Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 476 din 28 iunie 2018  privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 476 din 28 iunie 2018 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 580 din 9 iulie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 714 din 30 septembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie în cadrul prezentei scheme se face cu respectarea prevederilor privind ajutorul de stat regional din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piaţa internă în aplicarea articolelor 107 şi 108 din tratat, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulament, şi este exceptată de la obligaţia notificării către Comisia Europeană."

    2. La articolului 4, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro."

    3. La articolul 4, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) Bugetul maxim anual al schemei care poate fi angajat cuprinde pe lângă bugetul prevăzut la alin. (3) sumele stabilite cu această destinaţie, dar neutilizate în anii anteriori, în limita creditelor de angajament şi bugetare aprobate prin legile bugetare anuale."

    4. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 300."

    5. La articolul 13 alineatul (2), litera c) se abrogă.
    6. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    În cazul în care întreprinderea solicitantă demarează investiţia anterior depunerii cererii de acord pentru finanţare, întreaga investiţie nu este eligibilă."

    7. La articolul 17 alineatul (1), litera c) se abrogă.
    8. La articolul 17 alineatul (1), litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "h) nu au efectuat o relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiţia iniţială pentru care se solicită ajutorul în ultimii doi ani anteriori înregistrării cererii de acord pentru finanţare şi, la momentul înregistrării cererii, oferă un angajament că nu vor face acest lucru pentru o perioadă de până la doi ani după finalizarea investiţiei iniţiale pentru care se solicită ajutorul."

    9. La articolul 18, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) să aibă o valoare totală, fără T.V.A., de minimum 13,5 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 3 milioane euro;"

    10. La articolul 19, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    (1) Ministerul Finanţelor Publice are obligaţia de a publica pe site-ul său textul integral al prezentei scheme, data de la care se pot înregistra cereri de acord pentru finanţare şi bugetul anual alocat schemei, data epuizării bugetului anual, respectiv a bugetului total alocat schemei, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale.
    ...............................................................................................
    (3) În cazul în care, în urma analizei cererilor de acord pentru finanţare înregistrate până la data epuizării bugetului se constată neutilizarea în totalitate a bugetului anual alocat schemei sau acesta este suplimentat în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale, Ministerul Finanţelor Publice publică pe site-ul său bugetul rămas neutilizat din bugetul anual alocat schemei sau bugetul suplimentat şi data reluării procedurii de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare."

    11. La articolul 19, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Cererile de acord pentru finanţare înregistrate după data epuizării bugetului anual alocat schemei se restituie întreprinderilor."

    12. Articolul 21 se abrogă.
    13. La anexa nr. 2 articolul 1, literele e), v), y) şi z) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "e) ajutor pentru exploatare - ajutorul pentru reducerea cheltuielilor curente ale unei întreprinderi. Aceste cheltuieli includ categorii de costuri precum costurile cu personalul, materialele, serviciile contractate, comunicaţiile, energia, întreţinerea, chiria şi administrarea, dar exclud costurile de amortizare şi costurile de finanţare în cazul în care acestea au fost incluse în costurile eligibile la acordarea ajutorului pentru investiţii;
    ...............................................................................................
v) întreprindere nou-înfiinţată - întreprinderea înfiinţată în anul înregistrării cererii de acord pentru finanţare sau întreprinderea care a desfăşurat/nu a desfăşurat activitate economică, dar nu mai mult de 3 ani fiscali consecutivi înainte de data înregistrării cererii;
    ...............................................................................................
y) planul de afaceri - document din care rezultă eficienţa economică a întreprinderii şi viabilitatea investiţiei, vizând cel puţin următoarele aspecte: descrierea afacerii, locaţia realizării investiţiei, prezentarea investiţiei, planul de investiţii şi fundamentarea acestuia, analiza pieţei relevante pe care întreprinderea solicită finanţare, fundamentarea cifrei de afaceri, situaţia financiară actuală şi proiecţii financiare. În document se fundamentează: încadrarea investiţiei în categoria investiţiei iniţiale, efectul stimulativ al ajutorului de stat, modul de îndeplinire a indicatorilor cantitativi şi calitativi prevăzuţi în anexa nr. 3. Planul de afaceri are anexate documente justificative necesare fundamentării acestuia. Planul de afaceri este elaborat pentru perioada implementării investiţiei şi 5 ani de la data finalizării acesteia;
z) planul de investiţii - document sintetic, prezentat în format tabelar, care cuprinde cheltuielile eligibile şi neeligibile aferente investiţiei iniţiale cu determinarea valorii totale a investiţiei, conform prevederilor art. 6 din hotărâre, precum şi a calendarului realizării investiţiei;"

