Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 128 din 21 martie 2018  pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. a) şi b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 128 din 21 martie 2018 pentru aprobarea modului de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. a) şi b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 266 din 27 martie 2018
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. XIII alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, aprobată prin Legea nr. 240/2011, cu modificările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se aprobă modul de repartizare şi de utilizare a sumelor prevăzute la lit. a) şi b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018.

    ART. 2
    Secretariatul General al Guvernului execută operaţiunile financiare privind sumele prevăzute în bugetul propriu, destinate sprijinirii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care funcţionează potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzute la lit. a), precum şi realizării activităţilor şi proiectelor interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei, cuprinse la lit. b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018.

    ART. 3
    (1) Suma de 115.763 mii lei prevăzută la lit. a) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018 se repartizează conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    (2) Secretariatul General al Guvernului alocă lunar sau trimestrial sumele destinate sprijinirii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat potrivit dispoziţiilor cap. III, respectiv art. 18-27 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cuprinse la lit. a) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018, respectiv în anexa la prezenta hotărâre, în cadrul prevederilor trimestriale, pe baza solicitărilor cuprinse în formularul A1, prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.
    (3) Solicitările cuprinse în formularul A1 se transmit Departamentului pentru Relaţii Interetnice lunar, până la data de 10 a fiecărei luni, sau trimestrial, până la data de 10 a primei luni din trimestru.
    (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), primele solicitări cuprinse în formularul A1 din anul 2018 se transmit Departamentului pentru Relaţii Interetnice în termen de 3 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.
    (5) Netransmiterea formularului A1 în termenele prevăzute la alin. (3) şi (4) echivalează cu neincluderea sumei în creditele bugetare solicitate Secretariatului General al Guvernului, în vederea deschiderii acestora.

    ART. 4
    (1) Gradul anterior de utilizare a fondurilor prevăzute în legea bugetului de stat pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat în baza dispoziţiilor art. 18-27 din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu va afecta deschiderile lunare de fonduri bugetare, potrivit prevederilor art. 56 din Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018.
    (2) Sumele rămase necheltuite la sfârşitul anului la organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale se reportează în anul următor, putând fi utilizate cu aceeaşi destinaţie, potrivit prevederilor art. XIII alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, aprobată prin Legea nr. 240/2011, cu modificările ulterioare.

    ART. 5
    (1) Categoriile de cheltuieli prevăzute de legea bugetului de stat pentru sprijinirea parţială a activităţii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sunt următoarele:
    a) cheltuieli materiale pentru funcţionarea sediilor organizaţiilor şi sucursalelor/filialelor acestora, ale centrelor culturale şi comunitare, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor aferente, pentru asigurarea securităţii şi pazei acestora, precum şi pentru cheltuieli conexe de expertiză şi audit;
    b) cheltuieli de personal şi cheltuieli conexe care decurg din aplicarea legislaţiei muncii;
    c) cheltuieli necesare pentru perfecţionarea şi formarea continuă a personalului;
    d) cheltuieli pentru editarea, tipărirea şi distribuţia de carte, publicaţii, precum şi de manuale şcolare;
    e) cheltuieli pentru realizarea, publicarea şi difuzarea materialelor multimedia şi de presă scrisă, cheltuieli pentru realizarea şi difuzarea de emisiuni radio-tv, precum şi cheltuieli aferente difuzărilor acestora pe canalele media;
    f) cheltuieli pentru organizarea/participarea la întruniri ale membrilor, conform statutului, şi la alte asemenea manifestări, organizate în ţară şi în străinătate;
    g) cheltuieli pentru organizarea/participarea la acţiuni culturale, ştiinţifice, educaţionale, sportive, simpozioane, schimburi de experienţă, tabere, cursuri de formare/ perfecţionare, vizite de documentare şi de studiu în domeniile protejării şi promovării identităţii etnice, lingvistice şi culturale, precum şi în domeniul managementului operaţional, organizate în ţară şi în străinătate;
    h) cheltuieli pentru investiţii în bunuri mobile şi imobile necesare desfăşurării activităţilor organizaţiilor şi comunităţii;
    i) cheltuieli privind asigurarea proprietăţii intelectuale;
    j) cheltuieli privind cofinanţarea şi participarea la programe şi proiecte realizate din fonduri naţionale, europene şi internaţionale;
    k) asistenţă juridică, taxe notariale, expertiză juridică şi extrajudiciară, audit.

    (2) Prin cheltuieli materiale pentru funcţionarea sediilor organizaţiilor şi sucursalelor/filialelor acestora, ale centrelor culturale şi comunitare, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor aferente, pentru asigurarea securităţii şi pazei acestora, precum şi pentru cheltuieli conexe de expertiză şi audit se înţelege: cheltuieli necesare bunei funcţionări, cum ar fi chiria, taxa de concesionare, impozit şi alte taxe, asigurare, energia electrică, energia termică, combustibil, apă, salubritate, servicii de poştă, telecomunicaţii şi internet, obiecte de inventar, furnituri de birou, materiale consumabile, carburanţi, lubrifianţi, piese de schimb şi consumabile pentru mijloacele de transport proprii sau închiriate, servicii specializate cu caracter financiar-contabil, servicii specializate în domeniul resurselor umane şi în cel al achiziţiilor, alte servicii cu caracter administrativ-gospodăresc, lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor aferente; servicii de pază, protecţie şi P.S.I. prestate de societăţi specializate sau de personal calificat în domeniu; servicii de expertiză şi audit, în legătură cu imobilele organizaţiilor (sedii, sucursale/filiale, centre culturale şi comunitare).
    (3) Prin cheltuieli de personal şi cheltuieli conexe care decurg din aplicarea legislaţiei muncii se înţelege: cheltuieli directe şi indirecte cu salariile; salarii şi drepturi băneşti asimilate acestora stabilite prin negociere în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi obligaţiile aferente acestora; contracte civile; transport, cazare, diurnă şi alte drepturi băneşti ocazionate de deplasări în ţară şi în străinătate; servicii specializate de medicina muncii.
    (4) Prin cheltuieli necesare pentru perfecţionarea şi formarea continuă a personalului se înţelege: taxe de participare la cursuri şi programe de perfecţionare şi formare profesională; achiziţii de servicii de perfecţionare şi formare profesională.
    (5) Prin cheltuieli pentru editarea, tipărirea şi distribuţia de carte, publicaţii precum şi de manuale şcolare se înţelege: editare, redactare şi tehnoredactare, tipărire, traducere, difuzare, cu excepţia manualelor şcolare asigurate pentru învăţământul obligatoriu; abonamente publicaţii; obiecte de inventar, furnituri de birou, materiale consumabile, alte bunuri şi servicii necesare, piese de schimb pentru mijloacele fixe şi obiectele de inventar proprii, utilizate, închirieri de mijloace şi echipamente necesare, comandarea şi/sau realizarea de sondaje de opinie, studii, cercetări sociologice; chiria, taxa de concesionare, impozite şi alte taxe, asigurare, energia electrică, energia termică, combustibil, apă, salubritate, alte servicii cu caracter administrativ-gospodăresc, lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor în care se desfăşoară activitatea de editare, tipărire şi distribuţia de carte, publicaţii, precum şi de manuale şcolare.
    (6) Prin cheltuieli pentru realizarea, publicarea şi difuzarea materialelor multimedia şi de presă scrisă, cheltuieli pentru realizarea şi difuzarea de emisiuni radio-tv, precum şi cheltuieli aferente difuzărilor acestora pe canalele media se înţelege: editare, redactare, traducere, tipărire, realizare, distribuţie şi difuzare, obiecte de inventar, furnituri de birou, materiale consumabile, recuzită, achiziţie şi/sau închiriere de spaţii de emisie, cheltuieli aferente utilizării de frecvenţe radio, închiriere echipamente necesare (sonorizare, audiovideo etc.), închiriere şi amenajare spaţiu necesar, transport, cazare, diurnă şi alte drepturi băneşti ocazionate de deplasări în ţară în scopul realizării şi difuzării de materiale multimedia şi emisiuni radio şi/sau tv, onorarii; chirie, taxa de concesionare, impozite şi alte taxe, asigurare, energia electrică, energia termică, combustibil, apă, salubritate, alte servicii cu caracter administrativ-gospodăresc, lucrări de întreţinere şi reparaţii ale imobilelor în care se desfăşoară activitatea de realizare, publicare şi difuzare a materialelor multimedia şi de presă scrisă, realizare şi difuzare de emisiuni radio-tv.
    (7) Prin cheltuieli pentru organizarea/participarea la întruniri ale membrilor, conform statutului, şi alte asemenea manifestări, organizate în ţară şi în străinătate, se înţelege: închiriere şi amenajare spaţiu necesar, închiriere echipamente necesare (sonorizare, audiovideo etc.), servicii de traducere, editare, tipărire, realizare şi difuzare materiale de comunicare publică pe orice suport, transport, cazare, diurnă şi alte drepturi băneşti ocazionate de deplasări în ţară şi în străinătate, trataţii, taxe de participare pentru persoane participante şi/sau persoane invitate care nu sunt angajate în cadrul organizaţiei; cotizaţii/contribuţii ale organizaţiei în calitatea sa de membru în organizaţii neguvernamentale, internaţionale, nepolitice, din domeniul drepturilor omului şi al minorităţilor naţionale.
    (8) Prin cheltuieli pentru organizarea/participarea la acţiuni culturale, ştiinţifice, educaţionale, sportive, simpozioane, schimburi de experienţă, tabere, cursuri de formare/ perfecţionare, vizite de documentare şi de studiu în domeniile protejării şi promovării identităţii etnice, lingvistice şi culturale, precum şi în domeniul managementului operaţional, organizate în ţară şi în străinătate, se înţelege: închirieri spaţii şi echipamente necesare (sonorizare, audiovideo etc.), servicii de traducere, spaţii de emisie radio şi/sau tv, recuzită şi amenajarea spaţiului necesar, cazare, transport, masă sau diurnă, după caz, trataţii, cadouri, premii în obiecte, în bani, burse, onorarii, taxe de participare, editare, tipărire, realizare şi difuzare materiale de comunicare publică pe orice tip de suport, achiziţii de bunuri şi servicii necesare, inclusiv costume populare, instrumente muzicale şi accesorii pentru ansamblurile artistice.
    (9) Prin cheltuieli pentru investiţii în bunuri mobile şi imobile necesare desfăşurării activităţilor organizaţiilor şi comunităţii se înţelege: investiţii în bunuri mobile şi imobile necesare desfăşurării activităţii organizaţiilor şi comunităţii, în scopul păstrării şi promovării identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase.
    (10) Prin cheltuieli privind asigurarea proprietăţii intelectuale se înţelege: cheltuieli privind înregistrarea naţională sau internaţională a mărcilor; cheltuieli privind înregistrarea mărcii comunitare; cheltuieli privind înregistrarea naţională sau internaţională a desenelor sau a modelelor; cheltuieli privind înregistrarea desenelor sau a modelelor comunitare; cheltuieli privind înregistrarea drepturilor de autor; cheltuieli privind folosirea unor opere, de exemplu: remuneraţia datorată pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental, contravaloarea închirierii operelor de artă etc.; cheltuieli ocazionate cu realizarea de opere derivate; cheltuieli aferente contractelor de cesiune a drepturilor de autor; cheltuieli aferente contractelor de licenţă; cheltuieli privind apărarea drepturilor de proprietate intelectuală.
    (11) Prin cheltuieli privind cofinanţarea şi participarea la programe şi proiecte realizate din fonduri naţionale, europene şi internaţionale se înţelege: cofinanţarea programelor şi proiectelor realizate din fonduri naţionale, europene şi internaţionale; participarea prin activităţi susţinute financiar în cadrul programelor şi proiectelor realizate din fonduri naţionale, europene şi internaţionale, cofinanţate.
    (12) Prin asistenţă juridică, taxe notariale, expertiză juridică şi extrajudiciară, audit se înţelege: servicii de asistenţă juridică, expertiză judiciară şi extrajudiciară, taxe notariale, audit, privind activitatea organizaţiilor, cu excepţia serviciilor de expertiză şi audit, în legătură cu imobilele organizaţiilor.

