Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 307 din 10 mai 2018  pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 443/2017 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 307 din 10 mai 2018 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 443/2017 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 428 din 21 mai 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 443/2017 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 516 din 4 iulie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru Programul naţional apicol pentru perioada 2017-2019, este de 99.340 mii lei, din care suma de 49.670 mii lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale, potrivit prevederilor Deciziei de punere în aplicare (UE) 2016/1.102 a Comisiei din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor naţionale de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole, prezentate de statele membre în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, şi distribuită astfel:
    a) pentru anul 2017: 32.542 mii lei;
    b) pentru anul 2018: 33.399 mii lei;
    c) pentru anul 2019: 33.399 mii lei."

    2. La anexa nr. 1, capitolul VI, alineatul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Contribuţia Uniunii Europene la Programul de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole este aprobată prin Decizia de punere în aplicare (UE) 2016/1.102 a Comisiei din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor naţionale de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole, prezentate de statele membre în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, faptul generator al cursului de schimb este stabilit la art. 34 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 907/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte agenţiile de plăţi şi alte organisme, gestiunea financiară, verificarea şi închiderea conturilor, garanţiile şi utilizarea monedei euro, iar cursul euro este stabilit potrivit prevederilor art. 40 din acelaşi regulament la valoarea de 4,5390 lei pentru plăţile aferente anului 2017, respectiv la valoarea de 4,6585 lei pentru plăţile aferente anului 2018."

    3. La anexa nr. 1, capitolul IX litera A, alineatul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Documente transmise după plata ajutorului: depunerea anuală până la data de 1 martie, pe o perioadă de 3 ani de la achiziţionarea maturatorului, centrifugei, topitorului de ceară cu abur din inox, a proceselor-verbale încheiate între cooperativă şi apicultorul/apicultorii care a/au beneficiat de utilizarea utilajelor achiziţionate. În cazul netransmiterii proceselor-verbale în termenul prevăzut, se va recupera de la cooperativă sprijinul financiar acordat prin Program."

    4. La anexa nr. 1, capitolul IX litera B alineatul 3, după punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 5, cu următorul cuprins:
    "5. Prin Program se decontează maximum 3 medicamente diferite pentru tratarea varoozei şi maximum 3 medicamente diferite pentru tratarea nosemozei, în limita cantităţilor/dozelor menţionate în prospectul acestora pentru un stup cu familie de albine."

    5. La anexa nr. 1, capitolul IX litera B, alineatul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Cheltuieli eligibile:
    1. În cazul apiculturii convenţionale:
    a) preţul fără TVA al medicamentelor achiziţionate înainte de data depunerii cererii de plată de la furnizori autorizaţi sanitar-veterinar de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, denumită în continuare ANSVSA, pentru comercializare, conform legislaţiei în domeniu, utilizate pentru tratarea varoozei pentru întreg efectivul de albine deţinut de apicultor, conform adeverinţei eliberate de ANZ din care să reiasă numărul familiilor de albine deţinute, emisă înainte de efectuarea achiziţiilor;
    b) preţul fără TVA al medicamentelor achiziţionate înainte de data depunerii cererii de plată de la furnizori autorizaţi sanitar-veterinar de către ANSVSA pentru comercializare, conform legislaţiei în domeniu, utilizate pentru tratarea nosemozei, conform adeverinţei eliberate de ANZ din care să reiasă numărul familiilor de albine deţinute, emisă înainte de efectuarea achiziţiilor.
    2. În cazul apiculturii ecologice:
    a) preţul fără TVA al medicamentelor achiziţionate înainte de data depunerii cererii de plată de la furnizori autorizaţi sanitar-veterinar de către ANSVSA pentru comercializare, conform legislaţiei în domeniu, utilizate pentru tratarea varoozei pentru întreg efectivul de albine deţinut de apicultor, conform adeverinţei eliberate de ANZ din care să reiasă numărul familiilor de albine deţinute, emisă înainte de efectuarea achiziţiilor;
    b) preţul fără TVA al medicamentelor achiziţionate înainte de data depunerii cererii de plată de la furnizori autorizaţi sanitar-veterinar de către ANSVSA pentru comercializare, conform legislaţiei în domeniu, utilizate pentru tratarea nosemozei, conform adeverinţei eliberate de ANZ din care să reiasă numărul familiilor de albine deţinute, emisă înainte de efectuarea achiziţiilor."

    6. La anexa nr. 1, capitolul IX litera B alineatul 5, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) copia facturii de achiziţie a medicamentelor şi copia documentelor de efectuare a plăţii medicamentelor pentru tratarea varoozei sau nosemozei, întocmite potrivit legislaţiei în vigoare;"

    7. La anexa nr. 1, capitolul IX litera B alineatul 5, după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins:
    "h) copia documentului care atestă autorizarea sanitar-veterinară pentru comercializare a furnizorilor de medicamente."

    8. La anexa nr. 1, capitolul IX litera C poziţia C.1 alineatul 3, punctul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. apicultorul să deţină comunicarea pentru deplasare în pastoral, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul program, avizată şi datată de către consiliul local, iar achiziţia să se facă ulterior datei de deplasare în pastoral;"

    9. La anexa nr. 1, capitolul IX litera C poziţia C.1 alineatul 5, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) copia facturii de achiziţie şi a documentelor de efectuare a plăţii cutiilor, întocmite potrivit legislaţiei în vigoare;"

    10. La anexa nr. 1, capitolul IX litera C poziţia C.1 alineatul 5, după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins:
    "h) copia certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului a furnizorilor de cutii."

