Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 174 din 29 martie 2019  pentru modificarea unor acte normative din domeniul activităţii de îmbunătăţiri funciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 174 din 29 martie 2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul activităţii de îmbunătăţiri funciare

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 257 din 3 aprilie 2019
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 109 din 6 februarie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 47, litera a) va avea următorul cuprins:
    "a) încheierea de contracte cu Agenţia pentru asigurarea unui nivel optim al apei pentru irigaţii la staţiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare pentru care se solicită funcţionarea. Cheltuielile, cu excepţia costului apei şi a costului energiei electrice pentru pomparea apei pentru irigaţii în aducţiunea principală, vor fi suportate de către federaţii. Cheltuielile privind costul apei şi al energiei electrice se suportă de către Agenţie, care va încheia contracte pentru resursele de apă şi energie electrică cu prestatorii de servicii în cauză, după rezilierea de către federaţii a abonamentelor de utilizare/exploatare a resurselor de apă şi a contractelor de vânzare-cumpărare de energie electrică încheiate cu alţi prestatori de servicii de irigaţii;"

    2. La articolul 73, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 73
    (1) Organizaţiile constituite potrivit legii pot formula cereri de transmitere a dreptului de proprietate asupra infrastructurii secundare de irigaţii aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Agenţiei, administrarea societăţilor, institutelor de cercetare şi producţie agricolă, unităţilor de învăţământ agricol şi silvic, precum şi a altor instituţii publice, cu respectarea condiţiilor prevăzute de art. 27 din lege."

    3. Articolul 74 va avea următorul cuprins:
    "ART. 74
    Infrastructura de îmbunătăţiri funciare, aparţinând domeniului privat al unităţilor administrativ-teritoriale, se poate transmite, la cerere, cu sau fără extras de carte funciară, în proprietatea organizaţiilor ori a federaţiilor prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sub condiţiile rezolutorii prevăzute la art. 27 alin. (1) din lege. Predarea-preluarea infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului privat al unităţilor administrativ-teritoriale se face pe bază de protocol încheiat între reprezentantul proprietarului infrastructurii, pe de o parte, şi organizaţie sau federaţie, pe de altă parte."

    4. Articolul 80 va avea următorul cuprins:
    "ART. 80
    (1) O amenajare de îmbunătăţiri funciare sau o parte autonomă funcţional a unei amenajări de îmbunătăţiri funciare se declară de utilitate publică, în condiţiile legii.
    (2) O amenajare de îmbunătăţiri funciare sau o parte autonomă funcţional a unei amenajări de îmbunătăţiri funciare este declarată de utilitate publică potrivit următoarelor criterii, care se îndeplinesc cumulativ:
    a) deserveşte o colectivitate de proprietari sau de utilizatori de teren ori asigură unei suprafeţe de teren calităţile necesare utilizării potrivit destinaţiei sale sau protejează o suprafaţă de teren împotriva factorilor distructivi, condiţii care fără intervenţia Agenţiei nu ar putea fi realizate;
    b) este din punct de vedere tehnic în stare de funcţionare sau poate fi repusă în stare de funcţionare în baza proceselor-verbale de constatare a situaţiei din teren, emise de Agenţie;
    c) exploatarea, întreţinerea şi reparaţiile amenajărilor contribuie la protecţia mediului înconjurător şi a obiectivelor sociale şi economice;
    d) încheierea de către federaţii, organizaţii, exploataţii agricole cu Agenţia a contractelor pentru prestări de servicii în cadrul amenajărilor de îmbunătăţiri funciare.
    (3) Reacordarea recunoaşterii de utilitate publică a unei amenajări de îmbunătăţiri funciare sau a unei părţi autonome funcţional a unei amenajări de îmbunătăţiri funciare se face pe baza criteriilor prevăzute la alin. (2).
    (4) Odată cu întocmirea planurilor anuale de exploatare, întreţinere şi reparaţii ale amenajărilor de îmbunătăţiri funciare declarate de utilitate publică, Agenţia evaluează îndeplinirea criteriilor prevăzute la alin. (2) şi înaintează ministerului propuneri în vederea retragerii statutului de utilitate publică sau reacordării recunoaşterii de utilitate publică, potrivit art. 39 din lege. Pe baza propunerilor ministerului, în condiţiile legii, se aprobă lista amenajărilor de îmbunătăţiri funciare sau a părţilor de amenajare declarate de utilitate publică, lista acelora cărora se retrage statutul de utilitate publică şi lista acelora cărora li se reacordă recunoaşterea de utilitate publică. În termen de 60 de zile de la data retragerii recunoaşterii de utilitate publică, Agenţia înaintează ministerului propuneri fundamentate de aplicare a măsurilor prevăzute în lege cu privire la trecerea în conservare. Până la aplicarea prevederilor legii cu privire la trecerea în conservare, Agenţia asigură paza amenajărilor de îmbunătăţiri funciare, cheltuielile aferente fiind suportate din bugetul Agenţiei."

