Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CONTRACT-CADRU din 28 februarie 2002  referitor la conditiile de utilizare a etichetei ecologice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CONTRACT-CADRU din 28 februarie 2002 referitor la conditiile de utilizare a etichetei ecologice

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 166 din 8 martie 2002

Preambul
Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, cu sediul in municipiul Bucuresti, Bd Libertatii nr. 12, sectorul 5, reprezentat de catre ....................... (numele complet al ministrului apelor si protectiei mediului) in vederea semnarii prezentului contract,
si
................. (numele complet al beneficiarului), in calitate de (producator/importator, prestator de servicii, comerciant), avand adresa oficiala inregistrata in Romania .............. (adresa completa), denumit in continuare beneficiarul, reprezentat de catre ........................... (numele complet al reprezentantului),
au hotarat urmatoarele in ceea ce priveste utilizarea etichetei ecologice:
Obiectul contractului
1.1. Autoritatea competenta acorda beneficiarului dreptul de a utiliza eticheta ecologica pentru produsul ......., avand numarul/numerele de inregistrare ........ si/sau a carui specificatie tehnica este anexata, produs/importat in/din ......... (locul), care este in conformitate cu criteriile de acordare a etichetei ecologice pentru grupul de produse ......., in vigoare, pentru perioada ......., aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 189/2002 si anexate la prezentul contract.
Contractul se va derula pe o perioada de 3 ani de la data semnarii lui.
1.2. Eticheta ecologica se foloseste numai sub forma si in culoarea stabilite in anexa nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 189/2002 privind stabilirea procedurii de acordare a etichetei ecologice si trebuie sa fie perfect vizibila. Dreptul de utilizare a etichetei ecologice nu se extinde asupra utilizarii acesteia ca o componenta a marcii utilizate de catre beneficiar.
1.3. Beneficiarul garanteaza ca produsul pentru care se acorda eticheta ecologica respecta pe intreaga durata a prezentului contract toate conditiile de utilizare si prevederile stabilite in prezentul contract si criteriile specifice de acordare a etichetei ecologice grupului de produse ......, precum si cerintele privind eticheta ecologica mentionate in anexele la prezentul contract.
1.4. Contractul poate fi extins la o gama de produse mai vasta decat cea prevazuta initial, cu acordul autoritatii competente, cu conditia ca produsele adaugate gamei sa apartina aceluiasi grup de produse si ca acestea sa corespunda criteriilor aplicabile acestui grup. Autoritatea competenta verifica daca aceste conditii sunt indeplinite. Anexa care contine specificatiile trebuie modificata in consecinta.
1.5. Participarea la procedura de acordare a etichetei ecologice se face fara a se aduce atingere cerintelor de protectie a mediului.
Publicitatea
2.1. Beneficiarul se angajeaza sa foloseasca eticheta ecologica numai in legatura cu produsul mentionat la pct. 1.1.
2.2. Beneficiarul se angajeaza sa nu faca publicitate sau sa foloseasca o eticheta sau un logo fals ori inselator sau care poate crea confuzie ori poate pune la indoiala integritatea etichetei ecologice.
2.3. Beneficiarul este responsabil in cadrul prezentului contract de modul in care este folosita eticheta ecologica pentru produsul sau, in special in ceea ce priveste publicitatea.
Monitorizarea conformarii
3.1. Autoritatea competenta, prin organismele responsabile pentru controlul utilizarii etichetei ecologice, poate efectua toate investigatiile necesare pentru a monitoriza respectarea de catre beneficiar atat a criteriilor specifice grupului de produse, cat si a conditiilor de utilizare a etichetei ecologice si a prevederilor prezentului contract. In acest scop autoritatea competenta poate solicita toate documentele care dovedesc respectarea criteriilor specifice, iar beneficiarul este obligat sa le furnizeze.
3.2. Beneficiarul va suporta toate cheltuielile pentru controlul conformarii.
Confidentialitatea
4.1. Autoritatea competenta si oricare dintre organismele implicate in procedura de acordare a etichetei ecologice nu pot divulga sau folosi in alte scopuri decat cele prevazute in prezentul contract orice informatie la care au avut acces pe parcursul evaluarii unui produs in vederea acordarii etichetei ecologice.
4.2. Autoritatea competenta va lua toate masurile necesare pentru a asigura pastrarea documentelor care ii sunt incredintate impotriva falsificarii, instrainarii, distrugerii, cu exceptia cazurilor de forta majora, in conditiile legii.
4.3. Autoritatea competenta va lua toate masurile necesare pentru a asigura pastrarea documentelor care ii sunt incredintate, pentru o perioada de cel putin 3 ani de la data rezilierii prezentului contract.
