Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CONDIŢII-CADRU din 28 octombrie 2020  de valabilitate asociate autorizaţiei de înfiinţare pentru noi instalaţii de producere a hidrogenului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 CONDIŢII-CADRU din 28 octombrie 2020 de valabilitate asociate autorizaţiei de înfiinţare pentru noi instalaţii de producere a hidrogenului

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1045 din 9 noiembrie 2020
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 200 din 28 octombrie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.045 din 9 noiembrie 2020.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezentul document stabileşte condiţiile în care este valabilă autorizaţia de înfiinţare pentru noi instalaţii de producere a hidrogenului, denumită în continuare autorizaţie, şi constituie parte integrantă din autorizaţie.

    ART. 2
    Obiectul autorizaţiei îl constituie acordarea drepturilor şi stabilirea obligaţiilor titularului autorizaţiei în vederea desfăşurării activităţilor de execuţie a obiectivelor componente ale unei instalaţii de hidrogen.

    ART. 3
    Nu fac obiectul autorizaţiei activităţile titularului autorizaţiei privind consultanţa, finanţarea şi executarea de lucrări care nu sunt specifice activităţii de execuţie a obiectivelor unei instalaţii de hidrogen.

    ART. 4
    (1) Titularul autorizaţiei este responsabil pentru respectarea prezentelor condiţii-cadru de valabilitate asociate autorizaţiei, denumite în continuare Condiţii.
    (2) Titularul autorizaţiei răspunde pentru corectitudinea datelor pe care le pune la dispoziţia ANRE şi care stau la baza acordării autorizaţiei.

    ART. 5
    (1) Abrevierile şi termenii utilizaţi în textul Condiţiilor sunt definiţi după cum urmează:
    1. ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei;
    2. Lege - Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare;
    3. Regulament - Regulament pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale.

    (2) Abrevierile şi termenii de la alin. (1) se completează cu termenii definiţi prin Lege.

    CAP. II
    Drepturi ale titularului autorizaţiei
    ART. 6
    Pe toată durata de valabilitate a autorizaţiei, titularul autorizaţiei beneficiază de drepturile stabilite prin Lege şi prin legislaţia incidentă.

    ART. 7
    Pe toată durata de valabilitate a autorizaţiei, titularul autorizaţiei are dreptul, în condiţiile legislaţiei incidente şi ale reglementărilor specifice, să execute obiectivele componente ale unei instalaţii de producere a hidrogenului ce fac obiectul autorizaţiei.

    ART. 8
    În exercitarea drepturilor prevăzute la art. 6 şi 7, titularul autorizaţiei are dreptul să desfăşoare sau să asigure desfăşurarea de lucrări de inginerie, procurare, construcţii-montaj, precum şi alte lucrări/servicii necesare pentru realizarea obiectivelor unei instalaţii de producere a hidrogenului ce fac obiectul autorizaţiei.

    ART. 9
    Deciziile ANRE cu privire la modificarea, suspendarea sau retragerea autorizaţiei pot fi atacate de titularul autorizaţiei la instanţa judecătorească de contencios administrativ, în condiţiile legii.

    CAP. III
    Obligaţii ale titularului autorizaţiei
    ART. 10
    (1) Pe toată durata de valabilitate a autorizaţiei, titularul autorizaţiei va respecta prevederile:
    a) Legii;
    b) reglementărilor europene;
    c) reglementărilor emise de ANRE;
    d) autorizaţiei, împreună cu prezentele condiţii;
    e) altor acte normative în vigoare în sectorul gazelor naturale;
    f) legislaţiei incidente.

    (2) Titularul autorizaţiei are obligaţia să se asigure că pentru realizarea obiectivelor componente ale unei instalaţii de producere a hidrogenului pentru care a fost acordată autorizaţia sunt utilizate materiale, echipamente, instalaţii, aparate, produse care respectă prevederile legislaţiei aplicabile.

    ART. 11
    Titularul autorizaţiei, care este titular de licenţă de exploatare comercială a noilor instalaţii de producere a hidrogenului, este obligat să desfăşoare, exclusiv în cadrul organizării proprii şi cu angajaţii proprii:
    a) activităţile de urmărire a lucrărilor; personalul propriu destinat acestei activităţi trebuie să fie autorizat, cu respectarea obligaţiilor/cerinţelor legislaţiei în vigoare;
    b) recepţiile tehnice şi punerile în funcţiune ale obiectivelor aferente instalaţiilor de producere a hidrogenului conform prevederilor Legii, ale reglementărilor ANRE, precum şi ale legislaţiei incidente.


