgenţă;
    b) de organizare şi implementare a procedurilor de atribuire centralizate;
    c) de administrare şi de gestionare eficientă, transparentă, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare, a bunurilor, bugetelor şi fondurilor alocate;
    d) de asistenţă de specialitate pentru autorităţile contractante în legătură cu încheierea contractelor subsecvente de achiziţii publice având ca obiect produsele şi serviciile achiziţionate în sistem centralizat.

    (2) Principiile care stau la baza activităţii ONAC sunt următoarele:
    a) organizarea procedurilor de atribuire centralizate în condiţii de eficienţă economică şi cu respectarea legii şi a bunelor practici în materie;
    b) independenţa în exercitarea atribuţiilor;
    c) transparenţa activităţii în domeniul său de activitate;
    d) întărirea autorităţii instituţiei.


    ART. 4
    (1) ONAC are structura organizatorică prevăzută în anexa nr. 1.
    (2) În cadrul structurii organizatorice prevăzute la alin. (1), prin ordin al preşedintelui ONAC, denumit în continuare preşedinte, se pot organiza servicii, birouri, compartimente şi colective temporare şi se poate stabili numărul total al posturilor, numărul funcţiilor de conducere şi al celor de execuţie, în condiţiile legii.
    (3) Personalul din cadrul ONAC se numeşte în funcţie, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui.
    (4) Numărul maxim de posturi al ONAC este de 43, exclusiv demnitarul.

    ART. 5
    (1) Statul de funcţii al ONAC se aprobă prin ordin de către preşedinte.
    (2) Atribuţiile şi răspunderile structurilor din cadrul ONAC se stabilesc, în conformitate cu structura organizatorică prevăzută în anexa nr. 1, prin regulamentul de organizare şi funcţionare al ONAC, aprobat prin ordin al preşedintelui.
    (3) Atribuţiile, sarcinile şi răspunderile individuale ale personalului din ONAC se stabilesc prin fişa postului pe baza regulamentului de organizare şi funcţionare, care se semnează de salariat şi se aprobă în condiţiile legii.
    (4) Funcţia de audit public intern se asigură de structura de audit public intern organizată la nivelul ordonatorului principal de credite potrivit prevederilor Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern, republicată, cu modificările ulterioare.

    ART. 6
    (1) Preşedintele este, potrivit legii, ordonator terţiar de credite şi poate delega această calitate către persoane cu funcţii de conducere din cadrul ONAC, în condiţiile legii. Prin actul de delegare se precizează limitele şi condiţiile delegării.
    (2) Preşedintele răspunde în faţa ministrului finanţelor publice pentru întreaga sa activitate.
    (3) Preşedintele reprezintă instituţia în exercitarea atribuţiilor sale, îndeplinind următoarele atribuţii principale:
    a) aprobă strategiile de dezvoltare instituţională a ONAC, programele de activitate şi programele de cooperare;
    b) aprobă planul şi raportul anual de activitate ale ONAC;
    c) fundamentează şi elaborează propuneri pentru bugetul anual, pe care le înaintează Ministerului Finanţelor Publice;
    d) urmăreşte proiectarea şi realizarea investiţiilor din cadrul ONAC, în limita bugetului aprobat;
    e) reprezintă interesele instituţiei în raporturile cu terţe persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate;
    f) coordonează activitatea desfăşurată în cadrul ONAC;
    g) îndeplineşte atribuţiile conducătorului autorităţii contractante stabilite prin actele normative în domeniul achiziţiilor publice;
    h) semnează acordurile-cadru încheiate de ONAC pentru utilizatori ca rezultat al procedurilor de atribuire centralizate.

    (4) Preşedintele îndeplineşte şi alte atribuţii specifice, stabilite prin alte acte normative, precum şi alte atribuţii stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.
    (5) În cazul în care preşedintele, din motive întemeiate, nu îşi poate exercita atribuţiile, deleagă prin ordin persoane cu funcţii de conducere din cadrul ONAC să exercite aceste atribuţii, cu informarea ministrului finanţelor publice.

