Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 3 din 4 martie 2015  privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2015    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 3 din 4 martie 2015 privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2015

EMITENT: CAMERA CONSULTANŢILOR FISCALI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 172 din 12 martie 2015

    În baza prevederilor art. 11 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, aprobată cu modificări prin Legea nr. 198/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 6 alin. (1) din Normele privind pregătirea profesională continuă a consultanţilor fiscali, aprobate prin Hotărârea Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 7/2007, cu modificările ulterioare,

    Consiliul superior al Camerei Consultanţilor Fiscali, întrunit în şedinţa din 4 martie 2015, hotărăşte:

    ART. 1
    Se aprobă Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Direcţia de învăţământ va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.
    ART. 3
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                  Preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali,
                                 Ion-Toni Teau

    Bucureşti, 4 martie 2015.
    Nr. 3.


    ANEXĂ


                                   PROGRAMUL
             de pregătire profesională continuă aferent anului 2015

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    1. Camera Consultanţilor Fiscali elaborează Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015, în conformitate cu prevederile Normelor privind pregătirea profesională continuă a consultanţilor fiscali, aprobate prin Hotărârea Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 7/2007, cu modificările ulterioare.
    2. Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 se adresează tuturor membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali, respectiv: consultanţi fiscali activi, consultanţi fiscali asistenţi şi consultanţi fiscali inactivi.
    3. Pregătirea profesională continuă este un drept şi, în acelaşi timp, o obligaţie a membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali în ceea ce priveşte actualizarea cunoştinţelor şi formarea eficientă, cu garantarea calităţii serviciilor prestate către clienţi. Totodată, pregătirea profesională continuă este o exigenţă impusă prin Codul privind conduită etică şi profesională în domeniul consultanţei fiscale, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al Camerei Consultanţilor Fiscali nr. 3/2007.
    4. Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 se va desfăşura sub două forme:
    - curs în sistem e-learning;
    - seminar în sălile de curs (aspecte practice).
    5. Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 prevede pentru consultanţii fiscali activi şi pentru consultanţii fiscali asistenţi un număr de 30 de ore de pregătire profesională, iar pentru consultanţii fiscali inactivi, un număr de 15 ore de pregătire profesională.
    6. Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 nu este obligatoriu în anul în care membrii Camerei Consultanţilor Fiscali au susţinut examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.
    7. În situaţia în care consultanţii fiscali şi consultanţii fiscali asistenţi au efectuat ore de pregătire profesională în anul în care au susţinut examenul pentru atribuirea acestor calităţi, aceste ore se vor include în numărul de ore de pregătire profesională aferent anului următor.
    8. Fiecare participare a membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali la seminare, conferinţe şi colocvii interne şi internaţionale, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal, va fi echivalată cu 5 ore de pregătire profesională, care vor fi incluse în limita orelor de pregătire prevăzute pentru anul 2015.
    9. Participarea la seminare, conferinţe şi colocvii interne şi internaţionale, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal, va fi justificată pe baza unui document care să ateste acest fapt, eliberat de organizatori.
    10. Pentru consultanţii fiscali care au şi calitatea de lectori în cadrul Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2015, orele de curs efectuate se vor recunoaşte ca ore de pregătire profesională, care vor fi incluse în limita orelor de pregătire prevăzute pentru anul 2015.
    11. Consultanţii fiscali şi consultanţii fiscali asistenţi care publică articole în revista Camerei Consultanţilor Fiscali pot solicita, pentru fiecare articol publicat, recunoaşterea a 5 ore de pregătire profesională, în limita orelor de pregătire profesională prevăzute pentru anul 2015.
    12. Consultanţii fiscali şi consultanţii fiscali asistenţi care au absolvit într-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Finanţelor Publice, de asociaţiile profesionale sau societăţile de profil din ţară, în baza acordurilor încheiate de Camera Consultanţilor Fiscali cu acestea, pot solicita includerea numărului de ore efectuate, în limita orelor de pregătire profesională prevăzute pentru anul 2015.

    CAP. II
    Organizarea şi desfăşurarea Programului de pregătire profesională continuă în sistem e-learning, aferent anului 2015

    1. Pentru anul 2015, Programul de pregătire profesională continuă în sistem e-learning se desfăşoară numai sub formă de cursuri, potrivit temelor cuprinse în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul program.
    2. Cursurile care vor completa tematica Programului de pregătire profesională continuă în sistem e-learning în anul 2015 vor fi anunţate în timp util pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali.
    3. Echivalarea unui curs e-learning accesat de către un membru al Camerei Consultanţilor Fiscali va fi inclusă numai o singură dată în numărul de ore de pregătire profesională aferent anului 2015, indiferent de câte ori se accesează cursul respectiv.
    4. Participarea la cursurile de pregătire profesională în sistem e-learning este evidenţiată în aplicaţia Camerei Consultanţilor Fiscali privind evidenţa orelor de pregătire profesională.
    5. Cursurile de pregătire profesională în sistem e-learning pot fi accesate numai de către membrii Camerei Consultanţilor Fiscali care nu înregistrează obligaţii restante faţă de aceasta.

