Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 452 din 21 septembrie 2018  privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional  pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, precum şi pentru aprobarea procedurii  de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 452 din 21 septembrie 2018 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, precum şi pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018

EMITENT: Autoritatea Electorală Permanentă
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 813 din 21 septembrie 2018
    Având în vedere dispoziţiile art. 17, art. 18 alin. (2), art. 27^1 alin. (2) şi art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare,
    văzând şi prevederile art. 4, art. 21 alin. (2), art. 49, 89, 90 şi 120 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere art. II alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei,
    luând în considerare şi Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 2/2016 pentru aprobarea modelelor listelor electorale permanente care vor fi folosite la alegerile locale şi parlamentare,
    ţinând cont de prevederile art. 103 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă asigură, în limita competenţelor sale, aplicarea unitară a dispoziţiilor legale referitoare la organizarea referendumurilor,
    în temeiul art. 62 din Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (10) şi art. 114 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare,
    Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    La referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 prevederile anexei nr. 1 la Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 2/2016 pentru aprobarea modelelor listelor electorale permanente care vor fi folosite la alegerile locale şi parlamentare se aplică în mod corespunzător.

    ART. 2
    Pentru numerotarea birourilor electorale de circumscripţie ale judeţelor şi al municipiului Bucureşti, precum şi a biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate constituite la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 va fi utilizată numerotarea prevăzută în anexa nr. 1 la Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3
    (1) Primarii pot solicita avizarea înfiinţării/desfiinţării unor secţii de votare noi, a modificării delimitării secţiilor de votare şi/sau a schimbării sediilor secţiilor de votare până cel mai târziu la data de 28 septembrie 2018, cu aplicarea corespunzătoare a Metodologiei de avizare a actualizării delimitării secţiilor de votare din ţară şi a stabilirii sediilor acestora, aprobate prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 19/2017.
    (2) Operaţiunile prevăzute la alin. (1) pot fi efectuate şi în cazul în care sediile secţiilor de votare nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 44/2016 privind setul de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locaţiile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi dotarea minimală a acestora sau în cazul în care acestea nu pot fi utilizate în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018.

    ART. 4
    (1) Pentru acreditarea la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, asociaţia sau fundaţia interesată trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, până cel mai târziu la data de 2 octombrie 2018.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o copie a statutului şi o copie a hotărârii judecătoreşti de înfiinţare, din care să rezulte că asociaţia sau fundaţia desfăşoară activităţi de apărare a democraţiei şi a drepturilor omului şi este legal constituită cu cel puţin 6 luni înaintea datei referendumului.
    (3) Documentele prevăzute la alin. (2) pot fi transmise prin fax, poştă sau e-mail ori pot fi depuse la registratura Autorităţii Electorale Permanente.
    (4) În cel mult 2 zile de la data înregistrării cererii, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează asociaţiilor şi fundaţiilor din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 89 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, documentele de acreditare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 5
    (1) Pentru acreditarea la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, instituţia mass-media interesată trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, până cel mai târziu la data de 2 octombrie 2018.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de documente din care să rezulte faptul că instituţia desfăşoară activităţi în domeniul mass-media.
    (3) Documentele prevăzute la alin. (2) pot fi transmise prin fax, poştă sau e-mail ori pot fi depuse la registratura Autorităţii Electorale Permanente.
    (4) În cel mult 2 zile de la data înregistrării cererii, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează instituţiilor mass-media din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 89 alin. (4) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, documentele de acreditare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.

    ART. 6
    (1) Pe baza documentului de acreditare emis de către Autoritatea Electorală Permanentă, asociaţia, fundaţia sau instituţia mass-media poate desemna ca observatori interni sau reprezentanţi, după caz, numai persoane care nu au apartenenţă politică.
    (2) Asociaţiile, fundaţiile şi instituţiile mass-media româneşti, acreditate de către Autoritatea Electorală Permanentă, au dreptul de a emite ecusoane pentru observatorii şi reprezentanţii lor, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 5 şi nr. 6.
    (3) Observatorii interni şi reprezentanţii instituţiilor mass-media româneşti pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare numai pe baza ecusoanelor prevăzute la alin. (2), însoţite de actul de identitate.

