Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 30 din 25 ianuarie 2018  pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 30 din 25 ianuarie 2018 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 109 din 5 februarie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 133 din 13 martie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    (1) Finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi de învăţământ, pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora se asigură, pentru anul 2018, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale."

    2. La articolul 1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, pentru cheltuielile cu pregătirea profesională, a cheltuielilor cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi a cheltuielilor prevăzute la articolul bugetar «bunuri şi servicii» se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat."

    3. La articolul 2, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 4.413 lei.
(3) Costurile standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru anul 2018, sunt prevăzute în anexa nr. 2."

    4. La articolul 3, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 355 lei.
(3) Costurile standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar «bunuri si servicii», pentru anul 2018, sunt prevăzute în anexa nr. 5."

    5. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Unităţile de învăţământ cu personalitate juridică transmit, până la data de 15 octombrie a fiecărui an calendaristic, inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti numărul de elevi/preşcolari pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru întreaga unitate cu personalitate juridică, pe structura prevăzută în anexele nr. 2 şi 5. Directorii unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică răspund de corectitudinea datelor transmise. Numărul de elevi/preşcolari pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru întreaga unitate cu personalitate juridică, pe structura prevăzută în anexa nr. 5, va fi transmis în acelaşi termen şi ordonatorilor principali de credite ai unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia funcţionează unitatea de învăţământ preuniversitar de stat.
    (2) Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti transmit Ministerului Educaţiei Naţionale, până la data de 1 noiembrie a fiecărui an calendaristic, datele primite de la unităţile de învăţământ potrivit alin. (1), pe structura prevăzută în anexa nr. 2, pentru fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică, în vederea repartizării sumelor pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute la art. 1 alin. (2), din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.
    (3) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale transmit direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, până la data de 1 noiembrie, datele primite de la unităţile de învăţământ potrivit alin. (1), pe structura prevăzută în anexa nr. 5, atât pentru întreaga unitate administrativ-teritorială, cât şi pentru fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică, în vederea repartizării sumelor pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute la art. 1 alin. (4), a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.
    (4) Repartizarea sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (2), se face prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.
    (5) Repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate prin legea anuală a bugetului de stat, pe comune, oraşe, municipii şi pe sectoare ale municipiului Bucureşti, pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (4), se face prin decizie a directorului direcţiei generale regionale a finanţelor publice/şefului administraţiei judeţene a finanţelor publice, cu asistenţa tehnică de specialitate a inspectoratului şcolar, avându-se în vedere datele comunicate potrivit structurii din anexa nr. 5.
    (6) Stabilirea nivelului sumelor pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (2), aferente unui inspectorat şcolar judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se face prin înmulţirea numărului de elevi/preşcolari cu costurile standard prevăzute în anexa nr. 2.
    (7) Stabilirea nivelului sumelor pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (4), aferente unei unităţi administrativ-teritoriale, se face prin înmulţirea numărului de elevi/preşcolari cu costurile standard prevăzute în anexa nr. 5.
    (8) Pentru unităţile de învăţământ din zonele izolate în care, din cauze obiective, numărul de elevi este redus, pot fi alocate sume suplimentare, în urma unei analize efectuate de inspectoratele şcolare."