    11. La anexa nr. 1, capitolul IX litera C poziţia C.2, alineatul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Cheltuieli eligibile:
    1. preţul fără TVA pentru decontarea achiziţiei de colectoare de polen şi/sau colectoare de propolis, dar nu mai mult de 20% colectoare din totalul stupilor cu familii de albine deţinuţi de apicultor la data eliberării adeverinţei ANZ, cu condiţia să păstreze minimum 3 ani accesoriile achiziţionate, începând de la data achiziţiei;
    2. până la 75% din preţul fără TVA pentru decontarea achiziţiei de uscător de polen şi/sau încălzitor miere, cu condiţia să păstreze minimum 3 ani accesoriile achiziţionate, începând de la data achiziţiei."

    12. La anexa nr. 1, capitolul IX litera C poziţia C.2 alineatul 5, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) copia facturii de achiziţie şi a documentelor de efectuare a plăţii accesoriilor apicole, întocmite potrivit legislaţiei în vigoare;"

    13. La anexa nr. 1, capitolul IX litera D alineatul 3, punctul 5 se abrogă.
    14. La anexa nr. 1, capitolul IX litera D alineatul 3, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. pentru a fi eligibilă achiziţia de material biologic, beneficiarul trebuie să achiziţioneze şi tratamentul pentru tratarea varoozei necesar întregului efectiv de familii de albine, atât cel deţinut, cât şi cel achiziţionat."

    15. La anexa nr. 1, capitolul IX litera D, alineatul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Cheltuieli eligibile:
    1. preţul fără TVA pentru achiziţia unui număr maxim de 75 de familii de albine şi pentru achiziţia medicamentelor necesare pentru tratarea acestora de varooză, în cazul apicultorilor care deţin maximum 75 de familii de albine la data eliberării adeverinţei ANZ;
    2. preţul fără TVA pentru achiziţia unui număr maxim de familii de albine egal cu 40% din familiile de albine deţinute de către apicultor la data eliberării adeverinţei ANZ, dar nu mai mult de 100 de familii, şi pentru achiziţia medicamentelor necesare pentru tratarea acestora de varooză, în cazul apicultorilor care deţin peste 75 de familii de albine;
    3. preţul fără TVA pentru achiziţia unui număr maxim de mătci egal cu 40% din familiile de albine deţinute de către apicultor la data eliberării adeverinţei ANZ, în cazul apicultorilor care deţin maximum 75 de familii de albine;
    4. preţul fără TVA pentru achiziţia unui număr maxim de mătci egal cu 40% din familiile de albine deţinute de către apicultor la data eliberării adeverinţei ANZ, dar nu mai mult de 100 de mătci, în cazul apicultorilor care deţin peste 75 de familii de albine."

    16. La anexa nr. 1, capitolul IX litera D alineatul 5, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) copia documentelor de efectuare a plăţii mătcilor şi/sau familiilor de albine, întocmite potrivit legislaţiei în vigoare la data efectuării plăţii;"

    17. La anexa nr. 1, capitolul IX litera D, litera h) a alineatului 5 şi alineatul 6 se abrogă.
    18. La anexa nr. 1, după capitolul IX se introduce o anexă, având conţinutul prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.
    19. La anexa nr. 2, după alineatul (2) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Pentru evitarea creării condiţiilor artificiale, furnizorii de medicamente, mătci, familii de albine sau stupi nu pot fi şi beneficiari ai produsului pentru care sunt furnizori în Programul naţional apicol pentru perioada 2017-2019. De asemenea, un solicitant prin Program care este şi furnizor constituit sub o altă formă de organizare decât cea prin care solicită sprijin nu este eligibil."

    20. La anexa nr. 2, articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    Termenul-limită de depunere a cererii şi a documentelor care o însoţesc este data de 1 august a fiecărui an."



    ART. II
    Prin derogare de la prevederile alin. 6 al lit. A din capitolul IX al anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 443/2017 privind aprobarea Programului naţional apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar, pentru plata aferentă anului 2017, procesele-verbale încheiate între cooperativă şi apicultorul/apicultorii care a/au beneficiat de utilizarea utilajelor achiziţionate se vor transmite în termen de 10 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                    Petre Daea
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici
                    Ministrul afacerilor externe,
                    Teodor-Viorel Meleşcanu
                    p. Ministrul delegat pentru afaceri europene,
                    Cristian-Gabriel Winzer,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 10 mai 2018.
    Nr. 307.
    ANEXA 1

    (Anexă la Program)
                      AVIZAT
    ....................................
         (primărie/consiliu local)
    COMUNICARE PENTRU DEPLASARE ÎN PASTORAL
    Nr. de înregistrare şi dată primărie/consiliul local ........................................
    Subsemnatul (nume şi prenume apicultor/denumire) ................................., domiciliat în ......................................., vă comunic că, în perioada .............................., amplasez în pastoral pe raza localităţii ................................ stupina având codul de identificare ......................., cu un nr. de ........ stupi cu familii de albine deplasaţi în pastoral, pavilion/remorcă apicolă având nr. de înmatriculare ........................, mijloc de transport cu nr. de înmatriculare ........................ .
    În cazul aplicării unor tratamente fitosanitare în zonă, vă rog să mă anunţaţi la locul de amplasare a stupinei sau la adresa .................................. .
    Telefon .................................
    Cu stimă,
    Data .................................
    Semnătură apicultor
    .....................................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016