    ART. 6
    (1) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale raportează Departamentului pentru Relaţii Interetnice lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se întocmeşte, modul de utilizare a fondurilor alocate, conform formularului A2, prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.
    (2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale raportează trimestrial, până la data de 25 a primei luni din trimestrul următor celui pentru care se întocmeşte, modul de utilizare a fondurilor alocate, conform formularului A3, prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.

    ART. 7
    Formularele A1, A2, A3 vor fi semnate de preşedintele asociaţiei sau de persoana împuternicită în acest sens conform prevederilor statutului şi vor fi certificate de responsabilul financiar-contabil.

    ART. 8
    Angajarea cheltuielilor şi efectuarea plăţilor din sumele cuprinse în anexă se realizează numai în moneda naţională (leu).

    ART. 9
    Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale conduc evidenţa financiar-contabilă conform planului de conturi aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.103/2017 privind aprobarea Reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, cu completările ulterioare, şi evidenţiază distinct sumele primite de la bugetul de stat şi cheltuielile efectuate din aceste sume.

    ART. 10
    (1) Răspunderea privind legalitatea, oportunitatea, necesitatea sumelor solicitate, utilizarea şi justificarea acestora în limita şi destinaţiile cuprinse în anexă, respectarea disciplinei financiare în vigoare, realitatea şi exactitatea datelor, informaţiilor şi documentelor transmise Departamentului pentru Relaţii Interetnice revin organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.
    (2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au obligaţia de a respecta principiile de economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea sumelor alocate de la bugetul de stat, precum şi în cazul sumelor rămase neutilizate la data de 31 decembrie 2017 şi reportate în anul 2018, în conformitate cu prevederile art. XIII alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2009, aprobată prin Legea nr. 240/2011, cu modificările ulterioare.

    ART. 11
    (1) Departamentul pentru Relaţii Interetnice centralizează lunar sau trimestrial sumele necesare organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale transmise de acestea şi solicită lunar sau trimestrial Secretariatului General al Guvernului creditele bugetare care urmează a fi deschise, conform formularelor A1.
    (2) Sumele solicitate de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi alocate acestora se vor încadra, la nivelul întregului an, în limita aprobată prin anexă şi în repartizarea pe trimestre aprobată Secretariatului General al Guvernului de Ministerul Finanţelor Publice.

    ART. 12
    (1) Departamentul pentru Relaţii Interetnice realizează monitorizarea în ceea ce priveşte respectarea destinaţiilor legale de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale în procesul de utilizare a sumelor alocate de la bugetul de stat, pe baza rapoartelor întocmite de organizaţii conform art. 6.
    (2) Departamentul pentru Relaţii Interetnice elaborează un raport de monitorizare prin care verifică încadrarea în destinaţiile legale a sumelor alocate de la bugetul de stat, pe baza rapoartelor depuse de către organizaţii în termenele prevăzute la art. 6.

    ART. 13
    Suma de 4.000 mii lei prevăzută la lit. b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018 se alocă de către Secretariatul General al Guvernului pentru activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei, realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice sau în parteneriat, precum şi pentru finanţări nerambursabile potrivit prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 14
    (1) Secretariatul General al Guvernului alocă sumele pentru finanţări nerambursabile potrivit prevederilor Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare, la solicitarea Departamentului pentru Relaţii Interetnice, pe baza bugetelor estimative ale proiectelor, întocmite de iniţiatori, în limita sumei prevăzute în programul anual pentru acordarea finanţărilor nerambursabile, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a.
    (2) Departamentul pentru Relaţii Interetnice elaborează Ghidul de finanţare a proiectelor interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, şi a proiectelor de combatere a intoleranţei, care se aprobă prin ordin al secretarului general al Guvernului.

    ART. 15
    Secretariatul General al Guvernului alocă sumele pentru activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei, realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice ori în parteneriat cu structuri din ţară şi din străinătate (instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, asociaţii şi fundaţii, organisme internaţionale etc.), pe baza devizelor estimative de cheltuieli întocmite şi certificate de Departamentul pentru Relaţii Interetnice în ceea ce priveşte legalitatea, oportunitatea, necesitatea şi economicitatea acestora.

    ART. 16
    Departamentul pentru Relaţii Interetnice justifică fondurile prevăzute la art. 14 şi 15 prin documente legale aprobate de secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

    ART. 17
    (1) Suma de 4.000 mii lei prevăzută la lit. b) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018 se utilizează de Departamentul pentru Relaţii Interetnice pentru activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, şi proiecte de combatere a intoleranţei prevăzute la art. 14 şi 15 care vizează:
    a) promovarea diversităţii etnice, a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi a dialogului intercultural;
    b) cultivarea bunei cunoaşteri şi înţelegeri între minorităţile naţionale, precum şi între majoritate şi minorităţi naţionale;
    c) perfecţionarea cadrului legislativ şi instituţional privind minorităţile naţionale;
    d) promovarea de politici şi proiecte de combatere a intoleranţei;
    e) continuarea parteneriatului cu societatea civilă, instituţiile publice şi autorităţile locale;
    f) întărirea capacităţii instituţionale de monitorizare şi de lucru a Departamentului pentru Relaţii Interetnice, inclusiv în parteneriat cu instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, asociaţii şi fundaţii din ţară şi din străinătate, precum şi cu organisme internaţionale;
    g) contribuţia Departamentului pentru Relaţii Interetnice la implementarea proiectului transnaţional Dunărea „Schimbarea discursului, schimbarea practicilor: romii ca resursă umană - RARE“, cod proiect: DTP1 – 1 – 320 – 4.1;
    h) participarea la diferite programe şi colaborări europene şi internaţionale.

    (2) Activităţile şi proiectele se pot realiza prin:
    a) organizarea şi participarea la seminare, colocvii, simpozioane, conferinţe, congrese, mese rotunde, reuniuni, întâlniri de lucru, şedinţe, plenare, ateliere, workshopuri desfăşurate în ţară şi în străinătate;
    b) organizarea şi participarea la evenimente culturale, interculturale şi sportive desfăşurate în ţară şi în străinătate care promovează cultura toleranţei şi a diversităţii etnice, de interes naţional şi internaţional (festivaluri, spectacole, concursuri, competiţii, reuniuni, expoziţii, lansări de carte, târguri etc.);
    c) organizarea şi participarea la activităţi educaţionale desfăşurate în ţară şi în străinătate (tabere, şcoli de vară, călătorii, vizite de documentare şi de studiu, vizite de lucru, concursuri, traininguri etc.);
    d) organizarea şi participarea la acţiuni în cooperare cu organisme internaţionale, organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice din ţară şi din străinătate;
    e) organizarea şi participarea la schimburi de experienţă, vizite de documentare şi de studiu, cursuri, traininguri, programe de pregătire, formare şi perfecţionare în ţară şi în străinătate, în domenii utile promovării diversităţii etnice şi culturale, dezvoltării relaţiilor interetnice, precum şi în domeniul managementului instituţional şi organizaţional, în scopul întăririi capacităţii instituţionale de monitorizare şi de lucru a Departamentului pentru Relaţii Interetnice;
    f) realizarea, editarea, tipărirea, achiziţionarea, traducerea şi difuzarea de materiale documentare şi de informare (broşuri, buletine informative, pliante, albume, publicaţii periodice, cărţi, manuale şcolare, antologii, postere, bannere, calendare, agende, enciclopedii, afişe, compact-discuri, DVD-uri, multimedia etc.);
    g) comandarea şi/sau realizarea de filme documentare;
    h) comandarea şi/sau achiziţionarea de rechizite, materiale consumabile şi materiale promoţionale, materiale de informare;
    i) vizite ale unor invitaţi străini cu acoperirea cheltuielilor de transport internaţional şi de sejur pe teritoriul României, conform prevederilor legale în vigoare;
    j) achiziţionarea de spoturi (publicitare), închirierea şi achiziţionarea de spaţii de emisie şi de comunicare în mass-media şi internet;
    k) reconfigurarea structurii şi actualizarea paginii web a Departamentului pentru Relaţii Interetnice;
    l) achiziţionarea de servicii de internet, multimedia şi audiovideo, servicii de design şi programare, branding, identitate vizuală;
    m) comandarea realizării de sondaje de opinie, studii şi cercetări în domeniul relaţiilor interetnice;
    n) achiziţionarea unor servicii de publicitate, de consultanţă în gestionarea şi evaluarea proiectelor, precum şi consultanţă în relaţii cu publicul;
    o) realizarea de campanii de informare publică şi imagine;
    p) abonamente la publicaţii în domeniu;
    q) realizarea de programe şi emisiuni în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune şi difuzarea acestora pe frecvenţe radio, tv şi internet;
    r) alte activităţi necesare şi oportune pentru păstrarea, exprimarea şi dezvoltarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

    (3) Pentru activităţile şi proiectele interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei se pot acoperi următoarele cheltuieli:
    a) cazare, transport (auto, feroviar, naval şi aerian) şi indemnizaţie de delegare pentru deplasările în ţară ale salariaţilor Departamentului pentru Relaţii Interetnice, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) cazare, transport, diurnă şi alte cheltuieli pentru deplasările în străinătate ale persoanelor salariate în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) comunicaţii telefonice şi internet;
    d) masă, la un barem de 85 lei/zi/persoană, trataţii (apă, ceai şi/sau cafea) la un barem de 6,5 lei/zi/persoană, cazare în regim de maximum 3 stele în structuri de cazare turistice, pentru participanţii la activităţile şi proiectele realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice sau în parteneriat şi pentru participanţii la proiectele finanţate de departament, potrivit Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) transport persoane (auto cu microbuz sau autocar, feroviar, naval şi aerian) pentru participanţii la activităţile şi proiectele realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice sau în parteneriat şi pentru participanţii la proiectele finanţate de departament, potrivit Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare;
    f) transport recuzită (costume, decoruri, instrumente muzicale, exponate) cu mijloace auto (autoutilitare, autocamioane, camioane) pentru activităţile şi proiectele realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice sau în parteneriat, precum şi pentru proiectele finanţate de departament, potrivit Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare;
    g) trataţii, reprezentare, mese oficiale, cocteiluri, cadouri şi vizionarea unor spectacole pentru delegaţiile străine, oferite de către secretarul de stat, subsecretarii de stat, conform normativelor de cheltuieli aprobate prin ordin al secretarului general al Guvernului;
    h) taxe de participare la cursuri, traininguri, programe de pregătire, formare şi perfecţionare în ţară şi în străinătate, taxe de vizitare, taxe poştale, bilete la spectacole, taxe de viză, poliţe de asigurare pentru deplasări în străinătate şi asigurări medicale;
    i) premiul pentru literatura în limba maternă şi premiul pentru literatura în limbile minorităţilor naţionale, precum şi premii în obiecte;
    j) onorarii şi transport (auto, feroviar, naval şi aerian) pentru lectori, traineri, formatori în cadrul seminarelor, conferinţelor, congreselor, colocviilor, simpozioanelor, atelierelor, workshopurilor, şcolilor de vară, precum şi pentru artişti şi meşteşugari în cadrul spectacolelor, expoziţiilor, târgurilor;
    k) editare, tipărire, multiplicare, difuzare, servicii de traducere (text, simultană, subtitrare); realizarea de obiecte promoţionale, de materiale de informare, filme documentare; realizare de sondaje de opinie, studii şi cercetări, realizarea de campanii de informare publică şi imagine; achiziţia de servicii de publicitate, de consultanţă în gestionarea şi evaluarea proiectelor, de consultanţă în relaţii cu publicul, achiziţii de servicii de design şi programare, branding, identitate vizuală;
    l) achiziţii de bunuri şi servicii, inclusiv servicii de organizare a expoziţiilor, târgurilor, seminarelor, spectacolelor, conferinţelor, congreselor, colocviilor, simpozioanelor, atelierelor, workshopurilor, şcolilor de vară, a altor evenimente culturale, de arhivare şi managementul datelor, servicii de catering, servicii de pregătire, formare şi perfecţionare profesională, închirierea, amenajarea şi decorarea/dotarea spaţiilor destinate manifestărilor; închiriere de bunuri mobile şi imobile, inclusiv aparatură de sonorizare şi lumini, de traducere, echipamente informatice şi audiovideo.


    ART. 18
    Răspunderea pentru utilizarea sumelor alocate pentru realizarea de activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei, realizate la iniţiativa Departamentului pentru Relaţii Interetnice sau în parteneriat, revine Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

    ART. 19
    Răspunderea pentru utilizarea sumelor alocate pentru finanţări nerambursabile acordate potrivit prevederilor Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare, revine beneficiarilor sumelor.