    6. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti răspund de repartizarea sumelor, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe unităţi de învăţământ, pe baza numărului de elevi/preşcolari şi a costurilor standard prevăzute în anexa nr. 2.
    (2) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale răspund de repartizarea sumelor pe unităţi de învăţământ, pe baza numărului de elevi/preşcolari şi a costurilor standard prevăzute în anexa nr. 5 şi le supun aprobării autorităţilor deliberative.
    (3) Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti şi directorul unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, în calitate de ordonator de credite, răspund de încadrarea în bugetul aprobat pe baza costurilor standard per elev/preşcolar, pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (2).
    (4) Ordonatorul principal de credite şi directorul unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, în calitate de ordonator de credite, răspund de încadrarea în bugetul aprobat pe baza costurilor standard per elev/preşcolar, pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (4).
    (5) Plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi a contribuţiilor aferente acestora se face pe baza statelor de plată ale unităţilor de învăţământ, verificate şi validate de către inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, potrivit precizărilor aprobate prin ordin comun al ministrului educaţiei naţionale, al ministrului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene şi al ministrului finanţelor publice.
    (6) Atunci când, la nivelul unor unităţi de învăţământ, sumele repartizate în baza costului standard sunt insuficiente pentru plata drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (2), inspectoratele şcolare pot efectua redistribuiri ale acestor sume între unităţi de învăţământ de pe raza judeţului/municipiului Bucureşti sau pot proceda la alocarea sumelor rămase nerepartizate, după caz. Redistribuirea sau, după caz, alocarea de sume rămase nerepartizate unor unităţi de învăţământ de pe raza unor judeţe diferite se realizează de către Ministerul Educaţiei Naţionale.
    (7) Atunci când, la nivelul unor unităţi de învăţământ, sumele repartizate în baza costului standard sunt insuficiente pentru plata drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (4), la unele unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, în cadrul sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate judeţului/municipiului Bucureşti prin legea bugetului de stat, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice, cu asistenţa tehnică de specialitate a inspectoratelor şcolare, pot efectua redistribuiri ale sumelor repartizate pe comune, oraşe, municipii şi pe sectoare ale municipiului Bucureşti cu această destinaţie.
    (8) Redistribuirea sumelor între unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din cadrul aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, pentru plata drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (4), se aprobă de consiliul local, la propunerea primarului, cu avizul conform al inspectoratului şcolar.
    (9) Redistribuirea sumelor între unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, potrivit prevederilor alin. (6) şi (7), conduce implicit la modificarea bugetelor iniţiale aprobate, calculate pe baza costurilor standard per elev/preşcolar.
    (10) Aprobarea redistribuirii sumelor între unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, pentru cheltuielile prevăzute la art. 1 alin. (2), se va face numai după verificarea de către inspectoratul şcolar a modului de angajare şi utilizare a sumelor alocate pentru finanţarea de bază, pe baza costurilor standard per elev/preşcolar, şi după verificarea corelării numărului de personal cu numărul de elevi/preşcolari. În urma verificării, inspectoratul şcolar împreună cu ordonatorii de credite stabilesc sumele ce pot fi redistribuite."

    7. Anexele nr. 2, 3, 5 şi 6 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-4 la prezenta hotărâre.


    ART. II
    Pentru anul 2018 toate dispoziţiile modificate ale actului primar sunt valabile începând cu intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. III
    Pentru anul 2018, informaţiile prevăzute la art. 4 alin. (1)-(3) din Hotărârea Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, cu modificările şi completările ulterioare, se transmit în termen de 6 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.



                    PRIM-MINISTRU, INTERIMAR,
                    MIHAI-VIOREL FIFOR
                    Contrasemnează:
                    Ministrul educaţiei naţionale,
                    Liviu-Marian Pop
                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale,
                    administraţiei publice şi fondurilor europene,
                    Paul Stănescu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Ionuţ Mişa

    Bucureşti, 25 ianuarie 2018.
    Nr. 30.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 72/2013)
    Costurile standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile
    şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru anul 2018

