Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   DECIZIE nr. 1.062 din 4 decembrie 2018  privind modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 DECIZIE nr. 1.062 din 4 decembrie 2018 privind modificarea şi completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului

EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1058 din 13 decembrie 2018
    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (2) pct. 12 şi art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 30 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.
    ART. I
    Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 444 din data de 4 iulie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, după litera l) se introduc trei noi litere, literele m)-o), cu următorul cuprins:
    "m) reţea CGC - reţea publică de comunicaţii electronice formată din staţii fixe de bază amplasate la sol pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice mobile prin satelit, ce utilizează benzi de frecvenţe atribuite serviciului mobil prin satelit şi care reprezintă o componentă terestră complementară unei reţele de comunicaţii mobile prin satelit;
n) staţie de bază CGC - o staţie de bază din componenţa unei reţele CGC;
o) centroid (al unei localităţi) - centrul geometric al suprafeţei respectivei localităţi (denumit şi centrul geografic al localităţii)."

    2. La articolul 3, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) Unitatea minimă pentru care se poate emite decizia prin care se individualizează cuantumul tarifului datorat este luna calendaristică, cu excepţia cazurilor în care se prevede altfel în cuprinsul prezentei decizii."

    3. La articolul 5 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) tariful prevăzut la cap. I-V, la cap. VI pct. 1 şi 3, precum şi la cap. VII-VIII din anexă se încasează trimestrial, cu excepţia cazurilor în care sunt aplicabile prevederile alin. (2)-(4);"

    4. La articolul 5, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Pentru licenţele a căror valabilitate se încheie în cursul unui an calendaristic, înainte de data de 1 martie, tariful se încasează anual."

    5. La articolul 6, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu următorul cuprins:
    "(5^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul autorizaţiilor de asignare a frecvenţelor nou emise în cursul unui trimestru, în baza unei licenţe noi sau a unei licenţe existente, decizia se poate emite şi în cursul trimestrului următor."

    6. La articolul 6, alineatul (6) se abrogă.
    7. După articolul 14 se introduce un nou articol, articolul 14^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 14^1
    (1) Prin derogare de la prevederile art. 5, în situaţia depunerii unei cereri corecte şi complete pentru emiterea unui acord prealabil în vederea cesionării unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio, decizia prin care se individualizează cuantumul tarifului datorat de către titularul cedent se emite în fiecare lună calendaristică în parte.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), tariful se calculează de la începutul anului, respectiv trimestrului, până în luna depunerii cererii pentru emiterea acordului prealabil, luna respectivă fiind inclusă. Ulterior, tariful se calculează, succesiv, pentru fiecare lună calendaristică în parte.
    (3) Modul de calcul stabilit conform alin. (1) şi (2) se aplică pe durata întregului proces de cesionare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio şi încetează în luna emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului sau în luna emiterii refuzului autorităţii cu privire la cedarea drepturilor ori, după caz, în luna expirării acordului prealabil în vederea cesionării drepturilor de utilizare."

    8. La articolul 15, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    (1) În situaţia cesionării licenţei, cuantumul tarifului datorat de către titularul cedent este egal cu valoarea tarifului prevăzut în anexă, multiplicată cu 1/12 şi cu numărul lunilor scurse de la începutul anului, respectiv al trimestrului în care are loc cesiunea şi până în luna emiterii licenţei modificate în favoarea cesionarului, aceasta din urmă nefiind inclusă în acest număr."

    9. La articolul 20, alineatele (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) Pentru operatorul de multiplex alocat la nivel naţional care transmite programele publice de televiziune, titular al licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune şi/sau de radiodifuziune, tariful prevăzut la cap. III pct. 5.1, respectiv la pct. 6.1 din anexă, este redus în conformitate cu dispoziţiile art. 62^1 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
(5) Tariful prevăzut la cap. III pct. 5 şi 6 din anexă se aplică pentru fiecare multiplex, definit în conformitate cu prevederile Legii nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare."

