Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   GHID DE FINANŢARE din 16 mai 2023  pentru Reforma 3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate din cadrul Pilonului V: Sănătate şi rezilienţă instituţională - Componenta 12: Sănătate l2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 GHID DE FINANŢARE din 16 mai 2023 pentru Reforma 3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate din cadrul Pilonului V: Sănătate şi rezilienţă instituţională - Componenta 12: Sănătate l2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice

EMITENT: Ministerul Sănătăţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 430 bis din 17 mai 2023
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 1.673 din 16 mai 2023, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 430 din 17 mai 2023.
──────────
 (a se vedea imaginea asociată)
                     PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ
                             Ghidul de finanţare
        ÎN CADRUL APELURILOR DE PROIECTE:
    - COD APEL: MS-R031 pentru construcţii de centre
    – COD APEL: MS-R032 pentru derularea de cursuri

        Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională
        COMPONENTA: 12 - Sănătate
        REFORMA: R3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate
        SUBREFORMA R3.1.: Reforma managementului serviciilor de sănătate
        SUBREFORMA R3.2.: Dezvoltarea resurselor umane din sănătate
        SUBREFORMA R3.3.: Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în sistemul de sănătate

        Data: 15.05.2023
        Ministerul Sănătăţii - Coordonator de reforme şi investiţii pentru Componenta 12 - Sănătate
        Adresă: Str. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1, Bucureşti
        Direcţia Generală Implementare şi Monitorizare Proiecte
        Adresă: Bld. Nicolae Bălcescu, nr. 17-19, sector 1, Bucureşti
        @: reforme.pnrr@ms.ro
        f: www.facebook.com/MinisterulSanatatii


    PREAMBUL
        Acest document se aplică Reformei 3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate, Subreforma R3.1.: Reforma managementului serviciilor de sănătate, Subreforma R3.2.: Dezvoltarea resurselor umane şi din sănătate şi Subreforma R3.3.: Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în sistemul de sănătate din Componenta 12 Sănătate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
        Prezentul document se adresează tuturor potenţialilor solicitanţi şi beneficiari pentru Reforma mai sus menţionată. Interpretarea informaţiilor incluse în cererea de finanţare se realizează sistematic, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanţare privind regulile şi condiţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente PNRR, aprobate şi publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii în calitate de Coordonator de reforme şi investiţii.
        Aspectele cuprinse în aceste documente ce derivă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi modul său de implementare vor fi interpretate de către Ministerul Sănătăţii, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi folosind metoda de interpretare sistematică.

    IMPORTANT
        Vă recomandăm ca înainte de a începe completarea cererii de finanţare să vă asiguraţi că aţi parcurs toate informaţiile prezentate în acest document şi să vă asiguraţi că aţi înţeles toate aspectele legate de specificul intervenţiilor finanţate din fonduri europene aferente PNRR.
        Vă recomandăm ca până la data limită de depunere a cererilor de finanţare în cadrul prezentului apel de proiecte să consultaţi periodic pagina de internet www.ms.ro, pentru a urmări eventualele modificări/interpretări ale condiţiilor specifice, precum şi alte comunicări/ clarificări pentru accesarea fondurilor europene aferente PNRR.
        Notă: În cuprinsul prezentului Ghid se va utiliza termenul "Reforma: R3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate" pentru a acoperi ambele investiţii specifice, dacă nu sunt menţionate individual.

    Cuprins
        Secţiunea 1. Planul naţional de redresare şi rezilienţă
    1.1. Planul naţional de redresare şi rezilienţă
    1.2. Provocările în domeniul sănătăţii publice

        Secţiunea 2. Informaţii despre apelul de proiecte
    2.1. Obiectiv general
    2.2. Indicatorii Reformei
    2.4. Calendar apel
    2.5. Rata de finanţare
    2.6. Solicitanţi eligibili
    2.7. Activităţi eligibile

        Secţiunea 3. Eligibilitatea cheltuielilor
        Secţiunea 4. Etapele de derulare ale unui proiect
        Proiectele din cadrul prezentului apel se vor derula astfel:
    4.1. Dosarul de finanţare
    4.2. Verificarea dosarelor
    4.4. Contractarea
    4.5. Implementarea investiţiilor specifice


        Secţiunea 5. Principii orizontale
    Secţiunea 6. Alte informaţii
    6.1. Modificarea Ghidului de finanţare
    6.2. Informare şi publicitate
    6.3. Riscuri şi complementaritate
    6.4. Ajutor de stat

    7. Lista Anexelor
                               Componenta C12 - Sănătate
                 Reforma 3. Dezvoltarea capacităţii pentru managementul
         serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate
                  R3.1. Reforma managementului serviciilor de sănătate
                    R3.2. Dezvoltarea resurselor umane din sănătate
                        R3.3. Creşterea integrităţii, reducerea
         vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în sistemul de sănătate
                                  Ghidul de finanţare
    SECŢIUNEA 1
    Planul naţional de redresare şi rezilienţă
    1.1. Planul naţional de redresare şi rezilienţă
        Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) este conceput aşa încât să asigure un echilibru optim între priorităţile Uniunii Europene şi necesităţile de dezvoltare ale României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ ţara, aşa cum a afectat întreaga Uniune Europeană şi întreaga lume.
        Obiectivul general al PNRR al României este corelat în mod direct cu Obiectivul general al MRR, aşa cum este inclus în Regulamentul 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului, din 12 februarie 2021, art. 4. Astfel, obiectivul general al PNRR al României este dezvoltarea României prin realizarea unor programe şi proiecte esenţiale, care să sprijine rezilienţa, nivelul de pregătire pentru situaţii de criză, capacitatea de adaptare şi potenţialul de creştere, prin reforme majore şi investiţii cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.
        Obiectivul specific al PNRR este şi el corelat cu cel al mecanismului, detaliat în Regulament, şi anume de a atrage fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea atingerii jaloanelor şi a ţintelor în materie de reforme şi investiţii.
        Criza provocată de COVID-19 a scos în evidenţă, de asemenea, importanţa reformelor şi a investiţiilor în domeniul sănătăţii, precum şi a rezilienţei economice, sociale şi instituţionale, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză, în special prin îmbunătăţirea continuităţii activităţii şi a serviciului public, a accesibilităţii şi capacităţii sistemelor de sănătate şi de îngrijire, a eficacităţii administraţiei publice şi a sistemelor naţionale, inclusiv prin reducerea la minimum a sarcinii administrative, precum şi a eficacităţii sistemelor judiciare, precum şi a prevenirii fraudei şi a supravegherii combaterii spălării banilor.

    1.2. Provocările în domeniul sănătăţii publice
        Performanţa scăzută a sistemului de sănătate din România şi ineficienţele sale majore sunt cauzate, în mare măsură, de capacitatea redusă, administrativă şi managerială. Acest lucru este vizibil la toate nivelurile de îngrijire (asistenţă medicală primară şi comunitară, ambulatorie, spitalicească), chiar dacă în grade diferite, precum şi la nivelul instituţiilor responsabile de dezvoltarea, implementarea şi/sau evaluarea politicilor de sănătate la nivel central (de ex. Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Institutul Naţional de Sănătate Publică etc.), şi regional şi local (de ex. Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, Centrele Regionale de Sănătate Publică etc.).
        Capacitatea managerială şi administrativă redusă a personalului din poziţiile sus-menţionate este o consecinţă directă a disponibilităţii limitate a unor programe educaţionale de calitate ridicată în domeniul managementului serviciilor de sănătate, administraţie sanitară şi politici de sănătate. De-a lungul timpului, numeroase relatări au arătat faptul că, în multe situaţii, aceste instituţii sunt conduse de persoane numite pe criterii politice, subminând prevederile legale conform cărora aceste poziţii trebuie ocupate de persoane având cunoştinţele şi abilităţile corespunzătoare şi care parcurg proceduri transparente de selecţie, conform legislaţiei în vigoare.
        Sistemul de sănătate din România se confruntă cu numeroase provocări în domeniul resurselor umane. Acestea includ - dar nu sunt limitate la - deficitul numeric în anumite specialităţi medicale (medicină de familie, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, sănătate publică etc.) şi pentru anumite profesii medicale (medici, asistenţi medicali, moaşe, asistenţi medicali comunitari etc.), dezechilibre geografice în ceea ce priveşte distribuţia personalului medical, diferenţe pe alocuri notabile între competenţele pe care personalul medical le deţine şi cele pe care ar trebui să le deţină (îndeosebi cu privire la utilizarea noilor tehnologii, complianţa la parcursurile terapeutice ale pacienţilor, precum şi abilităţi transversale - comunicare, leadership, muncă în echipă).
        Aceste provocări au fost accentuate, de-a lungul timpului, de emigraţia masivă a personalului medical. În special după anul 2007, anul integrării României în Uniunea Europeană, un număr semnificativ de cadre medicale au decis să profeseze în alte State Membre ale Uniunii Europene. Factorii care au determinat aceste fluxuri de personal ţin atât de atractivitatea altor sisteme de sănătate (factori de tip pull - cum ar fi venituri mai ridicate, condiţii mai bune de lucru, posibilităţi de dezvoltare profesională şi personală etc.), cât şi de atractivitatea redusă a sistemului de sănătate din România (factori de tip push - cum ar fi venituri mai scăzute, condiţii dificile de lucru, posibilităţi reduse de dezvoltare profesională şi personală etc.). Răspunsul sistemului de sănătate la aceste provocări a fost unul insuficient. Conform analizelor Comisiei Europene, România nu a avut şi nici nu are momentan un plan strategic pentru abordarea problematicii resurselor umane din sănătate. În absenţa unui asemenea plan strategic, capacitatea sistemului de sănătate din România de a planifica şi previziona nevoile de resurse umane va fi semnificativ redusă. Acest lucru va duce la accentuarea dezechilibrelor curente şi implicit la reducerea accesului populaţiei la servicii de sănătate (fenomenul deşertificării medicale).
        În ciuda progreselor înregistrate în ultimii ani, sistemul de sănătate din România încă înregistrează dificultăţi cauzate de corupţia la diferite niveluri. Neremediate, acestea vor contribui la ineficienţa unui sistem de sănătate deja finanţat insuficient.
        Printre formele pe care corupţia le ia în sistemul de sănătate se numără conflictul de interese. Acesta poate să afecteze resursa umană la toate nivelurile - al administraţiei centrale, al instituţiilor deconcentrate, al conducerii unităţilor sanitare, al personalului care acordă îngrijiri directe pacienţilor etc.

    SECŢIUNEA 2
    Informaţii despre apelul de proiecte
    2.1. Obiectiv general
        Pentru a răspunde acestor provocări, obiectivul general al acestor subreforme este îmbunătăţirea cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor resursei umane din managementul serviciilor de sănătate de la toate nivelurile sistemului de sănătate din România; de consolidare a capacităţii sistemului de sănătate din România de a educa, recruta, menţine şi motiva o forţă de muncă pregătită să răspundă nevoilor de sănătate curente şi viitoare ale populaţiei şi de îmbunătăţirea definirii şi reglementării conflictului de interese la nivelul sistemului de sănătate din România şi capacitarea resursei umane pentru prevenirea situaţiilor care pot duce la situaţii de corupţie şi/sau conflict de interese.
        Prin implementarea Investiţiei "Construcţia a 3 centre noi de dezvoltare a competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate şi a unui centru de excelenţă în managementul serviciilor de sănătate" se are în vedere următoarele contribuţia pentru "Tranziţie Verde" prin clădirile nou-construite care vor respecta obiectivul privind necesarul de energie primară cu cel puţin 20 % mai mic decât cerinţa pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB).

    2.2. Indicatorii Reformei
        Indicatorii care vor fi realizaţi prin prezentul Ghid sunt:
        Pentru Apelul RO-31:
    a) Indicatori cantitativi în conformitate cu prevederile #360:
    a.1. construirea şi dotarea completă a 4 noi centre de dezvoltare a competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate;
    a.2. construirea şi dotarea completă a unui centru de excelenţă în managementul serviciilor de sănătate Pentru apelul RO-32:

    b) Indicatori cantitativi în conformitate cu prevederile #361:
    b.1. minim 1.000 persoane care au participat la cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate;

    c) Indicatori cantitativi în conformitate cu prevederile #362:
    c.1. minim 1.000 persoane care au participat la cursuri de formare privind managementul resurselor umane din instituţiile sanitare;

    d) Indicatori cantitativi în conformitate cu prevederile #363:
    d.1. minim 3.000 personal medico-sanitar care a participat la programe de formare în materie de integritate;


        Condiţionalităţi specifice: Minim 1000 de persoane vor urma cursurile pentru managementul serviciilor de sănătate (#361) care se vor derula în cadrul centrelor care vor fi nou construite prin #360.


    2.3. Alocarea apelului de proiecte
        Alocarea totală a prezentului Ghid este de 245.000.000,00 lei (fără TVA), 49.511.953,60 euro fără TVA (curs Inforeuro aprilie 2023 = 4,9483), fiind compusă din alocările aferente următoarelor apeluri:
    - MS-R031: 212.000.000,00 lei (fără TVA), 42.842.996,60 euro (fără TVA) în cadrul căruia se va finanţa construcţia şi dotarea completă de noi centre educaţionale, astfel:
        > 3 noi centre de dezvoltare a competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate;
        > 1 centru de excelenţă în managementul serviciilor de sănătate;
        ATENŢIE! MS-RO31: Valoarea maximă nerambursabilă a finanţării alocate per proiect este de 53.000.000,00 lei fără TVA, 10.710.749,15 euro fără TVA (construire + dotare).
        Notă: Pragurile menţionate ca valori maxime fac referire la bugetul nerambursabil solicitat prin cererea de finanţare. Bugetul total al proiectului poate fi mai mare decât valoarea maximă cu menţiunea că diferenţa trebuie să fie acoperită de solicitant. Ca urmare a analizării categoriilor de cheltuieli, bugetul nerambursabil poate scădea sub pragul minim fără ca proiectul să fie respins.

    – MS-R032: 33.000.000,00 lei (fără TVA), 6.668.957,00 euro (fără TVA) în cadrul căruia se vor finanţa cursuri, astfel:
        > cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate pentru minim 1.000 persoane;
        > cursuri de formare privind managementul resurselor umane pentru minim 1.000 persoane din instituţiile sanitare;
        > programe de formare în materie de integritate pentru minim 3.000 persoane din instituţiile sanitare.
        ATENŢIE! RO-32: Valoarea maximă nerambursabilă a finanţării alocate per proiect este, după cum urmează:
    1. cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate pentru minim 1.000 persoane: 9.000.000,00 lei fără TVA, 1.818.806,46 euro fără TVA;
    2. cursuri de formare privind managementul resurselor umane pentru minim 1.000 persoane din instituţiile sanitare: 9.000.000,00 lei fără TVA, 1.818.806,46 euro fără TVA;
    3. programe de formare în materie de integritate pentru minim 3.000 persoane din instituţiile sanitare: 15.000.000,00 lei fără TVA, 3.013.344,08 euro fără TVA.
    2.4. Calendar apel
        Tip apel: competitiv cu termen limită de depunere
        Data publicării ghidului de finanţare: 12.05.2023.
        Data deschidere platformă pentru depunere dosare de finanţare:
        > Pentru apelul MS-R031: 15 mai 2023, ora 10:00.
        > Pentru apelul MS-R032: 1 septembrie 2023, ora 10:00.

        Data închidere platformă pentru depunere dosare de finanţare:
        > Pentru apelul MS-R031: 09 iunie 2023, ora 16:00.
        > Pentru apelul MS-R032: 2 octombrie 2023, ora 16:00.

        Data limită de implementare a proiectelor:
        > Pentru apelul MS-R031: 30 mai 2024.
        > Pentru apelul MS-R032: 30 mai 2025.

        Notă: având în vedere condiţionalităţile din cadrul mecanismului de Verificare pentru ţinta #361, cursurile privind managementul serviciilor de sănătate vor demara după finalizarea centrelor finanţate în cadrul apelului MS-R031.
        Notă: Fiind un apel cu termen limită de depunere:
    - încărcarea dosarelor se va putea face doar ulterior datei de deschidere a platformei pentru depunere dosare de finanţare, menţionată în cadrul prezentei secţiuni;
    – pentru a evita supraîncărcarea sistemului de înregistrare electronică, se recomandă evitarea depunerii solicitărilor de finanţare în ultimele zile de înainte de închiderea apelului.


    2.5. Rata de finanţare
        Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. În cazul proiectelor depuse în cadrul PNRR, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme şi/sau investiţii pentru Componenta 12 Sănătate R.3 Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate în conformitate cu legislaţia aplicabilă.

    2.6. Solicitanţi eligibili
        Solicitanţii eligibili sunt:
    - MS-R031:
        > Pentru cele 3 centre de dezvoltare a competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate: toate Universităţile de Medicină şi Farmacie din România care fac parte din Asociaţia Alianţa Universitară G6-UMF.
        Notă: Universităţile de medicină şi farmacie care funcţionează în judeţe în cadrul cărora se vor construi spitale regionale care prevăd în structura acestora centre de training şi simulare (Craiova, Iaşi, Cluj) - nu sunt eligibile pentru apelul MS-RO31.
        Notă: investiţiile în construirea centrelor se vor realiza cu respectarea cerinţelor de eficienţă energetică aproape zero (NZEB), conform legislaţiei naţionale în vigoare: respectarea cerinţelor NZEB trebuie să fie clar menţionată în documentaţia tehnică şi se aplică doar clădirilor noi.

        > Pentru centrul de excelenţă în managementul serviciilor de sănătate:
        Institutul de Management al Serviciilor de Sănătate, în baza unui acord de parteneriat cu Ministerul Sănătăţii
        Notă: investiţiile în construirea centrelor se vor realiza cu respectarea cerinţelor de eficienţă energetică aproape zero (NZEB), conform legislaţiei naţionale în vigoare: respectarea cerinţelor NZEB trebuie să fie clar menţionată în documentaţia tehnică şi se aplică doar clădirilor noi.


    – MS-R032:
        > cursuri de formare privind managementul serviciilor de sănătate şi resurse umane: Institutul de Management al Serviciilor de Sănătate în parteneriat cu membrii Asociaţiei Alianţa Universitară G6-UMF şi Ministerul Sănătăţii, în baza unui acord de parteneriat. Minim 2000 de persoane vor urma cursuri în cadrul centrelor de dezvoltare a competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate din cadrul MS-R031;
        > programe de formare în materie de integritate: Institutul de Management al Serviciilor de Sănătate în parteneriat cu membrii Asociaţiei Alianţa Universitară G6-UMF şi Ministerul Sănătăţii prin Serviciul de Integritate, în baza unui acord de parteneriat. Minim 3000 de persoane vor urma cursuri;
        > Notă: pentru a fi eligibile este necesară aprobarea cursurilor de perfecţionare în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate prin ordin de ministru ca urmare a evaluării Consiliului Ştiinţific care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate - conform Ordinului ministrului nr. 3.143 din 7 octombrie 2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 983 din 10 octombrie 2022. Evaluarea şi aprobarea cursurilor se poate realiza şi după aprobarea proiectelor, dar până la demararea activităţilor.
        > Notă: având în vedere condiţionalităţile din cadrul mecanismului de Verificare, certificatele individuale de participare la cursurile de formare vor fi emise de către Ministerul Sănătăţii împreună cu furnizorul de formare.    2.7. Activităţi eligibile
        În vederea depunerii de proiecte în cadrul apelului MR-R031, activităţile eligibile sunt cele în legătură directă sau conexe cu construcţia şi dotarea centrelor menţionate în cadrul secţiunii 2.3. Alocarea apelului de proiecte.
        Notă: Solicitanţii selectaţi pentru finanţare vor putea apela la Compania Naţională de Investiţii în calitate de structură de implementare în vederea implementării proiectelor, entitate care va derula activităţi specifice de întocmire documentaţie tehnică, derulare procedură de achiziţii şi implementare contract, respectiv va preda obiectivul după finalizare solicitantului.
        În vederea derulării apelului MS-R032, este necesar ca solicitanţii să definească şi identifice iniţial grupul ţintă ţinând cont de următoarele caracteristici:
        > managementului serviciilor de sănătate (#361):
    () membri ai comitetelor directoare ale spitalelor (manager, director medical, director financiar-contabil, director de îngrijiri);
    () şefi de secţii, şefi de laboratoare din cadrul unităţilor sanitare;
    () directori executivi, directori executivi adjuncţi, medici şefi ai Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică;
    () directori, medici şefi ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate;
    () manageri ai Serviciilor Judeţene de Ambulanţă;
    () personal de conducere din structurile Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate;
    () conducători ai instituţiilor aflate în subordinea şi coordonarea Ministerului Sănătăţii;
    () personalul cu atribuţii administrative şi de management din cadrul serviciilor de asistenţă medicală primară, comunitară şi ambulatoriu;
    () personalul cu atribuţii administrative şi de management din structurile responsabile de domeniul sănătăţii din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale; etc.
        Se va acorda prioritate specialiştilor care lucrează în zonele îndepărtate şi rurale. Cursurile de formare includ managementul serviciilor de sănătate, organizarea şi finanţarea sistemelor de sănătate, politicile în domeniul sănătăţii, politicile privind resursele umane, comunicarea în domeniul sănătăţii, gestionarea calităţii serviciilor de sănătate, legislaţia în domeniul sănătăţii, digitalizarea şi inovarea în domeniul sănătăţii, dar nu se limitează la acestea. Notă: Cursurile de formare se vor desfăşura în cele trei centre nou construite pentru dezvoltarea competenţelor.

        > Dezvoltarea resurselor umane din sănătate (#362):
    () personalul existent şi viitor din asistenţa medicală primară şi comunitară;
    () personalul existent şi viitor din asistenţa medicală ambulatorie;
    () personalul existent şi viitor din asistenţa medicală spitalicească;
    () personalul existent şi viitor din domeniul sănătăţii publice.
        Cursurile de formare includ recrutarea şi selectarea resurselor umane, mecanismele financiare şi nefinanciare de stimulare a personalului medical, motivarea personalului medical, dar nu se limitează la acestea.

        > Creşterea integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în sistemul de sănătate (#363):
    () personalul din administraţia centrală, instituţiile deconcentrate, conducerea unităţilor sanitare,
    () personalul medico-sanitar care acordă îngrijiri directe pacienţilor, etc..
        Cursurile de formare vizează diverse teme legate de integritate (cum ar fi: prevenirea corupţiei şi abordarea conflictelor de interese în sistemul de sănătate, protecţia avertizorilor, transparenţa achiziţiilor publice în domeniul asistenţei medicale).


        Notă: Grupul tehnic de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii - Serviciul de integritate va elabora termenii de referinţă pentru cursurile aferente ţintei #363.
        Notă: este necesar ca solicitanţii să realizeze activităţile specifice de evaluare şi aprobare a cursurilor aferente #360 şi #361 în conformitate cu prevederile ordinului ministrului nr. 3.143 din 7 octombrie 2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 983 din 10 octombrie 2022. Evaluarea şi aprobarea cursurilor se poate realiza şi după aprobarea proiectelor, dar până la demararea activităţilor.

    SECŢIUNEA 3
    Eligibilitatea cheltuielilor
        Baza legală:
        > Regulamentul (UE) nr. 241/2021 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă;
        > Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piaţa internă în aplicarea articolelor 107 şi 108 din tratat;
        > Decizia de punere în aplicare a Consiliului de aprobare a evaluării Planului de Redresare şi Rezilienţă al României din 03 noiembrie 2021;
        > Ordonanţă de urgenţă nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă cu completările şi modificările ulterioare;
        > Hotărârea Guvernului nr. 209/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă;
        > Acordul de finanţare Nr. 26588/ 08.03.2022 dintre Ministerul investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Sănătăţii privind implementarea reformelor şi/sau investiţiilor finanţate prin Planul naţional de redresare şi rezilienţă.