    ART. 20
    (1) La solicitarea Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi cu aprobarea ordonatorului de credite se pot acorda avansuri de până la 30% din valoarea contractelor de finanţare încheiate pentru derularea de activităţi şi proiecte interetnice, de promovare a identităţii culturale, lingvistice, religioase şi a drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi de combatere a intoleranţei, fără solicitarea unei scrisori de garanţie bancară.
    (2) Pentru sumele avansate potrivit alin. (1), beneficiarii prezintă, până la data de 23 noiembrie 2018, documente justificative cu privire la utilizarea acestora. În caz contrar, sumele avansate se restituie integral până la data de 7 decembrie 2018.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Ioana-Andreea Lambru
                    Departamentul pentru Relaţii Interetnice,
                    Lacziko Enikő Katalin,
                    secretar de stat
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 21 martie 2018.
    Nr. 128.
    ANEXA 1

    Modul de repartizare a sumelor prevăzute la lit. a) din anexa nr. 3/13/02a
    la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018,
    aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018*)

┌────┬──────────────────────┬──────────┐
│ │ │Sume │
│Nr. │Organizaţia │aprobate │
│crt.│ │- mii lei │
│ │ │- │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │Asociaţia Italienilor │ │
│1 │din România - │2.600,81 │
│ │RO.AS.IT. │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │Asociaţia Liga │ │
│2 │Albanezilor din │2.194,53 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │Asociaţia │ │
│3 │Macedonenilor din │2.938,18 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│4 │Asociaţia Partida │17.043,29 │
│ │Romilor „Pro-Europa“ │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│5 │Comunitatea Ruşilor │6.688,89 │
│ │Lipoveni din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │Federaţia │ │
│6 │Comunităţilor │4.006,72 │
│ │Evreieşti din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│7 │Forumul Democrat al │9.558,17 │
│ │Germanilor din România│ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│8 │Uniunea Democrată │26.157,48 │
│ │Maghiară din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│9 │Uniunea Armenilor din │5.215,95 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│10 │Uniunea Bulgară din │4.315,76 │
│ │Banat - România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│11 │Uniunea Croaţilor din │3.074,45 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│12 │Uniunea Culturală a │1.855,85 │
│ │Rutenilor din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│13 │Uniunea Democrată │4.711,56 │
│ │Turcă din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │Uniunea Democratică a │ │
│14 │Slovacilor şi Cehilor │4.259,31 │
│ │din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│15 │Uniunea Elenă din │4.665,56 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│16 │Uniunea Polonezilor │3.159,12 │
│ │din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│17 │Uniunea Sârbilor din │4.775,17 │
│ │România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│18 │Uniunea Ucrainenilor │8.542,20 │
│ │din România │ │
├────┼──────────────────────┼──────────┤
│ │TOTAL │115.763,00│
└────┴──────────────────────┴──────────┘


──────────
    *) Repartizare aprobată în şedinţa plenară a Consiliului Minorităţilor Naţionale din data de 17 ianuarie 2018.
──────────

    Formular A1




    Organizaţia ……………
    Suma solicitată de la bugetul de stat
    pentru luna …...... sau trimestrul ...... 2018 (lei)

┌───┬───────────────────────┬──────────┐
│1 │Suma totală solicitată │ │
│ │de la bugetul de stat │ │
├───┴───────────────────────┼──────────┤
│Cheltuieli necesare │ │
│estimate conform lit. a) │ │
│din anexa nr. 3/13/02a la │Suma │
│bugetul Secretariatului │solicitată│
│General al Guvernului pe │ │
│anul 2018 │ │
├──┬────────────────────────┼──────────┤
│ │ │- lei - │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli materiale │ │
│ │pentru funcţionarea │ │
│ │sediilor organizaţiilor │ │
│ │şi sucursalelor/ │ │
│ │filialelor acestora, ale│ │
│ │centrelor culturale şi │ │
│ │comunitare, pentru │ │
│1 │lucrări de întreţinere │ │
│ │şi reparaţii ale │ │
│ │imobilelor aferente, │ │
│ │pentru asigurarea │ │
│ │securităţii şi pazei │ │
│ │acestora, precum şi │ │
│ │cheltuieli conexe de │ │
│ │expertiză şi audit │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli de personal │ │
│ │şi cheltuieli conexe │ │
│2 │care decurg din │ │
│ │aplicarea legislaţiei │ │
│ │muncii │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli necesare │ │
│3 │pentru perfecţionarea şi│ │
│ │formarea continuă a │ │
│ │personalului │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │editarea, tipărirea şi │ │
│4 │distribuţia de carte, │ │
│ │publicaţii, precum şi de│ │
│ │manuale şcolare │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea, publicarea │ │
│ │şi difuzarea │ │
│ │materialelor multimedia │ │
│ │şi de presă scrisă, │ │
│5 │cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea şi difuzarea │ │
│ │de emisiuni radio-tv, │ │
│ │precum şi cheltuieli │ │
│ │aferente difuzărilor │ │
│ │acestora pe canalele │ │
│ │media │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │organizarea/participarea│ │
│ │la întruniri ale │ │
│6 │membrilor conform │ │
│ │statutului şi alte │ │
│ │asemenea manifestări, │ │
│ │organizate în ţară şi în│ │
│ │străinătate │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │organizarea/participarea│ │
│ │la acţiuni culturale, │ │
│ │ştiinţifice, │ │
│ │educaţionale, sportive, │ │
│ │simpozioane, schimburi │ │
│ │de experienţă, tabere, │ │
│ │cursuri de formare/ │ │
│ │perfecţionare, vizite de│ │
│7 │documentare şi de studiu│ │
│ │în domeniile protejării │ │
│ │şi promovării │ │
│ │identităţii etnice, │ │
│ │lingvistice şi │ │
│ │culturale, precum şi în │ │
│ │domeniul managementului │ │
│ │operaţional, organizate │ │
│ │în ţară şi în │ │
│ │străinătate │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │investiţii în bunuri │ │
│ │mobile şi imobile │ │
│8 │necesare desfăşurării │ │
│ │activităţilor │ │
│ │organizaţiilor şi │ │
│ │comunităţii │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │
│9 │asigurarea proprietăţii │ │
│ │intelectuale │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │
│ │cofinanţarea şi │ │
│ │participarea la programe│ │
│10│şi proiecte realizate │ │
│ │din fonduri naţionale, │ │
│ │europene şi │ │
│ │internaţionale │ │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│ │Asistenţă juridică, taxe│ │
│11│notariale, expertiză │ │
│ │juridică şi │ │
│ │extrajudiciară, audit │ │
└──┴────────────────────────┴──────────┘



┌────────────────┬─────────────────────┐
│Preşedinte │Responsabil │
│Nume, prenume │financiar-contabil │
│…………………… │Nume, prenume │
│Semnătură, │…………………… │
│ştampilă │Semnătură, │
│…………………… │…………………… │
└────────────────┴─────────────────────┘


    Formular A2




    Organizaţia ……………………
    Cheltuieli efectuate în luna ………….. 2018 pe destinaţii
    conform lit. a) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul
    Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018,
    aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018