    10. La articolul 21, alineatele (1)-(3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 21
    (1) Tariful prevăzut la cap. IV pct. 1 din anexă se aplică şi pentru staţiile de navă de pe căile de navigaţie interioară.
    (2) Tariful prevăzut la cap. IV pct. 2, cap. V pct. 2 şi la cap. VI pct. 1 din anexă se aplică pentru fiecare staţie.
    (3) Tariful prevăzut la cap. IV pct. 3 şi cap. V pct. 3 din anexă se aplică numai pentru staţiile portabile ce funcţionează în banda VHF şi care sunt autorizate, în mod excepţional, a fi utilizate exclusiv pe ţărm, respectiv exclusiv la sol."

    11. La articolul 21, alineatele (7) şi (7^1) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(7) Tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.1 din anexă se datorează pentru fiecare canal radio alocat prin licenţă. Tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.2 din anexă se datorează pentru fiecare canal radio asignat prin autorizaţie.
(7^1) Pentru lărgimi de bandă pereche ale canalului radio alocat/asignat mai mari sau mai mici de 1 MHz pereche, tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.1 sau 3.2 din anexă se multiplică cu numărul rezultat din divizarea cu 1 MHz pereche a lărgimii de bandă pereche a canalului radio alocat/asignat."

    12. La articolul 21, alineatul (7^2) se abrogă.
    13. La articolul 21 alineatul (7^3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(7^3) Tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.1 din anexă se aplică pentru fiecare reţea CGC. Tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.2 din anexă se aplică pentru fiecare staţie de bază CGC."

    14. La articolul 21, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) Tariful prevăzut la cap. VII din anexă se aplică pentru fiecare staţie de radiolocaţie, respectiv pentru fiecare staţie de radionavigaţie, maritimă sau aeronautică."

    15. La articolul 21^1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Tariful prevăzut la cap. VIII^1 din anexă se aplică doar pentru staţiile amplasate la bordul navelor şi destinate transmisiilor de voce/date (altele decât cele incluse în cadrul sistemului GMDSS), precum şi pentru staţiile amplasate la bordul aeronavelor şi destinate transmisiilor de voce/date (altele decât cele privind siguranţa şi controlul navigaţiei aeronautice)."

    16. După articolul 21^1 se introduce un nou articol, articolul 21^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 21^2
    (1) Titularul licenţei de utilizare a frecvenţelor radio pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice în serviciul mobil prin satelit prin intermediul unei/unor reţele CGC/staţii de bază CGC trebuie să opteze pentru modalitatea de tarifare stabilită la cap. VI pct. 3.1.1 sau 3.2 din anexă.
    (2) Opţiunea asupra modalităţii de tarifare se realizează de către solicitant cu ocazia depunerii solicitării de emitere a licenţei sau la o dată ulterioară emiterii acesteia. În cazul manifestării opţiunii la o dată ulterioară emiterii licenţei, noua modalitate de tarifare se aplică începând cu anul următor.
    (3) Tariful prevăzut la cap. VI pct. 3.2 din anexă se percepe în funcţie de distanţa la care se află amplasamentul staţiei de bază faţă de cel mai apropiat centroid dintre centroizii localităţilor de rangul 0, I sau II.
    (4) Distanţa dintre amplasamentul unei staţii de bază şi centroidul unei localităţi se determină astfel:
    Distanţa [km] = raza Pământului [km] x arccos [sin (latitudine amplasament) x sin (latitudine centroid) + cos (latitudine amplasament) x cos (latitudine centroid) x cos (longitudine amplasament – longitudine centroid)],
    unde
    raza Pământului = 6.371 km, iar coordonatele geografice, latitudine şi longitudine, sunt exprimate în radiani.
    (5) Lista centroizilor pentru localităţile de rangul 0, I şi II se află în tabelul de mai jos.
    Tabel - Lista centroizilor aferenţi localităţilor de rang 0, I şi II

