Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.285 din 13 august 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.285 din 13 august 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 769 din 23 august 2004

    În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, şi al art. II din Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Se aprobă Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1.206/2003 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementări privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizării energiei termice şi gazelor naturale pentru populaţie, precum şi unele măsuri pentru întărirea disciplinei financiare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 21 octombrie 2003.

                                 PRIM-MINISTRU
                                 ADRIAN NĂSTASE

                                Contrasemnează:
                                ---------------
              Ministrul muncii, solidarităţii sociale şi familiei,
                               Dan Mircea Popescu

                         Ministrul finanţelor publice,
                            Mihai Nicolae Tănăsescu

           Ministru de stat, ministrul administraţiei şi internelor,
                             Marian Florian Săniuţă

                Ministrul delegat pentru administraţia publică,
                                 Gheorghe Emacu

            p. Ministrul de stat, ministrul economiei şi comerţului,
                                 Iulian Iancu,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 13 august 2004.
    Nr. 1.285.


    ANEXĂ
                               NORME METODOLOGICE
                     de aplicare a prevederilor Ordonanţei
             Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare
          în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Beneficiază de drepturile prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004 privind unele măsuri financiare în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, denumită în continuare Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, familiile şi persoanele singure care locuiesc în România, cu sau fără cetăţenie română, precum şi apatrizii.
    ART. 2
    Familiile şi persoanele singure care nu au cetăţenie română beneficiază de prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 55/2004 dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
    a) cetăţenii străini, pe perioada în care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii;
    b) cetăţenii străini şi apatrizii care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cărora li s-a acordat o altă formă de protecţie umanitară prevăzută de lege;
    c) apatrizii care au domiciliul sau, după caz, reşedinţa în România, în condiţiile legii.

    CAP. II
    Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat şi cu gaze naturale