┌────┬───────────────┬──────────┬───────────┬───────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │ │Standarde de │
│ │ │ │ │Standarde │cost pe elev, │
│ │ │ │ │de cost pe │pe medii şi pe │
│ │ │ │Număr mediu│elev, pe │niveluri │
│Nr. │Nivel/filieră/ │Forma de │de elevi pe│medii şi pe│(pentru │
│crt.│profil │învăţământ│clasă │niveluri │învăţământul │
│ │ │ │ │- lei - │în limbile │
│ │ │ │ │ │minorităţilor) │
│ │ │ │ │ │- lei - │
│ │ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┼───────┬───────┤
│ │ │ │Urban│Rural│Urban│Rural│Urban │Rural │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │preşcolar │zi │20 │18 │2926 │3200 │2926 │3200 │
│ │cu program │ │ │ │ │ │ │ │
│ │normal │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar │ │ │ │ │ │ │ │
│2 │cu program │zi │20 │20 │5367 │5367 │5367 │5367 │
│ │prelungit/ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │săptămânal │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│3 │Învăţământ │zi │24 │18 │3368 │4012 │3941 │4695 │
│ │primar │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│3.1 │primar - │zi │ │ │5724 │5724 │6698 │6698 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│4 │primar │zi │24 │24 │5367 │5367 │6280 │6280 │
│ │„step-by-step“ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│5 │primar „A doua │- │15 │12 │2595 │3125 │3037 │3657 │
│ │şansă“ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │primar │ │ │ │ │ │ │ │
│6 │vocaţional │zi │24 │20 │4237 │5067 │4865 │5817 │
│ │(altul decât │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │primar │ │ │ │ │ │ │ │
│7 │cu │zi │24 │24 │7503 │7503 │8254 │8254 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │primar cu │ │ │ │ │ │ │ │
│7.1 │specializarea │zi │ │ │3694 │3694 │3694 │3694 │
│ │muzică în regim│ │ │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│8 │Învăţământ │zi │25 │20 │4413 │5075 │5045 │5801 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│8.1 │gimnazial - │zi │ │ │7503 │7503 │8576 │8576 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│9 │secundar │- │15 │12 │2940 │3531 │3361 │4036 │
│ │inferior „A │ │ │ │ │ │ │ │
│ │doua şansă“ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │ │ │
│10 │vocaţional │zi │25 │20 │5296 │6046 │5985 │6832 │
│ │(altul decât │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │ │ │
│ │vocaţional │ │ │ │ │ │ │ │
│10.1│(altul decât │zi │ │ │883 │883 │883 │883 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în regim │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │ │ │
│11 │cu │zi │25 │25 │9268 │9268 │10195 │10195 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial cu │ │ │ │ │ │ │ │
│11.1│specializarea │zi │ │ │4413 │4413 │4413 │4413 │
│ │muzică în regim│ │ │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│12 │Învăţământ │FR │25 │22 │1788 │2119 │2044 │2423 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│13 │Învăţământ │zi │28 │28 │4413 │4413 │4943 │4943 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│14 │Învăţământ │seral │28 │28 │3271 │3271 │3664 │3664 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liceal │ │ │ │ │ │ │ │
│15 │tehnologic, │zi │28 │28 │4564 │4564 │5112 │5112 │
│ │militar, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pedagogic şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │teologic │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│16 │liceal │seral │28 │28 │3557 │3557 │3984 │3984 │
│ │tehnologic │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liceal artistic│ │ │ │ │ │ │ │
│ │(toate │ │ │ │ │ │ │ │
│17 │specializările,│zi │28 │28 │5826 │5826 │6526 │6526 │
│ │exceptând │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică) şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sportiv │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│18 │liceal │zi │28 │28 │12357│12357│13840 │13840 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│19 │Învăţământ │FR │28 │28 │1722 │1722 │1929 │1929 │
│ │liceal │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│19.1│liceal │zi │ │ │7503 │7503 │8576 │8576 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │profesional │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │
│20 │stagiile de │zi │28 │28 │4833 │4833 │5317 │5317 │
│ │pregătire │ │ │ │ │ │ │ │
│ │practică)/ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Învăţământ dual│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│21 │postliceal/ │zi │28 │28 │4833 │4833 │4833 │4833 │
│ │maiştri │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │ │
│21.1│postliceal/ │seral │28 │28 │3557 │3557 │3984 │3984 │
│ │maiştri │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│22 │Cantine-cămine │- │ │ │1748 │1748 │1748 │1748 │
│ │(elevi cazaţi) │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───────┴───────┘


──────────
    * Standardele de cost se aplică numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi individual în clasele/grupele unităţilor de învăţământ de masă, care urmează curriculumul acestora. Pentru finanţarea unităţilor de învăţământ special, a claselor de învăţământ special, a elevilor din învăţământul special, a liceelor speciale se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, indiferent de locul de domiciliu al copiilor, prin contract managerial.
──────────

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 72/2013)
    Coeficienţii de diferenţiere pentru costurile standard per elev/preşcolar şi coeficienţii de corecţie
    pentru învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, pentru cheltuielile cu salariile, sporurile,
     indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege,
    precum şi contribuţiile aferente acestora

