Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 434 din 21 iunie 2018  privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 434 din 21 iunie 2018 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului "Consolidarea core-ului Reţelei de comunicaţii integrate voce-date a MAI la nivel naţional"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 526 din 26 iunie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului „Consolidarea core-ului Reţelei de comunicaţii integrate voce-date a MAI la nivel naţional“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    ART. 3
    Ministerul Afacerilor Interne răspunde de modul de implementare a proiectului prevăzut la art. 1, potrivit prevederilor prezentei hotărâri.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Carmen Daniela Dan
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 21 iunie 2018.
    Nr. 434.
    ANEXA 1

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului
    „Consolidarea core-ului Reţelei de comunicaţii integrate voce-date a MAI la nivel naţional“
    În conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) lit. c) pct. 15 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Afacerilor Interne implementează şi administrează sistemele complexe de comunicaţii şi tehnologia informaţiei atât pentru asigurarea misiunilor operative proprii, cât şi pentru asigurarea nevoilor de cooperare ale structurilor ministerului cu alte instituţii, în calitate de integrator stabilit prin acte normative specifice ori în alte cazuri stabilite prin lege.
    Începând cu anul 2000, Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia generală pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei a demarat realizarea, dezvoltarea şi modernizarea Reţelei de comunicaţii integrate voce-date a MAI (RCVD), prin finanţare din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene nerambursabile - Facilitatea Schengen. Această reţea este de arie largă şi asigură servicii de comunicaţii integrate voce-date pe tot cuprinsul ţării până la nivel de comune, pentru desfăşurarea activităţilor operative încredinţate prin lege, atât pentru structurile proprii, cât şi pentru autorităţi locale, instituţii guvernamentale şi din Sistemul Naţional de Securitate (SNS). Astfel, RCVD asigură infrastructura pentru toate structurile MAI, implicit pentru sistemele de comunicaţii dedicate cooperării poliţieneşti europene - sTESTA, SISNET, SIENA, Intranet UE - sau cooperării cu instituţiile statului care au drept de acces la resurse informatice disponibile în sistemele informatice ale MAI, din cadrul SNS, ministere şi agenţii. RCVD asigură suportul de comunicaţii - telefonie, date, video - pentru marea majoritate a aplicaţiilor informatice şi misiunilor operative specifice utilizate în cadrul structurilor MAI, în Bucureşti şi în teritoriu, inclusiv pentru schimbul de informaţii în cadrul sistemelor informatice de cooperare în spaţiul european (SIS, INTERPOL, EUROPOL).
    RCVD existentă la nivelul MAI este realizată pe tehnologii depăşite moral, disponibile la nivelul anilor 2000-2005, care asigură viteze de transport de maximum 155 Mbps. Tehnologiile utilizate în core-ul RCVD - nodurile principale în infrastructura de reţea - limitează capacităţile de trafic, procesare şi securitate a comunicaţiilor. Cerinţele operaţionale au determinat implementarea unui număr mare de aplicaţii informatice consumatoare de resurse de reţea, care presupune realizarea de comunicaţii video-date-voce în timp real, ce necesită în prezent viteze şi capacităţi de transport superioare.
