Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.460 din 18 octombrie 2006  privind înfiinţarea unor staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă în domeniul culturii plantelor de camp    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.460 din 18 octombrie 2006 privind înfiinţarea unor staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă în domeniul culturii plantelor de camp

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 915 din 10 noiembrie 2006
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi al art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.
    ART. 1
    Se înfiinţează staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, prevăzute în anexele nr. 1-15, ca instituţii publice cu personalitate juridică, finanţate potrivit prevederilor legale din venituri proprii, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", prin reorganizarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă din domeniul culturii plantelor de camp, care se desfiinţează.

    ART. 2
    (1) Patrimoniul staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, constituit din bunuri proprietate publică a statului, bunuri proprietate privată a statului şi bunuri proprii, după caz, potrivit situaţiei financiare încheiate la data de 31 decembrie 2005, prevăzut în anexele nr. 1.a)-15.a), se preia pe bază de protocol de predare-preluare de la staţiunile de cercetare şi producţie agricolă din domeniul culturii plantelor de camp, care se desfiinţează, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, intocmindu-se balanţa de verificare, la data respectiva, din partea predatorului, conform reglementărilor contabile aplicabile.
    (2) Se aprobă trecerea bunurilor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul culturii plantelor de camp, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.b), 2.b), 4.b), 6.b)-12.b), 15.b), în domeniul privat al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate.
    (3) Suprafeţele de teren, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 1.c)-15.c), aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, trec în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate.
    (4) Se aprobă trecerea în domeniul public al statului şi în administrarea staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, a unor terenuri aflate în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 3.d), 5.d), 10.d), 12.d) şi 13.d).
    (5) Predarea-preluarea suprafeţelor de teren prevăzute la alin. (3) şi (4) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (6) Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, vor prelua toate drepturile şi obligaţiile staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul culturii plantelor de camp, care se desfiinţează.

    ART. 3
    (1) Se aprobă trecerea în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului, având datele de identificare prevăzute în anexele nr. 6.e), 7.e), 10.e), 11.e), 14.e) şi 15.e), urmând a fi transmise comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor al persoanelor îndreptăţite, pe baza documentaţiilor întocmite conform prevederilor legale.
    (2) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Agenţia Domeniilor Statului şi comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, conform prevederilor legale.
    (3) În cazul în care pe suprafaţa de teren care se transmite comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, potrivit alin. (1), se afla investiţii functionale, unitatea recuperează contravaloarea acestora rămasă neamortizata, dacă aceasta reprezintă mai mult de 30% din valoarea totală a investiţiei, de la noii proprietari, în termen de 10 ani.

    ART. 4
    După înfiinţarea institutelor şi staţiunilor prevăzute la art. 22^7 din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", cu modificările şi completările ulterioare, transferul suprafeţelor de teren şi al construcţiilor aferente se face pe bază de protocol de predare-preluare, încheiat între părţile interesate, intocmindu-se balanţa de verificare, la data respectiva, din partea predatorului, conform reglementărilor contabile aplicabile, după caz.

    ART. 5
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, au obiectul de activitate prevăzut în anexele nr. 1-15.

    ART. 6
    Finanţarea activităţilor staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, se asigura din venituri provenite din:
    a) contracte de finanţare, încheiate pe perioade multianuale, pentru realizarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare finanţate din fonduri publice obţinute în condiţiile legii;
    b) contracte de finanţare pentru programe şi proiecte sectoriale finanţate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi cofinantarea unor programe proprii de către Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", obţinute prin competiţie sau încredinţare directa;
    c) contracte de finanţare a programelor internaţionale obţinute de unităţile de cercetare-dezvoltare la care statul român contribuie cu fonduri, conform acordurilor încheiate cu parteneri străini;
    d) valorificarea rezultatelor cercetării conform prevederilor legale;
    e) contractarea unor servicii de cercetare, extensie, consultanţa şi expertiza cu instituţii, operatori economici, organizaţii neguvernamentale şi alte persoane fizice şi juridice din ţara şi din străinătate;
    f) valorificarea produselor rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare, din activitatea de producere de seminţe, material săditor, masa lemnoasă, furaje speciale, animale de rasa şi a oricăror alte produse realizate de acestea;
    g) redevenţe asupra soiurilor şi hibrizilor de plante şi raselor de animale, precum şi asupra altor creatii originale;
    h) vânzări de licenţe, de soiuri, hibrizi de plante şi rase de animale, tehnologii şi metode;
    i) valorificarea activelor fixe disponibile proprii sau a componentelor şi materialelor rezultate în urma casării, din chirii, dobânzi la disponibilităţile din conturile bancare şi Trezoreria Statului, prestări de servicii şi analize;
    j) contracte de parteneriat public-privat, precum şi din diferite forme de participare directa a capitalului privat la activitatea de cercetare-dezvoltare;
    k) alte venituri conform dispoziţiilor legale.