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I. Centroidul municipiului Bucureşti, localitate de rangul 0 │
├──────────┬───────────────┬──────────────────┬────────────────────────┤
│Localitate│Longitudine │Latitudine │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┤ │
│Bucureşti │26˚06’08“E │44˚26’08“N │ │
├──────────┴───────────────┴──────────────────┴────────────────────────┤
│II. Centroizii corespunzători localităţilor de rangul I │
├──────────┬───────────────┬──────────────────┬───────────┬────────────┤
│Nr. │Judeţ │Localitate │Longitudine│Latitudine │
│crt. │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│1 │Bacău │Bacău │26˚54’35“E │46˚33’58“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│2 │Bihor │Oradea │21˚56’04“E │47˚03’11“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│3 │Brăila │Brăila │27˚58’24“E │45˚16’17“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│4 │Braşov │Braşov │25˚35’58“E │45˚39’05“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│5 │Cluj │Cluj-Napoca │23˚36’12“E │46˚46’39“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│6 │Constanţa │Constanţa │28˚37’34“E │44˚10’31“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│7 │Dolj │Craiova │23˚48’06“E │44˚19’05“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│8 │Galaţi │Galaţi │28˚02’22“E │45˚26’25“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│9 │Iaşi │Iaşi │27˚34’58“E │47˚09’41“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│10 │Prahova │Ploieşti │26˚01’10“E │44˚56’33“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│11 │Timiş │Timişoara │21˚13’41“E │45˚45’21“N │
├──────────┴───────────────┴──────────────────┴───────────┴────────────┤
│III. Centroizii corespunzători localităţilor de rangul II, reşedinţe │
│de judeţ │
├──────────┬───────────────┬──────────────────┬───────────┬────────────┤
│Nr. crt. │Judeţ │Localitate │Longitudine│Latitudine │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│1 │Alba │Alba Iulia │23˚34’19“E │46˚04’09“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│2 │Arad │Arad │21˚18’40“E │46˚11’19“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│3 │Argeş │Piteşti │24˚52’29“E │44˚51’29“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│4 │Bistriţa-Năsăud│Bistriţa │24˚29’31“E │47˚07’54“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│5 │Botoşani │Botoşani │26˚40’11“E │47˚44’22“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│6 │Buzău │Buzău │26˚49’11“E │45˚09’00“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│7 │Călăraşi │Călăraşi │27˚20’06“E │44˚11’43“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│8 │Caraş-Severin │Reşiţa │21˚54’04“E │45˚17’40“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│9 │Covasna │Sfântu Gheorghe │25˚47’11“E │45˚51’51“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│10 │Dâmboviţa │Târgovişte │25˚27’25“E │44˚55’43“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│11 │Giurgiu │Giurgiu │25˚57’52“E │43˚53’24“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│12 │Gorj │Târgu Jiu │23˚16’26“E │45˚02’08“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│13 │Harghita │Miercurea-Ciuc │25˚48’20“E │46˚21’46“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│14 │Hunedoara │Deva │22˚54’11“E │45˚52’45“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│15 │Ialomiţa │Slobozia │27˚22’27“E │44˚33’44“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│16 │Maramureş │Baia Mare │23˚34’53“E │47˚39’19“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│17 │Mehedinţi │Drobeta-Turnu │22˚39’30“E │44˚38’02“N │
│ │ │Severin │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│18 │Mureş │Târgu Mureş │24˚33’29“E │46˚32’24“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│19 │Neamţ │Piatra-Neamţ │26˚22’06“E │46˚56’02“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│20 │Olt │Slatina │24˚21’34“E │44˚25’48“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│21 │Sălaj │Zalău │23˚03’21“E │47˚10’44“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│22 │Satu Mare │Satu Mare │22˚52’27“E │47˚47’43“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│23 │Sibiu │Sibiu │24˚09’02“E │45˚47’34“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│24 │Suceava │Suceava │26˚16’46“E │47˚40’27“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│25 │Teleorman │Alexandria │25˚19’52“E │43˚58’09“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│26 │Tulcea │Tulcea │28˚47’05“E │45˚10’46“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│27 │Vâlcea │Râmnicu Vâlcea │24˚22’10“E │45˚06’21“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│28 │Vaslui │Vaslui │27˚43’44“E │46˚38’27“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│29 │Vrancea │Focşani │27˚10’57“E │45˚41’58“N │
├──────────┴───────────────┴──────────────────┴───────────┴────────────┤
│IV. Centroizii corespunzători localităţilor de rangul III, altele │
│decât reşedinţele de judeţ │
├──────────┬───────────────┬──────────────────┬───────────┬────────────┤