    14. La anexa nr. 2 articolul 1, după litera ff) se introduce o nouă literă, litera ff^1), cu următorul cuprins:
    "ff^1) relocare - transferul unei activităţi identice sau similare sau a unei părţi a acesteia de la o unitate a uneia dintre părţile contractante la Acordul privind SEE, unitatea iniţială, către unitatea unei alte părţi contractante la Acordul privind SEE unde are loc investiţia care beneficiază de ajutor, unitatea care beneficiază de ajutor. Există un transfer în cazul în care produsul sau serviciul de la unitatea iniţială şi de la unitatea care beneficiază de ajutor au cel puţin parţial aceleaşi scopuri, îndeplinesc cerinţele sau necesităţile aceluiaşi tip de clienţi şi se pierd locuri de muncă în activităţi identice sau similare la una din unităţile iniţiale ale beneficiarului din SEE;"

    15. La anexa nr. 2 articolul 1, litera kk) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "kk) sursa de finanţare - resursele de natură strict financiară ale întreprinderii destinate realizării investiţiei iniţiale, obţinute din surse proprii, respectiv majorare de capital subscris şi vărsat, profit reinvestit, împrumut intragrup sau credit bancar;"

    16. La anexa nr. 2 articolul 1 litera kk^1), punctele (iii) şi (iv) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(iii) persoane fizice sau juridice care au calitate de vânzător şi deţin o influenţă asupra structurii, voturilor sau deciziilor organelor de conducere ale cumpărătorului;
(iv) persoane fizice sau juridice care au calitate de vânzător şi asupra cărora cumpărătorul deţine o influenţă asupra structurii, voturilor sau deciziilor organelor sale de conducere;"

    17. La anexa nr. 2, la articolul 2, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare începe de la data comunicată de Ministerul Finanţelor Publice pe siteul său, conform art. 19 alin. (1) din hotărâre.
(3) Cererile de acord pentru finanţare înregistrate după data epuizării bugetului anual alocat schemei se restituie întreprinderilor."

    18. La anexa nr. 2, articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Întreprinderea solicitantă transmite către Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice o cerere de acord pentru finanţare, potrivit formularului prevăzut în anexa nr. 1, însoţită de următoarele documente justificative:
    a) certificat constatator, în original, emis de Oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul întreprinderea, în care să se menţioneze cel puţin următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, asociaţii şi reprezentanţii legali ai întreprinderii, domeniul de activitate principal, toate domeniile secundare de activitate şi punctele de lucru ale întreprinderii;
    b) situaţii financiare anuale aprobate corespunzătoare ultimului exerciţiu financiar încheiat, în copie certificată pentru conformitate cu originalul, după caz;
    c) planul de afaceri din care să rezulte viabilitatea investiţiei iniţiale şi eficienţa economică a întreprinderii, inclusiv în format electronic;
    d) împuternicire semnată de reprezentantul legal al întreprinderii solicitante, în cazul în care o altă persoană decât acesta semnează cererea de acord pentru finanţare;
    e) act de identitate al persoanei autorizate să reprezinte legal întreprinderea, în copie;
    f) opis cu documentele transmise."

    19. La anexa nr. 2, articolele 3^1 şi 3^2 se abrogă.
    20. La anexa nr. 2, la articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Ministerul Finanţelor Publice verifică conformitatea documentelor transmise, prevăzute la art. 3, conform prevederilor anexei nr. 2 şi analizează viabilitatea investiţiei şi eficienţa economică a întreprinderii conform prevederilor anexei nr. 3."

    21. La anexa nr. 2 articolul 4 alineatul (2) litera c), punctul (iv) se abrogă.
    22. La anexa nr. 2, la articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Ministerul Finanţelor Publice solicită informaţii şi/sau documente pentru completarea cererii de acord pentru finanţare, în condiţiile prevăzute la art. 4 alin (2) lit. b), în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data înregistrării cererii de acord pentru finanţare."

    23. La anexa nr. 2, articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Ministerul Finanţelor Publice finalizează procesul de evaluare a cererii de acord pentru finanţare în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data la care întreaga documentaţie este considerată completă în sensul prevederilor prezentei scheme."

    24. La anexa nr. 2, articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    Întreprinderile au obligaţia demarării investiţiei pentru care au solicitat finanţare în termen de maximum 4 luni de la data emiterii acordului pentru finanţare, cu respectarea calendarului asumat în documentaţia anexată cererii, sub sancţiunea prevăzută la art. 17."

    25. La anexa nr. 2 articolul 10 alineatul (1), literele d)-f) se abrogă.
    26. La anexa nr. 2, la articolul 10, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) În termen de 10 zile de la înregistrarea cererii de plată, transmisă de întreprindere, Ministerul Finanţelor Publice solicită organelor fiscale centrale şi locale eliberarea certificatului de atestare fiscală care se emite potrivit art. 158 sau 159 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, după caz. Ministerul Finanţelor Publice efectuează plata dacă certificatele fiscale nu cuprind debite restante."