        Sunt eligibile în cadrul acestui apel de proiecte:
        > cheltuielile identificate în corelare cu activităţile eligibile descrise în prezentul Ghid de finanţare;
        > cheltuielile ce conduc la realizarea investiţiei, inclusiv cheltuielile cu elaborarea documentaţiei tehnice pentru realizarea investiţiei şi pregătirea dosarului de finanţare;
        > cheltuielile Companiei Naţionale de Investiţii în calitate de structură de implementare în vederea implementării proiectelor, care va derula activităţi specifice de întocmire documentaţie tehnică, derulare procedură de achiziţii şi implementare contract
        > cheltuielile de audit ale proiectului, obligatorii pentru proiectele cu o valoare nerambursabilă mai mare de 2.432.850 lei fără TVA echivalentul a 500.000 euro fără TVA;
        > cheltuielile de publicitate şi informare, ce derivă exclusiv din Manualul de identitate vizuală privind operaţiunile finanţate din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă definite în conformitate cu prevederile art. 34 din Regulamentul (UE) nr. 2021/241 de instituire a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, cu modificările şi completările ulterioare.

        Notă: Costurile generale reprezentând plata arhitecţilor, inginerilor şi consultanţilor, taxelor legale, a studiilor de fezabilitate/documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii, a documentaţiei tehnico-economice, audit al proiectului (obligatoriu pentru situaţia menţionată anterior), pentru pregătirea şi/sau implementarea proiectului direct legate de investiţie se vor încadra în maximum 3% din totalul bugetului disponibil pentru construcţie/renovare. Nu este eligibilă consultanţa pentru pregătirea documentaţiei aferentă achiziţiilor publice şi în procesul de derulare a procedurii de achiziţie publică.
        Notă: Nu este eligibilă achiziţia de terenuri.
        Condiţii cumulative de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului:
    - să fie în conformitate cu prevederile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă;
    – să se încadreze în valorile menţionate la art. 2.3. al prezentului Ghid;
    – să se încadreze în valorile menţionate în cadrul prezentei secţiuni;
    – să fie în conformitate cu contractul de finanţare, încheiat între coordonatorul de reformă/investiţie şi beneficiar;
    – să fie rezonabile şi necesare realizării operaţiunii şi să conducă la atingerea ţintei;
    – să respecte prevederile legislaţiei Uniunii Europene şi naţionale aplicabile în special în ceea ce priveşte regimul achiziţiilor publice, prin respectarea legislaţiei în vigoare.
    – să fie înregistrate în contabilitatea beneficiarului, cu respectarea prevederilor aplicabile;
    – să fie angajate de către beneficiar şi plătită în condiţiile legii între 01 februarie 2020 şi termenul limită de implementare menţionat în cadrul secţiunii 2.4. cu respectarea perioadei de implementare stabilite prin contractul de finanţare;
    – să fie însoţite de documente justificative;

        Cheltuielile neeligibile în cadrul acestui apel de proiecte (enumerarea nu este exhaustivă):
        > valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile. Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, în cazul în care nu sunt cheltuieli deductibile, este suportată din bugetul de stat (art. 13, alin. 1, lit. a din OUG nr. 124/2021);
        > sumele ce depăşesc pragurile menţionate la art. 2.3. al prezentului Ghid şi valoarea TVA aferentă;
        > alte cheltuieli care nu duc în mod direct la îndeplinirea ţintei.
        > cheltuielile privind costurile de funcţionare şi întreţinere a obiectivelor finanţate prin proiect;
        > cheltuielile privind costuri administrative;
        > cheltuielile de personal;
        > cheltuieli financiare, respectiv prime de asigurare, taxe, comisioane, rate şi dobânzi aferente creditelor;
        > contribuţia în natură;
        > amortizarea.

        Notă: Beneficiarii investiţiilor se obligă să menţină echipamentele şi dotările în stare de funcţionare cel puţin până la 30 iunie 2026 sau pe durata perioadei de garanţie, dacă aceasta excedă datei de 30 iunie 2026.
        Atenţie!
        ● În cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cheltuielile cu salariile nu sunt eligibile. Personalul care desfăşoară activităţi în cadrul unităţilor de implementare şi monitorizare a proiectelor, din cadrul beneficiarilor instituţii publice, beneficiază de majorarea prevăzută la art. 16 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare din cadrul bugetului solicitantului.
        ● Sunt eligibile onorariile experţi lor/lectori lor care sunt implicaţi în derularea cursurilor, cu respectarea următoarelor criterii maxime:
        > 200 lei/oră de curs efectiv (inclusiv taxele şi contribuţiile datorate de către angajat şi angajator);
        > 100 lei/oră pentru pregătire curs (inclusiv taxele şi contribuţiile datorate de către angajat şi angajator) dar nu mai mult decât din timpul alocat desfăşurării cursului;
        > 300 lei/oră pentru desfăşurare examen şi corectare lucrări (inclusiv taxele şi contribuţiile datorate de către angajat şi angajator)
        > numărul total de ore/expert într-o lună nu poate depăşi 160 ore/lună;
        > Este necesară derularea unei proceduri de selecţie pentru desemnarea experţilor/lectorilor implicaţi. Procedura de selecţie şi recrutare va respecta cel puţin principiile transparenţei, tratamentului egal şi nediscriminării şi utilizării eficiente a fondurilor publice şi să nu includă, în mod nejustificat, cerinţe disproporţionate raportat la atribuţiile fiecărui post;

        ● Cheltuieli în tehnică IT utilizate doar în scopul proiectelor, în cuantum de maxim 1% din valoarea proiectului;
        ● Cheltuieli de birotică pentru desfăşurarea cursurilor în cuantum de maxim 1% din valoarea proiectului;
        ● Costurile aferente activităţilor de promovare şi publicitate nu trebuie să depăşească 1% din valoarea totală a proiectului;
        ● Pentru persoanele pentru care este necesară acoperirea cheltuielilor de deplasare/cazare se vor aplica prevederile Hotărârii nr. 714/2018 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în interesul serviciului.
        ● Solicitanţii vor prioritiza utilizarea spaţiilor din patrimoniul instituţiei de învăţământ.
        ● Indiferent de proprietarul spaţiului în care se vor desfăşura cursurile, este eligibilă o cheltuială în cuantumul maxim de 150 lei/oră pentru perioada desfăşurării cursului (inclusiv pauzele tehnice);
        ● Cheltuielile cu pauzele de lucru/masă sunt eligibile şi:
        > nu pot depăşi 120 lei/zi/persoană pentru asigurarea meselor - în situaţii justificate;
        > nu pot depăşi 20 lei/zi/persoană cheltuielile cu pauzele de cafea.


        Notă: Valorile prevăzute sunt fără TVA (dacă e cazul).
    SECŢIUNEA 4
    Etapele de derulare ale unui proiect
    Proiectele din cadrul prezentului apel se vor derula astfel:
    1. Depunerea Dosarului de finanţare
    2. Verificarea dosarelor
    3. Contractarea
    4. Implementarea investiţiilor specifice.

        Beneficiarii preselectaţi pentru finanţare pot trimite întrebări cu privire la acest Ghid utilizând următoarea adresă: info.reforme@ms.ro.
    4.1. Dosarul de finanţare
     Dosarele de finanţare în cadrul acestei Investiţii se încarcă pe platforma proiecte.pnrr.gov.ro/ doar în intervalul menţionat la secţiunea 2.4 din ghid şi pentru apelul dedicat scopului proiectului. Încărcarea Dosarelor de finanţare se va realiza în conformitate cu prevederile Anexei II - Manualul de înscriere proiecte - este obligatorie disponibilitatea unei semnături electronice în acest sens.
        Dosarul de finanţare este compus din:
     > Anexa I Cererea de finanţare
        > Anexa I.1 Manual înscriere proiecte
     > Anexa II Documente ce însoţesc cererea de finanţare:
        > II.1 Declaraţie de angajament
        > II.2 Declaraţie de eligibilitate a solicitantului şi a partenerului
        > II.3 Declaraţia privind eligibilitatea TVA a solicitantului şi a partenerului
        > II.4 Declaraţie cu privire la respectarea legislaţiei europene şi naţionale incidente, pentru achiziţiile publice demarate şi/sau derulate
        > II.5 Declaraţie de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal
        > II.6 Declaraţie privind evitarea conflictelor de interese, a fraudei, corupţiei şi dublei finanţări
        > II.7 Declaraţie privind respectarea principiului DNSH
        > II.7.1 Autoevaluarea privind respectarea principiului DNSH
        > II.8 Diagrama GANTT
        > II.9 Bugetul proiectului
        > II.10 Graficul estimativ al cererilor de transfer
        > II.11 Planul achiziţiilor

     > Anexa III: Grilă de evaluare
     > Anexa IV: DNSH
        > Alte documente considerate relevante de către aplicant şi care au legătură directă cu realizarea proiectului propus (documente de identificare a reprezentantului legal, acord privind implementarea proiectului în parteneriat)

        Notă: În cadrul unui cereri de finanţare solicitantul poate completa activităţile de interes şi eligibilitate.
     Notă: Toate Dosarele de finanţare primite de MS vor fi înregistrate în ordinea primirii şi vor intra în proces de evaluare/verificare, după încheierea perioadei de depunere a proiectelor, menţionată la secţiunea 2.4 din prezentul ghid.
        Acorduri de parteneriat:
    - Pentru apelul MS-R031: Solicitanţii eligibili pot încheia Acorduri de parteneriat*1) cu Compania Naţională de Investiţii care va avea rol de structură de implementare în vederea realizării activităţilor specifice de pregătire a documentaţiei tehnice, derulare a procedurilor de lucrări, realizare şi monitorizare implementare contracte până la predarea obiectivului/centrului care face obiectul finanţării. Acordul de parteneriat nu este obligatoriu la depunerea dosarele, ci va putea fi încheiat şi după primirea înştiinţării de aprobare a solicitării de finanţare.
        *1) Sau orice document cu rol de acord de parteneriat care va fi încheiat în conformitate cu specificul părţilor implicate.


    Notă:
    Ministerul Sănătăţii, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii, îşi rezervă dreptul de a solicita informaţii suplimentare asupra documentelor transmise.
        Atât formularul cererii de finanţare cât şi anexele acestuia, vor fi încărcate în platforma informatică în format pdf şi se vor transmite sub semnătură electronică extinsă, certificate în conformitate cu prevederile legale în vigoare*2).
        *2) Semnătura digitală este bazată pe un certificat digital, valabil la momentul depunerii documentelor

        Limba utilizată în completarea dosarului de finanţare şi în corespondenţa cu Ministerul Sănătăţii este reprezentată de limba română.

        Notă: pe platforma proiecte.pnrr.ro, conform Anexa II - Manual de înscriere proiect pagina 25 la "Valoare solicitată proiect" se va trece valoarea din Cerea de finanţare menţionată la "Buget TOTAL (fără TVA)" iar la "Buget proiect" se va trece valoarea din Cererea de finanţare menţionată la "Buget TOTAL (cu TVA)". Pentru proiectele la care nu este cazul de contribuţie proprie, valorile menţionate anterior vor fi egale.
        Atenţie!
        ● În situaţia în care un solicitant doreşte să înlocuiască/completeze dosarul de finanţare în perioada în care apelul este deschis este necesar să trimită un email la adresa reforme.pnrr@ms.ro pentru a se deschide canalul de comunicare în cadrul platformei proiecte.pnrr.gov.ro pentru a încărca noul dosar/anexele/documente suport. În solicitarea transmisă este necesar să menţioneze motivele şi documentele care fac obiectul completării.


    4.2. Verificarea dosarelor
        Evaluarea/Verificarea dosarelor de finanţare primite se face începând cu data de depunere şi se evaluează având în vedere criteriile din Grila de evaluare/Verificare pentru apelul pentru care se depune dosarul de finanţare.
     Dosarul de finanţare va fi respins în situaţia în care termenul de implementare menţionat în cererea de finanţare excedă datei limită de implementare a proiectelor menţionată în cadrul secţiunii 2.4. iar solicitantul nu propune un plan viabil de încadrare în termen;
        Notă: Ministerul Sănătăţii poate solicita informaţii suplimentare sau clarificări referitoare la buget sau alte aspecte din documentaţia suport.
     Evaluarea proiectelor în cadrul MS-R031 şi MS-RO32 se va realiza în conformitate cu prevederile Anexei III – Grila de evaluare în 2 etape:
    - Etapa I: Evaluarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii - în cadrul căreia se vor verifica următoarele:
    () respectarea formatului standard al cererii de finanţare şi includerea tuturor anexelor obligatorii;
    () modalitatea de completare a cererii de finanţare;
        Pentru evaluarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii se utilizează un sistem de evaluare de tip DA/NU/NA.
        Numai cererile de finanţare eligibile sunt admise în următoarea etapă a procesului de evaluare, respectiv evaluarea tehnică.

    – Etapa II: Evaluare tehnică şi financiară - în urma căreia fiecare proiect va fi punctat conform criteriilor din Grila de evaluare.

        Notă: Pentru fiecare etapă de evaluare se pot solicita maxim 2 clarificări, iar solicitantul va avea obligaţia să răspundă în maxim 5 zile lucrătoare.
        Notă: În situaţia în care indicatorii cumulaţi ai proiectelor depuse sunt inferiori celor menţionaţi în cadrul cap 2.2. Indicatorii Reformei, Ministerul Sănătăţii poate să deschidă un dialog cu solicitanţii în vederea creşterii acestora având în vedere componenţa grupurilor ţintă, acoperirea regiunilor de interes, costurile necesare pentru participanţi etc.

        Selectarea beneficiarilor pentru finanţare se va realiza în ordine descrescătoare a punctajului obţinut şi va fi postată pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Beneficiarii selectaţi/respinşi pentru finanţare vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare de notificare în acest sens. Punctajul minim pe care un beneficiar trebuie să-l obţină pentru aprobarea proiectului este de minim 60 de puncte.
        În termen de 15 zile de la primirea rezultatului, solicitanţii pot formula contestaţii pentru care vor primi răspuns în maxim 10 de zile. După rămânerea definitivă a rezultatelor, se va publica lista finală de finanţare şi lista finală de rezervă pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

    4.4. Contractarea
        După transmiterea înştiinţării de avizare pozitivă a dosarului de finanţare, prin intermediul canalului de comunicare al platformei proiecte.pnrr.gov.ro, beneficiarul va semna contractul de finanţare. Pentru semnarea contractului de finanţare, Ministerul Sănătăţii poate/va solicita documente suplimentare necesare contractării.
        Pentru semnarea contractului de finanţare, la nivelul solicitantului este necesar să fie constituită unitatea de implementare şi monitorizare a proiectului (la nivelul ordonatorului principal de credite) compusă din minim 3 persoane: manager de proiect, responsabil cu achiziţiile publice şi responsabil financiar. Pentru aceste 3 poziţii cheie, este obligatoriu ca persoanele numite să aibă studii superioare de lungă durată şi este recomandat să aibă experienţă specifică în implementarea fondurilor europene. Membrii unităţii de implementare vor completa declaraţii referitoare la incompatibilitate, antifraudă şi anticorupţie şi obligativitatea de a semnala astfel de situaţii în activităţile pe care le vor desfăşura şi pe care le vor transmite împreună cu fişa postului şi CV. Dimensionarea personalului necesar implementării şi monitorizării proiectelor se va realiza în funcţie de evoluţia şi etapele de implementare a acestora, cu respectarea principiilor de gestionare eficientă a fondurilor alocate.
        Notă: Prin semnarea contractului de finanţare, beneficiarii investiţiilor se obligă să menţină echipamentele şi dotările achiziţionate în cadrul proiectului în stare de funcţionare cel puţin până la 30 iunie 2026 sau pe durata perioadei de garanţie dacă aceasta excede datei de 30 iunie 2026.
        Notă: În funcţie de specificul proiectului, în contractul de finanţare vor fi cuprinse prevederi referitoare la implementarea proiectului din prisma alocării financiare anuale respectiv a monitorizării prin rapoarte intermediare/finale.

    4.5. Implementarea investiţiilor specifice.
        În cadrul apelului MR-R031, beneficiarii centrelor noi vor derula activităţi specifice cu Compania Naţională de Investiţii în calitate de structură de implementare în vederea implementării proiectelor, entitate care va derula activităţi specifice de întocmire documentaţie tehnică, derulare procedură de achiziţii şi implementare contract, respectiv va preda obiectivul solicitantului după finalizare.
        Solicitantul eligibil împreună cu Compania Naţională de Investiţii în calitate de structură de implementare va realiza activităţi specifice şi vor informa Ministerul Sănătăţii în calitate de coordonator de Reforme şi Investiţii referitor la:
    - Dialog între părţi referitor la pregătirea documentaţiei tehnice;
    – Realizarea Documentaţiei tehnice;
    – Aprobarea Documentaţiei tehnice;
    – Derularea procedurilor specifice de achiziţie, implementare contract şi predare obiectiv.

        După aprobarea documentaţiei tehnice, va fi necesar ca Solicitantul să transmită Anexa 1.a - Cererea de finanţare actualizată, însoţită de anexele modificate, dacă este cazul.
        În cadrul apelului MR-R032, solicitanţii selectaţi pentru finanţare vor derula activităţile menţionate în cadrul cererii de finanţare cu scopul de a atinge indicatorii asumaţi prin cererea de finanţare.
        Notă: În raportul final de implementare va fi necesar să fie incluse documente suport referitoare la apartenenţa persoanelor la grupurile ţintă care au urmat şi finalizat cursurile menţionate în cadrul Cap. 2.7 Activităţi eligibile.
        Notă: Ministerul Sănătăţii şi CN-MIPE îşi rezervă dreptul de a realiza vizite la faţa locului prin echipe de monitorizare şi control formate din minim 2 persoane. Efectuarea vizitelor vor fi anunţate cu minim 3 zile lucrătoare înainte de efectuarea acestora iar beneficiarii investiţiilor sunt obligaţi să permită accesul nerestricţionat al echipei de monitorizare şi control respectiv să pună la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate.

    SECŢIUNEA 5
    Principii orizontale
        Respectarea cadrului legal este obligatorie pentru orice solicitant sau beneficiar de finanţare din fondurile UE. Cerinţele minime privind integrarea principiilor orizontale în cadrul proiectelor se referă la facilitarea tuturor condiţiilor care să conducă la respectarea principiilor prevăzute în Pilonul european al drepturilor sociale (disponibil la https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/economy-works-people/jobs-growth-and-investment/european-pillar-social-rights/european-pillar-social-rights-20-principles_ro).
        Activităţile propuse în cadrul apelului de proiecte se adresează îndeplinirii siguranţei, securităţii şi funcţionalităţii infrastructurii de sănătate, atât la nivel naţional, cât şi la nivel comunitar, în corelare cu indicatorii aferenţi pilonului european pentru drepturile sociale, respectiv ca efectele acestor investiţii vor consta în reducerea timpului de aşteptare pentru a beneficia de asistenţă medicală, reducerea inegalităţilor în materie de sănătate pe criterii sociale, teritoriale şi economice. Din punctul de vedere al efectuării actului medical, Reforma va conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru lucrătorii medicali (cu incidenţă asupra Principiului 10), la diminuarea barierelor şi a decalajelor în ceea ce priveşte accesul la asistenţă medicală, precum şi la reducerea riscului de infecţii în mediul de spital (Principiul 16 - din perspectiva bunei calităţi).
        Investiţiile în infrastructura spitalicească publică vor asigura elementele de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilităţi şi nevoi speciale (Principiul 17). Vor fi respectate astfel prevederile normativelor naţionale în domeniu, iar acolo unde va fi cazul vor fi identificate, testate şi implementate soluţii inovative de accesibilizare.
        Având în vedere prevederile art. 22, alin. (2), lit. d) din Regulamentul REGULAMENTUL (UE) 2021/241 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, coroborat cu art. 6 din din REGULAMENTUL (UE, Euratom) 2018/1046 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 18 iulie 2018, Ministerul Sănătăţii are obligaţia colectării următoarelor categorii de date standardizate şi de a asigura accesul la acestea:
    - numele destinatarului final al fondurilor;
    – numele contractantului şi al subcontractantului, în cazul în care destinatarul final al fondurilor este o autoritate contractantă în conformitate cu legislaţia Uniunii sau cu dreptul intern privind achiziţiile publice;
    – prenumele, numele şi data naşterii al destinatarului fondurilor, beneficiarului real sau al contractantului.

        Astfel, pe parcursul implementării proiectelor, solicitantul şi partenerul acestuia, după caz, au obligaţia obţinerii datelor privind beneficiarul real al fondurilor PNRR. În acest sens, aceştia trebuie să prezinte date relevante cu privire la câştigătorii procedurilor de achiziţie realizate în cadrul proiectelor, în baza extrasului din registrul comerţului solicitat de aceştia.
        Noţiunea de beneficiar real este definită la art. 4 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
        Notă: platforma informatică dedicată PNRR realizează interogările în bazele de date pentru obţinerea informaţiile referitoare la beneficiarul real în baza datelor de identificare financiară introduse de beneficiarul proiectului. Ministerul Sănătăţii îşi rezervă dreptul de a solicita beneficiarilor proiectelor date despre beneficiarii reali ai procedurilor de achiziţie derulate.
        Solicitantul şi partenerul acestuia, după caz, au obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupţie), atât în faza de selecţie, evaluare şi contractare a proiectului propus spre finanţare din PNRR, cât şi în cea de implementare a acestuia, în conformitate cu prevederile legale incidente.
        Cererea de finanţare va fi respinsă în cazul în care se constată că solicitantul/ partenerul a încercat să obţină informaţii confidenţiale sau să influenţeze evaluatorii/ personalul Ministerului Sănătăţii în timpul procesului de evaluare, selecţie şi contractare.
        Verificarea situaţiilor privind conflictul de interese se va realiza în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124 din 13 decembrie 2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă prin 2 sisteme de verificare, respectiv:
    - sistem ARACHNE - instrument informatic integrat dezvoltat de CE, conceput pentru a ajuta autorităţile naţionale în efectuarea controalelor administrative şi de gestiune în domeniul fondurilor europene;
    – sistemul PREVENT - Sistemul informatic, aşa cum este el definit la art. 2 din Legea nr. 184/2016 privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

        Se consideră dublă finanţare situaţiile prin care se încalcă prevederile art. 9 din REGULAMENTUL (UE) 2021/241 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi ale art. 191 din REGULAMENTUL (UE, Euratom) 2018/1046 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 18 iulie 2018.
        Pentru realizarea analizei privind dubla finanţare, în etapa de evaluare, selecţie şi contractare se va urmări ca proiectele propuse spre finanţare din PNRR să conţină informaţii suficiente în ceea ce priveşte iniţiative complementare de care a beneficiat sau beneficiază solicitantul finanţării şi, dacă este cazul, partenerul acestuia.
        Astfel, solicitantul şi partenerul acestuia vor prezenta în cererea de finanţare informaţii cu privire la proiectele implementate de solicitant şi partenerii acestuia, după caz, în domeniul vizat de apel, în ultimii 5 ani, indiferent de sursa de finanţare şi de stadiul acestora (finalizate, nefinalizate, în curs de implementare). În acest sens, Ministerul Sănătăţii va avea în vedere proiectele în cadrul cărora au fost derulate activităţi care au legătură cu nevoile şi problemele vizate de proiectele depuse spre finanţare. Totodată, solicitantul finanţării din PNRR şi, după caz, partenerul acestuia vor preciza în secţiunea relevantă din cererea de finanţare aspectele din care să rezulte că nu există dublă finanţare cu proiectul depus spre finanţare în cadrul PNRR.
        În cazul în care se constată că există dublă finanţare, proiectul este respins total sau parţial (în ipoteza în care dubla finanţare nu acoperă întregul proiect, iar componenta/ componentele neafectate de dubla finanţare sunt viabile).
        Se va completa "Declaraţia solicitantului şi a partenerului privind evitarea conflictelor de interese, a fraudei, corupţiei şi dublei finanţări".
        În cadrul proiectului se va face o descriere a modului în care proiectul respectă legislaţia (acte normative, politici publice) în domeniul egalităţii de şanse, egalităţii de gen şi dezvoltării durabile.
        Egalitatea de şanse şi de tratament are la bază participarea deplină şi efectivă a fiecărei persoane la viaţa economică şi socială, fără deosebire pe criterii de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală.
        Pentru a promova egalitatea de gen, nediscriminarea, precum şi asigurarea accesibilităţii, principiul egalităţii de şanse şi de tratament trebuie încorporat ca parte integrantă a diverselor stadii din ciclul de viaţă al unui proiect: definire şi planificare, implementare, monitorizare şi evaluare.
        Proiectul trebuie să descrie acţiunile specifice de promovare a egalităţii de şanse şi prevenire a discriminării de gen, pe criterii de origine rasială sau etnică, religie sau credinţă, dizabilitate, vârstă sau orientare sexuală luând în considerare nevoile diferitelor grupuri-ţintă expuse riscului acestor tipuri de discriminare şi, mai ales, cerinţele pentru asigurarea accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi.
        În linie cu principiul DNSH "do not significant harm", menţionat în anexa DNSH la PNRR pentru Componenta 12 Sănătate, proiectul va promova dezvoltarea durabilă, în primul rând, prin finanţarea unor activităţi orientate direct spre susţinerea acesteia, urmărind în principal protecţia mediului, utilizarea eficientă a resurselor, atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea, rezistenţa în faţa dezastrelor, prevenirea şi gestionarea riscurilor.
     În conformitate cu Regulamentul PNRR, nicio măsură inclusă PNRR nu ar trebui să cauzeze un prejudiciu semnificativ obiectivelor de mediu. Astfel, solicitanţii trebuie să demonstreze că proiectele depuse în cadrul prezentului apel respectă principiul de a nu prejudicia în mod semnificativ. În acest sens, se va completa Declaraţie DNSH - Anexa 7 şi Anexa 7.1. - Autoevaluarea privind respectarea principiului DNSH.
    SECŢIUNEA 6
    Alte informaţii
    6.1. Modificarea Ghidului de finanţare
        Ministerul Sănătăţii poate emite ordine/instrucţiuni de modificare a prevederilor prezentului ghid pentru actualizarea cu eventuale modificări legislative aplicabile sau pentru îmbunătăţirea procesului de derulare. Ministerul Sănătăţii va avea în vedere, în situaţia în care modificarea ghidului se impune, prevederi tranzitorii pentru proiectele aflate în procesul de verificare pentru asigurarea principiului tratamentului nediscriminatoriu al tuturor solicitanţilor de finanţare.
        Ministerul Sănătăţii va emite ordine/instrucţiuni în aplicarea prevederilor prezentului ghid. Pentru asigurarea principiului transparenţei Ministerul Sănătăţii va publica ordinele/instrucţiunile de modificare a prezentului ghid pe pagina de internet proprie www.ms.ro.
        Toate activităţile specifice realizate de Ministerul Sănătăţii pentru derularea Investiţiei se derulează cu asigurarea transparenţei şi imparţialităţii, prin:
    - consultarea entităţilor îndreptăţite (de ex., MIPE, CE, alte entităţi interesate) cu privire la ghidul de finanţare;
    – publicarea ghidului de finanţare spre consultare publică;
    – publicarea tuturor modificărilor/instrucţiunilor intervenite cu privire la ghidul de finanţare respectiv derularea Investiţiei;
    – publicarea criteriilor în funcţie de care se realizează evaluarea, selecţia şi contractarea proiectelor, precum şi a numărului de puncte alocate fiecărui criteriu şi a aspectelor privind modalitatea de acordare a punctajului;
    – aplicarea unitară şi obiectivă a criteriilor de evaluare, selecţie şi contractare a proiectelor;
    – comunicarea rezultatului procesului de evaluare, selecţie şi contractare;
    – stabilirea unor condiţii clare, nediscriminatorii şi obiective de contestare a rezultatului procesului de evaluare/ selecţie, precum şi de soluţionare a eventualelor contestaţii;
    – adoptarea tuturor măsurilor necesare evitării situaţiilor de conflict de interese şi de incompatibilitate în procesul de evaluare, selecţie şi contractare a proiectelor.