    CAP. III
    Organizarea şi desfăşurarea Programului de pregătire profesională continuă în sistem de seminar în sălile de curs, aferent anului 2015

    1. Programul de pregătire profesională continuă în sistem de seminar în sălile de curs este structurat pe module de pregătire, aşa cum rezultă din anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul program.
    2. Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor în cadrul Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 se realizează în 7 centre zonale, respectiv: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.
    3. Fiecare acţiune organizată cuprinde mai multe module, care totalizează 15 ore de pregătire profesională. Calendarul acţiunilor de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 - seminar în săli de curs este prezentat în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezentul program.
    4. Înscrierea membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali la una dintre acţiunile cuprinse în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 se face direct pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali sau prin transmiterea unei cereri de înscriere la Direcţia de învăţământ a Camerei Consultanţilor Fiscali, prin poştă, fax sau e-mail, cu cel puţin 15 zile înaintea organizării acţiunii. Orice situaţie de anulare a înscrierilor la cursuri trebuie să fie efectuată cu cel puţin 5 zile înainte de data de începere a cursurilor.
    5. Structura acţiunilor prevăzute în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 va putea fi modificată în cursul derulării acestuia în funcţie de necesităţile nou-apărute. Orice schimbare în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 va fi anunţată în timp util pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali.
    6. Acţiunile de pregătire profesională la care numărul de înscrişi este mai mic de 50 vor fi reprogramate. Numărul cursanţilor înscrişi va fi analizat cu 3 zile înainte de perioada de desfăşurare a cursurilor.
    7. Membrii Camerei Consultanţilor Fiscali pot opta să participe la acţiunile cuprinse în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 în oricare dintre centrele zonale programate.
    8. Participarea la cursurile de pregătire profesională va fi consemnată într-un catalog de prezenţă, care va conţine atât semnătura participantului, cât şi cea a lectorului.
    9. Direcţia de învăţământ va ţine evidenţa orelor de pregătire profesională pe fiecare membru, pe fiecare centru de pregătire şi pe judeţele de reşedinţă ale membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali.


    ANEXA 1
    la program


                                   PROGRAMUL
                  de pregătire profesională continuă în sistem
                        e-learning aferent anului 2015


┌────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────┐
│ Specificare │ Tema*) │Forma de │ Echivalent │
│ │ │pregătire│număr de ore│
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning I │ │ │ │
│(ME I) │Înregistrare fiscală │Curs │ 2 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning II │Conduita şi etica profesională a │ │ │
│(ME II) │consultanţilor fiscali │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning III │ │ │ │
│(ME III) │Preţuri de transfer │Curs │ 6 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning IV │ │ │ │
│(ME IV) │Contribuţii sociale │Curs │ 5 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning V │ │ │ │
│(ME V) │Colectarea creanţelor fiscale │Curs │ 6 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning VI │ │ │ │
│(ME VI) │TVA - locul prestării │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning VII │ │ │ │
│(ME VII) │Accize şi alte taxe speciale │Curs │ 6 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning VIII │ │ │ │
│(ME VIII) │Inspecţie fiscală │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning IX │ │ │ │
│(ME IX) │Sediul stabil/Sediul permanent │Curs │ 5 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning X │ │ │ │
│(ME X) │Vămuirea mărfurilor │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XI │ │ │ │
│(ME XI) │Impozitul cu reţinere la sursă │Curs │ 5 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XII │Procedura de contestare a actelor │ │ │
│(ME XII) │administrativ fiscale Executarea │ │ │
│ │creanţelor bugetare │Curs │ 6 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XIII │ │ │ │
│(ME XIII) │Impozite şi taxe locale │Curs │ 5 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XIV │ │ │ │
│(ME XIV) │Impozitul pe profit │Curs │ 6 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XV │Expertiza fiscală - responsabilitatea │ │ │
│(ME XV) │consultanţilor fiscali │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XVI │ │ │ │
│(ME XVI) │Drept fiscal │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XVII │Încadrarea tarifară a mărfurilor. Mod de │ │ │
│(ME XVII) │lucru cu tariful vamal │Curs │ 4 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XVIII │ │ │ │
│(ME XVIII) │Sistemul TVA la încasare │Curs │ 2 │
├────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┤
│Modul E-learning XIX │ │ │ │
│(ME XIX) │Aspecte procedurale în domeniul TVA │Curs │ 4 │
└────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┘


