Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DISPOZIŢIE nr. 2 din 17 ianuarie 2017  privind aplicarea şi detalierea unor prevederi din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 pentru aprobarea Procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DISPOZIŢIE nr. 2 din 17 ianuarie 2017 privind aplicarea şi detalierea unor prevederi din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 pentru aprobarea Procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România

EMITENT: COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 104 din 7 februarie 2017

    În temeiul dispoziţiilor art. 51 din Normele de aplicare a Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 788/2005, cu completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art. 42 alin. (1) lit. b) din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare internă a Colegiului Psihologilor din România,
    având în vedere Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 pentru aprobarea Procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România,

    preşedintele Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România dispune:

    ART. 1
    (1) Convocatorul pentru şedinţele convenţiilor filialelor teritoriale, precum şi cererea pentru depunerea candidaturii, conţinând şi declaraţia de asumare a candidaturii, se aprobă potrivit anexei nr. 1, respectiv, potrivit anexei nr. 2 la prezenta dispoziţie, publicate pe site-ul www.copsi.ro, orice altă prevedere anterioară fiind caducă.
    (2) Depunerea candidaturilor pentru filiala teritorială, precum şi pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, denumit în continuare Colegiu, se poate realiza cu respectarea condiţiilor prevăzute de art. 9 din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 pentru aprobarea Procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, denumită în continuare hotărâre, doar în perioada stabilită prin dispoziţie a preşedintelui Colegiului.
    (3) Lista centralizată a candidaţilor înscrişi se redactează pe formatul special, care se transmite de către secretariatul Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România, potrivit dispoziţiilor art. 13 alin. (4) din Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1 din 11 ianuarie 2013 pentru aprobarea Procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România.
    ART. 2
    (1) Dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 26 lit. b), art. 27 lit. c), art. 28 lit. b) şi art. 29 lit. b) din hotărâre se prezintă în mod obligatoriu la înregistrarea candidaturii şi se realizează prin următoarele modalităţi:
    a) prezentarea certificatului de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică în care are calitatea de titular, în fotocopie semnată pentru conformitate cu originalul;
    b) prezentarea contractului individual de muncă, având încadrarea potrivit codurilor specifice Clasificării ocupaţiilor din România (COR), aferente profesiei de psiholog cu drept de liberă practică într-o specialitate (coduri 263401-263410), însoţit pentru confirmare de extrasul la zi din registrul general de evidenţă al salariaţilor (REVISAL) şi a certificatului de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică sau a avizului de funcţionare a structurii de psihologie, în care are calitatea de salariat psihologul cu drept de liberă practică, după caz.
    (2) Condiţia prevăzută la alin. (1) se aplică în mod corelativ oricărei funcţii în cadrul forurilor de conducere ale Colegiului, în condiţiile legii.
    ART. 3
    Dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 26 lit. c) din hotărâre se prezintă în mod obligatoriu la înregistrarea candidaturii şi se realizează prin prezentarea actului cu caracter normativ prin care a fost numit, a mandatului de reprezentare încredinţat, a contractului individual de muncă sau a unei adeverinţe/unui alt act doveditor emis de către Colegiu, prin care se dovedeşte numirea în structura sau în forurile de conducere ale Colegiului şi exercitarea activităţilor manageriale şi de reprezentare în domeniul profesional.
    ART. 4
    (1) Dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 26 lit. d), art. 27 lit. d), art. 28 lit. e) şi art. 29 lit. c) din hotărâre se realizează la înregistrarea candidaturii, prin care candidatul dovedeşte că:
    a) nu realizează activităţi de elaborare, fundamentare, traducere, adaptare, validare, etalonare şi standardizare a metodelor şi tehnicilor de evaluare şi asistenţă psihologică comercializate şi utilizate în profesia de psiholog cu drept de liberă practică, precum şi standardizarea acestora pentru populaţiile specifice şi
    b) nu obţine beneficii/salarii/redevenţe/chirii/alte venituri din comercializarea, distribuirea sau producţia metodelor şi tehnicilor de evaluare şi asistenţă psihologică, confirmată prin prezentarea în mod obligatoriu a unei declaraţii pe propria răspundere, cunoscând prevederile Codului penal al României, prin care candidatul declară că nu realizează activităţile prevăzute mai sus şi nu deţine calitatea de producător, distribuitor sau reprezentant comercial pentru metodele şi tehnicile de evaluare şi asistenţă psihologică, avizate în condiţiile legii.
    (2) Condiţia prevăzută la alin. (1) se aplică în mod corelativ oricărei funcţii în cadrul forurilor de conducere ale Colegiului, în condiţiile legii.
    ART. 5
    (1) Candidaţii la funcţiile de conducere în cadrul Colegiului nu trebuie să se afle într-o stare de incompatibilitate cu funcţiile pe care le exercită la data depunerii candidaturii şi nu trebuie să fie într-o situaţie care reclamă conflictul de interese la data exercitării funcţiei de conducere, potrivit dispoziţiilor art. 8 alin. (3) şi (4) din hotărâre.
    (2) Suspendarea contractelor de supervizare profesională pentru membrii care obţin funcţii în cadrul comisiilor aplicative ale Colegiului operează de la data exercitării funcţiei în cadrul comisiilor aplicative ale Comitetului director, în condiţiile art. 27 lit. b) din hotărâre.
    ART. 6
    Prezenta dispoziţie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                       Preşedintele Comitetului director
                    al Colegiului Psihologilor din România,
                                  Mihai Aniţei