    27. La anexa nr. 2, la articolul 10, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Cererile de plată a ajutorului de stat se depun până la data de 30 septembrie a fiecărui an."

    28. La anexa nr. 2, la articolul 11, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul în care se constată lipsa unor documente sau neconcordanţe între datele şi informaţiile transmise, Ministerul Finanţelor Publice poate solicita documente şi informaţii, care vor fi transmise către Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice în termen de 15 zile de la data primirii solicitării."

    29. La anexa nr. 2, la articolul 11, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care întreprinderea nu confirmă primirea solicitării transmise de Ministerul Finanţelor Publice sau nu respectă termenul prevăzut la alin. (2), Ministerul Finanţelor Publice returnează întreprinderii cererea de plată a ajutorului de stat, în termen de 15 zile, în vederea completării acesteia."

    30. La anexa nr. 2, la articolul 12, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    (1) Ministerul Finanţelor Publice soluţionează cererea de plată a ajutorului de stat:
    a) după analizarea la sediul ministerului a documentelor justificative anexate cererii de plată şi a eligibilităţii activelor pentru care se solicită plata ajutorului de stat; şi
    b) după verificarea la faţa locului a existenţei activelor şi a conformităţii declaraţiilor/documentelor aferente cheltuielilor efectuate de întreprindere."

    31. La anexa nr. 2, la articolul 13, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Virarea efectivă a ajutorului de stat se face de către Ministerul Finanţelor Publice în contul 50.70 «Disponibil din subvenţii şi transferuri», deschis la unitatea Trezoreriei Statului în a cărei rază îşi are domiciliul fiscal întreprinderea beneficiară de ajutor de stat, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data la care cererea de plată a ajutorului de stat este considerată completă în sensul prevederilor prezentei scheme şi a fost efectuată verificarea la faţa locului."

    32. La anexa nr. 2, la articolul 13, după alineatul (2) se introduc trei noi alineate, alineatele (3)-(5), cu următorul cuprins:
    "(3) Întreprinderile au obligaţia de a verifica valoarea ajutorului de stat virat de Ministerul Finanţelor Publice în contul 50.70 «Disponibil din subvenţii şi transferuri». În situaţia în care se constată existenţa unei sume necuvenite, întreprinderile au obligaţia de a informa de îndată Ministerul Finanţelor Publice în vederea restituirii acesteia.
(4) Restituirea sumelor încasate necuvenit se realizează în conturile deschise cu această destinaţie la Trezoreria Statului, dacă sumele se restituie în anul în care au fost încasate, respectiv dacă sumele se restituie în anii următori anului în care au fost încasate.
(5) Pentru sumele necuvenite încasate de către întreprinderi, Ministerul Finanţelor Publice percepe dobânzi şi penalităţi aferente, datorate de la data încasării până la data restituirii, conform Legii nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    33. La anexa nr. 2, la articolul 16, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul în care calendarul realizării investiţiei înregistrează modificări, întreprinderea are obligaţia de a solicita Ministerului Finanţelor Publice aprobarea acestor modificări, pe parcursul implementării investiţiei iniţiale, în termen de 30 de zile de când a luat la cunoştinţă de respectiva modificare, anexând o fundamentare în acest sens."

    34. La anexa nr. 2, la articolul 16, alineatul (4) se abrogă.
    35. La anexa nr. 2 articolul 17 alineatul (1), literele d) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "d) întreprinderea nu respectă prevederile art. 16 alin. (1) şi (2);
e) valoarea totală a investiţiei nu respectă prevederile art. 18 lit. b) din hotărâre."

    36. La anexa nr. 2 articolul 17 alineatul (1), după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
    "f) întreprinderea nu respectă prevederile art. 17 alin. (1) lit. h) din hotărâre."

    37. La anexa nr. 2 articolul 17, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (4^1) şi (4^2), cu următorul cuprins:
    "(4^1) În cazul în care sunt prevăzute mai multe condiţii în acordul pentru finanţare, valoarea ajutorului de stat plătit ce se recuperează se calculează conform următorului mecanism:
    a) se calculează gradul de îndeplinire a fiecărei condiţii prin raportarea valorii indicatorului realizat la valoarea indicatorului menţionată în acordul pentru finanţare sau în planul de afaceri, după caz;
    b) se calculează media aritmetică a gradelor de îndeplinire a tuturor condiţiilor;
    c) procentul calculat conform lit. b) se aplică valorii ajutorului de stat plătit;
    d) diferenţa dintre valoarea ajutorului de stat plătit şi valoarea calculată conform lit. c) reprezintă valoarea ajutorului de stat de recuperat.
(4^2) În condiţiile în care, ulterior emiterii acordului pentru finanţare, intervin modificări ale legislaţiei generale care reglementează cadrul de organizare şi funcţionare a societăţilor, la sfârşitul perioadei de menţinere a investiţiei, valoarea contribuţiei la dezvoltarea regională prevăzută în documentaţia anexată cererii de acord pentru finanţare se recalculează în raport cu aceste modificări."