┌────────────────────────────┬─────────┐
│Cheltuieli efectuate conform│ │
│lit. a) din anexa nr. 3/13/ │Suma │
│02a la bugetul │cheltuită│
│Secretariatului General al │ │
│Guvernului pe anul 2018 │ │
├──┬─────────────────────────┼─────────┤
│ │ │- lei - │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli materiale │ │
│ │pentru funcţionarea │ │
│ │sediilor organizaţiilor │ │
│ │şi sucursalelor/ │ │
│ │filialelor acestora, ale │ │
│ │centrelor culturale şi │ │
│ │comunitare, pentru │ │
│1 │lucrări de întreţinere şi│ │
│ │reparaţii ale imobilelor │ │
│ │aferente, pentru │ │
│ │asigurarea securităţii şi│ │
│ │pazei acestora, precum şi│ │
│ │pentru cheltuieli conexe │ │
│ │de expertiză şi audit. │ │
│ │(1.1 + 1.2 + 1.3 + 1.4 + │ │
│ │1.5), din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │1.1 funcţionarea │ │
│ │sediilor, sucursalelor/ │ │
│ │filialelor, ale centrelor│ │
│ │culturale şi comunitare │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │1.2 servicii specializate│ │
│ │cu caracter │ │
│ │financiar-contabil, în │ │
│ │domeniul resurselor umane│ │
│ │şi în cel al │ │
│ │achiziţiilor, alte │ │
│ │servicii cu caracter │ │
│ │administrativ-gospodăresc│ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │1.3 lucrări de │ │
│ │întreţinere şi reparaţii │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │1.4 cheltuieli pentru │ │
│ │asigurarea securităţii şi│ │
│ │pazei │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │1.5 cheltuieli conexe de │ │
│ │expertiză şi audit │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli de personal şi│ │
│ │cheltuieli conexe care │ │
│2 │decurg din aplicarea │ │
│ │legislaţiei muncii (2.1 +│ │
│ │2.2) din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │2.1. cheltuieli de │ │
│ │personal │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │2.2. cheltuieli conexe │ │
│ │care decurg din aplicarea│ │
│ │legislaţiei muncii │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli necesare │ │
│3 │pentru perfecţionarea şi │ │
│ │formarea continuă a │ │
│ │personalului │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │editarea, tipărirea şi │ │
│ │distribuţia de carte, │ │
│4 │publicaţii, precum şi de │ │
│ │manuale şcolare (4.1 + │ │
│ │4.2 + 4.3 + 4.4), din │ │
│ │care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │4.1 carte │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │4.2 publicaţii │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │4.3 manuale şcolare │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │4.4 cheltuieli necesare │ │
│ │realizării activităţii de│ │
│ │editare, tipărire şi │ │
│ │distribuţie de carte, │ │
│ │publicaţii, precum şi de │ │
│ │manuale şcolare │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea, publicarea şi│ │
│ │difuzarea materialelor │ │
│ │multimedia şi de presă │ │
│ │scrisă, cheltuieli pentru│ │
│5 │realizarea şi difuzarea │ │
│ │de emisiuni radio-tv, │ │
│ │precum şi cheltuieli │ │
│ │aferente difuzărilor │ │
│ │acestora pe canalele │ │
│ │media (5.1 + 5.2 + 5.3 + │ │
│ │5.4), din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │5.1 cheltuieli necesare │ │
│ │activităţii de realizare,│ │
│ │publicare şi difuzare a │ │
│ │materialelor multimedia │ │
│ │şi de presă scrisă, │ │
│ │cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea şi difuzarea │ │
│ │de emisiuni radio-tv, │ │
│ │precum şi cheltuieli │ │
│ │aferente difuzărilor │ │
│ │acestora pe canalele │ │
│ │media │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │5.2 cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea şi difuzarea │ │
│ │materialelor multimedia │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │5.3 cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea şi difuzarea │ │
│ │materialelor de presă │ │
│ │scrisă │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │5.4 cheltuieli pentru │ │
│ │realizarea şi difuzarea │ │
│ │unor emisiuni radio-tv │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │organizarea/participarea │ │
│ │la întruniri ale │ │
│ │membrilor conform │ │
│6 │statutului şi alte │ │
│ │asemenea manifestări, │ │
│ │organizate în ţară şi în │ │
│ │străinătate (6.1 + 6.2 + │ │
│ │6.3), din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │6.1 întruniri ale │ │
│ │membrilor în ţară conform│ │
│ │statutului │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │6.2 alte asemenea │ │
│ │manifestări în ţară şi în│ │
│ │străinătate │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │6.3 cotizaţii/contribuţii│ │
│ │ale organizaţiei în │ │
│ │calitate de membru în │ │
│ │organizaţii │ │
│ │neguvernamentale │ │
│ │internaţionale, │ │
│ │nepolitice din domeniul │ │
│ │drepturilor omului şi │ │
│ │minorităţilor naţionale │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │organizarea/participarea │ │
│ │la acţiuni culturale, │ │
│ │ştiinţifice, │ │
│ │educaţionale, sportive, │ │
│ │simpozioane, schimburi de│ │
│ │experienţă, tabere, │ │
│ │cursuri de formare/ │ │
│ │perfecţionare, vizite de │ │
│7 │documentare şi de studiu │ │
│ │în domeniile protejării │ │
│ │şi promovării identităţii│ │
│ │etnice, lingvistice şi │ │
│ │culturale, precum şi în │ │
│ │domeniul managementului │ │
│ │operaţional, organizate │ │
│ │în ţară şi în străinătate│ │
│ │(7.1 + 7.2 + 7.3), din │ │
│ │care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │7.1 acţiuni culturale, │ │
│ │ştiinţifice, │ │
│ │educaţionale, sportive, │ │
│ │simpozioane în ţară şi │ │
│ │străinătate │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │7.2 tabere, schimburi de │ │
│ │experienţă, programe de │ │
│ │pregătire, de formare şi │ │
│ │perfecţionare, vizite de │ │
│ │documentare şi de studiu │ │
│ │în ţară şi străinătate │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │7.3 acţiuni în domeniul │ │
│ │managementului │ │
│ │operaţional │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │
│ │investiţii în bunuri │ │
│ │mobile şi imobile │ │
│8 │necesare desfăşurării │ │
│ │activităţilor │ │
│ │organizaţiilor şi │ │
│ │comunităţii (8.1 + 8.2), │ │
│ │din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │8.1 bunuri mobile │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │8.2 bunuri imobile │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │
│9 │asigurarea proprietăţii │ │
│ │intelectuale │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │
│ │cofinanţarea şi │ │
│ │participarea la programe │ │
│10│şi proiecte realizate din│ │
│ │fonduri naţionale, │ │
│ │europene şi │ │
│ │internaţionale (10.1 + │ │
│ │10.2), din care: │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │10.1 Cofinanţarea şi │ │
│ │participarea la programe │ │
│ │şi proiecte realizate din│ │
│ │fonduri naţionale │ │
│ ├─────────────────────────┼─────────┤
│ │10.2 Cofinanţarea şi │ │
│ │participarea la programe │ │
│ │şi proiecte realizate din│ │
│ │fonduri europene şi │ │
│ │internaţionale │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Asistenţă juridică, taxe │ │
│ │notariale, expertiză │ │
│ │juridică şi │ │
│ │extrajudiciară, audit │ │
│ │(11.1 + 11.2 + 11.3 + │ │
│11│11.4), │ │
│ │din care: │ │
│ │11.1 asistenţă juridică │ │
│ │11.2 taxe notariale │ │
│ │11.3 expertiză juridică │ │
│ │şi extrajudiciară │ │
│ │11.4 audit │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Total cheltuieli │ │
│ │efectuate din suma │ │
│12│provenită de la bugetul │ │
│ │de stat în luna ……………. │ │
│ │2018 │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli efectuate din │ │
│ │sume provenite din alte │ │
│ │surse │ │
└──┴─────────────────────────┴─────────┘



┌──────────────┬───────────────────────┐
│Preşedinte │Responsabil │
│Nume, prenume │financiar-contabil │
│…………… │Nume, prenume …………… │
│Semnătură, │Semnătură, │
│ştampilă │…………………… │
│…………………… │ │
└──────────────┴───────────────────────┘


    Formular A3




    Raport privind cheltuielile efectuate în trimestrul …….2108, pe destinaţii,
    conform lit. a) din anexa nr. 3/13/02a la bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018,
    aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2018 nr. 2/2018
    - Model -

┌────────────────────────────────────┬─┐
│Organizaţia │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Reprezentant legal (nume, │ │
│prenume şi funcţie) │ │
│Perioada de raportare │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Suma solicitată de la │ │
│bugetul de stat pentru │ │
│perioada de raportare │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Suma propusă pentru │ │
│cheltuieli din alte surse │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Suma aprobată prin │ │
│deschidere în trimestrul │ │
│.......... │ │
└────────────────────────────────────┴─┘


