Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.199 din 24 octombrie 2002  privind divizarea Societăţii de Servicii de Management Feroviar Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.199 din 24 octombrie 2002 privind divizarea Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A. şi modificarea unor acte normative

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 797 din 1 noiembrie 2002
    În temeiul art. 107 din Constituţie şi al art. 45 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 89/1999, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă divizarea Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A., care îşi încetează existenta, prin absorbtia acesteia de către Compania Naţionala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A. şi Societatea de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." - S.A.
    (2) Procedura de divizare a Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A. începe de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (3) Divizarea Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A., care îşi încetează existenta, se face prin împărţirea întregului patrimoniu între societăţile feroviare absorbante.
    (4) În sensul prezentei hotărâri, prin societăţi feroviare absorbante se înţelege Compania Naţionala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A. şi Societatea de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." - S.A.

    ART. 2
    (1) Capitalul social al Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A., denumita în continuare "S.M.F." - S.A., de 7.146.275.000 lei, împărţit în 285.851 acţiuni nominative, fiecare având o valoare nominală de 25.000 lei, va fi repartizat între societăţile feroviare absorbante, corespunzător cotei-părţi din patrimoniul transmis acestora pe baza balanţei de verificare şi a situaţiei patrimoniului întocmite la data de 31 octombrie 2002.
    (2) Capitalul social al societăţilor feroviare absorbante se majorează cu valoarea acţiunilor nominative preluate.

    ART. 3
    (1) Predarea-preluarea activului şi pasivului între "S.M.F." - S.A., pe de o parte, şi societăţile feroviare absorbante, pe de altă parte, se va face pe bază de protocol care se va încheia în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (2) Creanţele "S.M.F." - S.A. pentru serviciile prestate către societăţile feroviare absorbante vor fi preluate corespunzător în contabilitatea acestora şi se vor stinge prin compensare cu datoriile lor către "S.M.F." - S.A.
    (3) Datoriile "S.M.F." - S.A. către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale şi furnizori, inclusiv majorările, penalităţile şi penalităţile de întârziere aferente, vor fi preluate de către societăţile feroviare absorbante, proporţional cu creanţele "S.M.F." - S.A. la aceste societăţi.
    (4) Societăţile feroviare absorbante se subroga în toate drepturile şi obligaţiile "S.M.F." - S.A. decurgând din raporturile juridice ale acesteia cu terţii, inclusiv în litigiile aflate pe rol la instanţele judecătoreşti.

    ART. 4
    (1) Bilanţul contabil de divizare al "S.M.F." - S.A. va fi întocmit pe baza situaţiilor financiar-contabile de la data de 31 octombrie 2002, actualizate cu înregistrările contabile efectuate după această dată până la semnarea protocolului de predare-preluare.
    (2) Bilanţul contabil de absorbţie al societăţilor feroviare absorbante va fi întocmit la aceeaşi dată cu bilanţul contabil de divizare al "S.M.F." - S.A.

    ART. 5
    Până la efectuarea radierii "S.M.F." - S.A. la Oficiul Registrului Comerţului al Municipiului Bucureşti, prin ordin al ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei se vor stabili sarcinile şi responsabilităţile privind realizarea procedurilor pentru divizarea "S.M.F." - S.A.

    ART. 6
    (1) Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor pentru Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române" se asigura pe bază de contract de către Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A.
    (2) Serviciile privind managementul creditelor externe rambursabile şi nerambursabile angajate de Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române" înainte de reorganizarea sa, conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 89/1999, se asigura pe bază de contract de către Compania Naţionala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A.
    (3) Arhiva "S.M.F." - S.A., precum şi arhiva Regiei Autonome "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române", aflată în gestiunea "S.M.F." - S.A., se predau pe bază de protocol în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri la Compania Naţionala de Cai Ferate "C.F.R." - S.A.

    ART. 7
    (1) Personalul "S.M.F." - S.A. va fi preluat în totalitate de societăţile feroviare absorbante şi se considera transferat începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    (2) Până la încheierea noilor contracte colective de muncă societăţile feroviare absorbante vor utiliza, pentru activităţile preluate, funcţiile specifice cu nivelul de salarizare existent la "S.M.F." - S.A. la data de 31 octombrie 2002.
    (3) Bugetele de venituri şi cheltuieli ale societăţilor feroviare absorbante se vor modifica în mod corespunzător, potrivit numărului de personal preluat.

