Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 383 din 2 martie 2018  pentru modificarea şi completarea Procedurii de selecţie a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deţinuţilor la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie şi condiţiile de furnizare a acestora, aprobată prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 463/2017     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 383 din 2 martie 2018 pentru modificarea şi completarea Procedurii de selecţie a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deţinuţilor la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie şi condiţiile de furnizare a acestora, aprobată prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 463/2017

EMITENT: Administraţia Naţională a Penitenciarelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 253 din 22 martie 2018
    Luând în considerare dispoziţiile art. 133 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 157/2016, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2016 pentru organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu completările ulterioare,
    directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor emite prezenta decizie.
    ART. I
    Procedura de selecţie a operatorilor serviciilor de telefonie necesară exercitării dreptului deţinuţilor la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie şi condiţiile de furnizare a acestora, aprobată prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 463/2017, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 190 din 17 martie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La litera A „Consideraţii preliminare“, primul paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Obiectul prezentei proceduri îl constituie selecţia operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deţinuţilor la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie şi condiţiile de furnizare a acestora, prin publicarea unui anunţ în ziare de largă răspândire naţională, precum şi postarea pe siteul propriu al fiecărei unităţi penitenciare."

    2. La litera A „Consideraţii preliminare“, litera e) a ultimului paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) gestionarea simplă şi eficientă a convorbirilor telefonice efectuate de deţinuţi."

    3. La litera B „Condiţii generale ale închirierii“, după ultimul paragraf se introduce un paragraf nou, cu următorul cuprins:
    "Suprafaţa necesară instalării sistemului de telefonie se calculează de către fiecare ofertant pornind de la numărul concret de posturi telefonice comunicat de locul de deţinere şi nu poate fi modificată pe toată durata contractului, cu excepţia cazurilor de relocare, desfiinţarea unor spaţii sau instalarea unor noi posturi telefonice."

    4. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 1 „Cerinţe generale“, subpunctul 1.2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.2. în cazul precizat anterior, furnizorul trebuie să asigure o bună securitate a accesului la reţeaua informatică a locului de deţinere prin instalarea unor echipamente/software de filtrare a traficului între cele două reţele, respectiv cea a serverului de telefonie şi cea a unităţii, dar şi filtrarea comunicării cu conexiunea la internet, care să permită doar traficul informaţiilor strict necesare funcţionării sistemului;"

    5. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 1 „Cerinţe generale“, subpunctul 1.4 se abrogă.
    6. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 2 „Cerinţe tehnice“, litera e) se abrogă.
    7. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 2 „Cerinţe tehnice“, litera f) se abrogă.
    8. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 2 „Cerinţe tehnice“, litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "h) sistemul trebuie să permită:
    (i) o uşoară gestiune;
    (ii) preluarea din sistemul informatic al locului de deţinere a listei numerelor de telefon solicitate de deţinuţi;
    (iii) introducerea, ştergerea, activarea-dezactivarea numerelor de telefon asociate unui cod unic de identificare activ;
    (iv) emiterea, la cerere, de rapoarte detaliate, individuale pentru fiecare cod unic de identificare activ în sistemul informatic al locului de deţinere;
    (v) posibilitatea introducerii unor restricţii, la solicitarea locului de deţinere.
    Sistemul trebuie să asigure condiţiile necesare astfel încât fiecare deţinut să aibă acces la un număr prestabilit, configurabil, de numere de telefon alese de acesta, care pot fi înlocuite la o anumită perioadă printr-o cerere aprobată de conducerea unităţii.
    În acelaşi timp, sistemul informatic al locului de deţinere trebuie să asigure faptul că mijlocul de identificare este unic, strict individual şi netransmisibil, precum şi condiţiile necesare astfel încât un deţinut să poată efectua zilnic un număr maxim prestabilit, configurabil, de convorbiri telefonice a căror durată maximă să fie prestabilită, configurabilă.
    Îndeplinirea acestor cerinţe se realizează prin asigurarea de către operatorul de telefonie a logisticii necesare emiterii de către locul de deţinere a cardurilor individuale unice pentru fiecare deţinut."

    9. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, punctul 2 „Cerinţe tehnice“, litera j) se abrogă.
    10. La litera C „Documentaţia de atribuire“, al doilea paragraf, după punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 4, cu următorul cuprins:
    "4. Cerinţe de tarifare
    Operatorul de telefonie ofertează tarifele de telefonie fără a depăşi media tarifelor de telefonie la cartelele PrePay pe tipuri de reţele de telefonie, practicate de operatorii naţionali de telefonie la momentul întocmirii documentaţiei de atribuire.
    Media tarifelor de telefonie la cartelele PrePay pe tipuri de reţele de telefonie se calculează de către unitatea penitenciară şi se comunică ofertanţilor prin documentaţia de atribuire."