    38. La anexa nr. 2 articolul 17, alineatele (5) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(5) Recuperarea ajutorului de stat plătit se realizează conform procedurilor de recuperare prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările ulterioare, precum şi de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 324/2016 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Ministerul Finanţelor Publice a procedurilor privind stoparea/recuperarea ajutorului de stat sau de minimis, cu modificările ulterioare.
(6) Ajutorul de stat plătit care trebuie recuperat include şi dobânda aferentă, datorată de la data plăţii până la data recuperării. Rata dobânzii aplicabile este cea stabilită potrivit prevederilor din Regulamentul (UE) nr. 1.589/2015 al Consiliului din 13 iulie 2015 de stabilire a normelor de aplicare a articolului 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi din Regulamentul (CE) nr. 794/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 659/1999 al Consiliului de stabilire a normelor de aplicare a articolului 93 din Tratatul CE."

    39. Anexele nr. 1, 2, 4a şi 4b la procedură se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-4 la prezenta hotărâre.


    ART. II
    Cererile de plată a ajutorului de stat aflate în curs de analiză la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se vor supune până la soluţionare dispoziţiilor aplicabile înainte de intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, cu excepţia prevederilor art. I pct. 28-30.

    ART. III
    Orice altă schemă de ajutor de stat având ca obiectiv dezvoltarea regională care va fi iniţiată de alţi furnizori de ajutor de stat trebuie să asigure respectarea principiului complementarităţii în raport cu prezenta schemă de ajutor de stat.

    ART. IV
    (1) În termen de 15 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Finanţelor Publice va emite Ghiduri în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.
    (2) În termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri Ministerul Finanţelor Publice poate aproba prin ordin al ministrului metodologia de depunere în format electronic a formularelor şi documentelor electronice, semnate cu semnătură electronică.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici
                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,
                    Paul Stănescu
                    Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat,
                    Ştefan-Radu Oprea

    Bucureşti, 28 iunie 2018.
    Nr. 476.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la procedură)
    Data înregistrării ……………................
    Numărul înregistrării …………........…..
    Cerere de acord pentru finanţare
    Subscrisa ............................., având datele de identificare menţionate la punctul I, reprezentată legal prin domnul/doamna ......................., având calitatea de …..........., solicit finanţarea în condiţiile prevederilor schemei având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 807/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    I. Prezentarea întreprinderii
    Denumirea întreprinderii: ...............................................................................
    Data înregistrării întreprinderii: .............................................................................
    Nr. de înmatriculare la oficiul registrului comerţului: .......................................................
    Codul de identificare fiscală: ................................................................................
    Adresa: .................................................., cod poştal: ............
    Telefon: ....................................., fax: ..........................
    E-mail: .........................................................
    Forma juridică: .................................................................
    Capitalul social: .................................................... lei, deţinut de:
    - persoane fizice: .................................................. %;
    – IMM^1: ...................................................... %
    ^1 Întreprinderea care se încadrează în definiţia prevăzută la anexa nr. 1 la regulament.

    – întreprinderi mari^2: .................................................. %.
    ^2 Întreprinderea care nu se încadrează în definiţia IMM-urilor conform prevederilor anexei nr. 1 la regulament.


    Obiectul principal de activitate: ........................................................
    Cod CAEN: ...............................................................
    Obiectul secundar de activitate^3: ................................................................
    ^3 Se completează dacă finanţarea se solicită pentru obiectul secundar de activitate.

    Cod CAEN: .............................................................

    II. Prezentarea situaţiei actuale a întreprinderii
    Date din situaţiile financiare anuale aprobate, corespunzătoare ultimului exerciţiu financiar încheiat, după caz:
    - numărul mediu de salariaţi: ................................................................
    – cifra de afaceri: ................................................................ lei
    – valoare active totale^4: ............................................................... lei
    ^4 Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans.

    – rentabilitatea cifrei de afaceri^5: ....................................... lei
    ^5 Rentabilitatea cifrei de afaceri = 100 x (Profit net/Cifra de afaceri).

    – capitaluri proprii^6: ......................................... lei
    ^6 Elementul „Capitaluri proprii“ din bilanţ.
    ............................................................................



    III. Prezentarea succintă a investiţiei realizate în cadrul schemei:
    - obiectivul investiţiei:
    ...................................................................................