    6.2. Informare şi publicitate
        Beneficiarii se obligă să respecte prevederile Manualului de Identitate Vizuală al PNRR, elaborat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
        Fiecare cerere de finanţare va include, în mod obligatoriu şi cumulativ, următoarele măsuri minime de informare şi comunicare:
        ● afişarea pe site-ul public al solicitantului, a unei scurte descrieri a proiectului, care să cuprindă cel puţin următoarele informaţii: titlu, denumire beneficiar şi parteneri (dacă există), scop, obiective specifice, rezultate, data de începere, perioada de implementare, valoarea totală (defalcată pe surse de finanţare);
        ● realizarea şi expunerea unui afiş cu informaţii despre proiect (dimensiunea minimă A3) într-un loc uşor vizibil publicului, cum ar fi zona de intrare a unei clădiri, care să cuprindă următoarele informaţii referitoare la acesta: titlu, denumire beneficiar şi parteneri (dacă există), scop, data de începere, perioada de implementare, valoarea totală (defalcată pe surse de finanţare);
        ● un eveniment de diseminare a rezultatelor obţinute (de ex. conferinţă la finalizarea proiectului, care să fie însoţit un anunţ/comunicat de presă publicat în media);

        Solicitantul poate adăuga măsuri suplimentare privitoare la informare şi comunicare (de ex.: conferinţă de lansare, anunţuri/comunicat în presă, etc), necesare şi oportune pentru proiect, care însă nu pot înlocui măsurile minime de mai sus.
        Persoanele interesate de finanţare pot trimite întrebări cu privire la acest Ghid utilizând următoarea adresă: reforme.pnrr@ms.ro

    6.3. Riscuri şi complementaritate
        Ministerul Sănătăţii va evalua riscurile identificate şi menţionate de solicitant în cererea de finanţare care pot să impieteze asupra implementării proiectului în calendarul propus. Pentru riscurile identificate vor fi propuse măsuri de reducere a riscului de către beneficiar iar Ministerul Sănătăţii va monitoriza implementarea acestor măsuri.
        Ministerul Sănătăţii va analiza în permanenţă complementaritatea cu alte măsuri.

    6.4. Ajutor de stat
        Având în vedere faptul că solicitanţii care vor realiza formarea resursei umane existente cu atribuţii în managementul serviciilor de sănătate nu va desfăşura activitate economică cu scop lucrativ, finanţarea acesteia nu reprezintă ajutor de stat. Prin analogie, nici formatorii din cadrul consorţiului nu fac activitate economică.
        Obiectivul reformei este centrat asupra îmbunătăţirii cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor resursei umane din managementul serviciilor de sănătate de la toate nivelurile sistemului de sănătate din România. Resursele umane în management vizate includ membri ai comitetelor directoare ale spitalelor, şefi de secţii, şefi de laboratoare din cadrul unităţilor sanitare, directori executivi, medici şefi, manageri, personal de conducere din structurile Ministerului Sănătăţii şi ale instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Aceste categorii de personal deservesc spitalele sau instituţiile/structurile pre-spitaliceşti publice care fac parte din sistemul naţional de sănătate, urmărind un obiectiv social, susţinut de principiul solidarităţii, care funcţionează sub supravegherea statului, finanţat direct din contribuţii de asigurări sociale şi alte resurse de stat şi care furnizează servicii gratuite, pe baza acoperirii universale. Aşadar, intervenţia nu face obiectul reglementărilor din domeniul ajutorului de stat.
        Referitor la implicaţiile ajutorului de stat în ceea ce priveşte pregătirea profesională a personalului administrativ şi managerial, având în vedere că activităţile de formare profesională sunt destinate beneficiarilor secundari, precum şi personalului din domeniul sănătăţii publice care are atribuţii în servicii de sănătate cu titlu gratuit.
        Aceste categorii de personal deservesc spitalele sau instituţiile/structurile pre-spitaliceşti publice care fac parte din sistemul naţional de sănătate, urmărind un obiectiv social, susţinut de principiul solidarităţii, care funcţionează sub supravegherea statului, finanţat direct din contribuţii de asigurări sociale şi alte resurse de stat şi care furnizează servicii gratuite pe baza acoperirii universale. Aşadar, intervenţia nu face obiectul reglementărilor din domeniul ajutorului de stat.
        Referitor la implicaţiile ajutorului de stat în ceea ce priveşte programele de formare adresate personalului din administraţia centrală, instituţiile deconcentrate, conducerea unităţilor sanitare, personalului care acordă îngrijiri directe pacienţilor etc., şi având în vedere că activităţile de formare profesională sunt destinate personalului din domeniul sănătăţii publice care are atribuţii în servicii de sănătate cu titlu gratuit, activităţile de instruire pot fi asimilate beneficiilor destinate acestor categorii de personal şi nu vor fi clasificate ca ajutor de stat.

    7. Lista Anexelor
    Anexa I Cererea de finanţare
        Anexa I.1 Manual înscriere proiecte
    Anexa II Documente ce însoţesc cererea de finanţare:
        II.1 Declaraţie de angajament
        II.2 Declaraţie de eligibilitate a solicitantului şi a partenerului
        II.3 Declaraţia privind eligibilitatea TVA a solicitantului şi a partenerului
        II.4 Declaraţie cu privire la respectarea legislaţiei europene şi naţionale incidente, pentru achiziţiile publice demarate şi/sau derulate
        II.5 Declaraţie de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal
        II.6 Declaraţie privind evitarea conflictelor de interese, a fraudei, corupţiei şi dublei finanţări
        II.7 Declaraţie privind respectarea principiului DNSH
        II.7.1 Autoevaluarea privind respectarea principiului DNSH
        II.8 Diagrama GANTT
        II.9 Bugetul proiectului
        II.10 Graficul estimativ al cererilor de transfer
        II.11 Planul de achiziţii

    Anexa III: Grilă de evaluare
    Anexa IV: DNSH
    Anexa V: Documente aferente etapei de contractare:
        V.1 Formular de identificare financiară sau adresa Trezoreriei/ Băncii Comerciale din care să reiasă conturile alocate proiectului
        V.2 Model de Acord de parteneriat
        V.3 Model de Contract de finanţare


    ANEXA I.1

    Cerere de finanţare

┌──────────────────────────────────────┐
│Componenta C12 – Sănătate │
│REFORMA: R3. Dezvoltarea capacităţii │
│pentru managementul serviciilor de │
│sănătate şi managementul resurselor │
│umane din sănătate, COD APEL: MS-R031 │
│pentru construcţii de centre │
├───────────────────┬──────────────────┤
│Solicitant │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Tipul │ │
│Solicitantului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contact │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Adresă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Cod Fiscal │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Email │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Telefon │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Persoană │ │
│responsabilă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Telefon │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Email │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Funcţie │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Cererea de │[ ] Da │
│finanţare este │ │
│depusă în ├──────────────────┤
│parteneriat │[ ] Nu │
│ │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Solicitant │Descrieţi │
│parteneri │solicitantul şi │
│ │partenerii │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Obiectivul general│
│ │al proiectului/ │
│Obiective │Scopul proiectului│
│ │Obiectivele │
│ │specifice ale │
│ │proiectului │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi │
│Descrieţi │proiectele în │
│proiectele în │domeniul sănătăţii│
│domeniul sănătăţii │derulate în │
│derulate în ultimii│ultimii 3 ani cu │
│3 ani │care prezentul │
│ │proiect este │
│ │complementar │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contextul │ │
│proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Justificarea │ │
│proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi: │
│ │- valorificarea │
│ │rezultatelor │
│ │- acordurile │
│ │instituţionale │
│ │relevante cu părţi│
│ │terţe pentru │
│ │implementarea │
│ │proiectului si │
│ │exploatarea cu │
│ │succes a │
│Sustenabilitate │facilităţilor care│
│ │au fost │
│ │planificate şi │
│ │eventual încheiate│
│ │- modul în care va│
│ │fi gestionata │
│ │infrastructura │
│ │după încheierea │
│ │proiectului │
│ │- │
│ │transferabilitatea│
│ │rezultatelor; │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Relevanţă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Metodologie │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Activităţi │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrierea │ │
│investiţiei │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrierea tehnică │ │
│a proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Maturitate proiect/│ │
│etape proiect │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrieţi │ │
│respectarea │ │
│principiilor │ │
│privind dezvoltarea│ │
│durabilă, │ │
│egalitatea de │ │
│şanse, de gen, │ │
│nediscriminarea, │ │
│DNSH „do not │ │
│significant harm” │ │
│în conformitatea cu│ │
│descrierea din │ │
│Grila de evaluate │ │
│tehnico-financiară │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi gradul │
│ │de îndatorare al │
│ │solicitantului, │
│ │evoluţia acestuia │
│ │şi modul în care │
│ │se vor asigura │
│ │resursele │
│ │financiare pentru │
│Capacitatea │acoperirea │
│financiară şi │cheltuielilor │
│operaţională a │neeligibile │
│solicitantului │Descrieţi │
│ │strategia │
│ │referitoare la │
│ │monitorizarea │
│ │implementării în │
│ │conformitate cu │
│ │descrierea din │
│ │Grila de evaluare │
│ │tehnico-financiară│
├───────────────────┼──────────────────┤
│Clădire NZEB │NA/NU/DA/NZEB+ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Buget total │ │
│eligibil din PNRR │ │
│(fără TVA) │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Buget total │ │
│eligibil din PNRR │ │
│(cu TVA) │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contribuţie proprie│ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicatori │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicator - Număr │ │
│centre noi │ │
│construite şi │ │
│dotate complet │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Durata de │ │
│implementare (nr. │ │
│luni estimate de la│ │
│momentul depunerii │ │
│cererii de │ │
│finanţare) │ │
└───────────────────┴──────────────────┘

        Riscuri:
        Definirea şi descrierea riscurilor în legătură cu implementarea proiectului, inclusiv o descriere a gradului de manifestare şi implicaţiilor respectiv măsuri pe care le veţi întreprinde pentru limitarea apariţiei acestora şi a eventualelor efecte. Se va menţiona experienţa în alte proiecte similare ca valoare cu posibilitatea de a fi identificate clar.

┌────┬──────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Riscul │Măsurile de │
│crt.│identificat │atenuare a │
│ │ │riscului │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Probabilitate - │
│ │ │mică/ medie/ mare │
│ │[descrierea │Impact - mic/ │
│1. │riscului │mediu/ mare │
│ │identificat] │[descrierea │
│ │ │măsurilor de │
│ │ │atenuare a │
│ │ │riscului] │
└────┴──────────────┴──────────────────┘


        REPREZENTANT LEGAL:
        Semnătura
        Data

    ANEXA I.2

    Cerere de finanţare

┌──────────────────────────────────────┐
│Componenta C12 - Sănătate │
│REFORMA: R3. Dezvoltarea capacităţii │
│pentru managementul serviciilor de │
│sănătate şi managementul resurselor │
│umane din sănătate, COD APEL: MS-R032 │
│pentru derularea de cursuri │
├───────────────────┬──────────────────┤
│Solicitant │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Tipul │ │
│Solicitantului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contact │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Adresă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Cod Fiscal │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Email │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Telefon │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Persoană │ │
│responsabilă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Telefon │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Email │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Funcţie │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Cererea de │[ ] Da │
│finanţare este │ │
│depusă în ├──────────────────┤
│parteneriat │[ ] Nu │
│ │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Solicitant │Descrieţi │
│parteneri │solicitantul şi │
│ │partenerii │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Obiectivul general│
│ │al proiectului/ │
│Obiective │Scopul proiectului│
│ │Obiectivele │
│ │specifice ale │
│ │proiectului │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi │
│Descrieţi │proiectele în │
│proiectele în │domeniul sănătăţii│
│domeniul sănătăţii │derulate în │
│derulate în ultimii│ultimii 3 ani cu │
│3 ani │care prezentul │
│ │proiect este │
│ │complementar │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contextul │ │
│proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Justificarea │ │
│proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi: │
│ │- valorificarea │
│ │rezultatelor │
│ │- acordurile │
│ │instituţionale │
│ │relevante cu părţi│
│ │terţe pentru │
│ │implementarea │
│ │proiectului si │
│ │furnizarea de │
│ │cursuri şi │
│ │programe de │
│ │formare │
│Sustenabilitate │profesională; │
│ │- cunoştinţe │
│ │dobândite şi număr│
│ │de certificări │
│ │după încheierea │
│ │proiectului pentru│
│ │fiecare │
│ │subreformă; │
│ │- programe de │
│ │formare în materie│
│ │de integritate; │
│ │- │
│ │transferabilitatea│
│ │rezultatelor; │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Relevanţă │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Metodologie │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Activităţi │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrierea │ │
│investiţiei │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrierea │ │
│proiectului │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Maturitate proiect/│ │
│etape proiect │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Descrieţi │ │
│respectarea │ │
│principiilor │ │
│privind dezvoltarea│ │
│durabilă, │ │
│egalitatea de │ │
│şanse, de gen, │ │
│nediscriminarea, │ │
│DNSH „do not │ │
│significant harm” │ │
│în conformitatea cu│ │
│descrierea din │ │
│Grila de evaluate │ │
│tehnico-financiară │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│ │Descrieţi gradul │
│ │de îndatorare al │
│ │solicitantului, │
│ │evoluţia acestuia │
│ │şi modul în care │
│ │se vor asigura │
│ │resursele │
│ │financiare pentru │
│Capacitatea │acoperirea │
│financiară şi │cheltuielilor │
│operaţională a │neeligibile │
│solicitantului │Descrieţi │
│ │strategia │
│ │referitoare la │
│ │monitorizarea │
│ │implementării în │
│ │conformitate cu │
│ │descrierea din │
│ │Grila de evaluare │
│ │tehnico-financiară│
├───────────────────┼──────────────────┤
│Buget total │ │
│eligibil din PNRR │ │
│(fără TVA) │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Buget total │ │
│eligibil din PNRR │ │
│(cu TVA) │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Contribuţie proprie│ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicatori │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicator 1 - Număr│persoane care au │
│persoane care vor │participat la │
│participa la │cursuri de formare│
│cursuri de formare │privind │
│privind │managementul │
│managementul │serviciilor de │
│serviciilor de │sănătate │
│sănătate │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicator 2 - Număr│ │
│persoane care vor │ │
│participa la │ │
│cursuri de formare │ │
│privind │ │
│managementul │ │
│resurselor umane │ │
│din instituţiile │ │
│sanitare │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Indicator 3 - Număr│ │
│personal │ │
│medico-sanitar care│ │
│va participa la │ │
│programe de formare│ │
│în materie de │ │
│integritate │ │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Durata de │ │
│implementare (nr. │ │
│luni estimate de la│ │
│momentul depunerii │ │
│cererii de │ │
│finanţare) │ │
└───────────────────┴──────────────────┘

        Riscuri:
        Definirea şi descrierea riscurilor în legătură cu implementarea proiectului, inclusiv o descriere a gradului de manifestare şi implicaţiilor respectiv măsuri pe care le veţi întreprinde pentru limitarea apariţiei acestora şi a eventualelor efecte. Se va menţiona experienţa în alte proiecte similare ca valoare cu posibilitatea de a fi identificate clar.

┌────┬──────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Riscul │Măsurile de │
│crt.│identificat │atenuare a │
│ │ │riscului │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Probabilitate - │
│ │ │mică/ medie/ mare │
│ │[descrierea │Impact - mic/ │
│2. │riscului │mediu/ mare │
│ │identificat] │[descrierea │
│ │ │măsurilor de │
│ │ │atenuare a │
│ │ │riscului] │
└────┴──────────────┴──────────────────┘


        REPREZENTANT LEGAL:
        Semnătura
        Data

    ANEXA I.3

    Instrucţiuni de utilizare privind
                 Sistemul informatic integrat de management pentru PNRR
                     Înscrierea beneficiarilor în vederea depunerii
                            de proiecte în cadrul apelurilor

    Cuprins
    1. Înscrierea utilizatorului
    1.1. Crearea contului
    1.2. Logarea în aplicaţie
    1.3. Resetare parolă
    1.4. Delogarea utilizatorului

    2. Profilul meu
    3. Identificare electronică
    4. Gestionare persoane juridice
    4.1. Înscriere persoana juridică
    4.2. Selectează persoana juridică
    4.3. Date persoana juridică

    5. Setările contului
    5. Proiectele mele
    5.1. Adaugă Proiect
    5.2. Completează proiect
    5.3. Blochează proiect
    5.4. Şterge Proiect
    5.5. Deblochează Proiect
    5.6. Transmite Proiect
    5.7. Vizualizează Proiect
    5.8. Recipisa

    6. Transparenţa
    1. Înscrierea utilizatorului
    1.1. Crearea contului
        Înregistrarea utilizatorilor se va efectua prin accesarea link-ului: proiecte.pnrr.gov.ro. (a se vedea imaginea asociată)

        Se va apăsa butonul Creează cont. Se va afişa ecranul de înregistrare.
        Se vor completa credenţialele de autentificare de tipul: adresa de e-mail şi parola., se va bifa câmpului Nu sunt robot din secţiunea CAPTCHA. Confirmarea înregistrării în cadrul aplicaţiei se realizează prin apăsarea butonului Creează cont. (a se vedea imaginea asociată)

        Opţiunea este destinată utilizatorilor sistemului informatic care nu deţin cont. Aceştia vor accesa secţiunea Înregistrează-te, vor completa câmpurile obligatorii (marcate cu*) cu respectarea regulilor impuse:
    - E-mail*
    – Parola* - ce va conţine obligatoriu:
        ● o majusculă
        ● o minusculă
        ● o cifră
        ● un caracter special
        ● 8 caractere

    – Confirmă parola)*
 (a se vedea imaginea asociată)

        În cazul în care cele două câmpuri - Parola, respectiv Confirmă parola, nu coincid Secţiunea Confirmă parola se va evidenţia cu roşu. (a se vedea imaginea asociată)

        După completarea corectă a datelor sistemul va afişa mesajul de confirmare şi va trimite un e-mail către adresa folosită pentru crearea contului. (a se vedea imaginea asociată)

        Utilizatorul va primi e-mail de confirmare creare cont pe adresa menţionată pe care îl va accesa. Mesajul este automat şi nu necesită răspuns. Link-ul este disponibil pentru accesare 24 ore de la crearea acestuia, în caz contrar devine invalid, iar utilizatorul va relua procesul de creare cont.

    1.2. Logarea în aplicaţie
        Se vor completa credenţialele de autentificare de tipul: adresa de e-mail şi parola., se va bifa câmpului Nu sunt robot din secţiunea CAPTCHA şi se va apăsa butonul Autentificare.
 (a se vedea imaginea asociată)

    1.3. Resetare parolă
        În situaţia în care utilizatorul uită parola, sistemul pune la dispoziţia acestuia opţiunea "Ai uitat parola?", Linkul de recuperarea a parolei se va regăsi pe adresa de e-mail pentru care a fost creat contul.
 (a se vedea imaginea asociată)
        După completarea adresei de e-mail se apasă butonul Resetează parola.
        Se va afişa un mesaj pentru proiecta de resetare a parolei şi se va trimite pe e-mailul declarat un link pentru resetarea parolei.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Accesează următorul link pentru resetarea parolei.
        Resetează parola
        Toate cele bune,
        Echipa PNRR.
        Acesta este un mesaj automat. Nu răspunde.
 (a se vedea imaginea asociată)

    1.4. Delogarea utilizatorului
        Utilizatorul aplicaţiei se va deconecta prin accesarea opţiunii Delogare, sau va fi delogat automat de către sistem dacă trece perioada de inactivitate de 15 minute.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)


    2. Profilul meu
        După înregistrare/logare în aplicaţie, utilizatorul va fi îndrumat să completeze profilul (a se vedea imaginea asociată)

        După Completarea datelor de personale este obligatorie în vederea depunerii unui proiect. După confirmarea datelor, sistemul va deschide pagina principală a aplicaţiei,
        În interfaţa de introducere a datelor utilizatorului se vor introduce:
    - date de identificare: nume, prenume, CNP, serie şi număr act de identitate, data naşterii
        Datele de identificare trebuie să fie în conformitate cu actul de identitate pentru a fi validate. În caz contrar acestea nu pot fi salvate. (a se vedea imaginea asociată)


    – date de corespondenţă: adresa (judeţ, localitate, strada, nr, bloc, scara, apartament, cod poştal), date de contact: număr de telefon, e-mail (a se vedea imaginea asociată)

    – confidenţialitate - prin acceptarea politicilor de utilizare menţionate. (a se vedea imaginea asociată)


        Ghidarea utilizatorului în cadrul aplicaţiei se efectuează prin accesarea butoanelor:
        ● Pasul următor
        ● Pasul anterior
        ● Finalizează


    3. Identificare electronică
        Completarea datelor utilizatorului va fi urmată de identificarea electronică. La accesarea sistemului, acesta va deschide interfaţa de identificare electronică iar utilizatorul va parcurge paşii impuşi:
    - Apasă butonul Adaugă certificat;
    – descarcă formularul de înregistrare a certificatului utilizat la semnarea digitală;
    – semnează digital documentul descărcat;
    – încarcă documentul semnat.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

        Sistemul validează fişierul şi înregistrează certificatul, iar în cazul în care utilizatorul încarcă alt fişier decât cel descărcat -> afişează mesaj de eroare. Deopotrivă, invalidarea unui certificat digital va fi urmată de mesaj de eroare, utilizatorul fiind atenţionat în acest sens în vederea remedierii şi încărcării unui certificat valid.
        Încărcarea certificatului semnat va trebui să aparţină utilizatorului aplicaţiei, în cazul în care se identifică date contrare, sistemul nu va permite finalizarea procesului de identificare electronică.
        După încărcarea certificatului semnat, acesta va fi disponibil utilizatorului pentru:
    - previzualizare
    – descărcare
    – ştergere
 (a se vedea imaginea asociată)

        Se vor afişa informaţii de tipul:
        ● nume fişier
        ● număr certificat
        ● data expirare certificat
        ● data încărcare fişier

        Expirarea unui certificat presupune regenerarea acestuia, prin urmare este un alt certificat, iar Identificarea Electronică trebuie refăcută.
        De fiecare dată când un utilizator schimbă un certificat (expiră, alt provider, pierde token) trebuie refăcută Identificarea Electronică.
        Toate documentele încărcate în sistemul informatic trebuie să fie asumate prin semnarea fiecăruia cu un certificat digital calificat deţinut de utilizator.
        Certificatele calificate pentru semnătura electronică sunt cele emise de către prestatorii calificaţi de servicii de încredere.

