Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 136 din 2 martie 2016  privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 136 din 2 martie 2016 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 188 din 14 martie 2016

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (2), art. 101 alin. (1) şi (2) şi al art. 104 alin. (2) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 36 alin. (1^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 9 alin. (1)-(3) din Legea-cadru a descentralizării nr. 195/2006,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    (1) Statul asigură finanţarea de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza şi în limitele costului standard per elev/preşcolar, pentru toţi preşcolarii şi pentru toţi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional.
    (2) Finanţarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi a contribuţiilor aferente acestora pentru unităţile de învăţământ se face pe baza costului standard per elev/preşcolar. Nu sunt incluse în această categorie de cheltuieli cheltuielile pentru alocaţii pentru transportul la şi de la locul de muncă şi nici cheltuielile salariale în natură, acestea nefăcând parte din finanţarea de bază.
    (3) Costul standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile prevăzute la alin. (2) se determină pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, în funcţie de numărul de elevi/preşcolari, de limba de predare şi de mediul urban/rural.
    (4) Finanţarea cheltuielilor cu pregătirea profesională, a cheltuielilor cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi a cheltuielilor prevăzute la articolul bugetar "bunuri şi servicii" se face pe baza costului standard per elev/preşcolar.
    (5) Costul standard per elev/preşcolar se determină pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, în funcţie de mărimea şi tipul unităţilor de învăţământ, mediul urban/rural şi coeficienţii de temperatură pe zone geografice, după caz, pentru cheltuielile prevăzute la alin. (4).
    (6) Cheltuielile cu pregătirea profesională includ şi cheltuielile legate de formarea continuă şi evaluarea personalului din unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial, liceal şi profesional particular şi confesional acreditat.
    ART. 2
    (1) Costul standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru coeficientul 1, corespunzător costului standard per elev din învăţământul gimnazial din mediul urban, este identic cu cel din învăţământul preuniversitar de stat.
    (2) În anul 2016, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 3.043 lei/an.
    (3) Costurile standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ, pentru anul 2016, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi până la data de 31 decembrie 2016, sunt prevăzute în anexa nr. 1.
    (4) Costurile standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere, prevăzuţi în anexa nr. 2, la valoarea costului standard per elev corespunzător coeficientului 1.
    (5) Unităţilor de învăţământ care au în componenţă şi clase cu elevi ce studiază în limba maternă a minorităţilor li se alocă suplimentar sume aferente coeficienţilor de diferenţiere şi de corecţie prevăzuţi în anexa nr. 2.
    ART. 3
    (1) Costul standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar "bunuri şi servicii" este identic cu cel din învăţământul preuniversitar de stat.
    (2) În anul 2016, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 321 lei/an.
    (3) Costurile standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar "bunuri şi servicii", pentru anul 2016, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi până la data de 31 decembrie 2016, sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    (4) Costurile standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar "bunuri şi servicii" sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere, prevăzuţi în anexa nr. 4, la valoarea costului standard corespunzător coeficientului 1.
    ART. 4
    (1) Unităţile de învăţământ cu personalitate juridică transmit, până la data de 20 noiembrie a fiecărui an calendaristic, unităţilor administrativ-teritoriale în raza cărora îşi au sediul şi inspectoratelor şcolare numărul de elevi/preşcolari pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru întreaga unitate de învăţământ cu personalitate juridică, pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3. Directorii unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică răspund, conform legii, de corectitudinea datelor transmise. Pentru anul 2016, datele se transmit în termen de 3 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (2) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale transmit administraţiei judeţene a finanţelor publice, respectiv Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, până la data de 10 decembrie, datele primite de la unităţile de învăţământ potrivit alin. (1), pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3, atât pentru întreaga unitate administrativ-teritorială, cât şi pentru fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică, în vederea repartizării sumelor defalcate din T.V.A. Pentru anul 2016, datele se transmit în termen de 6 zile lucrătoare de la data primirii datelor de la unităţile de învăţământ.
    (3) Repartizarea sumelor defalcate din T.V.A., aprobate prin legea anuală a bugetului de stat, pe comune, oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti se face prin decizie a directorului direcţiei generale regionale a finanţelor publice/şefului administraţiei judeţene a finanţelor publice, respectiv decizie a directorului Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, cu asistenţa tehnică de specialitate a inspectoratului şcolar.
    (4) Stabilirea nivelului sumelor aferente unei unităţi administrativ-teritoriale se face prin înmulţirea numărului de elevi/preşcolari cu costurile standard prevăzute în anexele nr. 1 şi 3.
    ART. 5
    (1) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale stabilesc sumele destinate finanţării de bază pe unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, pe baza numărului de elevi/preşcolari şi a costurilor standard prevăzute în anexele nr. 1 şi 3, şi le supun aprobării autorităţilor deliberative.
    (2) Sumele ce se virează de unitatea administrativ-teritorială în conturile unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, comunicate ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale de către acestea, se reflectă în bugetul local cu ajutorul indicatorului "Finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat", cod 55.01.63.
    ART. 6
    (1) Unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditat care beneficiază de finanţare de bază din sume defalcate din T.V.A. au obligaţia de a face publice informaţii cu privire la sumele primite, numărul de elevi/preşcolari şi formaţiunile de studiu pentru învăţământul acreditat, modul de utilizare a sumelor defalcate din T.V.A. primite de la bugetul local.
    (2) Sumele defalcate din T.V.A. rămase neutilizate la finele anului bugetar vor fi restituite bugetului local în termenele prevăzute de normele metodologice de închidere a exerciţiului bugetar, aprobate anual prin ordin al ministrului finanţelor publice, pentru a fi regularizate cu bugetul de stat. În acest scop, unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditat vor prezenta ordonatorului principal de credite al bugetului local din care au primit sumele o situaţie justificativă, potrivit anexei nr. 5.
    ART. 7
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