──────────
    *) În cursul anului, Programul de pregătire profesională continuă în sistem e-learning va fi completat şi cu alte teme.
──────────


    ANEXA 2
    la program


                                   PROGRAMUL
                de pregătire profesională continuă în sistem de
                seminar în sălile de curs*), aferent anului 2015


┌────────────────────┬────────────────────────────────────────┬──────────────────┬───────┐
│ Specificare │ Tema │ Forma de │Nr. de │
│ │ │ pregătire │ ore │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul I │ │ Seminar │ │
│(MI) │Impozitul pe profit │(aspecte practice)│ 3 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul II │Evaziunea fiscală - Legislaţie de │ Seminar │ │
│(MII) │combatere. Studii de caz │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul III │ │ Seminar │ │
│(MIII) │Procedura insolvenţei │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul IV │ │ Seminar │ │
│(MIV) │Accizele şi alte taxe speciale │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul V │ │ Seminar │ │
│(MV) │TVA - aspecte legislative │(aspecte practice)│ 4 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul VI │ │ Seminar │ │
│(MVI) │Impozitele şi taxele locale │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul VII │Procedura fiscală privind înregistrarea │ Seminar │ │
│(MVII) │contribuabililor şi stabilirea │(aspecte practice)│ 3 │
│ │impozitelor │ │ │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul VIII │ │ Seminar │ │
│(MVIII) │Procedura de inspecţie fiscală │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul IX │ │ Seminar │ │
│(MIX) │Contribuţii sociale │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul X │ │ Seminar │ │
│(MX) │Reglementări contabile │(aspecte practice)│ 3 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XI │ │ Seminar │ │
│(MXI) │Taxare internaţională │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XII │Codul de procedură fiscală rescris, │ Seminar │ │
│(MXII) │principii şi abordări noi │(aspecte practice)│ 3 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XIII │TVA - implicaţii în practica aplicării │ Seminar │ │
│(MXIII) │legislaţiei în domeniu │(aspecte practice)│ 4 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XIV │ │ Seminar │ │
│(MXIV) │Preţurile de transfer │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XV │ │ Seminar │ │
│(MXV) │Impozitul pe venit │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XVI │ │ Seminar │ │
│(MXVI) │Gestionare fonduri europene │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XVII │ │ Seminar │ │
│(MXVII) │Impozitul pe veniturile nerezidenţilor │(aspecte practice)│ 2 │
├────────────────────┼────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────┤
│Modul XVIII │ │ Seminar │ │
│(MXVIII) │Drept fiscal/Expertize fiscale │(aspecte practice)│ 3 │
└────────────────────┴────────────────────────────────────────┴──────────────────┴───────┘


──────────
    *) Structura acţiunilor prevăzute în Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2015 va putea fi modificată în cursul derulării acestuia în funcţie de necesităţile apărute.
──────────


    ANEXA 3
    la program


                                   CALENDARUL
                 acţiunilor de pregătire profesională continuă
                 aferent anului 2015 - seminar în săli de curs

┌──────────────┬──────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Centrul de │ │ Perioada de │
│ pregătire │ Module de pregătire profesională │ desfăşurare │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Bucureşti │MI, MII, MIII, MIV, MV, MVI │27-29 martie │
│ │ │11-13 septembrie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MVII, MVIII, MIX, MX, MXI, MXII │15-17 mai │
│ │ │2-4 octombrie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MXIII, MXIV, MXV, MXVI, MXVII, MXVIII │5-7 iunie │
│ │ │30 octombrie-1 noiembrie│
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Braşov │MVII, MVIII, MIX, MX, MXI, MXII │8-10 mai │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Cluj-Napoca │MVII, MVIII, MIX, MX, MXI, MXII │12-14 iunie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MI, MII, MIII, MIV, MV, MVI │25-27 septembrie │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Constanţa │MXIII, MXIV, MXV, MXVI, MXVII, MXVIII │19-21 iunie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MI, MII, MIII, MIV, MV, MVI │2-4 octombrie │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Craiova │MI, MII, MIII, MIV, MV, MVI │15-17 mai │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Iaşi │MVII, MVIII, MIX, MX, MXI, MXII │5-7 iunie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MXIII, MXIV, MXV, MXVI, MXVII, MXVIII │9-11 octombrie │
├──────────────┼──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│Timişoara │MXIII, MXIV, MXV, MXVI, MXVII, MXVIII │12-14 iunie │
│ ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │MI, MII, MIII, MIV, MV, MVI │16-18 octombrie │
└──────────────┴──────────────────────────────────────┴────────────────────────┘


                                   ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016