    – încadrarea investiţiei în categoria investiţiei iniţiale:
    [] înfiinţarea unei unităţi noi
    [] extinderea capacităţii unităţii
    [] diversificarea producţiei unităţii
    [] schimbarea fundamentală în procesul general de producţie din cadrul unităţii
    sau

    – încadrarea investiţiei în categoria investiţiei iniţiale în favoarea unei noi activităţi economice:
    [] înfiinţarea unei unităţi noi
    [] diversificarea activităţii unităţii

    – valoarea investiţiei: ........................................................................................................................................................ lei
    – locaţia realizării investiţiei: .................................................................................................................................................
    – data estimată a demarării investiţiei conform planului de investiţii: ..................................................................................
    – data estimată a finalizării a investiţiei conform planului de investiţii: ................................................................................

    IV. Efectul stimulativ
    Ajutorul de stat acordat în baza prezentei scheme are efect stimulativ, întrucât:
    [] investiţia nu ar fi profitabilă pentru întreprindere în regiunea respectivă în absenţa ajutorului;
    sau
    [] investiţia nu ar fi realizată în regiunea respectivă în absenţa ajutorului.


    V. Prezentarea costurilor eligibile şi a finanţării solicitate

┌───────────┬───────────────┬────────────────────┬────────────┬──────────────────┐
│ │Tipul de │Valoarea │ │Valoarea │
│ │cheltuială │cheltuielilor │Intensitatea│ajutorului de stat│
│Denumirea │eligibilă │eligibile*) │maximă a │solicitat │
│activităţii│pentru care se │- lei - │ajutorului │- lei - │
│ │solicită ├────┬──┬──────┬─────┤în regiune ├──┬──┬──────┬─────┤
│ │finanţare │An │An│An....│Total│ │An│An│An....│Total│
│ │ │I**)│II│ │ │ │I │II│ │ │
├───────────┼──┬────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│ │ │a) Costuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │eligibile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[]│realizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │investiţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │în active │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │corporale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│ │ │a1) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[]│Realizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│ │ │a2) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[]│Închiriere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│Realizarea │ │a3) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de │ │Instalaţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│investiţii │[]│tehnice, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│în active │ │maşini şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│corporale │ │echipamente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│şi ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│necorporale│ │b) Costuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │eligibile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[]│realizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │investiţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │în active │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │necorporale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│ │ │b1) Costuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cu brevete, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │licenţe, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[]│know-how sau│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │drepturi de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │proprietate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │intelectuală│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──┼────────────┼────┼──┼──────┼─────┼────────────┼──┼──┼──────┼─────┤
│ │ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴──┴────────────┴────┴──┴──────┴─────┴────────────┴──┴──┴──────┴─────┘


    *) Valoarea cheltuielilor eligibile fără T.V.A.
    **) A se indica anii calendaristici.

    VI. Declaraţie pe propria răspundere
    Subsemnatul/Subsemnata, ............, identificat/identificată cu actul de identitate seria ………. nr. ………………, eliberat de …………….. la data de ………………., cu domiciliul în localitatea ……..........……, str. ………......…… nr. ……., bl. ………, sc. ……., ap. ……, sectorul/judeţul ……..........….., în calitate de reprezentant legal al întreprinderii …..........…., declar pe propria răspundere că toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete şi că toate documentele în copie care însoţesc cererea sunt conforme cu originalele.
    Înţeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsită conform legii.
    Declar pe propria răspundere că întreprinderea:
    • se încadrează în categoria întreprinderilor mari;
    • se încadrează în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii;
    • nu a demarat proiectul de investiţii pentru care solicită finanţare;
    • nu intră în categoria „întreprinderilor în dificultate“ potrivit prevederilor art. 2 alin. (18) din Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iunie 2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piaţa internă în aplicarea art. 107 şi 108 din tratat;
    • nu se află în procedură de executare silită, insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională, lichidare sau suspendare temporară a activităţii;
    • nu face obiectul unor decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau, în cazul în care asemenea decizii au fost emise, acestea au fost executate, conform prevederilor legale în vigoare;
    • nu a beneficiat şi nu va beneficia de ajutoare de stat regionale pentru costuri eligibile de natura costurilor salariale în cadrul aceluiaşi proiect unic de investiţii;
    • nu a efectuat o relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiţia iniţială pentru care se solicită ajutorul în ultimii 2 ani anteriori înregistrării cererii de acord pentru finanţare şi, la momentul înregistrării cererii, oferă un angajament că nu va face acest lucru pentru o perioadă de până la 2 ani după finalizarea investiţiei iniţiale pentru care se solicită ajutorul;
    • nu aparţine unor acţionari care deţin sau au deţinut în ultimii 2 ani anterior datei înregistrării cererii o altă întreprindere înregistrată conform Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care desfăşoară sau a desfăşurat activitatea pentru care solicită finanţare, în cazul întreprinderilor nou-înfiinţate;