    4. Gestionare persoane juridice
    4.1. Înscriere persoana juridică
        După crearea contului, a profilului, respectiv a identificării electronice, utilizatorului sistemul va proceda la înscrierea persoanei juridice, prin alegerea secţiunii aferente din meniul afişat prin accesarea icoanei cu numele utilizatorului.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Înscrierea unei persoane juridice în cadrul sistemului informatic se va realiza prin accesarea secţiunii aferente.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Utilizatorul va introduce CUI-ul aferent persoanei juridice, iar sistemul, după verificările de rigoare, va popula câmpurile: CUI/CIF şi Denumire. Câmpurile vor fi preluate ca atare, utilizatorul neavând drept de editare a acestora.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Ulterior, populării câmpurilor de către sistem, utilizatorul:
        > Va descărca declaraţia de reprezentant/împuternicit
        > Va semna digital declaraţia descărcată
        > Va încărca declaraţia semnată
        > Va apăsa butonul Înscrie persoana juridică

 (a se vedea imaginea asociată)
        Dacă înscrierea persoanei juridice se va face cu succes sistemul va emite mesaj de confirmare acţiune, în partea dreapta-jos a ecranului şi afişează interfaţa Date persoana juridică.
 (a se vedea imaginea asociată)
        În interfaţa Date persoana juridică, utilizatorul va modifica/adăuga Datele de contact:
        ● Număr telefon
        ● E-mail

        Acţiunea de modificare date se va finaliza prin apăsarea butonului Salvează, iar sistemul va emite mesaj de confirmare acţiune, în partea dreapta-jos a ecranului şi va afişa informaţiile despre persoana juridică adăugată.
 (a se vedea imaginea asociată)

    4.2. Selectează persoana juridică
        Selectarea persoanei juridice va fi disponibilă după adăugarea acesteia. Utilizatorul va accesa Entitate juridică şi va selecta persoana juridică din listă.
        Persoana juridică este selectată, iar sistemul deschide pagina aferentă. Vizualizarea, introducerea şi modificarea datelor cu privire la entitatea juridică vor fi posibile doar după selectarea acesteia.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    4.3. Date persoana juridică
        Pagina este disponibilă utilizatorului pentru vizualizare şi modificare informaţii după selectarea persoanei juridice. Informaţiile needitabile (date de identificare: denumire, cod fiscal, forma juridică, sediu social: judeţ/echivalent, localitate, cod poştal, strada).
 (a se vedea imaginea asociată)


    5. Setările contului
        Pentru a accesa setările contului se va apăsa butonul Setări.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Se va deschide modalul Setări.
 (a se vedea imaginea asociată)
        Utilizatorul poate opta pentru una dintre opţiunile afişate.

    5. Proiectele mele
        Utilizatorul accesează meniul Proiectele mele pentru a vizualiza un proiect creat sau pentru a adăuga un nou proiect (a se vedea imaginea asociată)

    5.1. Adaugă Proiect
        Pentru a adăuga un proiect se apasă butonul Adaugă proiect.
        După apăsarea butonului se va deschide secţiunea de adăugare proiect. (a se vedea imaginea asociată)

        Utilizatorul completează câmpul Titlu cu denumirea aleasă pentru proiectul pe care doreşte să îl depună şi apoi selectează din listă apelul pentru care doreşte să depună un proiect din lista de apeluri deschise. (a se vedea imaginea asociată)

        După completarea câmpului Titlu şi selectarea apelului apăsaţi butonul Adaugă proiect. (a se vedea imaginea asociată)

        După adăugarea unui proiect, acesta se va regăsi în lista Proiectele mele. (a se vedea imaginea asociată)

        După creare un proiect poate fi Completat, Şters, Blocat. (a se vedea imaginea asociată)

        După blocarea proiectului, aceasta poate fi Vizualizată, Deblocată, Transmisă. (a se vedea imaginea asociată)


    5.2. Completează proiect
        La apăsarea butonului Completează proiectul se va deschide pagina de completare a proiectului. (a se vedea imaginea asociată)

        În secţiunea Apel se vor afişa informaţii referitoare la apel: Denumire, Tip, Instituţie, Buget.
        În secţiunea Proiect utilizatorul va completa prin apăsarea butonului Modifică detaliile proiectului: Analiza DNSH, Valoare solicitată proiect, Buget Proiect.
        Utilizatorul completează câmpurile obligatorii şi apasă butonul Salvează. (a se vedea imaginea asociată)

        După salvare informaţiile vor fi afişate în secţiunea Proiect. (a se vedea imaginea asociată)

    Secţiunea Persoana juridică
        Utilizatorul va regăsi afişate informaţiile aferente persoanei juridice completate la înregistrarea acesteia. (a se vedea imaginea asociată)


    Secţiunea Reprezentant legal
        Utilizatorul va regăsi afişat informaţiile aferente persoanei juridice completate la înregistrarea persoanei juridice.
        Utilizatorul va putea să îşi modifice datele prin apăsarea butonului Modifică. (a se vedea imaginea asociată)

        Se va deschide o casetă pentru modificare reprezentant legal. (a se vedea imaginea asociată)

        La selectarea reprezentant legal român se va deschide o casetă cu toate informaţiile reprezentantului legal declarat la înregistrare. Toate câmpurile pot fi modificate.
        După efectuarea modificărilor se apasă butonul Salvează. (a se vedea imaginea asociată)

        La selectarea reprezentant legal străin se va deschide un modal cu toate informaţiile reprezentantului legal declarant la înregistrare. Toate câmpurile pot fi modificate. Suplimentar câmpurilor afişate pentru reprezentant legal român, vor mai apărea câmpurile Număr paşaport şi ţara. (a se vedea imaginea asociată)

        După efectuarea modificărilor se apasă butonul Salvează.

    Secţiunea Documente
    Utilizatorul va putea adăuga documentele necesare proiectului prin apăsarea butonului Adaugă (a se vedea imaginea asociată)

        Se va deschide un modal pentru adăugare document. (a se vedea imaginea asociată)

        Utilizatorul va alege din lista categoria documentului pe care doreşte să îl încarce şi apoi va încărca documentul.
        Categorie document Cerere de finanţare este document obligatoriu şi utilizatorul va încărca cererea de finanţare descărcată şi completată de pe site-ul responsabilului pentru apelul respectiv. Documentul va trebui semnat digital.
        Se pot încărca mai multe documente o dată sau poate fi încărcat un singur document în limita a 50mb. Pe categorie document Cerere finanţare şi Analiza DNSH se va putea adăuga un singur document.
        Dacă în secţiunea Proiect se va bifa câmpul Analiza DNSH şi această categorie de document va fi obligatoriu de încărcat.
        După încărcarea documentului se apasă butonul Adauga. (a se vedea imaginea asociată)

        După adăugare se vor afişa în secţiunea Documente toate documentele încărcate, iar acesta va fi disponibile utilizatorului pentru:
    - previzualizare
    – descărcare
    – ştergere    5.3. Blochează proiect
        După completarea tuturor informaţiilor şi adăugarea documentelor obligatorii, utilizatorul poate bloca proiectul prin apăsarea butonului Blochează. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului se va afişa un mesaj de confirmare a operaţiunii de ştergere, iar utilizatorul va confirma operaţiunea. (a se vedea imaginea asociată)

        Butonul de blocare pentru proiect este disponibil şi în pagina Proiectele mele. (a se vedea imaginea asociată)


    5.4. Şterge Proiect
        După ce a fost adăugat un proiect, acesta poate fi şters prin apăsarea butonului Şterge. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului se va afişa un mesaj de confirmare a operaţiunii de ştergere, iar utilizatorul va confirma operaţiunea. (a se vedea imaginea asociată)

        Butonul de Ştergere pentru proiect este disponibil şi în pagina Proiectele mele. (a se vedea imaginea asociată)


    5.5. Deblochează Proiect
        După blocarea unui proiect acesta poate fi deblocat prin apăsarea butonului Deblochează. (a se vedea imaginea asociată)

        Butonul Deblochează este disponibil atât în pagina de vizualizare proiect cât şi în pagina Proiectele mele. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului se va afişa un mesaj de confirmare a operaţiunii de deblocare iar utilizatorul va confirma operaţiunea. (a se vedea imaginea asociată)


    5.6. Transmite Proiect
        După blocarea unui proiect acesta poate fi transmis prin apăsarea butonului Transmite. (a se vedea imaginea asociată)

        Butonul Transmite este disponibil atât în pagina de vizualizare proiect cât şi în pagina Proiectele mele. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului se va afişa modalul Transmite formular depunere. Utilizatorul va descărca formularul de depunere generat de aplicaţie, îl va semna digital şi îl va încărca. (a se vedea imaginea asociată)

        După încărcarea documentului se apasă butonul Transmite. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului Transmite sistemul validează fişierul încărcat, iar în cazul în care utilizatorul încarcă alt fişier decât cel descărcat -> afişează mesaj de eroare.

    5.7. Vizualizează Proiect
        După blocarea şi/sau transmiterea unui proiect, acesta va putea fi vizualizat. (a se vedea imaginea asociată)

        La apăsarea butonului vizualizează se va deschide pagina Detalii proiect iar utilizatorul poate vedea toate informaţiile respectivului proiect.

    5.8. Recipisa
        După transmiterea cu succes a proiectului şi primirea numărului de ordine (pe care îl regăsiţi în secţiune Transparenta) se va emite o recipisă care se va regăsi în pagina de vizualizare a proiectului în lista de documente ataşate proiectului. (a se vedea imaginea asociată)    6. Transparenţa
        Pentru a accesa secţiunea transparenta se alege din meniu Transparenţa. (a se vedea imaginea asociată)

        Se va deschide pagina dedicată transparenţei proiectelor unde se vor regăsi după efectuarea filtrării toate proiectele depuse pe apelul selectat.
        Utilizatorul va putea efectua o filtrare în funcţie de Apel sau după Apel şi CUI/CIF al aplicantului.
        În Câmpul Apel care este de tip listă derulantă utilizatorul poate căuta un anumit apel prin tastarea denumirii respectivului apel, sau a denumirii ministerului care a lansat apelul. (a se vedea imaginea asociată)

        După completarea câmpurilor de filtrare se apasă butonul Cauta. (a se vedea imaginea asociată)

        După apăsarea butonului Cauta se vor afişa toate proiectele depuse pe apelul selectat sau pe apelul şi CUI/CIF selectate. (a se vedea imaginea asociată)    ANEXA II.1

    DECLARAŢIE DE ANGAJAMENT*3)
                              se completează de solicitant
        *3) Se completează de către reprezentantul legal al solicitantului sau de către împuternicit
    Subsemnatul (numele şi prenumele reprezentantului legală/împuternicit al instituţiei solicitante) .........., posesor al CI seria ....., nr. ......, eliberată de ............., CNP ................/paşaport nr. .........., eliberat de ............, în calitate de funcţia reprezentantului legal/împuternicit al instituţiei solicitantei, cunoscând că falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, mă angajez ca eu şi instituţia pe care o reprezint:
    1. să asigurăm condiţiile de desfăşurare optimă a activităţilor proiectului;
    2. să asigurăm contribuţia proprie din costurile eligibile şi să finanţeze costurile neeligibile care îi revin, aferente proiectului;
    3. să finanţăm cheltuielile care îi revin până la rambursarea sumelor aprobate, astfel încât să se asigure implementarea optimă a proiectului;
    4. să nu încercăm să obţinem informaţii confidenţiale legate de stadiul evaluării proiectului sau să influenţeze personalul MS/comisia de evaluare/experţii evaluatori în timpul procesului de evaluare şi selecţie.
    5. să asigurăm funcţionalitatea echipamentelor şi soluţiilor hardware şi software achiziţionate pentru cel puţin durata minimă normată de viaţă a acestora în stare de funcţionare, cel puţin până la 30 iunie 2026 sau pe durata perioadei de garanţie dacă aceasta excedă datei de 30 iunie 2026;
    6. să asigurăm folosinţa echipamentelor şi aplicaţiilor pentru scopul declarat în proiect;
    7. să asigurăm capacitatea operaţională şi administrativă necesare implementării proiectului (resurse umane suficiente şi resurse materiale necesare);
    8. să asigurăm obligatoriu garanţia şi mentenanţa rezultatului proiectului prin contractul/contractele încheiate pe perioada implementării cu diverşi furnizori sau prin surse proprii;
    9. să notificăm coordonatorul de reforma/MS asupra oricărei situaţii intervenite de natură a afecta cele angajate, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
    10. să nu furnizăm informaţii false sau incomplete.
    11. Dezvoltare durabila, egalitate de gen şi nediscriminare, accesibilitatea, prevăzute în legislaţia naţională şi comunitară (minim legislativ în aceste domenii)

        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) ......................
        Data:............
        Semnătura ...................

    ANEXA II.2

                              DECLARAŢIE de eligibilitate
    Subsemnatul/a .............., reprezentant legal al .............. având funcţia de ..........., în cadrul ............, născut la data de .........., în localitatea .............., cu domiciliul stabil în localitatea ............... str. .............. judeţul ......... telefon ......... e-mail .............. cod poştal .............. posesor al Cărţii de Identitate seria ..... nr. .......... eliberată de ............ la data de ............, CNP ............ certific faptul că toate informaţiile conţinute în această cerere de finanţare, sunt corecte şi sunt conştient de conţinutul anexelor dosarului de finanţare.
        Confirm faptul că entitatea pe care o reprezint are capacitatea financiară şi operaţională de a finaliza proiectul propus.
        Am luat la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile legale nu poate fi acordată solicitanţilor care se află în oricare dintre următoarele situaţii :
    a) sunt în faliment sau în curs de lichidare, administrare judiciară, au activitatea suspendată, sunt subiectul unor astfel de proceduri sau sunt în situaţie similară prevăzută de legislaţia sau de reglementările naţionale;
    b) au fost condamnaţi pentru un delict legat de conduita lor profesională printr-o hotărâre care are autoritate de lucru judecat;
    c) au fost găsiţi vinovaţi de grave erori profesionale dovedite prin orice mijloace pe care autorităţile competente le pot justifica;
    d) nu şi-au îndeplinit obligaţiile privind plata contribuţiilor la asigurările sociale sau plata impozitelor în conformitate cu prevederile legale;
    e) au făcut obiectul unei hotărâri care are autoritate de lucru judecat pentru fraudă, corupţie, participare la o organizaţie criminală sau la orice alte activităţi ilegale în detrimentul intereselor financiare ale statului.

        Confirm faptul că nici eu şi nici instituţia pentru care am calitatea de reprezentant legal nu se află în niciuna dintre situaţiile descrise mai sus, şi sunt conştient de sancţiunile care pot fi aplicate în cazul unor declaraţii false.
        Reprezentant legal/Împuternicit,
        Nume şi prenume (litere mari de tipar)..........................
        Data:...............
        Semnătura...........

    ANEXA II.3

                                       DECLARAŢIE
                   privind eligibilitatea TVA aferentă cheltuielilor
                 ce vor fi efectuate în cadrul proiectului propus spre finanţare
        Acest model se va completa de către reprezentantul legal al solicitantului.
    A. Datele de identificare a persoanei juridice
        Codul de identificare fiscală:
        Denumirea:
        Domiciliul fiscal:

    B. Datele de identificare a proiectului
    Titlul proiectului:
        Data depunerii proiectului:

    C. [Denumirea şi statutul juridic al solicitantului], solicitant de finanţare
        pentru proiectul menţionat mai sus, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, declar că sunt:
        [] persoană neînregistrată în scopuri de TVA, conform Codului fiscal
        [] persoană înregistrată în scopuri de TVA, conform Codului fiscal


    D. [Denumirea şi statutul juridic al solicitantului], solicitant de finanţare
        pentru proiectul menţionat mai sus, declar că pentru achiziţiile din cadrul proiectului cuprinse în tabelul de mai jos TVA este nedeductibilă conform Codului fiscal

        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .................
        Data:..............
        Semnătura..............

    ANEXA II.4

    DECLARAŢIE
                     cu privire la respectarea legislaţiei europene
                   şi naţionale incidente, pentru achiziţiile publice
                                demarate şi/sau derulate
        Subsemnatul/subsemnata <prenume, nume>, posesor al CI..., nr. eliberat de ...., în calitate de reprezentant legal/împuternicit al <denumire solicitant/partener>, în cadrul proiectului <titlul proiectului>, pentru a putea participa în proiectul sus menţionat, pentru care se solicită finanţare din PNRR, declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, că toate achiziţiile publice, prevăzute în proiect, demarate şi/sau derulate până la data prezentei, respectă legislaţia europeană şi naţională incidentă.
        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .................
        Data:..............
        Semnătura..............

    ANEXA II.5

    DECLARAŢIE
            de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal
    Subsemnatul/Subsemnata ................. CNP ......., posesor/posesoare a CI seria ....... nr. ......, domiciliat/ă în ................ e-mail .................., telefon ................ în calitate de reprezentant legal al ...............(se vor completa denumirea, CUI/CIF şi adresa sediului social al solicitantului)
        Declar prin prezenta că sunt de acord ca Ministerul Sănătăţii să fie autorizat, prin compartimentele de specialitate responsabile cu evaluarea, selecţia şi contractarea cererii de finanţare cu titlul .................., să proceseze datele mele personale/ale instituţiei pe care o reprezint, în cadrul activităţii de evaluare, selecţie şi contractare, în baza Regulamentului (UE) nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), precum şi prelucrarea, stocarea/arhivarea datelor conform normelor legale incidente.
        De asemenea, prin prezenta sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul mai sus menţionat, cu furnizarea datelor personale, precum şi cu accesarea şi prelucrarea acestora în bazele de date publice cu scopul realizării verificărilor presupuse de ghidul specific aplicabil, acordând inclusiv dreptul MS/MIPE/AA/DNA/DLAF şi a altor instituţii implicate în sistemul de control şi/sau audit al fondurilor aferente PNRR de a utiliza datele disponibile în baze de date externe în scopul identificării şi calculării indicatorilor de risc în procesul de verificare şi contractare a cererii de finanţare cu titlul <denumire proiect>,.
        Declar că am luat cunoştinţă de drepturile mele conferite de Regulamentul (UE) nr. 679/2016, inclusiv despre drepturile pe care subiecţii datelor cu caracter personal le deţin, dreptul la acces la date, dreptul la ştergerea datelor ("dreptul de a fi uitat"), dreptul la restricţionare, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziţie, dreptul la rectificare în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
        Modalitatea prin care solicit să fiu contactat în scopul furnizării de informaţii este telefon ................ şi/sau adresa de email .................... şi/sau fax ...............
        Declar că am înţeles această declaraţie de consimţământ, că sunt de acord cu procesarea datelor mele personale prin canalele de mai sus în scopurile descrise în această declaraţie de consimţământ.
        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .......................
        Data:................
        Semnătura............

    ANEXA II.6

    DECLARAŢIE
                            privind evitarea conflictelor de
                   interese, a fraudei, corupţiei şi dublei finanţări
        Subsemnatul/subsemnata, <prenume, nume>, în calitate de reprezentant legal/împuternicit al <denumire solicitant/partener>, în cadrul proiectului <titlul proiectului>, pentru a putea participa în proiectul sus menţionat, pentru care se solicită finanţare din PNRR, declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, că:
        ● Voi lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupţie), atât în faza de selecţie, evaluare şi contractare a proiectului propus spre finanţare din PNRR, cât şi în cea de implementare a acestuia, în conformitate cu prevederile legale incidente;
        ● Proiectul propus spre finanţare (în întregime sau parţial) nu face obiectul unei alte solicitări de sprijin financiar care să acopere aceleaşi costuri;
        ● Proiectul propus spre finanţare (în întregime sau parţial) nu a mai beneficiat, în ultimii 5 ani, de sprijin financiar care să fi acoperit aceleaşi costuri.

        Am luat la cunoştinţă că declaraţia în fals atrage după sine încetarea acordului de finanţare, precum şi obligarea organizaţiei pe care o reprezint la rambursarea banilor care fac obiectul dublei finanţări şi la plata de despăgubiri pentru perioada scursă de la încasarea finanţării nerambursabile, până la data descoperirii falsului.
        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .......................
        Data:................
        Semnătura............

    ANEXA II.7

    DECLARAŢIE
                         privind respectarea principiului DNSH
        Subsemnatul/a ...................., posesor al CI seria ....., nr. ........., eliberată de .................., CNP ................., în calitate de reprezentant legal al ........................, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracţiune şi este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
    1. Cererea de finanţare pentru proiectul .........................., aferentă Investiţiei specifică: "Infrastructură spitalicească publică nouă", respectă în integralitate principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH - "Do No Significant Harm"), în conformitate cu Comunicarea Comisiei - Orientări tehnice privind aplicarea principiului de "a nu prejudicia în mod semnificativ" în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C 58/01) şi cu Regulamentul delegat (UE) al Comisiei 2021/2139 ,în temeiul Regulamentului privind taxonomia (UE) (2020/852), pe durata întregului ciclu de viaţă a investiţiei.
    2. Astfel, proiectul ..................... nu prejudiciază în mod semnificativ pe durata întregului ciclu de viaţă a investiţiei niciunul dintre cele 6 obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17 din Regulamentului (UE) 2020/852, respectiv:
    (a) atenuarea schimbărilor climatice;
    (b) adaptarea la schimbările climatice;
    (c) utilizarea durabilă şi protecţia resurselor de apă şi a celor marine;
    (d) tranziţia către o economie circulară;
    (e) prevenirea şi controlul poluării;
    (f) protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor.

    3. Autoevaluarea cererii de finanţare din punct de vedere al respectării principiului DNSH pentru proiectul ..................... din Anexa la prezenta declaraţie este realizată în conformitate cu Comunicarea Comisiei - Orientări tehnice privind aplicarea principiului de "a nu prejudicia în mod semnificativ" în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C 58/01) şi cu Regulamentul delegat (UE) al Comisiei 2021/2139, în temeiul Regulamentului privind taxonomia (UE) (2020/852).
    4. Autoevaluarea cererii de finanţare pentru proiectul .................. din anexa la prezenta declaraţie cuprinde date şi informaţii corecte, reale şi conforme cu documentaţia tehnică.
    5. În cadrul procedurilor de achiziţie pentru serviciile de construcţie /renovare/ echipamente/ dotări este inclusă obligaţia de a trata şi de a asigura în mod corespunzător conformitatea lucrărilor cu principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH - "Do No Significant Harm"), în conformitate cu Comunicarea Comisiei - Orientări tehnice privind aplicarea principiului de "a nu prejudicia în mod semnificativ" în temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare şi rezilienţă (2021/C 58/01) şi cu Regulamentul delegat (UE) al Comisiei 2021/2139, în temeiul Regulamentului privind taxonomia (UE) (2020/852).
    6. Pe perioada de operare şi la finalul ciclului de viaţă a investiţiei se asigură în mod corespunzător conformitatea investiţiei cu principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH - "Do No Significant Harm"), în conformitate cu autoevaluarea din anexa la prezenta declaraţie.
    7. Raportarea privind asigurarea conformităţii investiţiei cu principiul de "a nu prejudicia în mod semnificativ" (DNSH - "Do No Significant Harm") se va realiza inclusiv pe perioada de implementare şi de valabilitate a contractului de finanţare corespunzător cererii de finanţare, potrivit termenelor şi condiţiilor stabilite de Ministerul Sănătăţii.

