Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 180 din 14 martie 2000  pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 131/1991     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 180 din 14 martie 2000 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 131/1991

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 119 din 17 martie 2000
    În temeiul art. 41 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997,
    Guvernul României hotărăşte:
    ART. 1
    Se aprobă modificarea şi completarea regulamentului*) aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 131/1991, care se va intitula "Regulamentul privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, punerea în posesie a proprietarilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate", cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
──────────
    *) Regulamentul a fost republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 7 din 19 ianuarie 1993.
──────────

    ART. 2
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale (comisii locale), sub îndrumarea comisiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, vor urmări şi vor lua măsurile necesare pentru respectarea şi aplicarea întocmai a prevederilor Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, precum şi ale regulamentului.

    ART. 3
    Ministerul Funcţiei Publice, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului vor asigură realizarea atribuţiilor şi responsabilităţilor stabilite prin Legea nr. 1/2000 şi vor propune Guvernului măsurile necesare.

    ART. 4
    Acoperirea cheltuielilor necesare pentru tipărirea titlurilor de proprietate de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului se asigura de la bugetul de stat.

    ART. 5
    Regulamentul privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor, modificat şi completat prin prezenta hotărâre, va fi republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    MUGUR CONSTANTIN ISARESCU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
                    Ioan Avram Muresan
                    p. Ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului,
                    Anton Vlad,
                    secretar de stat
                    Ministrul funcţiei publice,
                    Vlad Rosca
                    p. Ministrul finanţelor,
                    Sebastian Vladescu,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul lucrărilor publice şi amenajării teritoriului,
                    Laszlo Borbely,
                    secretar de stat

    ANEXA 1

    MODIFICAREA ŞI COMPLETAREA
    Regulamentului privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată
    asupra terenurilor, punerea în posesie a proprietarilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate
    ART. UNIC
    Regulamentul privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, punerea în posesie a proprietarilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate se modifica şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    În scopul stabilirii dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere în condiţiile Legii fondului funciar nr. 18/1991*), ale Legii nr. 169/1997 şi ale Legii nr. 1/2000, precum şi pentru atribuirea şi punerea în posesie, se constituie comisii comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vor funcţiona în baza prevederilor art. 12 din Legea nr. 18/1991, republicată, conform prezentului regulament.
──────────
    *) Legea nr. 18/1991 a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998.──────────
"

    2. La articolul 2, alineatul 1 se modifica şi se completează cu următoarele texte:
    "Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale se constituie prin ordin al prefectului şi vor fi formate din:
    - primar - preşedintele comisiei;
    – viceprimarul desemnat de primar;
    – secretarul unităţii administrativ-teritoriale - secretarul comisiei;
    – un specialist în măsurători topografice, cadastru agricol, organizarea teritoriului, îmbunătăţiri funciare sau un specialist în cadastru general;
    – un inginer agronom sau horticol din cadrul centrului agricol, al oficiului de consultanţa agricolă sau din aparatul primăriei;
    – un jurist din sistemul de organizare a agriculturii şi alimentaţiei sau din aparatul de specialitate al prefecturii ori al autorităţilor administraţiei publice locale;
    – un reprezentant al inspectoratului silvic teritorial sau şeful ocolului silvic ori împuternicitul acestuia;
    – şefii districtelor silvice ale căror păduri se afla în limitele cadastrale ale localităţii;
    – un specialist în cadastru forestier şi amenajarea pădurilor;
    – 1-5 reprezentanţi ai proprietarilor care au solicitat terenuri conform Legii nr. 169/1997 şi Legii nr. 1/2000, în funcţie de structura administrativă a comunei, oraşului sau municipiului.
    Pentru alegerea reprezentanţilor proprietarilor în comisia locală consiliile locale vor organiza o adunare a proprietarilor, care va fi legal constituită dacă este prezenta majoritatea simpla (jumătate plus unul) din numărul acestora. Hotărârea privind alegerea reprezentanţilor proprietarilor în comisie se adoptă cu majoritatea simpla (jumătate plus unul) din numărul celor prezenţi.
    Desemnarea specialiştilor şi a reprezentanţilor menţionaţi mai sus se face de conducerile unităţilor de care aceştia aparţin şi se comunică în scris prefecturii.
    Când situaţia impune anumite clarificări, la lucrările comisiei locale vor fi invitate şi alte persoane fizice sau juridice interesate în acţiunea de retrocedare a terenurilor."

    3. Alineatele 2, 3, 4 şi 5 ale articolului 2 se abroga.
    4. La articolul 2, alineatul 6 va avea următorul cuprins:
    "Conducerea şi coordonarea comisiei comunale, orăşeneşti sau municipale se asigura de către primar. În caz de indisponibilitate (boala, demisie sau suspendare) viceprimarul preia prerogativele acestuia. Comisia locală va stabili în prima sa şedinţa în plen programul de lucru, astfel încât acţiunea să se desfăşoare şi să se încheie în termenul prevăzut de lege."

    5. La articolul 2, alineatul 7 va avea următorul cuprins:
    "Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale vor funcţiona sub îndrumarea şi controlul comisiei judeţene sau a municipiului Bucureşti."

    6. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    La municipiul Bucureşti, prin ordin al prefectului se pot organiza subcomisii ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu aceeaşi componenta prevăzută la art. 2, care îndeplinesc atribuţiile prevăzute la art. 6 lit. a)-j)."

    7. La articolul 4, alineatul 1 va avea următorul cuprins:
    "Comisia judeteana sau a municipiului Bucureşti este numita prin ordin al prefectului şi va avea următoarea componenta:
    - prefectul - preşedintele comisiei;
    – subprefectul desemnat de prefect - în caz de indisponibilitate (boala, demisie sau suspendare) a prefectului - preia prerogativele acestuia;
    – secretarul general al prefecturii - secretarul comisiei;
    – directorul direcţiei de contencios administrativ şi controlul legalităţii;
    – directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara;
    – directorul oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol;
    – directorul oficiului judeţean de consultanţa agricolă;
    – şeful sucursalei Agenţiei Domeniilor Statului;
    – directorul filialei Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare;
    – directorul sistemului de gospodărire a apelor;
    – directorul oficiului de studii pedologice şi agrochimice;
    – inspectorul-şef al inspectoratului silvic teritorial sau împuternicitul acestuia;
    – directorul direcţiei silvice a Regiei Naţionale a Pădurilor sau împuternicitul acestuia;
    – directorul direcţiei de urbanism, amenajarea teritoriului şi lucrări publice;
    – directorul oficiului judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie;
    – şeful inspectoratului judeţean de poliţie sau al municipiului Bucureşti ori împuternicitul acestuia;
    – un jurist din aparatul de specialitate al prefecturii."

    8. La articolul 4, alineatul 2 va avea următorul cuprins:
    "În vederea sprijinirii comisiei judeţene pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, prin ordin al prefectului se constituie un colectiv de lucru compus din câte un reprezentant al prefectului, al oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol şi, respectiv, al inspectoratului silvic teritorial, pentru partea tehnica, care va fi format din specialişti, delegaţi pe toată durata funcţionarii comisiei de către conducătorii instituţiilor şi agenţilor economici prevăzuţi la alin. 1."

    9. Articolul 5 se abroga.
    10. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale au următoarele atribuţii:
    a) preiau şi analizează cererile depuse în conformitate cu prevederile legii, pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, cu excepţia celor formulate de comune, oraşe sau municipii;
    b) verifica în mod riguros îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 9 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 18/1991, republicată, precum şi la art. 6 din Legea nr. 1/2000, solicitând în acest scop toate relaţiile şi datele necesare;
    c) stabilesc mărimea şi amplasamentul suprafeţei de teren pentru care se reconstituie dreptul de proprietate sau care se atribuie potrivit legii;
    d) completează, în urma verificărilor efectuate, anexele la prezentul regulament cu persoanele fizice şi juridice îndreptăţite;
    e) primesc şi transmit comisiei judeţene contestaţiile formulate de cei interesaţi;
    f) întocmesc situaţii definitive, potrivit competentelor ce le revin, privind persoanele fizice şi juridice îndreptăţite sa li se atribuie teren, cu suprafaţa şi amplasamentele stabilite, conform planului de delimitare şi parcelare întocmit;
    g) înaintează şi prezintă comisiei judeţene, spre aprobare şi validare, situaţiile definitive, împreună cu documentaţia necesară, precum şi divergenţele produse şi consemnate la nivelul acestor comisii;
    h) pun în posesie, prin delimitare în teren, persoanele îndreptăţite sa primească terenul şi completează fişele de punere în posesie a acestora, după validarea de către comisia judeteana a propunerilor făcute, şi le înmânează titlurile de proprietate, potrivit competentelor ce le revin;
    i) identifica terenurile atribuite ilegal şi sesizează primarul, care înaintează sub semnatura acţiuni în constatarea nulităţii absolute pentru cazurile prevăzute la art. III din Legea nr. 169/1997;
    j) exercita orice alte atribuţii ce le revin din lege şi din prezentul regulament."

    11. Articolul 7 va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    Comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti au următoarele atribuţii:
    a) organizează instruirea comisiilor comunale, orăşeneşti şi municipale şi asigura distribuirea legilor, a regulamentului, a hartilor şi planurilor la zi, precum şi a altor materiale necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii acestora;
    b) asigura îndrumarea şi controlul comisiilor comunale, orăşeneşti şi municipale prin desemnarea, pe comune, oraşe şi municipii, a membrilor din comisia judeteana;
    c) verifica legalitatea propunerilor înaintate de comisiile comunale, orăşeneşti şi municipale, în special existenta actelor doveditoare, pertinenta, verosimilitatea, autenticitatea şi concludenta acestora;
    d) soluţionează contestaţiile formulate împotriva măsurilor stabilite de comisiile subordonate;
    e) validează sau invalideaza propunerile comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale, împreună cu proiectele de delimitare şi parcelare;
    f) emit titlurile de proprietate pentru cererile validate;
    g) soluţionează cererile de reconstituire a dreptului de proprietate publică a comunelor, oraşelor, municipiilor pentru terenurile forestiere;
    h) identifica terenuri atribuite ilegal şi sesizează prefectul, care va inainta sub semnatura acţiuni în constatarea nulităţii absolute pentru cazurile prevăzute la art. III din Legea nr. 169/1997;
    i) atribuie şi dispun delimitarea în teren, completarea proceselor-verbale de punere în posesie a comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru terenurile forestiere proprietate publică ce le revin;
    j) exercita orice alte atribuţii ce le revin din lege şi din prezentul regulament."

    12. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    Comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale îşi desfăşoară activitatea în plen, în prezenta majorităţii membrilor acestora, cu prezenta obligatorie a primarului sau, după caz, a viceprimarului.
    În situaţia în care juristul şi cei 1-5 reprezentanţi ai proprietarilor nu participa în comisiile locale, se considera ca sunt de acord cu hotărârea comisiei. Lucrările de secretariat ale comisiei locale se asigura de secretarul unităţii administrativ-teritoriale."

    13. Articolul 9 va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    Comisiile judeţene sau a municipiului Bucureşti îşi desfăşoară activitatea în prezenta majorităţii membrilor acestora."

    14. Articolul 10 va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    Hotărârile comisiilor judeţene sau a municipiului Bucureşti şi ale celor comunale, orăşeneşti sau municipale se adoptă cu votul majorităţii membrilor lor şi se consemnează într-un proces-verbal semnat de toţi participanţii.
    Pentru adoptarea hotărârilor comisiile vor solicita prezentarea tuturor actelor necesare şi vor lua act de recunoaşterea reciprocă a limitelor proprietăţii de către vecini."

    15. Articolul 11 va avea următorul cuprins:
    "ART. 11

    Conform prevederilor Legii nr. 18/1991, republicată, şi ale Legii nr. 1/2000, primăriile vor afişa textul acestora în locuri publice. Totodată primăriile şi prefecturile vor lua măsuri ca prevederile acestor legi şi ale prezentului regulament să fie aduse la cunoştinţa persoanelor îndreptăţite prin mass-media."

    16. La articolul 12, alineatul 1 va avea următorul cuprins:
    "Lucrările privind stabilirea dreptului de proprietate pentru foştii membri ai cooperativelor agricole de producţie şi celelalte persoane prevăzute de lege se fac de comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, după caz, luându-se în considerare suprafaţa terenurilor aduse în cooperative, preluate de acestea în baza unor legi speciale, fără nici un titlu sau prin orice alt mod. Suprafaţa adusă în cooperativa este cea care rezultă din actele de proprietate, cartea funciară, cadastru, cererile de înscriere în cooperativa, registrul agricol de la data intrării în cooperativa, evidentele cooperativei sau, în lipsa acestora, din orice alte probe, inclusiv declaraţii ale martorilor."

    17. La articolul 12, după alineatul 1 se introduc trei alineate cu următorul cuprins:
    "În baza prevederilor art. 23 şi 24 din Legea nr. 18/1991, republicată, terenurile atribuite din intravilanul localităţilor, pentru construcţia de locuinţe şi anexe gospodăreşti, până la apariţia Legii nr. 18/1991, se înscriu în proprietatea deţinătorilor actuali, în limita suprafeţelor primite în acest scop de la fostele cooperative agricole de producţie sau de la fostele consilii populare, dacă atribuirea s-a făcut de la foştii proprietari.
    Foştii proprietari vor fi compensaţi cu o suprafaţa de teren echivalenta, din terenurile intravilane sau, în lipsa, extravilane, ce au aparţinut deţinătorului prevăzut la alin. 1 sau ascendentului acestuia, din rezerva comisiei locale sau, după caz, din terenul proprietate privată a comunei, oraşului sau a municipiului.
    În cazul în care nu este posibila compensarea pentru suprafeţele prevăzute la alin. 1, foştii proprietari urmează să fie despăgubiţi şi vor fi înscrişi în anexa nr. 40 la prezentul regulament."

    18. Articolul 13 se completează cu alineatul 9 cu următorul cuprins:
    "Cererile depuse potrivit prevederilor art. 9 din Legea nr. 18/1991, republicată, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 218/1998 privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 1/1998, pentru modificarea art. 9 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, precum şi cele depuse în baza Legii nr. 1/2000 vor urma procedura prevăzută de acestea."

