Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 292 din 9 aprilie 2020  pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 292 din 9 aprilie 2020 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din cadrul Institutului Clinic Fundeni"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 316 din 15 aprilie 2020
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din cadrul Institutului Clinic Fundeni“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut la art. 1 se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.



                    PRIM-MINISTRU
                    LUDOVIC ORBAN
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Raluca Turcan
                    Ministrul sănătăţii,
                    Nelu Tătaru
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Vasile-Florin Cîţu

    Bucureşti, 9 aprilie 2020.
    Nr. 292.
    ANEXA 1

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii
    „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională
    din cadrul Institutului Clinic Fundeni“
    Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 şi este o unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, conform Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu completările şi modificările ulterioare.
    Activităţile desfăşurate sunt următoarele: furnizarea de servicii medicale, cercetarea ştiinţifică medicală, învăţământul medical universitar şi postuniversitar, coordonarea de programe naţionale de sănătate, transplant de organe, terapii celulare, valorificarea rezultatelor cercetării şi activităţilor medicale ştiinţifice şi de învăţământ.
    Institutul Clinic Fundeni are o mare adresabilitate, atât din perspectiva numărului mare de pacienţi trataţi, cât şi a patologiei căreia i se adresează, 70% dintre pacienţii internaţi fiind pacienţi din afara capitalei, iar dintre aceştia, aproximativ 30% provin din mediul rural.
    În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.396/2010 privind reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, în institut funcţionează, fără personalitate juridică, pe lângă alte structuri, următoarele centre de importanţă vitală:
    - Centrul pentru transplant medular;
    – Centrul pentru boli digestive şi transplant hepatic;
    – Centrul pentru uronefrologie şi transplant renal;
    – Centrul dedicat pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale.

    Institutul Clinic Fundeni (ICF) cuprinde secţii clinice care acoperă arii largi de patologie, unele fiind supraspecializate pe domenii de nişă, cum este transplantul de organe (hepatic, renal, medular), pe oncohematologie, oncopediatrie, hepatopatii cronice şi ciroze, pe boli inflamatorii digestive, pe neurovascular, neurodemielinizant şi neurodegenerativ.
    Astfel, în Institutul Clinic Fundeni există:
    - 4 secţii de chirurgie I, II, III, IV, dintre care secţia II este focalizată pe transplantul hepatic şi secţia IV pe chirurgia oncologică;
    – 4 secţii de urologie şi 1 secţie de transplant renal;
    – 2 secţii de medicină internă şi una de nefrologie;
    – 2 secţii de neurologie şi una de recuperare neurologică;
    – 3 secţii de pediatrie, dintre care una focalizată pe nefrologie şi 2 pe hematooncologie;
    – 4 secţii de hematologie, dintre care una este dedicată transplantului medular;
    – 3 secţii de gastroenterologie;
    – 3 secţii de terapie intensivă şi o unitate de transfuzie sanguină;
    – Laboratorul Clinic de Radiologie Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională;
    – 2 laboratoare de analize medicale;
    – 1 laborator de medicină nucleară;
    – 1 serviciu de anatomie patologică.

