Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 108 din 26 ianuarie 2006  pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.557/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 108 din 26 ianuarie 2006 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.557/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 106 din 3 februarie 2006
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 1.557/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 19 din 15 ianuarie 2003, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Mecanismul de acordare a sprijinului financiar este prevăzut în anexa nr. 1."

    2. După alineatul (3) al articolului 6 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) Comisia va evalua proiectele depuse pentru obţinerea sprijinului, conform metodologiei prevăzute în anexa nr. 2."

    3. După alineatul (2) al articolului 10 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Măsurile de sprijin financiar susceptibile de a cădea sub incidenţa Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicată, trebuie notificate şi se vor acorda numai după autorizarea acestora de către Consiliul Concurenţei. Nu este supus obligaţiei de notificare sprijinul financiar acordat în cadrul Programului, care, cumulat cu alte măsuri de sprijin neautorizate primite de beneficiar, nu depăşeşte pragul minim fixat la 400.000 lei (RON), într-o perioadă de 3 ani."

    4. După articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 11, cu următorul cuprins:
    "ART. 11
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre."

    5. După anexa nr. 1 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 2, având cuprinsul anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. II
    Hotărârea Guvernului nr. 1.557/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 19 din 15 ianuarie 2003, cu modificările ulterioare, precum şi cu modificările şi completările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul agriculturii,
                    pădurilor şi dezvoltării rurale,
                    Gheorghe Flutur
                    Ministrul economiei şi comerţului,
                    Codruţ Ioan Şereş

    Bucureşti, 26 ianuarie 2006.
    Nr. 108.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.557/2002)
    METODOLOGIE
    de evaluare a proiectelor depuse pentru
    obţinerea sprijinului financiar de la bugetul de stat
    prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare
    ART. 1
    Metodologia de evaluare a proiectelor va ţine cont de următoarele:
    1. obiectivul principal al acestui program de finanţare este realizarea unui număr cât mai mare de produse alimentare competitive pe piaţa externă, în fapt creşterea exporturilor de produse alimentare;
    2. urmărirea priorităţilor cuprinse în politicile sectoriale din industria alimentară, stabilite prin strategia Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale;
    3. selecţia proiectelor în funcţie de obiectivele acestora.

    ART. 2
    (1) Cuantificarea gradului de competitivitate a produselor pe piaţa externă s-a făcut în baza ponderii exportului acestora, din valoarea totală a exportului de produse agroalimentare, realizat în anul precedent.
    (2) În acest sens, în anul 2005 ordinea produselor procesate, în funcţie de gradul de competitivitate pe piaţa externă, se prezintă astfel:
    a) produse din industria uleiului;
    b) produse din industria cărnii;
    c) produse din industria de morărit-panificaţie;
    d) vin;
    e) miere;
    f) conserve de legume şi fructe şi sucuri de fructe;
    g) zahăr şi produse zaharoase;
    h) alte produse.


    ART. 3
    Importanţa strategică a sectoarelor. Ţintele strategice în cadrul politicilor sectoriale din industria alimentară sunt:
    1. urmărirea realizării conformării cu prioritate a unităţilor de procesare a cărnii şi laptelui, precum şi a celor din alte sectoare alimentare de bază cu cerinţele Uniunii Europene;
    2. realizarea unui consum alimentar cât mai echilibrat, cu măsuri vizând sectoarele carne şi lapte, dar şi cele privind alte produse alimentare de bază, cum ar fi: pâine, biscuiţi, paste făinoase, uleiuri, conserve de legume şi fructe;
    3. prevederile pct. 1 şi 2 conduc la următoarea ordine de prioritate a sectoarelor din industria alimentară:
    a) carne şi lapte;
    b) morărit-panificaţie, ulei, conserve de legume şi fructe, sucuri de fructe, zahăr şi produse zaharoase;
    c) alte sectoare.


    ART. 4
    Obiectivele proiectelor necesită următoarea ierarhizare:
    1. proiecte care asigură promovarea pe piaţa externă a produselor competitive, înregistrarea şi protejarea pe piaţa externă a mărcilor, brevetelor de invenţie, desenelor şi modelelor industriale;
    2. proiecte care urmăresc conformarea unităţii cu cerinţele Uniunii Europene, prin implementarea şi certificarea sistemelor de management al calităţii şi de mediu;
    3. proiecte care urmăresc creşterea generală a calităţii produselor unităţii prin dotarea şi acreditarea laboratoarelor.

    ART. 5
    Punctajul proiectelor depuse în anul 2005:
    - totalul punctelor acordate este de maximum 75, din care:
    (i) gradul de competitivitate pe piaţa externă a produselor realizate în sectoarele industriei alimentare - maximum 25 de puncte, din care:
    a) produse din industria uleiului - 25 de puncte;
    b) produse din industria cărnii - 20 de puncte;
    c) produse din industria de morărit-panificaţie, vin, miere, conserve de legume şi fructe şi sucuri de fructe, lapte şi produse lactate - 15 puncte;
    d) alte produse - 10 puncte;

    (ii) importanţa strategică a sectoarelor - maximum 25 de puncte, din care:
    a) carne şi lapte - 25 de puncte;
    b) morărit-panificaţie, ulei, conserve de legume şi fructe, sucuri de fructe, zahăr şi produse zaharoase - 20 de puncte;
    c) alte sectoare - 15 puncte;

    (iii) obiectivele proiectelor - maximum 25 de puncte, din care:
    a) proiecte care asigură promovarea pe piaţa externă a produselor competitive, înregistrarea şi protejarea pe piaţa externă a mărcilor, brevetelor de invenţie, desenelor şi modelelor industriale - 25 de puncte;
    b) proiecte care urmăresc conformarea unităţii cu cerinţele Uniunii Europene, prin implementarea şi certificarea sistemelor de management al calităţii şi de mediu - 20 de puncte;
    c) proiecte care urmăresc creşterea generală a calităţii produselor unităţii prin dotarea şi acreditarea laboratoarelor - 15 puncte.




    ART. 6
    Anual, metodologia de evaluare va putea fi amendată în funcţie de ţintele stabilite pentru anul respectiv.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016