    5. Articolul 82 se abrogă.
    6. La articolul 84, alineatul (2) se abrogă.
    7. Articolul 86 se abrogă.
    8. Articolul 90 va avea următorul cuprins:
    "ART. 90
    Agenţia calculează şi percepe tarife pentru serviciile de evacuare a apei prin reţeaua de desecare, calculate conform legislaţiei în vigoare pentru punerea în funcţiune a staţiilor de pompare de desecare la solicitarea beneficiarilor, cu excepţia situaţiilor în care staţiile de pompare sunt pornite prin situaţii de urgenţă, conform art. 4 alin. (1) lit. l) şi alin. (1^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 199/2012, cu modificările şi completările ulterioare."



    ART. II
    Regulamentul de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 615/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 566 din 30 iulie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 5, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Agenţia are în structura sa o unitate centrală şi 41 de filiale teritoriale, fără personalitate juridică, care pot avea în alcătuire unităţi de administrare."

    2. Anexele nr. 1-3 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1- la prezenta hotărâre.




                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                    Petre Daea
                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,
                    Vasile-Daniel Suciu
                    Viceprim-ministru, ministrul mediului,
                    Graţiela Leocadia Gavrilescu
                    p. Ministrul apelor şi pădurilor,
                    Adriana Petcu,
                    secretar de stat
                    Ministrul muncii şi justiţiei sociale,
                    Marius-Constantin Budăi
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 29 martie 2019.
    Nr. 174.
    ANEXA 1

    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    (Anexa nr. 1 la regulament)
    STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
    a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    LISTA
    cuprinzând filialele teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare

┌────┬───────────────┬─────────────────┐
│Nr. │Denumirea │Sediul filialei │
│crt.│filialei │teritoriale │
│ │teritoriale │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Alba Iulia, str. │
│1. │îmbunătăţiri │Al. I. Cuza nr. │
│ │funciare Alba │4, judeţul Alba, │
│ │ │cod poştal 510193│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Arad, str. │
│ │Filiala de │Splaiul Mureş nr.│
│2. │îmbunătăţiri │6/D, judeţul │
│ │funciare Arad │Arad, cod poştal │
│ │ │310132 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Argeş, Str. │
│3. │îmbunătăţiri │Agrosemului nr. │
│ │funciare Argeş │9, judeţul Argeş,│
│ │ │cod poştal 117715│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Bacău, str. │
│ │Filiala de │Alexei Tolstoi │
│4. │îmbunătăţiri │nr. 69, judeţul │
│ │funciare Bacău │Bacău, cod poştal│
│ │ │420135 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Localitatea │
│ │Filiala de │Nojorid, nr. │
│5. │îmbunătăţiri │141D, judeţul │
│ │funciare Bihor │Bihor, cod poştal│
│ │ │417345 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Bistriţa, │
│ │îmbunătăţiri │Cartierul Unirea │
│6. │funciare │nr. 337, judeţul │
│ │Bistriţa-Năsăud│Bistriţa-Năsăud, │
│ │ │cod poştal 420004│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Botoşani, Aleea │
│ │Filiala de │Mihail │
│7. │îmbunătăţiri │Kogălniceanu nr. │
│ │funciare │4, judeţul │
│ │Botoşani │Botoşani, cod │
│ │ │poştal 710193 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Brăila, Str. │
│ │Filiala de │Vapoarelor nr. │
│8. │îmbunătăţiri │13, judeţul │
│ │funciare Brăila│Brăila, cod │
│ │ │poştal 810349 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Braşov, Calea │
│ │Filiala de │Feldioarei nr. │
│9. │îmbunătăţiri │6A, judeţul │
│ │funciare Braşov│Braşov, cod │
│ │ │poştal 500450 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Buzău, str. │
│10. │îmbunătăţiri │Frăsinet nr. 2, │
│ │funciare Buzău │judeţul Buzău, │
│ │ │cod poştal 120052│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Călăraşi, │
│ │îmbunătăţiri │Prelungirea │
│11. │funciare │Bucureşti nr. 2, │
│ │Călăraşi │judeţul Călăraşi,│
│ │ │cod poştal 910048│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Reşiţa, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Sportului nr. 4A,│
│12. │funciare │judeţul │
│ │Caraş-Severin │Caraş-Severin, │
│ │ │cod poştal 320110│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Cluj-Napoca, Str.│
│ │Filiala de │Sobarilor nr. │
│13. │îmbunătăţiri │36A, judeţul │
│ │funciare Cluj │Cluj, cod poştal │
│ │ │400270 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Constanţa, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Zburătorului nr. │
│14. │funciare │4, judeţul │
│ │Constanţa │Constanţa, cod │
│ │ │poştal 900419 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Sfântu Gheorghe, │
│15. │îmbunătăţiri │Str. Morii nr. 5,│
│ │funciare │judeţul Covasna, │
│ │Covasna │cod poştal 520071│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Târgovişte, str. │
│ │îmbunătăţiri │I. C. Brătianu │
│16. │funciare │nr. 23, judeţul │
│ │Dâmboviţa │Dâmboviţa, cod │
│ │ │poştal 130148 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Şimnicu de Sus, │
│ │Filiala de │str. M. Eminescu │
│17. │îmbunătăţiri │nr. 16, judeţul │
│ │funciare Dolj │Dolj, cod poştal │
│ │ │207550 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Galaţi, Str. │
│18. │îmbunătăţiri │Ştiinţei nr. 97, │
│ │funciare Galaţi│judeţul Galaţi, │
│ │ │cod poştal 800189│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Giurgiu, Şos. │
│ │îmbunătăţiri │Sloboziei nr. │
│19. │funciare │193, judeţul │
│ │Giurgiu │Giurgiu, cod │
│ │ │poştal 080334 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Târgu Jiu, Calea │
│ │Filiala de │Severinului nr. │
│20. │îmbunătăţiri │186, judeţul │
│ │funciare Gorj │Gorj, cod poştal │
│ │ │210330 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Miercurea-Ciuc, │
│ │îmbunătăţiri │str. Bolyai nr. │
│21. │funciare │21, judeţul │
│ │Harghita │Harghita, cod │
│ │ │poştal 530111 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Deva, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Depozitelor nr. │
│22. │funciare │6, judeţul │
│ │Hunedoara │Hunedoara, cod │
│ │ │poştal 330179 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Slobozia, str. │
│23. │îmbunătăţiri │Cuza Vodă nr. 5, │
│ │funciare │judeţul Ialomiţa,│
│ │Ialomiţa │cod poştal 920057│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Iaşi, Str. │
│24. │îmbunătăţiri │Sărăriei nr. 16, │
│ │funciare Iaşi │judeţul Iaşi, cod│
│ │ │poştal 700083 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Comuna Berceni, │
│ │Filiala de │str. 1 Mai nr. │
│25. │îmbunătăţiri │241, judeţul │
│ │funciare Ilfov │Ilfov, cod poştal│
│ │ │077020 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Baia Mare, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Mărgeanului nr. │
│26. │funciare │2, judeţul │
│ │Maramureş │Maramureş, cod │
│ │ │poştal 430014 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Drobeta-Turnu │
│ │Filiala de │Severin, bd. │
│27. │îmbunătăţiri │Carol I nr. 1A, │
│ │funciare │judeţul │
│ │Mehedinţi │Mehedinţi, cod │
│ │ │poştal 220099 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Târgu Mureş, Str.│
│28. │îmbunătăţiri │Zăgazului nr. 14,│
│ │funciare Mureş │judeţul Mureş, │
│ │ │cod poştal 540312│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Piatra-Neamţ, │
│ │Filiala de │str. Alexandru │
│29. │îmbunătăţiri │cel Bun nr. 15, │
│ │funciare Neamţ │judeţul Neamţ, │
│ │ │cod poştal 610004│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Caracal, str. │
│ │Filiala de │Vornicul Ureche │
│30. │îmbunătăţiri │nr. 15, judeţul │
│ │funciare Olt │Olt, cod poştal │
│ │ │235200 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Ploieşti, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Cosminelor nr. │
│31. │funciare │11A, judeţul │
│ │Prahova │Prahova, cod │
│ │ │poştal 100245 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Satu Mare, str. │
│ │îmbunătăţiri │Decebal nr. 4, │
│32. │funciare Satu │judeţul Satu │
│ │Mare │Mare, cod poştal │
│ │ │440006 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Zalău, str. │
│ │Filiala de │Corneliu Coposu │
│33. │îmbunătăţiri │nr. 77, judeţul │
│ │funciare Sălaj │Sălaj, cod poştal│
│ │ │450250 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Sibiu, Str. │
│34. │îmbunătăţiri │Autogării nr. 12,│
│ │funciare Sibiu │judeţul Sibiu, │
│ │ │cod poştal 550135│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Suceava, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Universităţii nr.│
│35. │funciare │3, judeţul │
│ │Suceava │Suceava, cod │
│ │ │poştal 720225 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Comuna Piatra, DN│
│ │îmbunătăţiri │51A km 23 + 100, │
│36. │funciare │judeţul │
│ │Teleorman │Teleorman, cod │
│ │ │poştal 147245 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Timişoara, str. │
│ │Filiala de │Coriolan │
│37. │îmbunătăţiri │Brediceanu nr. 8,│
│ │funciare Timiş │et. III-IV, │
│ │ │judeţul Timiş, │
│ │ │cod poştal 300011│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Tulcea, Str. │
│ │Filiala de │Viticulturii nr. │
│38. │îmbunătăţiri │10, judeţul │
│ │funciare Tulcea│Tulcea, cod │
│ │ │poştal 820075 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Vaslui, str. │
│ │Filiala de │Spiru Haret nr. │
│39. │îmbunătăţiri │5, judeţul │
│ │funciare Vaslui│Vaslui, cod │
│ │ │poştal 730139 │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Râmnicu Vâlcea, │
│ │Filiala de │str. Mihai │
│40. │îmbunătăţiri │Viteazu nr. 49, │
│ │funciare Vâlcea│judeţul Vâlcea, │
│ │ │cod poştal 240195│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │Filiala de │Focşani, Str. │
│ │îmbunătăţiri │Brăilei nr. 121 │
│41. │funciare │bis, judeţul │
│ │Vrancea │Vrancea, cod │
│ │ │poştal 620122 │
└────┴───────────────┴─────────────────┘