┌────────────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┐
│ │ │Total │ │Justificare/ │
│Total cheltuieli efectuate din │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│suma │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│provenită de la bugetul de stat │estimată │valoare │total c/b │realizarea/ │
│în │(lei) │defalcată │(%) │nerealizarea │
│trimestrul_________ 2018 │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │estimate │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│a │b │c │d │e │
├────┬───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli materiale pentru│ │ │ │ │
│ │funcţionarea sediilor │ │ │ │ │
│ │organizaţiilor şi │ │ │ │ │
│ │sucursalelor/ │ │ │ │ │
│ │filialelor acestora, ale │ │ │ │ │
│ │centrelor │ │ │ │ │
│ │culturale şi comunitare, │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │lucrări de întreţinere şi │ │ │ │ │
│ │reparaţii │ │ │ │ │
│ │ale imobilelor aferente, │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │asigurarea securităţii şi │ │ │ │ │
│ │pazei │ │ │ │ │
│ │acestora, precum şi │ │ │ │ │
│ │cheltuieli │ │ │ │ │
│ │conexe de expertiză şi │ │ │ │ │
│ │audit │ │ │ │ │
│ │(1.1.+1.2.+1.3.+1.4.+1.5.),│ │ │ │ │
│ │din │ │ │ │ │
│ │care: │ │ │ │ │
│1. │1.1. Funcţionarea sediilor │ │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │sucursalelor/filialelor, │ │ │ │ │
│ │ale │ │ │ │ │
│ │centrelor culturale şi │ │ │ │ │
│ │comunitare │ │ │ │ │
│ │1.2. Servicii specializate │ │ │ │ │
│ │cu │ │ │ │ │
│ │caracter │ │ │ │ │
│ │financiar-contabil, │ │ │ │ │
│ │în domeniul resurselor │ │ │ │ │
│ │umane │ │ │ │ │
│ │şi în cel al achiziţiilor, │ │ │ │ │
│ │alte servicii cu caracter │ │ │ │ │
│ │administrativ-gospodăresc │ │ │ │ │
│ │1.3. Lucrări de întreţinere│ │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │reparaţii imobile │ │ │ │ │
│ │1.4. Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │asigurarea │ │ │ │ │
│ │securităţii şi pazei │ │ │ │ │
│ │1.5. Cheltuieli conexe de │ │ │ │ │
│ │expertiză şi audit │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┴────────────┼────────────┴─────────────┤
│ │1.1. Lista sediilor şi │În proprietatea │ │
│ │sucursalelor/filialelor, │organizaţiei/contract de │ │
│ │centrelor culturale şi │închiriere/contract de │Alte menţiuni │
│ │comunitare │comodat/ altă formă │ │
│ │ │juridică │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │* se vor specifica tipul │ │ │
│ │(sediu │ │* în cazul contractelor de│
│ │principal, secundar, sediu │ │închiriere şi │
│ │filială/ │ │comodat se va specifica │
│ │sucursală, centru cultural,│ │calitatea de persoană │
│ │centru │ │fizică sau juridică a │
│ │comunitar) şi localitatea │ │celeilalte părţi │
│ │unde se │ │contractante │
│ │află │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │1.2. Servicii specializate │ │ │
│ │cu │ │ │
│ │caracter │ │ │
│ │financiar-contabil, în │ │ │
│ │domeniul resurselor umane │Tipul serviciilor │Suma │
│ │şi în │ │ │
│ │cel al achiziţiilor, alte │ │ │
│ │servicii cu caracter │ │ │
│ │administrativ-gospodăresc │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │În proprietatea │ │
│ │1.3. Lista lucrărilor de │organizaţiei/contract de │Stadiul lucrărilor │
│ │întreţinere şi reparaţii │închiriere/contract de │(finalizat/nefinalizat) │
│ │imobile │comodat/altă formă │ │
│ │ │juridică │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │* se vor specifica imobilul│ │ │
│ │la │ │ │
│ │care s-au realizat │ │ │
│ │lucrările şi │ │ │
│ │localitatea │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │1.4. Lista obiectivelor la │În proprietatea │ │
│ │care │organizaţiei/contract de │ │
│ │se asigură securitatea şi │închiriere/contract de │Alte menţiuni │
│ │paza │comodat/altă formă │ │
│ │ │juridică │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │* se vor specifica imobilul│ │ │
│ │la │ │ │
│ │care s-au asigurat │ │ │
│ │securitatea şi │ │ │
│ │paza şi localitatea │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │1.5. Cheltuieli conexe de │Tipul serviciului │Suma │
│ │expertiză şi audit │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │* se vor specifica imobilul│ │ │
│ │pentru cure s-au asigurat │ │ │
│ │expertiză │ │ │
│ │şi audit, precum şi │ │ │
│ │localitatea │ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┬────────────┼────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificare/ │
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli de personal şi │ │ │ │ │
│ │cheltuieli conexe care │ │ │ │ │
│ │decurg din │ │ │ │ │
│ │aplicarea legislaţiei │ │ │ │ │
│ │muncii │ │ │ │ │
│2. │(2.1.+2.2.) din care: │ │ │ │ │
│ │2.1. Cheltuieli de personal│ │ │ │ │
│ │2.2. Cheltuieli conexe care│ │ │ │ │
│ │decurg din aplicarea │ │ │ │ │
│ │legislaţiei │ │ │ │ │
│ │muncii │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │
│ │ │totală a │ │Nr. │ │
│ │2.1. Cheltuieli de personal│contribuţiilor│Nr. angajaţi│colaboratori│Alte menţiuni│
│ │ │plătite │ │ │ │
│ │ │către stat │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┴────────────┼────────────┴─────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │2.2. Cheltuieli conexe care│Cheltuieli aferente │ │
│ │decurg │deplasărilor, cheltuieli │Suma aferentă fiecărui tip│
│ │din aplicarea legislaţiei │pentru servicii │de cheltuială │
│ │muncii │specializate de medicina │ │
│ │ │muncii │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │* se va specifica tipul │ │
│ │ │cheltuielii │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┬────────────┼────────────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Justificare/ │
│ │ │ │Total │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│valoare │realizare │privind │
│ │ │estimată │realizată │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │(lei) │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │ │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│3. │perfecţionarea şi │ │ │ │ │
│ │formarea continuă a │ │ │ │ │
│ │personalului │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┴─────────────┤
│ │ │Tematică │Nr. total │Locul şi perioada de │
│ │ │ │participanţi│desfăşurare │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificare/ │
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru editarea,│ │ │ │ │
│ │tipărirea şi distribuţia de│ │ │ │ │
│ │carte, │ │ │ │ │
│ │publicaţii precum şi de │ │ │ │ │
│ │manuale │ │ │ │ │
│ │şcolare (4.1.+4.2.+ │ │ │ │* nu se vor │
│ │4.3.+4.4.) │ │ │ │include │
│ │din care: │ │ │ │drepturile │
│4. │4.1. Carte │ │ │ │de autor, │
│ │4.2. Publicaţii │ │ │ │acestea se │
│ │4.3. Manuale şcolare │ │ │ │vor │
│ │4.4. Cheltuieli necesare │ │ │ │raporta la │
│ │realizării activităţii de │ │ │ │punctul 9 │
│ │editare, tipărire şi │ │ │ │ │
│ │distribuţie │ │ │ │ │
│ │de carte, publicaţii precum│ │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │de manuale şcolare │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │4.1. Carte │Titlu │Autor │Nr. ediţie/ │Suma │
│ │ │ │ │Tiraj │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │* nu se vor │
│ │ │ │ │ │include │
│ │ │ │ │ │drepturile │
│ │ │ │ │ │de autor, │
│ │ │ │ │ │acestea se │
│ │ │ │ │ │vor │
│ │ │ │ │ │raporta la │
│ │ │ │ │ │punctul 9 │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Nr. apariţii│ │
│ │4.2. Publicaţii │Titlu │Autor │/ │Suma │
│ │ │ │ │Tiraj │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │*) nu se vor │
│ │ │ │ │ │include │
│ │ │ │ │ │drepturile │
│ │ │ │ │ │de autor, │
│ │ │ │ │ │acestea se │
│ │ │ │ │ │vor │
│ │ │ │ │ │raporta la │
│ │ │ │ │ │punctul 9 │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┴────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │4.3. Manuale şcolare │Titlu │Tiraj │Suma │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │* nu se vor │
│ │ │ │ │include │
│ │ │ │ │drepturile │
│ │ │ │ │de autor, │
│ │ │ │ │acestea se │
│ │ │ │ │vor │
│ │ │ │ │raporta la │
│ │ │ │ │punctul 9 │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Localitatea/ │
│ │4.4. Cheltuieli necesare │ │ │în │
│ │realizării │ │ │proprietatea │
│ │activităţii de editare, │ │ │organizaţiei/│
│ │tipărire şi │Tip cheltuieli │Suma │contract de │
│ │distribuţie de carte, │ │ │închiriere/ │
│ │publicaţii │ │ │contract de │
│ │precum şi de manuale │ │ │comodat/ │
│ │şcolare*) │ │ │altă formă │
│ │ │ │ │juridică │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │* se vor │
│ │ │ │ │preciza │
│ │*) se vor raporta în cazul │ │ │localitatea │
│ │în care │ │ │şi în cazul │
│ │realizarea activităţii de │ │ │contractelor │