    ART. 7
    (1) ONAC are în dotare un parc auto, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare; numărul de mijloace de transport şi consumul de carburanţi sunt prevăzute în anexa nr. 2.
    (2) Persoanele care prin lege au dreptul de a utiliza mijloacele de transport din dotarea ONAC, precum şi alte persoane pot folosi mijloacele de transport din parcul propriu al ONAC, în baza permisului de conducere pe care îl posedă, cu aprobarea ordonatorului terţiar de credite.

    ART. 8
    Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 52 din 28 ianuarie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (2), după litera dd) se introduce o nouă literă, litera ee), cu următorul cuprins:

    "ee) de unitate de achiziţii centralizate realizate prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate."
    2. La articolul 7, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(3) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.917, exclusiv demnitarii."
    3. La articolul 13, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul cuprins:

    "(9) În subordinea Ministerului Finanţelor Publice se organizează şi funcţionează Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice."
    4. Anexele nr. 1-3 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 3-5 la prezenta hotărâre.

    ART. 9
    Încadrarea personalului în numărul maxim de posturi aprobat şi în noua structură organizatorică se realizează în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, cu respectarea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare categorie de personal.

    ART. 10
    Anexa nr. 8 la Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 473 din 30 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 6 la prezenta hotărâre.

    ART. 11
    Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 634/2015 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 645 din 25 august 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezenta hotărâre.

    ART. 12
    Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 817/2017 privind structura organizatorică şi numărul de posturi ale Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar, înfiinţată prin reorganizarea Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 920 din 23 noiembrie 2017, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 8 la prezenta hotărâre.

    ART. 13
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici
                    Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice,
                    Bogdan Puşcaş
                    Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
                    Lia-Olguţa Vasilescu

    Bucureşti, 5 iulie 2018.
    Nr. 502.
    ANEXA 1

    ^1) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
    a Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate
    Numărul maxim de posturi: 43 posturi (exclusiv demnitarul)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    MIJLOACELE DE TRANSPORT
    şi consumul de carburanţi ale Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate

┌────┬────────────┬──────────┬────────┬─────────┐
│ │Oficiul │Tipul │Numărul │Consumul │
│Nr. │Naţional │mijlocului│maxim │de │
│crt.│pentru │de │aprobat │carburant│
│ │Achiziţii │transport │(bucăţi)│/lună │
│ │Centralizate│ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼─────────┤
│1 │Parc auto │autoturism│1 │300 litri│
│ │demnitar │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼────────┼─────────┤
│2 │Parc auto │autoturism│1 │200 litri│
│ │comun*) │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────┴────────┴─────────┘


    *) Numărul autoturismelor este reglementat de art. 5 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    NOTE:
    1. Nu se consideră depăşiri la consumul de carburanţi normat pe autovehicul consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul de autovehicule aprobat fiecărei unităţi.
    2. Autoturismele din parcul auto al Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate pot fi conduse şi de demnitar sau de alte categorii de salariaţi, nominalizaţi prin ordin al preşedintelui.

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 34/2009)
    ^1) Anexa nr. 3 este reprodusă în facsimil.
    Numărul maxim de posturi: 1.917 (exclusiv demnitarii).
    Până la 31 august 2019, numărul maxim de posturi (exclusiv demnitarii)
    se suplimentează cu 14 posturi de tip contractual, pe perioadă determinată.
    STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
    a Ministerului Finanţelor Publice
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 34/2009)
    UNITĂŢILE
    aflate în subordinea, administrarea sau sub autoritatea Ministerului Finanţelor Publice
    şi societăţile la care Ministerul Finanţelor Publice exercită calitatea de reprezentant al statului ca acţionar