    19. La articolul 15 alineatul 5 se abroga.
    20. La articolul 15 alineatul 6, cuvintele art. 12 alin. 3 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 se înlocuiesc cu cuvintele art. 13 alin. (3) din Legea nr. 18/1991, republicată.
    21. La articolul 20, cuvintele art. 16 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 17 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    22. La articolul 21 alineatul 1, cuvintele art. 17 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 18 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    23. La articolul 21 alineatul 2, cuvintele art. 13-15 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 14-16 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    24. La articolul 22 alineatul 1, cuvintele art. 13-15 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 14-16 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    25. La articolul 22 alineatul 2, cuvintele art. 13 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 14 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    26. La articolul 23, cuvintele art. 18 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 19 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    27. La articolul 24, cuvintele art. 95 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 118 din Legea nr. 18/1991, republicată, iar cuvintele art. 18 alin. (1) ori art. 20 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 19 alin. (1) ori ale art. 21 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    28. La articolul 25 alineatele 1 şi 2, cuvintele art. 20 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 21 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    29. La articolul 26, cuvintele art. 21 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 22 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    30. La articolul 27 alineatele 1 şi 2, cuvintele art. 28 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 29 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    31. La articolul 27 alineatul 3, cuvintele art. 29 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 30 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    32. La articolul 28 alineatul 1, cuvintele art. 41 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 41 din Legea nr. 18/1991 (nemodificata).
    33. Articolul 28 se completează cu alineatul 3 cu următorul cuprins:
    "Stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, solicitate în baza Legii nr. 169/1997 şi a Legii nr. 1/2000, se face în conformitate cu prevederile cap. X din prezentul regulament."

    34. La articolul 30 alineatul 1, cuvintele art. 32 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 33 din Legea nr. 18/1991, republicată, iar cuvintele art. 40 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 44 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    35. La articolul 31 alineatul 1, cuvintele art. 39 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 43 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    36. La articolul 32, cuvintele art. 36 şi 38 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 37 şi 42 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    37. Articolul 32 se completează cu alineatul 2 cu următorul cuprins:
    "Suprafaţa în acţiuni de 10 ha de familie, în echivalent arabil, stabilită în conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 18/1991, nemodificata, va fi retrocedata în natura conform Legii nr. 1/2000. În cazul în care proprietarii deposedati au deţinut suprafeţe mai mari, acestora li se vor retroceda terenuri până la limita a 50 ha."

    38. La articolul 33, cuvintele art. 37 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 41 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    39. Articolul 33 se completează cu alineatul 2 cu următorul cuprins:
    "Suprafaţa de 10 ha de familie, în echivalent arabil, conform Legii nr. 1/2000, poate fi restituită în natura până la 50 ha de proprietar deposedat."

    40. Titlul capitolului V va avea următorul cuprins:
    "Punerea în posesie a proprietarilor şi emiterea titlurilor de proprietate"

    41. Articolul 35 va avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    Delimitarea şi parcelarea pe proprietari se fac pe baza hartilor şi planurilor de situaţie la zi din cadrul actualei unităţi administrativ-teritoriale.
    La parcelarea terenului în sisteme de irigaţii se va ţine seama de metoda de udare cu echipamentele existente şi de prevederile regulamentelor de exploatare pentru utilizarea corecta şi raţională a acestora.
    Astfel, în cazul irigatiilor prin aspersiune la care se folosesc echipamente de udare cu mutare manuală, la stabilirea loturilor de teren se va lua în considerare unitatea de suprafaţa deservita de un hidrant.
    La stabilirea limitelor loturilor se recomanda ca latura mica să fie pe antena, iar latura mare să fie egala cu lungimea aripii de ploaie, iar suprafaţa parcelei sa coincida cu suprafaţa deservita de o aripa de ploaie sau un multiplu al acestei suprafeţe.
    Pentru proprietăţile de mici dimensiuni utilizarea raţională a sistemului de irigaţii, respectiv a suprafeţei deservite de un hidrant, presupune gruparea mai multor proprietari cu acces la sursa de apa.
    Pentru suprafeţele prevăzute să fie irigate prin scurgere la suprafaţa (brazde, fasii) se vor avea în vedere orografia terenului, posibilitatea aplicării udarii pe întreaga suprafaţa şi, respectiv, modalităţile de evacuare a apei în exces.
    Pe terenurile amenajate cu lucrări de desecare-drenaj, la stabilirea proprietăţilor se vor lua în considerare limitele obligatorii (canale, drumuri de exploatare) care să asigure atât exploatarea agricolă, cat şi întreţinerea lucrărilor hidroameliorative.
    Pe terenurile în panta, la parcelare se va avea în vedere respectarea lucrărilor de combatere a eroziunii solului existente (terase, bancheta, benzi inierbate, reţeaua de regularizare a scurgerii apei de pe versanţi, drumuri agricole şi alte lucrări).
    Când nu sunt executate lucrări de combatere a eroziunii, delimitarea parcelelor se va face, pe cat posibil, cu latura lungă în sensul curbelor de nivel, astfel încât să permită executarea lucrărilor de pregătire a solului pentru însămânţări, precum şi întreţinerea culturilor prasitoare pe direcţia curbelor de nivel, în scopul prevenirii şi combaterii eroziunii solului.
    De asemenea, se va ţine seama de prevederile art. 34 din Legea nr. 18/1991, republicată, privind delimitarea zonelor de protecţie aferente lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, inclusiv cele de gospodărire a apelor, conform normelor în vigoare."

    42. Articolul 36 va avea următorul cuprins:
    "ART. 36
    Punerea în posesie pe bază de măsurători topografice se va efectua în conformitate cu prevederile art. 27 din Legea nr. 18/1991, republicată, de către specialişti în măsurători topografice, cadastru agricol, organizarea teritoriului agricol, îmbunătăţiri funciare şi cadastru general pentru terenurile agricole şi, respectiv, specialişti în cadastru forestier şi amenajarea pădurilor, conform planului parcelar. În situaţia în care volumul lucrărilor depăşeşte posibilităţile de lucru ale comisiei, acestea se pot executa prin prestări de servicii de specialişti în măsurători topografice, cadastru agricol, organizarea teritoriului agricol, îmbunătăţiri funciare şi cadastru general ai agenţilor economici.
    Persoanele care au formulat plângeri la judecătorie vor fi puse în posesie provizoriu, până la prezentarea hotărârii judecătoreşti de către comisii, cu suprafeţele stabilite pe baza hotărârii comisiei judeţene. După prezentarea hotărârii judecătoreşti punerea în posesie se va face ţinându-se seama de aceasta.
    Din rezerva constituită potrivit legii comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale vor putea atribui, în completare, terenuri, dacă din hotărâre rezultă aceasta.
    Punerea în posesie se face prin întocmirea procesului-verbal, conform machetelor prevăzute în anexele nr. 52a) şi 52b), şi prin semnarea acestuia. Un exemplar al procesului-verbal se înmânează proprietarului împreună cu schita terenului.
    În acest scop autorităţile comunale şi orăşeneşti ale administraţiei publice locale vor incunostinta în scris, cu confirmare de primire, persoanele care au domiciliul în alte localităţi şi cărora li s-a stabilit dreptul de proprietate, asupra datei la care va avea loc punerea în posesie. Pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitate autorităţile comunale şi orăşeneşti ale administraţiei publice locale vor afişa la sediul lor data punerii în posesie, utilizând totodată orice alte mijloace de comunicare.
    Persoanele care din diferite motive sunt în imposibilitatea de a se prezenta la data punerii în posesie pot imputernici prin procura specială şi autentică, cu menţiunea expresă <<Pentru punere în posesie>>, alte persoane, care vor semna tabelul de luare în primire a terenului.
    La înmânarea titlurilor de proprietate cheltuielile ocazionate de expedierea încunoştinţărilor vor fi achitate, pe bază de chitanţa, de persoanele care primesc titlurile.
    Marcarea parcelelor se face prin tarusi sau borne, care se asigura de fiecare proprietar."

    43. Articolul 37 va avea următorul cuprins:
    "ART. 37
    Pe baza documentaţiilor înaintate de comisiile locale, care cuprind anexele validate, planurile parcelare, procesele-verbale de punere în posesie şi schiţele terenurilor, comisia judeteana emite titlurile de proprietate conform modelului prevăzut în anexa nr. 27. Documentaţiile se trimit în doua exemplare, din care unul se retine şi se depozitează la arhiva Oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol. Formularele cuprinzând titlul de proprietate se tiparesc pe hârtie specială format A3, ca imprimat cu regim special în carnete a câte 100 de file. Acestea se vor tipari prin grija Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi se vor difuza comisiilor judeţene, în funcţie de necesitaţi. Titlul de proprietate pentru cetăţenii în viaţa se emite persoanelor îndreptăţite (soţ, sotie), iar pentru moştenitori se emite un singur titlu de proprietate pentru terenurile ce au aparţinut autorului lor, în care se nominalizeaza toţi solicitanţii îndreptăţiţi, urmând ca pentru ieşirea din indiviziune, ulterior, aceştia sa procedeze potrivit dreptului comun. Titlul de proprietate se completează cu tus negru şi se numeroteaza începând de la nr. 1, în fiecare judeţ. În titlu se vor înscrie numele şi prenumele titularului, precum şi iniţială tatălui. În cazul în care alături de soţul supravieţuitor vin la moştenire şi alţi moştenitori, potrivit celor prevăzute la art. 15 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 18/1991, republicată, la rubrica <<Prin reconstituirea dreptului de proprietate>> se înscrie suprafaţa atribuită persoanelor care au deţinut terenuri în proprietate sau, după caz, moştenitorilor acestora, precum şi în cazurile prevăzute la art. 22 din aceeaşi lege, iar la rubrica <<prin constituirea dreptului de proprietate>> se înscrie suprafaţa atribuită pentru celelalte categorii de persoane fizice sau juridice.
    Titlul de proprietate se semnează de prefect, secretarul general al prefecturii, ca secretar, directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara şi de directorul Oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol. Părţile detasabile ale titlului de proprietate, semnate, se transmit comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale, care le vor înscrie în registrul agricol, după care le vor inmana, sub semnatura, titularilor, iar partea nedetasabila (cotorul) a titlului de proprietate se retine şi se depozitează la arhiva Oficiului de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol.
    În acest sens comisiile vor întocmi un registru care va cuprinde numele şi prenumele titularului, numărul titlului de proprietate şi semnatura primitorului. Titlurile de proprietate pentru persoanele care au formulat plângeri la judecătorie se vor completa şi se vor elibera după pronunţarea hotărârii judecătoreşti.
    Procedura privind delimitarea, întocmirea planului parcelar, punerea în posesie şi emiterea titlului de proprietate pentru terenurile forestiere solicitate în baza prevederilor Legii nr. 169/1997 şi ale Legii nr. 1/2000 se face conform dispoziţiilor cap. X din prezentul regulament.
    În cazul pierderii sau distrugerii titlului de proprietate se pot elibera duplicate, sub condiţia publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a şi purtării menţiunii <<duplicat>>, după încunoştinţarea scrisă a comisiei judeţene."

    44. Articolul 38 va avea următorul cuprins:
    "ART. 38
    În situaţia în care mai rămân terenuri neatribuite, comisia le va delimita pe planul cadastral şi în teren şi le va preda consiliului local în administrare, urmând a fi folosite în conformitate cu prevederile legii. Înscrierea acestor suprafeţe se va face potrivit anexei nr. 17. De asemenea, va delimita şi va marca pe plan şi în teritoriu terenurile societăţilor comerciale, asociaţiilor de tip privat, izlazurile comunale şi terenurile cu vegetaţie forestieră atribuite proprietarilor care au solicitat restituirea acestora în condiţiile prevăzute de lege. Totodată va delimita şi va marca pe plan şi în teritoriu suprafaţa ce se va atribui în folosinţă, care se preda consiliului local pentru a fi atribuită celor îndreptăţiţi prin lege."

    45. Articolul 39 va avea următorul cuprins:
    "ART. 39
    După punerea în posesie a tuturor proprietarilor Oficiul de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol va redacta un plan de situaţie cu noua parcelare a teritoriului şi cu numerotarea topografica corespunzătoare, în doua exemplare, din care un exemplar rămâne la acesta, iar unul se preda cu proces-verbal consiliului local al comunei, oraşului sau municipiului."

    46. La articolul 40 alineatul 1, cuvintele art. 11 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 12 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    47. La articolul 40 alineatele 5 şi 7, cuvintele art. 99 şi art. 33 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 99 şi, respectiv, art. 33 din Legea nr. 18/1991, nemodificata.
    48. La articolul 41 alineatul 1, cuvintele art. 26 şi 27 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 27 şi 28 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    49. La articolul 45 alineatul 1, cuvintele art. 29 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 30 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    50. La articolul 45 alineatul 2, cuvintele art. 28 alin. 7 din Legea fondului funciar se înlocuiesc cu cuvintele art. 29 alin. (7) din Legea nr. 18/1991, republicată.
    51. La articolul 46, cuvintele art. 26, 28, 29 şi 27 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 27, 29, 30 şi 28 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    52. La articolul 47, cuvintele art. 28 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 29 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    53. La articolul 49, cuvintele art. 27 din lege se înlocuiesc cu cuvintele art. 28 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    54. În nota de subsol, cuvintele art. 36-38 din prezentul regulament se înlocuiesc cu cuvintele art. 35-38, iar cuvintele şi sectorul agricol Ilfov se elimina.
    55. După capitolul VII se introduc capitolele VIII-XI cu următorul cuprins:
    "    CAP. VIII
    Dispoziţii generale pentru aplicarea Legii nr. 1/2000
    ART. 50
    Reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechile amplasamente, dacă acestea sunt libere, cu respectarea drepturilor dobândite conform prevederilor Legii nr. 18/1991, pentru care au fost eliberate adeverinte de proprietate, proces-verbal de punere în posesie sau titlu de proprietate, care rămân valabile fără nici o alta confirmare, potrivit art. 2 din Legea nr. 1/2000.
    În acest scop se va solicita persoanelor care au depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate conform Legii nr. 169/1997 schita amplasamentului cu terenul deţinut sau orice alte informaţii din care să rezulte identificarea vechiului amplasament solicitat.
    Pentru terenurile agricole comisiile locale împreună cu oficiile de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol judeţene sau al municipiului Bucureşti, pe baza analizei documentaţiilor prezentate la alin. 2, stabilesc dacă vechiul amplasament este liber şi poate fi retrocedat, delimitandu-se pe planul de situaţie terenurile solicitate conform prevederilor Legii nr. 1/2000.
    Pentru terenurile forestiere comisiile locale împreună cu reprezentanţi ai inspectoratului silvic teritorial vor stabili dacă vechiul amplasament, identificat în conformitate cu documentaţiile prezentate la alin. 2, este liber şi poate fi retrocedat pe baza situaţiei elaborate de autoritatea publică centrala care răspunde de silvicultura, prevăzută la art. 73.
    ART. 51
    Persoanele fizice prevăzute la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 18/1991, republicată, care au solicitat prin cerere reconstituirea dreptului de proprietate pentru diferenţa dintre suprafaţa de 10 ha de familie şi cea adusă în cooperativa agricolă de producţie sau preluată sub orice mod de aceasta, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat, potrivit art. 3 din Legea nr. 1/2000, se vor înscrie în anexa nr. 28.
    Persoanelor fizice cărora li s-a validat dreptul de proprietate conform prevederilor alin. 1, pentru care nu exista suprafeţe de teren agricol, reconstituirea li se face în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) din Legea nr. 1/2000, iar în situaţia în care nu se poate face reconstituirea dreptului de proprietate integral, se vor acorda despăgubiri conform art. 3 alin. (3) şi (4) din aceeaşi lege.
    ART. 52
    Persoanele fizice ale căror terenuri din extravilanul localităţilor au trecut în proprietatea statului în mod abuziv (terenuri preluate în orice mod fără just titlu) şi se găsesc incluse în diverse amenajări hidrotehnice, de hidroamelioratii şi de alta natura, care au solicitat sau vor solicita prin cereri reconstituirea dreptului de proprietate potrivit art. 4 din Legea nr. 1/2000, se înscriu în anexa nr. 29.
    După analizarea şi verificarea cererilor şi a actelor doveditoare, conform prevederilor art. 9 alin. (5) şi ale art. 11 din Legea nr. 18/1991, republicată, precum şi ale art. 6 alin. (1) din Legea nr. 1/2000, comisia locală va completa anexa nr. 29 şi o va inainta comisiei judeţene pentru validare. Valoarea probanta a actelor doveditoare este aceeaşi, indiferent de ordinea mentionarii acestora în textul legii.
    După validarea anexei nr. 29 persoanelor fizice li se reconstituie dreptul de proprietate în localităţile în care exista terenuri agricole constituite ca rezerva la dispoziţia comisiei locale, iar în situaţia în care aceste suprafeţe sunt insuficiente, din domeniul privat al statului, din aceeaşi localitate. În aceste situaţii se vor elibera titluri de proprietate în condiţiile legii.
    În localităţile în care compensarea nu este posibila se vor acorda despăgubiri foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora, în condiţiile legii.
    În cazul în care suprafeţele de teren au fost expropriate, iar lucrările prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 1/2000 nu au fost executate sau se afla în stadiu de proiect, suprafaţa preluată se restituie, la cerere, foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora.
    ART. 53
    În anexa nr. 30 se înscriu persoanele fizice prevăzute la art. 9 alin. (2) din Legea nr. 18/1991, republicată, cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate în limita suprafeţei de teren agricol de până la 10 ha de familie şi li s-a aplicat cota de reducere de peste 5%, care au solicitat prin cerere acest drept, potrivit art. 3 alin. (2)-(4) şi art. 5 din Legea nr. 1/2000.
    ART. 54
    Suprafeţele de teren revendicate de 2 cetăţeni, dintre care unul este fostul proprietar căruia i s-a preluat terenul prin măsurile abuzive aplicate în perioada anilor 1953-1959, care a solicitat prin cerere, şi cel de al doilea, persoana căreia i s-a atribuit teren din cel preluat de la fostul proprietar, se înscriu în anexa nr. 31, cu respectarea prevederilor art. 6 alin. (3) din Legea nr. 1/2000.
    ART. 55
    Pentru persoanele cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate conform art. 3, 5 şi 23 din Legea nr. 1/2000 emiterea titlurilor de proprietate se va face conform art. 7 din aceeaşi lege.
    CAP. IX
    Retrocedarea terenurilor agricole
    ART. 56
    În conformitate cu prevederile art. 7 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 198/1999 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa şi ale pct. 3.1-3.4 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 198/1999, anexa la Hotărârea Guvernului nr. 97/2000, Agenţia Domeniilor Statului va inventaria terenurile care fac obiectul retrocedarii şi împroprietăririi în baza legii şi va întocmi balanţa terenurilor agricole şi terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, care aparţin domeniului public sau privat al statului, pentru fiecare societate comercială.
    În situaţia formulării unor sesizări şi reclamaţii, Agenţia Domeniilor Statului împreună cu direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti şi cu oficiile de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol judeţene şi al municipiului Bucureşti vor verifica legalitatea cererilor care au stat la baza dobândirii calităţii de acţionar sau de locator, precum şi a săvârşirii unor abuzuri prin acte administrative şi, după caz, se pot prevala de prevederile art. 60-62 din Legea nr. 18/1991, republicată, sau pot sesiza instanţele judecătoreşti în a căror rază teritorială este situat terenul agricol.
    Agenţia Domeniilor Statului şi oficiile de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol judeţene şi al municipiului Bucureşti vor întocmi documentaţia pentru terenurile care fac obiectul retrocedarii la societăţile comerciale prevăzute la art. 1 şi 2 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 198/1999 şi la institutele şi staţiunile de cercetare, pe care o transmit direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru avizare.
    Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti verifica şi avizează documentaţiile şi prin împuterniciţii lor le supun aprobării consiliului local din raza unităţii administrativ-teritoriale unde sunt situate terenurile. În situaţia în care consiliul local nu se pronunţa în termen de 15 zile de la înregistrarea procesului-verbal de delimitare la secretarul comunei, oraşului sau al municipiului, acesta îl va transmite comisiei judeţene.
    Procesul-verbal de delimitare şi planul de situaţie parcelar împreună cu hotărârea consiliului local vor fi supuse validării comisiei judeţene, care în termen de 30 de zile este obligată să se pronunţe.
    După pronunţarea hotărârii comisiei judeţene se vor face punerea în posesie a titularilor, precum şi eliberarea titlurilor de proprietate.
    ART. 57
    În anexa nr. 32 se înscriu persoanele fizice cărora li s-a stabilit calitatea de acţionar la societăţile comerciale pe acţiuni cu profil agricol sau piscicol, în temeiul art. 36 din Legea nr. 18/1991, nemodificata, şi cărora li se restituie în natura suprafeţe cu destinaţie agricolă sau piscicolă, de aceeaşi calitate, pe baza documentelor care atesta fosta proprietate, în perimetrul acestor societăţi, potrivit art. 8 din Legea nr. 1/2000.
    În situaţia în care li s-a stabilit calitatea de acţionar la alte societăţi comerciale (foste I.A.S.) decât acolo unde a fost situat terenul, punerea în posesie se face, la opţiune, pe vechiul amplasament, dacă este liber, iar în situaţia în care nu este liber, cu acordul persoanelor fizice îndreptăţite se stabileşte un nou amplasament.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    ART. 58
    În anexa nr. 33 se înscriu terenurile agricole proprietate de stat care, pe baza actelor doveditoare, au constituit patrimoniul Academiei Române, universitatilor şi instituţiilor de învăţământ superior cu profil agricol, care trec în proprietatea acestora, la cerere, potrivit art. 9 alin. (3) din Legea nr. 1/2000.
    Trecerea terenurilor agricole prevăzute la art. 9 alin. (1), pentru instituţiile menţionate la art. 9 alin. (3) din Legea nr. 1/2000, aparţinând domeniului public, se face prin hotărâre a Guvernului.
    ART. 59
    În anexa nr. 34 se înscriu persoanele fizice cărora li s-au stabilit drepturi de creanta la institutele şi staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, precum şi la regiile autonome cu profil agricol sau la societăţile naţionale cu profil agricol, potrivit Legii nr. 46/1992, şi cărora li se restituie suprafeţele de teren agricol, potrivit art. 10 din Legea nr. 1/2000.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    ART. 60
    În anexa nr. 35 se înscriu persoanele fizice cărora li se vor achită în mod obligatoriu drepturile în natura sau de creanta restante, stabilite şi prevăzute în Legea nr. 48/1994, de către societăţile comerciale, institutele, staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, precum şi de regiile autonome şi societăţile naţionale cu profil agricol, potrivit art. 11 din Legea nr. 1/2000.
    Creanţele acţionarilor şi locatorilor se plătesc şi din veniturile realizate de societăţi sau din fonduri speciale create în urma privatizării societăţilor comerciale agricole, potrivit art. 19 din Legea nr. 1/2000.
    ART. 61
    Pentru delimitarea terenurilor solicitate pe vechile amplasamente se va proceda conform prevederilor art. 50 alin. 2 şi 3 din prezentul regulament, precum şi cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea nr. 1/2000 şi a procedurilor prevăzute de aceasta.
    ART. 62
    Prefectul, în calitatea sa de preşedinte al comisiei judeţene, va întocmi şi va inainta lunar, până la data de 5 a lunii, Departamentului pentru Administraţie Publică Locală (Ministerul Funcţiei Publice) situaţiile centralizatoare pe comune şi pe total judeţ, prevăzute în anexele nr. 28-59, stadiul acestora, precum şi al realizării aplicării prevederilor Legii nr. 1/2000, inclusiv punerea în posesie şi emiterea titlurilor de proprietate, propunerile de măsuri şi, după caz, de atragere a răspunderii pentru primării care împiedica în orice mod reconstituirea dreptului de proprietate în termenele şi în condiţiile stabilite de lege.
    Un exemplar al situaţiei menţionate la alin. 1 se va transmite şi Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, precum şi Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului.
    ART. 63
    În anexa nr. 36 se înscriu persoanele fizice care au încheiat contracte de locaţiune în condiţiile prevăzute la art. 25 din Legea arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, cărora li se restituie în natura suprafeţele de teren agricol prevăzute în acele contracte, potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 1/2000.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    ART. 64
    În anexa nr. 37 se înscriu persoanele fizice prevăzute la art. 37 şi 38 din Legea nr. 18/1991, republicată, cărora li s-a stabilit calitatea de acţionar, persoanele fizice cărora li s-au stabilit drepturi la institutele şi staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, la regiile autonome şi la societăţile naţionale cu profil agricol, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/1992, precum şi persoanele fizice care au calitatea de locator, conform art. 25 din Legea nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, cărora li se reconstituie dreptul de proprietate, la cerere, potrivit art. 15 alin. (1) din Legea nr. 1/2000, pentru terenurile agricole şi pentru diferenţa dintre suprafaţa de 10 ha şi cea avută în proprietate, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    ART. 65
    În anexa nr. 38 se înscriu persoanele prevăzute la art. 39 din Legea nr. 18/1991, republicată, ale căror terenuri agricole au fost trecute în proprietatea statului prin efectul Decretului nr. 83/1949 şi al oricăror alte acte normative de expropriere, sau, după caz, moştenitorii acestora, cărora li se reconstituie dreptul de proprietate, la cerere, în natura, în limita suprafeţei de teren trecute în proprietatea statului, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat, din suprafeţele de teren aflate în patrimoniul societăţilor comerciale pe acţiuni cu profil agricol sau al altor societăţi comerciale care au în patrimoniu terenuri agricole ori, după caz, aflate în administrarea regiilor autonome şi a societăţilor naţionale cu profil agricol, care îşi au sediul în localitatea sau în localităţile în care s-a aflat terenul agricol trecut în proprietatea statului, potrivit art. 16 alin. (1) din Legea nr. 1/2000.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    Potrivit art. 16 alin. (2) din Legea nr. 1/2000, pentru terenurile agricole care fac obiectul reconstituirii dreptului de proprietate, aflate în administrarea institutelor şi staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă, restituirea în natura se face din suprafeţele de teren agricol, care vor fi delimitate pentru producţie, din terenurile proprietate privată a statului, prin hotărâre a Guvernului.
    ART. 66
    În anexa nr. 39 se înscriu persoanele fizice pentru care nu exista suprafeţe de teren agricol pentru restituirea integrală a proprietăţii, solicitate prin cerere, cărora li se vor acorda despăgubiri pentru diferenţa de teren neretrocedata, potrivit art. 17 din Legea nr. 1/2000.
    În anexa nr. 40 se înscriu persoanele fizice care optează prin cereri întemeiate, aprobate de organele competente, sa li se acorde despăgubiri pentru terenurile agricole cuvenite în natura, potrivit art. 40 din Legea nr. 1/2000.
    Modul de evaluare a terenurilor, sursele financiare şi modalităţile de plată către foştii proprietari prevăzuţi la alin. 1 şi 2 se vor stabili în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, potrivit art. 40 din aceeaşi lege.
    ART. 67
    În anexa nr. 41 se înscriu terenurile rămase în proprietatea privată a statului şi, respectiv, în exploatarea sau în patrimoniul societăţilor comerciale pe acţiuni, regiilor autonome şi societăţilor naţionale cu profil agricol, evidentiate ca atare în cadastrul agricol, după restituirea în natura a suprafeţelor agricole persoanelor fizice şi juridice îndreptăţite, potrivit art. 18 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 1/2000.
    Valoarea actualizată a investiţiilor rămase de recuperat se urmăreşte de Agenţia Domeniilor Statului.
    ART. 68
    În anexa nr. 42 se înscriu persoanele fizice, acţionari sau locatori, precum şi alte persoane îndreptăţite de la care urmează să se recupereze valoarea rămasă a investiţiilor făcute pe terenurile restituite în natura, într-o perioadă de maximum 10 ani, potrivit art. 19 din Legea nr. 1/2000.
    ART. 69
    În anexa nr. 43 se înscriu organele reprezentative ale unităţilor de cult, constituite ca persoane juridice până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, care dobândesc prin reconstituire suprafeţe de teren agricol din fondul bisericesc al cultului căruia îi aparţin, potrivit art. 23 alin. (1) din Legea nr. 1/2000.
    ART. 70
    În anexa nr. 44 se înscriu liceele cu profil agricol sau silvic şi instituţiile publice de ocrotire a copiilor, care nu au primit teren agricol până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, cărora li se restituie suprafeţele de teren pe care le-au avut în proprietate, potrivit art. 23 alin. (3) din Legea nr. 1/2000.
    ART. 71
    În anexa nr. 45 se înscriu unităţile de învăţământ preuniversitar care dobândesc prin reconstituire suprafeţe de teren agricol, în limita celor pe care le-au avut în proprietate, precum şi cele care nu au deţinut în proprietate terenuri agricole şi cărora li se atribuie în folosinţă suprafeţe de teren agricol până la 5 ha din rezerva comisiilor locale, potrivit art. 23 alin. (4) din Legea nr. 1/2000.
    CAP. X
    Retrocedarea terenurilor forestiere
    ART. 72
    Reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere se face din suprafeţele de teren cu destinaţie forestieră cuprinse în amenajamente silvice şi din terenurile cu destinaţie agricolă acoperite cu vegetaţie forestieră (păşuni împădurite, tufărişuri, zăvoaie şi altele asemenea).
    Persoanele fizice, cetăţeni români, indiferent dacă la data înregistrării cererii aveau domiciliul în ţara sau în străinătate, se înscriu în anexa nr. 53, împreună cu datele referitoare la suprafaţa şi amplasament, stabilite de comisie.
    Reconstituirea drepturilor de proprietate pentru composesorate, obsti de moşneni în devălmăşie, obsti razasesti nedivizate, păduri graniceresti şi alte forme asociative asimilate acestora, precum şi pentru moştenitorii acestora, care au formulat cereri, se face pe vechile amplasamente, în limita suprafeţei rezultate din aplicarea reformei agrare din anul 1921, cu reconstituirile şi retrocedarile legale ulterioare.
    Comitetul ad-hoc care va reprezenta formele asociative va fi ales de majoritatea membrilor solicitanţi sau de moştenitorii acestora cu vocaţie succesorală. În cazul în care exista mai mulţi moştenitori solicitanţi cu aceeaşi vocaţie succesorală, este suficienta prezenta unuia dintre aceştia.
    Proba reprezentativitatii comitetului ad-hoc se face cu procesul-verbal încheiat cu ocazia alegerii acestuia şi cu lista cuprinzând membrii participanţi, cu semnatura fiecăruia dintre aceştia.
    Procesul-verbal va fi semnat de 3-7 membri ai secretariatului, alţii decât candidaţii pentru comitetul ad-hoc, desemnaţi de adunarea membrilor formei asociative.
    În baza prevederilor art. 27 din Legea nr. 1/2000, în cazul composesoratelor, obstilor de moşneni, obstilor razasesti şi al altor forme asociative asimilate acestora, comitetele ad-hoc vor prezenta la judecătorie statutele pe baza cărora respectivele forme asociative au fost organizate şi au funcţionat în perioada 1921-1940.
    Foştii membri ai formelor asociative de proprietate asupra terenurilor forestiere (composesorate, obsti de moşneni în devălmăşie, obsti razasesti nedivizate, păduri graniceresti şi alte forme asociative asimilate acestora) sau succesorii lor care au formulat cereri se înscriu în anexa nr. 54, împreună cu datele stabilite de comisie referitoare la suprafeţele rezultate prin aplicarea cotei participative la mărimea suprafeţei totale a terenurilor forestiere din forma asociativa rezultată din acte. În aceeaşi anexa, după înscrierea tuturor solicitanţilor dintr-o formă asociativa se insumeaza datele referitoare la suprafaţa şi se trec informaţiile asupra amplasamentului identificat al acesteia. Suprafaţa însumată se va încadra în prevederile art. 26 alin. (2) din Legea nr. 1/2000.
    Centrele eparhiale, parohiile, schiturile, manastirile, constituite ca persoane juridice până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, precum şi instituţiile de învăţământ care au deţinut terenuri forestiere pot solicita terenurile pe care le-au avut în proprietate, în limita a 30 ha, indiferent dacă acestea sunt situate pe raza mai multor localităţi.
    Centrele eparhiale, parohiile, schiturile, manastirile, constituite ca persoane juridice până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, dobândesc prin reconstituire suprafeţe până la limita de 30 ha din fondul bisericesc al cultului căruia îi aparţin, recunoscut de lege, dacă acesta a avut în proprietate terenuri forestiere în judeţul în care a fost constituită parohia, schitul sau manastirea.
    Persoanele juridice îndreptăţite prevăzute la alin. 9 şi 10, care solicită terenurile forestiere deţinute, se înscriu în anexa nr. 55.
    Comunele, oraşele şi municipiile care au deţinut în proprietate terenuri forestiere se înscriu în anexa nr. 56, împreună cu datele stabilite de comisie, referitoare la suprafaţa şi amplasament. Pădurile date în folosinţă comunelor în baza H.C.M. nr. 2.315/1953 nu fac obiectul restituirii către acestea.
    ART. 73
    În situaţiile prevăzute de art. 24 alin. (2) din Legea nr. 1/2000 punerea în posesie se va face pe alte amplasamente, în condiţiile art. 24 alin. (3) din aceeaşi lege.
    Identificarea terenurilor care fac obiectul prevederilor art. 24 alin. (2) lit. b)-g) din Legea nr. 1/2000 se face la nivel de ocol silvic, se verifica de direcţiile silvice, se centralizează la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor şi se aproba de autoritatea publică centrala care răspunde de silvicultura, prin ordin al ministrului, la propunerea administratorului Regiei Naţionale a Pădurilor, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului regulament.
    ART. 74
    Punerea în posesie se va face în condiţiile prevăzute la art. 35 alin. (1) din Legea nr. 1/2000.
    Deţinătorul actual al terenului forestier supus retrocedarii pune la dispoziţie comisiilor locale terenurile în vederea punerii în posesie a persoanelor îndreptăţite în termen de 60 de zile de la validarea cererilor de către comisia judeteana.
    Începând cu data punerii la dispoziţie, stabilită de Regia Naţionala a Pădurilor, pentru punerea în posesie a terenurilor forestiere, cheltuielile pentru paza şi protecţia acestora efectuate de deţinătorul actual până la punerea efectivă în posesie se asigura de actualul deţinător.
    ART. 75
    Punerea în posesie a proprietarilor, persoane fizice şi juridice, în cadrul zonelor teritoriale delimitate, se va face de comisia locală, conform planului parcelar elaborat pe baza planurilor amenajistice actualizate şi a măsurătorilor topografice, informand asupra datei pe reprezentanţii deţinătorilor actuali ai terenurilor care se restituie.
    Punerea în posesie se face în conformitate cu prevederile art. 27 din Legea nr. 18/1991, republicată, numai după îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 35 alin. (1) din Legea nr. 1/2000, respectiv crearea în teritoriu a structurilor de control ale statului şi a celor de gospodărire în regim silvic a pădurilor, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 96/1998, republicată, precum şi după promulgarea legilor privind contravenţiile silvice, regimul silvic, administrarea fondului forestier, proprietate privată şi publică, şi statutul personalului silvic.
    Potrivit prevederilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 1/2000, cu ocazia punerii în posesie în conformitate cu prezentul regulament, operează trecerea efectivă în proprietate privată şi, respectiv, publică a unităţilor administrativ-teritoriale.
    ART. 76
    Comisiile comunale, orăşeneşti şi municipale vor incunostinta în scris, cu confirmare de primire, persoanele care au domiciliul în alte localităţi şi cărora li s-a atribuit dreptul de proprietate asupra datei la care va avea loc punerea în posesie. Pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitate comisiile comunale, orăşeneşti şi municipale vor afişa la sediul primăriilor data punerii în posesie, utilizând totodată orice alte mijloace de comunicare.
    Persoanele care din diferite motive sunt în imposibilitate să se prezinte la data stabilită pentru punerea în posesie pot imputernici, prin procura specială şi autentică, cu menţiunea expresă <<Pentru punere în posesie>>, alte persoane, care vor semna procesul-verbal de punere în posesie.
    Cu ocazia punerii în posesie a proprietarilor persoane fizice, aceştia semnează procesul-verbal de punere în posesie (anexa nr. 57), primind, la cerere, o copie de pe <<descrierea parcelara>> aferentă din amenajamentul silvic în vigoare sau, după caz, pentru suprafeţele situate în terenurile cu destinaţie agricolă, din amenajamentele silvopastorale.
    Dacă în termen de un an de la înştiinţarea cu privire la data punerii în posesie cel îndreptăţit nu se prezintă personal sau prin împuternicit, din vina sa, în vederea preluării efective a terenului forestier, acesta va fi gospodarit în regim silvic de actualii deţinători până la punerea în posesie a persoanelor îndreptăţite. În aceasta situaţie cheltuielile de paza şi protecţie efectuate rămân asupra deţinătorului actual al terenului.
    ART. 77
    Punerea în posesie a persoanelor juridice se face în prezenta împuternicitului acestora, precum şi a deţinătorului actual al terenurilor, care vor semna procesul-verbal de punere în posesie (anexa nr. 58). La cerere, contra cost, împuternicitul persoanei juridice va primi o copie de pe descrierea parcelara aferentă, prevăzută în amenajamentele silvice sau silvopastorale, după caz.
    ART. 78
    Delimitarea limitelor terenurilor cu vegetaţie forestieră retrocedate se face de organele silvice de specialitate.
    ART. 79
    Pe baza documentaţiilor înaintate de comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, comisia judeteana, după operaţiunea de validare şi punere în posesie, emite titluri de proprietate, conform modelului prezentat în anexa nr. 59. Documentaţiile pentru emiterea titlului de proprietate se întocmesc în doua exemplare, dintre care unul se retine la comisia judeteana, iar celălalt se transmite inspectoratului silvic teritorial pentru arhivare. Formularele de titluri de proprietate se tiparesc, prin grija Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, pe hârtie specială format A3, ca imprimat cu regim special, în carnete a câte 100 de file.
    Prevederile art. 37 alin. 2 se aplică în mod corespunzător.
    Titlul de proprietate se semnează de prefect, secretarul general al prefecturii, ca secretar, şi de inspectorul-şef al inspectoratului silvic teritorial. Părţile detasabile ale titlului de proprietate, semnate, se transmit comisiilor comunale, orăşeneşti sau municipale, care le vor înscrie în registrul agricol, după care le vor inmana, sub semnatura, persoanelor fizice îndreptăţite sau reprezentanţilor împuterniciţi ai persoanelor juridice. În acest sens comisiile vor întocmi un registru care să cuprindă numele şi prenumele titularului, numărul titlului de proprietate şi semnatura primitorului. Partea nedetasabila (cotorul) a titlului de proprietate se retine şi se depozitează la arhiva inspectoratului silvic teritorial.
    Titlul de proprietate pentru persoanele care au formulat plângeri la judecătorie se va elibera după rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti şi punerea în posesie.
    CAP. XI
    Dispoziţii finale şi tranzitorii
    ART. 80
    În anexa nr. 46 se înscriu foştii proprietari sau, după caz, moştenitorii acestora, cărora li se restituie, la cerere, construcţiile de orice fel aparţinând exploataţiilor agricole şi care au fost trecute în proprietatea statului prin efectul Decretului nr. 83/1949 pentru completarea unor dispoziţii din Legea nr. 187/1945, potrivit art. 31 alin. (1) din Legea nr. 1/2000.
    Atribuirea în proprietate se face prin ordin al prefectului.
    În cazul în care astfel de bunuri imobile nu mai exista, se vor acorda despăgubiri, conform art. 31 alin. (3) din Legea nr. 1/2000.
    ART. 81
    În anexa nr. 47 se înscriu persoanele fizice şi persoanele juridice care nu au depus în termenul prevăzut de Legea nr. 169/1997 cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate sau, după caz, actele doveditoare, care formulează astfel de cereri şi care depun actele doveditoare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, potrivit art. 33 din această lege.
    ART. 82
    În anexa nr. 48 se înscriu foştii proprietari sau moştenitorii acestora, cărora li se restituie la cerere terenurile fără construcţii, neafectate de lucrări de investiţii, aprobate potrivit legii, sau cu lucrări ce au fost deteriorate, distruse şi nu mai prezintă nici o valoare de întrebuinţare, preluate în orice mod, inclusiv cu titlu de donaţie, considerate proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale prin aplicarea dispoziţiilor Decretului nr. 712/1966 şi ale altor acte normative speciale (decrete de expropriere şi altele), potrivit art. 34 din Legea nr. 1/2000.
    Atribuirea în proprietate a terenurilor se face prin ordin al prefectului.
    ART. 83
    În anexa nr. 49 se înscriu persoanele fizice cărora li s-a stabilit dreptul de proprietate prin improprietarire, cu ocazia aplicării Legii nr. 187/1945 pentru înfăptuirea reformei agrare, dar cărora nu li s-au atribuit efectiv terenuri la care aveau dreptul sau cărora atribuirea le-a fost anulată şi li se vor acorda la cerere terenurile respective, în limita suprafeţelor disponibile, potrivit art. 36 din Legea nr. 1/2000.
    ART. 84
    În anexa nr. 50 se înscriu persoanele fizice ale căror terenuri au intrat în componenta fostelor cooperative agricole de producţie şi ca urmare a comasarilor nu au primit drept de proprietate în condiţiile Legii nr. 18/1991, cărora li se reconstituie dreptul de proprietate la cerere, în condiţiile Legii nr. 1/2000, pe vechile amplasamente, în perimetrul societăţilor comerciale cu capital de stat, dacă acestea nu au fost atribuite în conformitate cu art. 2 alin. (1) din Legea nr. 1/2000, iar în toate celelalte cazuri contrare fiind aplicabile prevederile art. 17 şi 37 din aceeaşi lege.
    După informarea comisiei locale se întocmeşte anexa, se verifica şi se avizează documentaţia de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei prin împuterniciţii săi, directorii generali ai direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, şi se transmite prefectului pentru emiterea titlului de proprietate.
    ART. 85
    În anexa nr. 51 se înscriu foştii membri ai formelor asociative, composesorate, obsti de moşneni în devălmăşie, obsti razasesti nedivizate şi alte forme asociative asimilate acestora, precum şi moştenitorii acestora, care au formulat cereri de reconstituire a dreptului de proprietate pentru terenuri agricole, păşuni şi fanete, potrivit art. 39 din Legea nr. 1/2000.
    ART. 86
    În toate cazurile prevăzute de Legea nr. 1/2000 comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale şi cele judeţene vor verifica în mod riguros existenta cererilor şi actele doveditoare prevăzute la art. 9 alin. (5) din Legea nr. 18/1991, republicată, precum şi pertinenta, verosimilitatea, autenticitatea şi concludenta acestor acte, ţinându-se seama şi de dispoziţiile art. 11 alin. (1) şi (2) din aceeaşi lege.
    După analizarea şi verificarea cererilor şi a actelor doveditoare, persoanele fizice şi juridice îndreptăţite se înscriu de către comisiile locale în anexele*) nr. 28-31, 33, 35, 39-49, 51 şi 53-56 şi de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin împuterniciţii săi, după informarea comisiei locale, în anexele*) nr. 32, 34, 36-38 şi 50, în termen de 45 de zile de la data publicării prezentului regulament în Monitorul Oficial al României, Partea I.
──────────
    Anexele menţionate intră în vigoare la data publicării Hotărârii Guvernului nr. 180/2000 în Monitorul Oficial al României.──────────

    Anexele prevăzute la alin. 2 se afişează în locuri vizibile la sediul primăriilor localităţilor, pentru informarea celor interesaţi, în cadrul aceluiaşi termen.
    După expirarea termenului de 45 de zile, cererile însoţite de actele doveditoare, împreună cu anexele prevăzute la alin. 2, se înaintează de preşedintele comisiei locale la comisia judeteana pentru verificarea şi validarea acestora în termen de 15 zile.
    După validarea anexelor de către comisia judeteana, acestea se retransmit pentru reafisare în locuri vizibile, la sediul primăriilor localităţilor.
    Delimitarea terenurilor, întocmirea planului parcelar, punerea în posesie şi emiterea titlului de proprietate pentru persoanele îndreptăţite prevăzute în anexele nr. 32, 34, 36-38 şi 50 se fac conform prevederilor art. 7 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 198/1999 şi, respectiv, ale art. 56, 57, 59, 63-65 şi 84 din prezentul regulament, iar pentru persoanele fizice şi juridice prevăzute în anexele nr. 28-31, 33, 35, 39-49, 51 şi 53-56, conform prevederilor cap. V din prezentul regulament.
    ART. 87
    Persoanele nemultumite vor proceda conform dispoziţiilor procedurale prevăzute la art. 51-59 din Legea nr. 18/1991, republicată.
    Plângerea formulată potrivit art. 53-56 din Legea nr. 18/1991, republicată, suspenda executarea.
    ART. 88
    Unităţile agricole care au terenuri în administrare sunt obligate sa cultive terenurile agricole până la predarea efectivă a acestora persoanelor îndreptăţite.
    Predarea efectivă se face şi în cursul anului agricol, dacă părţile convin asupra recuperării cheltuielilor de producţie de pe terenurile în cauza.
    Pentru nelucrarea terenurilor agricole unităţile agricole vor fi sancţionate în conformitate cu prevederile legii.
    ART. 89
    Anexele nr. 1-59 fac parte integrantă din prezentul regulament."

    56. Anexele nr. 8, 9b), 11, 13, 14a), 14b), 14c), 17, 18, 19, 20, 22 la regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 131/1991, republicat, se înlocuiesc cu anexele la prezentul regulament.


    ANEXA 8

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele prevăzute la art. 17 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată,
    care solicită în scris atribuirea de terenuri în proprietate


┌────┬─────────┬───────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │din care: │ │
│ │ │agricolă │ │ │
│ │ │ce se ├──────┬───┬──────┬───────┤Alte │
│Nr. │Numele şi│atribuie │ │Vii│ │ │terenuri │
│crt.│prenumele│în │Arabil│- │Livezi│Pajişti│neagricole│
│ │ │proprietate│- ha -│ha │- ha -│- ha - │- ha - │
│ │ │- ha - │ │- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼───────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┘

        NOTĂ:
    - În coloana 1 se trec la început numele şi prenumele cetăţenilor români aparţinând minorităţii germane şi, în continuare, alte persoane prevăzute la art. 17 din lege.
    – În coloana 2 se înscrie suprafaţa ce se atribuie.
    – În coloanele 3-6 se înscriu suprafeţele pe categorii de folosinţă agricolă.
    – În coloana 7 se înscriu terenurile neagricole.


    ANEXA 9b)

                        TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele care au fost deportate şi care nu beneficiază de dispoziţiile art. 14-16
    din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, care solicită în scris atribuirea de terenuri agricole în proprietate

┌────┬─────────┬───────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │din care: │ │
│ │ │agricolă │ │ │
│ │ │ce se ├──────┬───┬──────┬───────┤ │
│Nr. │Numele şi│atribuie │ │Vii│ │ │Observaţii│
│crt.│prenumele│în │Arabil│- │Livezi│Pajişti│ │
│ │ │proprietate│- ha -│ha │- ha -│- ha - │ │
│ │ │- ha - │ │- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼───────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┘

         NOTĂ:
    - În coloana 1 se trec persoanele care au solicitat teren agricol, conform prevederilor legii.
    – În coloana 2 se trece suprafaţa agricolă ce se atribuie în proprietate (în extravilan).
    – În coloanele 3-6 se trece suprafaţa pe categorii de folosinţă.


    ANEXA 11

                                    TABEL NOMINAL
    cuprinzând personalul de specialitate care şi-a desfăşurat activitatea
    în unităţile agricole cooperatiste desfiinţate sau reorganizate în societăţi comerciale,
    căruia i se atribuie cu prioritate, la cerere, teren agricol în proprietate, conform art. 19 alin. (1)
    ori art. 21 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată

┌────┬─────────┬─────────────┬────────┬──────────┬─────────┬─────────────────────────┐
│ │ │ │ │ │Suprafaţa│din care: │
│ │ │ │Unitatea│Suprafaţa │agricolă ├──────┬───┬──────┬───────┤
│Nr. │Numele şi│Specialitatea│în care │agricolă │stabilită│ │Vii│ │ │
│crt.│prenumele│ │a │solicitată│de │Arabil│- │Livezi│Pajişti│
│ │ │ │activat │- ha - │comisie │- ha -│ha │- ha -│- ha - │
│ │ │ │ │ │- ha - │ │- │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼────────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼─────────┼─────────────┼────────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────────┴────────┴──────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┤
│TOTAL: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 13

                           TABEL NOMINAL
    cuprinzând parohiile, schiturile şi manastirile din mediul rural care solicită în scris
    terenuri agricole în proprietate, conform art. 22 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată

┌────┬───────────┬───────┬──────────┬─────────┬─────────────────────────┐
│ │Denumirea │Comuna │ │Suprafaţa│din care: │
│ │parohiei, │(satul)│Suprafaţa │agricolă ├──────┬───┬──────┬───────┤
│Nr. │schitului │unde │agricolă │stabilită│ │Vii│ │ │
│crt.│sau │îşi are│solicitată│de │Arabil│- │Livezi│Pajişti│
│ │mânăstirii │sediul │- ha - │comisie │- ha -│ha │- ha -│- ha - │
│ │solicitante│ │ │- ha - │ │- │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┤
│TOTAL: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 14a)

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând terenurile proprietate a membrilor asociaţiilor de tip privat cu personalitate juridică,
    conform prevederilor art. 29 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată

┌────┬─────────────┬──────────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┬───────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │ │din care: │ │ │ │
│ │asociaţiei │Numele şi │Suprafaţa├──────┬───┬──────┬───────┤Total │Total │ │
│Nr. │de tip privat│prenumele │agricolă,│ │Vii│ │ │terenuri │general│Observaţii│
│crt.│cu │membrilor │total │Arabil│- │Livezi│Pajişti│neagricole│- ha - │ │
│ │personalitate│asociaţiei│- ha - │- ha -│ha │- ha -│- ha - │- ha - │ │ │
│ │juridică*) │ │ │ │- │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴──────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

──────────
        *) Se înscriu terenurile asociaţiilor de tip privat, cu excepţia terenurilor asociaţiilor de tip privat cu profil zootehnic.
──────────

    ANEXA 14b)

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând terenurile proprietate a membrilor asociaţiilor de tip privat cu profil zootehnic,
    cu personalitate juridică, conform prevederilor art. 29 din Legea fondului funciar nr. 18/1991,
    republicată

┌────┬─────────────┬──────────┬─────────┬──────────────┬──────────┬───────┬──────────┐
│ │Denumirea │Numele │ │din care: │ │ │ │
│ │asociaţiei │şi │Suprafaţa│ │Total │Total │ │
│Nr. │de tip privat│prenumele │agricolă,├──────┬───────┤terenuri │general│Observaţii│
│crt.│cu │membrilor │total │Arabil│Pajişti│neagricole│- ha - │ │
│ │personalitate│asociaţiei│- ha - │- ha -│- ha - │- ha - │ │ │
│ │juridică │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴──────────┴─────────┴──────┴───────┴──────────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 14c)

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând terenurile proprietate a societăţilor comerciale pe acţiuni care se înfiinţează,
    conform prevederilor art. 30 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată,
    prin reorganizarea asociaţiilor intercooperatiste sau de stat şi cooperatiste

┌────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┬───────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │din care: │ │ │ │
│ │Denumirea │Profilul │ │Suprafaţa├──────┬───┬──────┬───────┤Total │Total │ │
│Nr. │societăţii│de │Numele şi│agricolă,│ │Vii│ │ │terenuri │general│Observaţii│
│crt.│comerciale│producţie│prenumele│total │Arabil│- │Livezi│Pajişti│neagricole│- ha - │ │
│ │pe acţiuni│ │ │- ha - │- ha -│ha │- ha -│- ha - │- ha - │ │ │
│ │ │ │ │ │ │- │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 17

                            TABEL NOMINAL
    cuprinzând suprafeţele de teren rămase neatribuite, care se administrează de consiliul local

┌────┬────────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │Tarlaua │ │din care: │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │parcela │Suprafaţa├──────┬───┬──────┬───────┤Alte │ │
│Nr. │din │agricolă,│ │Vii│ │ │terenuri │Observaţii│
│crt.│planul │total │Arabil│- │Livezi│Pajişti│neagricole│ │
│ │de │- ha - │- ha -│ha │- ha -│- ha - │- ha - │ │
│ │situaţie│ │ │- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┴──────────┤
│TOTAL: │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

         NOTĂ:
        În coloana 8 se evidenţiază folosinţă existenta a terenurilor neagricole înscrise în coloana 7.

    ANEXA 18

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele cărora li se atribuie, la cerere, terenuri în zona montană, conform art. 43
    din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată

┌────┬─────────┬─────────────┬─────────────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │ │ │ │
│ │ │agricolă, │din care: │ │ │
│ │ │ce se │ │Alte │ │
│Nr. │Numele şi│atribuie ├──────┬───────┬──────┤terenuri │Observaţii│
│crt.│prenumele│în │ │ │ │neagricole│ │
│ │ │proprietate │Arabil│Pajişti│Livezi│- ha - │ │
│ │ │- ha - │- ha -│- ha - │- ha -│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼─────────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴──────────┤
│TOTAL: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 19

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele sau, după caz, moştenitorii acestora, ale căror terenuri au fost preluate
    de unităţile agricole de stat şi pentru care primesc acţiuni în condiţiile prevăzute la art. 37
    din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, şi cărora li se atribuie o suprafaţa de 5.000 mp
    de familie, în echivalent arabil, în condiţiile art. 42 din aceeaşi lege

┌────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │ │Suprafaţa │Suprafaţa│ │Denumirea │ │
│ │ │ │atribuită │agricolă │ │unităţii │ │
│ │ │Suprafaţa│de │stabilită│Suprafaţa│agricole de │ │
│Nr. │Numele şi│ce a fost│5.000 mp │pentru │agricolă │stat │ │
│crt.│prenumele│preluată │în │care │total │în │Observaţii│
│ │ │- ha - │echivalent│primesc │- ha - │administrarea│ │
│ │ │ │arabil de │acţiuni │ │căreia se │ │
│ │ │ │familie │- ha - │ │află │ │
│ │ │ │ │ │ │terenul │ │
├────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 = 3+4 │6 │7 │
├────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────────┴──────────┤
│TOTAL: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

            NOTĂ:
    - În coloana 1 se înscriu mai întâi proprietarii în viaţa şi apoi moştenitorii îndreptăţiţi.
    – În coloana 2 se înscrie suprafaţa ce a fost preluată.
    – În coloana 3 se înscrie suprafaţa atribuită.
    – În coloana 4 se înscrie suprafaţa agricolă pentru care se primesc acţiuni.
    – În coloana 5 se înscrie suprafaţa agricolă totală, care însă nu poate depăşi 10 ha, în echivalent arabil, de familie sau de toţi moştenitorii autorului lor, chiar dacă terenul se afla în administrarea mai multor unităţi agricole de stat.



    ANEXA 20

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele sau, după caz, moştenitorii acestora, ale căror terenuri agricole
    au intrat în proprietatea statului şi se afla în administrarea consiliilor locale, care se restituie
    în condiţiile prevederilor art. 41 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată

┌────┬─────────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa│din care: │ │
│ │ │totală │ │ │
│ │ │agricolă,├──────┬───┬──────┬───────┤ │
│Nr. │Numele şi│stabilită│ │Vii│ │ │Observaţii│
│crt.│prenumele│a se │Arabil│- │Livezi│Pajişti│ │
│ │ │restitui │- ha -│ha │- ha -│- ha - │ │
│ │ │- ha - │ │- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼─────────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────┴──────┴───┴──────┴───────┴──────────┤
│TOTAL: │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┘

            NOTĂ:
    - În coloana 1 se înscriu mai întâi proprietarii în viaţa şi apoi moştenitorii îndreptăţiţi.
    – În coloana 2 se înscrie suprafaţa agricolă totală stabilită, care nu poate depăşi 10 ha, în echivalent arabil, de familie sau de toţi moştenitorii autorului lor.



    ANEXA 22

                                SITUAŢIA
    privind cheltuielile efectuate pentru producţia anului 1991 pe terenurile atribuite în proprietate
    sau în folosinţă până la data preluării în posesie, conform art. 99 din Legea fondului funciar nr. 18/1991,
    nemodificata, precum şi a diferenţei de credit aferente plantaţiilor de vii şi pomi, rămasă de plată, conform art. 33 din aceeaşi lege

┌────┬─────────┬──────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │din care: │ │ │Modalitatea de │
│ │ │ │ │ │ │Diferenţa│plată │
│ │ │ │Suprafaţa├──────┬───┬──────┬───────┤Cheltuieli│de credit├────┬──────────┤
│Nr. │Numele şi│Adresa│agricolă,│ │Vii│ │ │de │rămasă │în │ │
│crt.│prenumele│ │atribuită│Arabil│- │Livezi│Pajişti│producţie │de plată │bani│angajament│
│ │ │ │- ha - │- ha -│ha │- ha -│- ha - │- lei - │- lei - │- │de plată │
│ │ │ │ │ │- │ │ │ │ │lei │- lei - │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │- │ │
├────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼───┼──────┼───────┼──────────┼─────────┼────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼───┴──────┼───────┼──────────┼─────────┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┴──────────┴─────────┴────┴──────────┤
│TOTAL: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

         NOTĂ:
        1. Suprafeţele totale din coloana 3 trebuie să corespundă cu totalul suprafeţelor prevăzute în anexele nr. 2-14, 16-20.
        2. Cheltuielile de producţie trebuie să corespundă cu cele din evidenţa contabilă a unităţii, iar creditele, cu cele din evidenta băncii.
        3. Rambursarea diferenţei de credit de investiţii se face în termenul la care era obligată unitatea.

    ANEXA 28

                             TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate în limita suprafeţei
    de teren de 10 ha de proprietar deposedat, care au solicitat prin cerere reconstituirea dreptului
    de proprietate şi pentru diferenţa dintre aceasta suprafaţa şi cea pe care au adus-o
    în cooperativa agricolă de producţie sau care a fost preluată în orice mod de aceasta
    până la limita suprafeţei de 50 ha de familie, potrivit art. 3 din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬─────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa de teren agricol │ │
│ │ │adusă sau preluată în C.A.P. │ │
│ │Numele │- ha - │ │
│Nr. │şi ├─────┬───────────────────────┤Observaţii│
│crt.│prenumele│ │din care: │ │
│ │ │TOTAL├────────────┬──────────┤ │
│ │ │ │reconstituit│diferenţa │ │
│ │ │ │10 ha │solicitată│ │
├────┼─────────┼─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼─────────┼─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────┴────────────┴──────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└────────────────────────────┴──────────────────────────┘


    ANEXA 29

                        TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice ale căror terenuri din extravilanul localităţilor au trecut
    în proprietatea statului în mod abuziv şi se găsesc incluse în diverse amenajări hidrotehnice,
    de hidroamelioratii sau de alta natura, care au solicitat sau vor solicita prin cereri reconstituirea
    dreptului de proprietate, potrivit art. 4 din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii│
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────┬───────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────┴───────────────────────────┘


    ANEXA 30

                        TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate potrivit Legii fondului funciar
    nr. 18/1991, în limita suprafeţei de teren de până la 10 ha de familie, şi cărora
    li s-a aplicat cota de reducere de peste 5%, care au solicitat prin cerere acest teren, conform
    prevederilor art. 9 alin. (2) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, potrivit art. 5 din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬─────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa de teren agricol de│ │
│ │ │pînă la 10 ha de familie, │ │
│ │ │deţinută în proprietate │ │
│ │ │- ha - │ │
│Nr. │Numele ├─────┬───────────────────────┤ │
│crt.│şi │ │din care: │Observaţii│
│ │prenumele│ ├────────────┬──────────┤ │
│ │ │TOTAL│reconstituit│ │ │
│ │ │ │cu reducere │diferenţa │ │
│ │ │ │de │solicitată│ │
│ │ │ │peste 5 % │ │ │
├────┼─────────┼─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼─────────┼─────┼────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────┴────────────┴──────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└────────────────────────────┴──────────────────────────┘


    ANEXA 31

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând suprafeţele de teren revendicate de 2 cetăţeni, dintre care unul este fostul
    proprietar căruia i s-a preluat terenul prin măsurile abuzive aplicate în perioada anilor
    1953-1959, care a solicitat prin cerere, şi cel de al doilea, persoana căreia i s-a atribuit teren
    din cel preluat de la fostul proprietar, conform prevederilor art. 6 alin. (3) din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii│
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────┬───────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────┴───────────────────────────┘


    ANEXA 32

                        TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice cărora li s-a stabilit calitatea de acţionar la societăţile comerciale
    pe acţiuni cu profil agricol sau piscicol, în temeiul art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991,
    nemodificată, cărora li se restituie în natura suprafeţe cu destinaţie agricolă sau piscicolă,
    de aceeaşi calitate, pe baza documentelor care atesta fosta proprietate, în perimetrul
    acestor societăţi, potrivit art. 8 din Legea nr. 1/2000

┌───────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi│Suprafaţa│Observaţii│
│crt. │prenumele│- ha - │ │
├───────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├───────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├───────┴─────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────┬─────────────────────────┤
│Directorul │Director general, │
│instituţiei,│ │
├────────────┼─────────────────────────┤
│AGENŢIA │ │
│DOMENIILOR │ │
│STATULUI │ │
│OFICIUL DE │ │
│CADASTRU │ │
│AGRICOL ŞI │ │
│ORGANIZAREA │DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU │
│TERITORIULUI│AGRICULTURĂ │
│AGRICOL │ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │
│DIRECŢIA │ │
│GENERALĂ │ │
│PENTRU │ │
│AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE│ │
│ALIMENTARĂ │ │
└────────────┴─────────────────────────┘


    ANEXA 33

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând terenurile agricole proprietate de stat care, pe baza actelor doveditoare,
    au constituit patrimoniul Academiei Române, universitatilor şi instituţiilor de învăţământ
    superior cu profil agricol, care trec în proprietatea acestora, la cerere, potrivit
    art. 9 alin. (3) din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea │Suprafaţa│Observaţii│
│crt.│instituţiei │- ha - │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────┬────────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└─────────┴────────────────────────────┘


    ANEXA 34

                       TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice cărora li s-a stabilit dreptul de creanta la institutele şi staţiunile
    de cercetare şi producţie agricolă, precum şi la regiile autonome cu profil agricol
    sau la societăţile naţionale cu profil agricol, potrivit prevederilor Legii nr. 46/1992,
    cărora li se restituie suprafeţele de teren agricol, potrivit art. 10 din Legea nr. 1/2000

┌───────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi│Suprafaţa│Observaţii│
│crt. │prenumele│- ha - │ │
├───────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├───────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├───────┴─────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────┬─────────────────────────┤
│Directorul │Director general, │
│instituţiei,│ │
├────────────┼─────────────────────────┤
│AGENŢIA │ │
│DOMENIILOR │ │
│STATULUI │ │
│OFICIUL DE │ │
│CADASTRU │ │
│AGRICOL ŞI │ │
│ORGANIZAREA │DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU │
│TERITORIULUI│AGRICULTURĂ │
│AGRICOL │ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │
│DIRECŢIA │ │
│GENERALĂ │ │
│PENTRU │ │
│AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE│ │
│ALIMENTARĂ │ │
└────────────┴─────────────────────────┘


    ANEXA 35

                        TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice cărora li se vor achită în mod obligatoriu drepturile în natură
    sau de creanta restante, stabilite şi prevăzute în Legea nr. 48/1994, de către societăţile
    comerciale, institutele, staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, precum şi de regiile autonome
    şi societăţile naţionale cu profil agricol, potrivit art. 11 şi 19 din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬───────────────┬──────────┐
│ │ │Drepturi – │ │
│ │ │restanţe │ │
│Nr. │Numele şi│cuvenite │Observaţii│
│crt.│prenumele├───────┬───────┤ │
│ │ │în │creanţe│ │
│ │ │natură │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────┼───────┴───────┼──────────┤
├────┴─────────┴───────────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────────────────────────┤
├───────┬──────────────────┬──────────────┤
│ │ │Director │
│ │ │general, │
│ │Directorul │DIRECŢIA │
│Primar,│instituţiei, │GENERALĂ │
│ │AGENŢIA DOMENIILOR│PENTRU │
│ │STATULUI │AGRICULTURĂ │
│ │ │ŞI INDUSTRIE │
│ │ │ALIMENTARĂ │
└───────┴──────────────────┴──────────────┘


    ANEXA 36

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice care au încheiat contracte de locaţiune în condiţiile prevăzute
    la art. 25 din Legea arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare,
    cărora li se restituie în natura suprafeţele de teren agricol prevăzute în acele contracte,
    potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 1/2000

┌────┬───────────┬─────────┬───────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii │
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │
├────┴───────────┴─────────┴───────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────┬────────────────┤
│Directorul │ │
│instituţiei, │ │
│AGENŢIA DOMENIILOR │Director │
│STATULUI │general, │
│OFICIUL DE CADASTRU │DIRECŢIA │
│AGRICOL ŞI │GENERALĂ PENTRU │
│ORGANIZAREA │AGRICULTURĂ │
│TERITORIULUI AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│DIRECŢIA GENERALĂ │ALIMENTARĂ │
│PENTRU AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE │ │
│ALIMENTARĂ │ │
└─────────────────────┴────────────────┘


    ANEXA 37

                           TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice prevăzute la art. 37 şi 38 din Legea fondului funciar nr. 18/1991,
    republicată, cărora li s-a stabilit calitatea de acţionar, persoanele fizice cărora li s-au stabilit
    drepturi la institutele şi staţiunile de cercetare şi producţie agricolă, la regiile autonome
    şi la societăţile naţionale cu profil agricol, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/1992,
    precum şi persoanele fizice care au calitatea de locator conform art. 25 din Legea arendării
    nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare, cărora li se reconstituie dreptul
    de proprietate, la cerere, pentru terenurile agricole şi pentru diferenţa dintre suprafaţa de 10 ha
    şi cea avută în proprietate, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat,
    potrivit art. 15 alin. (1) din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬───────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa de teren solicitată de la 10 la 50 ha, │ │
│ │ │din care pentru: │ │
│ │ ├────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤ │
│ │ │persoane │persoane │persoane │persoane │ │
│ │ │fizice │fizice │fizice │fizice │ │
│ │ │prevăzute la│cu drepturi │cu drepturi │care au │ │
│ │ │art. 37 │la │la regiile │calitatea │ │
│ │Numele │şi 38 din │institutele │autonome şi │de locator │ │
│Nr. │şi │Legea │şi │la │conform │Observaţii│
│crt.│prenumele│nr. 81/1991,│staţiunile │societăţile │art. 25 din │ │
│ │ │republicată,│de cercetare│naţionale │Legea │ │
│ │ │cărora │şi producţie│cu profil │nr. 16/1994,│ │
│ │ │li s-a │agricolă, │agricol, │cu │ │
│ │ │stabilit │în │în │modificările│ │
│ │ │calitatea │conformitate│conformitate│şi │ │
│ │ │de acţionar │cu Legea nr.│cu Legea │completările│ │
│ │ │- ha - │46/1992 │nr. 46/1992 │ulterioare │ │
│ │ │ │- ha - │- ha - │- ha - │ │
├────┼─────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────┼─────────┼────────────┴────────────┴────────────┴────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────────────────────────────────────────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┤
│Directorul instituţiei, │ │
│AGENŢIA DOMENIILOR STATULUI │Director general, │
│OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL ŞI ORGANIZAREA│DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU │
│TERITORIULUI AGRICOL │AGRICULTURĂ │
│DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ │ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │
│ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │ │
└──────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘


    ANEXA 38

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele prevăzute la art. 39 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată,
    ale căror terenuri agricole au fost trecute în proprietatea statului prin efectul Decretului
    nr. 83/1949 şi al oricăror alte acte normative de expropriere, sau, după caz, moştenitorii acestora,
    cărora li se reconstituie, la cerere, dreptul de proprietate în natura, în limita suprafeţei de teren
    trecute în proprietatea statului, dar nu mai mult de 50 ha de proprietar deposedat,
    din suprafeţele de teren aflate în patrimoniul societăţilor comerciale pe acţiuni cu profil agricol
    sau al altor societăţi comerciale care au în patrimoniu terenuri agricole ori, după caz, aflate
    în administrarea regiilor autonome şi a societăţilor naţionale cu profil agricol, care îşi au sediul
    în localitatea sau în localităţile în care s-a aflat terenul agricol trecut în proprietatea statului,
    potrivit art. 16 alin. (1) din Legea nr. 1/2000

┌────┬───────────┬─────────┬───────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii │
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │
├────┴───────────┴─────────┴───────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────┬────────────────┤
│Directorul │ │
│instituţiei, │ │
│AGENŢIA DOMENIILOR │Director │
│STATULUI │general, │
│OFICIUL DE CADASTRU │DIRECŢIA │
│AGRICOL ŞI │GENERALĂ PENTRU │
│ORGANIZAREA │AGRICULTURĂ │
│TERITORIULUI AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│DIRECŢIA GENERALĂ │ALIMENTARĂ │
│PENTRU AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE │ │
│ALIMENTARĂ │ │
└─────────────────────┴────────────────┘


    ANEXA 39

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice pentru care nu exista suprafeţe de teren agricol pentru restituirea
    integrală a proprietăţii, solicitate prin cerere, cărora li se vor acorda despăgubiri
    pentru diferenţa de teren neretrocedata, potrivit art. 17 din Legea nr. 1/2000

┌────┬──────────┬─────────────┬────────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa │Despăgubiri │ │
│crt.│prenumele │neretrocedată│cuvenite │Observaţii│
│ │ │- ha - │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────┼─────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴─────────────┴────────────┴──────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────┬───────────────┬───────────────┤
│ │Directorul │ │
│ │instituţiei, │ │
│ │AGENŢIA │ │
│ │DOMENIILOR │ │
│ │STATULUI │Director │
│ │OFICIUL DE │general, │
│ │CADASTRU │DIRECŢIA │
│ │AGRICOL │GENERALĂ │
│Primar, │ŞI ORGANIZAREA │PENTRU │
│ │TERITORIULUI │AGRICULTURĂ │
│ │AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│ │DIRECŢIA │ALIMENTARĂ │
│ │GENERALĂ │ │
│ │PENTRU │ │
│ │AGRICULTURĂ │ │
│ │ŞI INDUSTRIE │ │
│ │ALIMENTARĂ │ │
└─────────────────────┴───────────────┴───────────────┘


    ANEXA 40

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice care optează, prin cereri întemeiate, aprobate de organele
    competente, sa li se acorde despăgubiri pentru terenurile agricole cuvenite, în natură
    potrivit art. 40 din Legea nr. 1/2000

┌────┬──────────┬─────────────┬────────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa │Despăgubiri │ │
│crt.│prenumele │neretrocedată│cuvenite │Observaţii│
│ │ │- ha - │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────┼─────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴─────────────┴────────────┴──────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────┬───────────────┬───────────────┤
│ │Directorul │ │
│ │instituţiei, │ │
│ │AGENŢIA │ │
│ │DOMENIILOR │ │
│ │STATULUI │Director │
│ │OFICIUL DE │general, │
│ │CADASTRU │DIRECŢIA │
│ │AGRICOL │GENERALĂ │
│Primar, │ŞI ORGANIZAREA │PENTRU │
│ │TERITORIULUI │AGRICULTURĂ │
│ │AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│ │DIRECŢIA │ALIMENTARĂ │
│ │GENERALĂ │ │
│ │PENTRU │ │
│ │AGRICULTURĂ │ │
│ │ŞI INDUSTRIE │ │
│ │ALIMENTARĂ │ │
└─────────────────────┴───────────────┴───────────────┘


    ANEXA 41

                          TABEL NOMINAL
    cuprinzând terenurile rămase în proprietatea privată a statului şi, respectiv, în exploatarea
    sau în patrimoniul societăţilor comerciale pe acţiuni, regiilor autonome şi societăţilor naţionale
    cu profil agricol, evidentiate ca atare în cadastrul agricol, după restituirea în natură
    a suprafeţelor agricole persoanelor fizice şi juridice îndreptăţite,
    potrivit art. 18 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 1/2000

┌────┬───────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea │Suprafaţa│din care: │ │
│crt.│instituţiei│totală ├───────┬────────────────────────────────┬─────────┤Observaţii│
│ │ │- ha - │Agricol│din care: │Neagricol│ │
├────┼───────────┼─────────┼───────┼──────┬──────┬───────┬───┬──────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │Arabil│Păşune│Fâneaţă│Vii│Livezi│ │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───┼──────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼───────────┼─────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───┼──────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────┴─────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴───┴──────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┤
│Directorul instituţiei, │ │
│AGENŢIA DOMENIILOR STATULUI │Director general, │
│OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL ŞI ORGANIZAREA │DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ │
│TERITORIULUI AGRICOL │ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │
│DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 42

                            TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice, acţionari sau locatori, precum şi alte persoane îndreptăţite,
    de la care urmează să se recupereze valoarea rămasă a investiţiilor făcute pe terenurile restituite
    în natură, într-o perioadă de maximum 10 ani, potrivit art. 19 din Legea nr. 1/2000