│Nr. crt. │Judeţ │Localitate │Longitudine│Latitudine │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│1 │Alba │Aiud │23˚42’59“E │46˚18’36“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│2 │Alba │Blaj │23˚55’22“E │46˚10’36“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│3 │Alba │Sebeş │23˚33’56“E │45˚57’27“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│4 │Argeş │Câmpulung │25˚02’58“E │45˚16’38“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│5 │Argeş │Curtea de Argeş │24˚40’35“E │45˚08’31“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│6 │Bacău │Oneşti │26˚45’52“E │46˚14’52“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│7 │Botoşani │Dorohoi │26˚23’57“E │47˚57’09“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│8 │Braşov │Făgăraş │24˚58’18“E │45˚50’26“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│9 │Braşov │Săcele │25˚41’50“E │45˚37’02“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│10 │Braşov │Codlea │25˚26’46“E │45˚41’57“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│11 │Buzău │Râmnicu Sărat │27˚03’00“E │45˚22’58“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│12 │Călăraşi │Olteniţa │26˚38’25“E │44˚05’30“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│13 │Caraş-Severin │Caransebeş │22˚13’01“E │45˚24’41“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│14 │Cluj │Turda │23˚47’02“E │46˚34’27“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│15 │Cluj │Dej │23˚52’31“E │47˚08’30“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│16 │Cluj │Gherla │23˚54’35“E │47˚01’49“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┼───────────┼────────────┤
│17 │Cluj │Câmpia Turzii │23˚52’59“E │46˚32’37“N │
├──────────┼───────────────┼──────────────────┴─┬─────────┴┬───────────┤
│18 │Constanţa │Mangalia │28˚34’43“E│43˚49’02“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│19 │Constanţa │Medgidia │28˚16’15“E│44˚14’51“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│20 │Covasna │Târgu Secuiesc │26˚07’59“E│45˚59’57“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│21 │Dolj │Calafat │22˚56’01“E│43˚59’24“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│22 │Galaţi │Tecuci │27˚25’36“E│45˚51’04“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│23 │Gorj │Motru │22˚58’21“E│44˚48’10“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│24 │Harghita │Odorheiu Secuiesc │25˚17’38“E│46˚18’22“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│25 │Hunedoara │Hunedoara │22˚54’02“E│45˚45’08“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│26 │Hunedoara │Petroşani │23˚22’00“E│45˚25’08“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│27 │Hunedoara │Brad │22˚47’15“E│46˚07’44“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│28 │Hunedoara │Orăştie │23˚11’50“E│45˚50’17“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│29 │Iaşi │Paşcani │26˚43’19“E│47˚15’11“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│30 │Ialomiţa │Urziceni │26˚38’25“E│44˚43’05“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│31 │Ialomiţa │Feteşti │27˚49’53“E│44˚22’13“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│32 │Maramureş │Sighetu Marmaţiei │23˚53’37“E│47˚55’43“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│33 │Mehedinţi │Orşova │22˚23’46“E│44˚43’29“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│34 │Mureş │Sighişoara │24˚47’28“E│46˚13’16“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│35 │Mureş │Reghin │24˚42’01“E│46˚46’46“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│36 │Mureş │Târnăveni │24˚17’42“E│46˚19’53“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│37 │Neamţ │Roman │26˚56’06“E│46˚55’46“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│38 │Olt │Caracal │24˚20’57“E│44˚06’44“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│39 │Prahova │Câmpina │25˚44’00“E│45˚07’33“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│40 │Satu Mare │Carei │22˚27’56“E│47˚41’07“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│41 │Sibiu │Mediaş │24˚21’24“E│46˚09’42“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│42 │Suceava │Câmpulung │25˚33’29“E│47˚31’46“N │
│ │ │Moldovenesc │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│43 │Suceava │Fălticeni │26˚17’48“E│47˚27’38“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│44 │Suceava │Rădăuţi │25˚54’50“E│47˚51’02“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│45 │Suceava │Vatra Dornei │25˚21’08“E│47˚20’50“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│46 │Teleorman │Roşiori de Vede │24˚59’08“E│44˚06’48“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│47 │Teleorman │Turnu Măgurele │24˚52’02“E│43˚44’46“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│48 │Timiş │Lugoj │21˚54’20“E│45˚41’07“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│49 │Vâlcea │Drăgăşani │24˚15’30“E│44˚39’36“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│50 │Vaslui │Bârlad │27˚40’08“E│46˚13’32“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│51 │Vaslui │Huşi │28˚03’28“E│46˚40’22“N │
├──────────┼───────────────┼────────────────────┼──────────┼───────────┤
│52 │Vrancea │Adjud │27˚10’49“E│46˚06’02“N“│
└──────────┴───────────────┴────────────────────┴──────────┴───────────┘