    ART. 3
    Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat sau gaze naturale, beneficiază, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, diferenţiat în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, precum şi de sistemul de încălzire utilizat, iar în cazul energiei termice, şi de modul de facturare pentru care acestea au optat.
    ART. 4
    (1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza cererii titularului, însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
    (2) Formularul conţinând cererea şi declaraţia pe propria răspundere se completează de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1.
    ART. 5
    La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.
    ART. 6
    Prin membri de familie se înţelege şi persoanele între care nu există relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.
    ART. 7
    Datele cuprinse în formularul de cerere şi declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia sunt supuse confidenţialităţii. Acestea vor putea fi folosite numai în scopul stabilirii dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei şi al întocmirii unor situaţii statistice.
    ART. 8
    (1) În aplicarea art. 15 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost modificat prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi de gaze naturale au obligaţia să transmită direcţiilor pentru dialog, familie şi solidaritate socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale, până la data de 31 august a fiecărui an, următoarele documente în format electronic:
    a) lista cuprinzând titularii de contracte de furnizare a energiei termice în sistem centralizat şi a gazelor naturale, consumatori individuali sau, după caz, asociaţii de proprietari/chiriaşi, completată cu date privind denumirea titularului de contract de furnizare, adresa acestuia şi codul titularului de contract, în cazul furnizării energiei termice, ori numărul carnetului folio, în cazul furnizării gazelor naturale;
    b) lista cuprinzând beneficiarii de ajutoare pentru încălzirea locuinţei din sezonul anterior, completată cu date privind denumirea titularilor de ajutoare, denumirea titularilor de contract de furnizare, adresa titularului de ajutor, precum şi codul titularului de contract, în cazul furnizării energiei termice, sau, după caz, numărul carnetului folio, în cazul furnizării gazelor naturale.
    (2) Pentru asociaţiile de proprietari/chiriaşi, furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi gaze naturale au obligaţia de a completa lista prevăzută la alin. (1) lit. a) cu numărul de apartamente cu destinaţia de locuinţă sau, după caz, cu numărul de consumatori individuali din cadrul fiecărei asociaţii.
    (3) Prin titular de contract de furnizare a energiei termice în sistem centralizat se înţelege inclusiv titularul de convenţie individuală încheiată în condiţiile Hotărârii Guvernului nr. 933/2004 privind contorizarea consumatorilor racordaţi la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termică.
    ART. 9
    În aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) şi ale art. 15 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum au fost modificate prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, primarii au obligaţia să transmită în format electronic direcţiilor teritoriale, până la data de 31 august a fiecărui an, lista cuprinzând beneficiarii de ajutor social care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat.
    ART. 10
    (1) În cazul în care după data de 31 august a fiecărui an intervin modificări în structura listelor prevăzute la art. 8 alin. (1) şi la art. 9, furnizorii şi primarii au obligaţia de a transmite lunar direcţiilor teritoriale aceste modificări.
    (2) În situaţia în care familiile şi persoanele singure devin titulari de contracte de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale în perioada 1 septembrie-31 octombrie a fiecărui an şi îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 5 şi 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum au fost modificate prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, aprobarea dreptului se face pentru toată perioada sezonului rece.
    (3) În cazul în care beneficiarii de ajutor de încălzire nu mai utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică sau gaze naturale, dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei încetează începând cu luna următoare încetării contractului de furnizare.
    (4) În situaţia în care apar modificări în lista prevăzută la art. 9 a beneficiarilor de ajutor social care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, prevederile alin. (2) şi (3) se aplică în mod corespunzător.
    ART. 11
    (1) Formularele tipizate conţinând cererea şi declaraţia pe propria răspundere se transmit de către direcţiile teritoriale atât titularilor de contracte individuale de furnizare a energiei termice şi a gazelor naturale, cât şi asociaţiilor de proprietari/chiriaşi, până la data de 15 septembrie a fiecărui an.
    (2) Direcţiile teritoriale transmit fiecărei asociaţii de proprietari/chiriaşi care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat sau gaze naturale un număr de formulare tipizate corespunzător numărului de consumatori individuali din cadrul asociaţiei.
    ART. 12
    (1) Familiile şi persoanele singure care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi care nu au intrat în posesia formularelor tipizate de cerere şi declaraţie pe propria răspundere se pot adresa telefonic direcţiei teritoriale în a cărei rază aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa pentru obţinerea acestora.
    (2) În vederea îndeplinirii prevederilor alin. (1), începând cu data de 1 septembrie 2004 se înfiinţează o linie telefonică specială în cadrul fiecărei direcţii teritoriale, destinată informării populaţiei cu privire la ajutorul pentru încălzirea locuinţei.
    ART. 13
    Formularele tipizate completate de solicitanţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 5 şi 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum au fost modificate prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, se transmit până la data de 15 octombrie a fiecărui an direcţiei teritoriale în a cărei rază se află locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă, cu confirmare de primire, după cum urmează:
    a) prin poştă;
    b) prin poşta electronică;
    c) prin intermediul asociaţiei de proprietari/chiriaşi;
    d) la sediul direcţiei teritoriale.
    ART. 14
    Pe baza datelor înscrise în cererea şi declaraţia pe propria răspundere de către solicitantul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, directorul executiv al direcţiei teritoriale aprobă şi stabileşte cuantumul lunar al ajutorului sau, după caz, respinge prin decizie dreptul la ajutor.
    ART. 15
    (1) Până la data de 31 octombrie a fiecărui an, directorii executivi ai direcţiilor teritoriale au obligaţia de a transmite următoarele:
    a) titularilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei, decizia de aprobare a dreptului, însoţită de 5 bonuri valorice reprezentând ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru fiecare lună din perioada sezonului rece sau de 12 bonuri valorice reprezentând ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei, în cazul în care ajutorul se acordă pe o perioadă de 12 luni;