                        PRIM-MINISTRU
                     DACIAN JULIEN CIOLOŞ

                       Contrasemnează:
                       ---------------
                 Ministrul educaţiei naţionale
                   şi cercetării ştiinţifice,
                         Adrian Curaj

                       Viceprim-ministru,
                 ministrul dezvoltării regionale
                    şi administraţiei publice,
                         Vasile Dîncu

                   Ministrul finanţelor publice,
                         Anca Dana Dragu

    Bucureşti, 2 martie 2016.
    Nr. 136.

    ANEXA 1

              Costurile standard per elev/preşcolar pentru
            cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile
               şi alte drepturi salariale în bani, stabilite
             prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora
              pentru unităţile de învăţământ, pentru anul 2016


 ┌────┬───────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────────────┐
 │Nr. │ Nivel/filieră/profil │ Forma de │Standarde de cost│Standarde de cost │
 │crt.│ │învăţământ│pe elev, pe medii│pe elev, pe medii │
 │ │ │ │ şi pe niveluri │ şi pe niveluri │
 │ │ │ │ - lei - │pentru învăţământul│
 │ │ │ │ │ în limbile │
 │ │ │ │ │ minorităţilor │
 │ │ │ │ │ - lei - │
 │ │ │ ├────────┬────────┼─────────┬─────────┤
 │ │ │ │ Urban │ Rural │ Urban │ Rural │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 1│Învăţământ preşcolar cu program normal │ zi │ 2018 │ 2206 │ 2018 │ 2206 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 2│Învăţământ preşcolar cu program prelungit/ │ zi │ 3700 │ 3700 │ 3700 │ 3700 │
 │ │săptămânal │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 3│Învăţământ primar │ zi │ 2322 │ 2766 │ 2839 │ 3283 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 4│Învăţământ gimnazial │ zi │ 3043 │ 3499 │ 3478 │ 3934 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 5│Învăţământ liceal teoretic │ zi │ 3043 │ 3043 │ 3408 │ 3408 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 6│Învăţământ liceal tehnologic şi confesional │ zi │ 3146 │ 3146 │ 3511 │ 3511 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 7│Învăţământ profesional, inclusiv stagiile de │ zi │ 3332 │ 3332 │ 3636 │ 3636 │
 │ │pregătire practică │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────────┴──────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┘


    ANEXA 2

                 Coeficienţii de diferenţiere pentru costurile
                  standard per elev/preşcolar şi coeficienţii
                   de corecţie pentru învăţământul în limbile
                  minorităţilor naţionale, pentru cheltuielile
                  cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi
                   alte drepturi salariale în bani, stabilite
               prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora


 ┌────┬───────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────────────┐
 │Nr. │ Nivel/filieră/profil │ Forma de │Standarde de cost│Standarde de cost │
 │crt.│ │învăţământ│pe elev, pe medii│pe elev, pe medii │
 │ │ │ │ şi pe niveluri │ şi pe niveluri │
 │ │ │ │ - lei - │pentru învăţământul│
 │ │ │ │ │ în limbile │
 │ │ │ │ │ minorităţilor │
 │ │ │ │ │ - lei - │
 │ │ │ ├────────┬────────┼─────────┬─────────┤
 │ │ │ │ Urban │ Rural │ Urban │ Rural │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 1│Învăţământ preşcolar cu program normal │ zi │ 0,663 │ 0,725 │ 0,000 │ 0,000 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 2│Învăţământ preşcolar cu program prelungit/ │ zi │ 1,216 │ 1,216 │ 0,000 │ 0,000 │
 │ │săptămânal │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 3│Învăţământ primar │ zi │ 0,763 │ 0,909 │ 0,170 │ 0,170 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 4│Învăţământ gimnazial │ zi │ 1,000 │ 1,150 │ 0,143 │ 0,143 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 5│Învăţământ liceal teoretic │ zi │ 1,000 │ 1,000 │ 0,120 │ 0,120 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 6│Învăţământ liceal tehnologic şi confesional │ zi │ 1,034 │ 1,034 │ 0,120 │ 0,120 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┤
 │ 7│Învăţământ profesional, inclusiv stagiile de │ zi │ 1,095 │ 1,095 │ 0,100 │ 0,100 │
 │ │pregătire practică │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────────┴──────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┘


    ANEXA 3

              Costurile standard per elev/preşcolar privind
                 cheltuielile cu pregătirea profesională,
              cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor,
               precum şi cheltuielile prevăzute la articolul
               bugetar "bunuri şi servicii", pentru anul 2016


 ┌────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
 │Praguri │ Tipuri de unităţi │Coeficient final, conform zonei de temperatură, │
 │numerice│ │ pentru mediul urban/rural │
 │ │ ├────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
 │ │ │ Zona 1 │ Zona 2│ Zona 3│ Zona 4│ Zona 5│ Zona 6│
 ├────────┼────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ 1-300 │Grădiniţă │ 344 │ 347 │ 354 │ 364 │ 375 │ 385 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Şcoală gimnazială │ 330 │ 333 │ 340 │ 349 │ 359 │ 369 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu tehnologic/Şcoală profesională │ 340 │ 343 │ 350 │ 360 │ 370 │ 380 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu │ 365 │ 369 │ 376 │ 387 │ 398 │ 409 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Colegiu │ 374 │ 378 │ 386 │ 397 │ 408 │ 419 │
 ├────────┼────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ 301-800│Grădiniţă │ 345 │ 349 │ 356 │ 366 │ 376 │ 387 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Şcoală gimnazială │ 331 │ 335 │ 341 │ 351 │ 361 │ 371 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu tehnologic/Şcoală profesională │ 341 │ 345 │ 352 │ 362 │ 372 │ 382 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu │ 367 │ 371 │ 378 │ 389 │ 400 │ 411 │
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Colegiu │ 376 │ 380 │ 387 │ 398 │ 410 │ 421 │
 └────────┴────────────────────────────────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Zone de temperatură: │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Vaslui │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj, Vrancea │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Suceava │
 └──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 4

                 Coeficienţii de diferenţiere pentru costurile
                standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile
                  cu pregătirea profesională, cheltuielile cu
                 evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile
               prevăzute la articolul bugetar "bunuri şi servicii"


 ┌────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
 │Praguri │ Tipuri de unităţi │Coeficient final, conform zonei de temperatură, │
 │numerice│ │ pentru mediul urban/rural │
 │ │ ├────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
 │ │ │ Zona 1 │ Zona 2│ Zona 3│ Zona 4│ Zona 5│ Zona 6│
 ├────────┼────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ 1-300 │Grădiniţă │ 1,0710 │ 1,0817│ 1,1031│ 1,1352│ 1,1674│ 1,1995│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Şcoală gimnazială │ 1,0270 │ 1,0373│ 1,0578│ 1,0886│ 1,1194│ 1,1502│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu tehnologic/Şcoală profesională │ 1,0582 │ 1,0688│ 1,0899│ 1,1217│ 1,1534│ 1,1851│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu │ 1,1386 │ 1,1500│ 1,1727│ 1,2069│ 1,2411│ 1,2752│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Colegiu │ 1,1661 │ 1,1778│ 1,2011│ 1,2361│ 1,2711│ 1,3061│
 ├────────┼────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ 301-800│Grădiniţă │ 1,0760 │ 1,0868│ 1,1083│ 1,1406│ 1,1728│ 1,2051│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Şcoală gimnazială │ 1,0320 │ 1,0423│ 1,0630│ 1,0939│ 1,1249│ 1,1559│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu tehnologic/Şcoală profesională │ 1,0632 │ 1,0738│ 1,0951│ 1,1270│ 1,1589│ 1,1908│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Liceu │ 1,1436 │ 1,1550│ 1,1779│ 1,2122│ 1,2465│ 1,2808│
 │ ├────────────────────────────────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
 │ │Colegiu │ 1,1711 │ 1,1829│ 1,2063│ 1,2414│ 1,2765│ 1,3117│
 └────────┴────────────────────────────────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Zone de temperatură: │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Vaslui │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj, Vrancea │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
 ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Suceava │
 └──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 5