"

    17. În anexă, la capitolul III „Serviciul de radiodifuziune sonoră şi televiziune“, după punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 6, cu următorul cuprins:
    "6. Tarif pentru staţii din serviciul de radiodifuziune digitală terestră

┌────┬─────────────────────────┬───────┐
│6.1.│Tarif pentru un multiplex│37.500 │
│ │alocat la nivel naţional │euro │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Tarif pentru un multiplex│2.750 │
│6.2.│regional alocat la │euro/ │
│ │nivelul zonei ROU003 - │alocare│
│ │Bucureşti │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Tarif pentru un multiplex│ │
│ │regional alocat la │ │
│ │nivelul zonelor ROU001- │ │
│ │Constanţa, ROU006 - │ │
│ │Craiova, ROU012 - │1.250 │
│6.3.│Ploieşti, ROU014 - │euro/ │
│ │Galaţi, ROU017 - Braşov, │alocare│
│ │ROU021 - Timişoara, │ │
│ │ROU022 - Arad, ROU023 - │ │
│ │Oradea, ROU025 - │ │
│ │Cluj-Napoca şi ROU030 - │ │
│ │Iaşi │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Tarif pentru un multiplex│ │
│ │regional alocat la │ │
│ │nivelul zonelor ROU007 - │ │
│ │Calafat, ROU008 - Reşiţa,│ │
│ │ROU009 - Drobeta-Turnu │ │
│ │Severin, ROU010 - │ │
│ │Petroşani, ROU011 - │ │
│ │Râmnicu Vâlcea, ROU013 - │1.000 │
│6.4.│Buzău, ROU018 - Sibiu, │euro/ │
│ │ROU019 - Deva, ROU026 - │alocare│
│ │Târgu Mureş, ROU027 - │ │
│ │Gheorgheni, ROU028 - │ │
│ │Piatra-Neamţ, ROU029 - │ │
│ │Bacău, ROU032 - Suceava, │ │
│ │ROU033 - Bistriţa, ROU034│ │
│ │- Sighet, ROU036 - Satu │ │
│ │Mare şi ROU039 - Focşani │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Tarif pentru un multiplex│ │
│ │regional alocat la │ │
│ │nivelul zonelor ROU002 - │ │
│ │Călăraşi, ROU004 - │525 │
│6.5.│Alexandria, ROU015 - │euro/ │
│ │Tulcea, ROU020 - Făget, │alocare│
│ │ROU024 - Bihor, ROU031 - │ │
│ │Botoşani, ROU035 - Zalău │ │
│ │şi ROU040 - Comăneşti │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┘

"

    18. În anexă, capitolul IV „Serviciul mobil maritim“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. IV
    Serviciul mobil maritim

┌──┬─────────────────────────┬─────────┐
│1.│Tarif pentru staţii de │48 euro/ │
│ │navă │staţie │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│2.│Tarif pentru staţii de │120 euro/│
│ │comunicaţii sol-navă │staţie │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│3.│Tarif pentru staţii │24 euro/ │
│ │portabile în VHF │staţie │
└──┴─────────────────────────┴─────────┘

"

    19. În anexă, capitolul V „Serviciul mobil aeronautic“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. V
    Serviciul mobil aeronautic

┌──┬──────────────────────────┬────────┐
│1.│Tarif pentru staţii de │48 euro/│
│ │aeronavă │staţie │
├──┼──────────────────────────┼────────┤
│2.│Tarif pentru staţii de │120 euro│
│ │comunicaţii sol-aeronavă │/staţie │
├──┼──────────────────────────┼────────┤
│3.│Tarif pentru staţii │24 euro/│
│ │portabile în VHF │staţie │
└──┴──────────────────────────┴────────┘

