Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.022 din 29 decembrie 2016  pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, şi a Hotărârii Guvernului nr. 120/2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 mai 2013 privind un mecanism de monitorizare şi de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi de raportare, la nivel naţional şi al Uniunii, a altor informaţii relevante pentru schimbările climatice şi de abrogare a Deciziei nr. 280/2004/CE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.022 din 29 decembrie 2016 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, şi a Hotărârii Guvernului nr. 120/2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 mai 2013 privind un mecanism de monitorizare şi de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi de raportare, la nivel naţional şi al Uniunii, a altor informaţii relevante pentru schimbările climatice şi de abrogare a Deciziei nr. 280/2004/CE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 13 din 6 ianuarie 2017

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. IV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, precum şi pentru modificarea art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 14 ianuarie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La articolul 2, litera b) va avea următorul cuprins:
    "b) autoritatea competentă - Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului;"

    2. La articolul 3, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) SNEEGES se referă la colectarea, procesarea şi prezentarea corespunzătoare a datelor şi informaţiilor necesare elaborării inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de seră reglementate prin Protocolul de la Kyoto. SNEEGES este astfel realizat şi administrat de către autoritatea competentă încât să asigure transparenţa, consecvenţa, comparabilitatea, caracterul complet şi acurateţea inventarului, astfel cum sunt definite în Liniile directoare IPCC pentru inventarele naţionale ale emisiilor de gaze cu efect de seră, elaborate în 2006, în Suplimentul la Liniile directoare IPCC pentru inventarele naţionale ale emisiilor de gaze cu efect de seră, elaborate în 2006: Zone umede, elaborat de către IPCC în anul 2013, şi în documentul Metode suplimentare revizuite şi îndrumări privind buna practică în baza Protocolului de la Kyoto, elaborat de către IPCC în anul 2013, în conformitate cu UNFCCC, cu Protocolul de la Kyoto şi cu deciziile subsecvente relevante."

    3. La articolul 5 alineatul (2), litera d) va avea următorul cuprins:
    "d) pregătirea contribuţiilor la realizarea inventarelor naţionale şi a informaţiilor suplimentare potrivit deciziilor relevante COP şi/sau COP/MOP, potrivit Regulamentului (UE) nr. 525/2013 şi Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 749/2014 al Comisiei privind structura, formatul, procedurile de transmitere şi revizuirea informaţiilor raportate de statele membre în temeiul Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului."

    4. La articolul 6 alineatul (1), literele b) şi d) vor avea următorul cuprins:
    "b) să aprobe, prin decizie a conducătorului autorităţii competente, proceduri cu privire la selectarea metodelor de estimare şi a factorilor de emisie necesari estimării nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră;
    ............................................................................
    d) să aprobe, prin decizie a conducătorului autorităţii competente, un plan cu privire la asigurarea şi controlul calităţii (QA/QC), care să cuprindă atât proceduri specifice pentru controlul calităţii ce urmează a fi parcurse în mod obligatoriu în procesul de elaborare a inventarului naţional, proceduri pentru asigurarea calităţii ulterior elaborării inventarului naţional, precum şi stabilirea unor criterii privind calitatea."
    ART. II
    Prevederile art. I pct. 3, respectiv lit. d) a alin. (2) al art. 5, intră în vigoare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
    ART. III
    Hotărârea Guvernului nr. 120/2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 mai 2013 privind un mecanism de monitorizare şi de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi de raportare, la nivel naţional şi al Uniunii, a altor informaţii relevante pentru schimbările climatice şi de abrogare a Deciziei nr. 280/2004/CE, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 152 din 3 martie 2014, se modifică şi va avea următorul cuprins:

    1. Articolul II va avea următorul cuprins:
    "Art. II. - În implementarea SNEEGES, atât autoritatea competentă, cât şi celelalte entităţi/organizaţii implicate în realizarea funcţiilor SNEEGES, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de elaborare şi pregătire, la termenele stabilite în cuprinsul acesteia, a inventarului naţional al emisiilor de gaze cu efect de seră şi a informaţiilor suplimentare solicitate în conformitate cu prevederile Protocolului de la Kyoto, cu cele din Regulamentului nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 mai 2013 privind un mecanism de monitorizare şi de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi de raportare, la nivel naţional şi al Uniunii, a altor informaţii relevante pentru schimbările climatice şi de abrogare a Deciziei nr. 280/2004/CE, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 165 din 18 iunie 2013, şi, respectiv, cu cele din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 749/2014 al Comisiei privind structura, formatul, procedurile de transmitere şi revizuirea informaţiilor raportate de statele membre în temeiul Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 203 din 11 iulie 2014."

    2. La articolul III, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Autoritatea competentă este responsabilă cu îndeplinirea prevederilor art. 5 alin. (1)-(3), art. 7 alin. (1)-(5), art. 8 alin. (1), art. 9, 19 şi 23 din Regulamentul nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului."

    ART. IV
    În cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 1.570/2007 privind înfiinţarea Sistemului naţional pentru estimarea nivelului emisiilor antropice din surse sau al reţinerilor prin sechestrare a tuturor gazelor cu efect de seră, reglementate prin Protocolul de la Kyoto, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma "organul de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea autorităţii competente, cu atribuţii în implementarea la nivel naţional a politicilor, strategiilor şi a legislaţiei în domeniul protecţiei mediului" se înlocuieşte cu sintagma "autoritatea competentă".


                     PRIM-MINISTRU
                 DACIAN JULIEN CIOLOŞ

                    Contrasemnează:
                   -----------------
                  Ministrul mediului,
                  apelor şi pădurilor,
                 Cristiana Paşca Palmer

                   Viceprim-ministru,
              ministrul dezvoltării regionale
               şi administraţiei publice,
                    Vasile Dîncu

                 Viceprim-ministru,
           ministrul economiei, comerţului
          şi relaţiilor cu mediul de afaceri,
                Costin Grigore Borc

             Ministrul fondurilor europene,
               Dragoş Cristian Dinu

              Ministrul energiei,
             Victor Vlad Grigorescu

              Ministrul sănătăţii,
             Vlad Vasile Voiculescu

              Ministrul agriculturii
               şi dezvoltării rurale,
                 Achim Irimescu

          p. Ministrul afacerilor interne,
                  Raed Arafat,
                 secretar de stat

            Ministrul transporturilor,
                Petru Sorin Buşe

           Ministrul afacerilor externe,
                Lazăr Comănescu


    Bucureşti, 29 decembrie 2016.
    Nr. 1.022.

                     ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016