Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTĂRÂRE nr. 204 din 19 mai 1997 privind înfiinţarea şi funcţionarea Comitetului Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Şomajului şi a comitetelor de coordonare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti
EMITENT: Guvernul PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 96 din 21 mai 1997
În temeiul art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9 din 14 aprilie 1997,
Guvernul României hotărăşte:
ART. 1
(1) Se constituie Comitetul Naţional de Cooperare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului, organism tripartit cu rol consultativ.
(2) La nivel local se constituie comitete de coordonare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, organisme consultative coordonate de prefect.
ART. 2
Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului îşi desfăşoară activitatea la sediul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
ART. 3
În vederea îndeplinirii rolului sau, Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului exercita atribuţiile prevăzute la art. 14 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
ART. 4
(1) Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului este compus din 21 de membri, desemnaţi după cum urmează:
a) 7 membri, de către primul-ministru, reprezentind Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Industriei şi Comerţului, Fondul Proprietăţii de Stat, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Administraţie Publică Locală, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei;
b) 7 membri, de către organizaţiile sindicale de tip confederativ, reprezentative la nivel naţional, pe baza acordului acestora;
c) 7 membri, de către asociaţiile patronale reprezentative la nivel naţional, pe baza acordului acestora.
(2) Caracterul reprezentativ al organizaţiilor sindicale şi al asociaţiilor patronale se stabileşte în condiţiile Legii contractului colectiv de muncă nr. 130/1996.
ART. 5
În Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului poate fi desemnată persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are cetăţenie română şi domiciliul în România;
b) are capacitate de exerciţiu;
c) nu a suferit condamnări pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.
ART. 6
Membrii Comitetului Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului sunt desemnaţi pe o perioadă de 2 ani. Persoanele desemnate nu pot avea mai mult de doua mandate succesiv.
ART. 7
Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului funcţionează legal din momentul în care au fost desemnate cel puţin 9 persoane, respectiv 3, de către primul-ministru, şi cîte 3, de către fiecare partener social.
ART. 8
Comitetul Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului se întruneşte lunar sau ori de cîte ori este necesar, în prezenta a minimum 15 membri, cu condiţia ca fiecare partener social să fie reprezentat de cel puţin 5 persoane.
ART. 9
(1) Modul de funcţionare a Comitetului Naţional de Coordonare a Măsurilor Active de Combatere a Somajului, precum şi atribuţiile specifice secretariatului tehnic se stabilesc prin regulament de organizare şi funcţionare propriu.
(2) Secretariatul tehnic este format din 3 angajaţi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, desemnaţi prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.
ART. 10
Comitetele de coordonare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, sunt compuse din 15 membri, după cum urmează:
- 5 membri desemnaţi de către prefect, reprezentind consiliile judeţene şi, respectiv, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, serviciile descentralizate al ministerelor, filialele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Fondului Proprietăţii de Stat;
– 5 membri ai organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramura, pe baza acordului acestora;
– 5 membri ai asociaţiilor patronale, pe baza acordului acestora.
ART. 11
Comitetele de coordonare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, exercita atribuţiile prevăzute la art. 15 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
ART. 12
(1) Modul de funcţionare a comitetelor de coordonare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, precum şi atribuţiile specifice secretariatului tehnic se stabilesc prin regulament de organizare şi funcţionare propriu.
(2) Secretariatul tehnic este format din 3 angajaţi ai prefecturii, desemnaţi prin ordin al prefectului.
PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA
Contrasemnează:
Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu
--------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: