Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 178 din 4 aprilie 2018  privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse  şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit,  pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase  din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 178 din 4 aprilie 2018 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 305 din 4 aprilie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 5 alin. 1 lit. a) şi alin. 3, precum şi al art. 8 alin. 3 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantităţi de produse, constând în construcţii uşoare din elemente modulate, materiale de construcţii şi reparat case, precum şi în unele ambalaje pentru bunurile ce se constituie în rezerva de stat, altele decât materialele de construcţie şi reparat case, prevăzute în anexa care face integrantă din prezenta hotărâre, în limita sumei de 860,132 mii lei, exclusiv transportul, pentru populaţia afectată de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.
    (2) Transportul produselor până la locurile de destinaţie indicate de instituţia prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar, în completare, de la alte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi prin operatori economici, în condiţiile reglementărilor legale în vigoare.

    ART. 2
    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale scade din gestiune, la preţul de înregistrare, prin debitarea contului 6890100 „Cheltuieli privind rezerva de stat“, respectiv a contului 6020801 „Cheltuieli cu alte materiale consumabile“, cantităţile de produse aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, proporţional cu datele din avizele de expediţie şi procesele-verbale de predare-primire semnate de persoanele împuternicite desemnate de instituţia prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

    ART. 3
    Cheltuielile pentru realizarea operaţiunilor de transport prevăzute la art. 1 alin. (2) se suportă din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2014 privind înfiinţarea pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pe lângă fiecare unitate teritorială a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 4
    (1) Distribuirea construcţiilor uşoare din elemente modulate către populaţia afectată se va face de Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, prin grija Instituţiei Prefectului - Judeţul Prahova.
    (2) Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu precizarea obligaţiilor şi îndatoririlor primitorului, întocmit după modelul contractului-cadru de închiriere prevăzut în anexa nr. 8 la Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.275/2000, cu modificările şi completările ulterioare, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a sinistratului beneficiar de locuinţă provizorie.
    (3) Pe măsura finalizării reconstrucţiei locuinţelor, Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova urmează a prelua de la populaţie construcţiile uşoare din elemente modulate, acordate în condiţiile prezentei hotărâri.
    (4) Preluarea prevăzută la alin. (3) se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu constatarea stării constructiv-funcţionale şi aplicarea măsurilor, după caz.
    (5) Construcţiile uşoare din elemente modulate preluate potrivit alin. (3) şi (4) se transmit, în condiţiile legii, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care va asigura gestionarea şi conservarea acestora.

    ART. 5
    (1) Instituţiile prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea vor justifica distribuirea produselor scoase din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în primă intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei sinistrate, ca urmare a unor situaţii excepţionale.
    (2) Documentele justificative privind distribuirea produselor se păstrează la instituţia prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, în vederea punerii lor la dispoziţia organelor de control abilitate.
    (3) Schimbarea, sub orice formă, a destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat, este interzisă şi atrage, după caz, răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală.

    ART. 6
    Finanţarea reîntregirii stocului rezervă de stat la produsele construcţii uşoare din elemente modulate, paturi, saltele, pături, cearceafuri, aragazuri, butelii, containere flexibile, cărămizi şi blocuri ceramice, B.C.A., var hidratat şi ciment se efectuează în limita sumei de 401,885 mii lei din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 598/2014, cu modificările şi completările ulterioare.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Carmen Daniela Dan
                    p. Preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale,
                    Ciprian Caralicea
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 4 aprilie 2018.
    Nr. 178.
    ANEXA 1

    LISTA
    produselor constând în construcţii uşoare din elemente modulate, materiale de construcţii şi reparat case,
    precum şi în unele ambalaje pentru bunurile ce se constituie în rezerva de stat,
    acordate ca ajutor umanitar pentru populaţia afectată de inundaţii
    din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea

┌────┬────────────┬────┬─────────────────────────────────────────┬──────┬────────┐
│Nr. │ │ │CANTITATE │ │Valoare │
│crt.│PRODUS │UM ├──────┬─────────┬───────┬─────────┬──────┤TOTAL │(mii │
│ │ │ │Buzău │Dâmboviţa│Prahova│Teleorman│Vâlcea│ │lei) │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ │a. │b. │c. │d. │e. │f. │g. │h. │i. │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ │Construcţii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. │uşoare din │Buc.│- │- │9 │- │- │9 │97,461 │
│ │elemente │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │modulate │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│2. │Paturi │Buc.│- │- │19 │- │- │19 │5,653 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│3. │Saltele pat │Buc.│- │- │19 │- │- │19 │3,392 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│4. │Pături │Buc.│- │- │19 │- │- │19 │1,357 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│5. │Cearceafuri │Buc.│- │- │38 │- │- │38 │1,583 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│6. │Aragaz cu 3 │Buc.│- │- │9 │- │- │9 │1,178 │
│ │ochiuri │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│7. │Butelie │Buc.│- │- │9 │- │- │9 │1,285 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ │Containere │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │flexibile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(ambalaje │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bunuri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8. │constituite │Buc.│- │- │- │200 │- │200 │10,000 │
│ │în rezerva │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de stat, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │altele decât│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │materiale de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │construcţii)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ │Cărămizi şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │blocuri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ceramice │ │ │ │ │ │6.720 │6.720 │26,028 │
│9. │(240 x 115 x│Buc.│- │- │- │- │9.198 │9.198 │35,872 │
│ │63 şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │290 x 240 x │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │138) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│10. │B.C.A. (240 │M.C.│- │580 │- │- │- │580 │174,000 │
│ │x 200 x 625)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│11. │Var hidratat│kg │- │3.600 │- │- │2.975 │6.575 │4,076 │
├────┼────────────┼────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│12. │Ciment │kg │13.000│7.000 │- │- │60.000│80.000│40,000 │
├────┼───────────┬┴────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼──────┴┬───────┤
│ │Oţel beton │ │750 │3.000 │- │- │976 │4.726 │14,060 │
│13. │Ø 6 mm │kg │- │20.000 │- │- │1.952 │21.952 │65,307 │
│ │Ø 8 mm │ │1.800 │16.000 │- │- │2.518 │20.318 │60,446 │
│ │Ø 12 mm │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│ │Tablă │ │ │ │ │ │ │ │ │
│14. │zincată │kg │- │- 3.600 │- │- │2.322 │2.322 │16,119 │
│ │0,4 mm │ │- │ │- │- │- │3.600 │21,420 │
│ │0,8 mm │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│15. │Cherestea │M.C. │10 │120 │- │- │46,8 │176,8 │150,280│
│ │răşinoase │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│16. │Cherestea │M.C. │- │- │- │- │19 │19 │15,827 │
│ │foioase │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│17. │Ţevi │kg │- │300 │- │- │152 │452 │2,988 │
│ │instalaţii │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│18. │Uşi lemn │Buc. │- │78 │- │- │22 │100 │40,000 │
│ │interior │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│19. │Uşi lemn │Buc. │- │20 │- │- │4 │24 │24,000 │
│ │exterior │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│20. │Uşi lemn │Buc. │- │22 │- │- │4 │26 │9,100 │
│ │baie │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│ │Ferestre │ │ │ │ │ │ │ │ │
│21. │termopan │Buc. │- │20 │- │- │4 │24 │3,600 │
│ │baie │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────┼──────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼───────┼───────┤
│ │Ferestre │ │ │ │ │ │ │ │ │
│22. │termopan │Buc. │- │60 │- │- │18 │78 │35,100 │
│ │duble │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────┴─────┴──────┴─────────┴───────┴─────────┴──────┴───────┼───────┤
│VALOARE (mii lei) │860,132│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016