    ART. 7
    (1) Autoritatea Electorală Permanentă acreditează, la cerere, observatorii internaţionali şi reprezentanţii instituţiilor mass-media străine.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) poate fi transmisă prin fax, poştă sau e-mail ori poate fi depusă la registratura Autorităţii Electorale Permanente.
    (3) Modelul documentului de acreditare a observatorilor internaţionali şi reprezentanţilor instituţiilor mass-media străine este prevăzut în anexa nr. 7.

    ART. 8
    Observatorii internaţionali şi reprezentanţii instituţiilor mass-media străine pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare numai pe baza documentului de acreditare emis de către Autoritatea Electorală Permanentă, care este valabil şi în copie, însoţit de actul de identitate.

    ART. 9
    Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 10
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,
                    Daniel-Constantin Barbu
                    Contrasemnează:
                    Vicepreşedinte,
                    Marian Muhuleţ
                    Vicepreşedinte,
                    Zsombor Vajda

    Bucureşti, 21 septembrie 2018.
    Nr. 452.
    ANEXA 1





    MODELUL CERERII DE ACREDITARE
    a asociaţiilor şi fundaţiilor la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018
    Către:
    Autoritatea Electorală Permanentă
    Subsemnatul, .............................^1), ...................................^2), în cadrul .................................^3), solicit, în baza art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, acreditarea în vederea desemnării observatorilor interni la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
    .........................^4)
    Data ...................
    Date de contact: ...........................^5)
    ^1) Se înscriu prenumele şi numele persoanei din conducerea asociaţiei sau fundaţiei care face cererea.
    ^2) Se înscrie funcţia pe care persoana care face cererea o are în asociaţie sau fundaţie.
    ^3) Se înscriu denumirea, sediul şi codul unic de înregistrare ale asociaţiei sau fundaţiei.
    ^4) Se înscriu prenumele şi numele persoanei din conducerea asociaţiei sau fundaţiei care face cererea, semnătura acesteia şi se aplică ştampila asociaţiei sau fundaţiei.
    ^5) Se înscrie numărul de fax sau e-mailul.

    ANEXA 2





    MODELUL DOCUMENTULUI DE ACREDITARE
    a asociaţiilor şi fundaţiilor la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018
    ACREDITARE
    Nr. ......................
    Având în vedere Cererea înregistrată cu nr. ............../................ formulată de ......................^1),
    în temeiul art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, acreditează .............................................. ^1) la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
    Preşedinte,
    ..................................^2)
    N O T E:
    - Pe baza documentului de acreditare, asociaţia sau fundaţia poate desemna ca observatori interni numai persoane care nu au apartenenţă politică.
    – Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai pe baza ecusoanelor emise de către asociaţia sau fundaţia acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.
    – Observatorii interni nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea referendumului, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare.
    – La biroul electoral al secţiei de votare, persoanele acreditate pot staţiona numai în spaţiul stabilit în acest sens în sala de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare.

    ^1) Se înscriu denumirea, sediul şi codul unic de înregistrare ale asociaţiei sau fundaţiei care a formulat cererea.
    ^2) Se înscriu prenumele şi numele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    ANEXA 3





    MODELUL CERERII DE ACREDITARE
    a instituţiei mass-media din România la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018
    Către:
    Autoritatea Electorală Permanentă
    Subsemnatul, .......................................^1), .........................^2) în cadrul ..............................^3), solicit, în baza art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, acreditarea în vederea desemnării reprezentanţilor mass-media la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
    ...........................^4)
    Data
    .........................
    Date de contact: .......................^5)
    ^1) Se înscriu prenumele şi numele persoanei din conducerea instituţiei mass-media care face cererea.
    ^2) Se înscrie funcţia pe care persoana care face cererea o are în instituţia mass-media.
    ^3) Se înscriu denumirea, sediul şi codul unic de înregistrare ale instituţiei mass-media.
    ^4) Se înscriu prenumele şi numele persoanei din conducerea instituţiei mass-media care face cererea, semnătura acesteia şi se aplică ştampila instituţiei mass-media.
    ^5) Se înscrie numărul de fax sau e-mailul, după caz.