    b) solicitanţilor care nu îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, decizia motivată privind respingerea cererii;
    c) furnizorilor de energie termică în sistem centralizat şi de gaze naturale, precum şi asociaţiilor de proprietari/chiriaşi, situaţia centralizatoare privind titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
    (2) Situaţia centralizatoare prevăzută la alin. (1) lit. c) se va transmite furnizorilor de către direcţiile teritoriale, inclusiv în format electronic, în forma convenită de comun acord.
    ART. 16
    (1) Pentru familiile şi persoanele singure care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului se face începând cu luna depunerii cererii pentru toată perioada rămasă până la sfârşitul sezonului rece.
    (2) Numărul de bonuri valorice acordate titularilor prevăzuţi la alin. (1) corespunde cu numărul de luni pentru care s-a aprobat ajutorul.
    ART. 17
    În cazul titularilor individuali de contracte de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale, care sunt beneficiari de ajutor pentru încălzirea locuinţei, furnizorii transmit lunar factura reprezentând contravaloarea consumului de energie termică sau de gaze naturale, pe care vor fi menţionate suma de plată cu bonuri valorice şi suma de plată în numerar.
    ART. 18
    (1) Pentru asociaţiile de proprietari/chiriaşi, titulare de contracte de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale, furnizorii transmit factura lunară reprezentând consumul la nivelul asociaţiei, însoţită de un borderou cuprinzând consumatorii individuali din cadrul asociaţiei, inclusiv titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi sumele aprobate cu acest titlu de direcţia teritorială, al cărui model este prezentat în anexa nr. 3.
    (2) În termen de 10 zile de la primirea facturii şi a borderoului, asociaţiile de proprietari/chiriaşi au obligaţia de a defalca cheltuielile cu energia termică furnizată în sistem centralizat sau cu gazele naturale pe consumatori individuali şi de a completa borderoul transmis de furnizori cu sumele de plată atât în bonuri valorice, cât şi în numerar.
    (3) Sumele reprezentând ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică şi gaze naturale se calculează pentru fiecare beneficiar, după cum urmează:
    a) la nivelul prevăzut de art. 5 şi 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum au fost modificate prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, dacă suma defalcată este mai mare sau egală cu acest nivel;
    b) la nivelul sumei defalcate, dacă aceasta este mai mică decât cuantumul ajutorului de încălzire prevăzut la art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004.
    ART. 19
    În cazul în care cheltuielile cu energia termică şi gazele naturale sunt mai mici sau egale cu cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, acestea se achită cu bonuri valorice, iar în cazul în care cheltuielile cu energia termică şi gazele naturale depăşesc cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei înscris în bonul valoric, diferenţa se achită în numerar.
    ART. 20
    (1) Consumatorii individuali, titulari de contracte de furnizare a energiei termice în sistem centralizat şi a gazelor naturale, achită contravaloarea facturilor prin depunerea bonurilor valorice şi, după caz, a sumelor în numerar la furnizori.
    (2) Consumatorii individuali din cadrul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi achită contravaloarea cheltuielilor cu energia termică sau cu gazele naturale prin depunerea bonurilor valorice şi a sumelor în numerar la asociaţia respectivă.
    (3) Furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi de gaze naturale au obligaţia să preia de la asociaţiile de proprietari/chiriaşi borderoul prevăzut la art. 18 alin. (2) şi bonurile valorice aferente lunii pentru care se face plata.
    ART. 21
    Termenul final până la care titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei poate achita cu bonuri valorice contravaloarea energiei termice sau a gazelor naturale utilizate este:
    a) 30 iunie a fiecărui an pentru bonurile valorice reprezentând ajutorul pentru încălzirea locuinţei, acordat numai în perioada sezonului rece;
    b) 31 ianuarie a anului următor pentru bonurile valorice reprezentând ajutorul pentru încălzirea locuinţei, acordat pe o perioadă de 12 luni.
    ART. 22
    (1) În aplicarea art. 16 9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, până cel târziu la data de 10 a fiecărei luni, furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi de gaze naturale transmit direcţiilor teritoriale situaţia centralizatoare cu titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi sumele cuvenite reprezentând ajutoarele pentru încălzire, însoţită de bonurile valorice aferente lunii pentru care se solicită decontarea.
    (2) În cazul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi, titularii de ajutoare pentru încălzirea locuinţei vor fi grupaţi în funcţie de titularii de contract de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale corespunzător.
    (3) Situaţia centralizatoare prevăzută la alin. (1) se întocmeşte conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, constituie document justificativ de plată şi se redactează în sistem electronic, fără modificări manuale sau alte vicii de formă ori de fond.
    ART. 23
    Direcţia teritorială, pe baza situaţiei centralizatoare şi a bonurilor valorice transmise de furnizorii de energie termică sau de gaze naturale, solicită Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei creditele bugetare corespunzătoare ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, până cel târziu la data de 20 a fiecărei luni.
    ART. 24
    Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei transmite Ministerului Finanţelor Publice, până la data de 23 a fiecărei luni, documentaţia pentru deschiderea de credite bugetare.
    ART. 25
    În baza creditelor bugetare deschise de Ministerul Finanţelor Publice, direcţiile teritoriale virează până la sfârşitul lunii sumele alocate cu titlu de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în conturile de tip angajament scris în păstrarea unui terţ, escrow, deschise la bănci de către producătorii şi distribuitorii de energie termică sau de gaze naturale.
    ART. 26
    (1) Sumele în numerar reprezentând cheltuielile pentru încălzirea locuinţei, aferente consumului de energie termică sau de gaze naturale, plătite direct de titularii de contract de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale, subvenţiile achitate furnizorilor de energie termică de către autorităţile administraţiei publice locale, precum şi ajutoarele pentru încălzirea locuinţei, achitate de direcţiile teritoriale, se vor colecta în conturile de tip escrow, deschise la bănci de către distribuitorii şi producătorii de energie termică sau de gaze naturale.
    (2) În toate situaţiile plata va fi considerată efectuată la data la care sumele au intrat efectiv în contul furnizorilor de energie termică sau de gaze naturale.