    ANEXA 3

    (Anexa nr. 3 la regulament)
    Normativ de mijloace de transport şi de intervenţie pentru Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare
    care funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

┌────┬───────────────┬────────┬───────────────┐
│Nr. │Denumirea │Numărul │Consumul lunar │
│crt.│ │maxim │maxim │
├────┼───────────────┼────────┼───────────────┤
│ │Autoturisme şi/│ │ │
│1. │sau │257 │400 litri │
│ │autoutilitare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │20-50 litri/ │
│ │ │ │oră, în funcţie│
│ │Bărci │ │de capacitatea │
│ │intervenţie la │ │cilindrică a │
│2. │staţii │16 │ambarcaţiunilor│
│ │plutitoare │ │din dotare, │
│ │ │ │pentru maximum │
│ │ │ │80 de ore pe │
│ │ │ │lună │
├────┼───────────────┼────────┼───────────────┤
│ │ │ │Conform │
│ │Utilaje, │ │numărului de │
│3. │autolaboratoare│23 │ore de muncă şi│
│ │etc. │ │specificaţiilor│
│ │ │ │din cărţile │
│ │ │ │tehnice │
├────┼───────────────┼────────┼───────────────┤
│ │Motopompe, │ │ │
│ │pompe de │ │Conform │
│ │epuisment, │ │numărului de │
│4. │motocositori, │conform │ore de muncă şi│
│ │drujbe, alte │inventar│specificaţiilor│
│ │unelte, scule │ │din cărţile │
│ │şi mijloace de │ │tehnice │
│ │intervenţie │ │ │
└────┴───────────────┴────────┴───────────────┘

    NOTĂ:
    Nu se consideră depăşiri la consumul normat de la mijloacele de transport şi de intervenţie consumul care la nivelul anului se încadrează în limita carburantului normat în raport cu numărul total de mijloace de transport şi de intervenţie aprobat.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016