┌─────────────────────────────┬────────┐
│ │Numărul │
│ │maxim de│
│ │posturi │
├─────────────────────────────┼────────┤
│A. Unităţi care funcţionează │ │
│în subordinea Ministerului │ │
│Finanţelor Publice │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│I. Cu finanţare de la bugetul│ │
│de stat │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│1. Agenţia Naţională de │27.582*)│
│Administrare Fiscală │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│2. Agenţia Naţională pentru │583**) │
│Achiziţii Publice │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│3. Oficiul Naţional pentru │43**) │
│Achiziţii Centralizate │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│II. Cu finanţare din venituri│ │
│proprii şi, în completare, │ │
│subvenţii de la bugetul de │ │
│stat │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│1. Autoritatea pentru │ │
│Supravegherea Publică a │21***) │
│Activităţii de Audit Statutar│ │
│***) │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│B. Instituţii şi activităţi │ │
│care funcţionează pe lângă │ │
│Ministerul Finanţelor Publice│ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│1. Tipărirea şi difuzarea │ │
│publicaţiei „Revista Finanţe │ │
│Publice şi │ │
│Contabilitate“****) │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│C. Companii naţionale, │ │
│societăţi naţionale şi │ │
│societăţi aflate în │ │
│administrarea sau sub │ │
│autoritatea Ministerului │ │
│Finanţelor Publice, la care │ │
│acesta exercită calitatea de │ │
│reprezentant al statului ca │ │
│acţionar │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│1. Compania Naţională │ │
│„Imprimeria Naţională“ - S.A.│ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│2. Compania Naţională │ │
│„Loteria Română“ - S.A. │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│3. CEC BANK - S.A. │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│4. Banca de Export-Import a │ │
│României EXIMBANK - S.A. │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│5. Fondul Român de │ │
│Contragarantare S.A.*****) │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│6. Fondul Naţional de │ │
│Garantare a Creditelor pentru│ │
│Întreprinderi Mici şi │ │
│Mijlocii - F.N.G.C.I.M.M. - │ │
│S.A. - IFN şi filialele sale │ │
│******) │ │
└─────────────────────────────┴────────┘


          *) În numărul maxim de posturi sunt incluşi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.
          **) În numărul maxim de posturi nu este inclus demnitarul.
        ***) Conform Legii nr. 162/2017 privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate şi de modificare a unor acte normative. În numărul maxim de posturi este inclus preşedintele.
       ****) Conform Hotărârii Guvernului nr. 1.515/2002 privind înfiinţarea pe lângă Ministerul Finanţelor Publice a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, cu modificările şi completările ulterioare.
     *****) Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2009 privind înfiinţarea Fondului Român de Contragarantare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 312/2009, cu modificările ulterioare.
    ******) Conform Hotărârii Guvernului nr. 1.211/2001 privind înfiinţarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - S.A. - IFN, republicată, cu modificările ulterioare.

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 34/2009)
    MIJLOACELE DE TRANSPORT
    şi consumul de carburanţi pentru activităţi specifice

┌────┬────────────┬─────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Consumul │
│ │Ministerul │ │Numărul │maxim de │
│Nr. │Finanţelor │Tipul │maxim │carburant │
│crt.│Publice - │mijlocului de│aprobat │pentru un │
│ │aparat │transport │(bucăţi)│autovehicul│
│ │propriu │ │ │(litri/ │
│ │ │ │ │lună) │
├────┼────────────┼─────────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼────────────┼─────────────┼────────┼───────────┤
│ │Parc auto │ │ │ │
│ │demnitari, │ │ │ │
│ │înalţi │ │ │ │
│1 │funcţionari │autoturism │10 │300 │
│ │publici şi │ │ │ │
│ │asimilaţi ai│ │ │ │
│ │acestora*) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────┼────────┼───────────┤
│2 │Parc auto │autoturism │4 │200 │
│ │comun*) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────┼────────┼───────────┤
│ │Parc auto │ │ │ │
│ │transport │ │ │ │
│ │marfă, │autoturism │6 │ │
│3 │persoane, │autoutilitară│1 │200 │
│ │delegaţii şi│microbuz │1 │ │
│ │activităţi │ │ │ │
│ │specifice**)│ │ │ │
└────┴────────────┴─────────────┴────────┴───────────┘


     *) Numărul autoturismelor este reglementat de art. 5 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    **) Numărul autoturismelor este stabilit potrivit prevederilor art. 5 alin. (3) şi (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    NOTE:
    1. Nu se consideră depăşiri la consumul de carburanţi normat pe autovehicul consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul de autovehicule aprobat fiecărei unităţi.
    2. Autoturismele din parcul auto al aparatului propriu al ministerului pot fi conduse şi de demnitari sau de alte categorii de salariaţi, nominalizaţi prin ordin al ministrului finanţelor publice.