┌────┬──────────┬────────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │Valoarea │ │
│Nr. │Numele şi │restituită │rămasă a │ │
│crt.│prenumele │în natură │Investiţiilor│Observaţii│
│ │ │- ha - │de recuperat │ │
│ │ │ │- lei - │ │
├────┼──────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴────────────┴─────────────┴──────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├────────────────────┬───────────────┬────────────────┤
│ │Directorul │ │
│ │instituţiei, │ │
│ │AGENŢIA │ │
│ │DOMENIILOR │ │
│ │STATULUI │Director │
│ │OFICIUL DE │general, │
│ │CADASTRU │DIRECŢIA │
│ │AGRICOL │GENERALĂ │
│Primar, │ŞI ORGANIZAREA │PENTRU │
│ │TERITORIULUI │AGRICULTURĂ │
│ │AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│ │DIRECŢIA │ALIMENTARĂ │
│ │GENERALĂ │ │
│ │PENTRU │ │
│ │AGRICULTURĂ │ │
│ │ŞI INDUSTRIE │ │
│ │ALIMENTARĂ │ │
└────────────────────┴───────────────┴────────────────┘


    ANEXA 43

                           TABEL NOMINAL
    cuprinzând organele reprezentative ale unităţilor de cult, constituite ca persoane juridice până la
    data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, care dobândesc prin reconstituire suprafeţe de teren agricol
    din fondul bisericesc al cultului căruia îi aparţin, potrivit art. 23 alin. (1) din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea │Suprafaţa│ │
│crt.│unităţii de │- ha - │Observaţii│
│ │cult │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Centre │ │ │
│a) │eparhiale │până la │ │
│ │- │100 ha │ │
│ │- │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Protoierii │până la │ │
│b) │- │50 ha │ │
│ │- │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Mânăstiri şi│ │ │
│c) │schituri │până la │ │
│ │- │50 ha │ │
│ │- │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Parohii şi │ │ │
│d) │filii │până la │ │
│ │- │10 ha │ │
│ │- │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────┬───────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────────────────┴───────────────┘


    ANEXA 44

                           TABEL NOMINAL
    cuprinzând liceele cu profil agricol sau silvic şi instituţiile publice de ocrotire a copiilor,
    care nu au primit teren agricol până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000 şi cărora
     li se restituie suprafeţele de teren pe care le-au avut în proprietate, potrivit
    art. 23 alin. (3) din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬───────────┬───────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │Suprafaţa │ │
│Nr. │Denumirea│avută │restituită │ │
│crt.│unităţii │în │în │Observaţii│
│ │ │proprietate│proprietate│ │
│ │ │- ha - │- lei - │ │
├────┼─────────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────┴───────────┴──────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────┬────────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└────────────────────┴────────────────────────────┘


    ANEXA 45

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând unităţile de învăţământ preuniversitar care dobândesc prin reconstituire
    suprafeţe de teren agricol în limita celor pe care le-au avut în proprietate, precum şi cele
    care nu au deţinut în proprietate terenuri agricole şi cărora li se atribuie în folosinţă suprafeţe
    de teren agricol, până la 5 ha, din rezerva comisiilor locale, potrivit art. 23 alin. (4) din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬───────────┬───────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa │Suprafaţa │Suprafaţa│ │
│Nr. │Denumirea│avută │restituită │atribuită│ │
│crt.│unităţii │în │în │în │Observaţii│
│ │ │proprietate│proprietate│folosinţă│ │
│ │ │- ha - │- lei - │- ha - │ │
├────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────────┴───────────┴─────────┴──────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├────────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└────────────────────────────────┴──────────────────────────┘


    ANEXA 46

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând foştii proprietari sau, după caz, moştenitorii acestora, cărora li se restituie la cerere
    construcţiile de orice fel aparţinând exploataţiilor agricole şi care au fost trecute în proprietatea
    statului prin efectul Decretului nr. 83/1949 pentru completarea unor dispoziţii din
    Legea nr. 187/1945 pentru înfăptuirea reformei agrare, potrivit art. 31 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 1/2000

┌────┬──────────┬────────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │Construcţia │ │ │
│Nr. │Numele şi │şi suprafaţa│Despăgubiri │Observaţii│
│crt.│prenumele │aferentă │acordate │ │
│ │ │- mp - │ │ │
├────┼──────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────┼────────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴────────────┴────────────┴──────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────┬───────────────┬───────────────┤
│ │Directorul │ │
│ │instituţiei, │ │
│ │AGENŢIA │ │
│ │DOMENIILOR │ │
│ │STATULUI │Director │
│ │OFICIUL DE │general, │
│ │CADASTRU │DIRECŢIA │
│ │AGRICOL │GENERALĂ │
│Primar, │ŞI ORGANIZAREA │PENTRU │
│ │TERITORIULUI │AGRICULTURĂ │
│ │AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│ │DIRECŢIA │ALIMENTARĂ │
│ │GENERALĂ │ │
│ │PENTRU │ │
│ │AGRICULTURĂ │ │
│ │ŞI INDUSTRIE │ │
│ │ALIMENTARĂ │ │
└────────────────────┴───────────────┴───────────────┘


    ANEXA 47

                         TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice şi persoanele juridice, care nu au depus în termenul prevăzut
    de Legea nr. 169/1997 cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate sau, după caz,
    actele doveditoare, şi persoanele care formulează astfel de cereri şi depun actele doveditoare
    în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2000, potrivit art. 33 din Legea nr. 1/2000

┌────┬───────────┬───────────┬──────────┐
│ │Numele şi │ │ │
│Nr. │prenumele │Suprafaţa │ │
│crt.│persoanelor│solicitată │Observaţii│
│ │fizice şi │- ha - │ │
│ │juridice │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼───────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴───────────┴───────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├───────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────┬────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────────────────┴────────────────┘


    ANEXA 48

                             TABEL NOMINAL
    cuprinzând foştii proprietari sau moştenitorii acestora, cărora li se restituie la cerere terenurile
    fără construcţii, neafectate de lucrări de investiţii aprobate potrivit Legii nr. 1/2000,
    sau cu lucrări ce au fost deteriorate, distruse şi nu mai prezintă nici o valoare de întrebuinţare,
    preluate în orice mod, inclusiv cu titlu de donaţie, considerate proprietate publică sau privată
    a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale prin aplicarea dispoziţiilor Decretului nr. 712/1966
    şi ale altor acte normative speciale, potrivit art. 34 din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii│
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────┬───────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────────────────┴───────────────┘


    ANEXA 49

                            TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice cărora li s-a stabilit dreptul de proprietate prin împroprietărire
    cu ocazia aplicării Legii nr. 187/1945 pentru înfăptuirea reformei agrare, dar cărora
    nu li s-a atribuit efectiv terenul la care aveau dreptul sau cărora atribuirea le-a fost anulată
    şi cărora li se vor acorda la cerere terenurile respective în limita suprafeţelor disponibile,
    potrivit art. 36 din Legea nr. 1/2000

┌────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Suprafaţa│Observaţii│
│crt.│prenumele │- ha - │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────────┴──────────┤
│TOTAL: │
├──────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────────────┬───────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└──────────────────────┴───────────────┘


    ANEXA 50

                             TABEL NOMINAL
    cuprinzând persoanele fizice ale căror terenuri au intrat în componenta fostelor cooperative
    agricole de producţie şi, ca urmare a comasarilor, nu au primit drept de proprietate în condiţiile
    Legii fondului funciar nr. 18/1991, cărora li se reconstituie dreptul de proprietate, la cerere,
    în condiţiile Legii nr. 1/2000, pe vechile amplasamente, în perimetrul societăţilor comerciale
    cu capital de stat, dacă acestea nu au fost atribuite în conformitate cu art. 2 alin. (1)
    din Legea nr. 1/2000, în toate celelalte cazuri contrare fiind aplicabile
    prevederile art. 17 şi 37 din Legea nr. 1/2000

┌────┬─────────┬──────────┬───────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi│Suprafaţa │ │ │
│crt.│prenumele│restituită│Despăgubiri│Observaţii│
│ │ │- ha - │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────────┴───────────┴──────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────┤
│TOTAL: │
├────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├───────────────────────────┬────────────────────┤
│Directorul instituţiei, │ │
│AGENŢIA DOMENIILOR STATULUI│Director general, │
│OFICIUL DE CADASTRU AGRICOL│DIRECŢIA GENERALĂ │
│ŞI ORGANIZAREA │PENTRU AGRICULTURĂ │
│TERITORIULUI AGRICOL │ŞI INDUSTRIE │
│DIRECŢIA GENERALĂ │ALIMENTARĂ │
│PENTRU AGRICULTURĂ │ │
│ŞI INDUSTRIE ALIMENTARĂ │ │
└───────────────────────────┴────────────────────┘


    ANEXA 51

                            TABEL NOMINAL
    cuprinzând foştii membri ai formelor asociative, composesorate, obsti de moşneni
    în devălmăşie, obsti razasesti nedivizate şi alte forme asociative asimilate acestora,
    precum şi moştenitorii acestora, care au formulat cereri de reconstituire a dreptului
    de proprietate pentru terenuri agricole, păşuni şi fanete, potrivit art. 39 din Legea nr. 1/2000

┌────┬──────────┬─────────┬───────────┐
│Nr. │Denumirea │Suprafaţa│Observaţii │
│crt.│ │- ha - │ │
├────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │
├────┴──────────┴─────────┴───────────┤
│TOTAL: │
├─────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────┬────────────────┤
│Primar, │Secretar, │
└────────────────────┴────────────────┘


    ANEXA 52a)

    Judeţul ...............
    Comuna ................
                   PROCES - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE Nr. .........
        Încheiat azi ......... 2000, cu ocazia punerii în posesie a proprietarului ............. (moştenitorilor defunctului/defunctei) ...................................................., conform anexei nr. ................., suprafaţa ............................... ha, anexei nr. ................, suprafaţa ............. ha.
    A. Suprafaţa primită în extravilan

┌────┬──────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Categoria │Nr. topografic│Suprafaţa│Vecinătăţi │ │
│Nr. │de ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤Observaţii│
│crt.│folosinţă │tarla │parcela│ha │mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │
│ │ │(sola)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│1. │Arabil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│2. │Vii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│3. │Livezi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│4. │Păşuni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│5. │Fâneţe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Alte ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│6. │terenuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neagricole├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────────┘


    B. Suprafaţa primită în intravilan

┌────┬───────────┬─────────────┬─────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Categoria │Nr. │Suprafaţa│Vecinătăţi │ │
│Nr. │de │topografic │ │ │Observaţii│
│crt.│folosinţă ├─────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤ │
│ │ │tarla│parcela│ha │mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│1. │Arabil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │Vii ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. │Livezi ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. │Păşuni ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│5. │Fâneţe ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Curţi, ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│6. │construcţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Alte ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│7. │terenuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neagricole ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────────┘


┌───────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┐
│TOTAL GENERAL (A+B):...ha ......mp │Primar, │Secretar, │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│din care: │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Arabil...........................................ha│ │ │
│..... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Vii.............................................. │ │ │
│ha ...... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Livezi ......................................... ha│Specialist │ │
│...... mp │în │ │
├───────────────────────────────────────────────────┤măsurători │Proprietar,│
│Păşuni........................................ ha │topografice│ │
│...... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Fâneţe ....................................... ha │ │ │
│......mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Curţi, construcţii ........................ ha │ │ │
│......mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Alte terenuri neagricole ............. ha ......mp │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┘



    ANEXA 52b)

    Judeţul .....................
    Comuna ......................
                      PROCES - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE Nr. ..........
        Încheiat azi ..................................... 2000, cu ocazia punerii în posesie a proprietarului ............... (moştenitorilor defunctului/defunctei) ...................., conform anexei nr. ..................., suprafaţa ................................. ha, anexei nr. .................., suprafaţa ............... ha.
    A. Suprafaţa primită în extravilan

┌────┬──────────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Categoria │Nr. topografic│Suprafaţa│Vecinătăţi │ │
│Nr. │de ├──────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤Observaţii│
│crt.│folosinţă │tarla │parcela│ha │mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │
│ │ │(sola)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│1. │Arabil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│2. │Vii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│3. │Livezi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│4. │Păşuni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│5. │Fâneţe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Alte ├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│6. │terenuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neagricole├──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────────┘


    B. Suprafaţa primită în intravilan

┌────┬───────────┬─────────────┬─────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Categoria │Nr. │Suprafaţa│Vecinătăţi │ │
│Nr. │de │topografic │ │ │Observaţii│
│crt.│folosinţă ├─────┬───────┼────┬────┼────┬───┬───┬────┤ │
│ │ │tarla│parcela│ha │mp │Nord│Est│Sud│Vest│ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│1. │Arabil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │Vii ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. │Livezi ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. │Păşuni ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│5. │Fâneţe ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Curţi, ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│6. │construcţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Alte ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│7. │terenuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │neagricole ├─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼───────┼────┼────┼────┼───┼───┼────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────┴───────┴────┴────┴────┴───┴───┴────┴──────────┘


┌───────────────────────────────────────────────────┬────────────┬───────────┐
│ │Inginer │ │
│ │agronom │ │
│TOTAL GENERAL (A+B):...ha ......mp │sau │ │
│ │horticultor │ │
│ │(din │ │
│ │comisie) │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│din care: │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Arabil...........................................ha│ │ │
│..... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Vii.............................................. │ │ │
│ha ...... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Livezi ......................................... ha│Specialist │ │
│...... mp │în │ │
├───────────────────────────────────────────────────┤măsurători │Proprietar,│
│Păşuni........................................ ha │Topografice,│ │
│...... mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Fâneţe ....................................... ha │ │ │
│......mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Curţi, construcţii ......................... ha │ │ │
│......mp │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼────────────┼───────────┤
│Alte terenuri neagricole .............. ha ......mp│ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴────────────┴───────────┘



    ANEXA 53

    Localitatea .......................
    Judeţul .......................
    TABEL NOMINAL
    cuprinzând foştii proprietari şi moştenitorii acestora, persoane fizice, cărora li se reconstituie conform prevederilor
    legale, la cerere, dreptul de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră

┌────┬───────────┬───────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │Suprafaţa │ │ │ │ │ │
│ │ │ │terenurilor │Suprafata │ │Diferenţa de suprafaţă ce │ │ │
│ │ │ │forestiere avută │acceptată │ │urmează a fi primită │Informaţii │ │
│ │ │ │în │de comisie │ │- ha - │asupra amplasamentului │ │
│ │Numele │ │proprietate │- ha - │Suprafaţa │ │ │ │
│ │şi │Numele │- ha - │ │de │ │ │ │
│Nr. │prenumele │şi ├──────┬──────────┼──────┬──────────┤pădure ├──────┬──────────┬──────────┼──────────────┬─────────────┤ │
│crt.│autorului │prenumele │ │ │ │ │reconstituită│ │ │ │Identificarea │Identificarea│Observaţii│
│ │(persoana │persoanelor│ │în │ │în │anterior │ │în │în │în │în │ │
│ │deposedată)│solicitante│Total,│terenuri │Total,│terenuri │- ha - │Total,│terenuri │terenuri │amenajamentele│cadastrul │ │
│ │ │ │din │cu │din │cu │ │din │cu │cu │silvice │agricol │ │
│ │ │ │care │destinaţie│care │destinaţie│ │care │destinaţie│destinaţie│a │a │ │
│ │ │ │ │forestieră│ │forestieră│ │ │forestieră│agricolă │terenurilor │terenurilor │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │forestiere │cu destinaţie│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │agricolă │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼──────┼──────────┼──────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────────┴──────┴──────────┴──────┴──────────┴─────────────┴──────┴──────────┴──────────┴──────────────┴─────────────┴──────────┘