    Declar pe propria răspundere că, în ultimii 3 ani^7, întreprinderea:
    ^7 Se consideră ultimii 3 ani: anul fiscal în curs şi 2 ani anteriori.
    [] nu a beneficiat de ajutor de minimis şi alte ajutoare de stat;
    [] a beneficiat de următoarele ajutoare de minimis şi ajutoare de stat:

┌────┬───────────┬───────────┬──────────┬──────────┬────────┬────────────┐
│ │ │ │ │ │ │Cuantumul │
│ │ │ │ │ │ │ajutorului -│
│ │ │ │ │ │ │euro^8 - │
│ │ │ │ │ │ │^8 │
│ │ │ │ │ │ │Echivalentul│
│ │ │ │ │ │ │în euro se │
│ │ │ │ │ │ │preia din │
│ │ │ │ │ │ │actul │
│ │Denumirea │Locaţia │Anul │ │ │juridic sau │
│Nr. │proiectului│realizării │acordării │Furnizorul│Actul │se determină│
│crt.│de │investiţiei│ajutorului│ajutorului│normativ│la cursul de│
│ │investiţii │(judeţul) │ │ │ │schimb │
│ │ │ │ │ │ │valutar │
│ │ │ │ │ │ │valabil la │
│ │ │ │ │ │ │data │
│ │ │ │ │ │ │acordării │
│ │ │ │ │ │ │ajutorului │
│ │ │ │ │ │ │conform │
│ │ │ │ │ │ │actului │
│ │ │ │ │ │ │juridic. │
├────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────────┤
└────┴───────────┴───────────┴──────────┴──────────┴────────┴────────────┘




    De asemenea declar pe propria răspundere că întreprinderea:
    [] nu a beneficiat şi nu va beneficia de ajutor de stat pentru acelaşi proiect unic de investiţii din partea altor furnizori de ajutor;
    [] a beneficiat sau va beneficia de ajutor de stat pentru acelaşi proiect unic de investiţii din partea altor furnizori de ajutor:

┌────┬───────────┬───────────┬──────────┬──────────┬────────┬────────────┐
│ │ │ │ │ │ │Cuantumul │
│ │ │ │ │ │ │ajutorului -│
│ │ │ │ │ │ │euro^9 - │
│ │ │ │ │ │ │^9 │
│ │ │ │ │ │ │Echivalentul│
│ │ │ │ │ │ │în euro se │
│ │ │ │ │ │ │preia din │
│ │ │ │ │ │ │actul │
│ │Denumirea │Locaţia │Anul │ │ │juridic sau │
│Nr. │proiectului│realizării │acordării │Furnizorul│Actul │se determină│
│crt.│de │investiţiei│ajutorului│ajutorului│normativ│la cursul de│
│ │investiţii │(judeţul) │ │ │ │schimb │
│ │ │ │ │ │ │valutar │
│ │ │ │ │ │ │valabil la │
│ │ │ │ │ │ │data │
│ │ │ │ │ │ │acordării │
│ │ │ │ │ │ │ajutorului │
│ │ │ │ │ │ │conform │
│ │ │ │ │ │ │actului │
│ │ │ │ │ │ │juridic. │
├────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────────┤
└────┴───────────┴───────────┴──────────┴──────────┴────────┴────────────┘




    Numele: ................................................
    Funcţia: ................................................
    Semnătura^10: .......................................
    ^10 Cererea va fi semnată de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea.

    Data semnării: .....................................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la procedură)