        Ataşez la prezenta declaraţie autoevaluarea cererii de finanţare din punct de vedere al respectării principiului DNSH pentru proiectul din Anexa la prezenta declaraţie.
        Confirm, de asemenea, că afirmaţiile din această declaraţie (inclusiv din anexa la aceasta) sunt adevărate şi că informaţiile incluse în aceasta sunt corecte.
        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .......................
        Data:................
        Semnătura............

    ANEXA 7.1

    Autoevaluarea privind respectarea principiului DNSH
        Titlu proiect:
        Descrierea pe scurt a proiectului
    [Se vor prezenta pe scurt: locaţia proiectului, descrierea investiţiei propuse, menţionarea celor trei indicatori estimaţi]

    - Partea 1 a listei de verificare -
        [În cadrul părţii 1 a listei, se vor filtra cele şase obiective de mediu pentru a le identifica pe cele care necesită o evaluare de fond (prevăzută în partea a doua a listei). în cazul în care se răspunde cu DA pentru un obiectiv de mediu în Partea 1 a listei, respectivul obiectiv de mediu va parcurge evaluarea de fond din Partea 2 a listei. în cazul în care se răspunde cu NU pentru un obiectiv de mediu în Partea 1 a listei, acel obiectiv de mediu nu va mai parcurge evaluarea din Partea 2 a listei de verificare.
        Observaţie: în prezenta anexă, încadrarea în prima parte sau în cea de-a doua parte a listei de verificare s-a realizat având în vedere analiza DNSH anexată la Componenta C12 - Sănătate, Investiţia 1 Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti 11.5: Cabinete de planificare familială, iar solicitanţii de finanţare au posibilitatea de a reîncadra, doar în mod justificat, obiectivele de mediu în cadrul celor 2 liste.]

┌────────────────────┬──┬──┬───────────┐
│Vă rugăm să indicaţi│ │ │ │
│care dintre │ │ │Justificare│
│obiectivele de mediu│ │ │în cazul │
│de mai jos necesită │Da│Nu│selectării │
│o evaluare de fond a│ │ │răspunsului│
│măsurii conform │ │ │„Nu" │
│principiului DNSH │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Atenuarea │ │ │ │
│schimbărilor │ │ │ │
│climatice │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Adaptarea la │ │ │ │
│schimbările │ │ │ │
│climatice │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Utilizarea durabilă │ │ │ │
│şi protejarea │ │ │ │
│resurselor de apă şi│ │ │ │
│a celor marine │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Economia circulară, │ │ │ │
│inclusiv prevenirea │ │ │ │
│şi reciclarea │ │ │ │
│deşeurilor │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Prevenirea şi │ │ │ │
│controlul poluării │ │ │ │
│în aer, apă sau sol │ │ │ │
├────────────────────┼──┼──┼───────────┤
│Protecţia şi │ │ │ │
│restaurarea │ │ │ │
│biodiversităţii şi a│ │ │ │
│ecosistemelor │ │ │ │
└────────────────────┴──┴──┴───────────┘


    - Partea 2 a listei de verificare -
        [Solicitantul de finanţare trebuie să furnizeze o evaluare de fond a proiectului/ofertei conform principiului DNSH, în cazul obiectivelor de mediu care necesită efectuarea acestei evaluări.
        Astfel, solicitantul va răspunde la întrebările de mai jos, pentru acele obiective de mediu identificate în partea 1 ca necesitând o evaluare de fond, ţinând seama de cerinţele de examinare prevăzute în coloana privind evaluarea de fond, de mai jos, făcând totodată referire la documentaţia tehnico- economică, avizele şi acordurile obţinute/care vor fi obţinute pentru proiectul/oferta depusă.]

┌─────────────────────────┬──┬─────────┐
│Întrebări │Nu│Evaluarea│
│ │ │de fond │
├─────────────────────────┼──┼─────────┤
│Atenuarea schimbărilor │ │ │
│climatice: Se aşteaptă ca│ │ │
│măsura să conducă la │ │ │
│emisii semnificative de │ │ │
│GES? │ │ │
├─────────────────────────┼──┼─────────┤
│Adaptarea la schimbările │ │ │
│climatice. Se │ │ │
│preconizează că măsura va│ │ │
│duce la creşterea │ │ │
│efectului negativ al │ │ │
│climatului actual şi al │ │ │
│climatului viitor │ │ │
│preconizat asupra măsurii│ │ │
│în sine sau asupra │ │ │
│persoanelor, asupra │ │ │
│naturii sau asupra │ │ │
│activelor? │ │ │
├─────────────────────────┼──┼─────────┤
│Tranziţia către o │ │ │
│economie circulară, │ │ │
│inclusiv prevenirea │ │ │
│generării de deşeuri şi │ │ │
│reciclarea acestora: │ │ │
│Se preconizează că │ │ │
│măsura: │ │ │
│(i) va duce la o creştere│ │ │
│semnificativă a │ │ │
│generării, a incinerării │ │ │
│sau a eliminării │ │ │
│deşeurilor, cu excepţia │ │ │
│incinerării deşeurilor │ │ │
│periculoase nereciclabile│ │ │
│sau │ │ │
│(ii) va duce la │ │ │
│ineficienţe semnificative│ │ │
│în utilizarea directă sau│ │ │
│indirectă a oricăror │ │ │
│resurse naturale în orice│ │ │
│etapă a ciclului său de │ │ │
│viaţă, care nu sunt │ │ │
│reduse la minimum prin │ │ │
│măsuri adecvate │ │ │
│sau │ │ │
│(iii) va cauza prejudicii│ │ │
│semnificative şi pe │ │ │
│termen lung mediului în │ │ │
│ceea ce priveşte economia│ │ │
│circulară? │ │ │
├─────────────────────────┼──┼─────────┤
│Prevenirea şi controlul │ │ │
│poluării: Se preconizează│ │ │
│că măsura va duce la o │ │ │
│creştere semnificativă a │ │ │
│emisiilor de poluanţi în │ │ │
│aer, apă sau sol? │ │ │
├─────────────────────────┼──┼─────────┤
│Protecţia şi refacerea │ │ │
│biodiversităţii şi a │ │ │
│ecosistemelor: Se │ │ │
│preconizează că măsura va│ │ │
│fi: │ │ │
│(i) nocivă în mod │ │ │
│semnificativ pentru │ │ │
│condiţia bună şi │ │ │
│rezilienţa ecosistemelor │ │ │
│sau │ │ │
│(ii) nocivă pentru │ │ │
│stadiul de conservare a │ │ │
│habitatelor şi a │ │ │
│speciilor, inclusiv a │ │ │
│celor de interes pentru │ │ │
│Uniune? │ │ │
└─────────────────────────┴──┴─────────┘


        Reprezentant legal
        Nume şi prenume ...................
        Dată ............

    ANEXA II.9.1

    DEVIZ GENERAL
    privind cheltuielile necesare realizării
    proiectului ...................

┌──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┐
│ │ │Valoare│ │Valoare │
│ │Denumirea ├───────┤TVA ├─────────┤
│Nr. │capitolelor şi│(fără │ │(inclusiv│
│crt. │subcapitolelor│TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├──────┴──────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 1: Cheltuieli pentru obţinere şi │
│amenajarea terenului │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│1.1 │Obţinerea │0.00 │0.00│0.00 │
│ │terenului │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.2 │Amenajarea │0.00 │0.00│0.00 │
│ │terenului │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Amenajări │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │protecţia │ │ │ │
│1.3 │mediului şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │aducerea la │ │ │ │
│ │starea │ │ │ │
│ │iniţială │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 1 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 2: Cheltuieli pentru asigurarea │
│utilităţilor necesare obiectivului │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│2 │asigurarea │0.00 │0.00│0.00 │
│ │utilităţilor │ │ │ │
│ │necesare │ │ │ │
│ │obiectivului │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 2 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 3: Cheltuieli pentru proiectare şi│
│asistenţă tehnică │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│B.1 │Studii de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │teren │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Taxe pentru │ │ │ │
│ │obţinerea de │ │ │ │
│B.2 │avize, │0.00 │0.00│0.00 │
│ │acorduri şi │ │ │ │
│ │autorizaţii │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│B.B │Proiectare şi │ │0.00│0.00 │
│ │inginerie │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Organizarea │ │ │ │
│B.4 │procedurilor │0.00 │0.00│0.00 │
│ │de achiziţie │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│B.5 │Consultanţă │0.00 │0.00│0.00 │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│B.6 │Asistenţă │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnică │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 3 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 4: Cheltuieli pentru investiţia de│
│bază │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│4.1. │Construcţii şi│0.00 │0.00│0.00 │
│ │instalaţii │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│4.2 │Montaj utilaj │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnologic │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Utilaje, │ │ │ │
│ │echipamente │ │ │ │
│4.3 │tehnologice şi│0.00 │0.00│0.00 │
│ │funcţionale cu│ │ │ │
│ │montaj │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Utilaje fără │ │ │ │
│4.4 │montaj şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │echipamente de│ │ │ │
│ │transport │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│4.5 │Dotări │0.00 │0.00│0.00 │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│4.6 │Active │0.00 │0.00│0.00 │
│ │necorporale │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 4 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 5: Alte cheltuieli │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│5.1 │Organizare de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │şantier │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│5.1.1.│5.1.1. Lucrări│0.00 │0.00│0.00 │
│ │de construcţii│ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │5.1.2. │ │ │ │
│ │Cheltuieli │ │ │ │
│5.1.2.│conexe │0.00 │0.00│0.00 │
│ │organizării │ │ │ │
│ │şantierului │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Comisioane, │ │ │ │
│5.2 │cote, taxe, │0.00 │0.00│0.00 │
│ │costul │ │ │ │
│ │creditului │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Comisionul │ │ │ │
│ │băncii │ │ │ │
│5.2.1.│finanţatoare │0.00 │0.00│0.00 │
│ │(0,0% *) 1, 2,│ │ │ │
│ │3, 4 si 5.1) │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Cota aferenta │ │ │ │
│5.2.2.│I.S.C. (0,7% *│0.00 │0.00│0.00 │
│ │C+M) │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Cota aferenta │ │ │ │
│5.2.B.│C.S.C. (0,5% *│0.00 │0.00│0.00 │
│ │C+M) │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Cota pentru │ │ │ │
│ │controlul │ │ │ │
│ │statului în │ │ │ │
│ │amenajarea │ │ │ │
│ │teritoriului, │ │ │ │
│5.2.4.│urbanism şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │pentru │ │ │ │
│ │autorizarea │ │ │ │
│ │lucrărilor de │ │ │ │
│ │construcţii │ │ │ │
│ │(0,1% * C+M) │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│5.2.5.│Prime de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │asigurare │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Taxe pentru │ │ │ │
│ │acorduri, │ │ │ │
│5.2.6.│avize şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │autorizaţia de│ │ │ │
│ │construire │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │
│ │diverse şi │ │ │ │
│5.3 │neprevăzute │0.00 │0.00│0.00 │
│ │(1% * 1.2, │ │ │ │
│ │1.3, 2, 3, 4) │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 5 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────┤
│CAPITOLUL 6: Cheltuieli pentru probe │
│tehnologice şi teste şi predare la │
│beneficiar │
├──────┬──────────────┬───────┬────┬─────────┤
│ │Pregătirea │ │ │ │
│6.1 │personalului │0.00 │0.00│0.00 │
│ │de exploatare │ │ │ │
├──────┼──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Probe │ │ │ │
│6.2 │tehnologice şi│0.00 │0.00│0.00 │
│ │teste │ │ │ │
├──────┴──────────────┼───────┼────┼─────────┤
│TOTAL CAPITOL 6 │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├─────────────────────┬───────┬────┬─────────┤
│TOTAL GENERAL │0.00 │0.00│0.00 │
├─────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├─────────────────────┬───────┬────┬─────────┤
│Din care C+M (1.2, │ │ │ │
│1.3, 2, 4.1, 4.2 şi │0.00 │0.00│0.00 │
│5.1.1) │ │ │ │
└─────────────────────┴───────┴────┴─────────┘

        *) SE ATAŞEAZĂ DEVIZUL ELABORAT CONFORM PREVEDERILOR LEGALE
                                         DEVIZ
    Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţa tehnică
    pentru obiectivul .................

┌────┬───────────────┬───────┬────┬─────────┐
│ │Denumirea │Valoare│ │Valoare │
│Nr. │capitolelor şi │(fără │TVA │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴───────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.1. Studii de teren │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│1 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │geotehnice │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│2 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │geologice │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│3 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │hidrologice │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│4 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │hidrogeotehnice│ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│5 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │fotogrammetrice│ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│6 │Studii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │topografice │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│7 │Studii de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │stabilitate │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │0.00 │0.00│0.00 │
│subcapitol 3.1: │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.2. Obţinere avize, acorduri şi │
│autorizaţii │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Obţinerea/ │ │ │ │
│ │prelungirea │ │ │ │
│1 │valabilităţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │certificatului │ │ │ │
│ │de urbanism; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Obţinerea/ │ │ │ │
│ │prelungirea │ │ │ │
│2 │valabilităţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │autorizaţiei de│ │ │ │
│ │construire/ │ │ │ │
│ │desfiinţare; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Obţinerea │ │ │ │
│ │avizelor şi │ │ │ │
│ │acordurilor │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │racorduri şi │ │ │ │
│ │branşamente la │ │ │ │
│3 │reţele publice │0.00 │0.00│0.00 │
│ │de apă, │ │ │ │
│ │canalizare, │ │ │ │
│ │gaze, │ │ │ │
│ │termoficare, │ │ │ │
│ │energie │ │ │ │
│ │electrică, │ │ │ │
│ │telefonie; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Obţinerea │ │ │ │
│ │certificatului │ │ │ │
│4 │de nomenclatură│0.00 │0.00│0.00 │
│ │stradală şi │ │ │ │
│ │adresă; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Întocmirea │ │ │ │
│ │documentaţiei, │ │ │ │
│ │obţinerea │ │ │ │
│ │numărului │ │ │ │
│5 │cadastral │0.00 │0.00│0.00 │
│ │provizoriu şi │ │ │ │
│ │înregistrarea │ │ │ │
│ │terenului în │ │ │ │
│ │cartea │ │ │ │
│ │funciară; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Obţinerea │ │ │ │
│6 │acordului de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │mediu; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Obţinerea │ │ │ │
│7 │avizului │0.00 │0.00│0.00 │
│ │P.S.I.; │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Alte avize, │ │ │ │
│8 │acorduri şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │autorizaţii. │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │0.00 │0.00│0.00 │
│subcapitol 3.2: │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.3. Proiectare si inginerie │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│1 │elaborarea │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tuturor fazelor│ │ │ │
│ │de proiectare │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.1 │Studiu de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │prefezabilitate│ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.2 │Studiu de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │fezabilitate │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.3 │Proiect tehnic │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.4 │Detalii de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │execuţie │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│2 │Verificare │0.00 │0.00│0.00 │
│ │proiect │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Elaborarea │ │ │ │
│ │certificatului │ │ │ │
│3 │de performanta │0.00 │0.00│0.00 │
│ │energetica a │ │ │ │
│ │căldurii │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Elaborarea │ │ │ │
│ │documentaţiilor│ │ │ │
│ │necesare │ │ │ │
│4 │obţinerii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │acordurilor, │ │ │ │
│ │avizelor si │ │ │ │
│ │autorizaţiilor │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Expertiza │ │ │ │
│5 │tehnica pentru │0.00 │0.00│0.00 │
│ │lucrările de │ │ │ │
│ │intervenţie │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│6 │Auditul │0.00 │0.00│0.00 │
│ │energetic │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │0.00 │0.00│0.00 │
│subcapitol 3.3: │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.4 Organizarea procedurilor de achiziţie │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Întocmirea │ │ │ │
│ │documentaţiei │ │ │ │
│1 │de atribuire şi│0.00 │0.00│0.00 │
│ │multiplicarea │ │ │ │
│ │acesteia │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Cheltuieli cu │ │ │ │
│ │onorariile, │ │ │ │
│ │transport, │ │ │ │
│ │cazare si │ │ │ │
│2 │diurna │0.00 │0.00│0.00 │
│ │membrilor │ │ │ │
│ │desemnaţi în │ │ │ │
│ │comisiile de │ │ │ │
│ │evaluare │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Anunţuri de │ │ │ │
│3 │participare şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │de atribuire a │ │ │ │
│ │contractelor │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Corespondenta │ │ │ │
│4 │prin poştă, │0.00 │0.00│0.00 │
│ │fax, poştă │ │ │ │
│ │electronică │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │
│subcapitol 3.4 (fără│0.00 │0.00│0.00 │
│TVA): │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.5. Consultanţa │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Servicii de │ │ │ │
│ │consultanta la │ │ │ │
│1 │elaborarea │0.00 │0.00│0.00 │
│ │studiilor de │ │ │ │
│ │piaţă, evaluare│ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Servicii de │ │ │ │
│ │consultanta in │ │ │ │
│ │domeniul │ │ │ │
│ │managementului │ │ │ │
│2 │execuţiei │0.00 │0.00│0.00 │
│ │investiţiei sau│ │ │ │
│ │administrarea │ │ │ │
│ │contractului de│ │ │ │
│ │execuţie │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │
│subcapitol 3.5 (fără│0.00 │0.00│0.00 │
│TVA): │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┤
│3.6. Asistenţă tehnică │
├────┬───────────────┬──────────────────────┤
│ │Servicii │ │
├────┼───────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Asistenţă │ │ │ │
│ │tehnică din │ │ │ │
│ │partea │ │ │ │
│1 │proiectantului │0.00 │0.00│0.00 │
│ │pe perioada de │ │ │ │
│ │execuţie a │ │ │ │
│ │lucrărilor │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│2 │Diriginţi de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │şantier │ │ │ │
├────┴───────────────┼───────┼────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │
│subcapitol 3.6 (fără│0.00 │0.00│0.00 │
│TVA): │ │ │ │
├────────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────────────────────┬───────┬────┬─────────┤
│Total general │0.00 │0.00│0.00 │
│capitol 3: │ │ │ │
└────────────────────┴───────┴────┴─────────┘

                                        DEVIZUL
    Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor
    necesare obiectivului ....................

┌────┬────────────────┬───────┬─────┬─────────┐
│ │Denumirea │Valoare│ │Valoare │
│Nr. │capitolelor şi │(fără │TVA │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼─────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│I. │LUCRĂRI DE │ │
│ │CONSTRUCŢII │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│1.1 │Terasamente │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Construcţii: │ │ │ │
│ │rezistenţă │ │ │ │
│ │(fundaţii, │ │ │ │
│ │structură de │ │ │ │
│1.2 │rezistenţă) şi │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │arhitectură │ │ │ │
│ │(închideri │ │ │ │
│ │exterioare, │ │ │ │
│ │compartimentări,│ │ │ │
│ │finisaje) │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.3 │Izolaţii │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.4 │Instalaţii │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │electrice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.5 │Instalaţii │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │sanitare │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│ │încălzire, │ │ │ │
│1.6 │ventilare, │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │climatizare, │ │ │ │
│ │PSI, radio-tv, │ │ │ │
│ │intranet │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│1.7 │alimentare cu │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │gaze naturale │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.8 │Instalaţii de │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │telecomunicaţii │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL I │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│II. │MONTAJ │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Montaj utilaje │ │ │ │
│2 │şi echipamente │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL II │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│III.│PROCURARE │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.1 │echipamente │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.2 │echipamente de │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │transport │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│3.3 │Dotări │0.000 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL III │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────┬─────┬─────────┤
│ │TOTAL (TOTAL I +│ │ │ │
│ │TOTAL II + TOTAL│0.00 │0.00 │0.00 │
│ │III) │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┘

                                        DEVIZUL
    Amenajare spaţiu de lucru pentru
    obiectivul ....................

┌────┬────────────────┬───────┬────┬─────────┐
│ │Denumirea │Valoare│ │Valoare │
│Nr. │capitolelor şi │(fără │TVA │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│I. │LUCRĂRI DE │ │
│ │CONSTRUCŢII │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│1.1 │Terasamente │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Construcţii: │ │ │ │
│ │rezistenţă │ │ │ │
│ │(fundaţii, │ │ │ │
│ │structură de │ │ │ │
│1.2 │rezistenţă) şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │arhitectură │ │ │ │
│ │(închideri │ │ │ │
│ │exterioare, │ │ │ │
│ │compartimentări,│ │ │ │
│ │finisaje) │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.3 │Izolaţii │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.4 │Instalaţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │electrice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.5 │Instalaţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │sanitare │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│ │încălzire, │ │ │ │
│1.6 │ventilare, │0.00 │0.00│0.00 │
│ │climatizare, │ │ │ │
│ │PSI, radio-tv, │ │ │ │
│ │intranet │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│1.7 │alimentare cu │0.00 │0.00│0.00 │
│ │gaze naturale │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.8 │Instalaţii de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │telecomunicaţii │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL I │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│II. │MONTAJ │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Montaj utilaje │ │ │ │
│2 │şi echipamente │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL II │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│III.│PROCURARE │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.1 │echipamente │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.2 │echipamente de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │transport │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│3.3 │Dotări │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL III │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────┬────┬─────────┤
│ │TOTAL (TOTAL I +│ │ │ │
│ │TOTAL II + TOTAL│0.00 │0.00│0.00 │
│ │III) │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┘

    DEVIZUL
    obiectului ..................

┌────┬────────────────┬───────┬────┬─────────┐
│ │Denumirea │Valoare│ │Valoare │
│Nr. │capitolelor şi │(fără │TVA │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│I. │LUCRĂRI DE │ │
│ │CONSTRUCŢII │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│1.1 │Terasamente │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Construcţii: │ │ │ │
│ │rezistenţă │ │ │ │
│ │(fundaţii, │ │ │ │
│ │structură de │ │ │ │
│1.2 │rezistenţă) şi │0.00 │0.00│0.00 │
│ │arhitectură │ │ │ │
│ │(închideri │ │ │ │
│ │exterioare, │ │ │ │
│ │compartimentări,│ │ │ │
│ │finisaje) │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.3 │Izolaţii │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.4 │Instalaţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │electrice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.5 │Instalaţii │0.00 │0.00│0.00 │
│ │sanitare │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│ │încălzire, │ │ │ │
│1.6 │ventilare, │0.00 │0.00│0.00 │
│ │climatizare, │ │ │ │
│ │PSI, radio-tv, │ │ │ │
│ │intranet │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│1.7 │alimentare cu │0.00 │0.00│0.00 │
│ │gaze naturale │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│1.8 │Instalaţii de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │telecomunicaţii │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL I │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│II. │MONTAJ │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Montaj utilaje │ │ │ │
│2 │şi echipamente │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL II │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬──────────────────────┤
│III.│PROCURARE │ │
├────┼────────────────┼───────┬────┬─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.1 │echipamente │0.00 │0.00│0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.2 │echipamente de │0.00 │0.00│0.00 │
│ │transport │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│3.3 │Dotări │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼────┼─────────┤
│ │TOTAL III │0.00 │0.00│0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────┬────┬─────────┤
│ │TOTAL (TOTAL I +│ │ │ │
│ │TOTAL II + TOTAL│0.00 │0.00│0.00 │
│ │III) │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴────┴─────────┘

    DEVIZUL
    obiectului ...................