    ANEXA 6

    (Anexa nr. 8 la Hotărârea Guvernului nr. 520/2013)
    I. Mijloace de transport şi consumul de carburanţi pentru activităţi specifice Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

┌────┬────────────┬───────────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Consumul │
│ │ │ │ │maxim │
│ │ │ │Numărul │de │
│Nr. │ │Tipul │maxim │carburant │
│crt.│Unitatea │mijlocului de │aprobat │pentru │
│ │ │transport │(bucăţi)│un │
│ │ │ │ │autovehicul│
│ │ │ │ │(litri/ │
│ │ │ │ │lună) │
├────┴────────────┴───────────────┴────────┴───────────┤
│1. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - aparat │
│propriu │
├────┬────────────┬───────────────┬────────┬───────────┤
│ │1.1. parc │ │ │ │
│ │auto │ │ │ │
│ │demnitari, │(1) │ │ │
│ │înalţi │autoturism*) │7 │300 │
│ │funcţionari │ │ │ │
│ │publici şi │ │ │ │
│ │asimilaţi │ │ │ │
│ ├────────────┼───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(1) │4 │200 │
│ │ │autoturism*) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(2) autoturism │4 │200 │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(3) autoturism │33 │500 │
│ │ │operativ**) │ │ │
│ │1.2. parc ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │comun │(4) autovehicul│1 │450 │
│ │ │transport marfă│ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(5) autovehicul│ │ │
│ │ │transport │ │ │
│ │ │persoane │1 │450 │
│ │ │(asigurare │ │ │
│ │ │transport │ │ │
│ │ │delegaţii) │ │ │
│ ├────────────┼───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(1) autoturism │1 │350 │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(2) autovehicul│ │ │
│ │ │transport marfă│ │ │
│ │ │şi persoane │ │ │
│ │ │(aprovizionare,│5 │350 │
│ │ │deplasări │ │ │
│ │ │operative, │ │ │
│ │ │protocol) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(3) autoturism │ │ │
│ │ │operativ │ │ │
│ │ │(supravegheri, │7 │350 │
│ │ │însoţiri, │ │ │
│ │ │controale, │ │ │
│ │ │investigaţii) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(4) autovehicul│ │ │
│ │ │(autovehicule │ │ │
│ │ │pentru │ │ │
│ │1.3. │transportul │ │ │
│ │Direcţia │câinilor │ │ │
│ │Generală a │dresaţi de │4 │350 │
│ │Vămilor │detecţie bunuri│ │ │
│ │ │a căror │ │ │
│ │ │circulaţie este│ │ │
│ │ │interzisă sau │ │ │
│ │ │restricţionată)│ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(5) autoturism │ │ │
│ │ │operativ │ │ │
│ │ │(control/ │ │ │
│ │ │inspecţii/ │2 │300 │
│ │ │expertize - │ │ │
│ │ │unitatea │ │ │
│ │ │nucleară) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(6) │ │ │
│ │ │autospecială │ │ │
│ │ │(laborator │ │ │
│ │ │mobil pentru │15 │4.500 │
│ │ │control vamal │ │ │
│ │ │cu raze x, raze│ │ │
│ │ │gama) │ │ │
│ ├────────────┼───────────────┼────────┼───────────┤
│ │1.4. │ │ │ │
│ │Direcţia │ │ │ │
│ │generală │(1) autoturism │ │ │
