Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 145 din 19 martie 2019  pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 145 din 19 martie 2019 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dotarea blocului operator central din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti"

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 219 din 20 martie 2019
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dotarea blocului operator central din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2
    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut la art. 1 se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    ART. 3
    Ministerul Sănătăţii răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul sănătăţii,
                    Sorina Pintea
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 19 martie 2019.
    Nr. 145.
    ANEXA 1

    NOTĂ DE FUNDAMENTARE
    privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente
    proiectului de investiţii „Dotarea blocului operator central din cadrul
    Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti“
    Titular: Ministerul Sănătăţii
    Beneficiar: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, denumit în continuare SUUB
    Amplasamentul: Splaiul Independenţei nr. 169, sector 5, Bucureşti.
    Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este situat în zona Cotroceni, în imediata apropiere a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, pe un teren cuprins între:
    - Splaiul Independenţei;
    – Bd. Eroilor;
    – Bd. Dr. Petru Groza;
    – Str. Dr. Leonte.

    Este un ansamblu de asistenţă medicală, cercetare şi învăţământ.
    Este cel mai amplu volum spitalicesc construit până în prezent în ţara noastră.
    Suprafaţa terenului aferentă spitalului: 4,5 ha.
    Suprafaţa construită desfăşurată: 57.000 mp (suprafaţa însumată a tuturor nivelurilor pentru toate funcţiile).
    Suprafaţa utilă desfăşurată: 33.000 mp (suprafaţa camerelor în care se spitalizează bolnavii, în care se desfăşoară activităţi specifice - laboratoare, săli de operaţii, cabinete de consultaţii etc. sau încăperi cu alte destinaţii - ateliere, depozite şi instalaţii). Se exclud holuri, coridoare şi zidărie.
    Suprafaţa utilă arată capacitatea de lucru a instituţiei.
    Spitalul se compune din 5 mari sectoare:
    I. Sectorul asistenţei medicale pentru bolnavii ambulator;
    II. Sectorul spitalizare;
    III. Sectorul serviciilor tehnico-medicale;
    IV. Sectorul pentru învăţământul teoretic;
    V. Sectorul serviciilor de conducere - administraţie şi tehnico-gospodăreşti.

    Situaţia existentă: În prezent, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti are în structura sa un bloc operator central (BOC), care cuprinde un număr de 11 săli de operaţie şi care a fost inclus într-un amplu proces de modernizare şi consolidare, astfel încât este dotat inclusiv cu instalaţiile de fluide medicale şi instalaţiile pentru purificarea aerului, însă nu este dotat cu aparatura medicală necesară desfăşurării actului anestezico-chirurgical, deşi este complet renovat şi modernizat.
    Astfel - pentru desfăşurarea actului medical la standarde înalte, în condiţii de siguranţă maximă atât pentru pacient, cât şi pentru cadrele medicale, este imperios necesară dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a blocului operator central.
    De asemenea, pentru o buna trasabilitate a actului medico-chirurgical, pentru diminuarea la maximum a infecţiilor asociate actului medical, pentru siguranţa pacienţilor din secţiile de terapie intensivă, dar şi a celor din postoperator, toate aceste patru secţii din cadrul SUUB trebuie şi este obligatoriu să fie situate la acelaşi etaj.
    În prezent, blocul operator central este reabilitat: consolidare, reparaţii capitale postconsolidare, plus finisarea sălilor de operaţii modulare. Ceea ce lipseşte pentru a fi funcţional este doar aparatura medicală.
    Obiectul solicitării: dotarea celor 11 săli de operaţie care formează blocul operator central din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu aparatură medicală de ultimă generaţie necesară creării unei structuri unitare, integrate şi performante care să asigure nevoile pacienţilor, valoarea estimată fiind de: 71.084.966, 89 lei cu TVA.
    Pentru realizarea proiectului de investiţii privind blocul operator central sunt necesare atât echipamente medicale, cât şi accesorii ale acestora pentru toate etapele necesare procesului intervenţional, în vederea redării acestuia circuitului medical.
    Categoriile de aparatură medicală cuprinse în proiectul de investiţii necesare viabilizării blocului operator central sunt următoarele:
    I. aparatură medicală şi accesorii pentru explorări funcţionale şi imagistică pentru blocul operator şi postoperator;
    II. aparatură medicală şi accesorii pentru preoperator şi postoperator;
    III. aparatură medicală şi accesorii pentru bloc operator;
    IV. aparatură medicală şi accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie;
    V. instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