┌────┬────────────────┬───────┬─────┬─────────┐
│ │ │Valoare│ │Valoare │
│ │Denumirea ├───────┤TVA ├─────────┤
│Nr. │capitolelor şi │(fără │ │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼─────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│I. │LUCRĂRI DE │ │
│ │CONSTRUCŢII │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│1.1 │Terasamente │0.000 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Construcţii: │ │ │ │
│ │rezistenţă │ │ │ │
│ │(fundaţii, │ │ │ │
│ │structură de │ │ │ │
│1.2 │rezistenţă) şi │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │arhitectură │ │ │ │
│ │(închideri │ │ │ │
│ │exterioare, │ │ │ │
│ │compartimentări,│ │ │ │
│ │finisaje) │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.3 │Izolaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.4 │Instalaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │electrice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.5 │Instalaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │sanitare │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│ │încălzire, │ │ │ │
│1.6 │ventilare, │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │climatizare, │ │ │ │
│ │PSI, radio-tv, │ │ │ │
│ │intranet │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│1.7 │alimentare cu │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │gaze naturale │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.8 │Instalaţii de │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │telecomunicaţii │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL I │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│II. │MONTAJ │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Montaj utilaje │ │ │ │
│2 │şi echipamente │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL II │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│III.│PROCURARE │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.1 │echipamente │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.2 │echipamente de │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │transport │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│3.3 │Dotări │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL III │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────┬─────┬─────────┤
│ │TOTAL (TOTAL I +│ │ │ │
│ │TOTAL II + TOTAL│0.00 │0.00 │0.00 │
│ │III) │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┘

    DEVIZUL
    obiectului ...................

┌────┬────────────────┬───────┬─────┬─────────┐
│ │ │Valoare│ │Valoare │
│ │Denumirea ├───────┤TVA ├─────────┤
│Nr. │capitolelor şi │(fără │ │(inclusiv│
│crt.│subcapitolelor │TVA) │ │TVA) │
│ │de cheltuieli ├───────┼─────┼─────────┤
│ │ │lei │lei │lei │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│I. │LUCRĂRI DE │ │
│ │CONSTRUCŢII │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│1.1 │Terasamente │0.000 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Construcţii: │ │ │ │
│ │rezistenţă │ │ │ │
│ │(fundaţii, │ │ │ │
│ │structură de │ │ │ │
│1.2 │rezistenţă) şi │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │arhitectură │ │ │ │
│ │(închideri │ │ │ │
│ │exterioare, │ │ │ │
│ │compartimentări,│ │ │ │
│ │finisaje) │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.3 │Izolaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.4 │Instalaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │electrice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.5 │Instalaţii │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │sanitare │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│ │încălzire, │ │ │ │
│1.6 │ventilare, │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │climatizare, │ │ │ │
│ │PSI, radio-tv, │ │ │ │
│ │intranet │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Instalaţii de │ │ │ │
│1.7 │alimentare cu │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │gaze naturale │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│1.8 │Instalaţii de │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │telecomunicaţii │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL I │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│II. │MONTAJ │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Montaj utilaje │ │ │ │
│2 │şi echipamente │0.000 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL II │0.000 │0.000│0.000 │
├────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┤
│ │
├────┬────────────────┬───────────────────────┤
│III.│PROCURARE │ │
├────┼────────────────┼───────┬─────┬─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.1 │echipamente │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologice │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Utilaje şi │ │ │ │
│3.2 │echipamente de │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │transport │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│3.3 │Dotări │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL III │0.00 │0.00 │0.00 │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │TOTAL (TOTAL I +│ │ │ │
│ │TOTAL II + TOTAL│0.00 │0.00 │0.00 │
│ │III) │ │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴─────┴─────────┘

                                         Dotări

┌────┬───────────────────────┬───┬─────────┬──────┬─────┬────┬─────┐
│ │ │ │ │Preţ │Preţ │ │Preţ │
│Nr. │ │ │ │unitar│total│TVA │total│
│crt.│Denumire │UM │Cantitate│lei │lei │lei │lei │
│ │ │ │ │fără │fără │ │cu │
│ │ │ │ │TVA │TVA │ │TVA │
├────┼───────────────────────┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│1 │Calculator │buc│ │ │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼───────────────────────┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│2 │Imprimantă │buc│ │ │0.00 │0.00│0.00 │
│ │multifuncţională │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│3 │UPS │buc│ │ │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼───────────────────────┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│4 │Sistem software (SCADA)│buc│ │ │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼───────────────────────┼───┼─────────┼──────┼─────┼────┼─────┤
│ │.......................│ │ │ │0.00 │0.00│0.00 │
├────┼───────────────────────┼───┴─────────┴──────┼─────┼────┼─────┤
│ │Total: │0.00 │0.00 │0.00│0.00 │
└────┴───────────────────────┴────────────────────┴─────┴────┴─────┘

        Pentru ofertele care sunt în euro se va utiliza cursul lei/euro din Ghid.
    Amenajare spaţiu spital aferent
    proiectului ..............

┌────┬────────┬───┬─────────┬────┬────┬───┬──────┐
│ │ │ │ │PU │VAL │ │VAL │
│Nr. │ │ │ │(lei│(lei│ │TOTALĂ│
│crt.│Denumire│UM │Cantitate│fără│fără│TVA│(lei │
│ │ │ │ │TVA)│TVA)│ │cu │
│ │ │ │ │ │ │ │TVA) │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│1 │ │buc│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│2 │ │buc│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│3 │ │buc│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│4 │ │buc│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│5 │ │set│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│6 │ │set│ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│7 │ │m │ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│8 │ │mp │ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│9 │ │Kg │ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│10 │ │m │ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│11 │ │kg │ │ │- │- │- │
├────┼────────┼───┼─────────┼────┼────┼───┼──────┤
│ │TOTAL │ │ │ │- │- │- │
└────┴────────┴───┴─────────┴────┴────┴───┴──────┘

        Ipoteze de lucru:
    - costul amenajării spaţiului de lucru variază cu numărul de echipamente instalate/spital;
    – doar anumite costuri cresc; altele rămân constante
    – cariaţia costurilor nu este liniară (vezi formule de calcul)

                          Graficul de realizare a investiţiei

┌────────────────┬────┬─────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────┬─────┐
│ │ │Anul │Anul 1 │Anul 2 │ │total│
│Etape în │Nr. │0 │ │ │ │ │
│realizarea │Luni├─┬─┬─┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┼────┬────┼─────┤
│investiţiei │ │1│2│3│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│Anul│Anul│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │2 │3 │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Proiectare şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│asistenţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0 │
│tehnică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Studii de teren │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Obţinerea de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│avize, acorduri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│şi autorizaţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Studiu de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│fezabilitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Proiect tehnic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│şi detalii de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│execuţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Verificare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│proiect │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Elab. Certif. de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│performanţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│energetică a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│căldurii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Elaborarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│documentaţiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│obţinerii aviz.,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ac., aut. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Expertiza │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│tehnică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Audit energetic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Organizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│procedurilor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│achiziţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│publică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Consultanţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Asistenţă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnică din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│partea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│proiectantului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Dirigenţie de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│şantier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│bază │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Amenajarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│terenului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Amenajări pentru│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│proiecţia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│mediului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Asigurarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│utilităţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│bază │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Alte cheltuieli │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│şantier │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Comisioane, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cote, taxe, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│costul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│creditului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Diverse şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│neprevăzute │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Publicitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Audit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Implementarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│activităţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│proiectului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Probe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnologice şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│teste │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Pregătirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│personalului de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│exploatare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│Probe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tehnologice şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0% │0% │0 │
│teste │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│total plăţi de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│realizat (se │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│include FEN + │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TVA LA FEN + │0 │0│0│0│0│0│0│0│0│0│0│0│0│0 │0 │0 │0│0│0│0│0│0│0│0│0│0 │0 │0 │ │ │0 │
│CONTRIBUŢIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PROPRIE + TVA LA│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│CONTRIBUŢIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PROPRIE) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼────┼────┼─────┤
│total SUME │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SOLICITATE PRIN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│CEREREA DE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │0 │
│TRANSFER (se │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│include doar FEN│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│+ TVA LA FEN) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────┴────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴────┴────┴─────┘

        * Nr. Luni - se completează pe fiecare rând cât durează activitatea respectivă
    Eşalonarea costurilor pe ani
    (RON cu TVA)

┌──────────────────────┬────┬────┬─────┐
│Anul │ │ │ │
├──────────────────────┤Anul│Anul│Total│
│Etape în realizarea │1 │2 │ │
│investiţiei │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Proiectare şi │- │- │- │
│asistenţă tehnică │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Studii de teren │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Obţinerea de avize, │ │ │ │
│acorduri şi │ │ │ │
│autorizaţii │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Studiu de fezabilitate│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Proiect tehnic şi │ │ │ │
│detalii de execuţie │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Verificare proiect │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Elab. Certif. de │ │ │ │
│performanta energetica│ │ │ │
│a căldurii │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Elaborarea │ │ │ │
│documentaţiilor │ │ │ │
│obţinerii aviz., ac., │ │ │ │
│aut. │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Expertiza tehnica │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Audit energetic │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Organizarea │ │ │ │
│procedurilor de │ │ │ │
│achiziţie publică │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Consultanţă │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Asistenţă tehnică din │ │ │ │
│partea proiectantului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Dirigenţie de şantier │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de bază │- │- │- │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Amenajarea terenului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Amenajări pentru │ │ │ │
│protecţia mediului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Asigurarea │ │ │ │
│utilităţilor │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de bază │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Alte cheltuieli │- │- │- │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Organizarea de şantier│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Comisioane, cote, │ │ │ │
│taxe, costul │ │ │ │
│creditului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Diverse şi neprevăzute│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Publicitate │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Audit │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Chelt. privind │ │ │ │
│urmărirea │ │ │ │
│implementării activ │ │ │ │
│proiectului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Probe tehnologice şi │- │- │- │
│teste │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Pregătirea │ │ │ │
│personalului de │ │ │ │
│exploatare │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Probe tehnologice şi │ │ │ │
│teste │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Total: │- │- │- │
└──────────────────────┴────┴────┴─────┘

        * Se include FEN + TVA LA FEN + CONTRIBUŢIE PROPRIE + TVA LA CONTRIBUŢIE PROPRIE.
    Eşalonarea costurilor pe ani
    (RON cu TVA)

┌──────────────────────┬────┬────┬─────┐
│Anul │ │ │ │
├──────────────────────┤Anul│Anul│Total│
│Etape în realizarea │1 │2 │ │
│investiţiei │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Proiectare şi │- │- │- │
│asistenţă tehnică │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Studii de teren │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Obţinerea de avize, │ │ │ │
│acorduri şi │ │ │ │
│autorizaţii │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Studiu de fezabilitate│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Proiect tehnic şi │ │ │ │
│detalii de execuţie │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Verificare proiect │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Elab. Certif. de │ │ │ │
│performanţă energetică│ │ │ │
│a căldurii │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Elaborarea │ │ │ │
│documentaţiilor │ │ │ │
│obţinerii aviz., ac., │ │ │ │
│aut. │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Expertiza tehnică │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Audit energetic │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Organizarea │ │ │ │
│procedurilor de │ │ │ │
│achiziţie publică │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Consultanţă │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Asistenţă tehnică din │ │ │ │
│partea proiectantului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Dirigenţie de şantier │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de bază │- │- │- │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Amenajarea terenului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Amenajări pentru │ │ │ │
│protecţia mediului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Asigurarea │ │ │ │
│utilităţilor │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Investiţia de bază │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Alte cheltuieli │- │- │- │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Organizarea de şantier│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Comisioane, cote, │ │ │ │
│taxe, costul │ │ │ │
│creditului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Diverse şi neprevăzute│ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Publicitate │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Audit │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Chelt. privind │ │ │ │
│urmărirea │ │ │ │
│implementării activ │ │ │ │
│proiectului │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Probe tehnologice şi │- │- │- │
│teste │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Pregătirea │ │ │ │
│personalului de │ │ │ │
│exploatare │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Probe tehnologice şi │ │ │ │
│teste │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────┼─────┤
│Total: │- │- │- │
└──────────────────────┴────┴────┴─────┘

        * Se include doar FEN + TVA LA FEN.
                                     Plan financiar

┌──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┐
│ │ │Sume │ │Total │Contribuţia │Valoarea │
│ │ │PNRR │TVA │eligibil│beneficiarului│investiţiei│
│Nr. │Categoria │(fără│eligibil│cu TVA │cu TVA │cu TVA │
│crt. │Costurilor │TVA) │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │lei │lei │lei │lei │lei │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 = 2 * │4 = 2 + │5 │6 = 4 + 5 │
│ │ │ │19% │3 │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│CAPITOLUL 1. Cheltuieli pentru pregătirea terenului şi pregătirea │
│amplasamentului │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│1.1 │Obţinerea │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │terenului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│1.2 │Amenajarea │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │terenului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Amenajare │ │ │ │ │ │
│1.3 │pentru │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │protecţia │ │ │ │ │ │
│ │mediului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │1 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│CAPITOLUL 2. Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare │
│obiectivului │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │
│2.1 │asigurarea │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │utilităţilor │ │ │ │ │ │
│ │necesare │ │ │ │ │ │
│ │obiectivului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │2 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│CAPITOLUL 3. Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│3.1 │Studii de │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │teren │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Taxe pentru │ │ │ │ │ │
│ │obţinerea de │ │ │ │ │ │
│3.2 │avize, │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │acorduri şi │ │ │ │ │ │
│ │autorizaţii │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│3.3 │Proiectare şi│ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │inginerie │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Organizarea │ │ │ │ │ │
│3.4 │procedurilor │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │de achiziţie │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│3.5 │Consultanţă │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│3.6 │Asistenţă │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │tehnică │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │3 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│Cheltuieli pentru investiţia de bază │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│4.1. │Construcţii │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │şi instalaţii│ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│4.2 │Montaj utilaj│ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │tehnologic │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Utilaje, │ │ │ │ │ │
│ │echipamente │ │ │ │ │ │
│4.3 │tehnologice │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │şi │ │ │ │ │ │
│ │funcţionale │ │ │ │ │ │
│ │cu montaj │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Utilaje fără │ │ │ │ │ │
│4.4 │montaj şi │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │echipamente │ │ │ │ │ │
│ │de transport │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│4.5 │Dotări │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│4.6 │Active │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │necorporale │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │4 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│Costuri directe de amenajare │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│5.1 │Organizare de│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │şantier │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │5.1.1. │ │ │ │ │ │
│5.1.1.│Lucrări de │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │construcţii │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │5.1.2. │ │ │ │ │ │
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│5.1.2.│conexe │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │organizării │ │ │ │ │ │
│ │şantierului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Comisioane, │ │ │ │ │ │
│5.2 │cote, taxe, │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │costul │ │ │ │ │ │
│ │creditului │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Comisionul │ │ │ │ │ │
│ │băncii │ │ │ │ │ │
│5.2.1.│finanţatoare │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │(0,0% * 1, 2,│ │ │ │ │ │
│ │3, 4 şi 5.1) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cota aferentă│ │ │ │ │ │
│5.2.2.│I.S.C. (0,7% │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │* C+M) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cota aferentă│ │ │ │ │ │
│5.2.3.│C.S.C. (0,5% │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │* C+M) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cota pentru │ │ │ │ │ │
│ │controlul │ │ │ │ │ │
│ │statului în │ │ │ │ │ │
│ │amenajarea │ │ │ │ │ │
│ │teritoriului,│ │ │ │ │ │
│5.2.4.│urbanism şi │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │pentru │ │ │ │ │ │
│ │autorizarea │ │ │ │ │ │
│ │lucrărilor de│ │ │ │ │ │
│ │construcţii │ │ │ │ │ │
│ │(0,1% * C+M) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│5.2.5.│Prime de │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │asigurare │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Taxe pentru │ │ │ │ │ │
│ │acorduri, │ │ │ │ │ │
│5.2.6.│avize şi │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │autorizaţia │ │ │ │ │ │
│ │de construire│ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │diverse şi │ │ │ │ │ │
│5.3 │neprevăzute │ │0.00 │ │ │ │
│ │(1% * │ │ │ │ │ │
│ │1.2.1.3, 2, │ │ │ │ │ │
│ │3, 4) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │5 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│Alte cheltuieli │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│6.1 │Publicitate │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│6.2 │Cheltuieli de│ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │audit extern │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │
│ │urmărirea │ │ │ │ │ │
│6.3 │implementării│ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │activităţilor│ │ │ │ │ │
│ │proiectului │ │ │ │ │ │
│ │(salariile │ │ │ │ │ │
│ │UIP) │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │6 │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┤
│Cheltuieli de predare │
├──────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┤
│ │Pregătirea │ │ │ │ │ │
│7.1 │personalului │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │de exploatare│ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Probe │ │ │ │ │ │
│7.2 │tehnologice │ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │şi teste │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL CAPITOL│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │7 │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
└──────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┘


┌────┬─────────────────────────┬───────┐
│NR. │SURSE DE FINANŢARE │VALOARE│
│CRT.│ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│I │Valoarea totală a │0.00 │
│ │proiectului │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│a. │Valoarea eligibilă din │0.00 │
│ │PNRR │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│b. │TVA eligibil │0.00 │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│c. │Contribuţia │0.00 │
│ │beneficiarului cu TVA │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┘

        PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ
        Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională
        COMPONENTA: 12 - Sănătate
        INVESTIŢIA: .................
        Investiţia specifică: ..............


┌─────────────────────────────────────┬┐
│Titlu proiect: ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│Solicitant: ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│CIF/CUI: ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│Localitatea: ││
├─────────────────────────────────────┼┤
│Judeţ: ││
└─────────────────────────────────────┴┘

    * Data publicare: se va considera data semnare contracte de finanţare: ......

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Buget │Plan de achiziţii │
├────┬──────────────┬──┬─────────┬──────┬─────┬─────────────┬───────────┬───────────┼───────────────┬───┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Tipul şi │ │ │ │ │ │D - Data │D - Data │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │obiectul │ │Valoare │ │B - Data │C - Data │estimată │estimată │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │contractului de│COD│estimată│A - │estimată │estimată │semnare │livrare/ │
│ │Denumirea │ │ │ │ │Eligibilitate│Oferta 1 │Oferta 2 │achiziţie │CPV│contract│Procedură│publicare│publicare│contract de │recepţie/│
│ │echipamentelor│ │ │Preţ │ │ │ │ │publică/ │ │fără TVA│aplicată │procedură│rezultat │achiziţie │punere în│
│Nr. │/ dotărilor/ │UM│Cantitate│Unitar│ │ │ │ │acordului-cadru│ │ │ │ │evaluare │publică/ │funcţiune│
│crt.│lucrărilor/ │ │ │fără │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │acordului-cadru│ │
│ │serviciilor │ │ │TVA ├─────┼──────┬──────┼────┬──────┼────┬──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Preţ │ │Preţ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Total│Da │Nu │Data│unitar│Data│unitar│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │fără │ │fără │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │tva │ │tva │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┴──┴─────────┴──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Total dotări/echipamente: │0.00 │0.00 │0.00 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┬──┬─────────┬──────┴─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼──┼─────────┼──────┬─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Lucrări │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┬──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┴──┴─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Total lucrări: │ │0.00 │0.00 │0.00 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┬──┬─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┴───┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────────────┴─────────┤
│Servicii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┬──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┬───┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──┼─────────┼──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┴──┴─────────┴──────┼─────┼──────┼──────┼────┼──────┼────┼──────┼───────────────┼───┼────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────────────┴─────────┤
│ │Total servicii │0.00 │0.00 │0.00 │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴────┴──────┴────┴──────┴───────────────┴───┴────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌────┬─────────────────────────┬───────┐
│NR. │SURSE DE FINANŢARE │VALOARE│
│CRT.│ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│I │Valoarea totală a │0.00 │
│ │proiectului │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│a. │Valoarea eligibilă din │0.00 │
│ │PNRR │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│b. │TVA eligibil │0.00 │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│c. │Contribuţia │0.00 │
│ │beneficiarului cu TVA │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┘

        Beneficiar:
        Proiect:
        Perioada implementare proiect:
        Valoarea eligibilă a proiectului: ..... lei
                                    GRAFIC ESTIMATIV
    PRIVIND DEPUNEREA CERERILOR DE
    TRANSFER TRIMESTRIALE

┌────────┬────────────┬───────────┬──────────┐
│ │Perioada în │ │Suma │
│ │care se │Procent din│solicitata│
│ │efectuează │valoarea │la │
│Nr. │cheltuielile│eligibilă a│transfer │
│cerere │eligibile │proiectului│la MS │
│de ├─────┬──────┤estimat a ├──────────┤
│TRANSFER│De la│Până │fi │ │
│ │data:│la │solicitat │ │
│ │Lună/│data: │în cererea │lei │
│ │an │Lună/ │de TRANSFER│ │
│ │ │an │ │ │
├────────┴─────┴──────┴───────────┴──────────┤
│Anul de implementare 2023 - TRIMESTRUL │
├────────┬─────┬──────┬───────────┬──────────┤
│I │Luna │Luna 1│#DIV/0! │ │
│ │1 │ │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│II │Luna │Luna 4│#DIV/0! │ │
│ │2 │ │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│III │Luna │Luna 7│#DIV/0! │ │
│ │5 │ │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│IV │Luna │Luna │#DIV/0! │ │
│ │8 │10 │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │#DIV/0! │0.00 │
│2023 │ │ │ │ │
├────────┴─────┴──────┴───────────┴──────────┤
│Anul de implementare 2024 │
├────────┬─────┬──────┬───────────┬──────────┤
│I │Luna │Luna │#DIV/0! │ │
│ │11 │13 │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│II │Luna │Luna │#DIV/0! │ │
│ │14 │16 │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│III │Luna │Luna │#DIV/0! │ │
│ │17 │19 │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│IV │Luna │Luna │#DIV/0! │ │
│ │20 │21 │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │#DIV/0! │0.00 │
│2024 │ │ │ │ │
├────────┼─────┼──────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │
│GENERAL │ │ │100% │0.00 │
│(1+2) │ │ │ │ │
└────────┴─────┴──────┴───────────┴──────────┘

        Data
        Semnătura
        Ştampila
        Nume şi Prenume
        Reprezentant Legal

    ANEXA II.9.2

    Plan financiar

┌────┬─────────────┬─────┬────────┬────────┬──────────────┬───────────┐
│ │ │Sume │ │Total │Contribuţia │Valoarea │
│ │ │PNRR │TVA │eligibil│beneficiarului│investiţiei│
│Nr. │Categoria │(fără│eligibil│cu TVA │cu TVA │cu TVA │
│crt.│Costurilor │TVA) │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │lei │lei │lei │lei │lei │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 = 2 * │4 = 2 + │5 │6 = 4 + 5 │
│ │ │ │19% │3 │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│1.1 │Publicitate │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │şi informare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│1.2 │onorariile │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │experţilor/ │ │ │ │ │ │
│ │lectorilor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │
│ │urmărirea │ │ │ │ │ │
│1.3 │implementării│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │activităţilor│ │ │ │ │ │
│ │proiectului │ │ │ │ │ │
│ │(salariile │ │ │ │ │ │
│ │UIP) │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli în│ │ │ │ │ │
│ │tehnică IT │ │ │ │ │ │
│1.4 │utilizate │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │doar în │ │ │ │ │ │
│ │scopul │ │ │ │ │ │
│ │proiectelor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli de│ │ │ │ │ │
│ │birotică │ │ │ │ │ │
│1.5 │pentru │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │desfăşurarea │ │ │ │ │ │
│ │cursurilor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli de│ │ │ │ │ │
│1.6 │deplasare/ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │cazare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │închiriere │ │ │ │ │ │
│ │sală, │ │ │ │ │ │
│1.7 │echipamente/ │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │dotări pentru│ │ │ │ │ │
│ │derularea │ │ │ │ │ │
│ │cursurilor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuielile │ │ │ │ │ │
│1.8 │cu pauzele de│0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │lucru/masă │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuielile │ │ │ │ │ │
│ │cu elaborarea│ │ │ │ │ │
│ │documentaţiei│ │ │ │ │ │
│ │tehnice │ │ │ │ │ │
│1.9 │pentru │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │realizarea │ │ │ │ │ │
│ │investiţiei │ │ │ │ │ │
│ │şi pregătirea│ │ │ │ │ │
│ │dosarului de │ │ │ │ │ │
│ │finanţare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuielile │ │ │ │ │ │
│1.10│de audit ale │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
│ │proiectului │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │
│ │servicii de │ │ │ │ │ │
│ │consultanţă │ │ │ │ │ │
│1.11│pentru │ │ │ │0.00 │0.00 │
│ │pregătirea │ │ │ │ │ │
│ │documentaţiei│ │ │ │ │ │
│ │aferentă │ │ │ │ │ │
│ │achiziţiilor │ │ │ │ │ │
│ │publice │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│1.12│.............│ │ │ │0.00 │0.00 │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│1.13│.............│ │ │ │0.00 │0.00 │
├────┼─────────────┼─────┼────────┼────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │0.00 │
└────┴─────────────┴─────┴────────┴────────┴──────────────┴───────────┘


┌────┬─────────────────────────┬───────┐
│NR. │SURSE DE FINANŢARE │VALOARE│
│CRT.│ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│I │Valoarea totală a │0.00 │
│ │proiectului │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│a. │Valoarea eligibilă din │0.00 │
│ │PNRR │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│b. │TVA eligibil │0.00 │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│c. │Contribuţia │0.00 │
│ │beneficiarului cu TVA │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┘

        Data
        Semnătura
        Ştampila
        Nume şi Prenume
        Reprezentant Legal
                         Cheltuieli onorarii experţi/formatori

┌────┬──────────┬───────┬──────┬────┬─────┬─────┐
│ │ │ │Ore/ │ │ │ │
│ │ │ │lună │ │ │ │
│Nr. │Tip │Nr. │(maxim│Luni│Tarif│Total│
│crt.│activitate│experţi│160 │ │ │ │
│ │ │ │ore/ │ │ │ │
│ │ │ │lună) │ │ │ │
├────┼──────────┼───────┼──────┼────┼─────┼─────┤
│1 │Pregătire │ │ │ │ │0 │
│ │curs │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────┼──────┼────┼─────┼─────┤
│2 │Curs │ │ │ │ │0 │
│ │efectiv │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────┼──────┼────┼─────┼─────┤
│3 │Examen │ │ │ │ │0 │
├────┴──────────┴───────┴──────┴────┴─────┼─────┤
│Total onorarii experţi │0 │
└─────────────────────────────────────────┴─────┘

        * tarif maxim pregătire curs 100 lei/oră
        * tarif maxim curs efectiv 200 lei/oră
        * tarif maxim examen curs 100 lei/oră

    ANEXA II.10

    Graficul estimativ al cererilor de transfer
        Nume Beneficiar:
        Titlu proiect:"
        Perioada de implementare a proiectului:
        Valoarea eligibilă a proiectului:
                                    GRAFIC ESTIMATIV
                  PRIVIND DEPUNEREA CERERILOR DE TRANSFER TRIMESTRIALE

┌────────┬────────────┬───────────┬──────────┐
│ │Perioada în │ │Suma │
│ │care se │Procent din│solicitată│
│ │efectuează │valoarea │la │
│Nr. │cheltuielile│eligibilă a│transfer │
│cerere │eligibile │proiectului│la MS │
│de ├──────┬─────┤estimat a ├──────────┤
│TRANSFER│De la │Până │fi │ │
│ │data: │la │solicitat │ │
│ │Lună*4│data:│în cererea │lei │
│ │/an │Lună/│de TRANSFER│ │
│ │ │an │ │ │
├────────┴──────┴─────┴───────────┴──────────┤
│Anul de implementare 2023 – TRIMESTRUL .....│
├────────┬──────┬─────┬───────────┬──────────┤
│I │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│II │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│III │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│IV │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │% │ │
│2023 │ │ │ │ │
├────────┴──────┴─────┴───────────┴──────────┤
│Anul de implementare 2024 │
├────────┬──────┬─────┬───────────┬──────────┤
│I │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│II │Luna │Luna │% │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│III │Luna │Luna │ │......... │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│IV │Luna │Luna │ │......... │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │% │ │
│2024 │ │ │ │ │
├────────┼──────┼─────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │
│GENERAL │ │ │100% │ │
│(1+2) │ │ │ │ │
└────────┴──────┴─────┴───────────┴──────────┘

        *4) Reprezintă luna de implementare a proiectului.
        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .......
        Data: ........
        Semnătura ..........