    CAP. III
    Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri

    ART. 27
    (1) Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă beneficiarilor de ajutor social stabilit în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Plata ajutorului pentru încălzirea locuinţei, stabilit în condiţiile art. 16^12 şi 16^13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, se efectuează integral, o singură dată pentru toată perioada aprobată.
    ART. 28
    În cazul în care mai multe familii şi persoane singure beneficiare de ajutor social locuiesc împreună, ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pentru fiecare dintre acestea.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 29
    (1) În aplicarea art. 16^18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, directorii executivi ai direcţiilor teritoriale pot dispune efectuarea de anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în cererea şi declaraţia pe propria răspundere.
    (2) La efectuarea anchetelor sociale se pot solicita titularilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei orice documente justificative şi informaţii necesare verificării îndeplinirii condiţiilor de acordare a acestui drept.
    (3) În cazul în care se constată neîndeplinirea condiţiilor de acordare a dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei sau modificări ce conduc la diminuarea cuantumului acestuia, directorul executiv al direcţiei teritoriale emite decizie privind încetarea dreptului sau, după caz, stabilirea noului cuantum.
    (4) Încetarea dreptului sau modificarea cuantumului ajutorului pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna următoare efectuării anchetei sociale.
    ART. 30
    (1) În aplicarea prevederilor art. 16^19 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, primarii transmit direcţiei teritoriale, până la data de 10 noiembrie a fiecărui an, raportul statistic privind titularii de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, cărora li s-a aprobat acest drept, precum şi sumele plătite la începutul sezonului rece, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.
    (2) Lunar, pe parcursul sezonului rece, raportul statistic prevăzut la alin. (1) se actualizează de către primari cu numărul de beneficiari de ajutor pentru încălzirea locuinţei, cărora li s-a aprobat sau le-a încetat acest drept, şi cu sumele plătite şi se transmite direcţiei teritoriale până la data de 10 a lunii următoare.
    ART. 31
    (1) Bonurile valorice sunt hârtii de valoare reprezentând documente cu regim special de tipărire, înseriere şi numerotare, care se emit de către Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi se distribuie de către direcţiile teritoriale titularilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei care utilizează energie termică în sistem centralizat sau gaze naturale.
    (2) Fiecare bon valoric este valabil numai dacă are înscrise seria şi numărul sub care a fost înseriat şi cuprinde în mod obligatoriu următoarele:
    a) instituţia emitentă - Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei;
    b) datele referitoare la anul şi luna pentru care poate fi utilizat;
    c) tipul de încălzire pentru care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei - energie termică sau gaze naturale;
    d) spaţiul pentru înscrierea de către direcţia teritorială a numelui şi prenumelui, a codului numeric personal şi a adresei titularului de ajutor pentru încălzirea locuinţei;
    e) cuantumul ajutorului de încălzire prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003, astfel cum a fost modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 55/2004, care va fi tipărit diferit, în funcţie de tipul de încălzire şi de perioada pentru care se acordă ajutorul;
    f) spaţiul destinat semnăturii titularului ajutorului pentru încălzirea locuinţei, precum şi semnăturii şi ştampilei direcţiei teritoriale şi a furnizorului de utilităţi.
    (3) Falsificarea bonurilor valorifice se pedepseşte conform legii.
    ART. 32
    (1) Gestionarea bonurilor valorice se efectuează, potrivit legii, de persoane împuternicite prin decizie a directorului executiv al direcţiei teritoriale.
    (2) Evidenţa contabilă a operaţiunilor privind achiziţionarea, emiterea şi utilizarea bonurilor valorice se face în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    ART. 33
    În cazul în care valoarea nominală a bonului valoric este mai mare decât cheltuielile lunare efectuate cu energia termică sau cu gazele naturale, utilizarea acestuia este considerată integrală şi este interzisă acordarea către titular a unui rest de bani la bonul valoric.
    ART. 34
    Titularii bonurilor valorice au obligaţia să restituie pe bază de proces-verbal de predare-primire direcţiilor teritoriale bonurile valorice în următoarele situaţii:
    a) în cazul în care cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei a fost modificat;
    b) în cazul încetării dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei.
    ART. 35
    (1) Bonurile valorice se completează sau, după caz, se anulează numai de către personalul autorizat din cadrul direcţiilor teritoriale.
    (2) Bonurile valorice se anulează în următoarele situaţii:
    a) sunt deteriorate sau prezintă modificări, adăugări ori ştersături;
    b) sunt pierdute sau sustrase;
    c) sunt restituite în condiţiile prevăzute la art. 34;
    d) sunt nedistribuite către titulari.
    ART. 36
    În cazul pierderii, deteriorării ori sustragerii bonurilor valorice, Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A., direcţiile teritoriale, titularii, asociaţiile de proprietari/chiriaşi, furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi de gaze naturale au, după caz, următoarele obligaţii:
    a) să anunţe în scris direcţiile teritoriale, în termen de 72 de ore de la constatarea pierderii, deteriorării ori sustragerii, iar în cazul sustragerii, şi organele de poliţie;
    b) să transmită în scris Companiei Naţionale "Imprimeria Naţională" - S.A., în termen de 72 de ore de la constatare, lista seriilor şi plajelor de numere ale bonurilor valorice pierdute, deteriorate ori sustrase.
    ART. 37
    (1) Bonurile valorice anulate în condiţiile art. 35 alin. (2) lit. a) şi d) se restituie de către direcţiile teritoriale Companiei Naţionale "Imprimeria Naţională" S.A. pe bază de aviz de însoţire şi proces-verbal de predare-primire, urmând a fi distruse contra cost.
    (2) Bonurile valorice distribuite către titularii ajutorului de încălzire, care au fost utilizate pentru achitarea consumului de energie termică sau de gaze naturale şi care au fost returnate de către furnizorii de utilităţi, precum şi cele restituite în condiţiile art. 34 se păstrează de direcţiile teritoriale pe o perioadă stabilită potrivit dispoziţiilor legale.
    ART. 38
    Bonurile valorice anulate în condiţiile prevăzute la art. 35 alin. (2) lit. a)-c) se publică de către direcţiile teritoriale în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi se declară nule.
    ART. 39
    În aplicarea prezentelor norme metodologice Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei şi Comerţului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor pot emite precizări sau instrucţiuni care se aprobă prin ordin comun.
    ART. 40
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.