Suspendarea sau retragerea
5.1. In cazul in care beneficiarul nu poate respecta conditiile de utilizare, acesta informeaza autoritatea competenta si nu utilizeaza eticheta ecologica pana in momentul in care poate respecta conditiile de utilizare si prevederile prezentului contract, notificand acest lucru autoritatii competente.
5.2. In cazul in care autoritatea competenta constata ca beneficiarul a incalcat oricare dintre conditiile de utilizare sau prevederile prezentului contract, aceasta are dreptul sa suspende sau sa retraga autorizatia acordata beneficiarului in scopul utilizarii etichetei ecologice si sa ia masurile necesare pentru a nu permite beneficiarului sa utilizeze eticheta ecologica.
Limitele responsabilitatii si indemnizatia
6.1. Beneficiarul nu poate include eticheta ecologica ca parte a unei garantii referitoare la produsul ce face obiectul prezentului contract.
6.2. Autoritatea competenta nu este responsabila pentru pierderile sau daunele suferite de catre beneficiar, determinate de acordarea si/sau folosirea etichetei ecologice.
6.3. Beneficiarul plateste autoritatii competente toate pierderile si/sau daunele suferite de catre aceasta prin incalcarea prezentului contract de catre beneficiar.
6.4. Beneficiarul raspunde civil sau penal, dupa caz, atat pentru daunele directe produse autoritatii competente, cat si pentru reclamatiile din partea tertilor.
Reclamatii
7.1. Autoritatea competenta informeaza beneficiarul asupra reclamatiilor referitoare la produsul care poarta eticheta ecologica si solicita beneficiarului sa raspunda la aceste reclamatii. Autoritatea competenta nu este obligata sa dezvaluie beneficiarului identitatea reclamantului.
7.2. Raspunsurile date de beneficiar in conformitate cu solicitarea mentionata la pct. 7.1 nu trebuie sa aduca atingere drepturilor si/sau obligatiilor autoritatii competente, prevazute in prezentul contract.
Rezilierea contractului
8.1. Durata contractului este cea prevazuta in contract, cu exceptia situatiilor in care contractul inceteaza inainte de termen, prin reziliere. In cazul in care beneficiarul nu respecta una dintre conditiile de utilizare sau prevederile prezentului contract, autoritatea competenta reziliaza contractul inainte de termenul prevazut si notifica aceasta beneficiarului printr-o scrisoare recomandata.
Beneficiarul poate rezilia contractul, notificand aceasta printr-o scrisoare recomandata adresata autoritatii competente, cu respectarea unui preaviz de o luna.
8.2. In cazul in care criteriile specifice grupului de produse mentionate la obiectul contractului sunt extinse fara modificari pentru o anumita perioada si autoritatea competenta nu a emis nici un aviz scris de reziliere cu cel putin doua luni inainte de expirarea perioadei de validitate pentru criteriile grupului de produse si pentru prezentul contract, autoritatea competenta informeaza beneficiarul cu cel putin doua luni inainte de expirarea contractului privind reinnoirea automata a acestuia pe perioada de validitate a criteriilor grupului de produse.
8.3. Dupa rezilierea prezentului contract beneficiarul nu mai poate utiliza eticheta ecologica pentru produsul etichetat ecologic mentionat in prezentul contract nici ca eticheta, nici in scopuri publicitare. Totusi exemplarele produsului purtand eticheta ecologica, care nu se mai afla in stocul beneficiarului si care au fost introduse pe piata inainte de data expirarii prezentului contract, pot ramane pe piata pentru o perioada de maximum 6 luni de la data rezilierii contractului.
8.4. Orice litigiu intre autoritatea competenta si beneficiar sau orice reclamatie a uneia dintre parti impotriva celeilalte in cadrul prezentului contract, care nu a fost solutionata pe cale amiabila intre partile contractante, este de competenta instantelor judecatoresti romane.
Urmatoarele anexe sunt parte integranta din prezentul contract:
- specificatiile privind grupul de produse pentru care se solicita eticheta ecologica, cuprinzand cel putin mentiunea detaliata a numelor si/sau a numerelor de referinta interne ale fabricantului, precum si locurile de fabricare;
- modelul etichetei ecologice propus spre aprobare, conform anexei nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 189/2002;
- criteriile de acordare a etichetei ecologice pentru grupul de produse respectiv, conform Hotararii Guvernului nr. 189/2002.




Redactat in ....... la data de ..... Redactat in ....... la data de .....
Autoritatea competenta Beneficiar
Reprezentant ....................... Reprezentant .......................
................................... .....................................
Semnatura legalizata Semnatura legalizata
Stampila autoritatii competente Stampila beneficiarului



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016