    ANEXA II.11

        Nume Beneficiar:
        Titlu proiect:"
        Perioada de implementare a proiectului:
        Valoarea eligibilă a proiectului:
                                  Planul de achiziţii

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Plan de achiziţii │
├───────────────┬───┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────────────┬─────────┤
│Tipul şi │ │ │ │ │ │D - Data │D - Data │
│obiectul │ │Valoare │ │B - Data │C - Data │estimată │estimată │
│contractului de│COD│estimată│A - │estimată │estimată │semnare │livrare/ │
│achiziţie │CPV│contract│Procedura│publicare│publicare│contract de │recepţie/│
│publică/ │ │fără TVA│aplicată │procedură│rezultat │achiziţie │punere în│
│acordului-cadru│ │ │ │ │evaluare │publică/ │funcţiune│
│ │ │ │ │ │ │acordului-cadru│ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Dotări/ │ │ │ │ │ │ │ │
│Echipamente │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Total dotări/ │ │ │ │ │ │ │ │
│echipamente: │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Lucrări │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│1 │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│2 │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Total Lucrări │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Servicii │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Total servicii │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴───┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────────────┴─────────┘

        Reprezentant legal/Împuternicit/Persoană de contact
        Nume şi prenume (litere mari de tipar) .......
        Data: ...........
        Semnătura .......

    ANEXA III

    Grilă de evaluare
                 în cadrul apelului de proiecte COD APEL MS-R031 pentru
              construcţii de centre şi MS-R032 pentru derularea de cursuri
    Titlul Proiectului:
        Solicitant:
        Locaţia de Implementare a Proiectului:
        Durata totală Proiectului:
    I. Eligibilitate:
    1.1. Eligibilitate din prisma PNRR

┌──┬───────────────┬──┬──┬─┬──────────────┐
│ │ │ │ │N│Comentariile │
│ │Criteriu │DA│NU│/│evaluatorului │
│ │ │ │ │A│ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Documentul │
│ │ │ │ │ │administrativ │
│ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │identificare │
│ │ │ │ │ │reprezentant │
│ │ │ │ │ │legal sau │
│ │Aplicaţia de │ │ │ │document │
│ │finanţare │ │ │ │administrativ │
│ │depusă este │ │ │ │intern prin │
│ │semnată corect │ │ │ │care │
│1 │de către │ │ │ │reprezentantul│
│ │reprezentantul │ │ │ │a fost │
│ │legal al │ │ │ │împuternicit, │
│ │solicitantului/│ │ │ │în cazul în │
│ │împuternicit? │ │ │ │care cererea │
│ │ │ │ │ │de finanţare │
│ │ │ │ │ │nu este │
│ │ │ │ │ │completată/ │
│ │ │ │ │ │transmisă de │
│ │ │ │ │ │reprezentantul│
│ │ │ │ │ │legal │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Toate │ │ │ │ │
│ │secţiunile │ │ │ │ │
│ │aplicaţiei de │ │ │ │ │
│ │finanţare sunt │ │ │ │ │
│ │completate cu │ │ │ │ │
│2 │datele │ │ │ │ │
│ │solicitate │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │specificul │ │ │ │ │
│ │apelului de │ │ │ │ │
│ │proiecte? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Solicitantul se│ │ │ │ │
│ │încadrează în │ │ │ │ │
│3 │categoriile │ │ │ │ │
│ │beneficiarilor │ │ │ │ │
│ │eligibili? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Solicitantul a │ │ │ │ │
│ │transmis │ │ │ │ │
│ │anexele │ │ │ │ │
│ │necesare │ │ │ │Anexele II1 - │
│ │semnate şi alte│ │ │ │II.11 │
│4 │documente │ │ │ │completate, │
│ │suport în │ │ │ │semnate, │
│ │conformitate cu│ │ │ │datate │
│ │specificul │ │ │ │ │
│ │proiectului şi │ │ │ │ │
│ │al Ghidului │ │ │ │ │
│ │beneficiarului?│ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Solicitantul se│ │ │ │ │
│ │încadrează în │ │ │ │ │
│ │categoriile │ │ │ │ │
│5 │solicitanţilor │ │ │ │ │
│ │şi │ │ │ │ │
│ │beneficiarilor │ │ │ │ │
│ │eligibili? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Activităţile │ │ │ │ │
│ │proiectului se │ │ │ │ │
│ │încadrează în │ │ │ │ │
│6 │acţiunile │ │ │ │ │
│ │specifice │ │ │ │ │
│ │sprijinite în │ │ │ │ │
│ │cadrul │ │ │ │ │
│ │investiţiei? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Activităţile │ │ │ │ │
│ │proiectului nu │ │ │ │ │
│ │au fost │ │ │ │ │
│ │finanţate în │ │ │ │ │
│ │ultimii 5 ani │ │ │ │ │
│7 │şi nu sunt │ │ │ │ │
│ │finanţate în │ │ │ │ │
│ │prezent din │ │ │ │ │
│ │alte fonduri │ │ │ │ │
│ │nerambursabile │ │ │ │ │
│ │externe? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Proiectul │ │ │ │ │
│ │propune măsuri │ │ │ │ │
│ │clare │ │ │ │ │
│ │referitoare la │ │ │ │ │
│8 │respectarea │ │ │ │ │
│ │principiului │ │ │ │ │
│ │egalitate de │ │ │ │ │
│ │şanse şi │ │ │ │ │
│ │egalităţii de │ │ │ │ │
│ │gen? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Proiectul │ │ │ │ │
│ │propune măsuri │ │ │ │ │
│ │clare │ │ │ │ │
│ │referitoare la │ │ │ │ │
│ │respectarea │ │ │ │ │
│9 │dezvoltării │ │ │ │ │
│ │durabilă şi │ │ │ │ │
│ │principiul DNSH│ │ │ │ │
│ │„do not │ │ │ │ │
│ │significant │ │ │ │ │
│ │harm”? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Indicatorii │ │ │ │ │
│ │sunt clari, │ │ │ │ │
│10│cuantificabili │ │ │ │ │
│ │şi uşor de │ │ │ │ │
│ │calculat/ │ │ │ │ │
│ │determinat? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Valoarea totală│ │ │ │ │
│ │eligibilă a │ │ │ │ │
│ │proiectului şi │ │ │ │ │
│ │durata acestuia│ │ │ │ │
│11│respectă │ │ │ │ │
│ │condiţiile │ │ │ │ │
│ │stabilite în │ │ │ │ │
│ │Ghidul de │ │ │ │ │
│ │finanţare? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Proiectul │ │ │ │ │
│ │cuprinde │ │ │ │ │
│12│măsurile minime│ │ │ │ │
│ │de informare şi│ │ │ │ │
│ │publicitate? │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼──┼──┼─┼──────────────┤
│ │Decizie │ │ │ │Aprobat/ │
│ │ │ │ │ │Respins │
└──┴───────────────┴──┴──┴─┴──────────────┘    II. Evaluare tehnică şi financiară
        CRITERII DE EVALUARE TEHNICĂ ŞI FINANCIARĂ

┌────────────────┬───────┬─────────────────┐
│ │Punctaj│ │
│Criterii │acordat│Explicaţii │
│ │/ maxim│ │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │Dacă scorul │
│ │ │obţinut la acest │
│ │ │criteriu nu este │
│ │ │de minimum 18 │
│1. RELEVANŢĂ │/34 │puncte, proiectul│
│ │ │nu va mai fi │
│ │ │evaluat în │
│ │ │continuare şi va │
│ │ │fi declarat │
│ │ │respins. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• există │
│ │ │corespondenţă │
│ │ │între proiect şi │
│ │ │obiectivul │
│ │ │specific, │
│ │ │rezultatul │
│ │ │aşteptat, │
│ │ │activităţi │
│ │ │previzionate şi │
│ │ │indicatorii de │
│1.1. │ │program (inclusiv│
│Corespondenţa │ │alocarea unei │
│proiectului cu │ │valori ţintă), │
│obiectivul │ │pentru care s-a │
│specific şi │/8 │deschis linia de │
│rezultatul │ │finanţare; │
│aşteptat şi │ │• proiectul │
│indicatorii de │ │contribuie │
│program. │ │efectiv la │
│ │ │obiectivul │
│ │ │specific, │
│ │ │activităţile │
│ │ │previzionate, │
│ │ │rezultatul │
│ │ │aşteptat şi │
│ │ │indicatorii de │
│ │ │program, pentru │
│ │ │care s-a deschis │
│ │ │linia de │
│ │ │finanţare. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• nevoia la care │
│ │ │proiectul îşi │
│1.2. Nevoia la │ │propune să │
│care răspunde │/9 │răspundă este │
│proiectul. │ │clar identificată│
│ │ │şi descris; │
│ │ │• │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• grupul ţintă │
│ │ │este identificat,│
│ │ │dimensionat şi │
│ │ │exprimat clar şi │
│ │ │coerent (acesta │
│ │ │trebuie compus │
│ │ │doar din │
│ │ │persoanele care │
│ │ │beneficiază în │
│ │ │mod direct de │
│ │ │activităţile/ │
│ │ │rezultatele │
│1.3. │ │proiectului), │
│Identificarea şi│/9 │plecând de la │
│descrierea │ │nevoia │
│grupului ţintă..│ │identificată; │
│ │ │• proiectul │
│ │ │contribuie la │
│ │ │dezvoltarea │
│ │ │abilităţilor │
│ │ │grupului ţintă; │
│ │ │• există o │
│ │ │legătură a │
│ │ │grupului ţintă │
│ │ │identificat cu │
│ │ │rezultatele şi │
│ │ │indicatorii │
│ │ │proiectului. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• se acordă │
│1.3.1. │ │prioritate │
│Identificarea şi│ │specialiştilor │
│descrierea │/3 │care lucrează în │
│grupului ţintă │ │zonele │
│specific. │ │îndepărtate şi │
│ │ │rurale. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• Sunt prezentate│
│ │ │şi descrise în │
│ │ │proiect │
│1.4. │ │iniţiative │
│Corespondenţa şi│ │suplimentare (nu │
│contribuţia │ │se punctează │
│măsurilor │ │respectarea │
│privind │ │măsurilor minime │
│dezvoltarea │ │din ghidul │
│durabilă şi │ │solicitantului), │
│promovarea │/2 │care corespund şi│
│egalităţii de │ │contribuie la │
│şanse şi │ │principiile │
│nediscriminare │ │orizontale ale UE│
│la principiile │ │(de exemplu: │
│orizontale ale │ │utilizarea │
│Uniunii │ │hârtiei │
│Europene. │ │reciclabile, │
│ │ │mesaj în │
│ │ │corespondenţa │
│ │ │electronică, │
│ │ │etc.). │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │Solicitantului şi│
│ │ │/sau partenerii │
│ │ │au experienţă în │
│ │ │implementarea de │
│ │ │proiecte cu │
│ │ │finanţare │
│ │ │nerambursabilă │
│ │ │din fonduri │
│ │ │publice (inclusiv│
│ │ │UE, norvegiene, │
│ │ │elveţiene) sau de│
│ │ │împrumut din │
│ │ │partea │
│ │ │Instituţiilor │
│ │ │Financiare │
│1.5. Experienţa │ │Internaţionale │
│solicitantului │/3 │(IFI): │
│şi partenerilor.│ │• Experienţă în │
│ │ │implementarea de │
│ │ │proiect: │
│ │ │o solicitantul şi│
│ │ │/sau partenerii │
│ │ │au în │
│ │ │implementare cel │
│ │ │puţin 1 proiect │
│ │ │(nu neapărat │
│ │ │împreună); │
│ │ │o solicitantul şi│
│ │ │/sau partenerii │
│ │ │au implementat │
│ │ │(finalizat) cel │
│ │ │puţin 1 proiect │
│ │ │(nu neapărat │
│ │ │împreună. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │Dacă scorul │
│ │ │obţinut la acest │
│ │ │criteriu nu este │
│ │ │de minimum 17 │
│2. METODOLOGIE │/36 │puncte, proiectul│
│DE IMPLEMENTARE │ │nu va mai fi │
│ │ │evaluat în │
│ │ │continuare şi va │
│ │ │fi declarat │
│ │ │respins. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │Obiectivul │
│ │ │general, │
│ │ │obiectivele │
│ │ │specifice, │
│ │ │rezultatele, │
│ │ │indicatori de │
│ │ │proiect şi │
│ │ │descrierea │
│ │ │activităţilor/ │
│ │ │sub-activităţilor│
│ │ │derulate asigură │
│ │ │o bună │
│ │ │implementare a │
│ │ │proiectului, │
│ │ │existând corelare│
│ │ │logică între ele:│
│ │ │• obiectivul │
│ │ │general al │
│ │ │proiectului este │
│ │ │o consecinţă a │
│ │ │îndeplinirii │
│ │ │obiectivelor │
│ │ │specifice ale │
│ │ │proiectului; │
│ │ │• obiectivele │
│ │ │specifice ale │
│ │ │proiectului sunt │
│ │ │atinse ca urmare │
│ │ │a obţinerii │
│ │ │rezultatelor │
│ │ │aşteptate; │
│ │ │• rezultatele │
│ │ │aşteptate ale │
│2.1. Logica │ │proiectului sunt │
│proiectului, │ │clar definite, │
│respectiv │ │realizabile, şi │
│corespondenţa │ │decurg logic din │
│dintre │ │descrierea │
│obiectivul │ │activităţilor │
│general, │/21 │derulate în │
│obiectivele │ │vederea obţinerii│
│specifice, │ │acestora; │
│rezultate, │ │• activităţile │
│activităţi şi │ │proiectului sunt │
│indicatorii de │ │formulate pornind│
│proiect. │ │de la ţintele şi │
│ │ │jaloanele din │
│ │ │PNRR şi conduc la│
│ │ │atingerea │
│ │ │rezultatelor │
│ │ │aşteptate; │
│ │ │• există o │
│ │ │succesiune în │
│ │ │timp realistă şi │
│ │ │o descriere clară│
│ │ │şi coerentă a │
│ │ │activităţilor/ │
│ │ │sub-activităţilor│
│ │ │derulate (paşilor│
│ │ │de urmat) în │
│ │ │vederea obţinerii│
│ │ │rezultatelor │
│ │ │aşteptate, care │
│ │ │asigură o │
│ │ │evaluare corectă │
│ │ │a nivelului de │
│ │ │efort; │
│ │ │• rezultatele │
│ │ │aşteptate sunt │
│ │ │cuantificate prin│
│ │ │indicatorii de │
│ │ │proiect │
│ │ │stabiliţi; │
│ │ │• valorile ţintă │
│ │ │stabilite pentru │
│ │ │indicatorii │
│ │ │proiectului sunt │
│ │ │realiste, plecând│
│ │ │de la valoarea │
│ │ │"0". │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• sunt cuprinse │
│ │ │atât procedurile │
│ │ │de achiziţie, cât│
│ │ │şi cele directe │
│ │ │prevăzute în │
│ │ │cadrul │
│ │ │proiectului, atât│
│ │ │cele demarate/ │
│ │ │efectuate până la│
│ │ │depunerea cererii│
│ │ │de finanţare │
│ │ │(dacă e cazul), │
│ │ │cât şi cele │
│ │ │preconizate după │
│ │ │depunerea │
│ │ │acesteia; │
│ │ │• valoarea │
│ │ │estimată a │
│ │ │achiziţiei │
│ │ │corespunde │
│ │ │procedurii │
│ │ │aplicate │
│ │ │(încadrarea în │
│ │ │praguri); │
│2.2. Achiziţiile│ │• durata de │
│publice. │/7 │derulare a │
│ │ │achiziţiei este │
│ │ │realistă, în │
│ │ │concordanţă cu │
│ │ │procedura │
│ │ │aplicată (se are │
│ │ │în vedere │
│ │ │posibilitatea │
│ │ │apariţiei unor │
│ │ │contestaţii) şi │
│ │ │corelată cu │
│ │ │succesiunea │
│ │ │logică a │
│ │ │activităţilor │
│ │ │realizate în │
│ │ │vederea obţinerii│
│ │ │rezultatelor; │
│ │ │• achiziţiile │
│ │ │prevăzute │
│ │ │respectă │
│ │ │principiul │
│ │ │nedivizării │
│ │ │contractelor cu │
│ │ │obiecte similare,│
│ │ │în contracte de │
│ │ │valoare mică. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• riscurile │
│ │ │legate de │
│2.3. Riscuri │ │implementarea │
│legate de │ │proiectului sunt │
│implementarea │ │corect │
│proiectului şi │/2 │identificate; │
│măsurile de │ │• sunt stabilite │
│reducere şi/sau │ │măsuri potrivite │
│contracarare a │ │de reducere şi/ │
│acestora. │ │sau contracarare │
│ │ │a riscurilor │
│ │ │identificate. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• poziţiile │
│ │ │membrilor echipei│
│ │ │de management a │
│ │ │proiectului sunt │
│ │ │justificate, │
│ │ │având atribuţii │
│ │ │individuale, care│
│ │ │nu se suprapun, │
│ │ │chiar dacă │
│ │ │proiectul se │
│ │ │implementează în │
│ │ │parteneriat sau │
│ │ │personalul din │
│ │ │cadrul │
│ │ │organizaţiei │
│ │ │solicitantului/ │
│ │ │partenerului este│
│2.4. Resurse │/4 │sprijinit, prin │
│umane. │ │expertiză externă│
│ │ │furnizată prin │
│ │ │contracte de │
│ │ │prestare servicii│
│ │ │prin care sunt │
│ │ │realizate │
│ │ │activităţile │
│ │ │aferente │
│ │ │managementului │
│ │ │proiectului; │
│ │ │• echipa de │
│ │ │implementare a │
│ │ │proiectului este │
│ │ │corect │
│ │ │dimensionată, în │
│ │ │raport cu │
│ │ │complexitatea │
│ │ │proiectului. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• resursele │
│ │ │materiale puse la│
│ │ │dispoziţie de │
│ │ │solicitant şi │
│ │ │parteneri (dacă │
│ │ │este cazul) sunt │
│ │ │utile pentru buna│
│ │ │implementare a │
│ │ │proiectului │
│ │ │(sedii, │
│ │ │echipamente IT, │
│ │ │mijloace de │
│ │ │transport, etc.);│
│2.5. Resurse │/2 │• necesitatea │
│materiale. │ │resurselor │
│ │ │materiale ce │
│ │ │urmează a fi │
│ │ │achiziţionate din│
│ │ │bugetul │
│ │ │proiectului este │
│ │ │justificată şi │
│ │ │contribuie la │
│ │ │buna implementare│
│ │ │a acestuia │
│ │ │(sedii, │
│ │ │echipamente IT, │
│ │ │mijloace de │
│ │ │transport, etc.).│
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• Dacă scorul │
│ │ │obţinut la acest │
│ │ │criteriu nu este │
│ │ │de minimum 12 │
│3. Eficienţa │/24 │puncte, proiectul│
│cheltuielilor │ │nu va mai fi │
│ │ │evaluat în │
│ │ │continuare şi va │
│ │ │fi declarat │
│ │ │respins. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• cheltuielile │
│ │ │prevăzute │
│ │ │respectă │
│ │ │prevederile │
│ │ │legale privind │
│ │ │eligibilitatea şi│
│ │ │se încadrează în │
│ │ │categoriile de │
│ │ │cheltuieli │
│ │ │definite prin │
│ │ │ghidul │
│ │ │solicitantului; │
│ │ │• bugetul │
│ │ │proiectului este │
│ │ │corelat cu toate │
│ │ │activităţile/ │
│ │ │sub-activităţile │
│ │ │proiectului; │
│ │ │• estimarea │
│ │ │costurilor este │
│ │ │realistă şi │
│ │ │fundamentată prin│
│ │ │documentele │
│ │ │justificative │
│ │ │anexate la │
│ │ │cererea de │
│ │ │finanţare, aşa │
│ │ │cum se prevede în│
│ │ │ghidul │
│ │ │solicitantului; │
│3.1 Resursele │ │• costurile │
│financiare şi │ │estimate sunt │
│eficienţa │/24 │necesare şi │
│cheltuielilor. │ │suficiente pentru│
│ │ │atingerea │
│ │ │rezultatelor │
│ │ │aşteptate. │
│ │ │• există un │
│ │ │raport optim │
│ │ │între rezultatele│
│ │ │aşteptate, │
│ │ │activităţile │
│ │ │previzionate, │
│ │ │indicatorii │
│ │ │prevăzuţi şi │
│ │ │costul alocat │
│ │ │acestora; │
│ │ │• achiziţiile │
│ │ │prevăzute sunt │
│ │ │corelate cu │
│ │ │bugetul │
│ │ │proiectului; │
│ │ │• bugetul este │
│ │ │calculat corect, │
│ │ │inclusiv valoarea│
│ │ │TVA-ului şi │
│ │ │procentele de │
│ │ │finanţare a │
│ │ │proiectului şi │
│ │ │sunt respectate │
│ │ │pragurile/ │
│ │ │procentele maxime│
│ │ │stabilite prin │
│ │ │ghidul │
│ │ │solicitantului. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │Dacă scorul │
│ │ │obţinut la acest │
│ │ │criteriu nu este │
│ │ │de minimum 3 │
│4. │/6 │puncte, proiectul│
│SUSTENABILITATE │ │nu va mai fi │
│ │ │evaluat în │
│ │ │continuare şi va │
│ │ │fi declarat │
│ │ │respins. │
├────────────────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │• sunt │
│ │ │identificate │
│ │ │resursele │
│ │ │financiare şi │
│ │ │umane necesare │
│ │ │continuării │
│ │ │proiectului după │
│ │ │finalizarea │
│ │ │acestuia şi │
│ │ │posibilitatea │
│ │ │continuării │
│4.1. │ │proiectului cu un│
│Sustenabilitatea│ │altul numai în │
│rezultatelor │ │situaţia în care │
│proiectului după│/6 │acesta reprezintă│
│încetarea │ │doar o etapă în │
│finanţării. │ │rezolvarea │
│ │ │problemei │
│ │ │prezentate; │
│ │ │• proiectul şi/ │
│ │ │sau rezultatele │
│ │ │obţinute în urma │
│ │ │implementării │
│ │ │acestuia pot fi │
│ │ │multiplicate la │
│ │ │diferite niveluri│
│ │ │(local, regional,│
│ │ │sectorial, │
│ │ │naţional). │
└────────────────┴───────┴─────────────────┘
    ANEXA IV