    11. La litera E „Anularea procedurii“, primul paragraf, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului."

    12. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul II „Obiectul contractului“ subpunctul II.1. „Descriere“, subpunctul II.1.1 „Denumire“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "II.1.1. Denumire
    Contract având ca obiect:
    Implementarea unui sistem de telefonie în scopul exercitării dreptului deţinuţilor la convorbiri telefonice, în condiţiile stabilite de prezenta decizie"

    13. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul II „Obiectul contractului“, subpunctul II.1 „Descriere“, subpunctul II.1.4 „Durata contractului“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "II.1.4. Durata contractului - Contractul se va încheia pentru o perioadă de 2 ani de la data semnării, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional până la instalarea şi darea în exploatare, de către operatorul economic câştigător al următoarei proceduri de licitaţie publică, a sistemului de efectuare a convorbirilor telefonice de către deţinuţi."

    14. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul IV „Documente de calificare“, ultimul paragraf se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Prezentarea tuturor documentelor de calificare solicitate este obligatorie la depunerea ofertei, cu excepţia anexei nr. 5 la prezenta documentaţie - Angajament de confidenţialitate, care se prezintă la încheierea contractului cu operatorul de telefonie desemnat câştigător. Lipsa unui document duce la excluderea din procedura de licitaţie."

    15. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul IV „Documente de calificare“, subpunctul IV.1 „Situaţia personală a candidatului/ofertantului“, subpunctul 8 „Certificat de înregistrare ca operator de date personale“ se abrogă.
    16. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul IV „Documente de calificare“, subpunctul IV.2 „Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (înregistrare)“, cerinţa „Certificat constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului“ semodifică şi va avea următorul cuprins:
    "Certificatul constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
    Solicitat []
    Certificatul constatator eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, emis cu maximum 30 de zile înainte de data licitaţiei"

    17. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul IV „Documente de calificare“, subpunctul IV.5 „Tariful în lei/minut/apel telefonic cu TVA inclus“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Reţea fixă ............
    Reţea mobilă ...........
    Tariful pentru chirie şi tarifele pentru telefonie ofertate se depun în plic sigilat, odată cu documentele de calificare, şi nu se modifică pe toată durata derulării contractului, cu excepţia apariţiei unor modificări legislative care afectează tarifele ofertate.
    Fiecare unitate penitenciară stabileşte în anexa nr. 2 la prezenta documentaţie, prezentată în original, tipurile de reţea, mobilă sau fixă, pe care ofertanţii le completează cu propunerea tarifelor (lei/minut/apel cu TVA inclus) pe care le ofertează."

    18. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul V „Desfăşurare procedură“, subpunctul V.1 „Taxa de participare“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Taxa de participare
    Cuantumul taxei de participare este fix, respectiv 500 lei.
    Forma de constituire a taxei de participare:
    • virament în contul autorităţii organizatoare;
    • depunere în numerar în casieria unităţii.
    Taxa de participare, indiferent de forma de constituire, trebuie să fie prezentată cel mai târziu până la ora de începere a procedurii de licitaţie publică.
    Taxa de participare depusă de câştigătorul licitaţiei i se restituie acestuia după încheierea contractului, iar celorlalţi participanţi li se restituie după adjudecare.
    În cazul în care oferta este retrasă după deschiderea plicurilor şi înainte de adjudecarea licitaţiei, ofertantul pierde dreptul de recuperare a sumei depuse ca taxă de participare.
    De asemenea, în situaţia în care, după adjudecarea licitaţiei, ofertantul câştigător refuză semnarea contractului, acesta pierde dreptul de recuperare a sumei depuse ca taxă de participare."