"

    20. În anexă, la capitolul VI „Serviciul fix şi mobil prin satelit (exclusiv segmentul spaţial)“, punctele 1.7 şi 1.8 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌─────┬────────────────────────┬───────┐
│ │Tarif pentru staţii │ │
│ │mobile de tip ESV (Earth│ │
│ │Station on board │ │
│ │Vessels), operând în │ │
│ │benzi atribuite cu │ │
│ │statut primar │60 euro│
│„1.7.│serviciului fix prin │/staţie│
│ │satelit, amplasate la │ │
│ │bordul navelor şi │ │
│ │destinate transmisiilor │ │
│ │de date (altele decât │ │
│ │cele incluse în cadrul │ │
│ │sistemului GMDSS) │ │
├─────┼────────────────────────┼───────┤
│ │Tarif pentru staţii │ │
│ │mobile de tip AES │ │
│ │(Aircraft Earth │ │
│ │Station), operând în │ │
│ │benzi atribuite cu │ │
│ │statut primar │60 euro│
│1.8. │serviciului fix prin │/ │
│ │satelit, amplasate la │staţie“│
│ │bordul aeronavelor şi │ │
│ │destinate transmisiilor │ │
│ │de date (altele decât │ │
│ │cele privind siguranţa │ │
│ │şi controlul navigaţiei │ │
│ │aeronautice) │ │
└─────┴────────────────────────┴───────┘

"

    21. În anexă, la capitolul VI „Serviciul fix şi mobil prin satelit (exclusiv segmentul spaţial)“, punctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌──────┬──────────────────────┬────────┐
│„3. │Tarif pentru reţele │ │
│ │CGC/staţii de bază CGC│ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│3.1. │Tarif pentru reţea CGC│ │
│ │la nivel naţional │ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tarif pentru o bandă │240.000 │
│ │pereche de 1 MHz │euro/ │
│3.1.1.│alocată la nivel │MHz, │
│ │naţional │bandă │
│ │ │pereche │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tarif pentru staţii de│ │
│3.2. │bază CGC ce utilizează│ │
│ │o bandă pereche de 1 │ │
│ │MHz │ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tariful pentru o │3.624 │
│ │staţie radio dispusă │euro/ │
│3.2.1.│la mai puţin de 12 km │MHz, │
│ │faţă de centroidul │bandă │
│ │corespunzător unei │pereche │
│ │localităţi de rangul 0│ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tariful pentru o │ │
│ │staţie radio dispusă │732 euro│
│3.2.2.│la mai puţin de 6 km │/MHz, │
│ │faţă de centroidul │bandă │
│ │corespunzător unei │pereche │
│ │localităţi de rangul I│ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tariful pentru o │ │
│ │staţie radio dispusă │408 euro│
│ │la mai puţin de 3 km │/MHz, │
│3.2.3.│faţă de centroidul │bandă │
│ │corespunzător unei │pereche │
│ │localităţi de rangul │ │
│ │II, reşedinţă de judeţ│ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tariful pentru o │ │
│ │staţie radio dispusă │ │
│ │la mai puţin de 2 km │300 euro│
│3.2.4.│faţă de centroidul │/MHz, │
│ │corespunzător unei │bandă │
│ │localităţi de rangul │pereche │
│ │II, alta decât │ │
│ │reşedinţa de judeţ │ │
├──────┼──────────────────────┼────────┤
│ │Tariful pentru o │ │
│ │staţie radio dispusă │ │
│ │la mai mult de 12 km │ │
│ │faţă de centroidul │ │
│ │localităţii de rangul │ │
│ │0, de 6 km faţă de │ │
│ │centroizii │ │
│ │localităţilor de │228 euro│
│3.2.5.│rangul I, de 3 km faţă│/MHz, │
│ │de centroizii │bandă │
│ │localităţilor de │pereche“│
│ │rangul II, reşedinţe │ │
│ │de judeţ, şi de 2 km │ │
│ │faţă de centroizii │ │
│ │localităţilor de │ │
│ │rangul II, altele │ │
│ │decât reşedinţele de │ │
│ │judeţ │ │
└──────┴──────────────────────┴────────┘

"