│ │editare, │ │ │de │
│ │tipărire şi distribuţie de │ │ │închiriere şi│
│ │carte, │ │ │comodat se va│
│ │publicaţii precum şi de │ │ │specifica │
│ │manuale │ │ │calitatea de │
│ │şcolare se desfăşoară în │ │ │persoană │
│ │alte │ │ │fizică sau │
│ │imobile decât cele de la │ │ │juridică a │
│ │pct. 1 │ │ │celeilalte │
│ │ │ │ │părţi │
│ │ │ │ │contractante │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┬────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificare/ │
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea, │ │ │ │ │
│ │publicarea şi difuzarea │ │ │ │ │
│ │materialelor multimedia şi │ │ │ │ │
│ │de presă │ │ │ │ │
│ │scrisă, cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea de emisiuni │ │ │ │ │
│ │radio-tv, │ │ │ │ │
│ │precum şi cheltuieli │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │
│ │difuzărilor acestora pe │ │ │ │ │
│ │canalele │ │ │ │ │
│ │media (5.1.+5.2.+5.3+5.4) │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │5.1. Cheltuieli necesare │ │ │ │ │
│ │activităţii de realizare, │ │ │ │ │
│ │publicare │ │ │ │ │
│ │şi difuzare a materialelor │ │ │ │ │
│ │multimedia şi de presă │ │ │ │ │
│ │scrisă, │ │ │ │ │
│5. │cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea şi │ │ │ │ │
│ │difuzarea de emisiuni │ │ │ │ │
│ │radio-tv, │ │ │ │ │
│ │precum şi cheltuieli │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │
│ │difuzărilor acestora pe │ │ │ │ │
│ │canalele │ │ │ │ │
│ │media │ │ │ │ │
│ │5.2. Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea, │ │ │ │ │
│ │publicarea şi difuzarea │ │ │ │ │
│ │materialelor multimedia │ │ │ │ │
│ │5.3. Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea, │ │ │ │ │
│ │publicarea şi difuzarea │ │ │ │ │
│ │materialelor de presă │ │ │ │ │
│ │scrisă │ │ │ │ │
│ │5.4. Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │realizarea │ │ │ │ │
│ │şi difuzarea de emisiuni │ │ │ │ │
│ │radio-tv │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┴────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli necesare │ │ │ │
│ │activităţii de │ │ │ │
│ │realizare, publicare şi │ │ │Localitatea/ │
│ │difuzare a │ │ │în │
│ │materialelor multimedia şi │ │ │proprietatea │
│ │de presă │ │ │organizaţiei/│
│5.1.│scrisă, cheltuieli pentru │Tip cheltuială │Suma │contract de │
│ │realizarea şi difuzarea de │ │ │închiriere/ │
│ │emisiuni │ │ │contract de │
│ │radio-tv, precum şi │ │ │comodat/ │
│ │cheltuieli │ │ │altă formă │
│ │aferente difuzărilor │ │ │juridică │
│ │acestora pe │ │ │ │
│ │canalele media │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │* Localitatea│
│ │* cheltuielile necesare │ │ │şi în cazul │
│ │funcţionării spaţiilor în │ │ │contractelor │
│ │care se │ │ │de închiriere│
│ │realizează materialele │ │ │şi │
│ │multimedia │ │ │comodat se va│
│ │se vor raporta la acest │ │ │specifica │
│ │punct doar │ │ │calitatea de │
│ │în cazul în care sunt alte │ │ │persoană │
│ │imobile │ │ │fizică │
│ │decât cele prevăzute la │ │ │sau juridică │
│ │pct. 1 şi │ │ │a celeilalte │
│ │pct. 4 │ │ │părţi │
│ │ │ │ │contractante │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┴─────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────────────┤
│ │ │
├────┼───────────────────────────┬───────┬──────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │5.2. Cheltuieli pentru │ │ │ │Tipuri de │ │
│ │realizarea, │Tipul │Titlul│Nr. de │cheltuieli/ │Suma │
│ │publicarea şi difuzarea │ │ │exemplare │servicii │ │
│ │materialelor multimedia │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────┼──────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │* drepturile de autor │ │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │ │
│ │realizării materialelor │ │ │ │ │ │
│ │multimedia │ │ │ │ │ │
│ │se vor raporta la punctul 9│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────┼──────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴───────┼──────┼────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┬───────┼──────┼────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │5.3. Cheltuieli pentru │ │ │ │ │ │
│ │realizarea, │ │ │Nr. de │Tipuri de │ │
│ │publicarea şi difuzarea │Tipul │Titlul│exemplare │cheltuieli/ │Suma │
│ │materialelor de presă │ │ │ │servicii │ │
│ │scrisă │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────┼──────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │* drepturile de autor │ │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │ │
│ │realizării materialelor de │ │ │ │ │ │
│ │presă │ │ │ │ │ │
│ │scrisă se vor raporta la │ │ │ │ │ │
│ │punctul 9 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴───────┼──────┼────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┬───────┼──────┼────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │5.4. Cheltuieli pentru │ │ │Nr. de │Tipuri de │ │
│ │realizarea │Tipul │Titlul│emisiuni/ │cheltuieli/ │Suma │
│ │unor emisiuni radio-tv │ │ │durata │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────┼──────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │* drepturile de autor │ │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │ │
│ │realizării emisiunilor │ │ │ │ │ │
│ │radio-tv se │ │ │ │ │ │
│ │vor raporta la punctul 9 │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────┼──────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼───────┴──────┴────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificare/ │
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │organizarea/ │ │ │ │ │
│ │participarea la întruniri │ │ │ │ │
│ │ale │ │ │ │ │
│ │membrilor şi alte asemenea │ │ │ │ │
│ │manifestări organizate în │ │ │ │ │
│ │ţară şi │ │ │ │ │
│ │în străinătate │ │ │ │ │
│ │(6.1+6.2+6.3), │ │ │ │ │
│ │din care │ │ │ │ │
│ │6.1. Întruniri ale │ │ │ │ │
│ │membrilor în │ │ │ │ │
│ │ţară conform statutului │ │ │ │ │
│6. │6.2. Alte asemenea │ │ │ │ │
│ │manifestări în │ │ │ │ │
│ │ţară şi în străinătate │ │ │ │ │
│ │6.3. Cotizaţii/contribuţii │ │ │ │ │
│ │ale │ │ │ │ │
│ │organizaţiei în calitate de│ │ │ │ │
│ │membru │ │ │ │ │
│ │în organizaţii │ │ │ │ │
│ │neguvernamentale │ │ │ │ │
│ │internaţionale, nepolitice │ │ │ │ │
│ │din │ │ │ │ │
│ │domeniul drepturilor omului│ │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │minorităţilor naţionale │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┴────────────┴────────────┼─────────────┤
│ │ │Numărul întrunirilor Nr. participanţi │Suma │
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │6.1. Întruniri ale │ │ │
│ │membrilor în │ │ │
│ │ţară conform statutului │ │ │
│ ├───────────────────────────┴────────────────────────────────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │Numărul întrunirilor Nr. │Locul şi │ │
│ │ │participanţi │perioada de │Suma │
│ │ │ │desfăşurare │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │6.2. Alte asemenea │ │ │ │
│ │manifestări în │ │ │ │
│ │ţară şi în străinătate │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Perioada │
│ │ │Denumirea organizaţiei Valoarea │pentru care │
│ │ │contribuţiei/cotizaţiei │se │
│ │ │internaţionale │cotizează/ │
│ │ │ │contribuie │
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │6.3. Cotizaţii/contribuţii │ │ │
│ │ale │ │ │
│ │organizaţiei în calitate de│ │ │
│ │membru │ │ │
│ │în organizaţii │ │ │
│ │neguvernamentale │ │ │
│ │internaţionale, nepolitice │ │ │
│ │din │ │ │
│ │domeniul drepturilor omului│ │ │
│ │şi │ │ │
│ │minorităţilor naţionale │ │ │
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┬────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Justificare/ │
│ │ │Valoare totală estimată │Procent de │explicaţii │
│ │ │Total valoare │realizare │privind │
│ │ │(lei) realizată şi valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │ │
│ │organizarea/ │ │ │ │
│ │participarea la acţiuni │ │ │ │
│ │culturale, │ │ │ │
│ │ştiinţifice, educaţionale, │ │ │ │
│ │sportive, simpozioane, │ │ │ │
│ │schimburi de │ │ │ │
│ │experienţă, tabere, cursuri│ │ │ │
│ │de │ │ │ │
│ │formare/perfecţionare, │ │ │ │
│ │vizite de │ │ │ │
│ │documentare şi de studiu în│ │ │ │
│ │domeniile protejării şi │ │ │ │
│ │promovării │ │ │ │
│ │identităţii etnice, │ │ │ │
│ │lingvistice şi │ │ │ │
│ │culturale, precum şi în │ │ │ │
│7. │domeniul │ │ │ │
│ │managementului operaţional │ │ │ │
│ │organizate în ţară şi în │ │ │ │
│ │străinătate (7.1+7.2+7.3), │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
│ │7.1. Acţiuni culturale, │ │ │ │
│ │ştiinţifice │ │ │ │
│ │educaţionale, sportive, │ │ │ │