┌────┬───────────────┬──────────┬───────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │Standarde de │
│ │ │ │Standarde │cost pe elev, │
│ │ │ │de cost pe │pe medii │
│ │ │ │elev, │şi pe niveluri │
│Nr. │Nivel/filieră/ │Forma de │pe medii şi│(pentru │
│crt.│profil │învăţământ│pe niveluri│învăţământul │
│ │ │ │ │în limbile │
│ │ │ │ │minorităţilor) │
│ │ │ ├─────┬─────┼───────┬───────┤
│ │ │ │Urban│Rural│Urban │Rural │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│1 │preşcolar cu │zi │0,663│0,725│0,000 │0,000 │
│ │program normal │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar cu │ │ │ │ │ │
│2 │program │zi │1,216│1,216│0,000 │0,000 │
│ │prelungit/ │ │ │ │ │ │
│ │săptămânal │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│3 │Învăţământ │zi │0,763│0,909│0,170 │0,170 │
│ │primar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│3.1 │primar - │zi │1,297│1,297│0,170 │0,170 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│4 │primar │zi │1,216│1,216│0,170 │0,170 │
│ │„step-by-step“ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│5 │primar „A doua │- │0,588│0,708│0,170 │0,170 │
│ │şansă“ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │primar │ │ │ │ │ │
│6 │vocaţional │zi │0,960│1,148│0,148 │0,148 │
│ │(altul decât │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│7 │primar cu │zi │1,700│1,700│0,100 │0,100 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │primar cu │ │ │ │ │ │
│7.1 │specializarea │zi │0,837│0,837│0,000 │0,000 │
│ │muzică în regim│ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│8 │Învăţământ │zi │1,000│1,150│0,143 │0,143 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│8.1 │gimnazial - │zi │1,700│1,700│0,143 │0,143 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│9 │secundar │- │0,666│0,800│0,143 │0,143 │
│ │inferior „A │ │ │ │ │ │
│ │doua şansă“ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
│10 │vocaţional │zi │1,200│1,370│0,130 │0,130 │
│ │(altul decât │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
│ │vocaţional │ │ │ │ │ │
│10.1│(altul decât │zi │0,200│0,200│0,000 │0,000 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) în │ │ │ │ │ │
│ │regim │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│11 │gimnazial cu │zi │2,100│2,100│0,100 │0,100 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazial cu │ │ │ │ │ │
│11.1│specializarea │zi │1,000│1,000│0,000 │0,000 │
│ │muzică în regim│ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│12 │Învăţământ │FR │0,405│0,480│0,143 │0,143 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│13 │Învăţământ │zi │1,000│1,000│0,120 │0,120 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│14 │Învăţământ │seral │0,741│0,741│0,120 │0,120 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
│15 │tehnologic, │zi │1,034│1,034│0,120 │0,120 │
│ │militar, │ │ │ │ │ │
│ │pedagogic şi │ │ │ │ │ │
│ │teologic │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│16 │liceal │seral │0,806│0,806│0,120 │0,120 │
│ │tehnologic │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal artistic│ │ │ │ │ │
│ │(toate │ │ │ │ │ │
│17 │specializările,│zi │1,320│1,320│0,120 │0,120 │
│ │exceptând │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) şi │ │ │ │ │ │
│ │sportiv │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│18 │liceal │zi │2,800│2,800│0,120 │0,120 │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│19 │Învăţământ │FR │0,390│0,390│0,120 │0,120 │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│19.1│liceal integrat│zi │1,700│1,700│0,143 │0,143 │
│ │* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │profesional │ │ │ │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │ │ │ │
│20 │stagiile de │zi │1,095│1,095│0,100 │0,100 │
│ │pregătire │ │ │ │ │ │
│ │practică)/ │ │ │ │ │ │
│ │Învăţământ dual│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│21 │postliceal/ │zi │1,095│1,095│0,000 │0,000 │
│ │maiştri │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│21.1│postliceal/ │seral │0,806│0,806│0,120 │0,120 │
│ │maiştri │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼─────┼───────┼───────┤
│22 │Cantine-cămine │- │0,396│0,396│0,000 │0,000 │
│ │(elevi cazaţi) │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴─────┴─────┴───────┴───────┘


    * Coeficienţii de diferenţiere se aplică numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi în unităţi de învăţământ de masă, care urmează curriculumul acestora.