    Diagnosticul fiecărui pacient în parte, în funcţie de complexitatea şi antecedentele clinice, se bazează pe investigaţiile radioimagistice asigurate de Laboratorul Clinic de Radiologie Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională, în corelaţie cu analizele de laborator efectuate în cele două laboratoare de analize medicale.
    În Spitalul Clinic Fundeni, actualmente ICF, Serviciul de radiologie a luat fiinţă în 1959, mai întâi ca un serviciu central, iar din 1962 a devenit clinică pentru învăţământul postuniversitar, sub coordonarea domnului prof. dr. Corneliu Butnaru, care a condus-o până la pensionare în 1994. În continuare, şeful clinicii a fost până în anul 2007 domnul prof. dr. Şerban Al. Georgescu, iar din 2007 coordonarea activităţii clinice, didactice şi de cercetare a fost şi este realizată de doamna prof. dr. Ioana G. Lupescu.
    Activitatea Clinicii de radiologie a cuprins şi cuprinde aproape toate sferele de diagnostic, fiind focalizată îndeosebi pe imagistica abdominală: hepatobiliopancreatică, renourinară, imagistica în transplantul de organe şi ţesuturi (renal, hepatic, medular), imagistica în patologia tubului digestiv, în oncologie (în particular carcinomul hepatocelular în context de ciroză hepatică, tumorile aparatului renourinar, cancerul de prostată, oncopediatrie, oncohematologie): alte direcţii de interes au fost şi sunt reprezentate de imagistica în patologia vasculodegenerativă a sistemului nervos central, în particular AVC, imagistica în miastenia gravis şi în bolile demielinizante, imagistica senologică, cardiovasculară, precum şi dezvoltarea tehnicilor de radiologie intervenţională minim invazive în imagistica abdominală. Disciplina de Radiologie, imagistică medicală şi radiologie intervenţională Fundeni este una dintre cele mai performante discipline de învăţământ universitar şi postuniversitar din România, această clinică fiind centrul şcolii româneşti de tomografie computerizată, de imagistică prin rezonanţă magnetică şi de proceduri de radiologie intervenţională aferente transplantului de organe şi patologiei tumorale hepatobiliare.
    Actualmente, prin echipe multidisciplinare (MD), în care medicul radiolog ocupă un rol central, focalizate pe transplantul de organe, patologia tumorală hepatobiliopancreatică, patologia tumorală a tubului digestiv, urooncologia, oncohematologia, bolile inflamatorii digestive, patologia neurologică acută şi degenerativă, patologia oncologică pediatrică, patologia cardiovasculară prin asigurarea tuturor examinărilor solicitate (mai ales în regim de urgenţă) de către colegii cardiologi, ATI-şti şi chirurgi cardiovasculari din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu“, s-a reuşit printr-un efort colectiv şi tenacitate, pentru cea mai mare parte a cazurilor internate în ICF, aplicarea conceptului de medicină particularizată, specifică fiecărui caz în parte.
    Analizând situaţia tehnică existentă în acest moment în cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională, este de precizat faptul că există zone cu deficit major concretizate prin disfuncţionalităţi şi defecţiuni aleatorii ale aparaturii existente (datorită vechimii şi uzurii morale) care creează dificultăţi în realizarea examinărilor curente radioimagistice în condiţii de performanţă, precum şi în asigurarea preluării rapide a solicitărilor de examinări radioimagistice.
    Standardele şi recomandările Societăţii Europene de Radiologie (ESR) subliniază necesitatea upgradării echipamentelor radioimagistice după 5 şi 7 ani, pentru a beneficia de noutăţile tehnologice şi de soft, şi a înlocuirii acestora după 10 ani.
    În acest context vă supunem atenţiei lista cu aparatele de radioimagistică existente în serviciul de radiologie din ICF:

┌──────────────────────────────────────┐
│CLĂDIREA A │
├───┬────────────┬─────────────────────┤
│Nr.│Tip de │An fabricaţie/An │
│ │instalaţie │instalare │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │CT SIEMENS │ │
│ │SOMATOM │ │
│1. │EMOTION 16 │Instalare 02.2008 │
│ │(16 coroane │ │
│ │de │ │
│ │detectori) │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │CT GE OPTIMA│ │
│2. │660 (64 de │2011 │
│ │coroane de │ │
│ │detectori) │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │ │Instalare în 09.2014 │
│ │ │(disfuncţionalităţi │
│ │IRM 1,5 │multiple şi artefacte│
│3. │TOSHIBA │neexplicate/unele │
│ │TITAN │necorectate din │
│ │VANTAGE │primul an de │
│ │ │funcţionare), timpi │
│ │ │lungi de achiziţii │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │IRM 1.5 T │Instalare 12.2015 - │
│4. │SIEMENS AERA│achiziţionat prin │
│ │ │proiect ASM │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │ANGIOGRAF │ │
│5. │INNOVAGE │2012 │
│ │3100 IQ │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │Instalaţie │2000 - DEFECT - va fi│
│6. │radiologică │propus la casare │
│ │TELEDIAGNOST│ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │Instalaţie │ │
│ │radiologică │ │
│7. │FUJIFILM FDR│Instalare 12.2018 │
│ │Smart - POST│ │
│ │GRAFIE │ │
├───┴────────────┴─────────────────────┤
│CLĂDIREA B │
├───┬────────────┬─────────────────────┤
│ │Instalaţie │ │
│ │radiologică │2000 (defecţiuni şi │
│8. │TELEDIAGNOST│artefacte aleatorii) │
│ │(grafie │ │
│ │scopie) │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │Mamograf │ │
│ │Digital cu │ │
│9. │stereotaxie │2013 │
│ │HOLOGIC │ │
│ │SELENIA │ │
│ │Dimensions │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │Instalaţie │ │
│ │radiologică │ │
│10.│FUJIFILM FDR│Instalare 12.2018 │
│ │Smart - POST│ │
│ │GRAFIE │ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│11 │PACS │2016, achiziţionat │
│ │ │prin proiect ASM │
├───┴────────────┴─────────────────────┤
│Instalaţii defecte - aflate în │
│patrimoniu │
├───┬────────────┬─────────────────────┤
│ │Instalaţie │ │
│1. │radiologică │2008 │
│ │MULTIX SWING│ │
├───┼────────────┼─────────────────────┤
│ │Instalaţie │ │
│2. │radiologică │2001 │
│ │MUTIXCOMPACT│ │
└───┴────────────┴─────────────────────┘


    Aceste aparate radioimagistice din cadrul Laboratorului clinic radioimagistic al ICF sunt total insuficiente pentru a asigura şi a absorbi în condiţii optime fluxul de pacienţi şi pentru a avea siguranţa unor detalii diagnostice în contextul patologiei extrem de complexe (evaluare donator/primitor de transplant, urmărire în timp a pacienţilor transplantaţi, pacienţi oncologici, a pacienţilor cu miastenie, a pacienţilor cu patologie vasculară, demielinizantă, pacienţi hematologici, pacienţi cu boli inflamatorii digestive, cu SLA etc.) explorată radioimagistic.
    Pentru a întări această afirmaţie prezentăm numărul total de investigaţii radioimagistice (de pacienţi exploraţi) realizate în anul 2019 pe tipuri de explorări radioimagistice:
    1. Computer-tomografie - 16.198 pacienţi, dintre care aproximativ 2.500 au fost examinări CT craniocerebrale în urgenţă;
    2. Imagistică prin rezonanţă magnetică - 3.216 pacienţi, cu menţiunea că în perioada mai-decembrie 2019, instalaţia IRM SIEMENS AERA a fost defectă (în această perioadă aparţinea ASM-ului, fiind în contract de comodat cu ICF);
    3. Angiografie - proceduri intervenţionale - 1.110 pacienţi;
    4. Radiologie standard - clădirea A şi B - 21.899 pacienţi;
    5. Radiologie pediatrică - 174 pacienţi;
    6. Mamografie - 953 pacienţi;
    7. Ecografie sân - 1.174 pacienţi;
    8. Ecografie pediatrică - 1.867 pacienţi; ecograful se află în gestiunea clinicii de pediatrie;
    9. Ecografie adult - clădirea A şi B - 4.941 pacienţi; ecografele însă se află în gestiunile clinicii de chirurgie şi, respectiv, a celei de hematologie.