    ART. 12
    Titularul autorizaţiei, care este titular de licenţă de exploatare comercială a noilor instalaţii de producere a hidrogenului, are obligaţia să desfăşoare, cu aplicarea reglementărilor aprobate de ANRE, lucrări de execuţie în vederea înfiinţării de noi instalaţii de producere a hidrogenului:
    a) în cadrul organizării proprii şi cu angajaţii societăţii; sau
    b) cu alţi operatori economici, în condiţii concurenţiale, pe bază de contract încheiat cu respectarea prevederilor Legii, fără a putea transfera acestora drepturile şi obligaţiile care îi revin conform autorizaţiei, respectiv Legii.


    ART. 13
    În conformitate cu prevederile legislaţiei incidente, titularul autorizaţiei are obligaţia:
    a) să stabilească şi să aplice, pe întreaga durată a executării lucrărilor, măsurile de protecţie a persoanelor, bunurilor şi mediului;
    b) să obţină toate avizele, acordurile şi alte documente prevăzute de legislaţia în vigoare pentru realizarea unei noi instalaţii de producere a hidrogenului ce face obiectul autorizaţiei.


    ART. 14
    (1) Titularul autorizaţiei are obligaţia să furnizeze corect şi complet toate datele şi informaţiile solicitate de ANRE.
    (2) Titularul autorizaţiei are obligaţia să îndeplinească măsurile dispuse de ANRE şi să dea curs convocărilor adresate de către aceasta.

    ART. 15
    Titularul autorizaţiei are obligaţia de a notifica ANRE intenţia de a efectua modificări statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, ale sediului sau datelor de contact, cu respectarea prevederilor Regulamentului.

    ART. 16
    Titularului autorizaţiei îi este interzisă subvenţia încrucişată între activităţile reglementate, precum şi între activităţile reglementate şi cele nereglementate.

    CAP. IV
    Asigurarea personalului şi dotarea tehnică
    ART. 17
    (1) Titularul autorizaţiei se asigură că execuţia instalaţiilor de producere a hidrogenului se va face cu personal calificat şi în număr suficient şi că este asigurată dotarea tehnică şi materială necesară.
    (2) Pentru îndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (1) se vor lua în considerare inclusiv personalul şi dotarea tehnică şi materială alocate de subcontractanţi titularului autorizaţiei.
    (3) În vederea aplicării prevederilor alin. (1), titularul autorizaţiei are obligaţia să întocmească şi să aplice proceduri proprii de lucru.

    CAP. V
    Modificarea şi transferul autorizaţiei
    ART. 18
    (1) Ca urmare a unei cereri scrise a titularului autorizaţiei sau din proprie iniţiativă, ANRE poate modifica autorizaţia, procedând conform prevederilor Regulamentului.
    (2) În cazul unor modificări ale statutului titularului autorizaţiei, determinate de fuziunea, divizarea, transformarea sau schimbarea denumirii, ANRE examinează cererea de modificare şi documentaţia anexată acesteia şi dispune, dacă solicitarea este întemeiată, după caz:
    a) modificarea autorizaţiei;
    b) acordarea unei autorizaţii noi.


    ART. 19
    Modificările autorizaţiei iniţiate de ANRE ca urmare a modificării condiţiilor existente la data acordării acesteia, a legislaţiei primare sau secundare, ca efect al unor hotărâri judecătoreşti sau ca urmare a unor evenimente care afectează substanţial piaţa gazelor naturale, vor fi notificate titularului Autorizaţiei, conform prevederilor Regulamentului.

    ART. 20
    Autorizaţia poate fi transferată altui operator economic în conformitate cu prevederile Regulamentului.

    CAP. VI
    Suspendarea/Retragerea autorizaţiei
    ART. 21
    (1) ANRE poate suspenda/retrage autorizaţia în cazurile prevăzute în Regulament, procedând conform prevederilor acestuia.
    (2) ANRE comunică titularului autorizaţiei suspendarea/retragerea autorizaţiei, motivele de suspendare/retragere, precum şi condiţiile pe care titularul autorizaţiei trebuie să le îndeplinească pentru încetarea suspendării.
    (3) ANRE poate dispune încetarea suspendării autorizaţiei după ce titularul autorizaţiei face dovada îndeplinirii condiţiilor de încetare a suspendării.

    CAP. VII
    Căi de comunicare
    ART. 22
    (1) În relaţia cu ANRE, orice comunicare sau altă informaţie solicitată a cărei transmitere este permisă în prezentele condiţii se realizează în scris, în limba română, putând fi transmisă prin fax sau în format electronic, certificată cu semnătura electronică ce aparţine solicitantului, cu condiţia ca, în cazurile prevăzute în reglementările în vigoare sau ca urmare a solicitărilor transmise de ANRE cu precizarea expresă, originalul să se depună direct sau prin servicii poştale la sediul ANRE.
    (2) Titularul autorizaţiei poate solicita ANRE utilizarea pentru comunicare a unei adrese de corespondenţă diferite de cea a sediului social, dacă aceasta este înregistrată ca punct de lucru al societăţii.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016