│ │executări │operativ │26 │500 │
│ │silite │ │ │ │
│ │cazuri │ │ │ │
│ │speciale │ │ │ │
├────┴────────────┴───────────────┴────────┴───────────┤
│2. Direcţia generală antifraudă fiscală │
├────┬────────────┬───────────────┬────────┬───────────┤
│ │ │(1) autoturism │ │ │
│ │ │operativ pentru│ │ │
│ │ │acţiunile de │ │ │
│ │ │prevenire şi │ │ │
│ │ │combatere a │ │ │
│ │ │actelor şi │483 │500 │
│ │ │faptelor de │ │ │
│ │ │evaziune │ │ │
│ │ │fiscală, fraudă│ │ │
│ │ │fiscală şi │ │ │
│ │ │vamală │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(2) autovehicul│ │ │
│ │ │transport marfă│ │ │
│ │ │şi persoane │220 │500 │
│ │ │(deplasări │ │ │
│ │ │operative) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(3) autovehicul│ │ │
│ │ │transport │ │ │
│ │ │persoane │ │ │
│ │ │(asigurare │3 │500 │
│ │ │transport │ │ │
│ │ │echipe │ │ │
│ │ │operative) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(4) │ │ │
│ │ │ambarcaţiuni │ │ │
│ │ │fluviale (4 │1 │800 │
│ │ │locuri + │ │ │
│ │ │echipaj) │ │ │
│ │ ├───────────────┼────────┼───────────┤
│ │ │(5) │ │ │
│ │ │ambarcaţiuni │ │ │
│ │ │fluviale (8/10 │1 │1.000 │
│ │ │locuri + │ │ │
│ │ │echipaj) │ │ │
├────┴────────────┴───────────────┴────────┴───────────┤
│3. Direcţiile generale regionale ale finanţelor │
│publice │
├────┬────────────┬───────────────┬──────────┬─────────┤
│ │ │(1) autoturism │555 │450 │
│ │ ├───────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │(2) autovehicul│80 │450 │
│ │3.1. │transport marfă│ │ │
│ │Direcţiile ├───────────────┼──────────┼─────────┤
│ │generale │(3) autovehicul│ │ │
│ │regionale - │transport │59 │600 │
│ │structuri de│valori la │ │ │
│ │administrare│trezorerie │ │ │
│ │fiscală şi ├───────────────┼──────────┼─────────┤
│ │trezorerie │(4) şalupă │ │80 l/oră │
│ │ │pentru control │ │pentru │
│ │ │(judeţul │1 │maximum │
│ │ │Tulcea) │ │60 ore/ │
│ │ │ │ │lună │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────┼───────┬─┤
│ │ │(1) autoturism │8 │350 │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(2) autovehicul│ │ │ │
│ │ │transport marfă│ │ │ │
│ │ │şi persoane │ │ │ │
│ │ │(aprovizionare,│8 │350 │ │
│ │ │deplasări │ │ │ │
│ │ │operative, │ │ │ │
│ │ │protocol) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(3) autoturism │ │ │ │
│ │ │operativ │ │ │ │
│ │ │(supravegheri, │55 │350 │ │
│ │ │însoţiri, │ │ │ │
│ │ │controale, │ │ │ │
│ │ │investigaţii) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(4) autovehicul│ │ │ │
│ │ │(autovehicule │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │transportul │ │ │ │
│ │ │câinilor │ │ │ │
│ │ │dresaţi de │56 │350 │ │
│ │ │detecţie bunuri│ │ │ │
│ │ │a căror │ │ │ │
│ │ │circulaţie este│ │ │ │
│ │ │interzisă sau │ │ │ │
│ │ │restricţionată)│ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(5) autoturism │ │ │ │