    Subliniem din nou că toate examinările în regim de urgenţă, precum şi cazurile care necesită explorări de imagistică secţională CT şi IRM din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu“ se realizează în Laboratorul Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală din ICF, în 2019 numărul total fiind de 750.
    Pe baza examinărilor CT cerebrale efectuate în regim de urgenţă şi în cazuri selecţionate de RM, 68 de pacienţi cu debut de AVC acut au beneficiat cu suportul colegilor neurologi de tromboliză intravenoasă, cu o evoluţie favorabilă.
    Având în vedere evoluţia tehnologică din radioimagistică cu includerea unor softuri de Inteligenţă artificială pentru un suport în diagnostic, sunt imperios necesare înlocuirea aparaturii radioimagistice învechite şi neperformante, precum şi lărgirea numerică a bazei tehnice, proces fără de care vom fi limitaţi în a oferi pacienţilor detalii suplimentare legate de diferitele tipuri de patologii, de a limita doza de iradiere, precum şi de a eficientiza la maximum preluarea solicitărilor de explorări radioimagistice din ce în ce mai numeroase şi mai complexe. Subliniem că ne bazăm pe un colectiv extrem de bine pregătit care cuprinde 25 de medici specialişti şi primari radiologi, din care aproximativ jumătate sunt cadre didactice în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi 29 de asistenţi medicali de radiologie.
    Activitatea din cadrul serviciului de radiologie se derulează în ture de câte 6 ore în intervalul 8 între 8,00-14,00, respectiv 14,00-20,00 (în toate compartimentele) + gardă, acoperindu-se efectiv cele 24 de ore dintr-o zi, 7 zile/săptămână (în gardă existând 2 linii - medicul titular specialist/primar - linia 1 de gardă şi, respectiv, medic rezident an III, IV -linia a 2-a de gardă).
    Justificarea necesităţii şi oportunităţii
    Imagistica de mâine se construieşte astăzi: prevenţie, diagnostic precoce, inovaţie
    Necesitatea: Imagistica secţională, care are ca exponenţi de vârf Computer tomografia (CT) şi Imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM), reprezintă una dintre cele mai efervescente şi dinamice arii medicale, care permite un diagnostic rapid, robust şi performant absolut necesar în managementul multidisciplinar (MD) şi personalizat al fiecărui pacient în parte.
    Pentru a răspunde optim fluxului din ce în ce mai mare de cazuri explorate radioimagistic în Institutul Clinic Fundeni, extrem de complexe, cu patologii intricate, în multe cazuri cu simptomatologie acută tip stroke/pseudostroke, suprapusă unei patologii oncologice sau cronice preexistente, sunt imperios necesare lărgirea şi diversificarea platoului tehnic din cadrul departamentului de radiologie, care să permită acte medicale complete şi fără fisuri, de la un diagnostic rapid conform maximei „TIME IS BRAIN“ la un tratament optimizat, care să scurteze durata de spitalizare şi să permită pacientului o recuperare totală. În acest context, pentru evitarea stopării activităţii prin defecţiuni tehnice care apar datorită gradului ridicat de uzură al aparaturii radioimagistice existente, este necesară dotarea cu 2 computere tomografe multislice din gama de vârf (de 128 şi, respectiv, 256 de coroane de detectori) care să asigure 24/24 de ore accesul urgenţelor şi care printr-un diagnostic rapid să contribuie la îmbunătăţirea şi eficientizarea îngrijirii pacientului. Pentru cazurile subtile sau discordante între aspectul clinic şi aspectele CT, cazuri care şi ele devin din ce în ce mai frecvente în practica curentă, este necesar 1 aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorările neurologice, vasculare, whole body, abdominopelvine, oncologice, pediatrice. Pentru urgenţele neurologice, în scopul reducerii timpilor de aşteptare, de la sosirea în Institutul Clinic Fundeni şi până la diagnosticul CT/RM, este necesară optimizarea căilor de acces către CT, RM şi sălile de radiologie intervenţională cu circuite predefinite în funcţie de tipul de urgenţă şi gravitatea fiecărei urgenţe în parte, precum şi dotarea cu un angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive destinate pacienţilor cu patologie în principal neurovasculară.
    Realizarea unei conexiuni prin intermediul unui sistem de arhivare PACS performant între platformele de diagnostic radiologic standard, ecografic, CT, IRM şi cele de radiologie intervenţională va permite analiza completă a dosarului imagistic al pacientului în dinamica extrem de utilă pentru aprecierea evoluţiei bolii şi a managementului corect.
    Este esenţială partea de formare şi supraspecializare a tinerilor medici specialişti radiologi, precum şi a rezidenţilor radiologi în diagnosticul de urgenţă pe segmente de patologie, prin tehnici de simulare (neuroimagistică) în particular stroke, urgenţe abdominopelvine, oncologice, cardiovasculare, traumatice, toxic-metabolic etc.), precum şi supraspecializarea în proceduri de radiologie intervenţională (vasculare şi nonvasculare) dedicate etajului craniocerebral, abdominopelvin, toracic etc. care va contribui la ameliorarea prognosticului pacientului şi la scăderea procentului de complicaţii şi, implicit, la diminuarea duratei de spitalizare şi a riscului de handicap major.
    Totodată, se vor dezvolta şi lărgi echipele de radiologie diagnostică şi cele focalizate pe proceduri intervenţionale, în scopul de a opera aceste echipamente 24 din 24 de ore. În momentul de faţă, echipa de intervenţie în sfera abdominală cuprinde 5 medici.
    Este importantă integrarea medicului radiolog diagnostician şi a celui de radiologie intervenţională în echipe pluridisciplinare, având ca suport şi telemedicina în cazurile complexe, pentru stabilirea în bordul MD a tipului de tratament specific fiecărui caz în parte: tromboliză sau trombectomia.
    Nu trebuie omise însă nici evaluările de rutină ecografice care reprezintă modalitatea de primă intenţie pentru studiile vasculare (exceptând poligonul Willis) şi structurile parenchimatoase, în Institutul Clinic Fundeni fiind necesare pentru radiologie 2 ecografe performante: unul pentru segmentul pediatric şi altul pentru adulţi, în asociere cu 2 aparate de radiologie convenţională cu post de grafie şi scopie, dintre care unul pentru pacienţii pediatrici şi altul pentru adulţi (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).
    În acest sistem integrat de radiologie şi imagistică sunt incluse şi 2 ecografe care vor aparţine Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienţii cu suspiciune clinică de stroke, dintre care unul fix şi altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor laterocervicale în suspiciunea de ocluzie/stenoză strânsă arterială şi de Doppler transcranian.
    În concluzie, prin acest proiect ne dorim să poziţionăm Imagistica diagnostică şi terapeutică în centrul medicinii personalizate în Institutul Clinic Fundeni şi să asigurăm:
    - o radiologie de urgenţă de calitate 24/24 ore cu dezvoltarea unei medicini preventive, predictive şi personalizate pentru patologiile cronice;
    – să punem la punct dezvoltarea/diversificarea şi validarea terapiilor din radiologia intervenţională minim invazive;
    – să contribuim la dezvoltarea şi integrarea inteligenţei artificiale în diagnostic şi urmărirea pacientului.