    ART. 8
    Hotărârea Guvernului nr. 581/1998 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 349 din 15 septembrie 1998, se modifica şi se completează după cum urmează:
    1. După alineatul (4) al articolului 17 se introduce alineatul (5) cu următorul cuprins:
    "(5) ”C.F.R.” - S.A. va asigura serviciile privind managementul creditelor externe rambursabile sau nerambursabile angajate de Regia Autonomă ”Societatea Naţionala a Căilor Ferate Române” înainte de reorganizarea sa, care până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri au fost administrate de ”S.M.F.” - S.A."

    2. Articolul 20 va avea următorul cuprins:
    "ART. 20
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune, de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    3. Alineatul (1) al articolului 22 din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 9
    Hotărârea Guvernului nr. 582/1998 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 350 din 15 septembrie 1998, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 11 va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune, de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolul 21 din anexa va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 10
    La data finalizarii procedurii de divizare, Hotărârea Guvernului nr. 583/1998 privind înfiinţarea Societăţii de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." - S.A. prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 351 din 15 septembrie 1998, se abroga.

    ART. 11
    Hotărârea Guvernului nr. 584/1998 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 352 din 15 septembrie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 12 va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune, de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolului 21 din anexa va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 12
    Hotărârea Guvernului nr. 585/1998 privind înfiinţarea Societăţii de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." - S.A. prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 353 din 15 septembrie 1998, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 7 va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune, de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolului 21 din anexa va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 13
    Hotărârea Guvernului nr. 7/1999 privind înfiinţarea unor filiale ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 15 din 20 ianuarie 1999, cu modificările ulterioare, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolului 21 din anexa nr. 3 va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 14
    Hotărârea Guvernului nr. 8/1999 privind înfiinţarea unor filiale ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 16 din 20 ianuarie 1999, cu modificările ulterioare, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolului 21 din anexa nr. 3 va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 15
    Hotărârea Guvernului nr. 863/2001 privind înfiinţarea unor filiale ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 579 din 17 septembrie 2001, se modifica după cum urmează:
    - Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."



    ART. 16
    Hotărârea Guvernului nr. 864/2001 privind înfiinţarea unor filiale ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R. Marfa" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 582 din 17 septembrie 2001, se modifica după cum urmează:
    - Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."



    ART. 17
    Hotărârea Guvernului nr. 880/2001 privind înfiinţarea unor filiale ale Companiei Naţionale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 594 din 21 septembrie 2001, cu modificările ulterioare, se modifica după cum urmează:
    - Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.”- S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."



    ART. 18
    Hotărârea Guvernului nr. 887/2001 privind înfiinţarea unor filiale ale Companiei Naţionale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 598 din 24 septembrie 2001, cu modificările ulterioare, se modifica după cum urmează:
    - Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."



    ART. 19
    Hotărârea Guvernului nr. 706/2002 privind înfiinţarea unor filiale ale Companiei Naţionale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 525 din 18 iulie 2002, se modifica după cum urmează:
    1. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Serviciile financiar-contabile, juridice, de control financiar de gestiune şi de organizare a licitaţiilor, a managementului proiectelor finanţate din credite interne şi externe, contractarea şi gestionarea acestor credite se preiau de la ”S.M.F.” - S.A. şi se realizează potrivit legii prin organele de specialitate proprii."

    2. Alineatul (1) al articolului 21 din anexa nr. 3 va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."


    ART. 20
    Hotărârea Guvernului nr. 1.048/2002 privind înfiinţarea Societăţii Comerciale de Expeditii Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valori Băneşti şi Corespondenta "C.F.R. Mesagerie" - S.A. ca filiala a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 712 din 1 octombrie 2002, se modifica după cum urmează:
    - Alineatul (1) al articolului 20 din anexa va avea următorul cuprins:
    "(1) Controlul financiar de gestiune se efectuează, în conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate proprii."



    ART. 21
    Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri pct. 13 de la lit. B "Unităţile care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei" din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 3/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 din 10 ianuarie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se abroga.



                    PRIM-MINISTRU
                    ADRIAN NASTASE
                    Contrasemnează:
                    p. Ministrul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei,
                    Traian Panait,
                    secretar de stat
                    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                    Marian Sarbu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Mihai Nicolae Tanasescu

    Bucureşti, 24 octombrie 2002.
    Nr. 1.199.

    -----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016