    ANEXA 4





    MODELUL DOCUMENTULUI DE ACREDITARE
    a instituţiei mass-media din România la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018
    ACREDITARE
    Nr. ......................
    Având în vedere Cererea înregistrată cu nr. ............./............ formulată de .........................^1),
    în temeiul art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, acreditează ...................................^1) la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
    Preşedinte,
    .............................................^2)
    N O T E:
    - Pe baza documentului de acreditare, instituţia mass-media poate desemna reprezentanţi numai persoane care nu au apartenenţă politică.
    – Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai pe baza ecusoanelor emise de către instituţia mass-media acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.
    – Reprezentanţii mass-media nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea referendumului, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare.
    – La biroul electoral al secţiei de votare, persoanele acreditate pot staţiona numai în spaţiul stabilit în acest sens în sala de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare.

    ^1) Se înscriu denumirea, sediul şi codul unic de înregistrare ale instituţiei mass-media.
    ^2) Se înscriu prenumele şi numele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    ANEXA 5





    MODELUL ECUSONULUI
    care va fi utilizat de către observatorii interni la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│REFERENDUMUL NAŢIONAL PENTRU REVIZUIREA CONSTITUŢIEI DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018 │
│OBSERVATOR INTERN │
│Denumire O.N.G. │
│................................................................................................................│
│Numărul acreditării │
│.............................................................................................................. │
│Nume şi prenume observator │
│.............................................................................................. │
│.......................................^1) │
│L.S.^2) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    N O T E:
    - Condiţiile de confecţionare şi dimensiunea ecusoanelor sunt stabilite de către asociaţia sau fundaţia acreditată care a desemnat observatorii, cu condiţia ca acestea să conţină elementele obligatorii prevăzute în prezenta anexă.
    – Observatorii interni pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare numai pe baza ecusoanelor emise de către asociaţia sau fundaţia românească acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.

    ^1) Se înscriu numele şi prenumele reprezentantului legal al asociaţiei sau fundaţiei, precum şi semnătura olografă a acestuia.
    ^2) Se poate aplica ştampila asociaţiei sau fundaţiei acreditate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

    ANEXA 6





    MODELUL ECUSONULUI
    care va fi utilizat de reprezentanţii mass-mediei române la referendumul naţional
    pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│REFERENDUMUL NAŢIONAL PENTRU REVIZUIREA CONSTITUŢIEI DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018 │
│REPREZENTANT MASS-MEDIA │
│Denumire instituţie mass-media │
│............................................................................................. │
│Numărul acreditării │
│.................................................................................................................│
│Nume şi prenume reprezentant mass-media │
│......................................................................... │
│.......................................^1) │
│L.S.^2) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    N O T E:
    - Condiţiile de confecţionare şi dimensiunea ecusoanelor sunt stabilite de către instituţia mass-media acreditată care a desemnat observatorii, cu condiţia ca acestea să conţină elementele obligatorii prevăzute în prezenta anexă.
    – Reprezentanţii instituţiilor mass-media româneşti pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare numai pe baza ecusoanelor emise de către instituţia mass-media românească acreditată de către Autoritatea Electorală Permanentă, însoţite de actul de identitate.

    ^1) Se înscriu numele şi prenumele reprezentantului legal al instituţiei mass-media, precum şi semnătura olografă a acestuia.
    ^2) Se poate aplica ştampila instituţiei mass-media acreditate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

    ANEXA 7





    MODELUL DOCUMENTULUI DE ACREDITARE
    a observatorilor internaţionali şi a reprezentanţilor instituţiilor mass-media străine
    la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018
    ACREDITARE
    Nr. ......................
    Având în vedere Cererea înregistrată cu nr. ............./.......................,
    în temeiul art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 89 alin. (6) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, acreditează pe doamna/domnul ..........................^1) în vederea observării referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
    Preşedinte,
    ........................^2)
    N O T E:
    - Observatorii internaţionali şi reprezentanţii instituţiilor mass-media străine pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai pe baza documentului de acreditare emis de către Autoritatea Electorală Permanentă, care este valabil şi în copie, însoţit de actul de identitate.
    – Observatorii internaţionali şi reprezentanţii instituţiilor mass-media străine nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea referendumului, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare.
    – La biroul electoral al secţiei de votare, persoanele acreditate pot staţiona numai în spaţiul stabilit în acest sens în sala de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare.

    ^1) Se înscriu numele şi prenumele observatorului internaţional sau ale reprezentantului instituţiei mass-media străine, după caz.
    ^2) Se înscriu prenumele şi numele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016