    Se conturează acţiuni esenţiale legate de dezvoltarea şi upgradarea imagisticii medicale în stroke (AVC acut) în ICF:
    1. Creşterea facilităţilor şi a posibilităţilor de acces rapid în Laboratorul Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din Institutul Clinic Fundeni - lider în imagistica diagnostică şi în cea de tratament intervenţional minim invaziv, prin lărgirea bazei tehnice;
    2. Dezvoltarea şi diversificarea tehnicilor de radiologie intervenţională avansate (RIA), în particular a celor utilizate în stroke;
    3. Dezvoltarea reţelei securizate de telemedicină, care să permită apropierea, alinierea şi asimilarea progreselor realizate în centrele de referinţă în stroke din Uniunea Europeană, inclusiv a celor de inteligenţă artificială, ca instrument ajutător pentru diagnostic şi formare.

    Oportunitatea: achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale, este primordială pentru creşterea calităţii actului medical conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar.
    Obiective din strategia locală/regională/naţională de dezvoltare la a cărei realizare contribuie: Obiectivul urmărit a fi atins prin prezenta procedură îl constituie O.S. 7.4. „Îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate publică“, obiectiv strategic la nivel naţional în sănătate stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 1.028/2014 privind aprobarea Strategiei naţionale de sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale.
    Fondurile solicitate pentru dotarea Laboratorului: 60.631 mii lei.
    Fondurile alocate cu destinaţii similare: nu este cazul.
    Fondurile necesare dotării Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională au fost estimate ca urmare a Anunţurilor de consultare a pieţei din SEAP nr. MC1006035 din data de 10.05.2019 şi nr. MC1006297 din data de 29.05.2019, precum şi analizării preţurilor de piaţă pentru echipamentele de înaltă performanţă, cât şi a preţurilor necesare amenajării spaţiilor laboratorului.
    Toate aparatele listate în tabelul anexat vor beneficia de service all inclusive pe o durată de 36 de luni. În acest proiect sunt incluse şi toate cheltuielile aferente recondiţionării încăperilor în care vor fi amplasate noile aparate, precum şi a spaţiilor comune din radiologie (holuri, zone de aşteptare pacienţi).
    Tabel: Sistem integrat de radiologie şi imagistică

┌───────────────────────────┬────┬──────────┐
│Denumirea echipamentului │U.M.│Cantitatea│
│medical │ │ │
├───────────────────────────┼────┴──────────┤
│Sistem integrat de │ │
│radiologie şi imagistică, │ │
│compus din: │ │
├──────────┬────────────────┼────┬──────────┤
│- │ │ │ │
│Componenta│IRM 3.0 T │buc.│1 │
│nr. 1 │ │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │ │ │ │
│Componenta│CT 256 SLICE │buc.│1 │
│nr. 2 │ │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │ │ │ │
│Componenta│ANGIOGRAF BIPLAN│buc.│1 │
│nr. 3 │ │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │ │ │ │
│Componenta│CT 128 SLICE │buc.│1 │
│nr. 4 │ │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │Aparat digital │ │ │
│Componenta│de radiologie cu│buc.│2 │
│nr. 5 │grafie şi scopie│ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │Ecograf │ │ │
│Componenta│multidisciplinar│buc.│1 │
│nr. 6 │cu 4 sonde │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│- │Ecograf │ │ │
│Componenta│pediatrie │buc.│1 │
│nr. 7 │ │ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│ │Echipament │ │ │
│- │informatic │ │ │
│Componenta│integrat pentru │buc.│1 │
│nr. 8 │stocare şi │ │ │
│ │vizualizare │ │ │
│ │imagini medicale│ │ │
├──────────┼────────────────┼────┼──────────┤
│ │Ecograf fix │buc.│1 │
│ │neurologie │ │ │
│- ├────────────────┼────┼──────────┤
│Componenta│Ecograf portabil│ │ │
│nr. 9 │neurologie cu │ │ │
│ │sistem de │buc.│1 │
│ │analiză doppler │ │ │
│ │transcranian │ │ │
└──────────┴────────────────┴────┴──────────┘


    Indicatori tehnico-economici
    Titular: Ministerul Sănătăţii
    Beneficiar: Institutul Clinic Fundeni
    Amplasament: şoseaua Fundeni nr. 258, sectorul 2, Bucureşti

┌──────────────────────────┬────┬──────┐
│Valoarea totală a │ │ │
│investiţiei (inclusiv TVA)│mii │ │
│(în preţuri valabile în │lei │60.631│
│luna februarie 2020; 1 │ │ │
│euro = 4,7828 lei) │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│Capacităţi: │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│Sistem integrat de │buc.│1 │
│radiologie şi imagistică │ │ │
├──────────────────────────┼────┼──────┤
│Durata de execuţie a │luni│4 │
│proiectului investiţiei │ │ │
└──────────────────────────┴────┴──────┘

    Finanţarea investiţiei
    Finanţarea proiectului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016