    Justificarea necesităţii şi oportunităţii: În cadrul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti activitatea desfăşurată în sălile de operaţie este foarte importantă, fiind unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din Bucureşti. blocul operator central va trebui să funcţioneze 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în toate specialităţile chirurgicale, inclusiv politraumă, având în vedere specificul spitalului şi adresabilitatea sa. În SUUB se internează anual în regim de spitalizare continuă peste 55.000 de bolnavi; peste 60.000 sunt tratări prin spitalizare de zi şi peste 350.000 pacienţi/an sunt tratări în unitatea de primiri urgenţe şi ambulatoriu.
    Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în afara blocului operator central, mai dispune de alte săli de operaţie, pe secţii, dispersate la fiecare etaj, de la 3 la 11, dar secţia de terapie intensivă , postoperatorul şi SCS se găsesc la etajul 2, împreună cu blocul operator central.
    În prezent, blocul operator central (BOC), cu 11 săli de operaţie, a fost inclus într-un amplu proces de modernizare şi consolidare, a fost complet renovat şi modernizat, având inclusiv instalaţiile de fluide medicale şi instalaţia pentru purificarea aerului şi ventilaţie, dar nu este funcţional deoarece nu dispune de aparatura medicală pentru desfăşurarea actului anestezico-chirurgical.
    BOC necesită dotare cu aparatură medicală la standarde înalte, pentru o bună trasabilitate a actului medico-chirurgical, pentru diminuarea la maximum a infecţiilor asociate actului medical, pentru siguranţa pacienţilor din secţiile de terapie intensivă, dar şi a celor din postoperator şi SCS, toate aceste patru secţii din cadrul SUUB trebuie şi este obligatoriu să fie situate la acelaşi etaj.
    Mai mult de atât, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost acreditat în anul 2018 ca centru de transplant medular şi se vor putea face astfel de intervenţii complexe după finalizarea dotării blocului operator central. Primii pacienţi se află deja în programul de pregătire pretransplant.
    Totodată, pacienţii grav bolnavi vor putea fi aduşi cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiindcă aici se lucrează în prezent la un heliport. Va fi primul heliport autorizat pentru servicii medicale din Bucureşti, cu autorizaţie de zbor de zi şi de noapte deservind urgenţele medicale majore.
    Oportunitatea (încadrarea obiectivelor/categoriei de investiţii în politicile de investiţii generale, sectoriale sau regionale privind asigurarea calităţii serviciilor medicale prin dezvoltarea, modernizarea infrastructurii şi dotarea unităţilor sanitare, acte legislative care determină realizarea obiectivului/ categoriei de investiţii)
    Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este unul dintre spitalele cu adresabilitatea cea mai mare, acoperind aproape toate specialităţile clinice. În SUUB există peste 45 de secţii clinice şi compartimente, iar activitatea este intensă, dat fiind faptul că este spitalul universitar unde sunt pregătite viitoarele generaţii de medici, având o activitate didactică intensă. Faptul că se află în imediata vecinătate a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ reprezintă un punct forte, majoritatea medicilor care lucrează aici fiind şi cadre universitare la această prestigioasă instituţie de învăţământ medical superior. SUUB este de asemenea şi centru de cercetare, şi centru de excelenţă, activitatea medicală intensa care se desfăşoară în cadrul spitalului fiind de tip multidisciplinar, dată fiind complexitatea cazurilor, dar şi datorită faptului că spitalul deţine în structura lui toate specialităţile medicale şi chirurgicale.
    Împreună cu alte câteva spitale deserveşte o populaţie de peste 3 milioane de locuitori (Bucureştiul plus zona limitrofă) şi face parte din reţeaua sanitară de urgenţă a Bucureştiului.
    Dotarea spitalului cu echipamentele menţionate este oportună şi benefică atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţii care apelează la serviciile medicale, în acest fel crescând calitatea actului medical şi nivelul satisfacţiei pacienţilor.
    Obiectivul primordial al acestei investiţii îl constituie ocrotirea sănătăţii populaţiei prin intermediul unui act medical sigur, steril, realizat în cele mai bune condiţii de calitate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, minim invazivă.
    Prin intermediul acestei dotări se urmăreşte ocrotirea drepturilor pacientului.
    Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.
    Obiectivul specific al investiţiei îl constituie promovarea sănătăţii pacienţilor din cadrul SUUB prin dotarea celor 11 săli de operaţie cu aparatură medicală de ultimă generaţie necesară creării unei structuri unitare, integrate şi performante care să asigure nevoile pacienţilor.
    Noua structură a blocului operator central şi a sălilor reorganizate va cuprinde 11 săli, din care:
    • 2 săli polivalente de tip traumă;
    • 2 săli tip CCV;
    • 3 săli NCH şi ortopedie;
    • 4 săli chirurgie generală şi specialităţi.