    Unitatea de învăţământ ...........

                Situaţie justificativă privind utilizarea
              sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată
                  pentru finanţarea de bază a unităţilor
             de învăţământ particular şi confesional acreditat


                                                                                                                               - lei -
 ┌────┬────┬────────┬───────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────────────┐
 │Nr. │Luna│Tip de │ Nr. │ Standard de cost │ Sume calculate │ Sume primite de la │Sume rămase neutili- │
 │crt.│ │unitate │efectiv│ aprobat potrivit │ (nr. efectiv elevi x │ bugetul local │zate de restituit │
 │ │ │de învă-│ de │ legii pentru: │ cost standard) pentru: │ pentru finanţarea: │ din finanţarea: │
 │ │ │ţământ │elevi/ ├─────────────┬─────────────┼─────────────┬─────────────┼──────────────┬───────────────┼──────────┬──────────┤
 │ │ │ │preşco-│cheltuieli │cheltuieli │cheltuieli │cheltuieli │cheltuielilor │cheltuielilor │cheltuie- │cheltuie- │
 │ │ │ │lari │ cu │ cu │ cu │ cu │ cu │ cu │lilor cu │lilor cu │
 │ │ │ │ │salariile, │pregătirea │salariile, │pregătirea │salariile, │pregătirea │salariile,│pregătirea│
 │ │ │ │ │sporurile, │profesională,│sporurile, │profesională,│sporurile, │profesională, │sporurile,│profesio- │
 │ │ │ │ │indemniza- │cheltuieli cu│indemniza- │cheltuieli cu│indemniza- │a cheltuielilor│indemniza-│nală, a │
 │ │ │ │ │ţiile şi │evaluarea │ţiile şi │evaluarea │ţiile şi │cu evaluarea │ţiile şi │cheltuie- │
 │ │ │ │ │alte drepturi│periodică a │alte drepturi│periodică a │alte drepturi │periodică a │alte │lilor cu │
 │ │ │ │ │salariale │elevilor, │salariale │elevilor, │salariale │elevilor, │drepturi │evaluarea │
 │ │ │ │ │în bani │precum şi │în bani, │precum şi │în bani, │precum şi a │salariale │periodică │
 │ │ │ │ │stabilite │cheltuielile │stabilite │cheltuielile │stabilite │cheltuielilor │în bani, │a elevi- │
 │ │ │ │ │prin lege, │prevăzute la │prin lege, │prevăzute la │prin lege, │prevăzute la │stabilite │lor, │
 │ │ │ │ │precum şi │articolul │precum şi │articolul │precum şi a │articolul │prin lege,│precum şi │
 │ │ │ │ │contribuţiile│bugetar │contribuţiile│bugetar │contribuţiilor│bugetar │precum şi │a cheltu- │
 │ │ │ │ │aferente │"bunuri şi │aferente │"bunuri şi │aferente │"bunuri şi │a contri- │ielilor │
 │ │ │ │ │acestora │servicii" │acestora │servicii" │acestora │servicii" │buţiilor │prevăzute │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │aferente │la artico-│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │acestora │lul │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │bugetar │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │"bunuri şi│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │servicii" │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 = 3 * 4 │ 7 = 3 * 5 │ 8 │ 9 │10 = 8 - 6│11 = 9 - 7│
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────┼────────┼───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴────┴────────┴───────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────┼──────────┤
 │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────┴──────────┘

                                Director,
                   ...................................


                            -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016