    ART. 7
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, se pot asocia pentru realizarea unor proiecte şi lucrări în domeniul agricol, cu aprobarea consiliului de administraţie şi cu avizul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", cu alte unităţi de cercetare-dezvoltare, de interes public şi privat, cu instituţii de învăţământ acreditate şi cu operatori economici din ţara şi din străinătate.

    ART. 8
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, pot beneficia de fonduri alocate din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pentru investiţii, dotări, aparatura, echipamente şi instalaţii necesare realizării obiectivelor sale de cercetare-dezvoltare specifice, în condiţiile legii.

    ART. 9
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, funcţionează pe bază de autonomie financiară, calculează şi înregistrează amortizarea activelor fixe potrivit legii şi conduc evidenţa contabilă potrivit planului de conturi pentru instituţii publice.

    ART. 10
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, pot înfiinţa în cadrul structurii organizatorice, cu respectarea prevederilor art. 7 alin. (3) din Legea nr. 290/2002, cu modificările şi completările ulterioare, subunitati cu sau fără personalitate juridică, necesare realizării obiectului lor de activitate, care conduc şi organizează contabilitatea potrivit legii.

    ART. 11
    (1) Veniturile şi cheltuielile staţiunilor de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, se cuprind în bugetul de venituri şi cheltuieli al acestora.
    (2) Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, întocmesc bugetul de venituri şi cheltuieli care se aproba de consiliul de administraţie, cu avizul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti".
    (3) Excedentele rezultate din execuţia bugetelor de venituri şi cheltuieli se reportează în anul următor.

    ART. 12
    Staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, beneficiază de prevederile art. 14^1 din Legea nr. 290/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 13
    (1) Personalul staţiunilor de cercetare şi producţie agricolă din domeniul culturii plantelor de camp se preia de către staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, şi îşi păstrează drepturile salariale avute, până la negocierea contractului colectiv de muncă.
    (2) Salarizarea personalului se face în conformitate cu reglementările legale în vigoare privind utilizarea veniturilor realizate de instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii.
    (3) În anii în care staţiunile de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul culturii plantelor de camp, nou-înfiinţate, beneficiază de fonduri alocate direct de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, se aplică salarizarea personalului din sectorul bugetar.

    ART. 14

    Anexele nr. 1-15, 1.a)-15.a), 1.b), 2.b), 4.b), 6.b), 7.b), 8.b), 9.b), 10.b), 11.b), 12.b), 15.b), 1.c)-15.c), 3.d), 5.d), 10.d), 12.d), 13.d), 6.e), 7.e), 10.e), 11e), 14.e) şi 15.e)*) fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    *) Anexele nr. 1-15, 1.a)-15.a), 1.b), 2.b), 4.b), 6.b), 7.b), 8.b), 9.b), 10.b), 11.b), 12.b), 15.b), 1.c)-15.c), 3.d), 5.d), 10.d), 12.d), 13.d), 6.e), 7.e), 10.e), 11e), 14.e) şi 15.e) se publică ulterior în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 915 bis în afară abonamentului, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucureşti, sos. Panduri nr. 1.



                    PRIM-MINISTRU
                    CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
                    Contrasemnează:
                    ---------------
                    Ministrul agriculturii,
                    pădurilor şi dezvoltării rurale,
                    Gheorghe Flutur
                    p. Ministrul educaţiei şi cercetării,
                    Dumitru Miron,
                    secretar de stat
                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                    Vasile Blaga
                    Ministrul muncii, solidarităţii
                    sociale şi familiei,
                    Gheorghe Barbu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

    Bucureşti, 18 octombrie 2006.
    Nr. 1.460.
    ANEXA 1-15

    ANEXE

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016