    De asemenea, implementarea de noi sisteme informatice în contextul participării României la mediul de cooperare poliţienească europeană (SIS, VIS, Eurodac, Prüm, Eucaris, AFIS) a determinat creşterea cerinţelor de comunicaţii ale utilizatorilor, relevând insuficienţa resurselor de comunicaţii pentru anumite segmente ale reţelei, ceea ce are ca efect neacoperirea tuturor necesităţilor de acces la sistemele informatice operative şi, implicit, afectarea activităţii şi misiunilor operative specifice beneficiarilor interni şi europeni.
    Soluţia dorită a se materializa prin implementarea proiectului „Consolidarea core-ului Reţelei de comunicaţii integrate voce - date a MAI la nivel naţional“ va permite migrarea de la tehnologia actuală din infrastructura reţelei, ATM, la tehnologia Gigabit Ethernet, concomitent cu instalarea unor soluţii software de ultimă generaţie care vor asigura un nivel sporit al securităţii în infrastructura reţelei.
    Proiectul se adresează atât politicilor stabilite în documentele strategice la nivel european, respectiv Strategia reînnoită de securitate internă a Uniunii Europene pentru perioada 2015-2020, cât şi a documentelor strategice naţionale, între care menţionăm Strategia Naţională de Apărare a României pentru perioada 2015-2019, Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015-2020 şi Strategia MAI în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru perioada 2015-2020.
    Dezideratul va fi realizat în cadrul proiectului prin asigurarea mijloacelor tehnice necesare la nivelul principalelor noduri din infrastructura reţelei, localizate în sedii MAI din municipiul Bucureşti şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, pentru migrarea serviciilor de comunicaţii la noua tehnologie, Gigabit Ethernet. Astfel, realizarea proiectului implică derularea unui contract principal prin intermediul căruia se vor achiziţiona mijloace fixe din categoria echipamentelor de comunicaţii date şi a soluţiilor software pentru creşterea gradului de securitate în infrastructura reţelei. Totodată, în cadrul proiectului sunt prevăzute contracte pentru amenajarea şi dotarea Centrului de management, monitorizare şi administrare a RCVD, element central al core-ului RCVD.
    Având în vedere gradul ridicat de complexitate, precum şi intervenţia pentru înlocuirea echipamentelor în infrastructura reţelei la nivel naţional, implementarea contractului principal din cadrul proiectului are o durată estimată de 34 de luni şi va fi etapizată astfel:
    Etapa 1: Elaborare soluţie tehnică şi livrare documente aferente;
    Etapa 2: Livrare bunuri (mijloace fixe de natura echipamentelor de comunicaţii şi a soluţiilor software) aferente zonei 1 (Bucureşti + Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov + municipiul reşedinţă de judeţ 1-4) şi recepţia cantitativă şi calitativă a bunurilor livrate;
    Etapa 3: Implementare zona 1 - instalare şi testare soluţie agregare, soluţii management, migrare, securitate; implementare în municipiul Bucureşti, în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov şi în municipiile reşedinţă de judeţ 1-4;
    Etapa 4: Acceptanţă soluţie tehnică şi documente aferente; acceptanţa zonei 1;
    Etapa 5: Livrare bunuri (mijloace fixe de natura echipamentelor de comunicaţii) aferente zonelor 2-7 şi recepţii cantitative şi calitative aferente zonelor 2-7;
    Etapa 6: Implementare în zona 2 - Instalare, configurare echipamente, migrare şi securitate în municipiile reşedinţă de judeţ 5-10;
    Etapa 7: Recepţia după instalare şi acceptanţa zonei 2;
    Etapele 8, 10, 12, 14 şi 16: similar cu etapa 6, pentru implementarea succesivă a zonelor 3-7;
    Etapele 9, 11, 13, 15 şi 17: similar cu etapa 7, pentru recepţia după instalare şi acceptanţa succesivă a zonelor 3-7;
    Etapa 18: Definitivarea regulilor de securitate;
    Etapa 19: Realizarea acceptanţei finale, inclusiv recepţia finală a soluţiei de securitate.

