Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 229 din 2 aprilie 2015  pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere dintre Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi Ministerul de Finanţe din Republica Kazahstan privind cooperarea în domeniul schimbului de informaţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului, semnat la Bucureşti la 25 septembrie 2014 şi la Astana la 29 octombrie 2014    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 229 din 2 aprilie 2015 pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere dintre Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi Ministerul de Finanţe din Republica Kazahstan privind cooperarea în domeniul schimbului de informaţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului, semnat la Bucureşti la 25 septembrie 2014 şi la Astana la 29 octombrie 2014

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 240 din 8 aprilie 2015

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Memorandumul de înţelegere dintre Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi Ministerul de Finanţe din Republica Kazahstan privind cooperarea în domeniul schimbului de informaţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului, semnat la Bucureşti la 25 septembrie 2014 şi la Astana la 29 octombrie 2014.


                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                             p. Viceprim-ministru,
                         ministrul afacerilor interne,
                                  Ilie Botoş,
                                secretar de stat

                      Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
                               Vlad Ştefan Stoica

                        Preşedintele Oficiului Naţional
                          de Prevenire şi Combatere a
                               Spălării Banilor,
                                Neculae Plăiaşu

                        p. Ministrul afacerilor externe,
                                 George Ciamba,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 2 aprilie 2015.
    Nr. 229.



                            MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE
          între Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării
                Banilor din România şi Ministerul de Finanţe din
        Republica Kazahstan privind cooperarea în domeniul schimbului de
                    informaţii financiare având legătură cu
                  spălarea banilor şi finanţarea terorismului


    Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi Ministerul de Finanţe din Republica Kazahstan, denumite în continuare autorităţile,
    dorind, în spiritul cooperării privind schimbul de informaţii având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului, să faciliteze în interes reciproc investigarea şi urmărirea penală a spălării banilor şi a activităţilor infracţionale având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului,

    au convenit după cum urmează:

    ART. 1
    Autorităţile vor coopera pentru a obţine, a dezvolta şi a analiza informaţiile aflate în posesia lor, referitoare la tranzacţii financiare suspectate a fi legate de spălarea banilor şi finanţarea terorismului, precum şi pentru a schimba informaţii cu privire la persoanele fizice şi juridice implicate în aceste tranzacţii.
    În acest sens, autorităţile vor schimba, spontan sau la cerere, orice informaţii disponibile care pot fi relevante pentru investigaţie, deţinute de autorităţi cu privire la tranzacţii financiare având legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului.
    Cererea de informaţii va fi justificată printr-o scurtă declaraţie pentru descrierea faptelor, cuprinzând motivele cererii, scopul în care informaţiile vor fi folosite şi orice alte informaţii relevante pentru a permite autorităţii solicitate să determine dacă cererea respectă legislaţia naţională proprie.
    ART. 2
    Informaţiile obţinute de la autoritatea respectivă nu vor fi transmise unei terţe părţi şi nici nu vor fi folosite în scopuri administrative, în investigaţii poliţieneşti sau în scopuri de urmărire penală sau judiciare fără consimţământul prealabil al autorităţii care a furnizat informaţia, cu excepţia informaţiilor obţinute din surse publice. Se înţelege că, atunci când un astfel de acord este furnizat, informaţiile obţinute în conformitate cu dispoziţiile prezentului memorandum de înţelegere pot fi folosite în proceduri judiciare doar când au legătură cu spălarea banilor şi finanţarea terorismului provenind din categorii specifice de activităţi infracţionale incriminate de legislaţia naţională relevantă a fiecărei autorităţi.
    Autorităţile nu vor permite utilizarea sau transmiterea informaţiilor obţinute de la autoritatea respectivă în alte scopuri decât cele stipulate în prezentul memorandum de înţelegere, fără consimţământul prealabil al autorităţii care le-a furnizat.
    ART. 3
    În cazul în care autoritatea solicitată nu poate realiza schimbul de informaţii la momentul transmiterii cererii de către autoritatea solicitantă, autoritatea solicitată va notifica autoritatea solicitantă, prompt, în scris, indicând motivele pentru care nu poate realiza schimbul de informaţii.
    Dispoziţiile prezentului memorandum de înţelegere nu aduc atingere drepturilor şi obligaţiilor autorităţilor decurgând din alte tratate internaţionale şi acorduri la care autorităţile sau statele acestora sunt părţi.
    ART. 4
    În cazul unor divergenţe cu privire la aplicarea şi interpretarea prezentului memorandum de înţelegere, autorităţile se vor consulta fără întârziere, în scopul rezolvării acestora prin negociere.
    ART. 5
    Prezentul memorandum poate fi amendat oricând, prin acordul autorităţilor, prin protocoale de amendare distincte, care vor face parte integrantă din acest memorandum de înţelegere.
    Protocoalele de amendare vor intra în vigoare conform procedurii prevăzute la art. 11 din prezentul memorandum de înţelegere.
    ART. 6
    Schimbul de informaţii între autorităţi se va realiza prin următoarele modalităţi:
    1) mijloace tehnice oferite prin intermediul website-ului securizat al Grupului Egmont;
    2) canale diplomatice, în formă scrisă;
    3) alte canale agreate de autorităţi, cu garantarea siguranţei informaţiilor, în condiţii de securitate.
    ART. 7
    Informaţiile obţinute în aplicarea prezentului memorandum de înţelegere sunt confidenţiale şi sunt protejate de cel puţin aceeaşi confidenţialitate furnizată de legislaţia naţională a respectivelor autorităţi pentru informaţii similare din surse naţionale.
    ART. 8
    Autorităţile nu au obligaţia de a acorda asistenţă, în special în situaţia în care au fost iniţiate proceduri judiciare cu privire la faptele la care se referă cererea de informaţii sau în situaţia în care furnizarea de informaţii aduce atingere suveranităţii, securităţii, ordinii publice şi interesului naţional sau contravine legislaţiei naţionale a autorităţii solicitate şi normelor de drept internaţional.
    ART. 9
    Autorităţile vor stabili de comun acord modalitatea de cooperare, inclusiv schimbul de informaţii, în conformitate cu legislaţia naţională a autorităţilor, şi se vor consulta în scopul implementării prezentului memorandum de înţelegere.
    ART. 10
    Comunicarea şi schimbul de informaţii între autorităţi se vor desfăşura în limba engleză.
    ART. 11
    Prezentul memorandum de înţelegere intră în vigoare la data primirii ultimei notificări prin care autorităţile se informează reciproc, prin canale diplomatice, cu privire la finalizarea procedurilor interne legale necesare pentru intrarea lui în vigoare.
    Prezentul memorandum de înţelegere este valabil pentru o perioadă nedeterminată şi poate fi denunţat oricând de către oricare dintre autorităţi, prin comunicarea către cealaltă autoritate, prin mijloace diplomatice, a unei notificări scrise privind denunţarea. Memorandumul va ieşi din vigoare la şase luni de la data primirii unei astfel de notificări de la cealaltă autoritate.
    Termenii şi condiţiile din acest memorandum de înţelegere referitoare la confidenţialitatea informaţiilor primite anterior încetării acestui memorandum de înţelegere vor produce efecte şi după ieşirea acestuia din vigoare.

    Prezentul memorandum de înţelegere se semnează în două exemplare originale, fiecare în limbile engleză, kazahă, rusă şi română, toate textele fiind egal autentice.
    În caz de divergenţe în interpretare, textul în limba engleză va prevala.

    Pentru Oficiul Naţional de Pentru Ministerul de Finanţe
    Prevenire şi Combatere a din Republica Kazahstan,
    Spălării Banilor din România, Bissengali Tajiyakov,
    Neculae Plăiaşu, preşedinte
    preşedinte

    Semnat la Bucureşti, Semnat la Astana,
    România, la data de Republica Kazahstan, la
    25 septembrie 2014 data de 29 octombrie 2014


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016