│ │simpozioane │ │ │ │
│ │în ţară şi în străinătate │ │ │ │
│ │7.2. Tabere, schimburi de │ │ │ │
│ │experienţă, cursuri de │ │ │ │
│ │formare │ │ │ │
│ │perfecţionare, vizite de │ │ │ │
│ │documentare şi de studiu în│ │ │ │
│ │ţară şi │ │ │ │
│ │în străinătate │ │ │ │
│ │7.3. Acţiuni în domeniul │ │ │ │
│ │managementului operaţional │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┬─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │Nr. de │Nr. de │Nr. │ │
│ │Tip acţiune │acţiuni în │acţiuni în │beneficiari │Suma │
│ │ │ţară │străinătate │(estimativ) │ │
│ ├───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │7.1. Acţiuni culturale, │ │ │ │ │
│ │ştiinţifice, educaţionale, │ │ │ │ │
│ │sportive, simpozioane în │ │ │ │ │
│ │ţară şi în │ │ │ │ │
│ │străinătate │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │7.2. Tabere, schimburi de │ │ │ │ │
│ │experienţă, cursuri de │ │ │ │ │
│ │formare/ │ │ │ │ │
│ │perfecţionare, vizite de │ │ │ │ │
│ │documentare şi de studiu în│ │ │ │ │
│ │ţară şi │ │ │ │ │
│ │în străinătate │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │7.3. Acţiuni în domeniul │ │ │ │ │
│ │managementului operaţional │ │ │ │ │
│ │* rugăm a se specifica │ │ │ │ │
│ │exact │ │ │ │ │
│ │tematica │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
├────┼───────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Justificarea/│
│ │ │Valoare │Total valoare│Procent de │explicaţii │
│ │ │totală │realizată şi │realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │ │ │
│ │investiţii în │ │ │ │ │
│ │bunuri mobile şi imobile │ │ │ │ │
│ │necesare │ │ │ │ │
│8. │desfăşurării activităţilor │ │ │ │ │
│ │organizaţiilor şi │ │ │ │ │
│ │comunităţii │ │ │ │ │
│ │(8.1.+8.2). din care: │ │ │ │ │
│ │8.1. Bunuri mobile │ │ │ │ │
│ │8.2. Bunuri imobile │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┴─────────────┼────────────┴─────────────┤
│ │ │Numărul investiţiilor │Sumă investiţii │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │8.1. Bunuri mobile │ │ │
│ ├───────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────────────┤
│ │8.2. Bunuri imobile │ │ │
├────┴───────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────────────────────┤
│ │
├────┬───────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Justificarea/│
│ │ │Valoare │ │Procent de │explicaţii │
│ │ │totală │Total valoare│realizare │privind │
│ │ │estimată │realizată │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │(lei) │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │ │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │ │ │ │
│9. │asigurarea │ │ │ │ │
│ │proprietăţii intelectuale │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │Forma de │ │ │
│ │ │Beneficiar │proprietate │Titlu │Suma │
│ │ │ │intelectuală │ │ │
│ ├───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │*) nu se vor │
│ │ │ │ │ │include │
│ │ │ │ │ │cheltuielile │
│ │ │ │ │ │referitoare │
│ │ │ │ │ │la │
│ │ │ │ │ │editarea, │
│ │ │ │ │ │realizarea, │
│ │ │ │*) se │ │tipărirea │
│ │ │ │menţionează │ │şi │
│ │ │ │tipul │ │distribuţia │
│ │ │ │cheltuielilor│ │materialelor,│
│ │ │ │ │ │operelor, │
│ │ │ │ │ │manuscriselor│
│ │ │ │ │ │etc. │
│ │ │ │ │ │pentru care │
│ │ │ │ │ │se asigură │
│ │ │ │ │ │cheltuielile │
│ │ │ │ │ │de drept de │
│ │ │ │ │ │autor │
├────┼───────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │
├────┬───────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificarea/│
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Cheltuieli privind │ │ │ │ │
│ │cofinanţarea şi │ │ │ │ │
│ │participarea la programe şi│ │ │ │ │
│ │proiecte realizate din │ │ │ │ │
│ │fonduri │ │ │ │ │
│ │naţionale, europene şi │ │ │ │ │
│ │internaţionale (10.1 + │ │ │ │ │
│ │10.2), din │ │ │ │ │
│ │care: │ │ │ │ │
│10. │10.1. Cofinanţarea şi │ │ │ │ │
│ │participarea │ │ │ │ │
│ │la programe şi proiecte │ │ │ │ │
│ │realizate │ │ │ │ │
│ │din fonduri naţionale │ │ │ │ │
│ │10.2. Cofinanţarea şi │ │ │ │ │
│ │participarea │ │ │ │ │
│ │la programe şi proiecte │ │ │ │ │
│ │realizate │ │ │ │ │
│ │din fonduri europene şi │ │ │ │ │
│ │internaţionale │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │Denumirea │ │ │ │
│ │ │proiectului şi│Autoritatea │Procent │Suma │
│ │ │perioada de │finanţatoare│cofinanţare │ │
│ │ │derulare │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │10.1. Cofinanţarea şi │ │ │ │ │
│ │participarea │ │ │ │ │
│ │la programe şi proiecte │ │ │ │ │
│ │realizate │ │ │ │ │
│ │din fonduri naţionale │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴──────────────┴────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │10.2. Cofinanţarea şi │ │ │ │ │
│ │participarea │ │ │ │ │
│ │la programe şi proiecte │ │ │ │ │
│ │realizate │ │ │ │ │
│ │din fonduri europene şi │ │ │ │ │
│ │internaţionale │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴──────────────┴────────────┴────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │ │ │Total │ │Justificarea/│
│ │ │ │valoare │Procent de │explicaţii │
│ │ │Valoare totală│realizată şi│realizare │privind │
│ │ │estimată │valori │total c/b │realizarea/ │
│ │ │(lei) │defalcate │(%) │nerealizarea │
│ │ │ │(lei) │ │cheltuielilor│
│ │ │ │ │ │estimate │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Asistenţă juridică, taxe │ │ │ │ │
│ │notariale, │ │ │ │ │
│ │expertiză juridică şi │ │ │ │ │
│ │extrajudiciară, audit │ │ │ │ │
│ │(11.1+11.2+11.3+11.4), din │ │ │ │ │
│11. │care: │ │ │ │ │
│ │11.1 Asistenţă juridică │ │ │ │ │
│ │11.2. taxe notariale │ │ │ │ │
│ │11.3. Expertiză juridică şi│ │ │ │ │
│ │extrajudiciară │ │ │ │ │
│ │11.4. Audit │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┴────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │Obiectul şi │ │ │
│ │11.1. Asistenţă juridică │perioada de │Suma │Alte menţiuni│
│ │ │valabilitate a│ │ │
│ │ │contractului │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │*) se va preciza valoarea │ │ │ │
│ │contractelor de asistenţă │ │ │ │
│ │juridică │ │ │ │
│ │în funcţie de obiectul lor │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────────┬─────────────┤
│ │11.2. taxe notariale │Obiectul │Suma │Alte menţiuni│
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │*) se vor preciza obiectul │ │ │ │
│ │taxelor │ │ │ │
│ │notariale şi valoarea │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│ │taxelor notariale plătite │ │ │ │
│ │în │ │ │ │
│ │perioada de referinţă │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────────┬─────────────┤
│ │11.3. Expertiză juridică şi│Obiectul │Suma │Alte menţiuni│
│ │extrajudiciară │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │*) în cazul în care │ │ │ │
│ │expertiza se │*) se va │ │ │
│ │referă la imobilele │preciza │ │ │
│ │prevăzute la │obiectul │ │ │
│ │pct. 1, acestea se vor │expertizei │ │ │
│ │menţiona │ │ │ │
│ │doar la punctul 1.7. │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────┴─────────────┤
│ │ │
│ ├───────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────────┬─────────────┤
│ │11.4. Audit │Obiectul │Suma │Alte menţiuni│
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │*) În cazul în care auditul│ │ │ │
│ │se │*) se va │ │ │
│ │referă la imobilele │preciza │ │ │
│ │prevăzute la │obiectul │ │ │
│ │pct 1, acestea se vor │auditului │ │ │
│ │menţiona doar │ │ │ │
│ │la rândul 1.7. │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴───────────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────┴─────────────┤
│ │
├────┬───────────────────────────┬──────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│ │Total cheltuieli în │ │ │ │ │
│ │perioada │ │ │ │ │
│12. │de raportare (12.1 + 12.2),│ │ │ │ │
│ │din │ │ │ │ │
│ │care: │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │12.1. cheltuieli efectuate │ │ │ │ │
│ │din suma │ │ │ │ │
│ │de la bugetul de stat │ │ │ │ │
│ │(1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11) │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │12.2. cheltuieli efectuate │ │ │ │ │
│ │din sume │ │ │ │ │
│ │provenite din alte surse │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────┴──────────────┴────────────┴────────────┴─────────────┘


┌─────────────────┬────────────────────┐
│Preşedinte │Responsabil │
│............. │financiar-contabil │
│Nume, prenume │.......... │
│.............. │Nume, prenume │
│Semnătura, │................. │
│ştampilă │Semnătura, │
│............... │.................. │
└─────────────────┴────────────────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016