┌──────────────────────────────────────┐
│Condiţii de conformitate │
├───────────────┬──────────────────────┤
│ │- are toate rubricile │
│ │completate cu datele │
│ │solicitate, respectă │
│ │formularul din anexa │
│ │nr. 1 şi este datată │
│ │şi semnată în original│
│ │de către persoana │
│ │autorizată să │
│ │reprezinte legal │
│Cererea de │întreprinderea; - │
│acord pentru │conţine informaţii │
│finanţare │corelate cu │
│ │informaţiile din │
│ │certificatul │
│ │constatator, │
│ │situaţiile financiare,│
│ │planul de investiţii, │
│ │actul de identitate al│
│ │persoanei autorizate │
│ │sau împuternicirea, │
│ │dacă este cazul. │
├───────────────┼──────────────────────┤
│ │- este ataşat în │
│ │original, este │
│ │actualizat cu date │
│ │valabile la data │
│ │înregistrării cererii │
│Certificatul │de acord pentru │
│constatator │finanţare şi conţine │
│ │toate informaţiile │
│ │necesare conform │
│ │prevederilor art. 3 │
│ │lit. a) din Procedura │
│ │privind acordarea │
│ │ajutoarelor de stat. │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Situaţiile │ │
│financiare │- sunt depuse şi │
│corespunzătoare│aprobate conform │
│ultimului │prevederilor legale în│
│exerciţiu │vigoare, după caz, │
│financiar │sunt ataşate în copie.│
│încheiat │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│ │- cuprinde toate │
│ │informaţiile necesare │
│ │conform definiţiei şi │
│ │instrucţiunilor din │
│ │Ghidul solicitantului,│
│ │este datat şi semnat │
│Planul de │în original de către │
│investiţii │persoana autorizată să│
│ │reprezinte legal │
│ │întreprinderea; │
│ │- conţine informaţii │
│ │corelate cu │
│ │informaţiile din │
│ │cererea de acord │
│ │pentru finanţare. │
├───────────────┼──────────────────────┤
│ │- cuprinde toate │
│ │informaţiile necesare │
│ │conform definiţiei şi │
│ │instrucţiunilor din │
│ │Ghidul solicitantului,│
│ │este datat şi semnat │
│ │în original de către │
│ │persoana autorizată să│
│ │reprezinte legal │
│ │întreprinderea; │
│ │- prezintă proiecţiile│
│ │financiare pe perioada│
│ │implementării │
│Planul de │investiţiei şi 5 ani │
│afaceri │de la finalizarea │
│ │acesteia (cont de │
│ │profit şi pierdere, │
│ │bilanţ şi flux de │
│ │numerar) în │
│ │conformitate cu │
│ │prevederile legale în │
│ │vigoare şi cu modelele│
│ │prezentate în Ghidul │
│ │solicitantului; │
│ │- conţine informaţii │
│ │corelate cu │
│ │informaţiile din │
│ │cererea de acord │
│ │pentru finanţare. │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Documentele │ │
│justificative │ │
│pentru │- sunt ataşate în │
│fundamentarea │copie. │
│planului de │ │
│afaceri │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Împuternicirea │- în cazul în care o │
│semnată de │altă persoană decât │
│reprezentantul │acesta semnează │
│legal al │cererea de acord │
│întreprinderii │pentru finanţare, este│
│solicitante │ataşată în original. │
├───────────────┼──────────────────────┤
│Actul de │ │
│identitate al │ │
│persoanei │- se ataşează în │
│autorizate să │copie. │
│reprezinte │ │
│legal │ │
│întreprinderea │ │
├───────────────┼──────────────────────┤
│ │- are menţionate │
│Opisul │denumirea fiecărui │
│ │document şi pagina la │
│ │care este îndosariat. │
└───────────────┴──────────────────────┘



    ANEXA 3

    (Anexa nr. 4a la procedură)
    Cerere de plată a ajutorului de stat
    Subscrisa .....................…., având datele de identificare menţionate la pct. I, reprezentată legal prin domnul/doamna ……………..........…….., având calitatea de ………………., identificat/identificată cu actul de identitate seria ……… nr. …………, eliberat de ………………. la data de ………......………, cu domiciliul în localitatea ............., str. ....…... nr. ………., bl. …………, sc. ………., ap. ……….., sectorul/judeţul ……….......……….., cod poştal …………….., solicit plata ajutorului de stat, în sumă de .............., în baza Acordului pentru finanţare nr. ……………… din data de ………………., şi în condiţiile prevederilor schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 807/2014, cu modificările şi completările ulterioare, respectând intensitatea de ……………………………… conform Acordului pentru finanţare.
    I. Datele de identificare a întreprinderii:
    Denumirea întreprinderii: ..................................................................................................
    Data înregistrării întreprinderii: ...........................................................................................
    Nr. de înmatriculare la oficiul registrului comerţului: .........................................................................
    Codul de identificare fiscală: .......................................................................
    Adresa: ............................................................................
    Telefon: ........................ Fax: ................. E-mail: ...............
    Cod IBAN: ……………………………………. deschis la Trezoreria …………………………………..........................................
    Anexez la prezenta formularul de decont, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4b la procedură.