│ │ │operativ │ │ │ │
│ │ │(control/ │ │ │ │
│ │ │inspecţii/ │5 │300 │ │
│ │ │expertize - │ │ │ │
│ │ │unitatea │ │ │ │
│ │ │nucleară) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(6) │ │ │ │
│ │ │autospecială │ │ │ │
│ │ │(laborator │ │ │ │
│ │ │mobil pentru │2 │1.200 │ │
│ │ │control vamal │ │ │ │
│ │ │cu raze x, raze│ │ │ │
│ │ │gama) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(7) autoturisme│ │ │ │
│ │ │operative │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │birourile │88 │500 │ │
│ │ │vamale de │ │ │ │
│ │ │interior şi │ │ │ │
│ │ │frontieră │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(8) │ │ │ │
│ │ │autovehicule │ │ │ │
│ │ │operative │ │ │ │
│ │ │(control pistă │ │ │ │
│ │3.2. │pentru │2 │150 │ │
│ │Direcţiile │structurile din│ │ │ │
│ │regionale │aeroporturile │ │ │ │
│ │vamale │internaţionale │ │ │ │
│ │ │Otopeni şi │ │ │ │
│ │ │Timişoara) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(9) │ │ │ │
│ │ │autovehicule │ │ │ │
│ │ │operative │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │structurile de │ │ │ │
│ │ │frontieră cu │ │ │ │
│ │ │puncte vamale │ │ │ │
│ │ │arondate │5 │500 │ │
│ │ │(transport │ │ │ │
│ │ │valori, bunuri │ │ │ │
│ │ │confiscate, │ │ │ │
│ │ │personal │ │ │ │
│ │ │operativ, │ │ │ │
│ │ │supraveghere │ │ │ │
│ │ │porturi, zone │ │ │ │
│ │ │libere) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(10) │ │ │ │
│ │ │autovehicul │ │ │ │
│ │ │operativ pentru│ │ │ │
│ │ │structurile │ │ │ │
│ │ │vamale situate │ │ │ │
│ │ │între 5 şi 90 │ │ │ │
│ │ │km faţă de │14 │500 │ │
│ │ │localitatea de │ │ │ │
│ │ │reşedinţă │ │ │ │
│ │ │(transport │ │ │ │
│ │ │valori, bunuri │ │ │ │
│ │ │confiscate, │ │ │ │
│ │ │personal │ │ │ │
│ │ │operativ) │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │(11) │ │ │ │
│ │ │autospeciale │ │ │ │
│ │ │deszăpezire │ │ │ │
│ │ │structuri │9 │350 │ │
│ │ │vamale de │ │ │ │
│ │ │frontieră │ │ │ │
│ │ │rutieră │ │ │ │
│ │ ├───────────────┼──────────┼───────┼─┤
│ │ │ │ │80 l/ │ │
│ │ │ │ │oră │ │
│ │ │ │ │pentru │ │
│ │ │ │10 │maximum│ │
│ │ │(12) şalupe │ │60 de │ │
│ │ │patrulare │ │ore/ │ │
│ │ │control şi │ │lună │ │
│ │ │supraveghere ├──────────┼───────┼─┤
│ │ │vamală, în │ │100 l/ │ │
│ │ │limitele de │ │oră │ │
│ │ │competenţă │ │pentru │ │
│ │ │ │3 │maximum│ │
│ │ │ │ │60 de │ │
│ │ │ │ │ore/ │ │
│ │ │ │ │lună │ │
├────┴────────────┴───────────────┴──────────┴───────┼─┤
│4. Direcţia generală de administrare a marilor │ │
│contribuabili │ │
├────┬────────────┬───────────────┬────────┬─────────┼─┤
│ │4.1. parc │(1) │3 │200 │ │
│ │comun │autoturism*) │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼────────┼─────────┼─┤
│ │ │(2) autoturism │22 │500 │ │
│ │ │operativ***) │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────────┴────────┴─────────┴─┘