    Bucureşti, 17 ianuarie 2017.
    Nr. 2.


    ANEXA 1

    [SIGLĂ*)]
    Colegiul Psihologilor din România
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 104 din 7 februarie 2017 la pagina 14 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Filiala Teritorială ............ Nr. ....../........................
    Nr. ....../..................... (Colegiul Psihologilor din România)


                                   CONVOCATOR

    În temeiul dispoziţiilor art. 45 din Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, cu modificările ulterioare,
    având în vedere dispoziţiile Hotărârii Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 coroborate cu prevederile Dispoziţiei preşedintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2017,
    preşedintele Filialei Teritoriale .................... a Colegiului Psihologilor din România convoacă şedinţa convenţiei Filialei Teritoriale ................... a Colegiului Psihologilor din România în data de ............, ora ...., în sala ......................., situată în str. ........................ nr. ....., et. ...., judeţul/sectorul ......................, cu următoarea ordine de zi:
    a) dezbaterea problemelor specifice ale practicii profesionale curente;
    b) dezbaterea şi aprobarea raportului anual de activitate al comitetului Filialei Teritoriale .....................;
    c) alegerea preşedintelui şi membrilor comitetului Filialei Teritoriale ...................;
    d) alegerea reprezentanţilor pentru Convenţia naţională;
    e) desemnarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Colegiului şi de membru al Comitetului director.
    În cazul neîndeplinirii condiţiei de cvorum la prima dată în care a fost convocată şedinţa convenţiei Filialei Teritoriale ......................., şedinţa convenţiei Filialei Teritoriale ..................... a Colegiului Psihologilor din România se convoacă în data de ............, ora ......, în sala ..............., situată în str. ..................... nr. ......, et. ....., cu aceeaşi ordine de zi.
    În vederea pregătirii şedinţei vă comunicăm în anexa la prezentul convocator Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2013 şi Dispoziţia preşedintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2017.
    Prezentul convocator se transmite în termen de 24 ore Colegiului Psihologilor din România (pe adresa de e-mail comunicare@copsi.ro, pentru afişare pe site-ul oficial www.copsi.ro), membrilor Filialei Teritoriale .................. a Colegiului Psihologilor din România prin e-mail şi se afişează pe site-ul oficial www.copsi.ro

           Preşedintele Filialei Teritoriale ...(numele, prenumele şi semnătura).....


    ANEXA 2

    [SIGLĂ*)]
    Colegiul Psihologilor din România
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 104 din 7 februarie 2017 la pagina 14 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Filiala Teritorială ............ Nr. ....../........................
    Nr. ....../..................... (Colegiul Psihologilor din România)



                     CERERE DE ÎNREGISTRARE A CANDIDATURII

    Subsemnatul/a, ......................, psiholog cu drept de liberă practică, membru al Colegiului Psihologilor din România, Filiala Teritorială ......................., CNP ....................., cod personal: ....................., solicit înregistrarea candidaturii pentru următoarele foruri de conducere şi/sau poziţii de candidatură, inclusiv la nivelul filialelor teritoriale, aferente mandatelor în funcţiile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, după caz:

    I. Preşedinte al Colegiului Psihologilor din România (un mandat)
    [] preşedinte al Colegiului Psihologilor din România

    II. Membru în Comitetul director şi Consiliul Colegiului Psihologilor din România (un mandat)
    [] pentru specialitatea psihologie clinică;
    [] pentru specialitatea psihoterapie;
    [] pentru specialitatea consiliere psihologică;
    [] pentru specialitatea psihologia muncii şi organizaţională;
    [] pentru specialitatea psihologia transporturilor;
    [] pentru specialitatea psihologie aplicată în servicii;
    [] pentru specialitatea psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională;
    [] pentru specialitatea psihopedagogie specială;
    [] pentru specialitatea psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale*);
──────────
    *) Psihologie militară - securitate naţională/psihologie aplicată în domeniul securităţii publice şi private (altele decât cele din domeniul securităţii naţionale).
──────────

    [] pentru specialitatea psihologie judiciară - evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf**);
──────────
    **) Psihologie aplicată în investigarea criminalităţii.
──────────

    [] pentru Comisia metodologică;
    [] pentru Comisia de deontologie şi disciplină.

    III. Preşedinte al filialei teritoriale - membru în Consiliul Colegiului Psihologilor din România (un mandat)
    [] preşedinte al Filialei Teritoriale ...................... a Colegiului Psihologilor din România

    IV. Reprezentant la Convenţia naţională a Colegiului Psihologilor din România (un mandat)
    [] reprezentant la Convenţia naţională a Colegiului Psihologilor din România din partea Filialei Teritoriale ....................

    V. Membru în comitetul Filialei Teritoriale ................... a Colegiului Psihologilor din România (un mandat)
    [] pentru specialitatea psihologie clinică;
    [] pentru specialitatea psihoterapie;
    [] pentru specialitatea consiliere psihologică;
    [] pentru specialitatea psihologia muncii şi organizaţională;
    [] pentru specialitatea psihologia transporturilor;
    [] pentru specialitatea psihologie aplicată în servicii;
    [] pentru specialitatea psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională;
    [] pentru specialitatea psihopedagogie specială;
    [] pentru specialitatea psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale*);
──────────
    *) Psihologie militară - securitate naţională/psihologie aplicată în domeniul securităţii publice şi private (altele decât cele din domeniul securităţii naţionale).
──────────

    [] pentru specialitatea psihologie judiciară - evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf**).
──────────
    **) Psihologie aplicată în investigarea criminalităţii.
──────────

    Declaraţia de asumare a candidaturii
    Subsemnatul/a, ....................., declar pe propria răspundere că îmi asum candidatura pentru poziţia/poziţiile menţionată(e) mai sus şi îndeplinesc criteriile în vederea participării la procedurile de alegere pentru foruri de conducere şi/sau poziţii de candidatură, inclusiv la nivelul filialelor teritoriale, după caz, aferente mandatelor în funcţiile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România. De asemenea declar că am luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută la art. 25 alin. (3) din Legea nr. 213/2004 privind interdicţia obţinerii/exercitării a mai mult de două mandate consecutive în acelaşi for de conducere. În susţinerea cererii de depunere a candidaturii depun dovezile privind îndeplinirea criteriilor de alegere pentru înregistrarea candidaturii, precum şi un curriculum vitae şi autorizez Colegiul Psihologilor din România să utilizeze cererea, dovezile şi datele mele cu caracter personal în vederea prezentării publice a candidaturii mele (inclusiv pe site-ul www.copsi.ro).

    Observaţii
    Candidaţii îşi pot depune candidatura pentru maximum două foruri de conducere ale Colegiului (Convenţia naţională, Consiliul, Comitetul director şi preşedinte al Colegiului Psihologilor din România). Un membru al Colegiului Psihologilor din România nu poate obţine/exercita mai mult de două mandate consecutive în acelaşi for de conducere. Candidaţii îşi pot depune candidatura pentru o singură poziţie în cadrul Comitetului director.
    Candidaţii la funcţiile de preşedinte al filialei teritoriale şi reprezentant la Convenţia naţională (membri în forurile de conducere) obţin mandatele în urma votului exprimat în cadrul convenţiilor filialelor teritoriale din care fac parte.

    Data: ..................... Numele, prenumele, semnătura şi parafa
                                           ...............................


                                     ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016