    II. Declaraţie pe propria răspundere
    Subsemnatul/Subsemnata, ..............., identificat/identificată cu actul de identitate seria ………… nr. ..…….., eliberat de ………………………… la data de ……………., cu domiciliul în localitatea …………………………., str. ……………………….. nr. …….., bl. ……, sc. .…., ap. ..…, sectorul/judeţul …………………., în calitate de reprezentant legal al întreprinderii …………………………………., declar pe propria răspundere că toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete şi că toate documentele în copie care însoţesc cererea sunt conforme cu originalele.
    Înţeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsită conform legii.
    Declar pe propria răspundere că întreprinderea:
    [] nu se află în procedură de executare silită, insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională, lichidare sau suspendare temporară a activităţii;
    [] nu face obiectul unor decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau, în cazul în care asemenea decizii au fost emise, acestea au fost executate, conform prevederilor legale în vigoare;
    [] nu a beneficiat şi nu va beneficia de ajutoare de stat regionale pentru costuri eligibile de natura costurilor salariale în cadrul aceluiaşi proiect unic de investiţii;
    [] nu a efectuat o relocare către unitatea în care urmează să aibă loc investiţia iniţială pentru care se solicită ajutorul în ultimii doi ani anteriori înregistrării cererii de acord pentru finanţare şi, la momentul înregistrării cererii, oferă un angajament că nu va face acest lucru pentru o perioadă de până la doi ani după finalizarea investiţiei iniţiale pentru care se solicită ajutorul.

    Numele: ...............................................
    Funcţia: ................................................
    Semnătura^1: ....................................
    ^1 Cererea va fi semnată de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea.

    Data semnării: ......................................
    NOTĂ:
    Cererea de plată a ajutorului de stat este însoţită de documentele menţionate în Ghidul de plată prezentat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.



    ANEXA 4

    (Anexa nr. 4b la procedură)
    FORMULAR DE DECONT
    Întreprinderea: ................ Data: ............

┌──────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────────┬───────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Denumirea │Factura de achiziţie │Plata │ │Valoarea înregistrată în│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │contabilitate │ │ │
│ │ │ │ ├──────────┬──────────┼────────┬────────┬────────┬──────────────────┼────────────┬──────┬──────────────────┤ ├──────┬─────┬───────────┤ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │din care │ │ │
│Codul/ │Activitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valoare plătită în│Cursul │ │ │eligibilă │Intensitate│ │
│Poziţia │(construcţii│Tipul │ │ │ │ │ │ │Valoare lei/valută│ │Extras│lei/valută │valutar │ │ │pentru care│conform │Ajutor de│
│din planul│/ instalaţii│costului │Nr. de │Denumirea │Denumirea │ │ │ │ │Tipul │de │ │utilizat la │Total │Total│se solicită│acordului │stat │
│de │/ active │(linia de │inventar│din planul│din │ │Numărul │Data │ │documentului│cont │ │înregistrarea│valută│lei │finanţare │pentru │solicitat│
│investiţii│necorporale)│fabricaţie)│ │de │situaţiile│Furnizor│facturii│facturii├────────┬─────────┤(OP/DPE) nr.│(nr. ,├────────┬─────────┤în evidenţa │fără │fără ├──────┬────┤finanţare %│-lei- │
│ │ │ │ │investiţii│contabile │ │ │ │Total │din care │şi data │data │Total │din care │contabilă │TVA │TVA │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │eligibilă│ │plată)│ │eligibilă│ │ │ │Valută│Lei │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ ├───┬────┼───┬─────┤ │ ├───┬────┼───┬─────┤ │ │ │fără │fără│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │cu │fără│cu │fără │ │ │cu │fără│cu │fără │ │ │ │TVA │TVA │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │TVA│TVA │TVA│TVA │ │ │TVA│TVA │TVA│TVA │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19 │20 │21 │22 │23 │24 │25 │26 │
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
├──────────┼────────────┼───────────┼────────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───┼────┼───┼─────┼────────────┼──────┼───┼────┼───┼─────┼─────────────┼──────┼─────┼──────┼────┼───────────┼─────────┤
└──────────┴────────────┴───────────┴────────┴──────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴───┴────┴───┴─────┴────────────┴──────┴───┴────┴───┴─────┴─────────────┴──────┴─────┴──────┴────┴───────────┴─────────┘



┌───────────────────────────────┬──────┐
│Valoare ajutor de stat │-lei- │
│solicitat, din care: │(col. │
│ │26) │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Construcţii, din care: │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│- realizate │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│- chirii │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Active necorporale │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│TOTAL │ │
└───────────────────────────────┴──────┘



┌─────────────────────────┬──────┬─────┐
│Valoare cheltuieli │Valută│Lei │
│eligibile pentru care se │fără │fără │
│solicită decontare, din │TVA │TVA │
│care: │(col. │(col.│
│ │23) │24) │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│Construcţii, din care: │ │ │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│- realizate │ │ │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│- chirii │ │ │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│Instalaţii tehnice şi │ │ │
│maşini │ │ │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│Active necorporale │ │ │
├─────────────────────────┼──────┼─────┤
│TOTAL │ │ │
└─────────────────────────┴──────┴─────┘


    Numele: ……………………………………
    Funcţia: …………………………………………
    Semnătura^1: ……………………………..
    ^1 Formularul de decont va fi semnat de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016