      *) Numărul autoturismelor este reglementat prin Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 247/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
     **) Cele 33 de autoturisme se repartizează direcţiilor/direcţiilor generale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - aparat propriu numai prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi vor fi conduse numai de persoanele nominalizate în baza aceluiaşi ordin.
    ***) Cele 22 de autoturisme se repartizează direcţiilor/serviciilor din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili numai prin decizie a directorului general al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi vor fi conduse numai de persoanele nominalizate prin această decizie.

    II. Câini

┌────┬────────┬───────────────┬────────┐
│ │ │ │Numărul │
│Nr. │Unitatea│Denumirea │maxim │
│crt.│ │ │aprobat │
│ │ │ │(bucăţi)│
├────┼────────┼───────────────┼────────┤
│ │ │Câini dresaţi │ │
│ │ │pentru │ │
│ │Direcţia│depistarea │ │
│1 │generală│bunurilor a │60 │
│ │a │căror │ │
│ │vămilor │circulaţie este│ │
│ │ │interzisă sau │ │
│ │ │restricţionată │ │
└────┴────────┴───────────────┴────────┘


    NOTE:
    1. Repartizarea, redistribuirea şi modul de utilizare a mijloacelor de transport repartizate structurilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - aparat propriu şi structurile subordonate se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    2. Nu se consideră depăşiri la consumul normat la mijloacele de transport consumul care, la nivelul anului bugetar, se încadrează în limita carburantului normat în raport cu numărul total de mijloace aprobat pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - aparat propriu şi structurile subordonate.
    3. Mijloacele de transport din dotarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pot fi conduse de salariaţii care au prevăzută această activitate prin fişa postului sau de demnitari şi de alte categorii de salariaţi, persoane care au acest drept, potrivit legii, nominalizaţi în baza ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    4. După finalizarea demersurilor de scoatere din uz a mijloacelor de transport care au îndeplinit toate condiţiile de casare, pot fi achiziţionate mijloace de transport noi, astfel încât totalul autovehiculelor din parc să nu depăşească numărul total aprobat.



    ANEXA 7

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 634/2015)
    MIJLOACELE DE TRANSPORT
    şi consumul de carburanţi pentru activităţi specifice

┌────┬───────────┬──────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Consumul │
│ │ │Tipul │Numărul │maxim de │
│Nr. │ │mijlocului│maxim │carburant │
│crt.│Unitatea │de │aprobat │pentru un │
│ │ │transport │(bucăţi)│autovehicul│
│ │ │ │ │(litri/ │
│ │ │ │ │lună) │
├────┼───────────┼──────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼───────────┴──────────┴────────┴───────────┤
│1 │Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice │
│ │- aparat propriu │
├────┼───────────┬──────────┬────────┬───────────┤
│ │Parc auto │ │ │ │
│ │demnitari, │ │ │ │
│ │înalţi │ │ │ │
│1.1.│funcţionari│autoturism│3 │300 │
│ │publici şi │ │ │ │
│ │asimilaţi │ │ │ │
│ │ai acestora│ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼────────┼───────────┤
│1.2.│Parc auto │autoturism│11 │200 │
│ │comun │ │ │ │
├────┼───────────┴──────────┴────────┴───────────┤
│2 │Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice │
│ │- structuri teritoriale │
├────┼───────────┬──────────┬────────┬───────────┤
│2.1.│Parc auto │autoturism│8 │500 │
│ │comun │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────┴────────┴───────────┘


    NOTE:
    1. Nu se consideră depăşire la consum de carburanţi normat pe autovehicul consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul de autovehicule aprobat fiecărei unităţi.
    2. Autoturismele din parcul auto al agenţiei pot fi conduse şi de demnitari sau de alte categorii de salariaţi cu funcţii de răspundere, nominalizaţi prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.


    ANEXA 8

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 817/2017)
    MIJLOACELE DE TRANSPORT
    şi consumul de carburanţi pentru activităţi specifice

┌────┬─────────┬──────────┬────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Consumul │
│ │ │Tipul │Numărul │maxim de │
│Nr. │ │mijlocului│maxim │carburant │
│crt.│Unitatea │de │aprobat │pentru un │
│ │ │transport │(bucăţi)│autovehicul│
│ │ │ │ │(litri/ │
│ │ │ │ │lună) │
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────┴──────────┴────────┴───────────┤
│ │Autoritatea pentru Supravegherea Publică │
│ │a Activităţii de Audit Statutar │
├────┼─────────┬──────────┬────────┬───────────┤
│1. │Parc auto│autoturism│1 │300 │
│ │demnitari│ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────────┤
│2. │Parc auto│autoturism│1 │200 │
│ │comun │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────┴────────┴───────────┘


    NOTE:
    1. Nu se consideră depăşire la consum de carburanţi normat pe autovehicul consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat.
    2. Autoturismul din parcul auto al autorităţii poate fi condus şi de demnitar sau de alte categorii de salariaţi cu funcţii de răspundere, nominalizaţi prin ordin al preşedintelui Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016