    Dotările BOC vor fi unele moderne în pas cu secolul XXI, asigurându-se tehnicile actuale moderne pentru toate specialităţile pentru cele tehnic clasice şi pentru cele laparoscopice. Instrumentarul ce se doreşte a fi achiziţionat pentru dotarea blocului operator central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantităţi estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuţi, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar şi o creştere a activităţii de tip terţiar şi de excelenţă în toate domeniile.
    Trendul chirurgical actual şi de viitor este de a face toate intervenţiile pe cale laparoscopică, datorită recuperării rapide a pacientului, de a scădea durata medie de spitalizare, de a scădea riscul de infecţii, dar şi costurile cu spitalizările pe termen lung; există situaţii în care orice operaţie care începe pe cale laparoscopică să se transforme într-o operaţie clasică din anumite motive care ţin atât de bolnav, de patologia asociată, de anatomia fiecărui pacient, dar şi de riscul intraoperator la un moment dat pe care îl poate avea o intervenţie chirurgicală, sau datorită unor complicaţii care pot apărea în timpul intervenţiei laparoscopice. Datorită specificului spitalului universitar ca fiind de urgenţă, aici ajung de nenumărate ori pacienţi, cu politraumatisme în diferite regiuni ale corpului; în funcţie de zona afectată chirurgul poate intra clasic sau laparoscopic. Orice intervenţie chirurgicală care începe într-un fel din motive diferite se poate transforma într-un alt tip de intervenţie. Un alt motiv ar fi şi trasabilitatea acestui instrumentar, astfel încât în orice moment să se ştie exact dacă dintr-o trusă chirurgicală lipseşte un instrument şi unde poate fi acesta.
    Obiective din strategia locală/regională/naţională de dezvoltare la a cărei realizare contribuie: Obiectivul urmărit a fi atins prin prezenta procedură îl constituie O.S. 7.4. Îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate publică, obiectiv strategic la nivel naţional în sănătate stabilit prin din Hotărârea Guvernului nr. 1.028/2014 privind aprobarea Strategiei naţionale de sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale.
    Fondurile solicitate pentru dotarea blocului operator central: 71.084.966, 89 lei.
    Fondurile alocate cu destinaţii similare: nu este cazul.
    Alte informaţii: există personal cu competenţe în utilizarea echipamentelor medicale.
    Indicatori tehnico-economici pentru dotarea blocului operator central
    din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti
    Titular: Ministerul Sănătăţii
    Beneficiar: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
    Amplasament: Splaiul Independenţei nr. 169, sector 5, Bucureşti