    Obiectivul general al proiectului susţine scopul definit, prin implementarea unui sistem integrat de comunicaţii care va asigura consolidarea infrastructurii de comunicaţii în nodurile care constituie core-ul RCVD la nivel teritorial. Acest sistem va cuprinde:
    • sistemul de agregare a comunicaţiilor;
    • sistemul de comunicaţii şi securitate judeţean, implementat la nivelul fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ;
    • sistemul centralizat de securitate;
    • infrastructura hardware şi software pentru aplicaţii de management;
    • sisteme conexe.

    Noul sistem va asigura:
    • îmbunătăţirea securităţii şi capacităţii de prelucrare a datelor în infrastructura reţelei, prin instalarea unor soluţii hardware şi software de ultimă generaţie;
    • grad ridicat de disponibilitate în infrastructura de reţea, prin instalarea unor echipamente de ultimă generaţie, prevăzute în configuraţie redundantă în nodurile principale ale RCVD;
    • compatibilitate cu sistemul de comunicaţii al STS;
    • instruirea personalului tehnic al MAI în conformitate cu noua tehnologie implementată, aspect important în asigurarea sustenabilităţii proiectului.

    Prin implementarea proiectului, beneficiarilor li se asigură o securitate sporită a datelor vehiculate în infrastructura de reţea, rapiditatea accesului la resursele informatice ale MAI şi disponibilitate crescută a serviciilor de comunicaţii asigurate de RCVD, elemente care contribuie la asigurarea condiţiilor tehnice optime pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate prin lege.
    Valoarea totală estimată a proiectului este de 53.597 mii lei, din care:
    • cheltuieli de capital - 46.985 mii lei;
    • cheltuieli curente - 6.612 mii lei.

    Proiectul a fost avizat de către Comisia pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei constituită în cadrul MAI, la data de 27.10.2016.
    Proiectul a fost selectat pentru finanţare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului naţional aferent „Fondului pentru securitate internă“ (FSI), componenta Cooperare poliţienească, program elaborat în baza Regulamentului (UE) nr. 513/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 aprilie 2014 de instituire, în cadrul Fondului pentru securitate internă, a instrumentului de sprijin financiar pentru cooperarea poliţienească, prevenirea şi combaterea criminalităţii şi gestionarea crizelor şi de abrogare a Deciziei 2007/125/JAI a Consiliului, pentru componenta de cooperare poliţienească, şi în baza Regulamentului (UE) nr. 515/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 aprilie 2014 de instituire, în cadrul Fondului pentru securitate internă, a instrumentului de sprijin financiar pentru frontiere externe şi vize şi de abrogare a Deciziei nr. 574/2007/CE, pentru componenta de frontiere şi vize.
    Proiectul se încadrează conform Programului naţional aferent FSI în Obiectivul specific „6 - Riscuri şi crize“, Obiectivul naţional „5 - R - infrastructură“, Acţiunea „A14 Modernizarea infrastructurii în vederea sprijinirii luptei împotriva criminalităţii“.
    Fişa detaliată a proiectului a fost aprobată de Comitetul director FAMI şi FSI prin Decizia nr. 17/FSIP din 12.07.2017, fiind atribuit codul de proiect ROFSIP2017OS6A14P02.
    În urma evaluării proiectului, ordonatorul principal al MAI a aprobat Decizia de finanţare nr. 17 din 31.08.2017, cu avizul Direcţiei fonduri externe nerambursabile din cadrul MAI - în calitate de autoritate responsabilă FSI şi al Direcţiei generale financiare din cadrul MAI - în calitate de autoritate delegată financiară.
    Caracteristicile principale ale proiectului „Consolidarea core-ului Reţelei de comunicaţii integrate voce-date a MAI la nivel naţional“:
    Titular: Ministerul Afacerilor Interne
    Beneficiarul investiţiei: Direcţia generală pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, având ca partener Inspectoratul General al Poliţiei Române
    Amplasament: sedii MAI localizate în municipiul Bucureşti şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ
    Caracteristici principale rezultate după implementarea proiectului:
    - core-ul RCVD va asigura îmbunătăţirea securităţii şi capacităţii de prelucrare a datelor în infrastructura reţelei, prin implementarea unor soluţii de ultimă generaţie şi migrarea comunicaţiilor de la tehnologia ATM la tehnologia Gigabit Ethernet;
    – vor fi înlocuite/modernizate echipamentele de comunicaţii din infrastructura RCVD, depăşite moral şi tehnic;
    – va fi modernizată, la nivel naţional, infrastructura de reţea care asigură suportul necesar de comunicaţii pentru colectarea de date şi realizarea de analize privind crima organizată internaţională şi transmiterea acestora către structurile poliţieneşti europene;
    – va fi asigurată specializarea personalului tehnic în conformitate cu tehnologiile implementate;
    – prin înlocuirea echipamentelor de comunicaţii din infrastructura RCVD, se va asigura nivelul necesar de disponibilitate a serviciilor, prin eliminarea deranjamentelor majore şi, în acelaşi timp, creşterea capacităţii de trafic şi de asigurare a securităţii comunicaţiilor în respectivele noduri de comunicaţii.

    Astfel, structurile MAI vor putea utiliza, la parametrii proiectaţi, sistemele informatice existente şi, în plus, vor putea implementa sisteme informatice noi care necesită resurse de comunicaţii importante.