    Anexa 1
    la normele metodologice

                                    CERERE
                                      şi
                       DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
              pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei

                           Domnului director executiv


  I. Subsemnatul,

  Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][][]
                      [][][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Adresa: Str. [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Nr. [][][][] Bl. [][][][][] Sc. [][] Ap. [][][] Sector []
  Localitatea [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Judeţul [][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Telefon [][][][][][][][][][] Fax [][][][][][][][][][]
  E-mail _____________________
  Actul de identitate*1) [][][] Seria [][][] Nr.[][][][][][][][][]
  Eliberat de secţia de politie [][][][][][][][][][][][][][][][][]
  va rog să-mi aprobaţi acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
  Menţionez că utilizez pentru încălzirea locuinţei*2):
  - energie termica în sistem ________ [] codul titularului de ______________
    centralizat contract
  - gaze naturale ______________ [] carnet folio nr. ______________

  Furnizor: ________________________________________________

  Modul de facturare a energiei termice*3):
  a) facturarea şi plata în transe lunare egale pe perioada unui an
     calendaristic ................................................. []
  b) facturarea şi plata în transe lunare egale, stabilite diferenţiat
     în perioada sezonului rece şi în restul anului ................ []
  c) facturarea şi plata lunară pe baza consumului efectiv ......... []

  II. Declar pe propria răspundere următoarele:

  A. Referitor la componenta familiei, următorii membrii*4):
  1. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Act de identitate/act doveditor*5) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][][][]
  2. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Act de identitate/act doveditor*5) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][][][]
  3. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Act de identitate/act doveditor*5) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][][][]
  4. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Act de identitate/act doveditor*5) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][][][]
  5. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]
  Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]
  Act de identitate/act doveditor*5) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]

    B. Referitor la veniturile realizate:
 ┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┐
 │ 1. VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA: │ │ │
 └────────────────────────────────────────────────┴──┴──┘
 ┌─────┬──────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
 │Cod │ Categoria de venituri │Venitul realizat*6) (lei) │
 └─────┴──────────────────────────────────────────┴──────────────────────────┘

    Salariul şi alte drepturi salariale:
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │01 │- pe baza de contract de muncă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │02 │- salariul asistentului personal al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ persoanei cu handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │03 │- salariul asistentului maternal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │04 │- salariul îngrijitorului la domiciliu al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ persoanei vârstnice dependente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │05 │- venitul lunar realizat ca membru asociat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ sau persoana autorizata să desfăşoare o │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ activitate independenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │06 │- indemnizaţia de şomaj şi/sau venit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ lunar de completare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Pensii:
 ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Pensii de stat: │
 ├───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
 │07 │- pensia pentru limita de vârstă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │08 │- pensia anticipata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │09 │- pensia anticipata parţială │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │10 │- pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │11 │- pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
 │ Pensii agricultori: │
 ├───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
 │12 │- pensia agricultor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
 │ Pensii militare: │
 ├───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
 │13 │- pensia de serviciu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │14 │- pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │15 │- pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │16 │- pensia I.O.V.R │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │17 │- alocaţia sociala pentru nevăzători │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │18 │- indemnizaţia de însoţitor pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │pensionari gr. I invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Alte drepturi de asigurări sociale
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │19 │- indemnizaţia pentru incapacitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │temporara de muncă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │20 │- indemnizaţia pentru creşterea copilului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │până la vârsta de 2 sau 3 ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │21 │- indemnizaţia de maternitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Indemnizaţii cu caracter permanent
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │22 │- indemnizaţia lunară acordata magistraţilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │înlăturaţi din justiţie din considerente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │politice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │23 │- indemnizaţia lunară acordata persoanelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │persecutate din motive politice sau etnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │24 │- indemnizaţia, sporul sau renta acordata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │invalizilor, veteranilor şi văduvelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │război │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │25 │- indemnizaţia lunară pentru persoanele care│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │au efectuat stagiul militar în cadrul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │perioada 1950-1961 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │26 │- indemnizaţia lunară pentru persoanele cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Alocaţii
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │27 │- alocaţia de stat pentru copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │28 │- alocaţia de întreţinere pentru minorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │daţi în plasament familial sau încredinţaţi,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │potrivit legii, unor familii sau persoane │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Burse
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │29 │- pentru elevi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │30 │- pentru studenţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

    Ajutoare
 ┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │31 │- ajutorul bănesc lunar pentru persoanele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │care au devenit incapabile de muncă în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │perioada efectuării unei pedepse privative │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │de libertate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │32 │- ajutorul social lunar pentru soţiile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │celor care satisfac serviciul militar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │obligatoriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
 │TOTAL 1 │
 └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

 ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 2. ALTE SURSE DE VENIT │
 └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
 │ Sursa de venit │ Venitul realizat (lei) │
 ├────────────────────────────────────────────────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
 │a) Bunuri mobile, imobile aducătoare de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ venituri nete; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │b) Venituri nete din dobânzi, dividente, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ părţi sociale; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │c) Activităţi nepermanente; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │d) Alte venituri. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
 │ TOTAL 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
 ┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │3. VENIT LUNAR TOTAL AL FAMILIEI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ (Total 1+Total 2) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
 ┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
 │4. VENIT NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ (Venit lunar total/nr. membri familie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
----------
  *1) În cazul cetăţenilor români se va specifica tipul de act de identitate:
            - B.I. - buletin de identitate
            - C.I. - carte de identitate
            - C.I.P. - carte de identitate provizorie
  Pentru cetăţenii străini sau apatrizi:
            - C.I. - carte de identitate
            - L.S.T. - legitimaţie de şedere temporara
            - D.I. - document de identitate.
  *2) Se va bifa cu "X" căsuţa corespunzătoare şi se va completa obligatoriu:
  pentru energie termica-codul titularului de contract, iar pentru gaze
  naturale-numărul carnetului folio;se va menţiona denumirea distribuitorului
  de energie termica în sistem centralizat sau de gaze naturale, cu care
  consumatorul individual sau, după caz, asociaţia de proprietari/chiriaşi
  are încheiat contract de furnizare.
  *3) Se va bifa cu "X" căsuţa corespunzătoare modulului de facturare prevăzut
  în contractul de furnizare.
  *4) În cazul familiilor cu mai mult de 6 membri se va completa o anexa.
  Prin membri de familie se înţeleg şi persoanele intre care nu exista relaţii
  de rudenie, dar care locuiesc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi
  sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.
  *5) În cazul copiilor sub 14 ani sau care nu au act de identitate se vor
  specifica datele din certificatul de naştere.
 *6) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totala a acestora.


    C. Având în vedere cele declarate consider că ma încadrez pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în intervalul de venituri:

          ┌───────────────────────────────┐
          │ Intervale venituri │
          │ -lei- │
          ├───────────────────────────────┼────┐
          │ până la 1.000.000 │ │
          ├───────────────────────────────┼────┤
          │ 1.000.001 - 1.330.000 │ │
          ├───────────────────────────────┼────┤
          │ 1.330.001 - 1.660.000 │ │
          ├───────────────────────────────┼────┤
          │ 1.660.001 - 2.000.000 │ │
          ├───────────────────────────────┼────┤
          │ 2.000.001 - 2.330.000 │ │
          ├───────────────────────────────┼────┤
          │ 2.330.001 - 2.800.000 │ │
          └───────────────────────────────┴────┘
         (se va bifa cu "X" căsuţa corespunzătoare)


