Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 173 din 10 martie 2020  privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020  al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 173 din 10 martie 2020 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 204 din 13 martie 2020
    Având în vedere dispoziţiile art. 12 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 2^1 şi art. 13 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, instituţie publică finanţată din venituri proprii, aflată în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu pentru anul 2020 este prevăzut în anexa nr. 1a, iar bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2020 este prevăzut în anexa nr. 1b.
    (3) Se aprobă Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului şi categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2020, prevăzută în anexa nr. 2.
    (4) Se aprobă Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2020, prevăzută în anexa nr. 2a, şi Lista proiectelor şi programelor finanţate în anul 2020 din veniturile Fondului pentru mediu rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, prevăzută în anexa nr. 2b.
    (5) Se aprobă Lista sumelor alocate pentru Proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020-POR2019/3/3.1/A/„SISTEME FOTOVOLTAICE“/1/7 REGIUNI, prevăzută în anexa nr. 3.

    ART. 2
    Pe parcursul execuţiei bugetare, în cazul în care necesităţile o impun, se autorizează conducătorul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului să aprobe prin ordin efectuarea de virări de credite de angajament şi credite bugetare între programele şi proiectele prevăzute în anexa nr. 2a „Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2020“, precum şi virări de credite de angajament şi credite bugetare între programele şi proiectele prevăzute în anexa nr. 2b „Lista sumelor alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2020“, cu încadrarea în totalul sumelor aprobate.

    ART. 3
    (1) Din suma de 68.957,51 mii lei, ce reprezintă valoarea neutilizată în anul 2019 din valoarea totală alocată din Fondul de rezervă al bugetului de stat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 335/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, Hotărârii Guvernului nr. 415/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, Hotărârii Guvernului nr. 458/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, Hotărârii Guvernului nr. 487/2019 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, şi Ordonanţei Guvernului nr. 12/2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, cu modificările ulterioare, se utilizează suma de 66.300 mii lei pentru continuarea restituirii sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, restituire prevăzută în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată prin Legea nr. 258/2018, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, şi al ministrului finanţelor publice nr. 1.488/3.198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, cu modificările ulterioare.
    (2) Suma de 200.160 mii lei, reprezentând deficit, prevăzut în anexa nr. 1a, se acoperă după cum urmează:
    a) suma de 160 mii lei, prevăzută în anexa nr. 1a, la titlul 20 „Bunuri şi servicii“, se va acoperi din excedent din anii precedenţi din „Alte impozite şi taxe fiscale“ şi „Venituri din dobânzi“;
    b) suma de 200.000 mii lei, prevăzută în anexa nr. 2a, la titlul 55 „Transferuri“, se va acoperi din excedent din anii precedenţi din „Alte impozite şi taxe fiscale“ şi „Venituri din dobânzi“.


    ART. 4
    Lunar, Administraţia Fondului pentru Mediu va întocmi execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu aferent lunii precedente, precum şi pe proiecte şi programe, pe care o va depune la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor până la data de 10 a lunii curente, urmând ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să o transmită până la data de 15 a lunii curente la Ministerul Finanţelor Publice.

    ART. 5
    Anexele nr. 1, 1a, 1b, 2, 2a, 2b şi 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    LUDOVIC ORBAN
                    Contrasemnează:
                    Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
                    Costel Alexe
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Vasile-Florin Cîţu
                    Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                    Victoria Violeta Alexandru

    Bucureşti, 10 martie 2020.
    Nr. 173.
    ANEXA 1

    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2020
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 1a

    *) Anexa nr. 1a este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Fondului pentru mediu pentru anul 2020
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 1b

    *) Anexa nr. 1b este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2020
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului
    şi categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2020
    - mii lei -

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2a

    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2020
    - mii lei -

 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2b

    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate
    din Fondul pentru mediu pentru anul 2020 (venituri din vânzarea certificatelor
    de emisii de gaze cu efect de seră cod clasificaţie 30.10.11)
    - mii lei -

 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate pentru Proiectele cu finanţare
    din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar
    2014-2020-POR2019/3/3.1/A/„SISTEME FOTOVOLTAICE“/1/7 REGIUNI
    - mii lei -

 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016