    Indicatori prestabiliţi de rezultat

┌────┬─────────────────┬─────────┬─────────┬─────────────┐
│Nr. │Denumire │Valoare │Anul de │Valoare-ţintă│
│crt.│indicator │referinţă│referinţă│ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Număr de │ │ │ │
│ │municipii │ │ │ │
│ │reşedinţă de │ │ │ │
│ │judeţ în care │ │ │ │
│ │este finalizată │ │ │ │
│ │migrarea │ │ │ │
│ │serviciilor de │ │ │ │
│ │comunicaţii date │ │ │ │
│ │de la tehnologia │ │ │ │
│ │ATM la tehnologia│ │ │ │
│ │Gigabit Ethernet,│ │ │ │
│ │din nodurile │ │ │ │
│1 │RCVD. Indicatorul│0 │2018 │40 │
│ │se consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit la │ │ │ │
│ │nivel de │ │ │ │
│ │reşedinţă de │ │ │ │
│ │judeţ după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │a tuturor │ │ │ │
│ │serviciilor de │ │ │ │
│ │migrare prevăzute│ │ │ │
│ │pentru acea │ │ │ │
│ │reşedinţă de │ │ │ │
│ │judeţ. │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Nod de │ │ │ │
│ │comunicaţii al │ │ │ │
│ │Inspectoratului │ │ │ │
│ │de Poliţie │ │ │ │
│ │Judeţean Ilfov │ │ │ │
│ │modernizat prin │ │ │ │
│ │înlocuirea │ │ │ │
│ │echipamentelor │ │ │ │
│ │WAN. Indicatorul │ │ │ │
│ │se consideră │ │ │ │
│2 │îndeplinit după │0 │2018 │1 │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │(recepţia după │ │ │ │
│ │instalare - RAI) │ │ │ │
│ │a tuturor │ │ │ │
│ │echipamentelor │ │ │ │
│ │prevăzute pentru │ │ │ │
│ │acest nod al RCVD│ │ │ │
│ │şi migrarea │ │ │ │
│ │serviciilor. │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Sistem de │ │ │ │
│ │agregare a │ │ │ │
│ │comunicaţiilor │ │ │ │
│ │modernizat şi │ │ │ │
│ │funcţional, după │ │ │ │
│ │implementarea │ │ │ │
│ │tehnologiei │ │ │ │
│3 │Gigabit Ethernet │0 │2018 │1 │
│ │în core RCVD. │ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │a etapei 1 (RAI).│ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Sistem securitate│ │ │ │
│ │comunicaţii │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │beneficiari │ │ │ │
│ │externi │ │ │ │
│ │modernizat şi │ │ │ │
│ │funcţional, după │ │ │ │
│ │implementarea │ │ │ │
│4 │tehnologiei │0 │2018 │1 │
│ │Gigabit Ethernet │ │ │ │
│ │în core RCVD. │ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │a etapei 1 (RAI).│ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Infrastructura │ │ │ │
│ │hardware şi │ │ │ │
│ │software pentru │ │ │ │
│ │aplicaţii │ │ │ │
│ │management │ │ │ │
│ │aferentă │ │ │ │
│5 │tehnologiei │0 │2018 │1 │
│ │Gigabit Ethernet │ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │a etapei 1 (RAI).│ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Soluţie │ │ │ │
│ │management │ │ │ │
│ │echipamente de │ │ │ │
│ │comunicaţii │ │ │ │
│ │aferentă │ │ │ │
│ │tehnologiei │ │ │ │
│6 │Gigabit Ethernet.│0 │2018 │1 │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către Beneficiar │ │ │ │
│ │a etapei 1 (RAI).│ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Soluţii de │ │ │ │
│ │îmbunătăţire a │ │ │ │
│ │securizării │ │ │ │
│ │logice în RCVD la│ │ │ │
│ │nivelul │ │ │ │
│ │reşedinţelor de │ │ │ │
│7 │judeţ. │0 │2018 │4 │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către Beneficiar │ │ │ │
│ │a etapei 1 (RAI).│ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Centrul de │ │ │ │
│ │management, │ │ │ │
│ │monitorizare şi │ │ │ │
│ │administrare al │ │ │ │
│ │RCVD amenajat şi │ │ │ │
│ │dotat. │ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │recepţia la │ │ │ │
│ │terminarea │ │ │ │
│ │lucrărilor de │ │ │ │
│8 │amenajare a │0 │2018 │1 │
│ │centrului şi după│ │ │ │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │(RAI) a bunurilor│ │ │ │
│ │aferente dotării │ │ │ │
│ │centrului şi │ │ │ │
│ │realizării în │ │ │ │
│ │cadrul acestuia a│ │ │ │
│ │sistemului de │ │ │ │
│ │testare/simulare/│ │ │ │
│ │validare soluţii │ │ │ │
│ │de comunicaţii. │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Personal format │ │ │ │
│ │în legătură cu │ │ │ │
│ │aspecte │ │ │ │
│ │transfrontaliere.│ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │14*3 │
│9 │consideră │0 │2018 │persoane*zile│
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │finalizarea │ │ │ │
│ │instruirii, │ │ │ │
│ │conform │ │ │ │
│ │planificării. │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Core RCVD │ │ │ │
│ │(alcătuit din │ │ │ │
│ │Centrul de │ │ │ │
│ │management, │ │ │ │
│ │monitorizare şi │ │ │ │
│ │administrare al │ │ │ │
│ │RCVD, nodurile de│ │ │ │
│ │comunicaţii │ │ │ │
│ │localizate în │ │ │ │
│ │municipiile │ │ │ │
│ │reşedinţă de │ │ │ │
│ │judeţ şi sistemul│ │ │ │
│10 │de agregare a │0 │2018 │1 │
│ │comunicaţiilor) │ │ │ │
│ │modernizat şi │ │ │ │
│ │funcţional, după │ │ │ │
│ │implementarea │ │ │ │
│ │tehnologiei │ │ │ │
│ │Gigabit Ethernet │ │ │ │
│ │în core RCVD. │ │ │ │
│ │Indicatorul se │ │ │ │
│ │consideră │ │ │ │
│ │îndeplinit după │ │ │ │
│ │acceptanţa finală│ │ │ │
│ │a sistemului. │ │ │ │
├────┼─────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│ │Personal tehnic │ │ │ │
│ │instruit conform │ │ │ │
│ │noilor tehnologii│ │ │ │
│ │implementate │ │ │ │
│ │(număr de │ │ │75 de │
│ │specialişti/număr│ │ │participări │
│ │cursuri). │ │ │la 9 │
│11 │Indicatorul se │0 │2018 │activităţi de│
│ │consideră │ │ │instruire │
│ │îndeplinit după │ │ │tehnică │
│ │acceptarea de │ │ │ │
│ │către beneficiar │ │ │ │
│ │a serviciilor de │ │ │ │
│ │instruire │ │ │ │
│ │tehnică. │ │ │ │
└────┴─────────────────┴─────────┴─────────┴─────────────┘