┌───────────────────────┬────┬─────────┐
│- Valoarea totală a │ │ │
│investiţiei, inclusiv │ │ │
│TVA │mii │71.084,97│
│(în preţuri valabile în│lei │ │
│luna mai 2018; 1 euro =│ │ │
│4,6387 lei) │ │ │
├───────────────────┬───┼────┼─────────┤
│- Eşalonarea │ │ │ │
│investiţiei: │ │ │ │
├───────────────────┼───┼────┼─────────┤
│- Anul I │INV│mii │63.577 │
│ │ │lei │ │
├───────────────────┼───┼────┼─────────┤
│- Anul II │INV│mii │7.507,97 │
│ │ │lei │ │
├───────────────────┼───┼────┼─────────┤
│- Durata de │ │ │ │
│realizare a │ │luni│18 │
│investiţiei │ │ │ │
├───────────────────┼───┼────┼─────────┤
│-Capacităţi │ │ │ │
└───────────────────┴───┴────┴─────────┘


    I. Aparatură medicală şi accesorii pentru explorări funcţionale şi imagistică pentru blocul operator şi postoperator:

┌─┬───────────────────────────────┬────┐
│ │Ecograf cardio 4D cu 4 sonde │1 │
│1│(sectorială 4D, sectorială 2D, │buc.│
│ │liniară 2D, transesofagiană 4D)│ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│ │Ecograf cardio portabil cu 3 │1 │
│2│sonde (sectorială 2D, │buc.│
│ │transesofagiană 2D, liniară 2D)│ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│ │Ecograf cardio cu 2 sonde │ │
│3│(transtoracică 4D, liniară 2D) │1 │
│ │pentru aplicaţii │buc.│
│ │cardiovasculare │ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│4│Ecograf cu 2 sonde (cord, vase)│1 │
│ │ │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│5│Ecograf nervi - blocuri │2 │
│ │ │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│ │Ecograf Ob-Gin cu 3 sonde 2D/4D│1 │
│6│(abdomen, endovaginală, │buc.│
│ │volumetrică) │ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│7│Ecograf general cu 2 sonde │4 │
│ │(abdomen şi liniară) │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│ │Echipament mobil direct digital│1 │
│8│pentru radiografii cu detector │buc.│
│ │wireless │ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│9│Aparat Roentgen mobil cu braţ C│2 │
│ │şi detector digital │buc.│
└─┴───────────────────────────────┴────┘



    II. Aparatură medicală şi accesorii pentru preoperator şi postoperator:

┌──┬──────────────────────────────┬────┐
│1 │Monitor funcţii vitale │1 │
│ │compatibil RMN │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Ventilator de înaltă │10 │
│2 │performanţă cu turbină şi │buc.│
│ │nebulizare │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│3 │Ventilator de înaltă │2 │
│ │performanţă compatibil RMN │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│4 │Sistem complet de investigaţii│1 │
│ │ale tractului digestiv │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Aparat Roentgen mobil cu braţ │1 │
│5 │C şi detector digital pentru │buc.│
│ │proceduri ERCP │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Turn videoendoscopie ORL │1 │
│6 │pentru de laringoscopie │buc.│
│ │suspendată şi esofagoscopie │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│7 │Set de videoendoscopie │1 │
│ │flexibilă portabilă ORL │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│8 │Sistem de videobronhoscopie │1 │
│ │portabil │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│9 │Sistem de monitorizare funcţii│1 │
│ │vitale pentru ATI │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│10│Dulap pentru depozitare │15 │
│ │medicamente │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│11│Ecograf destinat morfologiei │1 │
│ │fetale │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│12│Cărucior de resuscitare cu │4 │
│ │defibrilator extern │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│13│Defibrilator cu pacemaker │11 │
│ │extern şi monitorizare │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│14│Ventilator transport │2 │
│ │ │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Ventilator de înaltă │4 │
│15│performanţă cu mod de │buc.│
│ │ventilare closed loop │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│16│Sistem cu fluorescenţă cu │1 │
│ │agent de contrast (NIR-ICG) │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Aparat încălzire şi │2 │
│17│administrare rapidă sânge şi │buc.│
│ │soluţii tip Level 1 │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│18│Sistem de intubaţie dificilă │2 │
│ │videoasistată │buc.│
└──┴──────────────────────────────┴────┘