    19. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul V „Desfăşurare procedură“, subpunctul V.3 „Deschiderea plicurilor cu documentele depuse“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Deschiderea plicurilor cu documentele depuse
    În data de............, ora.........., la sediul autorităţii organizatoare
    După deschiderea plicurilor ofertanţilor şi vizualizarea documentelor de calificare prezentate, comisia de licitaţie stabileşte ofertanţii care îndeplinesc condiţiile de participare.
    Modul de desfăşurare a procedurii va fi consemnat într-un proces-verbal întocmit de comisia de licitaţie, document care va fi pus la dispoziţia participanţilor.
    Criteriul de atribuire al procedurii de licitaţie este «oferta cea mai avantajoasă din punctul de vedere al chiriei şi al tarifelor pentru telefonie», utilizându-se următoarea formulă:
    Punctaj final = 20 x V chirie oferta_/V max. chirie 80 x V tarife telefonie oferta_/V tarife telefonie min.
    Punctajul final poate avea maximum 100 de puncte.
    V chirie oferta_ = valoarea în lei a chiriei ofertate, reprezentând preţul ofertat pe mp înmulţit cu suprafaţa închiriată;
    V max. chirie = oferta cu cea mai mare valoare a chiriei/mp, respectiv valoarea totală în lei a chiriei ofertate, reprezentând preţul ofertat pe mp înmulţit cu suprafaţa închiriată;
    V tarife telefonie oferta_ = valoarea ofertei în urma aplicării formulei de calcul, din perspectiva proporţiilor alocate tipurilor de reţea de telefonie;
    V tarife telefonie min. = valoarea ofertei care a obţinut cel mai mare punctaj după aplicarea formulei de calcul, din perspectiva proporţiilor alocate celor mai uzitate tipuri de reţea de telefonie.
    Modul de calcul al V tarife telefonie oferta_ = proporţia minutelor în reţea fixă România din totalul minutelor vorbite x (tarif minim ofertat reţea fixă România/tarif ofertat reţea fixă România) proporţia minutelor în reţea mobilă România din totalul minutelor vorbite x (tarif minim ofertat reţea mobilă România/tarif ofertat reţea mobilă România) proporţia minutelor în reţea fixă internaţională din totalul minutelor vorbite x (tarif minim ofertat în reţea fixă internaţională/tarif ofertat în reţea fixă internaţională) proporţia minutelor în reţea mobilă internaţională din totalul minutelor vorbite x (tarif minim ofertat în reţea mobilă internaţională/tarif ofertat în reţea mobilă internaţională).
    Suma proporţiilor minutelor vorbite în diferite reţele de telefonie trebuie să fie 100.
    V tarife telefonie oferta_ trebuie să însumeze maximum 100 de puncte, din perspectiva celor maximum 80 de puncte acordate tarifelor de telefonie în punctajul final al operatorului participant la procedură.
    Fiecare unitate penitenciară stabileşte tipurile de tarife de reţea de telefonie în funcţie de tipul acesteia, mobilă sau fixă, destinaţia acesteia, România, Republica Moldova, Uniunea Europeană, Comunitatea Europeană, alte destinaţii internaţionale.
    Fiecare unitate penitenciară stabileşte proporţia tarifelor de reţea de telefonie în algoritmul de calcul privind V tarife telefonie oferta_ în funcţie de cele mai uzitate tipuri de reţea de telefonie, date obţinute din analiza ultimului an a opţiunilor rezultate din convorbirile deţinuţilor din acea unitate.
    Tarifele de telefonie ofertate de către operator nu trebuie să depăşească media tarifelor de telefonie la cartelele PrePay pe tipuri de reţele de telefonie practicate de operatorii naţionali de telefonie la momentul întocmirii documentaţiei de atribuire. Nerespectarea cerinţei duce la excluderea din procedură.
    În situaţia în care există deja în derulare un astfel de contract cu unitatea penitenciară, prestarea serviciilor ca urmare a prezentei proceduri se va desfăşura în paralel cu serviciile contractate anterior, potrivit clauzelor specifice fiecăruia dintre contracte.
    La solicitarea operatorului de telefonie din contractul anterior, contractul poate fi reziliat, prin acordul părţilor, dar numai după operaţionalizarea sistemului de telefonie al operatorului de telefonie declarat câştigător, potrivit prezentei proceduri.
    În termen de 3 zile lucrătoare de la data comunicării procesului-verbal de declarare a ofertei câştigătoare, participanţii la licitaţie pot formula contestaţii referitoare la organizarea şi desfăşurarea procedurii.
    Directorul unităţii organizatoare va nominaliza o altă comisie, care va analiza şi soluţiona eventualele contestaţii, în termen de 2 zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, la sediul autorităţii organizatoare.
    După expirarea termenului de depunere a contestaţiilor şi de soluţionare a eventualelor contestaţii se comunică în scris fiecărui ofertant calificat rezultatul procedurii.
    În termen de 5 zile de la data comunicării rezultatului procedurii de licitaţie publică, ofertantul declarat câştigător este invitat la sediul locatorului în vederea încheierii contractului având ca destinaţie implementarea sistemului de efectuare a convorbirilor telefonice."

    20. La anexa „Documentaţia de atribuire“, punctul V „Desfăşurare procedură“, subpunctul V.4 „Stabilirea chiriei“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "V.4. Stabilirea chiriei
    Chiria care urmează a fi achitată de către operatorul de telefonie declarat câştigător este preţul ofertat în lei/mp/lună, raportat la suprafaţa închiriată.
    Calculul suprafeţei închiriate se realizează luând în calcul amprenta la orizontală a echipamentelor/dispozitivelor din compunerea sistemului."



    ART. II
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor,
                    Marian Dobrică

    Bucureşti, 2 martie 2018.
    Nr. 383.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016