Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 278 din 8 mai 2019  privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 100/2019 pentru aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 278 din 8 mai 2019 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 100/2019 pentru aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 362 din 9 mai 2019
    Având în vedere prevederile Decretului Preşedintelui României nr. 420/2019 pentru organizarea unui referendum naţional,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 15^1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 66 alin. (1) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Acţiunile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 se realizează potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 81/2019.

    ART. 2
    Se aprobă modelele buletinelor de vot nr. 1 şi 2 ce vor fi utilizate la referendumul naţional din data de 26 mai 2019, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.

    ART. 3
    Se aprobă modelele listelor electorale suplimentare folosite în ţară, respectiv în străinătate şi extrasului de pe lista electorală suplimentară, prevăzute în anexele nr. 3-5.

    ART. 4
    (1) Cheltuielile suplimentare generate de organizarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 se suportă de la bugetul de stat.
    (2) Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor generate de tipărirea proceselor-verbale privind rezultatele referendumului naţional se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Naţional de Statistică şi direcţiile teritoriale de statistică.
    (3) Pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se suplimentează bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Naţional de Statistică pe anul 2019, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2019, conform anexei nr. 6.
    (4) Cheltuielile suplimentare prevăzute la alin. (1) de resortul Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului Afacerilor Externe se suportă prin bugetele acestora aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 100/2019 pentru aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.
    (5) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice, la propunerea ordonatorilor principali de credite, să introducă modificările ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotărâri în structura bugetului de stat pe anul 2019, în volumul şi structura bugetelor autorităţilor prevăzute la alin. (3).

    ART. 5
    (1) Personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central, birourilor electorale judeţene, birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate constituite pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 asigură şi efectuarea operaţiunilor tehnice necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional din data de 26 mai 2019.
    (2) Prefecţii pot solicita, în condiţiile legii, personal din cadrul altor autorităţi publice implicate în procedura referendumului pentru a fi desemnat în aparatul tehnic auxiliar al birourilor electorale judeţene şi birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
    (3) Tipărirea proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019 se asigură prin direcţiile teritoriale de statistică şi/sau prin Institutul Naţional de Statistică.

    ART. 6
    (1) Prefecţii stabilesc graficul de distribuire a buletinelor de vot necesare desfăşurării referendumului naţional din data de 26 mai 2019.
    (2) Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă acordă sprijin de specialitate prefecţilor şi primarilor, în vederea realizării la termen şi în condiţii corespunzătoare a sarcinilor ce le revin în organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019.

    ART. 7
    (1) Pentru dotarea birourilor electorale ale secţiilor de votare cu urne de vot pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019, primarii utilizează urne de vot de la scrutinele anterioare şi aflate în stare de funcţionare.
    (2) În cazurile în care urnele de vot recuperate de la scrutinele anterioare nu sunt suficiente, se achiziţionează unele noi de către instituţiile prefectului, în limita fondurilor alocate, conform standardelor stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă, în condiţiile legii.

    ART. 8
    Ministerul Afacerilor Externe comunică Autorităţii Electorale Permanente, în timp util, necesarul de buletine de vot pentru secţiile de votare din străinătate.

    ART. 9
    Coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor prevăzute de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 se realizează de către comisiile tehnice prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 101/2019 privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

    ART. 10
    Primarii întocmesc şi asigură tipărirea listelor electorale permanente şi asigură urnele de vot pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019.

    ART. 11
    Hotărârea Guvernului nr. 100/2019 pentru aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 167 din 1 martie 2019, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 3 alineatul (2), litera l) va avea următorul cuprins:
    "l) cheltuielile pentru dotarea şi funcţionarea sediilor secţiilor de votare, precum şi pentru amenajarea localurilor de vot;"

    2. În anexă, punctul III va aveaurmătorul cuprins:

┌───────────┬─────┬─────┬──────┬─────┬──────┐
│„III. │ │ │ │ │ │
│Autoritatea│51.01│3.641│17.944│4.032│25.617│
│Electorală │ │ │ │ │ │
│Permanentă │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┤
│Aparat │51.01│15 │17.433│3.951│21.399│
│propriu │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────┼─────┼──────┼─────┼──────┤
│Biroul │ │ │ │ │ │
│Electoral │51.01│3.626│511 │81 │4.218“│
│Central │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────┴─────┴──────┴─────┴──────┘




    ART. 12
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Carmen Daniela Dan
                    Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,
                    Constantin-Florin Mituleţu-Buică
                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,
                    Vasile-Daniel Suciu
                    Ministrul afacerilor externe,
                    Teodor-Viorel Meleşcanu
                    p. Ministrul finanţelor publice,
                    Daniela Pescaru,
                    secretar de stat
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Toni Greblă