    III. Aparatură medicală şi accesorii pentru bloc operator:

┌──┬──────────────────────────────┬────┐
│1 │Masă de operaţii mobilă pentru│6 │
│ │chirurgie generală │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│2 │Masă de operaţii tip sistem cu│1 │
│ │două blaturi detaşabile │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│3 │Masă de operaţii mobilă pentru│1 │
│ │ortopedie - traumatologie │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│4 │Masă de operaţii │1 │
│ │obstetrică-ginecologie │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│5 │Consolă distribuţie anestezie │10 │
│ │ │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Lampă chirurgicală cu două │2 │
│6 │cupole, cameră video şi │buc.│
│ │monitor │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Sistem integrat de comandă │2 │
│7 │sală de operaţie cu │buc.│
│ │telemedicină şi teleconferinţă│ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│8 │Sistem Tourniquet │2 │
│ │ │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Electrocauter chirurgie - │ │
│9 │basic cu evacuator de fum │9 │
│ │pentru tăiere şi coagulare │buc.│
│ │monopolară şi bipolară │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│10│Electrocauter cu modul extern │2 │
│ │de sigilare vasculară │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Electrocauter complex cu │ │
│ │sigilare vasculară şi │ │
│11│evacuator fum, coagulare │2 │
│ │plasmă argon pentru tăiere şi │buc.│
│ │coagulare monopolară şi │ │
│ │bipolară │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Aspirator sânge, LCR şi alte │20 │
│12│secreţii, de mare putere, cu │buc.│
│ │reglaj al forţei de aspiraţie │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│13│Sistem (turn) chirurgie │4 │
│ │laparoscopică │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Sistem (turn) chirurgie │1 │
│14│toracoscopică şi │buc.│
│ │mediastinoscopie │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│15│Turn laparoscopie 3D de înaltă│1 │
│ │performanţă │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│16│Sistem videocoledocoscopie │1 │
│ │ │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│17│Sistem de chirurgie │4 │
│ │endoscopică transanală │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│18│Set instrumentar laparoscopic │8 │
│ │pentru tehnici de bază │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│19│Set instrumentar laparoscopic │4 │
│ │pentru tehnici avansate │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Set instrumentar laparoscopic │4 │
│20│pentru tehnici │buc.│
│ │abdomino-pelvine │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│21│Set instrumentar laparoscopic │4 │
│ │ginecologic │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│22│Set instrumentar toracoscopie │2 │
│ │ │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│23│Set instrumentar │2 │
│ │mediastinoscopie │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│24│Staţie andocare cu infuzomate │30 │
│ │şi injectomate │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│25│Turn artroscopie cu │1 │
│ │instrumentar │buc.│
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│26│Aparat de anestezie cu funcţie│2 │
│ │de recrutare pulmonară │buc.│
└──┴──────────────────────────────┴────┘



    IV. Aparatură medicală şi accesorii pentru blocul operator - neurochirurgie:

┌─┬───────────────────────────────┬────┐
│ │Microscop intraoperator │1 │
│1│neurochirurgie de înaltă │buc.│
│ │performanţă │ │
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│2│Sistem neuronavigaţie cu sistem│1 │
│ │de vizualizare pe/în perete │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│3│Craniotom (motor de mare │1 │
│ │viteză) │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│4│Trusă minim invazivă transnazal│1 │
│ │+ neuroendoscopie │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│5│Sistem de neuromonitorizare │1 │
│ │intraoperatorie │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│6│Sistem imagistic de tip O-arm │1 │
│ │sau echivalent │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│7│Masă de operaţii mobilă │1 │
│ │neurochirurgie │buc.│
├─┼───────────────────────────────┼────┤
│8│Unitate de electrochirurgie de │1 │
│ │înaltă performanţă │buc.│
└─┴───────────────────────────────┴────┘



    V. Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator

┌─┬──────────────────────────────┬─────┐
│1│Instrumentar chirurgical bloc │1 │
│ │operator │buc. │
├─┼──────────────────────────────┼─────┤
│2│Instrumentar chirurgical │1 │
│ │ortopedie │buc. │
└─┴──────────────────────────────┴─────┘



    Finanţarea proiectului de investiţii prevăzut se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016