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 72/2013)
    Costurile standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională,
     cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi cheltuielile prevăzute la
    articolul bugetar „bunuri şi servicii“, pentru anul 2018

┌────────┬──────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │Coeficient final, conform │
│ │ │zonei de temperatură, pentru │
│Praguri │Tipuri de │mediul urban/rural │
│numerice│unităţi ├────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │ │ZONA│ZONA│ZONA│ZONA│ZONA│ZONA│
│ │ │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────────┼──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Grădiniţă │381 │385 │392 │403 │415 │426 │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │365 │369 │376 │387 │398 │409 │
│ │gimnazială │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceu/Colegiu/│ │ │ │ │ │ │
│1-300 │Şcoală │ │ │ │ │ │ │
│ │profesională/ │414 │419 │427 │439 │452 │464 │
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │284 │287 │293 │301 │310 │318 │
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Gradiniţă │382 │386 │394 │405 │417 │428 │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │367 │371 │378 │389 │400 │411 │
│ │gimnazială │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceu/Colegiu/│ │ │ │ │ │ │
│301-800 │Şcoală │ │ │ │ │ │ │
│ │profesională/ │416 │420 │429 │441 │454 │466 │
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │286 │289 │295 │303 │312 │320 │
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Grădiniţă │386 │390 │398 │410 │421 │433 │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │371 │374 │382 │393 │404 │415 │
│ │gimnazială │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│PESTE │Liceu/Colegiu/│ │ │ │ │ │ │
│800 │Şcoală │ │ │ │ │ │ │
│ │profesională/ │420 │424 │433 │445 │458 │471 │
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Şcoală │290 │293 │299 │307 │316 │325 │
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
└────────┴──────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



┌──────────────────────────────────────┐
│Zone de temperatură: │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, │
│Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, │
│Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, │
│Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, │
│Prahova, Satu Mare, Vaslui │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj,│
│Vrancea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, │
│Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, │
│Hunedoara, Harghita, Maramureş, │
│Suceava │
└──────────────────────────────────────┘



    ANEXA 4

    (Anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 72/2013)
    Coeficienţii de diferenţiere pentru costurile standard per elev/preşcolar pentru
    cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi
    cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri şi servicii“

┌────────┬────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ │ │Coeficient final, conform zonei de │
│Praguri │Tipuri de │temperatură, pentru mediul urban/rural │
│numerice│unităţi ├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│ │ │ZONA 1│ZONA 2│ZONA 3│ZONA 4│ZONA 5│ZONA 6│
├────────┼────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Grădiniţă │1,0710│1,0817│1,1031│1,1352│1,1674│1,1995│
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │ │ │ │ │ │ │
│ │gimnazială/ │1,0270│1,0373│1,0578│1,0886│1,1194│1,1502│
│ │Primară │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceu/ │ │ │ │ │ │ │
│1-300 │Colegiu/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Şcoală │1,1661│1,1778│1,2011│1,2361│1,2711│1,3061│
│ │profesională│ │ │ │ │ │ │
│ │/Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │0,7995│0,8075│0,8235│0,8474│0,8714│0,8954│
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Grădiniţă │1,0760│1,0868│1,1083│1,1406│1,1728│1,2051│
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │1,0320│1,0423│1,0630│1,0939│1,1249│1,1559│
│ │gimnazială │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceu/ │ │ │ │ │ │ │
│301-800 │Colegiu/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Şcoală │1,1711│1,1829│1,2063│1,2414│1,2765│1,3117│
│ │profesională│ │ │ │ │ │ │
│ │/Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │0,8045│0,8125│0,8286│0,8528│0,8769│0,9010│
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Grădiniţă │1,0870│1,0979│1,1197│1,1523│1,1849│1,2175│
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │1,0431│1,0535│1,0744│1,1057│1,1370│1,1682│
│ │gimnazială │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceu/ │ │ │ │ │ │ │
│PESTE │Colegiu/ │ │ │ │ │ │ │
│800 │Şcoală │1,1822│1,1940│1,2177│1,2531│1,2886│1,3241│
│ │profesională│ │ │ │ │ │ │
│ │/Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Şcoală │0,8155│0,8237│0,8400│0,8645│0,8889│0,9134│
│ │postliceală │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘



┌──────────────────────────────────────┐
│Zone de temperatură: │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, │
│Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, │
│Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, │
│Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, │
│Prahova, Satu Mare, Vaslui │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj,│
│Vrancea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, │
│Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, │
│Hunedoara, Harghita, Maramureş, │
│Suceava │
└──────────────────────────────────────┘


    ---

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016