    Bucureşti, 8 mai 2019.
    Nr. 278.
    ANEXA 1

    MODELUL*)
    buletinului de vot nr. 1 ce va fi utilizat la referendumul naţional din data de 26 mai 2019
 (a se vedea imaginea asociată)
    *) Modelul buletinului de vot este reprodus în facsimil.
    NOTE:
    - Buletinul de vot are formatul A5.
    – A doua pagină a buletinului de vot (versoul primei coperţi) va rămâne goală, având înscrisă, în subsol, doar numerotarea paginii.
    – Pe pagina a treia a buletinului de vot (versoul coperţii finale) se imprimă întrebarea nr. 1, precum şi pătratele, cu latura de 4 cm, cuprinzând afirmaţia şi negaţia.
    – Ultima pagină a buletinului de vot (coperta finală) va rămâne goală, pentru aplicarea ştampilei de control.
    – Literele care se înscriu pe prima pagină a buletinului de vot se tipăresc cu litere corp 24 Times New Roman.
    – Literele ce compun întrebarea înscrisă pe pagina a treia se tipăresc cu litere corp 24 Times New Roman.
    – Literele ce cuprind afirmaţia sau negaţia din pătratele înscrise pe pagina a doua se tipăresc cu litere corp 48 Times New Roman, cu majuscule.
    – La imprimarea buletinelor de vot se utilizează cerneală neagră.


    ANEXA 2

    MODELUL*)
    buletinului de vot nr. 2 ce va fi utilizat la referendumul naţional din data de 26 mai 2019
 (a se vedea imaginea asociată)
    *) Modelul buletinului de vot este reprodus în facsimil.
    NOTE:
    - Buletinul de vot are formatul A5.
    – A doua pagină a buletinului de vot (versoul primei coperţi) va rămâne goală, având înscrisă, în subsol, doar numerotarea paginii.
    – Pe pagina a treia a buletinului de vot (versoul coperţii finale) se imprimă întrebarea nr. 2, precum şi pătratele, cu latura de 4 cm, cuprinzând afirmaţia şi negaţia.
    – Ultima pagină a buletinului de vot (coperta finală) va rămâne goală, pentru aplicarea ştampilei de control.
    – Literele care se înscriu pe prima pagină a buletinului de vot se tipăresc cu litere corp 24 Times New Roman.
    – Literele ce compun întrebarea înscrisă pe pagina a treia se tipăresc cu litere corp 24 Times New Roman.
    – Literele ce cuprind afirmaţia sau negaţia din pătratele înscrise pe pagina a doua se tipăresc cu litere corp 48 Times New Roman, cu majuscule.
    – La imprimarea buletinelor de vot se utilizează cerneală neagră.


    ANEXA 3





    Modelul listei electorale suplimentare utilizate la secţiile de votare din ţară
    ROMÂNIA
    JUDEŢUL*) .................................
     *) În cazul municipiului Bucureşti se înscrie sintagma „Municipiul Bucureşti“.

    Municipiul, oraşul, comuna**) ........
    **) În cazul municipiului Bucureşti se înscrie sintagma „Sectorul nr. ...“.

    Pag. ................
    Secţia de votare nr. .....................
    LISTA ELECTORALĂ SUPLIMENTARĂ
    pentru referendumul naţional din 26 mai 2019

┌────┬────────────┬────────────┬────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Domiciliul │ │
│ │ │Numele şi │Codul │alegătorului│Seria şi │
│Nr. │Semnătura │prenumele │numeric │(conform │nr. │
│crt.│alegătorului│alegătorului│personal│menţiunilor │actului de│
│ │ │ │ │din actul de│identitate│
│ │ │ │ │identitate) │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴────────┴────────────┴──────────┘


    Numele, prenumele şi semnătura preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare ........................
    Numele, prenumele şi semnăturile membrilor biroului electoral al secţiei de votare care au consemnat datele de identificare ale alegătorilor în lista electorală suplimentară: ..........................................................................................................................
    NOTE:
    - Lista electorală suplimentară se semnează de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, precum şi de către membrii biroului electoral al secţiei de votare care au înscris alegătorii în lista electorală suplimentară, aceştia având obligaţia de a-şi înscrie numele şi prenumele în finalul listei, în locul special destinat acestui scop. La finalul listei se aplică ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare.
    – Rubricile vor fi dimensionate la cel puţin 1 cm înălţime, iar rubrica privind semnătura va avea cel puţin 4 cm lungime.


