Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 30 din 7 decembrie 2016  pentru aprobarea modificărilor şi completărilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 30 din 7 decembrie 2016 pentru aprobarea modificărilor şi completărilor Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012

EMITENT: CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 55 din 18 ianuarie 2017

    În temeiul dispoziţiilor art. 6 şi art. 9 alin. (1), ale art. 50 şi 51 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, cu modificările ulterioare, ale art. 1 şi 2 din Legea nr. 124/2000 privind structura personalului Curţii Constituţionale, precum şi ale art. 81 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, adoptat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 6/2012,

    Plenul Curţii Constituţionale adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I
    Se aprobă modificările şi completările la Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 731 din 29 octombrie 2012, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. II
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. III
    Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012, cu modificările şi completările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

    Această hotărâre a fost adoptată de Plenul Curţii Constituţionale, cu unanimitate de voturi, în şedinţa din data de 7 decembrie 2016.


                      PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE
                         prof. univ. dr. VALER DORNEANU

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                            Prim-magistrat-asistent,
                                 Marieta Safta

                             p. Secretarul general,
                              Ştefania Anghelache

    Bucureşti, 7 decembrie 2016.
    Nr. 30.


    ANEXĂ

                            MODIFICĂRI ŞI COMPLETĂRI
              la Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea
                     concursului pentru ocuparea posturilor
         vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii
                    Constituţionale, aprobat prin Hotărârea
                  Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012


    ARTICOL UNIC
    Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistraţilor-asistenţi ai Curţii Constituţionale, aprobat prin Hotărârea Plenului Curţii Constituţionale nr. 26/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 731 din 29 octombrie 2012, se modifică şi se completează, după cum urmează:

    1. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 4. - (1) Data, locul şi modul de desfăşurare a concursului, tematica, bibliografia, numărul posturilor vacante şi termenul pentru depunerea actelor de înscriere la concurs se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare la sediul Curţii Constituţionale, pe pagina de internet a Curţii Constituţionale şi în presa centrală cu cel puţin 55 de zile înainte de data stabilită pentru desfăşurarea probei scrise pentru verificarea cunoştinţelor teoretice de specialitate."

    2. La articolul 5, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Dosarul de concurs se depune personal sau prin mandatar, cu procură autentificată, cu cel puţin 40 de zile înainte de data desfăşurării probei scrise pentru verificarea cunoştinţelor teoretice de specialitate, la sediul Curţii Constituţionale - Biroul resurse umane şi salarizare."

    3. La capitolul II, titlul secţiunii a 3-a se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "SECŢIUNEA a 3-a
    Constituirea comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor şi a subcomisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor"

    4. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) Prin ordinul preşedintelui Curţii Constituţionale de aprobare a organizării concursului se numesc comisiile de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor şi subcomisiile de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor.
    (2) Selecţia dosarelor de concurs, verificarea cunoştinţelor teoretice de specialitate şi examinarea în cadrul probei orale se efectuează de către o comisie de concurs formată din 3 judecători. În cazul concursului pentru posturile de prim-magistrat-asistent şi magistrat-asistent-şef, comisia de concurs este alcătuită din 5 judecători.
    (3) Verificarea cunoştinţelor de limbă străină şi a cunoştinţelor de operare pe calculator se face de către două subcomisii formate, fiecare, din 3 membri, specialişti în domeniul respectiv.
    (4) Contestaţiile la rezultatul selecţiei dosarelor şi la rezultatele probei scrise pentru verificarea cunoştinţelor teoretice de specialitate se soluţionează de comisia de soluţionare a contestaţiilor, care va fi compusă din 3 judecători.
    (5) Contestaţiile la rezultatul probei de verificare a cunoştinţelor de limbă străină şi la rezultatul probei de verificare a cunoştinţelor de operare pe calculator se soluţionează, după caz, de subcomisia de soluţionare a contestaţiilor, care va fi compusă din 3 membri, specialişti în domeniul respectiv.
    (6) Din componenţa subcomisiilor prevăzute la alin. (3) şi (5) pot face parte şi specialişti care nu sunt angajaţi ai Curţii Constituţionale."

    5. La articolul 8, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 8. - (1) Comisia de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor şi subcomisiile de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor sunt conduse de un preşedinte, desemnat prin ordinul prevăzut la art. 7 alin. (1)."

    6. La articolul 8, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Dispoziţiile alin. (2)-(4) se aplică în mod corespunzător şi subcomisiilor prevăzute la art. 7 alin. (3) şi (5)."

    7. La articolul 9, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) supraveghează activitatea celor două subcomisii de concurs;"

    8. La articolul 10, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) supraveghează activitatea celor două subcomisii de soluţionare a contestaţiilor;"

    9. La articolul 12 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) proba scrisă la o limbă străină, la alegere dintre engleză şi franceză;"

    10. La articolul 29, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 29. - (1) Candidaţii pot face contestaţie la rezultatul selecţiei dosarelor, al probei eliminatorii de limbă străină, al probei eliminatorii de verificare a cunoştinţelor de operare pe calculator şi al probei scrise pentru verificarea cunoştinţelor teoretice de specialitate, în termen de cel mult două zile de la data afişării rezultatului acestora, sub sancţiunea decăderii din acest drept. Contestaţiile se depun la sediul Curţii Constituţionale - Biroul resurse umane şi salarizare."

    11. La articolul 29, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Contestaţiile cu privire la rezultatele probei eliminatorii de limbă străină şi ale probei eliminatorii de verificare a cunoştinţelor de operare pe calculator se soluţionează de subcomisiile prevăzute la art. 7 alin. (5)."

    12. La articolul 29, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) În privinţa soluţionării contestaţiilor formulate la probele eliminatorii de limbă străină şi de verificare a cunoştinţelor de operare pe calculator, dispoziţiile art. 22 alin. (3)-(7), art. 23 alin. (1) şi art. 26 alin. (3) se aplică în mod corespunzător."

    13. La articolul 29, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Nu se admit contestaţii cu privire la rezultatele obţinute la proba orală."

    14. La articolul 31 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) prezentarea activităţii subcomisiilor de concurs şi a subcomisiilor de soluţionare a contestaţiilor, după caz;"

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016