    D. Am luat la cunoştinţă că ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acorda în nivelurile prevăzute de lege, dar nu mai mult decât cheltuielile cu energia termica utilizata în scopul încălzirii locuinţei şi preparării apei calde sau valoarea facturii individuale ori a cheltuielilor efectiv repartizate pentru cantitatea de gaze naturale folosită şi se achita direct furnizorului de utilităţi.
    E. Ma oblig să aduc la cunoştinţă directorului executiv al Direcţiei pentru dialog, familie şi solidaritate socială a judeţului ........... orice modificare intervenită în componenta familiei şi a veniturilor realizate, în termen de 5 zile de la data modificării.
    F. Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzătoare a adevărului făcută unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, declar pe proprie răspundere că datele şi informaţiile prezentate corespund realităţii.

                   Data Semnătura solicitantului
               ............. ........................



    Anexa 2
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

  MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITĂŢII SOCIALE ŞI FAMILIEI
  DIRECŢIA PENTRU DIALOG, FAMILIE ŞI SOLIDARITATE SOCIALĂ
  a judeţului ...............

                            SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
           privind titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei
                   care utilizează energie termică în sistem
          centralizat/gaze naturale şi sumele aprobate cu acest titlu
 ┌────┬────────────┬────────────┬────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │Nr. │ Nume şi │Cod numeric │ Adresa │ Cuantum │Seria şi │ Cod/ │
 │crt.│ prenume │ personal │ │ ajutor │ numărul │ Carnet │
 │ │ │ │ │ aprobat │ bonului │ folio │
 │ │ │ │ │ potrivit │ valoric │ titular │
 │ │ │ │ │OG nr. 55/│ │ de │
 │ │ │ │ │2004 │ │ contract │
 ├────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├────┼────────────┼────────────┼────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │
 └────┴────────────┴────────────┴────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

  NOTA 1: Pentru asociaţiile de proprietari/chiriaşi prezenta anexă se
          completează cu titularii de ajutoare pentru încălzirea locuinţei
          din cadrul asociaţiei.
  NOTA 2: Pentru furnizorii de energie termică în sistem centralizat şi gaze
          naturale prezenta anexă se completează atât cu titularii de ajutoare
          pentru încălzirea locuinţei, consumatori individuali, cât şi cu
          titularii de ajutoare din cadrul tuturor asociaţiilor de
          proprietari/chiriaşi.

                                                        Director executiv
                                                      _____________________

                                                              L.S.



    Anexa 3
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

    FURNIZOR ........................

                                    BORDEROU
           cuprinzând costurile pentru încălzire şi ajutoarele pentru
    încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat/gaze naturale

  Titular contract: ........................., cod/carnet folio: .............
  Factura nr. ............din ............... pentru perioada ...............,
  valoare totală ............. lei, din care energie termică în sistem
  centralizat şi prepararea apei calde/gaze naturale ............ lei.
 ┌────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │Nr. │ Nr. │ Nume şi │Valoarea │Cuantum │Cuantum │ Suma în │Seria şi │
 │crt.│aparta- │ prenume │reparti- │ajutor │ajutor │ numerar │numărul │
 │ │ment │ │zată │aprobat │conform │ (lei) │bonului │
 │ │ │ │conform │potrivit │consumu- │ │valoric │
 │ │ │ │consumu- │OG nr. 55/│lui │ │ │
 │ │ │ │lui │2004 │ (lei) │ │ │
 │ │ │ │ (lei) │ (lei) │ │ │ │
 ├────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6=3-5 │ 7 │
 ├────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │- │ │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │ │
 │- │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┤
 │TOTAL │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

  Reprezentant asociaţie:
  Nume, prenume ................., Funcţia ...............,

              Data, semnătura
                                                      ___
             ................. Ştampila │___│

  Reprezentant furnizor:
  Am primit de la asociaţie un număr de ........... bonuri valorice, în valoare
  totală de, ................ lei, menţionate în coloana 7.
  Furnizor .......................... Data, semnătura ........................