    22. În anexă, capitolul VΙΙ „Radiodeterminare“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. VΙΙ
    Radiodeterminare

┌──┬────────────────────────┬──────────┐
│1.│Tarif pentru staţii de │108 euro/ │
│ │radiolocaţie │staţie │
├──┼────────────────────────┼──────────┤
│2.│Tarif pentru staţii de │72 euro/ │
│ │radionavigaţie │staţie │
└──┴────────────────────────┴──────────┘

"

    23. În anexă, capitolul VIII^1 „Sisteme de radiocomunicaţii mobile pentru transmisii de voce/date de uz general, funcţionând exclusiv la bordul navelor şi al aeronavelor“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. VIII^1
    Sisteme de radiocomunicaţii mobile funcţionând exclusiv la bordul navelor şi al aeronavelor, pentru uzul pasagerilor

┌──┬─────────────────────────┬─────────┐
│ │Tarif pentru o bandă │ │
│ │pereche de 1 MHz alocată │96 euro/ │
│ │la nivel naţional, │MHz, │
│1.│exclusiv la bordul │bandă │
│ │navelor sau al │pereche │
│ │aeronavelor, în benzi de │ │
│ │frecvenţe sub 1 GHz │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Tarif pentru o bandă │ │
│ │nepereche de 1 MHz │48 euro/ │
│ │alocată la nivel │MHz, │
│2.│naţional, exclusiv la │bandă │
│ │bordul navelor sau al │nepereche│
│ │aeronavelor, în benzi de │ │
│ │frecvenţe sub 1 GHz │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Tarif pentru o bandă │ │
│ │pereche de 1 MHz alocată │48 euro/ │
│ │la nivel naţional, │MHz, │
│3.│exclusiv la bordul │bandă │
│ │navelor sau al │pereche │
│ │aeronavelor, în benzi de │ │
│ │frecvenţe peste 1 GHz │ │
├──┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │Tarif pentru o bandă │ │
│ │nepereche de 1 MHz │24 euro/ │
│ │alocată la nivel │MHz, │
│4.│naţional, exclusiv la │bandă │
│ │bordul navelor sau al │nepereche│
│ │aeronavelor, în benzi de │ │
│ │frecvenţe peste 1 GHz │ │
└──┴─────────────────────────┴─────────┘

"

    24. În anexă, la capitolul IX „Transmisii ocazionale în diferite servicii de radiocomunicaţii“, punctele 1.1 şi 1.2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌──────┬────────────────────┬──────────┐
│ │Tarif pentru │ │
│ │autorizarea │ │
│ │transmisiilor │ │
│ │ocazionale într-un │ │
│„1.1. │interval mai mic de │ │
│ │7 zile │ │
│ │calendaristice │ │
│ │consecutive (o │ │
│ │săptămână): │ │
├──────┼────────────────────┼──────────┤
│1.1.1.│Tarif pentru prima │320 euro/ │
│ │zi de transmisie │zi │
├──────┼────────────────────┼──────────┤
│ │Tarif pentru a II-a │ │
│1.1.2.│până la a VI-a zi de│230 euro/ │
│ │transmisie │zi │
│ │consecutivă │ │
├──────┼────────────────────┼──────────┤
│ │Tarif pentru │ │
│ │autorizarea │ │
│ │transmisiilor │ │
│1.2. │ocazionale într-un │ │
│ │interval mai mic de │ │
│ │30 de zile │ │
│ │calendaristice │ │
│ │consecutive (o lună)│ │
├──────┼────────────────────┼──────────┤
│ │Tarif pentru prima │1.500 euro│
│1.2.1.│săptămână de │/săptămână│
│ │transmisie │ │
├──────┼────────────────────┼──────────┤
│ │Tarif pentru a II-a │ │
│1.2.2.│şi a III-a săptămână│890 euro/ │
│ │de transmisie │săptămână“│
│ │consecutivă │ │
└──────┴────────────────────┴──────────┘

"



    ART. II
    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I şi intră în vigoare de la data publicării, cu excepţia punctelor 10, 14, 18, 19 şi 22 ale art. I, care intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,
                    Sorin Mihai Grindeanu


    Bucureşti, 4 decembrie 2018.
    Nr. 1.062.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016