    Durata de realizare a proiectului: 42 luni
    Finanţarea investiţiei
    Finanţarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

┌───────────────────────────────┬──────┐
│Valoarea cheltuielilor de │ │
│capital, inclusiv TVA │ │
│(curs valutar Inforeuro pentru │46.985│
│luna august 2017, valabil la │mii │
│31.08.2017, data aprobării │lei │
│Deciziei de finanţare a │ │
│proiectului: 1 euro = 4,558 │ │
│lei) │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Eşalonarea cheltuielilor de │ │
│capital, inclusiv TVA │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │1.228 │
│- Anul I │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │29.886│
│- Anul II │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │4.833 │
│- Anul III │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │11.038│
│- Anul IV │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Asigurarea finanţării │ │
│cheltuielilor de capital se │ │
│face de la titlul X „Proiecte │ │
│cu finanţare din Fonduri │ │
│externe nerambursabile aferente│ │
│cadrului financiar 2014-2020“, │ │
│astfel: │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Cheltuieli eligibile: │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│- fonduri externe │29.612│
│nerambursabile │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │9.871 │
│- bugetul de stat │mii │
│ │lei │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Cheltuieli neeligibile (TVA): │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│ │7.502 │
│- bugetul de stat │mii │
│ │lei │
└───────────────────────────────┴──────┘



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016