  NOTA 1: Potrivit OG nr. 55/2004, sumele cu titlu de ajutor de încălzire nu
          pot depăşi cheltuielile efectiv repartizate pentru energia termică
          utilizată în scopul încălzirii locuinţei şi preparării apei calde/
          gazele naturale consumate.
  NOTA 2: Sumele înscrise în coloana 3 trebuie să reprezinte contravaloarea
          Gigacaloriilor consumate pentru încălzire şi apă caldă sau, după caz,
          contravaloarea consumului de gaze naturale, defalcate pentru toate
          apartamentele.
  NOTA 3: Coloana 5 reprezintă valoarea consumului care se achită cu bonuri
          valorice.
  NOTA 4: Coloana 6 reprezintă diferenţa care se achită în numerar.
  NOTA 5: Prezentul borderou va fi completat de asociaţia de proprietari/
          chiriaşi şi pus la dispoziţia delegatului furnizorului până la data
          de ..........................

          Declararea de informaţii false se sancţionează conform legii.



    Anexa 4
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

                            SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
                    privind titularii şi sumele cuvenite cu
                  titlu de ajutor pentru încălzirea locuinţei
               aferente lunii ________________ anul ____________
 ┌────┬──────────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┐
 │Nr. │Titular de │ Cod/ │Titula- │ Adresa │Cuantu- │Sume cu │Seria şi│
 │crt.│contract de │ carnet │rul │ │mul │titlu de │numărul │
 │ │furnizare │ folio │ajutoru-│ │ajuto- │ajutor │bonului │
 │ │energie │ pentru │lui │ │rului │pentru │valoric │
 │ │termică în │încălzi- │pentru │ │pentru │încălzi- │ │
 │ │sistem │rea │încălzi-│ │încăl- │rea │ │
 │ │centralizat │locuinţei│rea │ │zirea │locuin- │ │
 │ │sau gaze │ │locuin- │ │locuin- │ţei │ │
 │ │naturale* │ │ţei │ │ţei │ -lei- │ │
 │ │ │ │ │ │înscris │ │ │
 │ │ │ │ │ │în │ │ │
 │ │ │ │ │ │bonul │ │ │
 │ │ │ │ │ │valoric │ │ │
 │ │ │ │ │ │ -lei- │ │ │
 ├────┼──────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼──────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼──────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴──────────────┴─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
 │ TOTAl │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘

  FURNIZOR
  Conducător unitate ______________
  Compartiment economic ___________ L.S.

----------
  * Titularul contractului de furnizare a energiei termice în sistem centralizat
    sau gaze naturale poate fi titular individual de contract sau asociaţie de
    proprietari/chiriaşi.

  Notă: Semnătura şi ştampila furnizorului se aplică pe fiecare pagină a
        situaţiei centralizatoare.



    Anexa 5
    -------
    la normele metodologice
    -----------------------

                                RAPORT STATISTIC
                                    privind
    ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili
                                   petrolieri
                      luna ............ anul ............
 ┌─────┬─────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┐
 │TIP │NR. │ noiembrie │ decembrie │ ianuarie │ februarie │ martie │
 │FAMI-│AJUT.│ 2004 │ 2004 │ 2005 │ 2005 │ 2005 │
 │LIE │APRO-┼──────┬─────┼──────┬─────┼──────┬─────┼──────┬─────┼──────┬─────┤
 │ │BATE │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │NR. │
 │ │LA │AJUT. │AJUT.│AJUT. │AJUT.│AJUT. │AJUT.│AJUT. │AJUT.│AJUT. │AJUT.│
 │ │ÎNCE-│APRO- │ÎNCE-│APRO- │ÎNCE-│APRO- │ÎNCE-│APRO- │ÎNCE-│APRO- │ÎNCE-│
 │ │PUTUL│BATE │TATE │BATE │TATE │BATE │TATE │BATE │TATE │BATE │TATE │
 │ │SEZO-│ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │ÎN │
 │ │NULUI│LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │LUNA │
 │ │RECE │CUREN-│CU- │CUREN-│CU- │CUREN-│CU- │CUREN-│CU- │CUREN-│CU- │
 │ │ │TĂ │REN- │TĂ │REN- │TĂ │REN- │TĂ │REN- │TĂ │REN- │
 │ │ │ │TĂ │ │TĂ │ │TĂ │ │TĂ │ │TĂ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │ 0 │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │per- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │soană│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │sin- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │gură │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │fami-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │lii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cu 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │bri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │fami-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │lii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cu 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │bri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │fami-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │lii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cu 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │bri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │fami-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │lii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cu 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │bri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │fami-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │lii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cu >5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │bri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┤
 │TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┘
 ┌──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
 │ │LA │În luna │În luna │În luna │În luna │În luna │
 │ │ÎNCEPUTUL │noiembrie │decembrie │ianuarie │februarie │martie │
 │ │SEZONULUI │ 2004 │ 2004 │ 2005 │ 2005 │ 2005 │
 │ │RECE │ │ │ │ │ │
 │ PLĂŢI ├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


                                     ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016