    DNSH
    REFORMA 3 - SĂNĂTATE
    ANALIZA DNSH

┌──────────────────────────────────────┐
│R1: Dezvoltarea capacităţii pentru │
│gestionarea fondurilor publice din │
│sănătate │
├───────────────┬──┬──┬────────────────┤
│Vă rugăm să │ │ │ │
│indicaţi care │ │ │ │
│dintre │ │ │ │
│obiectivele de │ │ │Justificare dacă│
│mediu de mai │DA│NU│aţi selectat │
│jos necesită o │ │ │„Nu” │
│evaluare │ │ │ │
│aprofundată │ │ │ │
│DNSH │ │ │ │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Reforma │
│ │ │ │presupune │
│ │ │ │modificarea │
│ │ │ │cadrului │
│ │ │ │legislativ, în │
│ │ │ │vederea │
│ │ │ │atingerii │
│ │ │ │obiectivelor │
│ │ │ │propuse, precum │
│ │ │ │şi crearea unui │
│ │ │ │fond pentru │
│ │ │ │calitatea │
│ │ │ │serviciilor │
│ │ │ │medicale din │
│ │ │ │care vor fi │
│ │ │ │realizate plăţi │
│ │ │ │către furnizorii│
│ │ │ │de servicii │
│ │ │ │medicale pe baza│
│ │ │ │unor indicatori │
│ │ │ │de calitate şi │
│ │ │ │de performanţă, │
│ │ │ │în vederea │
│ │ │ │stimulării │
│ │ │ │creşterii │
│ │ │ │serviciilor de │
│ │ │ │îngrijire din │
│ │ │ │sănătate. Fondul│
│ │ │ │se va adresa │
│ │ │ │tuturor │
│Atenuarea │ │ │nivelurilor │
│schimbărilor │ │x │sistemului de │
│climatice │ │ │sănătate: │
│ │ │ │spitale, │
│ │ │ │ambulatorii şi │
│ │ │ │furnizor de │
│ │ │ │asistenţă │
│ │ │ │primară. │
│ │ │ │Costurile │
│ │ │ │aferente │
│ │ │ │reformei vizează│
│ │ │ │contractarea │
│ │ │ │serviciilor de │
│ │ │ │consultanţă, │
│ │ │ │precum şi plata │
│ │ │ │unor altor │
│ │ │ │tipuri de │
│ │ │ │servicii, │
│ │ │ │alături de │
│ │ │ │constituirea │
│ │ │ │Fondului pentru │
│ │ │ │calitatea │
│ │ │ │serviciilor │
│ │ │ │medicale. │
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │propuse în │
│ │ │ │cadrul acestei │
│ │ │ │reforme nu au un│
│ │ │ │impact │
│ │ │ │previzibil │
│ │ │ │asupra acestui │
│ │ │ │obiectiv de │
│ │ │ │mediu. │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │specifice │
│ │ │ │acestei reforme │
│ │ │ │ţin de │
│ │ │ │modificarea │
│ │ │ │legislaţiei şi │
│ │ │ │achiziţionarea │
│Adaptarea la │ │ │de servicii, în │
│schimbările │ │x │consecinţă nu │
│climatice │ │ │există impact │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │negativ asupra │
│ │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │adaptarea la │
│ │ │ │schimbările │
│ │ │ │climatice. │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │asociate acestei│
│Utilizarea │ │ │reforme nu au │
│durabilă şi │ │ │impact asupra │
│protejarea │ │x │utilizării │
│resurselor de │ │ │durabile şi │
│apă şi a celor │ │ │protejării │
│marine │ │ │resurselor de │
│ │ │ │apă şi a celor │
│ │ │ │marine. │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Prin │
│ │ │ │activităţile │
│ │ │ │specifice │
│ │ │ │reformei nu │
│ │ │ │există impact │
│ │ │ │direct sau │
│ │ │ │indirect │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │asupra │
│ │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │economia │
│ │ │ │circulară. │
│ │ │ │Vehiculele │
│ │ │ │electrice care │
│ │ │ │vor fi │
│ │ │ │achiziţionate │
│ │ │ │vor fi: │
│ │ │ │• refolosibile │
│ │ │ │sau reciclabile,│
│ │ │ │în proporţie de │
│ │ │ │minimum 85% din │
│ │ │ │greutate pe │
│ │ │ │vehicul; │
│Economia │ │ │• refolosibile │
│circulară, │ │ │sau │
│inclusiv │ │ │recuperabile, în│
│prevenirea şi │ │x │proporţie de │
│reciclarea │ │ │minimum 95 % din│
│deşeurilor │ │ │greutate pe │
│ │ │ │vehicul. │
│ │ │ │Se vor lua │
│ │ │ │măsuri pentru │
│ │ │ │gestionarea │
│ │ │ │deşeurilor, atât│
│ │ │ │în faza de │
│ │ │ │folosire │
│ │ │ │(întreţinere), │
│ │ │ │cât şi la │
│ │ │ │sfârşitul │
│ │ │ │duratei de viaţă│
│ │ │ │a flotei, │
│ │ │ │inclusiv prin │
│ │ │ │refolosirea şi │
│ │ │ │reciclarea │
│ │ │ │bateriilor şi a │
│ │ │ │componentelor │
│ │ │ │electronice (în │
│ │ │ │special a │
│ │ │ │materiilor prime│
│ │ │ │critice din │
│ │ │ │acestea), în │
│ │ │ │conformitate cu │
│ │ │ │ierarhia │
│ │ │ │deşeurilor. │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Nu au fost │
│ │ │ │identificate │
│ │ │ │efecte directe │
│ │ │ │sau indirecte │
│ │ │ │care să conducă │
│ │ │ │la creşterea │
│ │ │ │nivelului de │
│ │ │ │poluare a │
│ │ │ │aerului, apei │
│ │ │ │sau a solului. │
│ │ │ │Vehiculele │
│ │ │ │respectă celei │
│ │ │ │mai recente │
│ │ │ │cerinţe │
│ │ │ │aplicabile │
│ │ │ │omologării │
│ │ │ │pentru emisiile │
│ │ │ │provenind de la │
│ │ │ │vehiculele │
│ │ │ │uşoare de tip │
│ │ │ │Euro VI │
│ │ │ │stabilite în │
│ │ │ │conformitate cu │
│ │ │ │Regulamentul │
│ │ │ │(CE) nr. 715/ │
│ │ │ │2007. │
│ │ │ │Vehiculele │
│ │ │ │respectă │
│ │ │ │pragurile de │
│ │ │ │emisie pentru │
│ │ │ │vehiculele │
│ │ │ │uşoare curate │
│ │ │ │stabilite în │
│ │ │ │tabelul 2 din │
│ │ │ │anexa la │
│ │ │ │Directiva 2009/ │
│ │ │ │33/CE a │
│Prevenirea şi │ │ │Parlamentului │
│controlul │ │ │European şi a │
│poluării în │ │x │Consiliului. │
│aer, apă sau │ │ │Pentru │
│sol │ │ │vehiculele │
│ │ │ │rutiere │
│ │ │ │încadrate în │
│ │ │ │clasa M şi N, se│
│ │ │ │va asigura că │
│ │ │ │anvelopele │
│ │ │ │respectă │
│ │ │ │cerinţele │
│ │ │ │privind zgomotul│
│ │ │ │exterior la │
│ │ │ │rulare şi │
│ │ │ │coeficientul de │
│ │ │ │rezistenţă la │
│ │ │ │rulare (care │
│ │ │ │influenţează │
│ │ │ │eficienţa │
│ │ │ │energetică a │
│ │ │ │vehiculului), │
│ │ │ │aşa cum sunt │
│ │ │ │stabilite în │
│ │ │ │Regulamentul │
│ │ │ │(UE) 2020/740 şi│
│ │ │ │după cum se │
│ │ │ │poate verifica │
│ │ │ │din Registrul │
│ │ │ │european de │
│ │ │ │produse pentru │
│ │ │ │etichetarea │
│ │ │ │energetică │
│ │ │ │(EPREL). │
│ │ │ │Vehiculele │
│ │ │ │respectă │
│ │ │ │Regulamentul │
│ │ │ │(UE) nr. 540/ │
│ │ │ │2014 al │
│ │ │ │Parlamentului │
│ │ │ │European şi al │
│ │ │ │Consiliului. │
├───────────────┼──┼──┼────────────────┤
│ │ │ │Reforma nu │
│ │ │ │presupune │
│Protecţia şi │ │ │activităţi în │
│restaurarea │ │ │zone sensibile │
│biodiversităţii│ │x │din punct de │
│şi a │ │ │vedere al │
│ecosistemelor │ │ │biodiversităţii │
│ │ │ │sau arii │
│ │ │ │protejate. │
└───────────────┴──┴──┴────────────────┘


┌───────────────────────────────────────┐
│R 2: Dezvoltarea capacităţii de │
│investiţii în infrastructura sanitară │
├───────────────┬──┬──┬─────────────────┤
│Vă rugăm să │ │ │ │
│indicaţi care │ │ │ │
│dintre │ │ │ │
│obiectivele de │ │ │Justificare dacă │
│mediu de mai │DA│NU│aţi selectat „Nu”│
│jos necesită o │ │ │ │
│evaluare │ │ │ │
│aprofundată │ │ │ │
│DNSH │ │ │ │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma vizează │
│ │ │ │întărirea │
│ │ │ │capacităţii │
│ │ │ │administrative la│
│ │ │ │nivelul │
│ │ │ │Ministerului │
│ │ │ │Sănătăţii, precum│
│ │ │ │şi cea de la │
│ │ │ │nivelul │
│ │ │ │potenţialilor │
│ │ │ │beneficiari care │
│ │ │ │vor implementa │
│ │ │ │proiecte de │
│ │ │ │infrastructură în│
│ │ │ │domeniul sanitar.│
│ │ │ │Concomitent cu │
│ │ │ │acest aspect, se │
│ │ │ │vizează │
│ │ │ │operaţionalizarea│
│ │ │ │unui mecanism de │
│ │ │ │gestionare │
│ │ │ │strategică a │
│ │ │ │acestor │
│ │ │ │investiţii, │
│ │ │ │precum şi │
│ │ │ │diminuarea │
│ │ │ │riscurilor şi a │
│ │ │ │întârzierilor │
│ │ │ │întâmpinate în │
│ │ │ │implementarea │
│ │ │ │efectivă a │
│ │ │ │proiectelor de │
│ │ │ │infrastructură │
│ │ │ │sanitară, │
│ │ │ │întârzieri │
│ │ │ │frecvente în │
│Atenuarea │ │ │forma prezentă de│
│schimbărilor │ │x │organizare a │
│climatice │ │ │managementului de│
│ │ │ │proiecte de │
│ │ │ │infrastructură │
│ │ │ │sanitară. Reforma│
│ │ │ │presupune │
│ │ │ │înfiinţarea, │
│ │ │ │operaţionalizarea│
│ │ │ │şi funcţionarea │
│ │ │ │Agenţiei │
│ │ │ │Naţionale pentru │
│ │ │ │Dezvoltarea │
│ │ │ │Infrastructurii │
│ │ │ │în Sănătate │
│ │ │ │(ANDIS). Aceasta │
│ │ │ │va funcţiona │
│ │ │ │într-un imobil │
│ │ │ │existent. De │
│ │ │ │asemenea, pentru │
│ │ │ │înfiinţarea şi │
│ │ │ │operaţionalizarea│
│ │ │ │ANDIS se vor │
│ │ │ │achiziţiona │
│ │ │ │autovehicule │
│ │ │ │electrice care să│
│ │ │ │asigure │
│ │ │ │mobilitatea │
│ │ │ │angajaţilor. Ca │
│ │ │ │atare, │
│ │ │ │activităţile │
│ │ │ │propuse în cadrul│
│ │ │ │acestei reforme │
│ │ │ │au un impact │
│ │ │ │previzibil │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │asupra acestui │
│ │ │ │obiectiv de │
│ │ │ │mediu. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Atât activităţile│
│ │ │ │care ţin de │
│ │ │ │înfiinţarea, cât │
│ │ │ │şi cele legate de│
│Adaptarea la │ │ │operaţionalizarea│
│schimbările │ │x │şi funcţionarea │
│climatice │ │ │ANDIS nu au │
│ │ │ │impact │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │negativ asupra │
│ │ │ │schimbărilor │
│ │ │ │climatice. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │asociate acestei │
│Utilizarea │ │ │reforme nu au │
│durabilă şi │ │ │impact asupra │
│protejarea │ │x │utilizării │
│resurselor de │ │ │durabile şi │
│apă şi a celor │ │ │protejării │
│marine │ │ │resurselor de apă│
│ │ │ │şi a celor │
│ │ │ │marine. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Prin activităţile│
│ │ │ │specifice │
│ │ │ │reformei nu │
│ │ │ │există impact │
│ │ │ │direct sau │
│ │ │ │indirect │
│ │ │ │semnificativ │
│Economia │ │ │asupra │
│circulară, │ │ │obiectivului de │
│inclusiv │ │x │mediu privind │
│prevenirea şi │ │ │economia │
│reciclarea │ │ │circulară. în │
│deşeurilor │ │ │etapa de │
│ │ │ │operaţionalizare │
│ │ │ │se va urmări │
│ │ │ │limitarea │
│ │ │ │generării de │
│ │ │ │deşeuri şi se va │
│ │ │ │încuraja │
│ │ │ │reciclarea. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Nu au fost │
│ │ │ │identificate │
│Prevenirea şi │ │ │efecte directe │
│controlul │ │ │sau indirecte │
│poluării în │ │x │care să conducă │
│aer, apă sau │ │ │la creşterea │
│sol │ │ │nivelului de │
│ │ │ │poluare a │
│ │ │ │aerului, apei sau│
│ │ │ │a solului. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma nu │
│ │ │ │presupune │
│Protecţia şi │ │ │activităţi în │
│restaurarea │ │ │zone sensibile │
│biodiversităţii│ │x │din punct de │
│şi a │ │ │vedere al │
│ecosistemelor │ │ │biodiversităţii │
│ │ │ │sau arii │
│ │ │ │protejate. │
└───────────────┴──┴──┴─────────────────┘


┌───────────────────────────────────────┐
│R 3: Dezvoltarea capacităţii pentru │
│managementul serviciilor de sănătate şi│
│managementul resurselor umane din │
│sănătate │
│R 3.1. Reforma managementul serviciilor│
│de sănătate │
├───────────────┬──┬──┬─────────────────┤
│Vă rugăm să │ │ │ │
│indicaţi care │ │ │ │
│dintre │ │ │ │
│obiectivele de │ │ │Justificare dacă │
│mediu de mai │DA│NU│aţi selectat „Nu”│
│jos necesită o │ │ │ │
│evaluare │ │ │ │
│aprofundată │ │ │ │
│DNSH │ │ │ │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma cuprinde │
│ │ │ │trei direcţii de │
│ │ │ │acţiune: │
│ │ │ │(1) Formare şi │
│ │ │ │dezvoltare │
│ │ │ │profesională - │
│ │ │ │acest lucru va │
│ │ │ │asigura o bază │
│ │ │ │largă de personal│
│ │ │ │înalt calificat │
│ │ │ │din rândul căruia│
│ │ │ │să se realizeze │
│ │ │ │selecţia şi │
│ │ │ │recrutarea pentru│
│ │ │ │poziţiile │
│ │ │ │menţionate mai │
│ │ │ │sus; │
│ │ │ │(2) Identitate │
│ │ │ │profesională - │
│ │ │ │acest lucru va │
│ │ │ │contribui la │
│ │ │ │profesionalizarea│
│ │ │ │managementului │
│ │ │ │serviciilor de │
│Atenuarea │ │ │sănătate şi │
│schimbărilor │ │x │crearea unor │
│climatice │ │ │parcursuri │
│ │ │ │profesionale │
│ │ │ │clare, care vor │
│ │ │ │contribui la │
│ │ │ │creşterea │
│ │ │ │vizibilităţii şi │
│ │ │ │atractivităţii │
│ │ │ │acestor poziţii │
│ │ │ │din sistem; │
│ │ │ │(3) Reglementare.│
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │aferente │
│ │ │ │implementării │
│ │ │ │acestei reforme │
│ │ │ │presupun costuri │
│ │ │ │de achiziţie a │
│ │ │ │diferitelor │
│ │ │ │tipuri de │
│ │ │ │consultanţă │
│ │ │ │necesare, ca │
│ │ │ │atare, nu au un │
│ │ │ │impact previzibil│
│ │ │ │asupra acestui │
│ │ │ │obiectiv de │
│ │ │ │mediu. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │specifice acestei│
│ │ │ │reforme ţin de │
│ │ │ │modificarea │
│ │ │ │legislaţiei şi │
│ │ │ │achiziţionarea de│
│Adaptarea la │ │ │servicii, în │
│schimbările │ │x │consecinţă nu │
│climatice │ │ │există impact │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │negativ asupra │
│ │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │adaptarea la │
│ │ │ │schimbările │
│ │ │ │climatice. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │asociate acestei │
│Utilizarea │ │ │reforme nu au │
│durabilă şi │ │ │impact asupra │
│protejarea │ │x │utilizării │
│resurselor de │ │ │durabile şi │
│apă şi a celor │ │ │protejării │
│marine │ │ │resurselor de apă│
│ │ │ │şi a celor │
│ │ │ │marine. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Prin activităţile│
│ │ │ │specifice │
│ │ │ │reformei nu │
│Economia │ │ │există impact │
│circulară, │ │ │direct sau │
│inclusiv │ │x │indirect │
│prevenirea şi │ │ │semnificativ │
│reciclarea │ │ │asupra │
│deşeurilor │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │economia │
│ │ │ │circulară. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Nu au fost │
│ │ │ │identificate │
│Prevenirea şi │ │ │efecte directe │
│controlul │ │ │sau indirecte │
│poluării în │ │x │care să conducă │
│aer, apă sau │ │ │la creşterea │
│sol │ │ │nivelului de │
│ │ │ │poluare a │
│ │ │ │aerului, apei sau│
│ │ │ │a solului. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma nu │
│ │ │ │presupune │
│Protecţia şi │ │ │activităţi în │
│restaurarea │ │ │zone sensibile │
│biodiversităţii│ │x │din punct de │
│şi a │ │ │vedere al │
│ecosistemelor │ │ │biodiversităţii │
│ │ │ │sau arii │
│ │ │ │protejate. │
├───────────────┴──┴──┴─────────────────┤
│R3: Dezvoltarea capacităţii pentru │
│managementul serviciilor de sănătate şi│
│managementul resurselor umane din │
│sănătate │
│R 3.2. Dezvoltarea resurselor umane din│
│sănătate │
├───────────────┬──┬──┬─────────────────┤
│Vă rugăm să │ │ │ │
│indicaţi care │ │ │ │
│dintre │ │ │ │
│obiectivele de │ │ │Justificare dacă │
│mediu de mai │DA│NU│aţi selectat „Nu”│
│jos necesită o │ │ │ │
│evaluare │ │ │ │
│aprofundată │ │ │ │
│DNSH │ │ │ │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma cuprinde │
│ │ │ │trei direcţii de │
│ │ │ │acţiune: │
│ │ │ │(1) Elaborarea │
│ │ │ │cadrului │
│ │ │ │strategic pentru │
│ │ │ │dezvoltarea │
│ │ │ │resurselor umane │
│ │ │ │din sănătate │
│ │ │ │(2) Elaborarea │
│ │ │ │planurilor de │
│ │ │ │acţiune │
│ │ │ │individualizate │
│ │ │ │pentru │
│ │ │ │dezvoltarea │
│ │ │ │resurselor umane │
│ │ │ │din asistenţa │
│ │ │ │medicală primară │
│ │ │ │şi comunitară, │
│ │ │ │ambulatorie şi de│
│Atenuarea │ │ │spital, precum şi│
│schimbărilor │ │x │sănătate publică │
│climatice │ │ │(3) Dezvoltarea │
│ │ │ │capacităţii │
│ │ │ │instituţionale │
│ │ │ │pentru │
│ │ │ │managementul │
│ │ │ │resurselor umane │
│ │ │ │din sănătate │
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │aferente │
│ │ │ │implementării │
│ │ │ │acestei reforme │
│ │ │ │presupun costuri │
│ │ │ │de achiziţie a │
│ │ │ │diferitelor │
│ │ │ │tipuri de │
│ │ │ │consultanţă │
│ │ │ │necesare, ca │
│ │ │ │atare, nu au un │
│ │ │ │impact previzibil│
│ │ │ │asupra acestui │
│ │ │ │obiectiv de │
│ │ │ │mediu. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │specifice acestei│
│ │ │ │reforme ţin de │
│ │ │ │modificarea │
│ │ │ │legislaţiei şi │
│ │ │ │achiziţionarea de│
│Adaptarea la │ │ │servicii, în │
│schimbările │ │x │consecinţă nu │
│climatice │ │ │există impact │
│ │ │ │semnificativ │
│ │ │ │negativ asupra │
│ │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │adaptarea la │
│ │ │ │schimbările │
│ │ │ │climatice. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Activităţile │
│ │ │ │asociate acestei │
│Utilizarea │ │ │reforme nu au │
│durabilă şi │ │ │impact asupra │
│protejarea │ │x │utilizării │
│resurselor de │ │ │durabile şi │
│apă şi a celor │ │ │protejării │
│marine │ │ │resurselor de apă│
│ │ │ │şi a celor │
│ │ │ │marine. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Prin activităţile│
│ │ │ │specifice │
│ │ │ │reformei nu │
│Economia │ │ │există impact │
│circulară, │ │ │direct sau │
│inclusiv │ │x │indirect │
│prevenirea şi │ │ │semnificativ │
│reciclarea │ │ │asupra │
│deşeurilor │ │ │obiectivului de │
│ │ │ │mediu privind │
│ │ │ │economia │
│ │ │ │circulară. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Nu au fost │
│ │ │ │identificate │
│Prevenirea şi │ │ │efecte directe │
│controlul │ │ │sau indirecte │
│poluării în │ │x │care să conducă │
│aer, apă sau │ │ │la creşterea │
│sol │ │ │nivelului de │
│ │ │ │poluare a │
│ │ │ │aerului, apei sau│
│ │ │ │a solului. │
├───────────────┼──┼──┼─────────────────┤
│ │ │ │Reforma nu │
│ │ │ │presupune │
│Protecţia şi │ │ │activităţi în │
│restaurarea │ │ │zone sensibile │
│biodiversităţii│ │x │din punct de │
│şi a │ │ │vedere al │
│ecosistemelor │ │ │biodiversităţii │
│ │ │ │sau arii │
│ │ │ │protejate. │
├───────────────┴──┴──┴─────────────────┤
│R3: Dezvoltarea capacităţii pentru │
│managementul serviciilor de sănătate şi│
│managementul resurselor umane din │
│sănătate │
│R 3.3. Creşterea integrităţii, │
│reducerea vulnerabilităţilor şi a │
│riscurilor de corupţie în sistemul de │
│sănătate │
├───────────────┬──┬─&