    ANEXA 54

    Localitatea .................
    Judeţul .....................
                                       TABEL NOMINAL
    cuprinzând foştii membri şi moştenitorii acestora din formele asociative (composesorate, obsti de moşneni
    în devălmăşie, obsti razasesti nedivizate, păduri graniceresti şi alte forme asociative asimilate acestora),
    cărora li se reconstituie conform prevederilor legale, la cerere, dreptul de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie
    cu vegetaţie forestieră

┌────┬───────────┬──────────┬───────────────────────────┬───────────┬───────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │Suprafaţa terenurilor │ │ │ │ │
│ │ │ │forestiere │ │Suprafaţa terenurilor │ │ │
│ │ │ │deţinută în indiviziune de │ │forestiere │Informaţii │ │
│ │Denumirea │ │membrul │ │acceptată de comisie │asupra amplasamentului**) │ │
│ │formei │Numele │formei asociative*) │Numele │-ha- │ │ │
│ │asociative │şi │- ha - │şi │ │ │ │
│Nr. │care a avut│prenumele ├─────┬──────────┬──────────┤prenumele ├─────┬──────────┬──────────┼──────────────┬─────────────┤Observaţii│
│crt.│în │membrului │ │ │ │persoanelor│ │ │ │Identificarea │Identificarea│ │
│ │proprietate│formei │ │în │în │solicitante│ │în │în │în │în │ │
│ │terenuri │asociative│Total│terenuri │terenuri │ │Total│terenuri │terenuri │amenajamentele│cadastrul │ │
│ │forestiere │ │din │cu │cu │ │din │cu │cu │silvice │agricol │ │
│ │ │ │care │destinaţie│destinaţie│ │care │destinaţie│destinaţie│a terenurilor │a terenurilor│ │
│ │ │ │ │forestieră│agricolă │ │ │forestieră│agricolă │forestiere │cu destinatie│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │agricolă │ │
├────┼───────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├────┼───────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │X │X │ │
├────┼───────────┴──────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │TOTAL FORMĂ │ │ │ │X │ │ │ │ │ │ │
│ │ASOCIATIVĂ: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┬──────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────┴─────┴──────────┴──────────┴───────────┴─────┴──────────┴──────────┴──────────────┴─────────────┴──────────┘

        *) Mărimea suprafeţei se calculează în conformitate cu precizările art. 28 alin. 3 din prezentul regulament.
        **) Informaţiile asupra amplasamentului se redau la nivelul TOTAL al fiecărei forme asociative înscrise în tabel.

    ANEXA 55

    Localitatea .......................
    Judeţul .......................
    TABEL NOMINAL
    cuprinzând unităţile de cult şi instituţiile de învăţământ cărora li se reconstituie, la cerere, conform prevederilor legale,
    dreptul de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră

┌────┬──────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa rezultată din │ │ │ │
│ │Denumirea │acte a │Suprafaţa terenurilor │ │ │
│ │unităţii de │terenurilor forestiere, │forestiere acceptată │Informaţii │ │
│ │cult │deţinută │de comisie │asupra amplasamentului**) │ │
│ │sau a │anterior (la deposidare) │-ha- │ │ │
│ │instituţiei │- ha - │ │ │ │
│Nr. │de învăţământ ├─────┬──────────┬──────────┼─────┬──────────┬──────────┼──────────────┬─────────────┤Observaţii│
│crt.│care │ │ │ │ │ │ │Identificarea │Identificarea│ │
│ │a solicitat │ │în │în │ │în │în │în │în │ │
│ │reconstituirea│Total│terenuri │terenuri │Total│terenuri │terenuri │amenajamentele│cadastrul │ │
│ │dreptului de │din │cu │cu │din │cu │cu │silvice │agricol │ │
│ │proprietate │care │destinaţie│destinaţie│care │destinaţie│destinaţie│a terenurilor │a terenurilor│ │
│ │ │ │forestieră│agricolă │ │forestieră│agricolă │forestiere │cu destinatie│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │agricolă │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────┴──────────┴──────────┴─────┴──────────┴──────────┴──────────────┴─────────────┴──────────┘


    ANEXA 56

    Localitatea .................
    Judeţul .....................
    TABEL NOMINAL
    cuprinzând comunele, oraşele sau municipiile cărora li se reconstituie conform prevederilor legale, la cerere,
    dreptul de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră

┌────┬──────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │Suprafaţa rezultată din │ │ │ │
│ │ │acte a │Suprafaţa terenurilor │ │ │
│ │ │terenurilor forestiere, │forestiere acceptată │Informaţii │ │
│ │Denumirea │deţinută │de comisie │asupra amplasamentului**) │ │
│ │comunei/ │anterior (la deposidare) │-ha- │ │ │
│ │oraşului/ │- ha - │ │ │ │
│Nr. │municipiului ├─────┬──────────┬──────────┼─────┬──────────┬──────────┼──────────────┬─────────────┤Observaţii│
│crt.│îndreptăţit la│ │ │ │ │ │ │Identificarea │Identificarea│ │
│ │reconstituirea│ │în │în │ │în │în │în │în │ │
│ │dreptului de │Total│terenuri │terenuri │Total│terenuri │terenuri │amenajamentele│cadastrul │ │
│ │proprietate │din │cu │cu │din │cu │cu │silvice │agricol │ │
│ │ │care │destinaţie│destinaţie│care │destinaţie│destinaţie│a terenurilor │a terenurilor│ │
│ │ │ │forestieră│agricolă │ │forestieră│agricolă │forestiere │cu destinatie│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │agricolă │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼──────────┼──────────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────┴──────────┴──────────┴─────┴──────────┴──────────┴──────────────┴─────────────┴──────────┘


    ANEXA 57

    Judeţul .................
    Comuna ..................
                      PROCES - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE Nr. ..........
                          încheiat azi .................
        Subsemnaţii: ........................., în calitate de primar, ....................., în calitate de secretar, ............................, în calitate de specialist în măsurători topografice, ..........................., în calitate de reprezentant al deţinătorului legal al terenului ce se preda, şi ........................, în calitate de proprietar (posesor al buletinului/cărţii de identitate seria ............ nr. .........., eliberat/eliberata de Poliţia ............)/reprezentant legal (împuternicirea nr. ........., legalizată la Biroul notarial .............), am procedat primii la predarea, iar ultimul la primirea suprafeţei de .......... ha teren forestier, validată de comisia judeteana prin Hotărârea/hotărârile nr. ....... la poziţia ........... din anexa nr. ........ (nr. ...... la poziţia ....... din anexa nr. ...........).
        Categoria terenului, amplasamentul cadastral şi vecinătăţile acestuia sunt prezentate în tabelul de mai jos:

┌────┬─────────────┬─────────┬──────┬─────────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ │Amplasamentul │Vecinătăţi ale │
│ │ │Suprafaţa│ │cadastral │amplasamentului │
│Nr. │Categorii de │ │Ocolul├───────────┬─────────┤cadastral general │
│crt.│terenuri │ │silvic│general │forestier│ │
│ │ ├────┬────┤ ├─────┬─────┼────┬────┼────────┬──────────┤
│ │ │ha │mp │ │tarla│parce│U.p.│U.a.│Punct │Deţinători│
│ │ │ │ │ │ │la │ │ │cardinal│ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Teren │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │înscris │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│2 │Pasune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │împădurită │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Alte terenuri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu vegetaţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestieră, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 │necuprinse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│TOTAL suprafaţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pusă în posesie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴──────┴─────┴─────┴────┴────┴────────┴──────────┘

        Predarea s-a făcut în urma unei inspecţii de fond la care a participat proprietarul/reprezentantul care va asigura paza terenului forestier, iar în prezent nu exista cioturi de arbori nemarcate cu ciocane silvice.
        Pentru delimitarea de restul fondului forestier a suprafeţei primite s-au folosit următoarele: ........................................................................... .
        Domnul/doamna .................., în calitate de proprietar/reprezentant, declara ca a luat cunoştinţa de prevederile legale referitoare la obligaţia respectării regimului silvic. De la această dată paza şi administrarea terenului preluat vor fi asigurate de proprietar în conformitate cu prevederile legale.
        Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal în 4 exemplare (doua pentru comisia locală, unul pentru proprietar şi unul pentru deţinătorul legal).

┌─────────────┬─────────┬──────────────┐
│ │ │Specialist în │
│Primar, │Secretar,│măsurători │
│ │ │topografice, │
├─────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │
├─────────────┼─────────┼──────────────┤
│Reprezentant │ │ │
│al │ │ │
│deţinătorului│ │Proprietar/ │
│legal │ │Reprezentant, │
│al terenului │ │ │
│ce se predă, │ │ │
└─────────────┴─────────┴──────────────┘


    ANEXA 58

    Judeţul .........................
    Comuna ..........................
                    PROCES - VERBAL DE PUNERE ÎN POSESIE Nr. .............
                          încheiat azi ................
        Subsemnaţii: ...................., în calitate de primar, ....................., în calitate de secretar, ............................, în calitate de specialist în măsurători topografice, ............, în calitate de reprezentant al deţinătorului legal al terenului ce se preda, şi ...., în calitate de reprezentant legal (împuternicirea nr. ...., legalizată la Biroul notarial ............), am procedat primii la predarea, iar ultimul la primirea suprafeţei de ......... ha teren forestier, validată de comisia judeteana prin Hotărârea/hotărârile nr. ..., la poziţia ... din anexa nr. ... (nr. ... la poziţia ... din anexa nr. ......).
        Categoria terenului, amplasamentul cadastral şi vecinătăţile acestuia sunt prezentate în tabelul de mai jos:

┌────┬─────────────┬─────────┬──────┬───────────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ │Amplasamentul cadastral│Vecinătăţi ale │
│ │ │Suprafaţa│ ├─────────────┬─────────┤amplasamentului │
│Nr. │Categorii de │ │Ocolul│general │forestier│cadastral general │
│crt.│terenuri ├────┬────┤silvic├─────┬───────┼────┬────┼────────┬──────────┤
│ │ │ha │mp │ │tarla│parcelă│U.p.│U.a.│Punct │Deţinători│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │cardinal│ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Teren │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │înscris │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│2 │Păşune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │împădurită │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Alte terenuri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu vegetaţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestieră, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 │necuprinse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│TOTAL suprafaţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pusă în posesie: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴──────┴─────┴───────┴────┴────┴────────┴──────────┘

        Predarea s-a făcut în urma unei inspecţii de fond la care au participat reprezentanţi ai proprietarului, care vor asigura paza şi gospodărirea terenurilor forestiere, iar în prezent nu exista cioturi de arbori nemarcate cu ciocane silvice.
        Pentru delimitarea de restul fondului forestier a suprafatei primite s-au folosit următoarele: ............................................................................. .
        Domnul/doamna ...................., în calitate de reprezentant al proprietarului, declara ca a luat cunoştinţa de prevederile legale referitoare la obligaţia respectării regimului silvic. De la această dată paza şi administrarea terenului preluat vor fi asigurate de proprietar în conformitate cu prevederile legale.
        Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal în 4 exemplare (doua pentru comisia locală, unul pentru proprietar şi unul pentru deţinătorul legal).

┌─────────────┬─────────┬──────────────┐
│ │ │Specialist în │
│Primar, │Secretar,│măsurători │
│ │ │topografice, │
├─────────────┼─────────┼──────────────┤
├─────────────┼─────────┼──────────────┤
│Reprezentant │ │ │
│al │ │ │
│deţinătorului│ │Proprietar/ │
│legal │ │Reprezentant, │
│al terenului │ │ │
│ce se predă, │ │ │
└─────────────┴─────────┴──────────────┘


    ANEXA 59

                                     ROMÂNIA
              COMISIA JUDETEANA PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE

┌────────────────────┬─────────────────┐
│Judeţul │Codul │
│................ │............... │
├────────────────────┴─────────────────┤
│Nr. .................... │
└──────────────────────────────────────┘

        Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, constituită în baza Ordinului prefectului nr. ....../......, analizând propunerile comisiei comunale/orăşeneşti/municipale, în baza prevederilor Legii nr. 18/1991, ale Legii nr. 169/1997 şi ale Legii nr. 1/2000, emite următorul
                               TITLU DE PROPRIETATE
        Persoana fizica/juridică ................................., având domiciliul/sediul în comuna(satul)/oraşul/municipiul ..........., judeţul/sectorul .................., primeşte în proprietate o suprafaţa totală de ....... ha .... mp, teren cu vegetaţie forestieră, din care:
        ... ha .... mp din fondul forestier naţional (cu destinaţie forestieră);
        ... ha .... mp din afară fondului forestier naţional (cu destinaţie agricolă), situata pe teritoriul comunei/oraşului/municipiului/sectorului ......................, structurată şi amplasata conform celor menţionate pe verso şi pusă în posesie conform procesului-verbal nr. ......../.... .
        Proprietarul va exercita asupra bunurilor de mai sus toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Constituţia României şi din legislaţia cu specific silvic în vigoare.

┌─────────────┬────────┬───────────────┐
│ │ │Inspector-şef, │
│Prefect, │Secretar│INSPECTORATUL │
│ │general,│SILVIC │
│ │ │TERITORIAL │
├─────────────┼────────┼───────────────┤
│Data │ │ │
│.............│ │ │
├─────────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │(verso) │
└─────────────┴────────┴───────────────┘

                         Suprafaţa primită în proprietate

┌────┬─────────────┬─────────┬──────┬───────────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ │Amplasamentul cadastral│Vecinătăţi ale │
│ │ │Suprafaţa│ ├─────────────┬─────────┤amplasamentului │
│Nr. │Categorii de │ │Ocolul│general │forestier│cadastral general │
│crt.│terenuri ├────┬────┤silvic├─────┬───────┼────┬────┼────────┬──────────┤
│ │ │ha │mp │ │tarla│parcelă│U.p.│U.a.│Punct │Deţinători│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │cardinal│ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Teren │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │înscris │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│2 │Păşune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │împădurită │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│ │Alte terenuri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu vegetaţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │forestieră, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 │necuprinse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenajamentul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │silvic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┼────┼────┼──────┼─────┼───────┼────┼────┼────────┼──────────┤
│TOTAL suprafaţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pusă în posesie: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴────┴────┴──────┴─────┴───────┴────┴────┴────────┴──────────┘


    -------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016