    ANEXA 4





    Modelul listei electorale suplimentare utilizate la secţiile de votare din străinătate

┌────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Denumirea statului │Pag. ................│
│............................│ │
├────────────────────────────┼─────────────────────┤
│Denumirea localităţii │Secţia de votare nr. │
│........ │.....................│
└────────────────────────────┴─────────────────────┘


    LISTA ELECTORALĂ SUPLIMENTARĂ
    pentru referendumul naţional din 26 mai 2019

┌────┬────────────┬────────────┬────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Domiciliul │ │
│ │ │Numele şi │Codul │alegătorului│Seria şi │
│Nr. │Semnătura │prenumele │numeric │(conform │nr. │
│crt.│alegătorului│alegătorului│personal│menţiunilor │actului de│
│ │ │ │ │din actul de│identitate│
│ │ │ │ │identitate) │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴────────┴────────────┴──────────┘


    Numele, prenumele şi semnătura preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare ........................
    Numele, prenumele şi semnăturile membrilor biroului electoral al secţiei de votare care au consemnat datele de identificare ale alegătorilor în lista electorală suplimentară: ..........................................................................................................................
    NOTE:
    - Lista electorală suplimentară se semnează de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, precum şi de către membrii biroului electoral al secţiei de votare care au înscris alegătorii în lista electorală suplimentară, aceştia având obligaţia de a-şi înscrie numele şi prenumele în finalul listei, în locul special destinat acestui scop. La finalul listei se aplică ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare.
    – Rubricile vor fi dimensionate la cel puţin 1 cm înălţime, iar rubrica privind semnătura va avea cel puţin 4 cm lungime.


    ANEXA 5





    Modelul extrasului de pe lista electorală suplimentară

┌┬─────────────────┬───────────────────┐
││EXTRAS │ │
├┼─────────────────┼───────────────────┤
││de pe lista │utilizat pentru │
││electorală │alegătorii care │
││suplimentară │votează │
├┼─────────────────┴───────────────────┤
││prin intermediul urnei speciale │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Pag. ................ │
├┼─────────────────────────────────────┤
││Secţia de votare nr. │
││..................... │
└┴─────────────────────────────────────┘


    ROMÂNIA
    JUDEŢUL*) ...........................
     *) În cazul municipiului Bucureşti se înscrie sintagma „Municipiul Bucureşti“.
    Municipiul, oraşul, comuna**).......................
    **) În cazul municipiului Bucureşti se înscrie sintagma „Sectorul nr. ......“.
    Localitatea aparţinătoare sau satul .....................
    Strada ........................
    EXTRAS DE PE LISTA ELECTORALĂ SUPLIMENTARĂ
    pentru referendumul naţional din 26 mai 2019

┌────┬────────────┬────────────┬────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Domiciliul │ │
│ │ │Numele şi │Codul │alegătorului│Seria şi │
│Nr. │Semnătura │prenumele │numeric │(conform │nr. │
│crt.│alegătorului│alegătorului│personal│menţiunilor │actului de│
│ │ │ │ │din actul de│identitate│
│ │ │ │ │identitate) │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼────────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴────────┴────────────┴──────────┘


    Numele, prenumele şi semnătura preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare ........................
    Numele, prenumele şi semnăturile membrilor biroului electoral al secţiei de votare care însoţesc urna specială: ..........................................................................
    NOTE:
    - Rubricile vor fi dimensionate la cel puţin 1 cm înălţime, iar rubrica privind semnătura va avea cel puţin 4 cm lungime.
    – La finalul extrasului se aplică ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare.


    ANEXA 6

    Suplimentarea bugetelor Ministerului Afacerilor Interne, Secretariatului General al Guvernului şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale
    pentru cheltuielile aferente organizării şi desfăşurării referendumului naţional din data de 26 mai 2019
     - mii lei -

┌───────────────┬───────┬──────────────────────────────┬──────┐
│ │ │Cheltuieli │ │
│ │ ├────────┬────────┬────────────┤ │
│INSTITUŢIA │Capitol│ │Bunuri │Active │TOTAL │
│ │ │Personal│şi │nefinanciare│ │
│ │ │ │servicii│ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│I. Ministerul │ │ │ │ │ │
│Afacerilor │51.01 │18.000 │5.000 │- │23.000│
│Interne │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│1. Instituţiile│51.01 │18.000 │5.000 │- │23.000│
│prefectului │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│II. │ │ │ │ │ │
│Secretariatul │51.01 │- │544 │- │544 │
│General al │ │ │ │ │ │
│Guvernului │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│- Institutul │ │ │ │ │ │
│Naţional de │51.01 │- │544 │- │544 │
│Statistică │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│1. Aparat │51.01 │- │5 │- │5 │
│propriu │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│2. Direcţiile │ │ │ │ │ │
│teritoriale de │51.01 │ │539 │- │539 │
│statistică │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│III. Serviciul │ │ │ │ │ │
│de │61.01 │739 │1.480 │1.850 │4.069 │
│Telecomunicaţii│ │ │ │ │ │
│Speciale │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
├───────────────┼───────┼────────┼────────┼────────────┼──────┤
│TOTAL GENERAL │ │18.739 │7.024 │1.850 │27.613│
└───────────────┴───────┴────────┴────────┴────────────┴──────┘


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016